Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
25
 Torsdag  25. Apr. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: LILLEHAMMER



1. Nettavisen: Johaug deltar i Skarverennet
Den pensjonerte langrennsløperen Therese Johaug (35) har meldt seg på det tradisjonsrike Skarverennet. – Hun skal gå. Jeg snakket med henne for to dager siden, sier Jarle Uthus til Nettavisen. Uthus er leder for organisasjonskomiteen i Skarverennet. Årets utgave av det 38 kilometer lange rennet fra Finse til Ustaoset gås lørdag 20. april 35 år gamle Johaug herjet med eliten da hun vant NM-gull på tremila på lillehammer i slutten av mars. Det var hennes første renn på toppnivå på to år. Det la ingen demper på spekulasjonene om hun blir å se i neste års VM i Trondheim. Enn så lenge har den meritterte skipensjonisten ikke bekreftet at hun satser mot det. Johaug la opp som langrennsløper etter 2021/22-sesongen. Hun stoppet på 82 enkeltseirer i verdenscupen og tok 18 mesterskapsgull (14 i VM, fire i OL). Johaug har vunnet Skarverennet elleve ganger tidligere. (NTB)
Tidspunkt: 03-04-2024 - Kl.11:45 - Kilde: NRK - Info


2. Northug fikk det tøft – fire minutter bak Flyktningerenn-vinneren
Petter Northug hang lenge med i tet på Flyktningerennet, men fikk det tøft de siste kilometerne og havnet til slutt på 9. plass – drøye fire minutter bak vinneren Nils Dahlsten fra Sverige. – Det var helt greit. Man kjenner at man er sliten etter torsdagen enda. Det er et sterkt felt på Flyktningerennet og det er mye gode løpere. Da blir stigningene for lange for meg, sier Northug til NRK. Flyktningerennet er 44 kilometer langt og går mellom Lierne i Norge til Gädde i Sverige. – Jeg var med teten inn til stigningene, men derifra og opp så ble det for tøft for meg. Jeg er helt greit fornøyd med dagen, sier Northug. Den tidligere langrennskongen imponerte stort torsdag da han og lillebror Even tok NM-sølv på lagsprinten på lillehammer. Da leverte han spesielt sterkt på sin siste etappe. Så sterkt leverte han at NRKs eksperter igjen lot seg forbløffe av hva Northug er i stand til å levere i enkelte renn denne vinteren. – Det har vært en vanvittig artig uke. Det var artig å gå en teamsprint med broderen igjen. Han har hatt en bra sesong etter jul. Det å sette han i en posisjon hvor vi kan ta en medalje sammen som brødre på et NM betyr mye. Det var veldig artig, sier Northug.
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.12:15 - Kilde: NRK - Info


3. Her er Johaug før comebacket
Søndag skal Therese Johaug teste seg mot en rekke landslagsløpere under NM-tremila på lillehammer. Dette blir Johaugs comeback mot de beste norske løperne, to år etter at hun la opp. Nylig uttalte Northug at langrennskvinnene har noe å frykte fra Johaug som ble mor i mai. – Jeg har henne som en av favorittene. Jeg håper hun overrasker. Jeg gleder meg til å følge Therese på tremila, seier Northug.
Tidspunkt: 23-03-2024 - Kl.08:07 - Kilde: NRK - Info


4. Jens Lurås Oftebro ble norgesmester i kombinert
23-åringen Jens Lurås Oftebro tok vare på det gode utgangspunktet og gikk inn til et imponerende NM-gull på lillehammer for andre dag på rad. Oftebro startet rett bak lagkamerat Kasper Moen Flatla, som knep seg foran med 0,3 poeng i hoppdelen av konkurransen. I langrennet var Oftebro suveren. I tillegg til gull ble det også kongepokal for 23-åringen. Lørdag skal han gå femmil mot resten av langrennseliten. Sølvet gikk til Kasper Moen Flatla, mens Simen Tiller ble nummer tre og tok bronsen. I likhet med Ida Marie Hagen tok dermed Oftebro NM-gull nummer to på like mange dager. (NTB)
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.16:35 - Kilde: NRK - Info


5. Kombinert: Ida Marie Hagen med ny NM-triumf – tok sitt andre gull på to dager
Verdenscupvinner Ida Marie Hagen (23) hadde full kontroll og danset inn til et suverent gull i kombinert på lillehammer fredag. 23-åringen hadde hele ett minutt og 45 sekunder forsprang til nærmeste forfølger etter hoppdelen av konkurransen, og den langrennssterke kombinertkvinnen holdt oppskriftsmessig enkelt unna. Fredagens seierskvinne gikk også seirende ut av torsdagens konkurranse. Da distanserte hun konkurrentene på den innledende langrennsdelen, før hun tok vare på poengforspranget i hoppbakken. Lillesøster Mille Marie stakk av med sølvet. 23 år gamle Ida Marie Hagen har lagt bak seg en glitrende sesong. Hun vant 10 av de 13 siste rennene i verdenscupen og sikret seg til slutt sammenlagtkula med klar margin til lagvenninne Gyda Westvold Hansen. (NTB)
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.15:57 - Kilde: NRK - Info


6. Tiller og Hagen i ledelsen etter hoppingen i kombinert-NM
Simen Tiller og Ida Marie Hagen var best i hoppdelen av kombinert-NM på lillehammer før det hele skal avgjøres senere i dag. Tiller landet på 98 meter og fikk 134,4 poeng. Kasper Moen Flatla hadde 98,5 meter og havnet 0,1 poeng bak. De to går ut nærmest likt. Også Jens Lurås Oftebro, vinneren av torsdagens fellesstart, starter samtidig med to. Han er nummer tre, og etter 98,5 meter havnet han 0,3 poeng bak. I kvinneklassen går Ida Marie Hagen ut med hele 1.45 minutter foran Marte Leinan Lund. Verdenscupvinneren landet på 90 meter og fikk 133,9 poeng. Lund hadde 81 meter og 107,7 poeng. Søsteren til Ida, Mille Marie Hagen, holder tredjeplassen og er 3.18 bak foran langrennet over 5 kilometer senere fredag. Kvinnenes langrenn går 16.40, mens mennenes renn starter 17.00. (NTB)
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.10:04 - Kilde: NRK - Info


7. Storhamar og Stavanger Oilers til semifinale
Serievinner Storhamar og Stavanger Oilers er videre i NM-sluttspillet i ishockey etter perfekte kvartfinaleserier. Storhamar utklasset Lørenskog 10-1, mens Oilers slo lillehammer 3-2 i et tøft og tett oppgjør. Begge de to kvartfinaleoppgjørene ble avgjort på borteis med 4-0 sammenlagt.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.20:19 - Kilde: NRK - Info


8. Northug-brødrene klare for NM-finale
Petter Northug (38) bidro til å sende Strindheims førstelag videre fra semifinalen på NM-lagsprinten i lillehammer. Han gikk sammen med lillebror Even (28). De tok seg direkte til finale etter å ha blitt nummer to bak Byåsens andrelag (Even Michelsen og Magnus Håbrekke) i det første semifinaleheatet. Avansementet kom i Petter Northugs første NM-renn siden han la opp som toppløper på tampen av 2018. Han sendte ut broren i nest beste posisjon foran ankeretappen. Den plasseringen greide landslagssprinter Even Northug å holde på. – Pallen er målet, sa lillebror Northug til NRK. Johannes Høsflot Klæbo og Didrik Tønseth går for Byåsens førstelag og er store favoritter til å ta NM-gullet. Klæbo hadde full kontroll som ankermann i det andre av tre semifinaleheat. Han vant foran Erik Valnes, som gikk for Bardufoss og Omegn. Lagsprintfinalen vil bestå av 15 lag. Herrenes finale starter 18.30 og sendes på NRK 1. (NTB)
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.16:11 - Kilde: NRK - Info


9. Jens Lurås Oftebro utklasset alle og tok NM-gull i kombinert – to ganger Skoglund på pallen
Jens Lurås Oftebro var flere hakk bedre enn resten i bakken og ble soleklar norsk mester i kombinert i lillehammer torsdag. Oftebro ble så vidt slått av Andreas Skoglund i fellesstarten over ti kilometer i langrenn tidligere torsdag, og i den lille Lysgårdsbakken var han utilnærmelig med sine 96 meter. Molde-utøveren Andreas Skoglund måtte nøye seg med 86,5 meter og ble hektet av med 17,4 poeng. Broren Aleksander Skoglund hanket inn bronsemedaljen. Han hoppet 87,5 meter og var 19,1 poeng bak gullet og 1,7 poeng bak lillebroren. På de neste plassene fulgte Kasper Moen Flatla, Simen Tiller og Espen Andersen. 25 utøvere fullførte konkurransen. Norges suverene kombinertener Jarl Magnus Riiber var ikke blant dem. Han gjennomgikk onsdag en vellykket meniskoperasjon i kneet. 26-åringen mistet finalehelgen i Granåsen, men var da allerede klar som suveren sammenlagtvinner av verdenscupen. Riiber har vunnet den fem av de seks siste årene. (NTB)
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.12:53 - Kilde: NRK - Info


10. Northug påmeldt NM-lagsprint
Brødrene Petter og Even Northug er påmeldt torsdagens NRK-sendte lagsprint under NM på lillehammer. Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken. Strindheim-brødrene møter blant annet et stjernetungt Byåsen-lag med Didrik Tønseth og Johannes Høsflot Klæbo torsdag. NRK sender lagsprintfinalene fra klokken 18.00.
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.11:42 - Kilde: NRK - Info


11. Rekorddeltakelse for langrenn og ski-NM
Rundt 1100 deltakere er påmeldt til NM del 2 i langrenn i lillehammer. Aldri har det vært med flere i et NM på ski. Del 1 av årets NM i langrenn ble arrangert på Beitostølen tidligere i vinter. Del to starter med lagsprint torsdag og avsluttes med femmil for menn og tremil for kvinner lørdag. Fredag er det 10 kilometer klassisk for menn og 5 kilometer klassisk for kvinner på programmet. Therese Johaug er blant dem som har meldt seg til innsats på lørdagens tremil. – Dette er fantastisk. Vi setter rekord under NM-dagene i lillehammer denne uka, og dette viser at langrennssporten står utrolig sterkt i Ski-Norge, forteller daglig leder i langrenn i Norges Skiforbund, Cathrine Instebø i en pressemelding. Det er påmeldt rundt 950 løpere (senior og junior) til fredagens renn. Rundt 400 løpere er påmeldt til tremil og femmil. Begge disse tallene er rekordstore. Den tidligere rekorden for en NM-konkurranse på ski ble satt på Lygna i 2019. Da var det 719 startende løpere på 5- og 10 kilometer.
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.07:51 - Kilde: NRK - Info


12. VIF snudde til storseier etter tidlig kalddusj – nærmer seg NM-semifinale
Vålerenga kom under etter minuttet hjemme mot Stjernen, men vendte oppgjøret til 7-1-seier med flott og effektiv ishockey. Det gjør at VIF leder 3-0 i best av sju kamper i NM-kvartfinalen. Det gjør også Stavanger og favoritten Storhamar etter tirsdagens kamper. Vålerenga hadde ikke noe godt tak på Stjernen i grunnspillet denne sesongen, men i sluttspillet har Oslo-klubben strammet grepet. Blåtrøyene får nå fire «matchballer» i kampen om semifinaleplass, den første i Fredrikstad torsdag kveld. I Sarpsborg sikret Frisk Asker seg en viktig 3-0-seier som sørger for at de leder 2-1 sammenlagt i kvartfinalen mot Sparta. Det ble kontrollerte hjemmeseirer for Storhamar og Stavanger, som suser videre mot semifinale. Serievinner Storhamar slo Lørenskog 5-2 etter litt startvansker, mens Anthony Salinitri scoret to ganger da Stavanger slo lillehammer 4-1. (©NTB)
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.20:28 - Kilde: NRK - Info


13. Kvandal med suverent NM-gull
Eirin Maria Kvandal hoppet 129 meter i storbakken på lillehammer, og vant NM-gullet med en margin på 31,2 poeng. – Hun er i en egen klasse, og det har hun vært de siste 14 dagene, sier NRK-ekspert Anders Bardal om Kvandal som nylig vant Raw Air sammenlagt. – Det er vanvittig å følge den utviklingen som Kvandal har hatt gjennom hele vinteren, fortsetter Bardal. Kvandal hoppet med langt lavere avsats enn sine konkurrenter, i det som ble karrierens andre NM-gull i storbakken for Mosjøen-utøveren. Thea Minyan Bjørseth hoppet 127,5 meter i finaleomgangen og tok sølvet. Heidi Dyhre Traaserud tok bronsen etter et svev på 128,5 meter i andreomgang. Se NM-veka fra lillehammer direkte på NRK.
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.12:23 - Kilde: NRK - Info


14. Johansson tok NM-gull på hjemmebane
Robert Johansson klinket til i finaleomgangen i hopp-NM og ble norgesmester på lillehammer. Det var 33-åringens andre NM-gull i karrieren. – Det var godt. Det var en luftetur, og så slapp det fryktelig i bånn. Ikke mitt stolteste nedslag, sier Johansson til NRK. Johansson – som bor og er fra lillehammer – lå på andreplass før den første omgangen, men etter et hopp på 142,5 meter satt han presset på Johann André Forfang. Forfang ledet bare med én tidel før finaleomgangen. Der hoppet han 137,5 meter og endte 3,1 poeng bak gullvinneren. Benjamin Østvold endte 22,5 bak Johansson, og tok sin første NM-medalje. Se NM-veka fra lillehammer direkte på NRK. Til helgen avlsuttes verdenscupsesongen i Planica for de mannlige hopperne.
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.11:57 - Kilde: NRK - Info


15. Johansson disket fra NM-gull: – Jeg legger meg paddeflat
Robert Johansson klinket til i finaleomgangen i hopp-NM og trodde han ble norgesmester på lillehammer. Så ble 33-åringen diskvalifsiert, og gullet gikk derfor til Johann André Forfang. – Jeg legger meg paddeflat. Det er min feil, sier Johansson til NRK. – Det er ikke noe mer komplisert enn at jeg har huska å sjekke tre av fire hopp. Før det fjerde glemte jeg det. Da var jeg litt for lett på vekta etter det siste hoppet, forklarer han. Johansson glemte altså å sjekke vekten mellom første- og andreomgang. Etter rennet viste det seg at han veide mindre enn han skulle, og dermed hadde hoppet med feil lengde på skiene. Han har full forståelse for juryens avgjørelse om å diskvalifisere ham. – Jeg må tørre å stå for det hvis jeg har driti meg ut og glemt å ta de slurkene med vann, sier Johansson og fortsetter: – Det er vel første gangen jeg har røket på en sånn smell. Det er drit. Hoppinga er fin, men det er sånn som ikke skal skje. Det er min feil. Da må man tåle å stå i det. Johansson – som bor og er fra lillehammer – lå på andreplass før den første omgangen, men etter et hopp på 142,5 meter satt han presset på Johann André Forfang. Forfang ledet bare med én tidel før finaleomgangen. Der hoppet han 137,5 meter og endte 3,1 poeng bak Johansson. Etter at sistnevnte ble disket, endte Forfang likevel opp som gullvinner. Benjamin Østvold endte på tredjeplass, men også han ble disket og mistet sin første NM-medalje. Etter de to diskvalifiseringene hoppet Marius Lindvik og Robin Pedersen opp til henholdsvis sølv- og bronseplass. Se NM-veka fra lillehammer direkte på NRK. Til helgen avlsuttes verdenscupsesongen i Planica for de mannlige hopperne.
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.11:57 - Kilde: NRK - Info


16. Mørbanket Opseth på krykker: – Var veldig heldig
Silje Opseth fikk en dramatisk dag i bakken i Vikersund søndag. I prøveomgangen falt hun etter et hopp på 236,5 meter, før hun satte verdensrekord da hun sto på 230,5 meter i den andre omgangen halvannen time senere. Etter rennet var hun gjennom flere sjekker, hvor hun fikk stadfestet at hun ikke pådro seg noen brudd og at det står bra til med både kne og hode. Mandag kveld møtte hun NRK, med et plastret ansikt og med krykker. – Jeg tror det ser verre ut enn det er. Heldigvis. Jeg tror jeg var veldig heldig, sier Opseth. – Hvilken følelse våknet du opp med i kroppen i dag? – Ganske sår. Stiv og støl. Egentlig vondt i hele kroppen da jeg skulle rikke meg ut av senga. Det er hovedsakelig det at jeg er kraftig forslått, sier hun. – Jeg tråkket ganske heftig over på den ene ankelen, så jeg skal ta en MR av den senere denne uka. Og så er jeg bare mørbanket. Opseth forteller at hun er lettet over at det ikke gikk verre. – Da jeg så på videoen i etterkant, så tenkte jeg «shit, det var merkelig at kneet eller noe ikke røk der». For det kunne fort skjedd. Jeg er takknemlig for at det gikk bra. Opseth står over tirsdagens NRK-sendte NM i stor bakke i lillehammer.
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.19:41 - Kilde: NRK - Info


17. Johaug bekrefter: Klar for NM-comeback
Therese Johaug stiller til start i NM-tremila på lillehammer neste lørdag. Det bekrefter 35-åringen fra Dalsbygda overfor NRK søndag kveld, bare et par timer før påmeldingsfristens utløp. – Det er et steg på veien for å se hvordan formen er per dags dato, skriver Johaug i en melding til NRK. Johaug avsluttet sin karriere våren 2022 etter OL-suksessen i Beijing. 17. mai i fjor ble hun mor til en datter ved navn Kristin. Den siste tiden har det vært kjent at hun vurderer et comeback som aktiv langrennsløper fram mot VM-femmila i Trondheim neste vinter. I et intervju med NRK under første del av NM for tre uker siden åpnet hun for å gå tremila i NM del 2. – Det betyr jo mye å se hvordan formen er, og om det er reelt mulig eller ikke, sa hun da. 3. mars gikk hun sitt første skirenn på nesten to år da hun vant Engadin Frauenlauf i Sveits suverent foran sin gamle rival Justyna Kowalczyk-Tekieli. Nå skal altså Johaug måle krefter med norgeseliten – deriblant Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå som ble nummer to og tre i verdenscupavslutningen i Falun søndag. Therese Johaug har for øvrig 18 NM-gull i langrenn. Det hittil siste kom på tremila i Harstad i 2022.
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.21:23 - Kilde: NRK - Info


18. Østlendingen: Alvorlig medisinsk hendelse i Birken
En person er fraktet til lillehammer sykehus etter en alvorlig medisinsk hendelse etter målgang i Birken søndag. – Hendelsen skjedde innendørs med helsepersonell til stede. Pasienten fikk umiddelbart livreddende førstehjelp og hadde kvalifisert personell ved sin side til han ble lagt inn på sykehus, bekrefter rennlege Håvard Hoff Johnstad overfor Østlendingen. Deltakeren fikk behandling i omkring 45 minutter inne i bygningen som normalt huser servering og VIP på Birkebeineren Skistadion før han ble fraktet videre til lillehammer sykehus i ambulanse, skriver avisen. Birkebeinerrennet er et 54 kilometer langt renn som går fra Rena til lillehammer. (NTB)
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.16:32 - Kilde: NRK - Info


19. lillehammer-Oilers utsatt noen timer
Den andre NM-kvartfinalen i ishockey mellom lillehammer og Stavanger blir spilt senere lørdag. Utsettelsen skyldes at Gardermoen ble stengt på grunn av uvær. Flyet med Stavanger Oilers-spillerne måtte lande på Torp. Derfra tok de bussen nordover. Kampen skulle ha startet 16.00, men vil nå få et senere starttidspunkt. Det melder lillehammer på X. Stavanger Oilers vant det første oppgjøret på hjemmebane torsdag med 5-1. De øvrige tre kampene i NM-kvartfinalene spilles slik: Frisk Asker – Sparta, Lørenskog – Storhamar og Stjernen – Vålerenga. (NTB)
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.12:28 - Kilde: NRK - Info


20. Riiber mister prøve-VM – sliter med vondt kne
Jarl Magnus Riiber hoppet ikke under den provisoriske omgangen i Granåsen fredag. Nå er det klart at kombinertstjernen står over samtlige renn i verdenscupavslutningen, som også er et prøve-VM for kombinerteliten. Det bekrefter sportssjef Ivar Stuan til NRK. Årsaken er at Riiber sliter med et sårt kne. Han skadet seg under et langt treningshopp på lillehammer, og han har hatt en kjenning over tid. Under forrige helgs konkurranser i Holmenkollen kom han seg greit gjennom frem il det siste hoppet, hvor han fikk en dårlig landing. Det trigget skaden igjen. – Han har hatt litt hevelse, så tenker vi å være føre var og ikke utfordre skjebnen noe mer. Vi tar en dag av gangen, men per nå ser det ganske lovende ut, forklarer trener Stig Morten Fredheim til NRK.
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.11:39 - Kilde: NRK - Info


21. Storhamar og Vålerenga lekte seg i første sluttspillskamp
Både Storhamar og Vålerenga tok en oppskriftsmessig seier da de slo henholdsvis Lørenskog (6-3) og Stjernen (7-1) i første kamp i sluttspillet torsdag. Stavanger Oilers slo lillehammer 5-1, mens Sparta halte i land 2-1-seier over Frisk Asker. Storhamar var overlegne i grunnserien og ble soleklar seriemester med 17 poeng ned til Oilers på 2.-plass. Hamar-laget fikk dermed mulighet til å velge først og sikret seg Lørenskog som sin rival.
Tidspunkt: 14-03-2024 - Kl.20:33 - Kilde: NRK - Info


22. Palestinakomiteen varsler demonstrasjon mot hoppsponsor i Holmenkollen
Palestinakomiteen krever at Norges Skiforbund bryter samarbeidet med våpenprodusenten Nammo. Søndag blir det demonstrasjon under femmila i Holmenkollen. Våpenprodusenten har siden 2010 vært sponsor for det norske hopplandslaget. Det er planlagt en to timer lang demonstrasjon i nasjonalanlegget, med appeller fra en rekke personer. Bakteppet er krigføringen i Gaza, med påstander om at våpen produsert av Nammo har vært brukt av israelske styrker. Våpenprodusenten har på sin side hevdet at norske våpen ikke selges til Israel. Palestina-aktivister aksjonerte også under verdenscupen i langrenn på lillehammer i desember i fjor. (NTB)
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.08:59 - Kilde: NRK - Info


23. Robert Johansson tilbake i verdenscupen
Robert Johansson er tilbake i landslagstroppen som skal hoppe verdenscup i Lahti kommende helg. Torsdag starter kvalifisering i den finske byen. 33 år gamle Johansson ble vraket til landslaget før årets sesong, etter en årrekke i det gode selskap. Johansson har likevel fått mulighet til å delta i verdenscupen tidligere denne sesongen. Han var nemlig å se i verdenscupen i lillehammer før jul, men da som en del av nasjonal kvote.
Tidspunkt: 28-02-2024 - Kl.10:01 - Kilde: NRK - Info


24. Har du pins i skuffen? De kan være mye verdt
Ingen vet nøyaktig hvor mange pins som ble produsert i forbindelse med lillehammer-OL i 1994. Er du heldig, kan du finne en skatt i roteskuffen.
Tidspunkt: 25-02-2024 - Kl.09:56 - Kilde: E24 - Info


25. «Krevende» værmelding stopper kombinertløperne – helgens NM-renn avlyst
Fredagens og lørdagens NM-konkurranser i kombinert på lillehammer og Beitostølen er avlyst som følge av svært dårlige værutsikter. Norges Skiforbunds arrangementssjef Terje Lund bekrefter beslutningen om å avlyse til NTB onsdag kveld. – På grunn av usikkerhet med værmeldingen i lillehammer, avlyser vi allerede nå. Det er meldt nedbør og vind som gjør det svært krevende å få avviklet hoppdelen fredag. Dermed blir også lørdagens langrennsdel på Beitostølen avlyst, sier han. Kombinertløperne skulle etter planen ha gjort unna hoppdelen av NM-konkurransene for menn og kvinner i Lysgårdsbakken fredag ettermiddag. Da er det meldt mer enn 20 millimeter med nedbør i mjøsbyen. I tillegg er det også ventet til dels sterk vind i OL-anlegget. – Veldig synd, men ikke noe å gjøre med. Været styrer vi ikke. Håper vi kan flytte rennene til november og sesongstarten til høsten, sier kombinertsjef Ivar Stuan til NTB. Dermed får den hjemlige kombinerteliten en uventet ekstra frihelg. Med til historien hører det at tre av de største profilene i norsk kombinert uansett ikke ville vært på startstreken denne helgen. Gyda Westvold Hansen, Jarl Magnus Riiber og Jørgen Graabak sliter alle hver på sin kant. – Gyda responderer ikke normalt på trening for tiden og anbefales kun rolig trening i en periode fremover. Jørgen ble syk etter sist verdenscuphelg. Han er i lett trening, men det er for tidlig å trene hardt eller konkurrere på nåværende tidspunkt, sier kombinertlandslagets lege Anders Storhaug Heen. Riiber står over NM på grunn av utfordringer med sin skulder. Han har slitt med den også tidligere i vinter, og det er planlagt en operasjon etter sesongslutt. (NTB)
Tidspunkt: 21-02-2024 - Kl.19:27 - Kilde: NRK - Info


26. Smiseth Sejersted falt på trening – har det bra etter forholdene
Under utfortrening på Kvitfjell fredag falt Adrian Smiseth Sejersted. Det ble tilkalt helikopter på stedet, men det skal ikke ha vært så alvorlig at han ble fløyet til legesjekk. Istedenfor ble Sejersted fraktet med scooter til hotellet før han ble kjørt i ambulanse til lillehammer for legesjekk. Sportssjef for alpint Claus Ryste sier følgende til NRK: – Nå har vi doktoren vår og fysioterapeuten vår på stedet. Vi prøver å få han transportert til lillehammer for en sjekk. Det er ofte fulle av adrenalin disse utøverne når noe sånt skjer. Videre sier Ryste at Sejersted skal ha det bra etter forholdene, og han beskriver smellen som stor. – Det er viktig å få sjekket alt. Han har smerte i armen foreløpig, så etter forholdene gikk det sånt sett bra. Det var jo en stor krasj. Det er det han klager over nå. Bilder fra NTB viser at Sejersted ble støttet av sikkerhetspersonell da han kom seg på beina etter fallet. De samme bildene viser at 29-åringen ikke gikk langt før han satte seg ned utenfor løypa. Til helga skal herrene kjøre både utfor og super-G på norsk snø.
Tidspunkt: 16-02-2024 - Kl.11:26 - Kilde: NRK - Info


27. Smiseth Sejersted falt på trening: – Fullstendig krise
Under utfortrening på Kvitfjell fredag falt Adrian Smiseth Sejersted. Det ble tilkalt helikopter på stedet, men det skal ikke ha vært så alvorlig at han ble fløyet til legesjekk. Istedenfor ble Sejersted fraktet med scooter til hotellet før han ble kjørt i ambulanse til lillehammer for legesjekk. Sportssjef for alpint Claus Ryste sier følgende til NRK: – Nå har vi doktoren vår og fysioterapeuten vår på stedet. Vi prøver å få han transportert til lillehammer for en sjekk. Det er ofte fulle av adrenalin disse utøverne når noe sånt skjer. Videre sier Ryste at Sejersted skal ha det bra etter forholdene, og han beskriver smellen som stor. – Det er viktig å få sjekket alt. Han har smerte i armen foreløpig, så etter forholdene gikk det sånt sett bra. Det var jo en stor krasj. Det er det han klager over nå. NRKs alpinekspert Lars Elton Myhre var tilstede på Kvitfjell og så fallet til Sejersted, og sier det ikke ser lovende ut. – Det der er ikke et fall du reiste deg opp ifra og er på ski igjen i morgen. Det så ikke bra ut. – Det er fullstendig krise for det norske fartslaget, som er lite og var i inngangen til sesongen, fortsetter Myhre. Til helga skal herrene kjøre både utfor og super-G på norsk snø.
Tidspunkt: 16-02-2024 - Kl.11:26 - Kilde: NRK - Info


28. Thoresen herjet da Storhamar tok sin 23. strake seier
Storhamar fortsatte der laget slapp før landslagspausen og forbedret rekorden til 23 strake seirer da Ringerike ble knust 9-0 i eliteserien ishockey. Hamarlaget slettet en 23 år gammel rekord med sin 22. seier på rad for halvannen uke siden. Torsdag var det målsultne hjemmespillere som gjorde kort prosess med nestjumboen. Patrick Thoresen scoret ledermålet før det var spilt tre minutter, og etter første periode sto det 5-0. Thoresen hadde da to mål og to assist. Han overlot målproduksjonen til andre i de to siste periodene, som ga fire nye Storhamar-scoringer. Laget har tapt bare to av sine 39 seriekamper denne sesongen og topper tabellen overlegent. Med 103 poeng er det 16 ned til Vålerenga. Oslolaget sørget for at avstanden ikke økte ved å hale i land 6-5-seier i en spennende kamp mot Lørenskog. Gjestene tok ledelsen hele fire ganger, men scoringer av Thomas Olsen og Sander Thoresen med 26 sekunders mellomrom omtrent fem minutter før slutt avgjorde kampen. Stjernen vant også på hjemmebane da lillehammer ble slått 3-2. Grant Mismash ble matchvinner i siste periode. (©NTB)
Tidspunkt: 15-02-2024 - Kl.20:08 - Kilde: NRK - Info


29. Opseth i ledelsen etter superhopp
Silje Opseth var oppgitt etter lørdagens renn i Willingen, hvor lav fart og korte hopp preget kvinnenes renn. Søndag var hun i langt bedre humør i den første omgangen, hvor hun hoppet hele 141,5 meter. Det var også det lengste hoppet i den første omgangen. – Et kjempehopp, sa Viaplays hoppekspert Anders Jacobsen, og fortsatte: – Hun tar sjansen og jeg unner Silje Opseth en opptur her, sa han. Opseth leder med 7,4 poeng ned til Sara Takanashi før finaleomgangen. Lørdag tok Johann André Forfang den første norske verdenscupseieren i hopp denne sesongen. Opseth kan følge opp med den første seieren for de norske kvinnene om det også går veien i den andre omgangen. Opseth har fem verdenscupseirer fra tidligere i karrieren, sist på lillehammer 13. mars i fjor. Denne sesongen har hun en fjerdeplass som beste resultat.
Tidspunkt: 04-02-2024 - Kl.10:55 - Kilde: NRK - Info


30. Tabelltoer Vålerenga slet seg til seier over lillehammer
Vålerenga fikk det vanskelig, men slo lillehammer etter straffer på hjemmebane i eliteserien i ishockey. Sparta vant en målfattig kamp mot Lørenskog. Etter at det sto 1-1 etter forlengning måtte lagene ut i straffeduell i Jordal Amfi. Der var hjemmelaget best og kunne juble for to poeng. Vålerenga har dermed 16 poeng opp til serieleder Storhamar. Stavanger Oilers er fire poeng bak Vålerenga. Frisk Asker slo Stjernen 4-3 på hjemmebane. Vertene ledet 3-1 til første pause før Stjernen reduserte til 3-4 før siste periode. Der greide ikke Stjernen å utligne kampen. I kampen mellom Sparta og Lørenskog var det noe så sjeldent som målløst etter tre perioder. I forlengningen med Håvard Salsten matchvinner for Sparta. Ringerike knuste tabelljumbo Comet Halden 5-1 på hjemmebane. Både Ringerike og Comet ligger dårlig an i serien som nummer ni og ti. Det er langt opp til Lørenskog på trygg plass. De to dårligste lagene skal ut i kvalifisering mot de to beste fra 1. divisjon etter sesongen. (©NTB)
Tidspunkt: 01-02-2024 - Kl.21:03 - Kilde: NRK - Info


31. Skiforbundet gjør unntak - Tiril Udnes Weng tatt ut til verdenscupen
Skiforbundet har tatt ut troppen til verdenscuprennene i Canmore (Canada) og Minneapolis (USA). Der er Tiril Udnes Weng tatt ut. I utgangspunktet var det uaktuelt å sende fjorårets sammenlagtvinner i verdenscupen til de seks rennene som venter i februar. For tidligere i høst besluttet Skiforbundet å kun sende løpere i «red group» til rennene, som følge av reisekostnadene. «Red group» reflekterer resultatene det siste kalenderåret, både denne sesongen og fjoråret, hvor de 15 beste i sprint og distanse er med. Etter siste versjon, som ble publisert etter Tour de Ski, er Udnes Weng, som har trøblet med sykdom denne sesongen, utenfor «red group» som nummer 21 i sprint og 28 i distanse. Likevel er hun tatt ut. – Vi er veldig glade for at de to siste ukene viser at Tiril Udnes Weng endelig er på vei tilbake til det nivået vi vet at hun har inne. Det er godt å se at hun er i gang igjen i konkurransesammenheng og at pilene peker rett vei etter sykdom, sier landslagssjef Ulf Morten Aune i en pressemelding fra Skiforbundet. Den øvrige troppen ser slik ut: Kristine Stavås Skistad (Konnerud IL, Mathilde Myhrvold (Vind IL), Lotta Udnes Weng (Nes Ski), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo IL), Astrid Øyre Slind (Oppdal IL), Heidi Weng (IL BUL). På herresiden er samtlige av de uttatte med i «red group», med unntak av Mattis Stenshagen, som har friplass som leder av Skandinavisk cup: Simen Hegstad Krüger (Lyn Ski), Didrik Tønseth (Byåsen IL) . Martin Løwstrøm Nyenget (lillehammer SK), Pål Golberg (Gol IL), Erik Valnes (Bardufoss og Omegn IF), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen IL), Harald Østberg Amundsen (Asker SK), Even Northug (Strindheim IL), Håvard Solås Taugbøl (lillehammer Ski), Ansgar Evensen (Vind IL, Team ELON Innlandet), Mattis Stenshagen (Follebu Skiklubb).
Tidspunkt: 01-02-2024 - Kl.11:18 - Kilde: NRK - Info


32. Opseth-fiasko og norsk dressdisk under kvinnenes kvalik
Silje Opseth klarte ikke kvalifisere seg for rennet, og Heidi Dyhre Traaserud ble disket for ureglementert dress under hoppkvaliken for kvinner i Ljubno. Dermed ble det en skuffende norsk dag i Slovenia fredag. Opseth har så langt ikke hatt den sesongen hun hadde ønsket seg. Holeværingen-hopperens bestenotering er to fjerdeplasser, henholdsvis på lillehammer og i Sapporo. Den dårlige formen fortsatte fredag. Heller ikke i Ljubno fikk hun det til stemme. Et hopp på 74,5 meter ble fasiten, og dermed røk plassen blant de 40 som seg til lørdagens renn. På startnummer 15 ble Heidi Dyhre Traaserud i tillegg diskvalifisert som følge av at hoppdressen hennes ikke var i tråd med reglementet. Thea Minyan Bjørseth endte på sin side litt bak teten, men tok seg likevel greit videre med et svev på 81 meter. Hun endte på 22. plass. Dermed blir kun Bjørseth å se på start i lørdagens verdenscuprenn. Slovenske Nika Prevc fortsatte dominansen fredag. Hun hopper på hjemmebane denne helgen og leverte et svev på 87 meter i kvalifiseringen. Like bak henne fulgte østerrikske Jacqueline Seifriedsberger. På tredjeplass endte tyske Katharina Schmid. Norges beste kvinnelige hopper denne sesongen, Eirin Maria Kvandal, er ikke med til helgens hopprenn i Slovenia.
Tidspunkt: 26-01-2024 - Kl.12:31 - Kilde: NRK - Info


33. Serieleder Storhamar forlenget seiersrekken – magiske minutter da Vålerenga vendte mot Frisk
Storhamar slo Stjernen 7-3 torsdag og er dermed ubeseiret i 19 kamper på rad i eliteserien i ishockey. Vålerenga slo Frisk Asker 6-3 tross en dårlig start. Seks av de 19 siste Storhamar-kampene har gått til forlengning, men Hamar-laget har siden 4. november ikke gått av isen som taper. Hamar-laget har 14 poeng ned til tabelltoer Vålerenga etter torsdagens kamper. Vålerenga kom under 0-3 hjemme mot Frisk Asker, men en sterk midtperiode sendte de blåkledde opp i ledelsen. Vålerenga brukte under to minutter på å gå fra 0-3 til 3-3. Deretter tok de ledelsen og sikret til slutt seier 6-3. Stavanger Oilers slo Ringerike 3-1 på borteis. Den regjerende norgesmesteren er nummer tre på tabellen og har 17 poeng opp til Storhamar. Sparta lå under 1-3 mot lillehammer før siste periode, men der våknet Sarpsborg-laget og vant 3-1. Dermed måtte kampen avgjøres i forlengning der Hans Jakobsson ble matchvinner for Sparta i 5-4-seieren. Tabelljumbo Comet Halden kunne torsdag juble for sin første seier i ordinær tid siden tidlig i november. Halden-laget, som ligger desidert sist i eliteserien, slo Lørenskog 3-1 på hjemmebane. (NTB)
Tidspunkt: 25-01-2024 - Kl.20:23 - Kilde: NRK - Info


34. Vålerenga kjørte over Ringerike – serieleder Storhamar vant på egen is
Vålerengas ishockeykrigere ga seg ikke før de hadde satt sju pucker i mål i 7-2-seieren over Ringerike i eliteserien. Storhamar slo Sparta. Serielederen fra Hamar tapte overraskende poeng mot Ringerike sist runde, men tok tre poeng i 3-1-seieren over Sparta på egen is lørdag. Storhamar er åtte poeng foran Vålerenga i kampen om topplasseringen i eliteserien etter om lag 30 kamper. Vålerenga knuste Ringerike på hjemmebane lørdag. Oslo-laget tok ledelsen 2-0, men Ringerike kjempet seg tilbake og utlignet. Deretter satte Vålerenga opp farten og avgjorde kampen til sin fordel. Stavanger Oilers slo Stjernen 5-2. De ligger ni poeng bak Vålerenga på tredjeplass. Tabelljumbo Comet Halden røk 1-3 for lillehammer. (NTB)
Tidspunkt: 13-01-2024 - Kl.17:46 - Kilde: NRK - Info


35. Vålerenga kjørte over Ringerike – serieleder Storhamar vant på egen is
Vålerengas ishockeykrigere ga seg ikke før de hadde satt sju pucker i mål i 7-2-seieren over Ringerike i eliteserien. Storhamar slo Sparta. Serielederen fra Hamar tapte overraskende poeng mot Ringerike sist runde, men tok tre poeng i 3-1-seieren over Sparta på egen is lørdag. Storhamar er åtte poeng foran Vålerenga i kampen om topplasseringen i eliteserien etter om lag 30 kamper. Vålerenga knuste Ringerike på hjemmebane lørdag. Oslo-laget tok ledelsen 2-0, men Ringerike kjempet seg tilbake og utlignet. Deretter satte Vålerenga opp farten og avgjorde kampen til sin fordel. Stavanger Oilers slo Stjernen 5–2. De ligger ni poeng bak Vålerenga på tredjeplass. Tabelljumbo Comet Halden røk 1–3 for lillehammer. (©NTB)
Tidspunkt: 13-01-2024 - Kl.17:38 - Kilde: NRK - Info


36. Knallsterk snuoperasjon av Oilers
Stavanger Oilers lå under 0-3 mot Frisk Asker, men siddisene våknet og snudde til 5-3-seier på hjemmebane i eliteserien i ishockey torsdag. Fire av Oilers-målene kom i siste periode, og matchvinnerscoringen kom bare drøye minuttet før slutt signert Clifford Watson. Med noen sekunder igjen satte Nicholas Dineen pucken i åpent mål og sørget for tomålsseier. Serieleder Storhamar måtte ha forlengning for å slå Ringerike 3-2, selv etter å ha ledet 2-0 med drøye fem minutter igjen av tredje periode. Bunnlaget kjempet seg tilbake og fikk satt inn 2-2 med ni sekunder igjen av ordinær tid. Dermed gikk kampen videre til forlengning, der Storhamar kun brukte ti sekunder på å avgjøre. Jacub Kindl ble matchvinner i bortekampen. De gul- og blåkledde leder eliteserien med åtte poeng ned til Vålerenga. Ni poeng bak der følger Oilers. Lørenskog tok overraskende ledelsen 2-0 tidlig i hjemmekampen mot Vålerenga, men gjestene gikk til slutt seirende ut 6-3. Sparta slo tabelljumbo Comet Halden 5-2, mens Stjernen vant 3-0 over lillehammer. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 11-01-2024 - Kl.19:59 - Kilde: NRK - Info


37. Granerud dropper konkurransefri periode
Halvor Egner Granerud, som skuffet stort under den tysk-østerriske hoppuka, har fått gode svar på trening etter hoppuka. Dermed blir han med resten av landslaget til verdenscuprennene i Polen. Etter hoppuka vurderte Granerud å ta konkurransefri fram mot skiflygings-VM i slutten av måneden. Etter å ha fått gode tilbakemeldinger på trening på lillehammer i dagene etter hoppuka, dropper Asker-hopperen planen om å droppe Polen-konkurransene. – Det gikk greit. En del fine hopp, så jeg tar turen til Polen, skriver Granerud i en melding til Dagbladet. (©NTB) I Polen venter en ny versjon av hoppuke med renn i Wisla, Szczyrk og Zakopane fra 12. til 21. januar.
Tidspunkt: 10-01-2024 - Kl.05:52 - Kilde: NRK - Info


38. Storhamar økte serieledelsen etter straffeavgjørelse
Storhamar la forfølgerne ytterligere noen poeng bak seg på tabellen i eliteserien i ishockey etter å ha slått lillehammer på straffeslag i lørdagens mjøsderby. Kampen måtte avgjøres på straffer etter at det sto 3-3 etter tre perioder og forlengning. Veteranen Patrick Thoresen satte inn den avgjørende pucken som sikret Storhamar seieren og to nye poeng. Tidligere i kampen hadde han vært involvert i to av hjemmelagets tre scoringer i ordinær tid. Med seieren økte Storhamar luka til tabelltoer Vålerenga til ni poeng. Oslo-klubben røk nemlig 1-3 hjemme for Stjernen på årets nest siste dag. (NTB)
Tidspunkt: 30-12-2023 - Kl.21:50 - Kilde: NRK - Info


39. Vålerenga slo Frisk etter overtid
Vålerenga ledet 3-1, men rotet det til og måtte ut i spilleforlenging for å sikre 4-3-seier borte mot Frisk Asker i Eliteserien i ishockey. Siden serieleder Storhamar også måtte ut i forlenging for å sikre 3-2-seier borte mot Stjernen, er det fortsatt sju poeng som skiller lagene i toppen. Vålerenga har riktignok én kamp mindre spilt. I Stavanger vant Oilers 5-3 over Ringerike Panthers, mens Sparta Sarpsborg tok en sterk 6-3-seier borte over lillehammer. Lørenskog vant 5-2 over Comet Halden. (NTB)
Tidspunkt: 28-12-2023 - Kl.22:36 - Kilde: NRK - Info


40. Sparta kjørte over Stjernen
Sparta Sarpsborg var klart best i østfoldderbyet i eliteserien i ishockey. Tabellfireren knuste Stjernen 5-1. Jonathan Hermansson, Martin Grönberg, Hans Kristian Jakobsson, Håvard Salsten og Trym Østby scoret målene for Sparta i fredagens kamp. Gjestene ledet 4-0 da Emil Buskoven reduserte for Stjernen. Seieren gjør at Spartas luke ned til Stjernen på femteplass nå er på ni poeng. Neste runde i eliteserien spilles 28. desember. Da tar Stjernen imot Storhamar, mens Sparta reiser til lillehammer. Storhamar leder eliteserien med sju poeng ned til Vålerenga. (NTB)
Tidspunkt: 22-12-2023 - Kl.22:09 - Kilde: NRK - Info


41. Storhamar økte luken på topp - slo Frisk Asker
Storhamar befestet posisjonen som serieleder i eliteserien i ishockey med 4-1-seier borte mot Frisk Asker torsdag. Luken ned til Vålerenga er på sju poeng. Martin Rønnild åpnet scoringsballet allerede før fire minutter var spilt i Asker. Vertene utlignet drøye fem minutter senere, men Storhamar var tilbake i ledelsen før den første perioden var unnagjort. Etter 29 minutter økte Peter Quenneville til 3-1, før veteran Patrick Thoresen scoret 4-1 for gjestene to minutter senere. Det ble også sluttresultatet. I lillehammer sørget Joakim Arnestad, Alex Lindroos, Liam Sætre, Robin Soudsky, Alexander Reichenberg og Jonas Medby for at Ringerike Panthers ble smadret 6-0. Oppgjøret mellom Lørenskog og Stavanger Oilers ble avlyst. Sistnevnte kom seg aldri av gårde med fly på grunn av sterke vindkast på Sørvestlandet. (NTB)
Tidspunkt: 21-12-2023 - Kl.21:08 - Kilde: NRK - Info


42. Ringnes tilbakekaller julebrus på glassflaske
Alle årets glassflasker med julebrus fra Dahls og Hamar & lillehammer tilbakekalles etter at Ringnes har oppdaget tilfeller av skader på flaskemunninger.
Tidspunkt: 20-12-2023 - Kl.13:50 - Kilde: E24 - Info


43. Ringnes tilbakekaller julebrus på glassflaske
Alle årets glassflasker med julebrus fra Dahls og Hamar & lillehammer tilbakekalles etter at Ringens har oppdaget tilfeller av skader på flaskemunninger.
Tidspunkt: 20-12-2023 - Kl.13:05 - Kilde: E24 - Info


44. NRK erfarer: Disse utøverne skal til Hoppuka
Etter det NRK kjenner til, så skal følgende norske utøvere konkurrere for Norge under Hoppuka: Herrer: Marius Lindvik Halvor Egner Granerud Johann André Forfang Daniel-André Tande Kristoffer Eriksen Sundal Benjamin Østvold Kvinner: Eirin Maria Kvandal Silje Opseth Thea Minyan Bjørseth Ingvild Synnøve Midtskogen Halvor Egner Granerud vant den tysk-østerrikske hoppuka i fjor, men har slitt mer i årets sesong og ligger på en 13. Plass i verdenscupen sammenlagt. Beste norske herre er Marius Lindvik på 9. Plass. For kvinnene er det Eirin Maria Kvandal som foreløpig har gjort det best. Hun ligger på en 6. Plass, og har to pallplasser så langt denne sesongen. 15 år gamle Ingvild Synnøve Midtskogen får sin hoppuke-debut. Midtskogen debuterte i verdenscupen på lillehammer i fjor. Benjamin Østvold har hoppet inn kvoteplass gjennom kontinentalcupen, og erstatter Fredrik Villumstad som frem til nå i årets sesong har vært fast inventar på det norske verdenscuplaget. Østvold debuterer i Hoppuka, og hadde sitt forrige verdenscuprenn på lillehammer. Der endte han på en 23. plass.
Tidspunkt: 20-12-2023 - Kl.11:48 - Kilde: NRK - Info


45. Gyda Westvold Hansen vant i kvinnenes verdenscupkombinert i Ramsau
Gyda Westvold Hansen gikk ut i ledelse, forsvarte forspranget og tok sesongens tredje strake verdenscupseier i kombinert. Det var Westvold Hansens 20. seier på 22 starter i verdenscupen. Hun slo lagvenninnen Ida Marie Hagen med 42 sekunder. Vanskelige forhold i hoppbakken gjorde at torsdagens provisoriske hoppomgang ble tellende. Westvold Hansen gikk ut 26 sekunder foran tyske Jenny Nowak og finske Minja Korhonen. Sistnevnte ble nummer tre i en alder av 16 år. Ida Marie Hagen gikk ut i langrennet som nummer fire (32 sekunder bak). Hun hadde aldri vært nærmere Westvold Hansen denne sesonge. Nansen-utøveren hadde en litt for dårlig landing i den provisoriske omgangen og tapte mange poeng der. Halvveis i sporet hadde hun bare tatt inn ti sekunder. Hagen ga mer eller mindere opp ut på sisterunden. Marie Leinan Lund startet som nummer åtte, men avanserte bare en plass. Søsteren Marte Leinan Lund gikk seg opp fem plasseringen fra sin 14.-plass. Det ble tredobbelt norsk med Gyda Westvold Hansen, Ida Marie Hagen og Mari Leinan Lund i begge rennene i lillehammer for et par uker siden. (NTB)
Tidspunkt: 15-12-2023 - Kl.16:24 - Kilde: NRK - Info


46. Hopp: Alle norske videre fra kvalifiseringen i Engelberg
Eirin Maria Kvandal, Anna Odine Strøm, Silje Opseth og Thea Minyan Bjørseth kan alle gjøre seg klar til fredagens verdenscuprenn i hopp i sveitsiske Engelberg. Kvandal leverte best av de norske med et svev på 126,5 meter. Det holdt til femteplass. Kvandal har levert en god sesongstart og ble nummer tre i verdenscuprennet på lillehammer tidlig i desember. Mosjøen-jenta har gjort flere gode hopp. Strøm landet på 122 meter og ble nummer seks, mens Opseth hoppet 117,5 meter og endte på plassen bak lagvenninnen. Bjørseth tok seg videre til rennet som den 21. beste hopperen med 109 meter. Verdenscuprennet i storbakken i Sveits starter 15.30 fredag. (NTB)
Tidspunkt: 14-12-2023 - Kl.19:41 - Kilde: NRK - Info


47. Sparta kjørte over Vålerenga på Jordal
Vålerenga var sjanseløse da Sparta kom til Jordal Amfi og vant 5-1, mens Storhamar fikk en komfortabel 3-1-seier over Comet i eliteserien i ishockey. Dermed økte Storhamar luken på toppen av tabellen. Den er nå på fire poeng ned til Vålerenga. Seieren var Storhamars niende strake. Sist gang de tapte, var borte mot Vålerenga 4. november (1-4). Før det sto de også med tolv seirer på rad. Stavanger Oilers vant 4-1 borte mot lillehammer, mens Frisk Asker sikret 4-3-seier hjemme over Ringerike Panthers. Tidligere lørdag gikk Stjernen seirende ut med 7-6 etter forlengning hjemme mot Lørenskog. (NTB)
Tidspunkt: 09-12-2023 - Kl.18:43 - Kilde: NRK - Info


48. Åtvarar etter norsk publikumssvikt: – Må reagere viss ikkje noko skjer
Det var glissent på tribunen då Stefan Kraft avgjorde hoppkonkurransen. Det internasjonale skiforbundet (FIS) åtvarar no om at noko bør skje på lillehammer.
Tidspunkt: 05-12-2023 - Kl.16:13 - Kilde: NRK - Info


49. Johannes Høsflot Klæbo tilbake i verdenscupen i Östersund
Johannes Høsflot Klæbo tilbake i verdenscupen etter han var skuffet fra åpninghelgen i Kusaamo. Han valgte derfor å gå Norgescuprenn sist helg. Samtidig er fjorårets verdesncupvinner Tiril Udnes Weng likvel ikke med i troppen, grunnet sykdom. Kvinner klassisk sprint – lørdag 9. desember Gulbrandsen, Ingrid Andrea - Bardufoss og Omegn IL, Team Elon Nord-Norge, Melling, Maria Hartz – Konnerud IL – Equinor Rekruttlandslag, Skistad, Kristine Stavås - Konnerud IL, Stenseth, Ane Appelkvist - Grong IL, Svendsen, Anna - Tromsø SK, Team Elon Nord-Norge, Weng, Lotta Udnes - Nes Ski Kvinner 10 km fri teknikk – søndag 10. desember Bergane, Margrethe - Konnerud IL, Equinor Rekruttlandslag Fosnæs, Kristin Austgulen - Fossum IF, Equinor Rekruttlandslag Kalvå, Anne Kjersti - Lundamo IL, Slind, Astrid Øyre - Oppdal IL Weng, Heidi - IL BUL, Weng, Lotta Udnes - Nes Ski Menn klassisk sprint – lørdag 9. desember Amundsen, Harald Østberg - Asker SK, Evensen, Ansgar - Vind IL, Team Elon Innlandet, Golberg, Pål - Gol IL, Jenssen, Matz William - Njård langrenn, Team Elon Oslofjord, Klæbo, Johannes Høsflot - Byåsen IL, Northug Even - Strindheim IL, Taugbøl, Håvard Solås - lillehammer SK, Valnes, Erik - Bardufoss og Omegn IF Menn 10 km fri teknikk – søndag 10. desember Amundsen, Harald Østberg - Asker SK, Andersen, Iver Tildheim - Rustad IL, Equinor Rekruttlandslag, Golberg, Pål - Gol IL Jenssen, Jan Thomas - Hommelvik IL, Team Elon Midt-Norge, Klæbo, Johannes Høsflot - Byåsen IL, Krüger, Simen Hegstad - Lyn Ski, Nyenget, Martin Løwstrøm - lillehammer SK, Tønseth, Didrik - Byåsen IL
Tidspunkt: 04-12-2023 - Kl.13:42 - Kilde: NRK - Info


50. Hevder frivillige tok skoene mens han var på do – ble nektet å hoppe: – Så dumt at det ikke går an
Den polske skihopperen Pawel Wasek fikk aldri hoppet i lillehammer søndag. Mens han var på toalettet, ble bagen og skoene hans sendt ned fra toppen av bakken.
Tidspunkt: 03-12-2023 - Kl.22:32 - Kilde: NRK - Info


51. Ny Kraft-seier på lillehammer – Lindvik tok 6.-plassen
Stefan Kraft hoppet best igjen og tok sin fjerde strake verdenscupseier i hopp på lillehammer. Marius Lindvik ble beste nordmann på 6.-plass. Kraft har virket utilnærmelig i sesongåpningen, og søndag var han best i begge omganger. Østerrikeren vant med 318,2 poeng etter svev på 134 og 141,5 meter. Tyskeren Andreas Wellinger tok 2.-plassen i rennet, mens Krafts lagkamerat Jan Hörl ble nummer tre. De ble slått med henholdsvis 5,9 og 6,9 poeng. Marius Lindvik forsvarte sin 6.-plass fra første omgang da han hoppet 138,5 meter. Det er beste norske plassering i mennenes verdenscup denne sesongen. Halvor Egner Granerud skuffet igjen og ble nummer 17. Kristoffer Eriksen Sundal ble nummer 19, Johann Forfang nummer 20 og Daniel-André Tande nummer 28. (NTB)
Tidspunkt: 03-12-2023 - Kl.19:01 - Kilde: NRK - Info


52. Stefan Kraft i ledelsen etter førsteomgang
Stefan Kraft sikter mot sin fjerde strake verdenscupseier i hopp og leder foran finaleomgangen på lillehammer Marius Lindvik var beste norske hopper i førsteomgangen i stor bakke for menn på lillehammer. – Det er et meget godt skihopp i vanskelige forhold, uttalte NRKs ekspert Johan Remen Evensen fra kommentatorbua. Lindvik var klart beste norske med sin 6. plass, i det som må sies å ha vært en skuffende omgang på hjemmebane for nordmennene. – Jeg er fornøyd. Det er tunge forhold og jeg følte jeg gjorde et bra hopp, så jeg krysser fingrene og kjører på i andreomgang, sier Marius Lindvik til NRK. Lindvik er 9,3 poeng bak østerrikske Stefan Kraft, som leder før finaleomgangen, med et hopp på 135 meter. Etterfulgt av Jarl Hörn og Karl Geiger på henholdsvis 2.- og 3. plass. Dermed fortsetter den tysk-østerrikske dominansen blant de mannlige hopperne. Halvor Egner Granerud får det ikke til å stemme om dagen. Søndag hoppet han 119 meter i førsteomgang. Det holdt til en 22-plass. – Jeg følte meg trygg da jeg landet at jeg kunne pakke bilen, dra i retning Trondheim og se resten av andreomgang ett annet sted, men det viste seg å ikke bli sånn. Det var overraskende, sier Granerud til NRK. Kristoffer Sundal hoppet seg inn på 21. plass, Daniel Andre Tande på 24. plass og Johann André Forfang på 27. plass. – Innsatsen er bra. De gjør så godt de kan, men resultatene er ikke det vi hadde håpet på. Vi må finne ut hva som skal til for å få ut de beste hoppene fra Halvor, Daniel og Johann. De er ganske langt bak toppformen, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK etter førsteomgang. Robin Pedersen, Bendik Heggli, Fredrik Villumstad og Robert Johansson kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.
Tidspunkt: 03-12-2023 - Kl.18:16 - Kilde: NRK - Info


53. Kvandal på pallen etter skademarerittet: – Det er mye følelser
Eirin Maria Kvandal endte på 3. plass i søndagens hopprenn på lillehammer. Det var Kvandals første pallplass i verdenscupen denne sesongen. Kvandal tok verdenscupen med storm for noen sesonger siden, men et fall i Hinzenbach i februar 2021 har sørget for store skadeutfordringer i lang tid. – Det er mye følelser. Jeg er veldig glad for dagen i dag. Bare det å konkurrere og ha lyst til å hoppe så langt som mulig... Det er artig å konkurrere igjen. Det har vært en lang vei å gå, sier Kvandal. 3.plassen var hennes andre pallplass i verdenscupen siden februar 2021. Franske Josephine Pagnier vant, mens canadiske Alexandria Loutitt ble nummer to.
Tidspunkt: 03-12-2023 - Kl.14:12 - Kilde: NRK - Info


54. Riiber overlegen igjen - tok sin fjerde strake seier
Jarl Magnus Riiber knuste konkurrentene enda en gang da han vant søndagens renn på lillehammer. Riiber tok dermed sin 14. pallplass på rad i verdenscupen og VM. Denne sesongen har han vunnet fire av fem renn. – Jeg har det veldig bra. Det svarer fint om dagen og alt funker, gliser Riiber etter løpet. Riiber gikk ut nesten minuttet foran konkurrentene. Han holdt ledelsen nesten hele vei til mål. Nordmannen vant til slutt med et drøyt halvminutt ned til østerikske Johannes Lamparter. Jørgen Graabak ble nummer tre.
Tidspunkt: 03-12-2023 - Kl.12:42 - Kilde: NRK - Info


55. Nytt kanonhopp av Riiber
Jarl Magnus Riiber er oppskriftsmessig i førersetet etter storbakkehoppingen i kombinertrennet i verdenscupen på lillehammer. Riiber landet på 141 meter og starter langrennet 55 sekunder foran regjerende verdenscupvinner Johannes Lamparter fra Østerrike. Jørgen Graabak og Jens Lurås Oftebro har om lag 1.55 minutter opp til Riiber. Lørdag hadde Riiber nesten ett minutt ned til konkurrentene etter hoppdelen. Den fordelen ga han ikke fra seg og tok sin 60. verdenscuptriumf. (NTB)
Tidspunkt: 03-12-2023 - Kl.10:41 - Kilde: NRK - Info


56. Tande rasende på juryen etter fiasko: – Dårlig og uprofesjonelt
I sitt jubileumsrenn ble det stor forvilelse for Daniel André Tande, etter at han ble sendt utfor bommen på lillehammer under forhold han beskriver som «fysisk umulige».
Tidspunkt: 02-12-2023 - Kl.21:32 - Kilde: NRK - Info


57. Kraft suveren igjen - Lindvik i pallkampen
Marius Lindvik er beste norske etter førsteomgang på lillehammer. Stefan Kraft er nok en gang i klar ledelse. Østerrikeren var den eneste som kom seg over 100 meter i normalbakken, og med sitt svev på 104 meter leder han 6,8 poeng foran tyske Andreas Wellinger. Lindvik hoppet 97 meter og har 13,6 poeng til Kraft. Det er imidlertid bare 2,6 poeng opp til Pius Paschke på tredjeplass. Johann André Forfang ligger på 15. plass, mens Kristoffer Eriksen Sundal er nummer 20. Regjerende verdenscupvinner Halvor Egner Granerud tok seg så vidt til finaleomgangen med sin 26. plass. Fredrik Villumstad og Daniel André Tande tok seg ikke videre fra første omgang.
Tidspunkt: 02-12-2023 - Kl.17:15 - Kilde: NRK - Info


58. Kvandal imponerte NRK-ekspert - men havnet utenfor pallen
Eirin Maria Kvandal ble nummer fire i sesongens første verdenscuprenn i hopp. Hun levert en knallsterk første omgang, men mistet mye stilpoeng. Kvandal hoppet 96 og 92 meter på lillehammer lørdag. 21-åringen står med én verdenscupseier fra januar 2021. Det var like før hun skadet seg stygt og mistet nesten to år med verdenscupkonkurranser. Denne sesongen er hun et av de største norske håpene i hoppbakken. Kvandals hopp i første omgang på lillehammer lørdag fikk NRK-ekspert Johan Remen Evensen til å sperre opp øynene. Det målte 96 meter. – Det er i en egen klasse. Helt rå hopping. Dette er den råeste hopperen vi har sett på kvinnesiden opp mot guttene. Det hun driver på med om dagen er det nærmeste vi har målt opp mot guttene, sa Evensen. Hun var nummer to og hadde 6,7 poeng opp til leder Alexandria Loutitt foran finaleomgangen. Der landet hun på 92 meter og falt dermed to plasser. Japanske Yuki Ito vant med hopp på 90,5 og 94 meter. Anna Odine Strøm ble nummer fem etter hopp på 90,5 og 88 meter, mens Thea Minyan Bjørseth endte på 7.-plass etter 89 og 88,5 meter i Lysgårdsbakken. (NTB)
Tidspunkt: 02-12-2023 - Kl.14:29 - Kilde: NRK - Info


59. Drømmehopp av Riiber: – Han er uslåelig
Jarl Magnus Riiber går først ut i langrennsdelen av kombinertrennet på lillehammer senere i dag. Det skjer etter strålende hopping i bakken av den norske stjernen. – Det er en drømmedag for Riiber. Han er uslåelig, denne karen. For et svev, dette blir det vanskelig å slå, utbrøt NRKs kommentator Ingrid Sørli Glomnes. Det sa hun etter et Riiber-hopp på 102 meter. Det var omgangens klart lengste og sørger for at han går ut 56 sekunder foran Ryota Yamamota i langrennet. – Det er et hindsides nivå, roser lagkamerat Jørgen Graabak.
Tidspunkt: 02-12-2023 - Kl.12:27 - Kilde: NRK - Info


60. Strålende fornøyd Westvold Hansen: – Et jævlig bra skihopp
Kombinertstjernen Gyda Westvold Hansen styrer mot ny seier i verdenscupen. 21-åringen leder soleklart etter hoppdelen på lillehammer. Hansen hoppet 94,5 meter og har 34 sekunder ned til lagvenninne Mari Leinan Lund foran langrennet. Det skal gås fem kilometer senere lørdag. Leinan Lund klinket til med konkurransens lengste hopp på 97 meter, men tapte noe i stilpoeng, skriver NTB. – Det var et jævlig bra skihopp, rett og slett. Jeg gjør akkurat det jeg skal, sier hun til NRK rett etter hoppdelen av kombinertkonkurransen. – Én ting er å gjør det på trening, men det er noe helt annet å gjøre sånne hopp i konkurranse. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarer det. Langrennet har start klokken 13.30. Det ser du på NRK 1.
Tidspunkt: 02-12-2023 - Kl.11:42 - Kilde: NRK - Info


61. Sterk hopping av Kvandal og Bjørseth i lillehammer-kvalifisering – Opseth utslått
Eirin Maria Kvandal og Thea Minyan Bjørseth ble nummer to og tre i kvinnenes hoppkvalifisering i Lysgårdsbakken fredag. Silje Opseth skuffet derimot stort med 50.-plass og får ikke hoppe lørdagens renn. Alexandria Loutitt fra Canada vant kvalifiseringen med et hopp på 90,5 meter, men Kvandal hadde det lengste hoppet på 91,5 meter og endte bare 2,9 poeng bak etter å ha fått dårligere stilkarakterer. Bjørseth hoppet 89 meter og var 3,2 poeng bak kvalifiseringsvinneren. Også Anna Odine Strøm på 15.-plass (82 meter), Ingvild Synnøve Midtskogen på 34.-plass (80 meter) og Kjersti Græsli på 40.-plass (78 meter) er klare for lørdagens renn. Nora Midtstundstad endte på 41.-plass og var den første som falt utenfor. Det gjorde også Opseth ppå 50.-plass (68,5 meter), Heidi Dyhre Traaserud på 52.-plass (73,5 meter) og Mathilde Selbekk. Sistnevnte hoppet 67,5 meter og endte nest sist på 57.-plass. (©NTB)
Tidspunkt: 01-12-2023 - Kl.21:49 - Kilde: NRK - Info


62. Forfang beste norske i lillehammer – samtlige norske menn klare for rennet
Johann André Forfang var best av de norske med 12.-plass i kvalifiseringen til lørdagens verdenscuprenn i Lysgårdsbakken. Alle de seks nordmennene er videre. Forfang hoppet 98,5 meter og endte 12,4 poeng bak kvalifiseringsvinner Stefan Kraft. Halvor Egner Granerud hoppet 95 meter og endte på 15.-plass. Ellers ble Marius Lindvik nummer 18 (94), Kristoffer Eriksen Sundal nummer 19 (96,5), Daniel-André Tande nummer 25 (89) og Fredrik Villumstad nummer 36 (90,5). Østerrikeren Kraft hoppet 99 meter. Andreas Wellinger fra Tyskland hoppet halvmeteren lenger, men ble slått med halvannet poeng på grunn av bedre forhold. Ryoyu Kobayashi ble nummer tre. Lindvik hoppet lengst av alle i 2. treningsomgang med 98,5 meter, etter 94,5 i den første. I den omgangen var Sundal og sveitseren Gregor Deschwanden lengst med 97 meter. Det var 62 deltakere i kvalifiseringen, så alle utenom de 12 siste kvalifiserte seg til lørdagens renn i den lille Lysgårdsbakken. (©NTB)
Tidspunkt: 01-12-2023 - Kl.19:02 - Kilde: NRK - Info


63. Westvold Hansen vant sesongåpningen
Ida Marie Hagen hadde enorm fart i sporet, men Gyda Westvold Hansen holdt unna og vant sesongens første verdenscuprenn for de kvinnelige kombinertutøverne. Mari Leinan Lund fulgte opp og sørget for trippelt norsk på lillehammer. – Det var dårlig gjestfrihet fra Norge. Veldig sterke prestasjoner, både i bakken og i sporet. Det er veldig imponerende, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK. Haruka Kasai fra Japan ble nummer fire, et drøyt minutt bak Westvold Hansen. Seierskvinnen ledet etter hopprennet, og Hagen var så mye som 1.12 minutt bak før det skulle bli gått 5 km langrenn. I mål var det imidlertid bare 16,5 sekunder som skilte de to. – Det er klart at Ida imponerer alle med det langrennet, sier Stuan. Lørdag er det nytt verdenscuprenn for kvinnene på lillehammer. Hopprennet sendes på NRK1 fra kl. 09:50, mens langrennet begynner 13:30.
Tidspunkt: 01-12-2023 - Kl.14:59 - Kilde: NRK - Info


64. To nordmenn først ut i langrennsdelen under verdenscupåpningen i kombinert
Fjorårets suverene ener, Gyda Westvold Hansen, var nervøs før verdenscupåpningen i lillehammer. – Det er nervene som er verst akkurat nå, fortalte hun til NRK. 21-åringen var suveren i sesongen som var, og kombinertstjernen leder etter dagens hopprenn. Dette gir et bra utgangspunkt før langrennen starter 14.00 i dag. – Gyda Westvold Hansen levert som vanlig. Et langt hopp, men hun ga fra seg noen sekunder i landingen, sa NRK-kommentator Christian Nilssen. Westvold Hansen går ut 18 sekunder før lagvenninne Mari Leinan Lund. Mari Leinan Lund leverte et bra hopp, og ledet lenge. – Et veldig bra skihopp. Hun trykker godt og kommer fint over skiene. En god start, sa NRKs ekspertkommentator Kristian Hammer.
Tidspunkt: 01-12-2023 - Kl.13:29 - Kilde: NRK - Info


65. Kombinertløper ute etter positiv koronatest
Nora Midstundstad deltar ikke i fredagens kombinertrenn på lillehammer. Årsaken er en positiv test for koronaviruset. Tidligere i uken ble det kjent at flere andre kombinertløperede hadde blitt smittet av koronaviruset. Simen Tiller, Espen Bjørnstad og Espen Andersen testet da alle positivt. Det hentes ikke noen erstatter for Midtsundstad.
Tidspunkt: 01-12-2023 - Kl.11:27 - Kilde: NRK - Info


66. Riiber best i provisorisk omgang på lillehammer
Jarl Magnus Riiber viste form i hoppbakken og vant fredagens provisoriske hoppomgang i kombinert på lillehammer. Den norske verdenscuplederen gikk ned to avsatser fra det de fleste av de argeste utfordrere hoppet fra, men svevde likevel 97 meter i Lysgårdsbakken. Det holdt til 153,5 poeng og et forsprang på 26 sekunder omregnet til langrennstid. Japaneren Ryota Yamamoto var nest best, etterfulgt av østerrikerne Franz-Josef Rehrl og Johannes Lamparter. Den provisoriske omgangen i kombinert vil gjelde dersom selve hopprennet i verdenscupkonkurransen skulle bli avlyst. Jens Lurås Oftebro var nest best av de norske utøverne fredag med et hopp på 93,5 meter. (©NTB)
Tidspunkt: 01-12-2023 - Kl.11:27 - Kilde: NRK - Info


67. Storhamar på tabelltopp – scoret tosifret
Storhamar dundret på i 11-3-kampen borte mot Lørenskog og er tilbake som tetlaget i eliteserien ishockey. Gjestene styrte inn fem scoringer i midtperioden etter å ha tatt pause med en 2-0-ledelse. Andreas Martinsen og Peter Quenneville ble begge tomålsscorere for Storhamar. Lagets øvrige mål ble satt inn av Eirik Salsten, Jacob Lundell Noer, Samuel Solem, Martin Rønnild, Sverre Rønningen, Marcus Bryhnisveen og Sander Hurrød. Storhamar er i kjempeform om dagen. Klubben har kun tapt én gang på sine 18 siste seriekamper. Nederlaget kom borte mot Vålerenga 4. november. Etter 21 runder er Storhamar foran VIF på innbyrdes oppgjør. Begge står på 54 poeng. Det er sju poeng ned til tabelltreer og regjerende mester Stavanger Oilers, som har én kamp mindre spilt. Målrikt ble det også da Sparta knuste Ringerike 9-2 på borteis. Også de fant nettet fem ganger i løpet av kampens andre periode. Frisk Asker fikk med seg 7-3 fra møtet med lillehammer, mens Stjernen snudde til 2-1 borte mot ligajumboen Comet Halden i torsdagens østfoldderby. (NTB)
Tidspunkt: 30-11-2023 - Kl.20:13 - Kilde: NRK - Info


68. Lagvenninnene støtter Lundbys valg
Maren Lundby står over verdenscupåpningen i hopp på lillehammer denne helgen. Hoppstjernen fortalte til NRK onsdag at hun velger å prioritere trening: – Jeg har valgt å prioritere fysisk trening som løping og skiturer, for å komme i den matchvekten jeg vet jeg trenger, sa Lundby. Nå gir lagvenninnene Silje Opseth og Thea Minyan Bjørseth henne sin fulle støtte. – At hun velger å fokusere på trening, synes jeg det egentlig står stor respekt av. Det viser hva slags konkurransemenneske hun er. Hun ønsker å prestere på topp. For å gjøre det, velger hun å legge ned den jobben som trengs, før hun går ut og konkurrerer, sier Bjørseth til NRK. – Det er tøft av henne å ta det valget. Jeg vet at hun er i en krevende situasjon. Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å heie på Maren, forteller Opseth til NRK. De er enige om at Lundby er en viktig rollemodell på laget. – Jeg tror først og fremst Maren er en sinnssykt viktig brikke på laget fordi hun hele tiden har et ekstremt stort pågangsmot, mener Opseth. – Hun har alltid vært en slags frontfigur. Det å se arbeidet hun gjør gir meg inspirasjon. Å se at hardt arbeid lønner seg, legger Bjørseth til. Fredag kveld er det kvalifiseringer på lillehammer. Du kan se mennene hoppe i liten bakke klokka 17.00 på NRK1 fredag, mens kvinnene setter fart ned den store bakken klokka 20.00 på NRK2.
Tidspunkt: 30-11-2023 - Kl.12:59 - Kilde: NRK - Info


69. Tiller og Bjørnstad covid-smittet - står over på lillehammer
Både Simen Tiller og Espen Bjørnstad har fått covid. Det bekrefter kombinertlandslagets sportssjef Ivar Stuan til NRK. Det betyr at duoen må stå over verdenscuprennene på lillehammer til helga. Alekander Skoglund hentes inn på det norske laget etter sykdomsforfallene.
Tidspunkt: 29-11-2023 - Kl.11:32 - Kilde: NRK - Info


70. Kombinert-trio covid-smittet - står over på lillehammer
Både Simen Tiller, Espen Andersen og Espen Bjørnstad har fått covid. Det bekrefter kombinertlandslagets sportssjef Ivar Stuan til NRK. Det betyr at trioen må stå over verdenscuprennene på lillehammer til helga. Alekander Skoglund hentes inn på det norske laget etter sykdomsforfallene.
Tidspunkt: 29-11-2023 - Kl.11:32 - Kilde: NRK - Info


71. Lundby står over verdenscupstarten
Maren Lundby kommer ikke til å delta under helgas verdenscupstart på lillehammer. Det bekrefter hun til NRK. Hoppstjernen velger å prioritere trening. Hun har lenge slitt med vekten og ønsker å jobbe mot å være konkurransedyktig til kommende renn. Lundby er blant tidenes beste norske hoppere, med OL-gull og to VM-gull på merittlisten. Lørdag er det renn i normalbakken på lillehammer. Dagen etter skal kvinnene konkurrere i stor bakke.
Tidspunkt: 29-11-2023 - Kl.10:04 - Kilde: NRK - Info


72. Sprengkulde truer langrenn og kombinert kommende helg – slik er grensene
Kaldt vintervær skaper usikkerhet rundt rennene i langrenn og kombinert både i Gällivare, Gålå og lillehammer kommende helg. På Gålå venter en stor norgescuphelg i langrenn med sprint fredag, 10 kilometer klassisk lørdag og 20 kilometer fri teknikk søndag. Noen mil lenger øst er det verdenscuphelg i kombinert og hopp i lillehammer, mens det skal gås verdenscup i langrenn i Gällivare. Kulderegelverket for renn i norgescupen og renn i verdenscupen er ikke likt. – I Norge har vi særnorske regler som gjelder for norgescuprenn. Det kan ikke være kaldere enn minus 18 for seniorer og juniorer. For renn over 30 kilometer kan det ikke være kaldere enn minus 15 grader, sier arrangementsansvarlig i Norges Skiforbund, Terje Lund, til NTB. I verdenscupen i Gällivare er det annerledes. – Der er kuldegrensen minus 20 på det kaldeste punktet. Det samme gjelder for verdenscupen i langrenn i Trondheim senere vinter. Hvis vi teoretisk tenker oss at det blir minus 19 på det kaldeste punktet der, så kan det arrangeres skirenn der, mens det ikke kan det med samme temperatur på Gålå til helgen, sier Lund. Enn så lenge viser prognosene fra værmeldingingstjenesten Yr at det ikke vil bli så kaldt at det ligger an til avlysninger eller utsettelser verken på Gålå eller lillehammer. Men det kan bli helt i grenseland. Det samme gjelder for verdenscupen i langrenn i svenske Gällivare. – Vi er ikke veldig bekymret for at vi ikke skal klare å få gjennomført våre arrangement, sier Terje Lund. (©NTB)
Tidspunkt: 28-11-2023 - Kl.09:51 - Kilde: NRK - Info


73. Kombinert: Sju kvinner og elleve menn skal i aksjon i lillehammer
De norske kombinertgutta med Jarl Magnus Riiber i spissen fikk en pangstart under verdenscupåpningen i Ruka. Nå er troppen til lillehammer klar. Jarl Magnus Riiber vant to av rennene i Ruka og tok annenplassen bak Jens Lurås Oftebro i den nye kompaktøvelsen. Jørgen Graabak tok to tredjeplasser. Nå skal Gyda Westvold Hansen og kvinnene forsøke å få en like god åpning på sin verdenscupsesong på hjemmebane på lillehammer. – Vi var verdens beste kvinnenasjon i fjor. Jeg er helt sikker på at Gyda Westvold Hansen og Ida Marie Hagen vil vise at de er best i verden. Det blir også spennende å se om Marte og Mari Leinan Lund kan være med å kjempe om pallplasser denne sesongen. I tillegg håper vi at landslagshospitantene Ingrid Låte, Hanna Midtsundstad og Mille Marie Hagen har tatt steg og viser ytterligere framgang, sier kombinertsjef Ivar Stuan. Disse norske utøverne skal konkurrere i lillehammer: Kvinner: Ida Marie Hagen (Haslum), Mille Marie Hagen (Haslum), Gyda Westvold Hansen (Nansen), Mari Leinan Lund (Tolga), Marte Leinan Lund (Tolga), Hanna Midtsundstad (Våler), Ingrid Låte (Strandbygda). Menn: Espen Andersen (Lommedalen), Espen Bjørnstad (Byaasen), Kasper Moen Flatla (Jardar), Jørgen Graabak (Byåsen), Jens Lurås Oftebro (Jardar), Emil Ottesen (Gausdal), Jarl Magnus Riiber (Heming), Andreas Skoglund (Molde og omegn), Marius Solvik (Haslum), Simen Tiller (Moelven), Sebastian Østvold (Lensbygda). (NTB)
Tidspunkt: 28-11-2023 - Kl.09:24 - Kilde: NRK - Info


74. Solberg-Østhassel med i Norges VM-åpning – Lunde på vent
Den nybakte mammaen Silje Solberg-Østhassel danner Norges keepertrio sammen med Marie Davidsen og Olivia Lykke Nygaard i håndball-VM. Det kommer fram i en pressemelding fra Norges Håndballforbund. Keepertrioen reiser til Stavanger, hvor Norge spiller sine innledende kamper i håndball-VM. Katrine Lunde deltok også på samlingen på Hamar og lillehammer, men må fortsatt vente på sitt landslagscomeback. Katrine Lunde og Györ-proff Solberg-Østhassel har i en årrekke vært en superduo i det norske målet. Senest i EM i fjor der det ble norsk gull. Det har vært stor usikkerhet rundt uttaket på keeperplassene den siste tiden. Lunde pådro seg en lyskeskade da klubblaget Vipers møtte franske Metz i Champions League i starten av november. Men rapportene rundt henne er svært positive for tiden. Solberg-Østhassel ble mor i midten av august, og 108 dager etter at hun ble mamma var 33-åringen tilbake på banen i kamp for første gang siden februar. Hun startet mot Island i Norges 31-21-seieren i deres andre VM-test. Reglene er slik at det norske trenerteamet kan gjøre endringer i troppen helt fram til mesterskapet starter og også underveis i VM. Det gir tid til å se an situasjonen til Lunde. Norge starter VM mot Grønland onsdag og fortsetter gruppespillet med oppgjør mot Østerrike (fredag) og Sør-Korea (søndag). Dette er kamper de fleste håndballeksperter mener det norske laget vinner med utklassingssifre. (©NTB)
Tidspunkt: 27-11-2023 - Kl.08:23 - Kilde: NRK - Info


75. IT-bedrift slet med å få tak i folk. Nå skal de selv gjøre billakkerer og frisør til dataeksperter.
(lillehammer E24): Et unikt prosjekt gir folk på kanten av arbeidslivet en ny sjanse og en ny karriere. Nav håper det kan inspirere flere bedrifter.
Tidspunkt: 27-11-2023 - Kl.04:49 - Kilde: E24 - Info


76. Kraft med suveren seier i Ruka
Østerrikske Stefan Kraft har fått en perfekt start på sesongen. Lørdagens seier i finske Ruka, ble fulgt opp med nok en triumf søndag. Og det på en fullstendig overlegen måte. Etter to hopp på 148,5 meter, vant Kraft med så mye som 22,6 poeng foran landsmann Jan Hoerl på andreplass. Tyske Andreas Wellinger ble nymmer tre, 29,4 poeng bak Kraft. Regjernede verdenscupvinner Halvor Egner Granerud ble nok en gang beste nordmann, men var så mye som 50,3 poeng bak Kraft. Det holdt til tiendeplass for Granerud. Kristoffer Erik Sundal endte på 20. plass, Daniel Andre Tande fulgte to plasser bak, mens Johann Andre Forfang ble nummer 26. Fredrik Villumstad og Marius Lindvik tok seg ikke til finaleomgangen. Verdenscupen fortsetter med de NRK-sendte rennene på lillehammer neste helg.
Tidspunkt: 26-11-2023 - Kl.16:56 - Kilde: NRK - Info


77. Fødte i august – mot comeback for Silje Solberg-Østhassel
Den nybakte keepermammaen Silje Solberg-Østhassel (33) ser ut til å gjøre comeback på håndballbanen mot Island i dag. Solberg-Østhassel ble mor i midten av august, men 33-åringen deltar likevel på håndballjentenes VM-samling denne uken. Hun har ikke spilt kamp siden sist vinter, men kan få comebacket i ettermiddag. Solberg-Østhassel er ført opp på Norges lag på håndballforbundets liveside. Der er den andre norske keeperen Olivia Lykke Nygaard. Landslagssjef Thorir Hergeirsson offentliggjør laget cirka en time før avkast. Kampen mot Island starter kl. 16:45 i Håkons Hall på lillehammer. Katrine Lunde og Györ-proff Solberg-Østhassel har i en årrekke vært en superduo i det norske målet. Senest i EM i fjor der det ble norsk gull. Det har vært stor usikkerhet rundt uttaket på keeperplassene den siste tiden. Lunde pådro seg en lyskeskade da klubblaget Vipers møtte franske Metz i Champions League i starten av november. Men rapportene rundt henne er svært positive for tiden. Reglene er slik at det norske trenerteamet kan gjøre endringer i troppen helt fram til mesterskapet starter og også underveis i VM. Det gir tid til å se an situasjonen til Lunde og Solberg-Østhassel.
Tidspunkt: 25-11-2023 - Kl.13:56 - Kilde: NRK - Info


78. Selfier på avstand for håndballtroppen: Hergeirsson vil holde «vandrende sirkus» friskt under VM
Håndballkvinnenes landslagssjef Thorir Hergeirsson står på beslutningen om å begrense kontakten med publikum for spillere og ledere i VM-perioden. – Vi skal være et vandrende sirkus i november og desember. Vi skal besøke folk på Hamar, lillehammer, Stavanger og Trondheim. Vi skal spre begeistring og innsatsvilje og skape gode resultater gjennom godt spill på banen. Det er det det norske folk ønsker seg aller mest, sa Hergeirsson. – Og da må vi gjøre noen forholdsregler og passe på oss selv. Da blir det noe mindre tilgjengelighet enn ellers i året. Men vi skal dele ut autografkort, bilder av jentene og ta selfier på avstand. Vi må ta ansvar for å passe på oss selv. Vi kan komme til å spille tolv kamper på fire uker, og da gjelder det å ha flest mulig frisk folk, tilføyde landslagssjefen. Det svenske og danske landslaget har også fordel av hjemmebane i VM, men går en annen vei enn Norge med tanke på kontakt med tilskuerne. – Vi synes det er riktig å omgås med fansen, sier Sveriges landslagssjef Tomas Axnér til nyhetsbyrået TT. Norges første kamp er mot Angola neste torsdag. (NTB)
Tidspunkt: 23-11-2023 - Kl.06:23 - Kilde: NRK - Info


79. Klæbo friskmeldt og klarert for verdenscupstart i Ruka
Johannes Høsflot Klæbo (27) går verdenscupåpningen i langrenn i finske Ruka. Som regjerende verdenscupvinner er Johannes Høsflot Klæbo sikret plass i verdenscupen fram til jul. De neste ukene er han ikke avhengig av å kvalifisere seg gjennom resultater i skiløypa. Klæbo er ikke en del av landslaget denne sesongen. Det betyr at han er avhengig av en representasjonsavtale med Norges Skiforbund for å stille i Ruka. Den signeres før rennene i Finland starter fredag. Etter mye om og men i de siste månedene har Norges Skiforbund bekreftet at Klæbo kan få en slik avtale. 7. november ble det kjent at Klæbo hadde blitt koronasmittet under et høydeopphold i italienske Livigno. Den smitten gjorde at han måtte stå over den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen, og det førte til at avgjørelsen om start i verdenscupningåpningen ble utsatt. (NTB) Her er troppen som skal gå verdenscup i Ruka: Kvinner Sprint – fredag 24. november Gulbrandsen, Ingrid Andréa, Bardufoss og Omegn IL, Team Elon Nord-Norge Myhrvold, Mathilde, Vind IL Skistad, Kristine Stavås, Konnerud IL Stenseth, Ane Appelkvist, Grong IL Svendsen, Anna, Tromsø SK, Team Elon Nord-Norge Weng, Lotta Udnes, Nes Ski Kvinner Distanse 10 km klassisk – lørdag 25. november Bergane, Margrethe, Konnerud IL, Equinor Rekruttlandslag Fosnæs, Kristin Austgulen, Fossum IF, Equinor Rekruttlandslag Kalvå, Anne Kjersti, Lundamo IL Slind, Astrid Øyre, Oppdal IL Weng, Heidi, IL BUL Weng, Lotta Udnes, Nes Ski Kvinner Distanse 20 km fri teknikk – søndag 26. november Bergane, Margrethe, Konnerud IL, Equinor Rekruttlandslag Fosnæs, Kristin Austgulen, Fossum IF, Equinor Rekruttlandslag Kalvå, Anne Kjersti, Lundamo IL Slind, Astrid Øyre, Oppdal IL Weng, Heidi, IL BUL Weng, Lotta Udnes, Nes Ski Menn Sprint – fredag 24. november Amundsen, Harald Østberg, Asker SK Evensen, Ansgar, Vind IL, Team Elon Innlandet Golberg, Pål, Gol IL Jenssen, Matz William - Njård langrenn, Team Elon Oslofjord Klæbo, Johannes Høsflot, Byåsen IL Northug, Even, Strindheim IL Taugbøl, Håvard Solås, lillehammer SK Valnes, Erik, Bardufoss og Omegn IL Menn Distanse 10 km klassisk – lørdag 25. november Amundsen, Harald Østberg, Asker SK Golberg, Pål, Gol IL Iversen, Emil, IL Varden Meråker Klæbo, Johannes Høsflot, Byåsen IL Krüger, Simen Hegstad, Lyn Ski Nyenget, Martin Løwstrøm, lillehammer IL Tønseth, Didrik, Byåsen IL Valnes, Erik, Bardufoss og Omegn IL Menn Distanse 20 km fri teknikk – søndag 26. november Amundsen, Harald Østberg, Asker SK Andersen, Iver Tildheim, Rustad IL, Equinor Rekruttlandslag Golberg, Pål, Gol IL Klæbo, Johannes Høsflot, Byåsen IL Krüger, Simen Hegstad, Lyn Ski Nyenget, Martin Løwstrøm, lillehammer IL Røthe, Sjur, Voss IL Tønseth, Didrik, Byåsen IL
Tidspunkt: 20-11-2023 - Kl.13:41 - Kilde: NRK - Info


80. Stortalent imponerte igjen
Iver Tildheim Andersen knuste alle konkurrentene på 10 kilometer fristil etter sekundstrid på Beitstølen i dag. 23-åringen vant foran franske Hugo Lapalus. Jan Thomas Jenssen endte på en tredjeplass. – Det var utrolig gøy. Det var hardt, men deilig å få til. Jeg klarer å pushe selv om man har lyst til å gå i mål etter en runde, sier Tildheim Andersen til NRK. Stortalentet hadde sitt store gjennombrudd da han gikk inn til sin første verdenscupseier på lillehammer i fjor. Nå mener ekspertene at han er klar for verdenscupåpningen i Ruka neste helg. – Jeg må si det Iver viser her nå, er veldig solid. Å vinne her i dag gir nok en god følelse, sier NRKs ekspertkommentator Fredrik Aukland. Landslagstrener Eirik Myhr Nossum holder foreløpig kortene tett til brystet.Mandag kommer det offisielle uttaket til Ruka. – Det var en meget solid søknad som jeg skal ta med meg videre, sier Myhr Nossum. – Uten at jeg skal ta ut noen tropp nå, så tipper jeg han er aktuell for noen skøyterenn etter hvert, fortsetter han.
Tidspunkt: 19-11-2023 - Kl.13:41 - Kilde: NRK - Info


81. Sparta vant derbyet – Nilsen avgjorde i forlengningen
Sparta dominerte nabooppgjøret mot Stjernen, men måtte ha forlengning for å sikre 2-1-seier. Magnus Nilsen pirket inn vinnermålet på en keeperretur. Sparta vant skuddstatistikken klart i alle de tre ordinære periodene, men Stjernen hadde de eneste skuddene på mål i forlengningen før Jonathan Hafsmoe rotet bort pucken i offensiv sone. Trym Østby førte den i høyt tempo, skar inn og satte Preben Arntsen på prøve. Stjernen-keeperen reddet, men ga en kort retur, og Nilsen var på plass med køllebladet. – Det var veldig deilig. Det har ikke vært så mange av dem i år, så det var godt å sette den, sa matchvinneren til TV 2. Keeperne var vanskelige å overliste i tirsdagens kamp. Arntsen reddet 34 av 36 skudd, mens Sparta-keeper Bence Balizs reddet 20 av 21. Martin Grönberg ga Sparta ledelsen etter 27.02 minutter, men ledelsen holdt i bare 51 effektive sekunder før Stian Hansen utlignet. Med seieren klatret Sparta forbi lillehammer til 4.-plass, mens Stjernen blir liggende på 6.-plass. Sparta er 18 poeng bak serieleder Vålerenga, og det er 10 poeng opp til Stavanger på tredjeplass. (©NTB)
Tidspunkt: 14-11-2023 - Kl.20:57 - Kilde: NRK - Info


82. Håndball: VM-reservene til Tsjekkia
Mens VM-spillerne på kvinnelandslaget i håndball er opptatt med turnering i Hamar og lillehammer, reiser reservene til Tsjekkia. Flere av VM-reservene og enkelt rekruttspillere skal ha samling i tsjekkiske Cheb fra 21.- til 25. november. Samlingen består blant annet av kamper mot Tsjekkia og Slovakia. Tsjekkia skal også spille i VM.
Tidspunkt: 08-11-2023 - Kl.11:18 - Kilde: NRK - Info


83. lillehammer og St. Moritz eneste søkere til gigantarrangementet FIS Games i 2028
lillehammer og St. Moritz har begge søkt om å få arrangøransvaret for den historiske første utgaven av FIS Games i 2028. Det bekrefter Det internasjonale skiforbundet (FIS) fredag. Lekene er det nye konseptet FIS planlegger for skiidrettene. Det skal arrangeres i år der det ikke avvikles VM eller OL. Den første utgaven finner etter planen sted i 2028. – Vi er begeistret over den solide interessen for å holde dette arrangementet, sier generalsekretær Michel Vion i en uttalelse. – Begge regionene er velkjente arrangører for FIS-arrangementer på toppnivå og har et vell av erfaring og en rik arv innen skiidrett. De har også et bredt utvalg av fasiliteter som oppfyller behovene til FIS Games, legger han til. (NTB)
Tidspunkt: 03-11-2023 - Kl.14:45 - Kilde: NRK - Info


84. Storhamar vant mjøsderbyet 4-2 foran femsifret tilskuertall – 11 strake seirer
To flotte mål av Martin Johnsen i midtperioden ga Storhamar ledelsen for godt i mjøsderbyet mot lillehammer foran 10.348 tilskuere i Håkons hall. Serielederen tok sin 11. strake seier i eliteserien og befestet posisjonen på tabelltopp. Hjemmelaget gjorde sitt beste for å stå imot, men lyktes ikke. Det var hjemmefansen som kunne juble først. Alexander Reichenberg ga lillehammer ledelsen med en frekk avslutning ved nærmeste stolpe etter 9.45 minutter. Storhamar-keeper Trym Gran var ikke på høyden ved den anledningen. Utligningen kom 46 effektive sekunder senere. Andreas Martinsen pirket inn en stolperetur fra kort hold. Så var det Johnsens tur. Åtte sekunder før midtperioden var halvspilt fikk han hjelp av to lagkamerater som ødela sikten for LIK-keeper Tomas Kral og lempet i vei et skudd som seilte i mål. Drøyt tre minutter senere fikk han en fin pasning fra Mathias Papuga, gjorde en fin dragning og deretter en finte som gjorde at han scoret mellom beina på Kral. Jacob Berglund økte til 4-1 med et fint direkteskudd i nærmeste kryss, og Joakim Eidsa Arnestads reduseringsmål kunne ikke skape full spenning selv om LIK skapte trykk i overtallsspill mot slutten. Laget spilte blant annet seks mot tre uten å score. (NTB)
Tidspunkt: 28-10-2023 - Kl.16:56 - Kilde: NRK - Info


85. Thoresen-hattrick i storseier – tiende strake for Storhamar
Patrick Thoresen storspilte og leverte hattrick for Storhamar i 7-1-seieren borte mot Ringerike. Vålerenga og Stavanger, nærmest på tabellen, vant også stort. Serieleder Storhamar har ofte hatt problemer mot nettopp Ringerike, men anført av sin snart 40 år gamle kaptein Patrick Thoresen skjedde det ikke denne gangen. Thoresens hattrick kom i en forrykende midtperiode. Martin Johnsen ordnet 1-0 for gjestene før Esbjørn Vold utlignet i 1. periode. Jakob Lundell Noer var tilbake for Storhamar etter en lei kneskade, og han satte 2-1 tidlig i midtperioden. Thoresen og Andreas Martinsen gjorde hvert sitt mål i overtall. Thoresen satte sitt annet mål til 5-1-ledelse. Han fullførte sitt hattrick like før midtperioden var over med å gjøre 6-1 da Storhamar hadde en mann mindre på isen. Det var Storhamars tiende strake seier. Kun Lørenskog har klart å slå de blågule denne sesongen. Øvrige resultater torsdag: Stavanger Oilers - Frisk Asker 5-0, Comet - Sparta 2-9, lillehammer - Stjernen 4-1, Lørenskog - Vålerenga 0-10. (NTB)
Tidspunkt: 26-10-2023 - Kl.19:30 - Kilde: NRK - Info


86. Ringnes tilbakekaller julebrus etter korkfeil
Problemene gjelder Hamar lillehammer julebrus og Dahls julebrus på 0,33 liter glassflaske.
Tidspunkt: 19-10-2023 - Kl.10:02 - Kilde: E24 - Info


87. Norge kan få OL-øvelser i 2026
Italias regjering har besluttet at det ikke er aktuelt å bygge et nytt anlegg for aking, bob og skeleton. Dermed går øvelsene i et annet land i OL i 2026. Det er kun seks slike anlegg i Europa. Norge er et av landene som har et slikt anlegg. Det ble bygget på lillehammer i forbindelse med OL i 1994. På spørsmål fra NRK om Norge er blant kandidatene, svarer administrerende direktør for lekene, Andre Varnier, følgende: – Vi evaluerer alle mulighetene akkurat nå, for å være ærlig. Vi har noen anlegg som er veldig nærme Italia, mens andre er langt unna. Det handler ikke bare om å leie et senter og dra dit, det handler også om sikkerhet, teknologi og andre ting, sier Varnier. Den italienske OL-toppen Giovanni Malagò informerte Den internasjonale olympiske komité (IOC) under et møte mandag. I fjor uttalte den italienske viseministeren for infrastruktur, Alessandro Morelli, at et nytt anlegg for øvelsene var høyt på prioriteringslisten foran lekene i 2026. Nå er det besluttet at det ikke er aktuelt å bruke penger på det. Italia må nå lete etter et godkjent anlegg utenfor landegrensene. Norge, Latvia, Frankrike, Sveits, Tyskland og Østerrike er alternativene i Europa. OL skal gjennomføres i Milano og Cortina. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 16-10-2023 - Kl.05:02 - Kilde: NRK - Info


88. Femundløpet får millionløft i statsbudsjettet
Regjeringen foreslår å øke tilskuddet til Femundløpet i hundekjøring til 2 millioner kroner. Det kommer fram i forslaget til statsbudsjett for 2024, som ble lagt fram fredag. Femundløpet fikk 1 million kroner i revidert statsbudsjett i 2023. Tilskuddet foreslås doblet neste år. Femundløpet er et årlig hundekjøringsløp med start og målgang i Røros. Regjeringen vil øke tilskuddet til den olympiske bob- og akebanen på lillehammer fra 3,2 til 3,4 millioner kroner, mens Vikersund Hoppsenter får en økning fra 3,88 til 4,1 millioner kroner. Videre beholder sykkelrittet Arctic Race of Norway sin støtte på 15 millioner kroner, mens Ekstremsportveko på Voss fortsatt får 3 millioner kroner i statlig støtte i forslaget for 2024. (NTB)
Tidspunkt: 06-10-2023 - Kl.07:45 - Kilde: NRK - Info


89. Topplagene seiret i eliteserien
Både Storhamar, Stavanger og Vålerenga vant sine kamper i eliteserien i ishockey torsdag kveld. Vålerenga møtte Sparta, som lå på plassen bak før kveldens runde, og Vålerenga vant til slutt 4–2 etter at Mathis Olimb scoret i åpent mål like før slutt. Dermed har både Storhamar og Stavanger 15 poeng, mens Vålerenga er tre poeng bak med én kamp mindre spilt. Øvrige resultater i eliteserien: Stjernen – Lørenskog 6–2 Storhamar – Comet 6–3 lillehammer – Stavanger Oilers 1–5 Frisk Asker – Ringerike 5–3
Tidspunkt: 05-10-2023 - Kl.18:51 - Kilde: NRK - Info


90. Målkalas da Storhamar senket Sparta
Storhamar slo Sparta 5-2 på borteis i eliteserien i ishockey og fortsatte den solide sesongstarten. Peter Queeneville ga Hamar-laget ledelsen allerede etter ett minutt. Ledelsen ble doblet av Eirik Salsten seks minutter senere. Martin Grönberg reduserte for Sparta, og Lars Joakim Lundberg utlignet kort tid etterpå. Likevel sørget Marcus Bryhnisveen for at Storhamar gikk til pause med 3-2-ledelse. Quennville økte til 4-2 i midtperioden, mens Sander Hurrød fastsatte resultatet til 5-2 i siste periode. Storhamar topper eliteserien med 15 poeng på seks kamper. Stavanger Oilers og Vålerenga ligger tre poeng bak med en kamp mindre spilt. Sparta møter Vålerenga i neste runde, mens Storhamar møter Comet. Frisk Asker tok seg enkelt av Lørenskog og vant 7-1 søndag, mens lillehammer seiret 2-1 over Comet. (NTB)
Tidspunkt: 01-10-2023 - Kl.19:59 - Kilde: NRK - Info


91. Hegstad Krüger suveren – tok sin femte strake seier i Lysebotn opp
Simen Hegstad Krüger tok sin femte strake seier i Lysebotn opp onsdag ettermiddag. – Jeg måtte krige litt med meg selv opp bakken, men det er sånn det skal være opp Lysebotn. Det skal koste litt, sier Krüger til NRK. Lyn-løperen fikk tidlig en luke på 10 sekunder til østerrikske Mika Vermeulen, og hadde fullstendig kontroll på seieren. Han var likevel et stykke bak Hans Christer Holunds rekord på 27,36 opp Lysebotn med tiden 29.05. Vermeulen ble nummer to og Eric Rosjø var tredjemann. – Det er vanskelig å forestille seg det, men det betyr jo alt. Man trener hver dag og jeg har flytta 2000 kilometer fra hjemmet mitt til lillehammer for å satse på ski. Når det går så bra som i dag har jeg ikke ord for det, sier Vermeulen til NRK.
Tidspunkt: 02-08-2023 - Kl.14:00 - Kilde: NRK - Info


92. Svenske klar for Vålerenga hockey
Den svenske løperen Henrik Eriksson (27) er klar for Vålerenga Ishockey, melder klubben i en pressemelding. Svensken kommer fra å ha spilt i Belfast Giants, etter at han ble fristilt fra lillehammer sist sesong. – Jeg ønsker å være en toppscorer, og mener jeg har potensialet til å være helt der oppe blant de beste poengplukkerne i ligaen, sier svensken i en pressemelding. Hovedtrener i Vålerenga, Fredrik Andersson, tror svensken vil passe godt inn i laget. – Henrik viste i lillehammer at han kan produsere mye poeng, og har en veldig høy fart på skøytene. Vi trenger poengspillere i laget, og ønsker å bygge vårt spill med høy fart, sier Andersson.
Tidspunkt: 26-07-2023 - Kl.08:02 - Kilde: NRK - Info


93. Sykkel-NM: Aasebø og Eriksen ble juniornorgesmestere i gateritt
Rye-jenta Kamilla Aasebø og lillehammer-gutten Herman Emil Eriksen vant juniorenes gateritt under sykkel-NM i Sandnes fredag kveld. Aasebø var fullstendig overlegen i kvinneklasse og syklet inn til et suverent NM-gull med 40 sekunder ned til Mia Kronheim Gjertsen på sølvplass. Matilde Skjelde sikret bronsen. På herresiden ble det imidlertid langt mer spennende da det hele endte i en skikkelig sluttspurt mellom lillehammer-kompisene Herman Emil Eriksen og Jørgen Nordhagen. Målfoto kunne imidlertid vise at det var Eriksen som var noen få centimeter foran lagkameraten. Asker-gutten Thomas Eriksen sikret bronsen. (NTB)
Tidspunkt: 23-06-2023 - Kl.16:22 - Kilde: NRK - Info


94. Europalekene ryker for Granerud
Halvor Egner Granerud blir likevel ikke å se i de kommende Europalekene i polske Krakow. Han erstattes i den endelige troppen av Kristoffer Eriksen Sundal. Det fremgår av det endelige uttaket fra Olympiatoppen som ble offentliggjort onsdag. Det oppgis ingen grunn til Graneruds forfall, men skihopperen fikk nylig et ublidt møte med unnarennet i Lysgårdsbakken under treningshopping på lillehammer. I etterkant var beskjeden at sist vinters suverene skihopper slapp unna den skremmende hendelsen uten alvorlige skader. Europalekene i Krakow arrangeres fra 21. juni til 2. juli. (NTB)
Tidspunkt: 14-06-2023 - Kl.12:37 - Kilde: NRK - Info


95. Sykkelfest fikk klarsignal i tolvte time
Sykkelrittet Trondheim-Oslo går som planlagt lørdag 17. juni etter uker med usikkerhet. Arrangørene pålegges samtidig grep som setter rittets framtid i fare. Rittet, som har tilnavnet Styrkeprøven, opplyser selv at det endelige og avgjørende klarsignalet fra Statens vegvesen kom fredag. Dermed er de nødvendige tillatelsene på plass til å arrangere ritt fra startstedene Trondheim, lillehammer, Hamar og Eidsvoll om få dager. Usikkerheten som har rådet de siste ukene har handlet om veimyndighetene ville gi tillatelse til å gjennomføre det tradisjonsrike turrittet. For en tid tilbake avslo Statens vegvesen arrangørenes søknad. I begrunnelsen lå blant annet skepsis til å skulle senke fartsgrensene i traseen mens rittet pågikk. Arrangørene tok saken videre til Vegdirektoratet, som kom til motsatt konklusjon av Statens vegvesen. Dermed ble det innledet nye samtaler om gjennomføringen av årets ritt. Fredag kom den endelige beslutningen om at 2023-utgaven av arrangementet kan gå som oppsatt. (NTB)
Tidspunkt: 10-06-2023 - Kl.11:23 - Kilde: NRK - Info


96. Skrekkfall for Granerud: Advarte mot utstyrsendring – så smalt han i bakken
De nye dressene skaper hodebry for hopperne. For Halvor Egner Granerud endte «debuten» på lillehammer sykehus.
Tidspunkt: 07-06-2023 - Kl.13:29 - Kilde: NRK - Info


97. Får verdenscupen i bob til lillehammer
lillehammer har fått tildelt verdenscuprenn i bob i slutten av januar 2024. – Det å nå komme på den internasjonale World-Cup kalenderen igjen gleder oss derfor stort. Gjennom et langsiktig og tett samarbeid mellom NABSF og Olympiaparken AS, har vi endelig blitt tildelt world cup i bob og skeleton. Dette gir oss en stor mulighet til å få vist frem idrettene og område for hele verden gjennom TV-ruta, sier Åshild Høva Sporsheim, generalsekretær i Norges Ake-, Bob- og Skeletonforbund (NABSF) i en uttalelse til NRK. Verdenscupkonkurransene arrangeres i OL-anleggene fra 1994 ved Hunderfossen i Øyer fra 22.-28. januar 2024.
Tidspunkt: 25-05-2023 - Kl.14:15 - Kilde: NRK - Info


98. Strøm går fra Vålerenga til Storhamar
Villiam Strøm (32) forlater Vålerenga til fordel for eliteserierival Storhamar. Backen har signert en ettårskontrakt. Storhamar opplyser om overgangen på sine nettsider tirsdag. «Villiam er en solid og erfaren spiller med styrken i det defensive», skriver klubben. Strøm har en fortid i både lillehammer, Rosenborg Lørenskog og Stavanger i tillegg til Vålerenga. Han har spilt for Oslo-klubben siden 2018. Strøm har også spilt en håndfull landskamper og var med i VM i 2018. (NTB)
Tidspunkt: 09-05-2023 - Kl.11:15 - Kilde: NRK - Info


99. Vikersund får to verdenscuprenn i skiflyging for kvinner
Det blir to verdenscuprenn i hopp for kvinner i skiflygingsbakken i Vikersund neste sesong. lillehammer er tilbake i kalenderen for menn. Det er klart etter at hoppsportens verdenscupkomité i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) møttes i kroatiske Dubrovnik fredag. Der ble det besluttet at Raw Air-turneringen for kvinner kommende sesong skal avsluttes med to renn i Vikersund med verdenscupstatus. Dermed kan en ny seier innkasseres i kampen for likestilling i hoppmiljøet. FIS-styret skal gi sin endelige godkjennelse på et møte i Zürich 24. mai. Verdenscupkomiteens innstilling er i tråd med det første utkastet til terminliste for 2023/24-sesongen som har ligget på bordet den siste tiden. Nylig ble det også kjent at tyske Oberstdorf skulle søke om å få arrangere et kvinnerenn i skiflyging kommende sesong. Renn i mammutbakken i Tyskland blir det imidlertid ikke for Maren Lundby og konkurrentene. I stedet er det klart at Lundby får selskap av verdens beste herrehoppere når verdenscupsesongen for kvinner skal innledes på lillehammer første helgen i desember. Dermed blir det renn for begge kjønn i OL-anlegget de dagene. (NTB)
Tidspunkt: 05-05-2023 - Kl.15:47 - Kilde: NRK - Info


100. Stavanger Oilers sikret seg nordmann fra svensk hockey
Martin Gran (26) forlater Allsvenskan og har skrevet under på en toårskontrakt med Stavanger Oilers. Grans moderklubb er Storhamar, men han spilte for lillehammer fra 2019-20-sesongen. Sist sesong ble han løst fra kontrakten med mjøsklubben etter 27 spilte kamper og avsluttet sesongen med 19 kamper for Kristianstads i hockeyallsvenskan. Der bidro han med ett mål og seks assists. Gran har representert Norge på aldersbestemte landslag. – Martin er en bra mann som vil passe godt inn i gruppen. Han er en offensiv, rask høyrefattet ving med målteft, sier Stavanger Oilers´ nytilsatte trener Anders Gjøse til klubbens hjemmeside.
Tidspunkt: 27-04-2023 - Kl.09:08 - Kilde: NRK - Info


101. lillehammer slipper poengstraff
Ishockeyklubben lillehammer greide å innfri forbundets handlingsplan og slipper dermed poengstraff neste sesong. Det gjør ikke Sparta, som får tre minuspoeng. Det opplyser generalsekretæren i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, til Gudbrandsdølen Dagningen. lillehammer slet stort med økonomien sist sesong og måtte gi slipp på en rekke spillere for å unngå konkurs. lillehammer ble i 2018 ilagt en handlingsplan som de måtte innfri ved slutten av 2022. – Med alt som er gjort, med ansvarlig lån som jo er sidestilt med egenkapital, fikk de lisens uten betingelser, sier Eide til GD. Samtidig tas klubben ut av handlingsplanen. – Det er rett og slett fantastisk moro, sier styreleder Per Olav Andersen i lillehammer. Sparta på sin side greide ikke å innfri kravene til forbundet og starter dermed neste sesong med tre minuspoeng. (NTB)
Tidspunkt: 25-04-2023 - Kl.08:16 - Kilde: NRK - Info


102. Curling: Norge VM-åpnet med knepen seier
Norges trengte ekstraomgang for å slå Spania 7-6 i åpningskampen i curling-VM for blandede lag i Sør-Korea lørdag. Martine Vollan Rønning og Mathias Brænden, begge fra lillehammer Curlingklubb, utgjør Norges lag i turneringen i OL-arenaen fra 2018. De fikk en bra start og ledet 5-1 etter fire omganger, men skulle få tøff motstand fra duoen Oihane Otaegi og Mikel Unanue utover i kampen. Spanjolene tok to poeng i hver av de to siste omgangene, og dermed måtte spilleforlengelse til. Der hadde Rønning og Brænden fordel av sistestein, og de vant ekstraomgangen 1-0. Den norske curlingduoen spiller i VM-gruppe B og skal senere møte Tyrkia, Østerrike, Sverige, Sveits, Japan, USA, England og Tyskland. Ambisjonen for Rønning og Brænden er å ta Norges tredje VM-medalje for blandet lag gjennom tidene. Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten tok bronse i 2015 og sølv i 2021. (NTB)
Tidspunkt: 22-04-2023 - Kl.08:16 - Kilde: NRK - Info


103. lillehammer kan vrakes etter «tråkke-tabbe»: – Jævlig kjipt
Én måned etter disse bildene foreslår FIS å kutte lillehammer fra Raw Air-programmet.
Tidspunkt: 16-04-2023 - Kl.12:31 - Kilde: NRK - Info


104. lillehammer kan vrakes – får krass kritikk etter «tråkke-tabbe»
Robert Johansson mener det er «jævlig kjipt» hvis denne situasjonen ble avgjørende for det nye FIS-forslaget.
Tidspunkt: 16-04-2023 - Kl.12:31 - Kilde: NRK - Info


105. Nytt norsk ishockeytap mot Finland
Norges ishockeylandslag tapte også den andre VM-oppkjøringskampen mot Finland på lillehammer. Finnene vant som 3-0, melder. Det var en jevnere kamp fredag, da Norge tapte 2–1. Lørdag var de regjerende finske verdensmesterne litt mer påskrudd og Norge ble til tider utspilt. Norge klarte å ri av undertall i 1. periode. Først tre mot fem og så fire mot fem. Antti Suomela leverte derimot en klassescoring da han ga Finland 1–0. Han fintet først vekk den norske backen Ole Einar Engeland Andersen før han avsluttet med å løfte pucken i mål bak Henrik Haukeland, skriver NTB.
Tidspunkt: 15-04-2023 - Kl.15:29 - Kilde: NRK - Info


106. Norge tapte knepent mot Finland
Norges ishockeyherrer ble slått 1-2 av regjerende verdensmester Finland etter forlengning i det som var en del av oppkjøringen foran VM i Latvia i mai. Antti Suomela ble matchvinner i forlengningen etter en målfattig og jevn kamp på lillehammer. Finnene er regjerende verdensmester etter triumfen på hjemmebane i fjor. Finland er uten flere av sine største stjerner både i oppkjøringen og i VM. Mange av de beste skal i aksjon i NHL-sluttspillet som starter om kort tid. Finnene tok ledelsen etter snaut tre minutter da Atte Ohtamää fant nettet bak Henrik Haukeland med et skudd fra blålinjen. Fem minutter før periodeslutt utlignet Andreas Martinsen etter flott forarbeid av Michael Haga og Ken André Olimb. Etter to målløse perioder måtte kampen avgjøres i forlengning. Der ble Soumela matchvinner. Norge mente imidlertid at Finland burde fått utvisning i oppbygning til scoringen, men dommerne lot spillet gå. Lagene møtes igjen til kamp på lillehammer lørdag. Norge møter Kasakhstan i første VM-kamp 13. mai. I tillegg er blant andre Canada og Tsjekkia i puljen som i alt teller åtte lag. VM-vert Latvia er også med der og alle Norges kamper spilles i Riga. (NTB)
Tidspunkt: 14-04-2023 - Kl.18:37 - Kilde: NRK - Info


107. Slik spilles 1. runde i cupen
Oppsettet for åpningsrunden av 2023-utgaven av fotball-NM er klart. Slik spilles kampene. Runden spilles 24. mai, mens det også spilles noen kamper 25. mai. Endelig tidspunkt vil bli fastsatt i løpet av kort tid. Hammerfest – Tromsø, Alta – Bossekop, Finnsnes – Skjervøy, Fløya – Tromsdalen, Mjølner – Harstad, Mosjøen – Bodø/Glimt Junkeren – Innstranda Rana – Stjørdals/Blink Verdal – Ranheim Trygg/Lade – Rosenborg Orkla – Levanger Melhus – Kolstad Nardo – Byåsen Strindheim – Træff Tomrefjord – Kristiansund Surnadal – Molde Herd – Brattvåg Spjelkavik – Hødd Eid – Aalesund Fjøra – Florø Førde – Sogndal Fyllingsdalen – Sotra Loddefjord – Åsane Frøya – Brann Stord – Sandviken Lysekloster – Os Bjarg – Fana Forus/Gausel – Viking Rosseland – Bryne Djerv 1919 – Sandnes Ulf Staal Jørpeland – Haugesund Brodd – Vidar Vard Haugesund – Egersund Fløy – Start Randesund – Arendal Mandalskameratene – Jerv Urædd – Odd Pors – Notodden Halsen – Fram Flint – Ørn Horten Eik Tønsberg – Sandefjord Drammens BK – Mjøndalen Åssiden – Stabæk Hønefoss – KFUM Heming – Strømsgodset Holmlia – Skeid Lokomotiv Oslo – Ull/Kisa Follo – Kjelsås Frigg – Ullern Asker – Bærum Nordstrand – Lyn Fu/Vo – Sarpsborg 08 Skjetten – Grorud Skedsmo – Lillestrøm Gjelleråsen – Lørenskog Eidsvold Turn – Strømmen Nybergsund – HamKam lillehammer – Kongsvinger Brumunddal – Raufoss Elverum – Gjøvik/Lyn Råde – Vålerenga Sprint-Jeløy – Fredrikstad Drøbak/Frogn – Moss Kråkerøy – Kvik Halden Samtidig med at 2023-utgaven av er i forberedelsesfasen, er fortsatt ikke 2022-utgaven ferdigspilt. Der har man kommet til semifinalene. De spilles 26. april. Finalen går i slutten av mai. Det er besluttet at hele årets utgave av fotball-NM skal spilles før nyttår. Dermed vender man tilbake til den gamle ordningen etter at koronapandemien har tvunget fram endringer de siste årene. (NTB)
Tidspunkt: 12-04-2023 - Kl.11:06 - Kilde: NRK - Info


108. lillehammer møter Oilers i NM-finalen i ishockey
Seriemester lillehammer tok seg enkelt til kvinnenes NM-finale etter å ha slått Storhamar 7–1 lørdag. Der blir Stavanger Oilers motstander. Final-4-helgen i kvinnenes norgesmesterskap blir spilt i Furuset Forum i Oslo. Etter en målløs åpningsperiode tok Storhamar ledelsen 1–0 ved Hanna Olsen, men seriemester lillehammer slo tilbake med fire mål fra Andrea Grinnbo, Josefine Engmann, Thea Rustbakken og Ella Morken. Alle scoringene kom i midtperioden. Engmann satte sitt annet mål til 5-1, mens Emma Fladmo og Morken økte forspranget ytterligere etter den siste pausen. I lørdagens andre semifinale var det Stavanger Oilers som gikk av med seieren mot Hasle-Løren. Scoringer av Silje Gundersen og Sinja Paurat mot slutten av tredje periode sikret 5–3 og avansement for Oilers. Stillingen var 3–3 da et kvarter gjensto. Finale og bronsekamp spilles søndag. (©NTB)
Tidspunkt: 01-04-2023 - Kl.16:45 - Kilde: NRK - Info


109. Oilers til NM-finale etter fire strake seirer over Sparta
Stavanger Oilers vant 5-4 i fjerde kamp av NM-semifinalen borte mot Sparta Sarpsborg fredag. Dermed er de klare for en ny NM-finale. Årets grunnserievinner og fjorårets norgesmester Oilers har tatt seg oppskriftsmessig til NM-finalen. I kvartfinalen mot lillehammer ble det også 4-0 i kamper. Likevel fikk Oilers det tøft med å slå et seigt Sparta-lag fredag. De kjempet hardt for å holde seg inne i kampen om en finalebillett. Stavanger-laget ledet både 2-0 og 4-2, men måtte se Sparta hente inn tomålsledelsen ved begge anledninger. Med to minutter igjen av kampen så det ut til at oppgjøret skulle avgjøres i sudden death, men en sen scoring fra Dan Kissel ordnet seier og nok en NM-finaleplass for Oilers. (NTB)
Tidspunkt: 24-03-2023 - Kl.20:26 - Kilde: NRK - Info


110. Uno-X-rytter veltet stygt i Belgia
Uno-X-rytter Anders Skaarseth gikk i bakken og traff fortauskanten i høy fart med rundt seks mil igjen av endagsrittet E3 Classic i Belgia fredag. Skaarseth satt på kanten av hovedfeltet da han plutselig skled ut. lillehammer-syklisten falt av sykkelen og gikk rett i en fortauskant med kneet først. I etterkant holdt han seg til beinet og så plaget ut. Skaarseth er en av Uno-X-lagets beste klassikerryttere og vil være en viktig brikke i vår. Det gjenstår fem mil av rittet i Harelbeke. (©NTB)
Tidspunkt: 24-03-2023 - Kl.15:30 - Kilde: NRK - Info


111. Uno-X-rytter veltet stygt: – Frykter beinbrudd
Uno-X-rytter Anders Skaarseth ble sendt til sykehus med frykt for beinbrudd etter at han gikk i bakken i endagsrittet E3 Classic i Belgia fredag. Skaarseth satt på kanten av hovedfeltet da han plutselig skled ut. lillehammer-syklisten falt av sykkelen og gikk rett i en fortauskant med kneet først i høy fart. I etterkant holdt han seg til beinet og så plaget ut. Skaarseth er en av Uno-X-lagets beste klassikerryttere og vil være en viktig brikke i vår. Sykkelsjefen i Uno-X, Jens Haugland, opplyser til TV 2 at Skaarseth ble sendt til sykehus etter velten. De frykter at Skaarseth har pådratt seg et beinbrudd, men at ingenting er bekreftet. – Han er sendt på sykehuset i Oudenaarde. Vi frykter helt klart et beinbrudd. Men ikke bekreftet. Krysser fingrene for gutten. Vi synes vi strengt tatt har hatt nok nå, skriver Haugland i en melding til TV 2. Med tre mil var stjernetrioen Wout Van Aert, Mathieu van der Poel og Tadej Pogacar i tet. De holdt unna for resten helt til mål, og i avslutningen var Van Aert sterkest og kunne juble for seier. Det var en intens spurt i Harelbeke. (©NTB)
Tidspunkt: 24-03-2023 - Kl.15:30 - Kilde: NRK - Info


112. Skiskytter har vært savnet i fire døgn: – Det er mye fortvilelse
NM i Alta skulle være en fest, men en leteaksjon på lillehammer preger hele skiskyttermiljøet. Letingen pågår for fullt, fire døgn etter at en 22 år gammel mann forsvant.
Tidspunkt: 23-03-2023 - Kl.14:14 - Kilde: NRK - Info


113. Fis snur – Ito får hoppe i Vikersund
Japanske Yuki Ito lå trygt inne blant topp 15 i Raw Air før siste konkurransedag i lillehammer i går. Der skar det seg for Ito. Hun satt litt for lenge på bommen mens hun hadde grønt lys, og ble disket fra konkurransen. Dermed var japaneren plutselig utenfor topp 15, og uten mulighet til å hopp skiflyvning til helgen. Men nå snur Det internasjonale Skiforbundet. Østerrikske Julia Muehlbacher har trukket seg fra skiflyginga. Dermed var det en ledig plass. I utgangspunktet åpnet ikke det opp for nye å delta, men etter en sosiale medier-kampanje, som blant annet Halvor Egner Granerud har deltatt i, har Fis bestemt at Ito allikevel får hoppe i Vikersund. «En stor drøm i mitt skihopperliv var på et tidspunkt borte, men drømmen går nå i oppfyllelse takket være alles støtte. Jeg klarte ikke skaffe meg denne sjansen selv, men hoppfamilien ga meg sjansen. Jeg skal fly med takknemlighet», skriver Ito på Instagram. Dermed blir det 15 startende kvinner som skal hoppe sine første prøvehopp i monsterbakken fredag formiddag.
Tidspunkt: 16-03-2023 - Kl.19:46 - Kilde: NRK - Info


114. Fly forbanna etter dårlige forhold: – Hvorfor kan man ikke bare vente?
Robert Johansson og Marius Lindvik feilet i å kvalifisere seg til andre omgang i storbakken i Raw Air i lillehammer torsdag. Rennet pågår fortsatt. Forholdene som Lindvik satte utfor med, gjør han ekstremt sint. – Jeg har ikke sjans, rett og slett. Kan man ikke bare vente? Kan ikke juryen holde meg igjen og ta meg av bommen? Det er helt håpløst, sier Lindvik til NRK. Han får støtte av lagkamerat Halvor Egner Granerud. – Det at han fikk grønt på de forholdene, synes jeg var spesielt. Når det skifter så mye burde man ventet. Han hadde ikke mulighet, sier Granerud til NRK. Lindvik har slitt med sykdom de siste dagene, men mobilisert for å stille i konkurransene i Raw Air. Det gjør han enda mer trist. – Nå er jeg forbanna. Jeg har vært dårlig i hele dag og mobilisert for å hoppe, og så er det dette jeg får. Både i går og i dag har jeg dårligest forhold av alle, sier Lindvik. Daniel Tschofenig leder torsdagens Raw Air-renn i lillehammer etter første omgang. Halvor Egner Granerud er på 7.-plass og tapte poeng til Stefan Kraft. Daniel-André Tande er nummer åtte og Kristoffer Eriksen Sundal ti. Johann André Forfang (13.) og Benjamin Østvold (25.) er også klare for finaleomgangen.
Tidspunkt: 16-03-2023 - Kl.16:44 - Kilde: NRK - Info


115. Mer vindtrøbbel på lillehammer – Raw Air-rennene måtte utsettes
Sterk vind fortsetter å prege Raw Air på lillehammer og skapte utsettelser onsdag. Kvinnene starter klokken 18, mens mennene først kommer i gang klokken 20. Etter flere utsettelser gjennom ettermiddagen opplyser Det internasjonale skiforbundet nå at rennstart for kvinnene er satt til klokken 18, halvannen time etter opprinnelig start. Det fører også til 45 minutters utsettelse for herrehopperne, som skulle ha startet 19.15. Det er andre dag på rad at vinden lager utfordringer i Lysgårdsbakkene. Mennenes renn og kvinnenes kvalifisering tirsdag kunne likevel arrangeres som planlagt. Mandag skapte et stort snøfall problemer for arrangøren.
Tidspunkt: 15-03-2023 - Kl.17:13 - Kilde: NRK - Info


116. Klinec økte Raw Air-ledelsen
Anna Odine Strøm fikk det ikke helt til å sitte i tirsdagens hoppkvalifisering på lillehammer. Hun måtte se Ema Klinec stikke fra i Raw Air-sammendraget. Strøm plantet skiene på 120 meter i Lysgårdsbakken og endte kvalifiseringen på 9.-plass. Sloveneren Klinec, som hoppet 131,5 meter, tok 2.-plassen og økte med 16 poeng sammenlagt i den norske hoppturneringen. Strøm ble også passert av Selina Freitag og Katharina Althaus sammenlagt. Best i kvalifiseringen var canadieren Alexandria Loutitt, som hoppet hele 138,5 meter. Eirin Maria Kvandal ble best av de norske hopperne på 6.-plassen etter å ha hoppet 127 meter. Thea Minyan Bjørseth ble nummer åtte. Silje Opseth, Maren Lundby, Nora Midtsundstad og Kjersti Græsli kom seg også videre til onsdagens verdenscuprenn.
Tidspunkt: 14-03-2023 - Kl.19:39 - Kilde: NRK - Info


117. Granerud med kjempehopp – første seier i Norge
Halvor Egner Granerud tok sin 24. seier i karrieren etter at han leverte et kjempehopp i andre omgang i Raw Air i lillehammer, og hans første gang på pallen i Norge. Nordmannen lå bak Kraft før annen omgang, men hoppet til seier med 139,5 meter. Østerrikeren landet på 132 meter og havnet 2,3 poeng bak Granerud. – Jeg er veldig godt fornøyd. Det var veldig gøy å vinne i Norge. Nå må jeg gå på utstyrskontroll, sier Granerud i en kort kommentar til NRK før han må løpe videre. – Det var et nærmest perfekt skihopp, supplerer landslagstrener Alexander Stöckl. Det skjedde i et renn der andre vinnerkandidater i hoppturneringen, som Anze Lanisek, Timi Zajc og Dawid Kubacki, leverte svake resultater. Kraft og Granerud skiller seg dermed klart ut i teten etter seks av tolv konkurranser. I tillegg var det sesongens ellevte verdenscupseier for Granerud. Johann André Forfang klarte ikke å kopiere mandagens solide kvalifisering (141,5 meter) i rennet. Han hoppet 131,5 og 132 meter, og det holdt til 6.-plass. Daniel-André Tande leverte solid med 136 meter i annen omgang og hoppet seg opp fra sin 20.-plass halvveis. Robert Johansson (126,5 og 130 meter) og Marius Lindvik (121,5 og 126) havnet et stykke nede på resultatlisten. Kristoffer Eriksen Sundal ble diskvalifisert i første omgang på grunn av for stor dress. – Vi er veldig, veldig fornøyd, sier Stöckl videre.
Tidspunkt: 14-03-2023 - Kl.17:03 - Kilde: NRK - Info


118. Kraft i tet – Granerud følger rett bak
Raw Air-leder Stefan Kraft imponerte med 138,5 meter på lillehammer og leder før finaleomgangen i tirsdagens verdenscuprenn. Halvor Egner Granerud hoppet også godt og ligger på 2.-plass etter et svev på 135 meter. Det skiller 8,8 poeng opp til Kraft. Granerud og Johann Forfang gikk litt ned på lengden fra mandagens imponerende kvalifisering. Tirsdag nøyde Forfang seg med 131,5 meter, og han ligger dermed på 8.-plass. Ziga Jelar fra Slovenia er treer før finaleomgangen, mens Markus Eisenbichler (Tyskland) og Michael Hayböck (Østerrike) deler 4.-plassen.
Tidspunkt: 14-03-2023 - Kl.16:21 - Kilde: NRK - Info


119. Vindtrøbbel på lillehammer – Herrenes hopprenn utsatt
Nytt værtrøbbel på lillehammer fører til utsettelse av herrenes hopprenn. Mandag ble kvinnenes renn utsatt grunnet snøvær og et unnarenn som ikke var godt nok tråkka opp. I dag er herrenes Raw Air-renn utsatt på grunn av sterk vind. Rennet skulle ha startet klokka 16.10 tirsdag, men vindforholdene tvinger juryen til å endre planene. Prøveomgangen i forkant ble også droppet. Nytt starttidspunkt er satt til 16.30. I forkant skal det holdes et nytt jurymøte for å vurdere om vinden tillater hopping.
Tidspunkt: 14-03-2023 - Kl.15:06 - Kilde: NRK - Info


120. Dobbelt norsk i herrenes hoppkvalifisering
Det har vært mye snø-trøbbel på lillehammer i dag og etter trenerteam fra flere nasjoner fikset en klump i ovarennet kunne herrenes kvalifisering i Raw Air settes i gang. Det var en solid norsk laginnsats med den ene norske ledelsen etter den andre. Johann André Forfang ledet lenge etter et kanonhopp på 141.5 meter, men han ble slått på målstreken av lagkamerat Halvor Egner Granerud som hoppet 142 meter. – Det var artig lenge, så ble det jævlig surt, sier Forfang til NRK. Forfang har flyttet seg opp fra en niende- til en femteplass i turneringen, mens Granerud har overtatt ledelsen foran Stefan Kraft. Det var fire nordmenn blant topp fem. Robert Johansson fikk det endelig til å stemme og ble nummer fire. Marius Lindvik klinket også til og ble nummer fem. Dette lover veldig godt for morgendagens renn.
Tidspunkt: 13-03-2023 - Kl.20:44 - Kilde: NRK - Info


121. Opseth slo tilbake etter VM – seiret i snøkaoset på lillehammer
En irritert Clas Brede Bråthen tilbød å tråkke opp løypa selv da den ikke var klar til konkurransestart mandag. Likevel endte det godt med hjemmeseier til Silje Opseth. Silje Opseth har hatt en tøff vinter med nedtur etter nedtur og tårer i VM i Planica. Hun har tidligere fortalt om sitt normalbakke-mareritt og den mentale sperren til NRK. Mandag satt det på hjemmebane for Opseth som hoppet lengst av alle både i kvalifiseringen og når det gjaldt som mest i finaleomgangen. – Det var en fin opptur etter et tungt VM, sier NRKs hoppekspert Anders Bardal. Opseth var nummer sju etter første omgang etter et hopp på 116,5 meter. I finaleomgangen fulgte hun opp med et hopp på 131 meter. Tyske Selina Freitag ble nummer to, mens tredjeplassen gikk til Raw Air-leder Ema Klinec.
Tidspunkt: 13-03-2023 - Kl.17:29 - Kilde: NRK - Info


122. Strøm tok innpå Klinec i kvalifiseringen
Japanske Yuki Ito vant kvinnehoppernes kvalifisering i lillehammer. Silje Opseth ble nest best, mens Anna Odine Strøm tok innpå Raw Air-leder Ema Klinec. Strøm tok to tredjeplasser i Holmenkollen og tok innpå ledende Klinec fra Slovenia. Strøm med 128,5 meter endte på femteplassen i kvalifiseringen mandag formiddag, mens Klinec, som hoppet 126 meter, ble nummer sju. Hun tok inn 2,3 poeng i Raw Air-sammendraget etter fem konkurranser. Silje Opseth hoppet derimot lengst i kvalifiseringen med sine 130 meter, mens Ito svevde halvmeteren kortere. Det skilte bare 0,1 poeng mellom de to. Eirin Maria Kvandal var tilbake i hoppbakken etter VM. Hun landet på 127,5 meter og ble nummer åtte. Maren Lundby landet på 125 meter og ble nummer ni. Slik gikk det med de øvrige norske: 12) Thea Minyan Bjørseth 127,5 meter og 25) Nora Midtsundstad 119 meter.
Tidspunkt: 13-03-2023 - Kl.11:43 - Kilde: NRK - Info


123. Ingen norske på pallen i herrenes Raw Air-konkurranse i dag heller
Det ville seg ikke for Halvor Egner Granerud som kasta hanskene i sinne etter finaleomgangen i Raw Air-konkurransen i Holmenkollen søndag. Han lå på tredjeplass før andre omgang, men falt ned på en syvendeplass etter et hopp på 125 meter. – Det var «ræva»!, sa Granerud til NRK etter rennet og var tydelig oppgitt: – Det var jo ikke bra. Jeg får ikke til det jeg prøver på – å satse. Bedre gikk det for Johann André Forfang og Daniel Andre Tande. Etter en nedtur i lørdagens finaleomgang fikk Forfang en skikkelig opptur med et andrehopp på 130 meter søndag. Det holdt til sjetteplass. Med et andrehopp på 131.5 meter og 257.1 poeng sørget Daniel Andre Tande for dobbelt norsk da det var åtte hoppere igjen. Tande ble til slutt nummer fire. Østerrikske Stefan Kraft vant med 266.1 poeng og leder Raw Air-turneringen totalt. Slovenske Anze Lanisek ble nummer to knappe 0.1 poeng foran bursdagsbarnet Dawid Kubacki. Sondre Ringen slo til med et hopp på 127 meter i andre omgang og ble nummer 18. Kristoffer Sundal ble nummer 22 og Robert Johansson havnet like bak med et andrehopp på 126 meter. – Det ble ikke helt som jeg hadde håpa på. Men det blir bra å dra til lillehammer. Det er alltid godt å komme hjem, sa Johansson etter dagens renn. Raw Air går over ni tellende kvalifiseringer og renn og avsluttes med skiflygning i Vikersund 19. mars.
Tidspunkt: 12-03-2023 - Kl.17:15 - Kilde: NRK - Info


124. Alle norske videre - Strøm på tredjeplass
Det ble en solid norsk start i kvinnenes Raw Air fredag kveld. I kvalifiseringen til lørdagens renn i Holmenkollen tok alle de seks norske hopperne seg videre. Best var Anna Odine Strøm, som med et hopp på 123 meter ble nummer tre, 7,2 poeng bak Ema Klinec. Maren Lundby, som nylig tok VM-sølv i storbakken i Planica, ble nummer ni etter et hopp på 121,5 meter. Raw Air kjennetegnes ved at både hoppene i kvalifiseringene og i rennene teller i sammendraget. I både Holmenkollen og lillehammer er det to kvalifiseringer og to renn for kvinnene. De 15 beste i sammendraget etter rennene i lillehammer går videre til Vikersund, hvor kvinnene for første gang skal ha et renn i skiflyging.
Tidspunkt: 10-03-2023 - Kl.19:46 - Kilde: NRK - Info


125. Kvandal dropper Kollen-renn – åpner for lillehammer-deltakelse
Eirin Maria Kvandal er tatt ut til Raw Air-turneringen i hopp, men dropper helgens storbakkerenn i Holmenkollen. Landslagstrener Christian Meyer opplyser til NTB at det er gjort en vurdering, og at Kvandal ikke stiller til start i Holmenkollen som følge av denne. – Vi ønsker å prioritere tiden hennes litt annerledes. Det blir i stedet mer trening, så ser vi om det kan bli aktuelt å være med på lillehammer, sier Meyer til NTB.
Tidspunkt: 10-03-2023 - Kl.12:38 - Kilde: NRK - Info


126. Oilers, Storhamar og Sparta klar for NM-semifinale
Det ble kort prosess i best av sju-serien i NM-sluttspillet for ishockeylagene Storhamar, Stavanger Oilers og Sparta som er klar for semifinale. Alle tre lagene avgjorde sine kvartfinaledueller med fjerde strake seier torsdag kveld. Oilers fortsatte overkjøringen av lillehammer og vant 8-1, mens Storhamar vartet opp med nok en målfest mot Manglerud Star og vant 12-1. Også Sparta trengte bare fire kamper for å bli klar for semifinale. Emil Lundberg ble matchvinner med sin 4-3-scoring fem minutter før slutt. I den tredje perioden scoret hamarsingene hele sju ganger mot Manglerud Star. Canadiske Peter Quenneville scoret tre av målene. Han er toppscorer i sluttspillet med ni mål. Storhamar har feid over MS i de fire kvartfinalene, og Marcus Bryhnisveen scoret torsdag det som ble lagets eneste mål i de fire oppgjørene. lillehammer har ikke vært noe høyt hinder for Oilers, som vant komfortabelt også torsdag kveld. De to hjemmekampene endte med henholdsvis 11-1- og 13-0-seier. Målforskjellen i de fire kampene endte på hele 36-3 etter 8-1-seieren torsdag. (NTB)
Tidspunkt: 09-03-2023 - Kl.20:21 - Kilde: NRK - Info


127. Oilers slo lillehammer med 13 mål – Vålerenga økte ledelsen mot Frisk
Stavanger Oilers er på vei mot semifinale i ishockey-NM med 13-0-seier over lillehammer. Vålerenga gikk også opp i 3–0 over Frisk Asker med 6-2-seier. Tommy Kristiansen scoret hat-trick og leverte to målgivende pasninger da Oilers tok en knusende seier på hjemmebane tirsdag. Dermed må lillehammer slå tilbake på hjemmebane torsdag for å forlenge sesongen, men de skal få det svært tøft. Oilers hadde full kontroll og ledet 10–0 allerede etter to perioder. Vålerenga nærmer seg også semifinale med 6-2-seier over Frisk etter å ha ligget under to ganger. Fredrik Bjørndal sendte Frisk i ledelsen før Tommi Taimi utlignet. Mot slutten av andre periode fikk Vålerengas Tobias Lindström matchstraff etter en kollisjon med Frisk-keeper Nicklas Dahlberg. Bobby MacIntyre sendte Frisk opp i 2–1 foran siste periode. Rasmus Ahlholm utlignet tidlig, før Filip Lalande sendte VIF i ledelsen. Deretter rykket VIF fra og vant til slutt klart. Fjorårets NM-finalist Storhamar slo Manglerud for tredje gang på rad med 5-0-seier på hjemmebane. Oppgjøret mellom Sparta Sarpsborg og erkerival Stjernen kan også bli avgjort torsdag. Tirsdag sikret Sparta 3-0-ledelse da de vant 5–1 på hjemmebane. Sebastian Selin scoret to for Sparta. Dermed står det 3–0 i alle kvartfinaleseriene, etter at hjemmelagene vant sammenlagt 29–3 tirsdag. Torsdag har alle bortelagene matchball. (NTB)
Tidspunkt: 07-03-2023 - Kl.20:54 - Kilde: NRK - Info


128. Røthe står over femmila i Holmenkollen - Weng tilbake
Det norske uttaket til femmilene i Holmenkollen lørdag og søndag ble presentert tirsdag. Den fremste profilen som mangler der er Sjur Røthe. Veteranen var i utgangspunktet tatt ut på det norske femmilslaget i VM, men ble syk på morgenen før rennet og sto derfor over. Nå skal han heller ikke gå femmila i Holmenkollen. Mennene går femmila på lørdag, mens kvinnene, for første gang, også skal gå femmil på søndag. Med på det norske laget er blant andre den ferske femmilsvinneren fra VM, Pål Golberg. Det er også Iver Tildheim Andersen (22), som i desember overrasket stort ved å vinne 10-kilometeren i fri teknikk under verdenscuphelgen på lillehammer i desember. Det holdt imidlertid ikke til VM-billett. På kvinnesiden er Heidi Weng tilbake på start etter at hun reiste hjem fra VM i Planica før mesterskapets første øvelse. Hele uttaket: Menn: Harald Østberg Amundsen, Iver Tildheim Andersen, Thomas Bucher-Johannessen, Pål Golberg, Hans Christer Holund, Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger, Håvard Moseby, Martin Kirkeberg Mørk, Martin Løwstrøm Nyenget, Mattis Stenshagen og Didrik Tønseth. Kvinner: Margrethe Bergane, Kristin Austgulen Fosnæs, Ragnhild Gløersen Haga, Anne Kjersti Kalvå, Nora Sanness, Marte Skaanes, Astrid Øyre Slind, Silje Theodorsen, Maren Wangensteen, Heidi Weng, Tiril Udnes Weng og Ingvild Flugstad Østberg.
Tidspunkt: 07-03-2023 - Kl.14:24 - Kilde: NRK - Info


129. Riibers suksesstrener hentes inn på landslaget
Stig Morten Fredheim har hatt suksess som Jarl Magnus Riibers trener. Fra høsten av ansettes han på fulltid i apparatet rundt kombinertlandslaget. Fredheim har også denne sesongen jobbet tett inn mot landslaget som følge av en avtale med NTG lillehammer Hopp. Han har blant annet fulgt opp VM-kongen Jarl Magnus Riiber. Riiber gjorde rent bord med fire gull i det nylig avsluttede verdensmesterskapet i Planica. I alt har han åtte VM-triumfer i karrieren, og det kan ingen andre kombinertløpere skilte med. (NTB)
Tidspunkt: 06-03-2023 - Kl.12:18 - Kilde: NRK - Info


130. Rasende Taugbøl slo i stolpe - mister resten av sesongen
Håvard Solås Taugbøl ble så sint da han røk ut av VM-sprinten i Planica at han slo til en stolpe og pådro seg et brudd i hånden, skriver GD. Bruddet i knoken på lillefingeren gjør at Taugbøl ikke kan konkurrere mer denne sesongen, opplyser han til avisen. – Det er typisk at alt skal komme på én gang, men nå skal jeg ha gips en ukes tid. Når den tas av, venter tre til fem uker uten belastning. Sesongen er dermed over, slår lillehammer-løperen fast. Taugbøl ble taklet av svenske Marcus Grate og falt fra avansementet i kvartfinalen på VM-sprinten. Da tok frustrasjonen overhånd. – Etter at jeg kom ned i kjelleren på stadionbygget, tok sinnet meg skikkelig. Jeg slo knyttneven i en stolpe. Egentlig er jeg en sindig kar, men da var jeg forbanna, forklarer Taugbøl. – Jeg er mer skuffet over sprinten enn det som skjedde med hånden. Jeg tror skuffelsen vil sitte i en god stund, og det blir tungt å se de siste verdenscuprennene på TV.
Tidspunkt: 02-03-2023 - Kl.10:44 - Kilde: NRK - Info


131. Slik spilles ishockey-sluttspillet - Østfold-derby i kvartfinalen
Spartas seier i spilleforlengelse mot Stjernen gjorde at de sikret seg fjerdeplassen i grunnserien i Eliteserien i ishockey, rett foran Stjernen. Med det fikk Sparta hjemmebanefordel i sluttspillet og allerede fredag venter Stjernen i Sparta Amfi. Serievinner Stavanger Oilers valgte lillehammer, Storhamar skal spille mot Manglerud Star og Vålerenga valgte Frisk Asker. Kvartfinalene spilles best av syv kamper.
Tidspunkt: 28-02-2023 - Kl.20:43 - Kilde: NRK - Info


132. Ishockey: Storhamar tok andreplassen i Eliteserien
Sesongens siste runde i Eliteserien i ishockey ble spilt tirsdag. Stavanger Oilers sikret seg seriegullet i helga og avsluttet grunnserien med å vinne 6-0 borte mot Grüner. Kampen fikk en spesiell avslutning etter at problemer med isen gjorde at lagene bare lot tida gå ut mens de var på isen og spilte pucken frem og tilbake. Storhamar avsluttet også sesongen med en storseier. Hele 7-0 endte det mot Frisk Asker, noe som gjør at Hamar-laget ender som nummer to, fire poeng bak Oilers. Vålerenga ville med poengtap for Storhamar hatt muligheten til å gå forbi Storhamar, men måtte istedenfor fokusere på å ta seieren selv for å ta tredjeplassen. Med en 5-2-seier borte mot Manglerud Star klarte de nettopp det. I kampen mellom Sparta og Stjernen ble det høydramatisk. To minutter før slutt i tredje periode utlignet Sparta til 2-2 og sørget for at det ble spilleforlengelse. Med ett sekund igjen av den fem minutter lange spilleforlengelsen scoret Håvard Salsten for Sparta, som dermed ble nummer fire i serien og sikret seg hjemmebanefordel i sluttspillet. I tirsdagens siste kamp vant Ringerike 6-2 mot lillehammer. De åtte lagene som går videre til sluttspillet: Stavanger Oilers, Storhamar, Vålerenga, Stjernen, Sparta, Frisk Asker, lillehammer og Manglerud Star.
Tidspunkt: 28-02-2023 - Kl.20:14 - Kilde: NRK - Info


133. Tønseth vrakes – til tross for pallplass
Dette er Norges fem utøvere som går 15 kilometer fri teknikk på onsdag: Hans Christer Holund, Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger, Harald Østberg Amundsen og Sjur Røthe. Det ble kunngjort på et pressemøte tirsdag morgen. Hans Christer Holund er regjerende verdensmester på distansen og har fripass. Didrik Tønseth er ikke en del av laget, selv om han ble nummer to på lillehammer, og nummer fire og seks i Davos og Les Rousses på distansen. – Didrik var i diskusjonen. Dette er en distanse vi har vært veldig gode på som nasjon og det er mange utøvere som har gjort det bra. Vi måtte ta et valg, og da datt Didrik akkurat utenfor, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum. – Hadde det vært opp til han selv hadde han vært på start selvfølgelig. Men han har vært en veldig bra mann i oppbygningen her, så all ære til han, sier Nossum. Herrenes 15 kilometer går onsdag 12.30 på NRK1. Kvinnene går 10 kilometer fri teknikk tirsdag 12.30 på samme kanal.
Tidspunkt: 28-02-2023 - Kl.08:06 - Kilde: NRK - Info


134. Tønseth vrakes til tross for pallplass
Didrik Tønseth er vraket til 15 kilometer fri teknikk på onsdag. Det selv om han ble nummer to på lillehammer, nummer fire i Davos og nummer seks i Les Rousses på distansen. – Didrik var i diskusjonen. Dette er en distanse vi har vært veldig gode på som nasjon og det er mange utøvere som har gjort det bra. Vi måtte ta et valg, og da datt Didrik akkurat utenfor, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum etter å ha kunngjort laget. De fem norske utøverne som er tatt ut er følgende: Hans Christer Holund, Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger, Harald Østberg Amundsen og Sjur Røthe. – Han (Tønseth) var selvfølgelig litt skuffet. Det er vanskelig å gi beskjeden, for han har resultater til å gå. Det er den verste beskjeden man kan gi når du vraker åpenbare medaljekandidater, sier Nossum til NRK. Hadde det vært opp til han (Tønseth) selv hadde han vært på start selvfølgelig. Men han har vært en veldig bra mann i oppbygningen her, så all ære til han, sier Nossum. Sjur Røthe føler med sin romkamerat som ble vraket. – Det er alltid vanskelig i sånne situasjoner, men han er den beste romkameraten jeg kunne hatt akkurat nå. Han backer meg i alt og man slipper å bli nervøs før konkurranser, for vi har en ganske løs og god stemning, sier Røthe til NRK. Hans Christer Holund er regjerende verdensmester på distansen og har fripass. – Det er beina som får snakke i morgen. Det er ikke noe tvil om at vi har et norsk lag som er historisk sterkt på distansen, sier Holund til NRK. Herrenes 15 kilometer går onsdag 12.30 på NRK1. Kvinnene går 10 kilometer fri teknikk tirsdag 12.30 på samme kanal.
Tidspunkt: 28-02-2023 - Kl.08:06 - Kilde: NRK - Info


135. Saltvik Pedersen til topps i Kitzbühel-slalåm
Paraalpinist Jesper Saltvik Pedersen vant et historisk slalåmrenn i Kitzbühel. Han får en gondol oppkalt etter seg og mottok premiepenger for seieren. Ikke siden VM i lillehammer i fjor har en paraalpinist fått penger for en triumf. I tillegg får Saltvik Pedersen en gondol oppkalt etter seg i den legendariske traseen i Østerrike. Der har det vært kutyme i en rekke år i verdenscupen. Mandagens renn var historiens første for paraalpinistene i Kitzbühel. Saltvik Pedersen har vært i en klasse for seg denne sesongen. Til tross for at han lå som nummer to etter første omgang mandag, snudde han det og vant i finaleomgangen. Han slo italienske René De Silvestro med 39 hundredeler og kunne juble for seier. Nylig tok Saltvik Pedersen fire VM-gull i spanske Espot og har i vinter vunnet en haug av verdenscuprenn. Magnus Valø Balchen endte på niende- og sisteplass i rennet mandag. Det venter ny konkurranse i Kitzbühel tirsdag. (NTB)
Tidspunkt: 27-02-2023 - Kl.13:46 - Kilde: NRK - Info


136. Stavanger fortsatt i føringen med storseier – Storhamar ett poeng bak
Serieleder Stavanger vant 12-2 over lillehammer, mens Storhamar vant 4-0 borte mot Manglerud Star. Sparta vant 4-3 over Vålerenga etter forlengning. Dermed er fortsatt bare ett poeng mellom Stavanger og Storhamar med to runder igjen av årets grunnspill i eliteserien. Stavanger har derimot et litt lettere program igjen enn Storhamar. Spartas seier over Vålerenga sendte dem opp på tredjeplassen med fire poeng opp til toppen. Også Vålerenga har fire poeng opp. (NTB)
Tidspunkt: 23-02-2023 - Kl.20:41 - Kilde: NRK - Info


137. Saltvik Pedersen kan få Kitzbühel-gondol oppkalt etter seg
Paraalpinist Jesper Saltvik Pedersen skal få prøve seg ned slalåmtraseen i Kitzbühel i et historisk verdenscuprenn til uken. Vinner han der, kan han innkassere en pengepremie, i tillegg til få en gondol i det legendariske skianlegget oppkalt etter seg. Sist gang det ble utdelt pengepremier, var under VM på lillehammer i fjor. I en pressemelding fra Skiforbundet sier landslagssjef Hans Blattmann at han tror rennet vil løfte fram parasporten på en «skikkelig kul» måte. Pedersen har vært i storform denne sesongen og ble VM-konge da han tok fire gull i mesterskapet i Spania tidligere denne vinteren. Magnus Valø Balchen skal også delta i konkurransen for Norge. De to rennene går 27. og 28. februar. (©NTB)
Tidspunkt: 23-02-2023 - Kl.14:55 - Kilde: NRK - Info


138. Riiber i sorg – mistet besteforeldrene på samme dag
Jarl Magnus Riiber har hatt en utfordrende oppladning til VM. 6. februar sovnet besteforeldrene Harald Riiber (92) og Suzanne May Riiber (90) inn. Han delte det på Instagram to dager etterpå, men har ikke ønsket å snakke om det før tirsdag, tre dager før VM-start. – Det var selvfølgelig tungt. Det har jo vært en overraskelse for oss at ting skjedde så fort. Vi har vært sammen hver dag. Helt frem til jeg flyttet til lillehammer har jeg sett bestefar og bestemor hver dag, sier Riiber til NRK. – At de skulle gå fra oss med et par timers mellomrom uvitende at den ene hadde gått vekk var veldig rørende og fint. Sånn sett var det en veldig fin periode. Jeg kom hjem til Oslo etter Seefeld og skulle på helsesjekk. Så ringte pappa og sa at bestefar var veldig dårlig og at vi kanskje skal stikke innom å si takk og farvel. Det traff han veldig godt med. Det var godt å komme hjem og si farvel på en god måte, sier Riiber. Nordmannen har fire VM-gull i bagasjen fra Seefeld i 2019 og Oberstdorf i 2021. 25-åringen har også vunnet verdenscupen sammenlagt fire ganger på rad fra 2018 til 2022. I VM må Riiber regnes som medaljekandidat, men den norske kombinertstjernen har vært fraværende fra verdenscupen de siste ukene. I januar fortalte han til NRK at han var rammet av en parasitt, og at han knapt hadde spist på to uker. På fredag starter VM for både menn og kvinner i kombinert.
Tidspunkt: 21-02-2023 - Kl.19:36 - Kilde: NRK - Info


139. Thoresen scoret i historisk kamp
Steffen Thoresen spilte torsdag sin 914. eliteseriekamp i ishockey. Med det er han den spilleren som har spilt flest kamper i den norske eliteserien, én kamp mer enn Storhamar-legenden Pål Johnsen. Og Thoresen kunne feire den historiske kampen med scoring. Han sendte Manglerud Star opp i en 2-0-ledelse hjemme mot Sparta, men Sparta kjempet seg tilbake og vant til slutt kampen etter straffeslag. Øvrige kamper i eliteserien i ishockey torsdag: lillehammer - Stjernen 3-6, Stavanger Oilers - Frisk Asker 3-0, Storhamar - Ringerike Panthers 5-1 og Grüner - Vålerenga 2-6.
Tidspunkt: 16-02-2023 - Kl.22:21 - Kilde: NRK - Info


140. Vålerenga ydmyket serieleder Oilers
Vålerenga knuste serieleder Stavanger Oilers 6-1 på hjemmebane lørdag. Steffen Thoresen spilte sin 914. kamp i norsk eliteserie da Manglerud Star tapte klart. Oilers har dermed gått på to kjempesmeller de siste kampene. Sist runde røk de 1-5 for Storhamar, og i Oslo gikk det ikke bedre. Mika Partanen scoret hele fire mål, mens Rasmus Ahlholm og Andreas Martinsen også tegnet seg på scoringslisten for Vålerenga. Bryce Gervais sendte Oilers i ledelsen sent i første periode, men deretter var gjestene sjanseløse. Vålerenga er dermed bare fire poeng bak Oilers, men også Sparta og Storhamar kjemper om tetplassen. Storhamar er to poeng bak Oilers etter 7-0-seier over Grüner. Sparta måtte ha straffeslagskonkurranse for å slå Ringerike 2-1 lørdag. Manglerud Stars Steffen Thoresen ble historisk lørdag. Han spilte sin kamp nummer 914 i norsk toppdivisjon da Oslo-laget røk 2-6 for Stjernen. Thoresen passerte Storhamar-ikonet Pål Johnsen på listen over de med flest kamper i eliteserien i ishockey. Frisk Asker kjørte over lillehammer og vant 9-3 på hjemmeis. Mats Frøshaug, Thomas Olsen og Fredrik Bjørndal scoret alle to mål hver.
Tidspunkt: 04-02-2023 - Kl.19:54 - Kilde: NRK - Info


141. Stortalent VM-vraket etter seier i verdenscupen
Norges Skiforbund har tatt ut 25 langrennsløpere til VM i Planica. Tolv kvinner og 13 menn reiser til Slovenia til et VM som arrangeres fra 22. februar til 5. mars. Iver Tildheim Andersen er blant dem som ikke får være med. Stortalentet vant 10-kilometeren i verdenscupen på lillehammer i desember. – I hovedsak er det ikke han som er veid for lett, det er heller de andre som har fryktelig gode merittlister. Vi har landet på å gå for et lag vi mener er mest kvalifisert for 15 kilometeren, også nådde ikke han helt opp der, det er årssaken, sier langrennssjef Espen Bjervig til NRK. Tildheim Andersen har foreløpig ikke svart NRK tirsdag. Her er hele troppen: Kvinner: Helene Marie Fossesholm (Eiker SK), Ragnhild Haga (Åsen IL), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo IL), Kristine Stavås Skistad (Konnerud IL), Astrid Øyre Slind (Oppdal IL), Ane Appelkvist Stenseth (Grong IL), Anna Svendsen (Trømso SK), Silje Theodorsen (Team Elon Nord-Norge), Heidi Weng (IL BUL), Tiril Udnes Weng (Nes Ski), Lotta Udnes Weng (Nes Ski) og Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik SK). Menn: Harald Østberg Amundsen (Asker SK), Pål Golberg (Gol IL), Hans Christer Holund (Lyn Ski), Emil Iversen (IL Varden Meråker), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen IL), Simen Hegstad Krüger (Lyn Ski), Even Northug (Strindheim IL), Martin Løwstrøm Nyenget (lillehammer SK), Sjur Røthe (Voss IL), Håvard Solås Taugbøl (lillehammer SK), Didrik Tønseth (Byåsen IL), Erik Valnes (Bardufoss og Omegn IF) og Sivert Wiig (Team ELON Vest). – At Norge kommer til å reise hjem med 17-18 medaljer skal du ikke se bort ifra, spesielt når russerne ikke er med, sier NRKs langrennsekspert Therese Johaug. Siste test før VM er verdenscupen i italienske Toblach kommende helg.
Tidspunkt: 31-01-2023 - Kl.09:07 - Kilde: NRK - Info


142. Vålerenga forverret Frisk-krisen – Oilers fortsatte superformen
Vålerenga vant 3-1 og påførte Frisk Asker mer smerte i ishockeyens eliteserie. Stavanger Oilers topper tabellen etter nok en seier. Ringerike måtte se seg slått 4-0 av fjorårets serievinner. I bra form er også Sparta. Tabelltoeren fra Sarpsborg fikk med seg 4-1 borte mot lillehammer torsdag. Straffeslag måtte til for å skille Stjernen og Storhamar i Fredrikstad. Der var gjestene best og vant kampen 3-2. I torsdagens bunnkamp vant Grüner 5-2 hjemme mot Manglerud Star.
Tidspunkt: 26-01-2023 - Kl.20:32 - Kilde: NRK - Info


143. TV 2 får advarsel fra Medietilsynet for brudd på reklameregel
Medietilsynet har gitt TV 2 en advarsel etter brudd på reglene om reklame. NRK skrev før jul om hendelsen, og at Medietilsynet hadde varslet om mulige sanksjoner. Regelbruddet skjedde under verdenscupen i langrennssprint på lillehammer 3. desember i fjor da heatene foregikk. Reklamesendingen førte også til at seerne ikke fikk kommentatorlyd. – I kortvarige øvelser som langrennssprint, er ikke reklame på delt skjerm tillatt. Medietilsynet har derfor gitt TV 2 en advarsel, sier direktør for juridisk og regulatorisk avdeling i Medietilsynet, Hanne Sekkelsten, i en pressemelding. Reglene åpner for å sende reklame på delt skjerm under direktesendte begivenheter som foregår uten opphold, som for eksempel Tour de France og andre begivenheter av lengre varighet. TV 2 tok selvkritikk i forbindelse med NRKs artikkel før jul. – Den kritikken vi fikk underveis og i etterkant av sprintrennet i langrenn 3. desember var berettiget. Jeg vil understreke at det ikke handlet om reklamen i seg selv, men plasseringen av den, sa pressesjef i TV 2 Jan-Petter Dahl den gang. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 25-01-2023 - Kl.07:20 - Kilde: NRK - Info


144. Saltvik Pedersen leder i kampen om VM-gull
Jesper Saltvik Pedersen er i tet etter super-G-omgangen av superkombinasjonen i para-VM i alpint i spanske Espot tirsdag. Nordmannen kjørte ned til tiden 54,40 sekunder og bestetid. Han har et forsprang på 0,35 sekunder på nederlenderen Jeroen Kampschreur foran slalåmdelen senere i dag. På tredjeplass følger japaneren Taiki Morii. Han har 0,71 sekunder å ta igjen på den meritterte nordmannen. Saltvik Pedersen hadde vunnet samtlige ti verdenscuprenn før han måtte nøye seg med bronse og tredjeplass i mandagens super-G-renn i para-VM. Der endte han 36 hundredeler bak vinneren Taiki Morii. Saltvik Pedersen tok sølv i superkombinasjon under para-VM i lillehammer i fjor. Der tok han gull i utfor. Magnus Valø Balchen er på 10.-plass, 5,90 sekunder bak Saltvik Pedersen før slalåmdelen. I klassen for stående er Magnus Nilsson Grasto nummer 18 etter super-G-delen. Han har 5,47 sekunder opp til lederen Robin Cuche fra Sveits foran slalåmrennet. (NTB)
Tidspunkt: 24-01-2023 - Kl.11:07 - Kilde: NRK - Info


145. Andersson utklasset konkurrentene etter koronasykdom – Haga på annenplass
Sveriges skiyndling Ebba Andersson slo tilbake med seier etter over én måned uten konkurranser. Fredag utklasset hun konkurrentene på 10-kilometeren i Falun. Andersson testet positivt på koronaviruset etter verdenscuprennene i lillehammer første helgen i desember og har gått glipp av rubbel bit av renn etter den tid. I den skandinaviske cupen i Falun var det ingen som kunne tukte henne i snøværet i den 10 kilometer lange fristilsløypa på Lugnet skistadion fredag. Andersson vant tross et lite fall, men Haga tok innpå på slutten. Haga har også slitt med koronasykdom og deltok ikke i Tour de Ski. – Det ble et skikkelig sliteløp. Jeg fikk korona etter åpningsrennet på Beitostølen, og dette ble et slags comebackrenn. Jeg må vise meg fram i NM på Gjøvik om det skal bli tur til VM, sa Haga. 3.-plassen gikk til Sveriges Moa Lundgren.
Tidspunkt: 13-01-2023 - Kl.16:45 - Kilde: NRK - Info


146. Stavanger Oilers knuste Frisk Asker
Stavanger Oilers slo tilbake og banket Frisk Asker 9-2 på bortebane i eliteserien i ishockey torsdag. I toppen har laget fortsatt en to poengs luke. Dermed slo de kraftig tilbake etter tapet for Vålerenga i forrige runde. Sparta er nærmest tetlaget på tabellen. Torsdag vant sarpsborglaget 6-2 hjemme mot Manglerud Star og er to poeng bak Oilers med to kamper mindre spilt. Vålerenga er ytterligere ett poeng bak toppen. Oslo-klubben fikk med seg 4-2 fra byderbyet mot Grüner og er uten tap på sine seks siste kamper. Det ble 6-3 til Storhamar borte mot Ringerike, mens Stjernen smadret et kriserammet lillehammer 5-0. (NTB)
Tidspunkt: 12-01-2023 - Kl.20:35 - Kilde: NRK - Info


147. lillehammer ishockey sliter – spillerne fortviler
Klubben går 500.000 kroner i minus hver måned. Ishockeyforbundet er forundret over at de har latt det gå så langt.
Tidspunkt: 02-01-2023 - Kl.16:29 - Kilde: NRK - Info


148. Økonomisk krise i lillehammer – må kutte drastisk i utgifter
Et lillehammer IK i økonomiske vanskeligheter er nødt til å fristille spillere for å hindre konkurs, skriver lokalavisen Gudbrandsdølen Dagningen. – Nå er det flere spillere som har fått beskjed om at det nå er lov å gå andre steder. Situasjonen er ja ... Jeg føler ikke det er noe poeng å skjule akkurat det, sier Andreas Martinsen til avisen. TV 2 omtalte saken først. Fredag spiller lillehammer sin siste kamp for året når Storhamar kommer på besøk. For flere av spillerne kan det også bli siste kamp for klubben. – Jeg hadde forventet en slik beskjed. Skal de kutte må de starte et sted – og det er ikke til å legge skjul på at jeg er den spilleren som er den største utgiften for klubben. Slipper de å betale meg lønn ut sesongen kan det gjøre at andre kan bli og få lønn, sier Martinsen videre. Lokalavisen skriver at minst fem spillere skal ha fått beskjed om at de kan finne seg ny klubb. Beskjeden skal ha blitt gitt 29. desember. lillehammer befinner seg på en 7.-plass i serien, godt plassert mellom Stjernen på 6.-plass og Manglerud Star på plassen bak. (©NTB)
Tidspunkt: 30-12-2022 - Kl.16:01 - Kilde: NRK - Info


149. Seks norske til kvinnenes hoppuke – Lundby blir hjemme
Seks norske hoppkvinner er tatt ut til de fire rennene i Østerrike og Slovenia i romjula og nyttårshelgen. Maren Lundby er ikke blant disse. Lundby prioriterer trening på hjemmebane. Det varslet hoppdronningen allerede etter verdenscuprennene på lillehammer i begynnelsen av desember. Verdens beste kvinnelige hoppere skal gjennom to renn i østerrikske Villach og to renn i slovenske Ljubno. Til slutt skal det kåres en sammenlagtvinner. Den norske troppen består av Silje Opseth, Anna Odine Strøm, Thea Minyan Bjørseth, Nora Midtsundstad, Ingvild Synnøve Midtskogen og Kjersti Græsli. Græsli er debutant i verdenscupen. (©NTB)
Tidspunkt: 22-12-2022 - Kl.12:30 - Kilde: NRK - Info


150. Tour de Ski går uten Østberg og Fossesholm
Skiforbundet har bekreftet troppene som er tatt ut til Tour de Ski. TV 2 meldte tirsdag at Ingvild Flugstad Østberg ikke var med i troppen, og det bekreftes av forbundet. I tillegg vil ikke profiler som Erik Valnes, Even Northug og Helene Marie Fossesholm delta i touren. Kvinner: Margrethe Bergane (Konnerud), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo), Julie Myhre (Byåsen), Mathilde Myhrvold (Vind), Astrid Øyre Slind (Oppdal), Silje Theodorsen (Kvaløysletta), Heidi Weng (BUL), Lotta Udnes Weng (Nes), Tiril Udnes Weng (Nes). Menn: Pål Golberg (Gol), Hans Christer Holund (Lyn), Emil Iversen (Varden Meråker), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Håvard Moseby (Kjelsås), Martin Løwstrøm Nyenget (lillehammer), Sjur Røthe (Voss), Sindre Bjørnestad Skar (Bærums Verk og Hauger), Didrik Tønseth (Byåsen).
Tidspunkt: 20-12-2022 - Kl.16:03 - Kilde: NRK - Info


151. Medietilsynet mener TV 2 brøt loven under langrennssending
Det kom reaksjoner da TV 2 sendte sprinten på lillehammer med flere reklameavbrudd. Nå har Medietilsynet sendt et varsel til kanalen, som kan pådras sanksjoner.
Tidspunkt: 20-12-2022 - Kl.06:51 - Kilde: NRK - Info


152. Klæbo slakter eget oppløp: – Ræva
Alt lå til rette for at Johannes Høsflot Klæbo skulle ta nok en verdenscupseier på sprinten i Davos. Han ledet inn på oppløpet, og det så ut som han hadde kontroll. Men bak han kom Federico Pellegrino i en enorm fart, og spurtslo Klæbo. – Klæbo er ikke rask nok!, ropte Jann Post i det Pellegrino gikk over målstreken. Etter rennet var nordmannen veldig selvkritisk til egen prestasjon. – Jeg skal begynne å jobbe med oppløp, for det her var ræva, sier Klæbo til NRK. – Jeg tror ikke jeg traff på et eneste tak. Pellegrino moste meg på oppløpet. Så det er må vi trene på. Det er første gang på fire år at Klæbo ikke vinner en fristilssprint som han stiller opp i. – Nå skal jeg komme meg gjennom denne helga her også skal jeg få trent litt. Dette var første hardøkt siden lillehammerhelgen, sier Klæbo som har slitt med sykdom de siste ukene. Forrige helg så stod Pellegrino over, og han var i tvil om han skulle reise til Davos. Hjemme har han en høygravid kone. – Han gråter. Ja, han har følelsene utpå seg her, sier Torgeir Bjørn og Post. Even Northug endte på 4. plass i finalen.
Tidspunkt: 17-12-2022 - Kl.15:49 - Kilde: NRK - Info


153. Tande ikke med til Engelberg – trener foran hoppuka
Daniel-André Tande er ikke blant de norske som skal hoppe verdenscupkonkurranse i sveitsiske Engelberg til helgen. Han prioriterer trening foran hoppuka. – Han er ikke noe fan av Engelberg, og det har han sagt fra om. Han skal hoppe på lillehammer i dag og neste uke slik at han er forberedt til hoppuka, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NTB. Halvor Egner Granerud, som har levert en god sesonginnledning, er en av de største norske håpene i Sveits. I tillegg er Marius Lindvik, Johann André Forfang, Robert Johansson, Kristoffer Sundal og Bendik Jakobsen Heggli med. Stöckl sier at det er en vanskelig bakke, og at det er vanskelig å spå en favoritt. – Det er en ganske krevende bakke med bakvind, men våre beste bør ha mulighet, sa Stöckl og nevnte blant andre Granerud og Lindvik. Etter jul tar den tysk-østerrikske hoppuka til. Den starter i tyske Oberstdorf 28. desember. (NTB)
Tidspunkt: 15-12-2022 - Kl.13:49 - Kilde: NRK - Info


154. Bekreftet: Klæbo klar for verdenscuphelgen i Davos
Johannes Høsflot Klæbo er blant de 22 løperne som har blitt tatt ut til verdenscuphelgen i langrenn i sveitsiske Davos. Trønderen gikk bare sprinten på lillehammer. Da kjente han til en begynnende forkjølelse. Den gjorde at han droppet sist helgs renn på Beitostølen helt. – Johannes Høsflot Klæbo er tilbake etter forkjølelse, sier langrennssjef Espen Bjervig til Skiforbundet. Tilbake i landslagstroppen er også Ingvild Flugstad Østberg og Helene Marie Fossesholm, som også sto over verdenscuphelgen på Beitostølen. Heidi Weng står over rennene i Davos. – Jeg har vært sliten etter lillehammer. Nå trenger jeg en treningsperiode. Det har vært et tøft år. Jeg har egentlig helt fra januar til nå slitt veldig mentalt. Det har vært mye, så da har det blitt veldig lite trening, sa hun til TV 2. Maria Hartz Melling, Silje Theodorsen, Ansgar Evensen, Simen Myhre og Iver Tildheim Andersen får muligheten blant løperne som står utenfor landslaget. I Davos skal det gås sprint lørdag og 20 kilometer fristil søndag. (©NTB)
Tidspunkt: 12-12-2022 - Kl.09:04 - Kilde: NRK - Info


155. Pedersen herjer – tok sin fjerde strake seier
Paraalpinist Jesper Saltvik Pedersen (23) avsluttet den første verdenscuprunden med nok en seier i slalåm for sittende. 23-åringens seiere i St. Moritz i Sveits har kommet i slalåm (3) og storslalåm. Pedersen vant 1,15 sekunder foran italienske René De Silvestro. Taiki Morii fra Japan tok 3.-plassen, 2,12 sekunder bak nordmannen. Seieren var Pedersens 40. i verdenscupen. Pedersen tok sist vinter fire gull i Paralympics i Beijing. Før det vant han tre gull og to sølv i para-VM i snøsport på hjemmebane på lillehammer. (NTB)
Tidspunkt: 11-12-2022 - Kl.17:16 - Kilde: NRK - Info


156. Dette har ikke Golberg gjort siden 2013: – Har aldri vært bedre
Pål Golberg har vært i kjempeform denne sesongen og lørdag gikk han inn til sesongens andre verdenscupseier, og den niende i karrieren så langt. 32-åringen startet som den første av favorittene og satte standarden. Spesielt de siste fem kilometerne gikk han bra og gikk inn til en klar ledelse. – Han har aldri vært bedre som langrennsløper, sa NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn. – Det er en monsteravslutning av Pål Golberg, fulgte Bjørn opp. Det holdt også til seier for Golberg, noe som er hans første seier på intervallstart siden vant 15 kilometer klassisk på lillehammer 7. desember 2013. Flere prøvde å utfordre ham, men Golberg holdt unna for alle. Didrik Tønseth ble nummer to, akkurat som samboeren Anne Kjersti Kalvå i kvinnenes renn. Tønseth var 7,6 sekunder bak i mål. Andrew Musgrave ble nummer tre, 10,3 sekunder bak. Emil Iversen (4), Martin Løwstrøm Nyenget (5), Mikael Gunnulfsen (8) og Hans Christer Holund (9) kom alle topp ti.
Tidspunkt: 10-12-2022 - Kl.13:29 - Kilde: NRK - Info


157. Weng står over Davos – Tour de Ski neste
Langrennsløper Heidi Weng (31) dropper kommende helgs verdenscuprenn i sveitsiske Davos. Lørdag kom hun 1.23 minutter bak vinneren Kerttu Niskanen på 15.-plass under 10-kilometeren i klassisk på Beitostølen. – Det er litt dumt at jeg må stå over Davos, for jeg har ofte gått bra der. Men jeg har for dårlig grunnlag og må prioritere trening, sa Weng etter lørdagens renn. Hun poengterer at hun har prestert over evne både i Ruka og lillehammer. Det gjorde hun til tross for en hanglete oppladning som blant annet skyldes en hjernerystelse som har gjort at hun ikke har fått trent nok. Sannsynligvis er Heidi Weng på plass igjen når Tour de Ski starter i sveitsiske Val Müstair 31. desember. Wengs beste plassering i årets verdenscup er 3.-plass på 10 kilometer fri teknikk i lillehammer 2. desember. I verdenscupen sammenlagt ligger hun på 12.-plass. (NTB)
Tidspunkt: 10-12-2022 - Kl.12:37 - Kilde: NRK - Info


158. Kalvå på pallen for første gang: – Har irritert meg skikkelig
Anne Kjersti Kalvå vant den nasjonale sesongåpningen på 10 kilometer klassisk for tre uker siden, og på samme sted sikret hun seg karrierens første pallplass i verdenscupen lørdag. – Nå har jeg det veldig bra. Det var skikkelig deilig å endelig klyve opp på den pallen, sier Kalvå til NRK. I den bitende kulden var det Frida Karlsson som startet best, men svensken fikk det tøft utover i rennet. Bedre gikk det med Kerttu Niskanen og Kalvå, og halvveis var det bare 1,1 sekund som skilte de to - i favør Niskanen. På de siste fem kilometerne var det Niskanen som gikk raskest, men Kalvå gikk inn til andreplass, 12,7 sekunder bak finske Niskanen. Kalvå var 0,2 sekunder bak en pallplass i Ruka og 0,5 sekunder unna på lillehammer, mens det på Beitostølen altså holdt med god margin. – Det har jo irritert meg skikkelig. Jeg har prøvd å beholde roen, og vente på at det skulle komme, sier Kalvå. Frida Karlsson endte på tredjeplass, 16,5 sekunder bak. Verdenscupleder Tiril Udnes Weng ble nummer syv, 38,2 sekunder bak Niskanen.
Tidspunkt: 10-12-2022 - Kl.11:34 - Kilde: NRK - Info


159. To strake for Saltvik Pedersen
Paraalpinist Jesper Saltvik Pedersen (23) har fått en kjempestart på verdenscupsesongen. Fredag fulgte han opp torsdagens triumf i storslalåm med en solid seier i slalåm for sittende. Saltvik Pedersen vant i St. Moritz i Sveits fredag med 1,93 sekunder ned til italienske René De Silvestro. Franskmannen Victor Pierrel ble nummer tre. Nordmannens argeste konkurrent i verdenscupen, Jeroen Kampschreur, kjørte ut i andre omgang. Saltvik Pedersen har regjert i alpinttoppen lenge. I fjor tok han hele fire gull i Paralympics i Beijing, og han tok tre gull og to sølv i para-VM i snøsport på hjemmebane på lillehammer før det.
Tidspunkt: 09-12-2022 - Kl.18:02 - Kilde: NRK - Info


160. Westvold Hansen i egen klasse på lillehammer
Gyda Westvold Hansen ledet an på en stor norsk dag i kontinentalcuprennet i kombinert for kvinner på lillehammer fredag. Westvold Hansen var overlegen i hopprennet og hadde 56 sekunders forsprang til nærmeste konkurrent foran langrennet over fem kilometer. Der økte hun ledelsen fra første stavtak. I mål vant Westvold Hansen rennet med ett minutt og 39 sekunders margin til lagvenninnen Ida Marie Hagen. Franske Lena Brocard ble nummer tre. Hun var slått med ytterligere et lite minutt. Fjerdeplassen gikk til Marte Leinan Lund, drøyt tre minutter bak Westvold Hansen. (NTB)
Tidspunkt: 09-12-2022 - Kl.15:15 - Kilde: NRK - Info


161. Saltvik Pedersen til topps i verdenscupåpningen
Paraalpinist Jesper Saltvik Pedersen suste ned til seier i storslalåmrennet for sittende i verdenscupåpningen i sveitsiske St. Moritz torsdag. Nordmannen vant på tiden 2.02,68 og slo annenmann Jeroen Kampschreur med 42 hundredeler. Nederlenderen er Saltvik Pedersens argeste konkurrent og regjerende sammenlagtvinner av verdenscupen. Italienske René De Silvestro ble treer, 3,58 sekunder bak Saltvik Pedersen. Saltvik Pedersen tok sist vinter fire gull i Paralympics i Beijing. Før det vant han tre gull og tok to sølv i para-VM i snøsport på hjemmebane på lillehammer. (NTB)
Tidspunkt: 08-12-2022 - Kl.16:10 - Kilde: NRK - Info


162. Ny svensk langrennssmell – Ribom må droppe Beitostølen-renn
Den svenske langrennsstjernen Emma Ribom kommer ikke til start i verdenscuprennene på Beitostølen kommende helg. Det er avisen Expressen som melder at Ribom har måttet melde avbud. Hun reiser hjem. – Kroppen reagerte ikke på den måten den pleier under dagens treningsøkt, og vi tok derfor i fellesskap beslutningen om å droppe helgens konkurranser. Det er et føre var-tiltak for å forhåpentligvis forebygge – eller i det minste forkorte og dempe – en mulig infeksjon, sier landslagslege Rickard Noberius i en kommentar. Ribom har innledet sesongen forrykende med sprintseier både i finske Ruka og på lillehammer sist helg. Hun topper dermed sprintcupen klart. (NTB)
Tidspunkt: 08-12-2022 - Kl.14:15 - Kilde: NRK - Info


163. Beitostølen-arrangør forberedt på nye miljøaksjoner
Arrangørene av verdenscupen i langrenn på Beitostølen kommende helg sier de er forberedt på å håndtere nye miljødemonstrasjoner. Under mennenes 20-kilometer på lillehammer sist helg kom demonstranter fra «Stopp oljeletinga» seg inn i løypa med folk og bannere. – Vi er forberedt på at det kan bli lignende. Vi har laget en plan for å håndtere det og gitt beskjed til våre mannskaper, sier stadionsjef Kjell Berge på Beitostølen til TV 2. (NTB)
Tidspunkt: 08-12-2022 - Kl.09:34 - Kilde: NRK - Info


164. Langrennssjefen har fått korona
Langrennssjef Espen Bjervig har fått korona. Det bekrefter han selv til VG. Avisen skriver videre at de er tilbake til svært strenge tiltak som minner om tiden da pandemien var på sitt verste. Blant tiltakene er at utøvere flyttes inn i leiligheter. Der sørger de selv for «selvhusholdning». Det vil si at de lager all mat selv. Det foregår så godt som ingen aktivitet inne på hotellet på Beitostølen, utøverne rører ikke buffeter og alle har egne soverom. – Heldigvis er det ingen andre som ennå har testet positivt på lillehammer. Det ser ut som vi berget med bare meg, sier Bjervig.
Tidspunkt: 07-12-2022 - Kl.13:15 - Kilde: NRK - Info


165. Klæbo må stå over verdenscuphelgen på Beitostølen
Johannes Høsflot Klæbo sliter fremdeles med en forkjølelse og står nå over verdenscuphelgen på Beitostølen. Det kommer frem av en pressemelding sendt ut tirsdag ettermiddag. Klæbo sto over både 10 og 20-kilometeren på lillehammer forrige uke, henholdsvis på fredag og søndag. Han gikk imidlertid sprinten på lørdag, hvor han vant. – Nå må jeg bli frisk. Jeg reiser fra Trondheim til Davos når forkjølelsen har gitt seg. Det er klart at dette er kjedelig. Jeg skulle så gjerne ha vært i god form samt gått renn på Beitostølen. Dessverre er ikke situasjonen slik. Akkurat nå vet jeg ikke når ferden går videre til nye høydedøgn, sier Klæbo i pressemeldingen. Langrennsløperen har de siste dagene oppholdt seg på Skeikampen, men drar nå hjem igjen til Trondheim på onsdag. Klæbo sier at han fremdeles planlegger å gå verdenscuphelgen i Davos (17. og 18. desember), og deretter gå Tour de Ski, som starter 31. desember.
Tidspunkt: 06-12-2022 - Kl.17:48 - Kilde: NRK - Info


166. Dyvik mister Beitostølen-helg
Sverige må klare seg uten både Ebba Andersson og Anna Dyvik på start når langrennsverdenscupen fortsetter på Beitostølen kommende helg. Dyvik sliter med det som beskrives som «lettere symptomer» i luftveiene etter rennene på lillehammer. Hun velger derfor å ikke starte på Beitostølen. Mandag opplyste Det svenske skiforbundet i en pressemelding at Ebba Andersson har testet positivt for korona. Hun skal ha lettere symptomer, men reiser hjem. Anna Dyvik erstattes av Jenny Solin på fredagens sprint på Beitostølen, mens Lovisa Modig får sjansen i distanserennet lørdag. Ingrid Hallquist kommer inn for Ebba Andersson. (NTB)
Tidspunkt: 06-12-2022 - Kl.14:09 - Kilde: NRK - Info


167. Flere nye får sjansen i kombinert-renn
Gyda Westvold Hansen og flere nye fjes får sjansen under kommende helgs kontinentalcuprenn i kombinert på lillehammer. Ved siden av seiersmaskinen Westvold Hansen består den norske troppen Ida Marie Hagen (Haslum IF), Marte Leinan Lund (Tolga IL), Thea Øihaugen (Gausdal Skilag), Mille Marie Hagen (Haslum IF), Ingrid Låte (Strandbygda IL) og Kjersti Græsli (Tydal IL). – Rennene på fredag og lørdag gir unge utøvere muligheten til å kapre COC-poeng. Det betyr at døren åpner seg for å gå verdenscup senere i sesongen. Dette er en stor mulighet som både vi og våre utenlandske konkurrenter ønsker å gripe med begge hender, sier landslagstrener Thomas Kjelbotn. Gyda Westvold Hansen vant begge verdenscuprennene på lillehammer sist helg. I lørdagens renn sørget Ida Marie Hagen for norsk dobbeltseier med sin annenplass. (NTB)
Tidspunkt: 06-12-2022 - Kl.12:15 - Kilde: NRK - Info


168. Anna Odine Strøm vant NM-gull
Det ble dobbeltseier til de norske hopperne i verdenscupen på lillehammer søndag, med Silje Opseth foran Anne Odine Strøm. Mandag var rollene snudd da det ble arrangert NM i stor bakke samme sted. Med et hopp på 138,5 meter i den første omgangen, hadde hun allerede sikret seg et stort forsprang. Det tok hun vare på i den andre omgangen, hvor et hopp på 125,5 meter sørget for at hun vant i suveren stil, 25,3 poeng foran Silje Opseth. Opseth hoppet 116,5 og 125 meter. Maren Lundby ble nummer tre, etter hopp på 123,5 og 121,5 meter.
Tidspunkt: 05-12-2022 - Kl.20:27 - Kilde: NRK - Info


169. Ebba Andersson testet positivt for korona
Det opplyser det svenske Skiforbundet i en pressemelding. Dermed mister den svenske langrennsstjernen verdenscuprennene på Beitostølen kommende helg. – Det er selvfølgelig veldig trist, sier Andersson i en pressemelding. Andersson ble kun slått av Frida Karlsson og Tiril Udnes Weng på 20 kilometer klassisk fellesstart på lillehammer sist søndag.
Tidspunkt: 05-12-2022 - Kl.16:48 - Kilde: NRK - Info


170. Norsk dobbeltseier på lillehammer: Slo tilbake etter tårevåt nedtur
Silje Opseth stod gråtkvalt på sletta etter en skuffende prestasjon i går, men slo virkelig tilbake i dag med sin tredje verdenscupseier. Anna Odine Srøm sørget for at det ble dobbelt norsk.
Tidspunkt: 04-12-2022 - Kl.18:35 - Kilde: NRK - Info


171. Riiber helt suveren igjen: – Tidenes beste
Det er ingen som kunne hamle opp med Jarl Magnus Riiber på lillehammer i dag. Etter sin første seier i hoppbakken for sesongen, var han suveren også i langrennsløypa. – Tidenes beste, konkluderer TV2s kommentator Peder Mørtvedt. Han ledet med 16 sekunder ned til Mario Seidl fra Østerrike, men han var ikke i nærheten av å true Riiber. Istedenfor så kom Jens Lurås Oftebro opp og tok igjen østerrikeren. Han gikk i mål 47 sekunder bak Riiber, og sikret dobbelt norsk. Tyske Vinzenz Geiger spurtet inn til tredjeplass. Dette var Riibers 52. verdenscupseier. Etter å ha slitt i bakken tidlig i sesongen så har fjorårets suverent beste kombinertutøver tilbake i toppslag.
Tidspunkt: 04-12-2022 - Kl.15:48 - Kilde: NRK - Info


172. Golberg vant kaosrenn
Det var Pål Golberg som stakk av med seieren på 20-kilometeren på lillehammer. Det var en rekke utøvere som var i posisjon til å ta seieren på oppløpet, men med et lite forsprang var Golberg sterkest. Nok en gang tapetserte de norske pallen, med Sjur Røthe på andreplass og Martin Løwstrøm Nyenget på tredjeplass. Før den tid var det et aldri så lite kaos da demonstranter tok med seg et banner midt i løypa med teksten «Stopp oljeletinga».
Tidspunkt: 04-12-2022 - Kl.13:53 - Kilde: NRK - Info


173. Klimaaktivister demonstrerte midt i langrennsløypa – politiet har kontroll på fem personer
Langrennsløpet på lillehammer ble preget av klimaaktivister med banner og bluss.
Tidspunkt: 04-12-2022 - Kl.13:53 - Kilde: NRK - Info


174. Udnes Weng spurtslått i dramatisk avslutning – Karlsson vant
Da klokken ringte inn til siste runde på 20.- kilometeren i verdenscupen på lillehammer, prøvde svenske Frida Karlsson å dra ifra feltet, men den ville ikke konkurrentene ha noe av. Tyske Katharina Hennig hentet opp Karlssons ledelse, og hang på som en klegg, men så skulle hun havne i problemer. Etter ett tett felt ramlet hun i bakken, og staven brakk. Tiril Udnes Weng og Ebba Andersson utfordret Karlsson så godt de kunne, men det stod Karlsson akkurat imot. Tiril Udnes Weng ble nummer to og Ebba Andersson nummer tre. – Det var et tett og stressende løp. Jeg måtte prøve noe, og ville gå hardt og prøve å bryte fra feltet, men det var vanskelig i denne løypa, sier Karlsson. Hun takker Hennig og Andersson som gav henne drahjelp opp på toppen i sisterunden, da hun selv følte seg veldig sliten. Tiril Udnes Weng tok nok en pallplass, og hun er veldig fornøyd over prestasjonen i det hun kaller et gøy løp. – Jeg er veldig fornøgd. I målområdet var jeg så sliten og hadde mer enn nok med å puste selv, sier Udnes Weng til NRK. – Prøvde du å spurtslå Karlsson på oppløpet? – Jeg hadde selvfølgelig lyst, men jeg hadde ikke sjans. Hun er bedre i staking og hadde mer spurt i seg enn meg i dag, sier Udnes Weng.
Tidspunkt: 04-12-2022 - Kl.12:09 - Kilde: NRK - Info


175. Riiber best i hoppbakken
Jarl Magnus Riiber hoppet sist, hoppet best og går tar fatt på langrennsdelen av søndagens kombinertrenn med en luke på 16 sekunder. – Det var en godkjent omgang. Det er fortsatt litt å gå på, sier Riiber til NRK etter hoppingen. Østerrikske Mario Seidl går ut som nummer to, mens Jens Lurås Oftebro starter som nummer tre, 28 sekunder etter Riiber. - Jeg er veldig happy. Jeg skulle gjerne hoppet like godt som Jarl og gått sammen med ham, men han er på et litt høyere nivå i bakken. Jeg er først og fremst veldig fornøyd med mitt hopp og skal gjøre det jeg kan for å gå et godt langrenn, sier Lurås Oftebro til NRK. Det var de to som sørget for at Norge fikk et godt utgangspunkt: Lurås Oftebro og Riiber hoppet helt til slutt, og før det var Andreas Skoglund Norges beste på det som da var 15. plass. Han går nå ut som nummer 17, ett minutt og 52 sekunder bak Riiber. Det var Jens Lurås Oftebro som vant lørdagens kombinertrenn. Da var han best i både hoppbakken og langrennssporet, mens Riiber endte på en 2. plass. Nå har den norske duoen gode muligheter til å fullbyrde en strålende helg på lillehammer når langrennsdelen av rennet starter klokken 14.45.
Tidspunkt: 04-12-2022 - Kl.11:07 - Kilde: NRK - Info


176. Klæbo står over dagens renn
Storfavoritt Johannes Høsflot Klæbo blir ikke å se på startstreken til dagens 20-kilometer. Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding. – Johannes Høsflot Klæbo har ikke blitt kvitt murringen etter gårdagens skirenn. Han ønsker ikke å ta noen sjanser og velger derfor å stå over dagens fellesstart, heter det i meldingen. Simen Hegstad Krüger erstatter Klæbo på lillehammer.
Tidspunkt: 04-12-2022 - Kl.09:22 - Kilde: NRK - Info


177. Hoppkomet i tårer – beklager utbrudd på sletta
De norske hoppkvinnene hadde ikke sin beste dag i normalbakken på hjemmebane i Lysgårdsbakken. Katharina Althaus fra Tyskland vant sin femte seier på lillehammer. Eirin Marie Kvandal ble beste norske på en 10. plass. En som ikke var fornøyd med egen innsats i kveld var Silje Opseth. Hun var dårligste norske etter førsteomgangen, og fikk det heller ikke til i den andre. Tydelig frustrert på sletta slo hun seg selv på låret og skrek ut ukvemsord. På sletta henvendte hun seg til kameraet og sa: «Unnskyld». Da hun kom til NRK for å bli intervjuet, rant tårene. – Det svartnet for meg på sletta, og jeg beklager for at jeg skrek litt og sa en del stygge ting. Det var ikke mye pent. Det var mye frustrasjon som måtte ut, sier Opseth til NRK. – Jeg gjør ikke det jeg skal oppi der. Å hoppe på ski uten energi føles helt håpløst ut. Det var en skikkelig drittdag på jobb, Opseth vant verdenscupåpningen i Wisla, men var ikke i nærheten på hjemmebane. Hun ble til slutt nummer 20. – Det er hardt og brutalt. Jeg er veldig skuffa, men jeg må bare få lagt dette bak meg, for jeg vet jeg kan mye bedre. Heldigvis så skal vi opp i den store bakken i morgen. Det er en helt annen bakke som jeg vet passer meg mye bedre. Maren Lundby ble 19, og var fornøyd med starten på lillehammer-helgen. Hun har bestemt seg for å ta en pause fra konkurranse igjen etter denne helgen, for å satse helt på VM senere denne sesongen.
Tidspunkt: 03-12-2022 - Kl.19:29 - Kilde: NRK - Info


178. Opseth i tårer etter nedtur på hjemmebane: – Det svartnet for meg
De norske hoppkvinnene hadde ikke sin beste dag i normalbakken på hjemmebane i Lysgårdsbakken. Katharina Althaus fra Tyskland vant sin femte seier på lillehammer. Eirin Marie Kvandal ble beste norske på en 10. plass. En som ikke var fornøyd med egen innsats i kveld var Silje Opseth. Hun var dårligste norske etter førsteomgangen, og fikk det heller ikke til i den andre. Tydelig frustrert på sletta slo hun seg selv på låret og skrek ut ukvemsord. På sletta henvendte hun seg til kameraet og sa: «Unnskyld». Da hun kom til NRK for å bli intervjuet rant tårene. – Det svartnet for meg på sletta, og jeg beklager for at jeg skrek litt og sa en del stygge ting. Det var ikke mye pent. Det var mye frustrasjon som måtte ut, sier Opseth til NRK. – Jeg gjør ikke det jeg skal oppi der. Å hoppe på ski uten energi føles helt håpløst ut. Det var en skikkelig drittdag på jobb, Opseth vant verdenscupåpningen i Wisla, men var ikke i nærheten på hjemmebane. Hun ble til slutt nummer 20. – Det er hardt og brutalt. Jeg er veldig skuffa, men jeg må bare få lagt dette bak meg, for jeg vet jeg kan mye bedre. Heldigvis så skal vi opp i den store bakken i morgen. Det er en helt annen bakke som jeg vet passer meg mye bedre. Maren Lundby ble 19, og er fornøyd med starten på lillehammer-helgen. – Jeg tar med meg to gode hopp i dag. Jeg synes det er mye energi i det, men det er litt rotete i lufta. Jeg tror dette blir bra på sikt, sier Lundby til NRK. Lundby har bestemt seg for å ta en pause fra konkurranse igjen etter denne helgen, for å satse helt på VM senere denne sesongen.
Tidspunkt: 03-12-2022 - Kl.18:27 - Kilde: NRK - Info


179. Hansen vant igjen på lillehammer – dobbelt norsk i kvinnenes kombinert
Gyda Westvold Hansen var fullstendig overlegen i kombinertkonkurransen på lillehammer. Lagvenninne Ida Marie Hagen tok 2.-plassen. Hansen hoppet ned til 98 meter og hadde en ledelsen på 57 sekunder ned til italienske Annika Sieff foran langrennet. 20-åringen økte forspranget sitt i løpet av de fem kilometerne og endte til slutte 1.21,6 minutter foran lagvenninne Ida Marie Hagen, som tok 2.-plassen. Østerrikske Lisa Hirner ble nummer tre, skriver NTB.
Tidspunkt: 03-12-2022 - Kl.15:40 - Kilde: NRK - Info


180. Klæbo gir opp verdenscupen sammenlagt
Johannes Høsflot Klæbo har allerede gitt opp å vinne verdenscupen sammenlagt, etter kun to helger i verdenscupen. – Jeg har sagt fra meg muligheten til å vinne verdenscupen sammenlagt da jeg ikke stilte til start i går. Nå ser jeg ikke på det som en mulighet lenger, sier Klæbo. – Er ikke det kjedelig? – Jo, det er kjipt på helg to. Men du tåler ikke å ikke gå skirenn. I går kunne jeg ikke gå, og da er verdenscupen sammenlagt over. 26-åringen vant lørdagens sprint på lillehammer, men måtte stå over fredagens 10 kilometer med en ruskete hals.
Tidspunkt: 03-12-2022 - Kl.14:48 - Kilde: NRK - Info


181. Hansen vant igjen på lillehammer – dobbelt norsk i kvinnenes kombinert
Gyda Westvold Hansen var fullstendig overlegen i kombinertkonkurransen på lillehammer. Lagvenninne Ida Marie Hagen tok 2.-plassen. Hansen hoppet ned til 98 meter og hadde en ledelsen på 57 sekunder ned til italienske Annika Sieff foran langrennet. 20-åringen økte forspranget sitt i løpet av de fem kilometerne og endte til slutte 1.21,6 minutter foran lagvenninne Ida Marie Hagen, som tok 2.-plassen. Østerrikske Lisa Hirner ble nummer tre. Hansen fikk en drømmeåpning på verdenscupsesongen da hun gikk inn til 1.-plass i fredagens kombinertåpning. Forrige sesong vant hun hele sju av åtte verdenscuprenn. Marte Leinan Lund gikk i mål til 10.-plass, mens Mille Marie Hagen og Thea Øihaugen endte som nummer 23 og 28. (NTB)
Tidspunkt: 03-12-2022 - Kl.14:48 - Kilde: NRK - Info


182. Mener Udnes Weng tabbet seg ut: - Der ryker en potensiell seier
Emma Ridbom vant sprinten på lillehammer foran Maja Dahlqvist. Tiril Udnes Weng kom på tredjeplass, men ekspertene mener hun rotet vekk en seier. Udnes Weng tok tidlig kontroll over feltet, men valgte feil linje inn i den avgjørende bakken og falt helt ned til femteplass etter svingen. – Hun gjør en taktisk feil, der, mener NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn. Han sier han hadde kalt inn Udnes Weng til en alvorsprat etter tabben. – Hadde jeg vært trener hadde jeg kalt inn Tiril Udnes Weng etterpå, og gått gjennom linjevalget. Der ryker en potensiell seier, hvis vi skal være strenge, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn. Også Fredrik Aukland støtter Bjørn – Jeg er helt enig. Hun hadde muligheten, og kunne velge hvor hun ville kjøre. Så legger hun seg for langt inn. Da får hun ikke utnyttet fordelen av å ta det bedre sporet som gir mer fart inn i bakken, sier Aukland.
Tidspunkt: 03-12-2022 - Kl.13:56 - Kilde: NRK - Info


183. Utøvarar i ordkrig etter krasj: – Håplaus manøver
Det var høg temperatur under langrennssprinten på lillehammer. Briten James Clugnet krasja i Erik Valnes i kvartfinalen, og no fyrer både utøvarane og ekspertane.
Tidspunkt: 03-12-2022 - Kl.13:56 - Kilde: NRK - Info


184. Hansen med ny maktdemonstrasjon i hoppbakken
Gyda Westvold Hansen var fullstendig overlegen i hoppkonkurransen på lillehammer og har en stor ledelse før langrennet lørdag ettermiddag. Hansen hoppet ned til 98 meter og leder med 57 sekunder ned til italienske Annika Sieff. Tyske Lisa Hirner følger på 3.-plass. Ida Marie Hagen (7.-plass), Marte Leinan Lund (19), Mille Marie Hagen (23) og Thea Øihaugen (27) er også med i kombinertkonkurransen på lillehammer, skriver NTB. Kombinertjentene går ut på sin fem kilometer langrenn 14.05.
Tidspunkt: 03-12-2022 - Kl.13:56 - Kilde: NRK - Info


185. Hansen til topps i hoppdelen på lillehammer – leder med 57 sekunder før langrennet
Gyda Westvold Hansen var fullstendig overlegen i hoppkonkurransen på lillehammer og har en stor ledelse før langrennet lørdag ettermiddag. Hansen hoppet ned til 98 meter og leder med 57 sekunder ned til italienske Annika Sieff. Tyske Lisa Hirner følger på 3.-plass. Ida Marie Hagen (7.-plass), Marte Leinan Lund (19), Mille Marie Hagen (23) og Thea Øihaugen (27) er også med i kombinertkonkurransen på lillehammer, skriver NTB. Kombinertjentene går ut på sin fem kilometer langrenn 14.05.
Tidspunkt: 03-12-2022 - Kl.12:01 - Kilde: NRK - Info


186. Stavås Skistad røk ut i prologen: – Et lite sjokk
Kristine Stavås Skistad startet sesongen veldig bra, med seier på sprinten i den nasjonale åpningen på Beitostølen og en femteplass i verdenscupåpningen i finske Ruka. Begge sprintene der gikk i klassisk stil. Stavås Skistad har vært kjent for å ha styrken sin i fri teknikk, men i prologen på lillehammer røk hun rett ut. – Det er et lite sjokk, sier NRKs Jann Post. – Hun var en joker til å kjempe om en seier her, kommentere Torgeir Bjørn. Skistad gikk rett forbi NRKs journalister i pressesonen. Svenske Emma Ribom var raskest av alle i prologen. Maria Hartz Melling fulgte like bak, foran Maja Dahlqvist. Norge har ti kvinner videre til kvartfinalene.
Tidspunkt: 03-12-2022 - Kl.10:06 - Kilde: NRK - Info


187. Lurås Oftebro best i bakken på lillehammer
Jens Lurås Oftebro tok sin første og hittil eneste verdenscupseier for to år siden. Lørdag kan det igjen bli en ny seier, i hvert fall har han sikret seg et strålende utgangspunkt. Med et hopp på 99 meter vant han hopprennet til kombinertløperne på lillehammer lørdag, og starter langrennet tre sekunder foran japanske Ryota Yamamoto. Jarl Magnus Riiber går ut som nummer fire, 22 sekunder bak, mens også Jørgen Graabak har muligheten til å blande seg inn i tetkampen. Han går ut som nummer 17, ett minutt og 25 sekunder bak Lurås Oftebro. Langrennet starter 14.45.
Tidspunkt: 03-12-2022 - Kl.10:06 - Kilde: NRK - Info


188. Karlsson står over lørdagens sprint
Den svenske langrennsstjernen Frida Karlsson blir ikke å se på lørdagens sprint på lillehammer. Det bekrefter treneren hennes, Per Nilsson, overfor Aftonbladet. Karlsson hadde en tung ti kilometer på lillehammer, der hun til slutt endte på 8. plass. Etter rennet fortalte hun at hun var usikker på om hun kom til å stille lørdag, og nå er altså avgjørelsen tatt.
Tidspunkt: 02-12-2022 - Kl.20:13 - Kilde: NRK - Info


189. Kvandal tilbake fra korsbåndskade – 3. plass i kvalifiseringen
Eirin Maria Kvandal ble beste norske på en sterk tredjeplass med 91 meter. Dagens kvalifisering var Kvandal sitt comeback i verdenscupen etter å ha vært ute med korsbåndskade. En annen som kvalifiserte seg til lørdagens verdenscuprenn var 14 år gamle Ingvild Synnøve Midtskogen. Hun ble nummer 40 i fredagens kvalifisering. Midtskogen landet på 74 meter og fikk 73 poeng for svevet. Det holdt akkurat til å bli siste utøver blant dem som får hoppe lørdag. Det purunge talentet satser opprinnelig på kombinert, men er med i hoppkonkurransen på lillehammer. Slik gikk de med de andre norske kvinnene: 13) Thea Minyan Bjørseth, 15) Anna Odine Strøm, 19) Silje Opseth, 22) Maren Lundby og 37) Nora Midtsundstad.
Tidspunkt: 02-12-2022 - Kl.19:21 - Kilde: NRK - Info


190. Norsk totaldominans bekymrer – Iversen mener man burde fjerne verdenscupplasser
Iver Tildheim Andersen (22) tok noe overraskende en sterk seier på lillehammer, mens det var hele ni (!) nordmenn blant de ti beste. Flere av Norges langrennsprofiler er bekymret over dominansen.
Tidspunkt: 02-12-2022 - Kl.15:42 - Kilde: NRK - Info


191. Lundby tar konkurransepause etter lillehammer
Maren Lundby hopper i Lysgårdsbakken på lillehammer denne helgen, men så tar hun en konkurransepause. – Det er for å få jobben gjort inn mot de viktigste tingene i år, sier Lundby til NRK. – Jeg føler for å prioritere i år. Det har vært en annerledes oppkjøring, og jeg har hoppa lite. Det er rett og slett for å maksimere inn mot VM, Raw Air og Vikersund. Det viktigste er i februar og mars, sier hun videre. Etter planen skal Lundby være tilbake i konkurranse i slutten av januar. Frem til da skal hun trene og forberede seg hjemme på lillehammer. – Jeg har god erfaring med å få arbeide i fred og ro, og droppe å reise rundt i verden, sier hun. Lundby har vunnet så å si alt som er og står med ett OL-gull fra 2018 og to VM-gull fra 2019 og 2021. I tillegg har hun tre VM-sølv og tre VM-bronse.
Tidspunkt: 02-12-2022 - Kl.14:40 - Kilde: NRK - Info


192. Ukjent nordmann overrasket hele feltet – vant på ellevill norsk dag
Iver Tildheim Andersen (22) tok noe overraskende en sterk seier på lillehammer, mens det var hele ni (!) nordmenn blant de ti beste.
Tidspunkt: 02-12-2022 - Kl.13:48 - Kilde: NRK - Info


193. Weng på pallen da Diggins vant
Det ble gode plasseringer på flere norske, til tross for at Jessica Diggins stakk av med seieren. Amerikaneren havnet tre sekunder foran tyske Katharina Hennig, som havnet på andreplass. Diggins virket helt utslitt i målområdet, og det var tydelig at fredagens 10 kilometer var en kraftanstrengelse. – Et kjempeløp av Katharina Hennig, men å stå imot «the guts from Jessie Diggins» det var umulig, sa NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn da hun gikk i mål. – Det er alltid litt drama rundt Jessie Diggins, men dette løpet står det full respekt av, sa Bjørn videre. Det var Heidi Weng som ble beste norske da hun tok den siste pallplassen. Weng står nå med 104 pallplasseringer i verdenscupen. De svenske favorittene Ebba Andersson og Frida Karlsson gikk imidlertid et noe skuffende løp. Pallen glapp i siste liten for Andersson, som endte på den sure fjerdeplassen. – Det var fryktelig irriterende at det var såpass lite som skilte opp til pallen, sier Andersson til NRK, som mener hun ble hindret på slutten. – Det er sånn jeg opplever det selv, og det er vel derfor det er ekstra irriterende. I og med at jeg vet at hvis jeg hadde hatt fri vei frem der, så kunne marginene vært på min side. Karlsson måtte nøye seg med å bli nummer åtte på lillehammer. Lørdag venter sprintkonkurranse i fri teknikk mens løperne søndag skal ut i en klassisk 20 kilometer med fellesstart.
Tidspunkt: 02-12-2022 - Kl.12:55 - Kilde: NRK - Info


194. Syk Klæbo står over verdenscuprenn
Johannes Høsflot Klæbo står over verdenscuprennet på lillehammer fredag. Det opplyser Norges Skiforbund. – Johannes Høsflot Klæbo våknet med litt murring i halsen i dag, men med negativ covidtest. Han står derfor over dagens skirenn, og planen er å stille i morgen og søndag. Klæbo erstattes fredag av Henrik Dønnestad, Gulset IF, står det i pressemeldingen fra forbundet. Klæbo er ubeseiret så langt denne sesongen, etter å ha vunnet alt i både den nasjonale langrennsåpningen og verdenscupstarten i finske Ruka.
Tidspunkt: 02-12-2022 - Kl.11:01 - Kilde: NRK - Info


195. Storhamar brøt Spartas seiersrekke
Sparta Sarpsborgs seiersrekke på tolv kamper ble brutt med 0-3-tap for Storhamar i eliteserien i ishockey torsdag. Østfoldingene er fortsatt serieleder. Sparta hadde foran torsdagens oppgjør ikke tapt siden 2-3-nederlaget i overtid mot lillehammer tidlig i oktober. Laget fra Sarpsborg har siden radet opp med seirer og tatt seg til toppen av eliteserien. lillehammer herjet med Manglerud Star og vant 8-0. Det sto 2-2 allerede etter ni minutter i kampen mellom Vålerenga og Ringerike, men så gikk det nesten en halvtime i kamptid før det neste målet kom. Kampen måtte til slutt avgjøres i forlengning og Vålerenga fant 4-3. Frisk Asker slo tabelljumbo Grüner 3-2. Esbjørn Fogstad Vold ble matchvinner ti minutter før slutt.
Tidspunkt: 01-12-2022 - Kl.21:07 - Kilde: NRK - Info


196. Myhrvold og Harsem står over helgens verdenscup
Mathilde Myhrvold og Kathrine Harsem mister helgens verdenscuprenn i lillehammer. Myhrvold er forkjølet, mens Harsem har ryggpobblemer. Det opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding torsdag. Maren Wangsteen, Julie Bjervig og Johanne Hauge Harviken er erstattere i konkurransene på hjemmebane. Wangsteen skal i stedet for Harsem gå fredagens 10 kilometer i fri teknikk, mens Bjervig skal gå distanserennet på søndag. Harviken erstatter Myhrvold på lørdagens konkurranse.
Tidspunkt: 01-12-2022 - Kl.17:29 - Kilde: NRK - Info


197. Iversen stilt til veggs etter kritikk: – Som å komme til en rettssak
Diskusjonen har rast etter at Emil Iversen (31) ble tatt ut til å gå 10 kilometer fristil på lillehammer. Nå slår landslagsløperen på kritikken.
Tidspunkt: 01-12-2022 - Kl.14:42 - Kilde: NRK - Info


198. 16 kombinertløpere er tatt ut til verdenscupen på hjemmebane
Norsk kombinert stiller med fem kvinner og elleve herrer under verdenscuprennene i lillehammer til helgen. – Vi har tatt ut en solid tropp der mange løpere bør hevde seg i toppen på hjemmebane. Flere av gutta leverte varene i Finland under World Cup-åpningen, sier sportssjef Ivar Stuan og legger til: – På kvinnesiden blir det World Cup-start. Vi gleder oss til å se fem utøvere på startstreken. Gyda og jentene har fått mye oppmerksomhet i sesonginnledningen etter OL-markeringene på Beitostølen. I helgen hev internasjonale løpere seg på i Ruka, og vi håper dette får snøballen til å rulle og åpne døra for kvinnene til Italia-OL i 2026. Sportslig blir det en spennende helg der flere av våre kvinner forhåpentlig blir å se i toppen, sier Stuan. Kvinnene skal i aksjon fredag og lørdag, herrene lørdag og søndag.
Tidspunkt: 29-11-2022 - Kl.11:29 - Kilde: NRK - Info


199. Uttak til landskamper i ishockey mot Slovakia og Latvia
Den norske landslagssjefen i ishockey, Tobias Johansson, har tatt ut troppen til landskamper mot Slovakia og Latvia i Bratislava 15. og 16. desember: Tobias Johansson hadde sine første kamper som norsk landslagssjef i Trondheim i november mot Latvia og Danmark. Det ble ett tap og en seier. Det var med et lag fullt av ferske spillere. Denne gangen er veteraner som Mathis Olimb og Alexander Bonsaksen med igjen. Målvakter: Jonas Arntzen (Örebro), Henrik Holm (Stavanger), Tobias Normann (Sparta). Backer: Alexander Bonsaksen (Frisk Asker), Sander Vold Engebråten (Storhamar), Johannes Johannesen (Mora), Christian Kåsastul (Frisk Asker), Max Krogdahl (Västervik), Erlend Lesund (Rögle), Emil Lilleberg (Oskarshamn), Mattias Nørstebø (Björklöven). Løpere: Michael Haga (Black Wings Wien), Ludvig Hoff (Stavanger Oilers), Kristian Jakobsson (Sparta), Andreas Martinsen (lillehammer), Mathis Olimb (Vålerenga), Mats Rosseli Olsen (Frölunda), Thomas Olsen (Vålerenga), Thomas Berg Paulsen (Stavanger Oilers), Martin Røymark (Vålerenga), Eirik Salsten (Storhamar), André Bjelland Strandborg (Stavanger), Mathias Trettenes (HPK), Markus Vikingstad (Fischtown Pinguins). (NTB)
Tidspunkt: 29-11-2022 - Kl.10:11 - Kilde: NRK - Info


200. Frustrert etter Iversen-uttak: – For dumt
Til tross for kollapsen i Ruka, får Emil Iversen ny tillit på fristilsdistansen i verdenscupen på lillehammer. Jan Thomas Jenssen er dypt skuffet, og får full støtte fra NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.
Tidspunkt: 28-11-2022 - Kl.15:52 - Kilde: NRK - Info


201. Skaanes mister også verdenscuphelgen på lillehammer
Langrennsløper Marte Skaanes sier at kommende helgs verdenscuprenn på lillehammer utgår for hennes del, melder Adresseavisen. – Jeg har hatt en litt seig feber og hodepine etter at jeg ble smittet, men nå begynner jeg å bli bedre, sier Skaanes til Adresseavisen. Skaanes fikk korona etter sesongåpningen på Beitostølen og gikk glipp av verdenscupåpningen i Finland. Nå ryker nok en helg. – Det kommer for tidlig, sier landslagsløperen om lillehammer-helgen. Ettersom Skaanes vant skandinavisk cup sist sesong, har hun friplass i verdenscupen før jul. – Vi holder de andre helgene før jul åpne foreløpig, sier hun. Det er verdenscuprenn på Beitostølen og i sveitsiske Davos før jul. (NTB)
Tidspunkt: 27-11-2022 - Kl.21:46 - Kilde: NRK - Info


202. Stavanger Oilers knuste Vålerenga – serielederen måtte slite
Stavanger Oilers klatret til 3.-plass i eliteserien ishockey ved å slå Vålerenga 6-2 på bortebane. Serieleder Sparta måtte slite for å slå Ringerike. Oilers tok ledelsen snaut halvveis i første periode ved Bryce Gervais og ga den aldri fra seg. Etter to perioder sto det 2-3, men gjestene økte ledelsen tre ganger i den siste perioden. Gervais scoret to mål og hadde også en assist. Ikke lenge etter ledermålet ble det slagsmål mellom Vålerengas Didrik Nøkleby Svendsen og gjestenes Tommy Kristiansen etter en stygg takling fra Oilers-spilleren, og begge fikk matchstraff. På vei ut gjorde Kristiansen en ufin gest mot hjemmefansen. Stjernen knuste kriserammede Manglerud Star 7-1 med tre mål av Austin Cangelosi og forsvarte 2.-plassen, mens serieleder Sparta måtte vente lenge på scoring mot Ringerike. Gjestene holdt nullen til det var spilt 53.42 minutter, men da fikk Henrik Knold inn ledermålet. Martin Grönberg fastsatte resultatet til 2-0 i tomt bur 17 sekunder før slutt. Dermed har Sparta fortsatt seks poengs luke på tabelltopp. Frisk Asker slo lillehammer 5-2 og trygget 5.-plassen. Kampen mellom Storhamar og Grüner ble utsatt på grunn av sykdom hos sistnevnte. (©NTB)
Tidspunkt: 24-11-2022 - Kl.20:22 - Kilde: NRK - Info


203. Stjernen vant etter 39 straffebom
Stjernen vant 3–2 over Frisk Asker etter en langvarig og bomrik straffeslagskonkurranse. Laget fra Fredrikstad ledet 2–0 på hjemmebane, men Mikkel Christiansen og Anton Holm satte inn to raske mål for Frisk Asker like før kampslutt. Spilleforlengelsen på fem minutter var målløs, og kampen måtte derfor avgjøres med straffeslagskonkurranse. Keeperne stengte målet helt og først etter hele 39 bomforsøk satte Stjernens Håkon Imset Stormli pucken i nettet og sikret hjemmelaget seieren. Stjernen stoppet med det tapsrekken på tre kamper, og ligger seks poeng bak tabelltopp Sparta. Frisk Asker ligger på femteplass etter 21 spilte kamper. I Oslo vant Ringerike Panthers 7–3 over Manglerud Star lørdag kveld. På lillehammer leder hjemmelaget 1–0 over Stavanger Oilers etter scoring i overtallsspill ved Nick Dineen.
Tidspunkt: 19-11-2022 - Kl.17:59 - Kilde: NRK - Info


204. Verdenscupen går som normalt på lillehammer
Verdenscupen i langrenn, hopp og kombinert går som planlagt den første helgen i desember på lillehammer. Torsdag passerte arrangøren snøkontrollen. Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) opplyser i en pressemelding at arrangøren har startet å produsere kunstsnø. – Vi er glade. Takket være det utrettelige arbeidet til organisasjonskomiteen, er det ingenting som står i veien for å avholde våre konkurranser i desember, sier renndirektør Lasse Ottesen i kombinert. Verdenscuphelgen på lillehammer varer fra 2. til 4. desember. (NTB)
Tidspunkt: 18-11-2022 - Kl.13:15 - Kilde: NRK - Info


205. VIF-seier i toppkampen – vant etter evakuering
Vålerenga slo Stjernen 5-2 i eliteserien i ishockey på Jordal Amfi etter at hele hallen måtte tømmes på grunn av en brannalarm torsdag. Det var i den første perioden at alarmen gikk på grunn av bluss som ble fyrt opp inne i hallen. Det tok over 20 minutter før kampen ble satt i gang igjen. I Manglerud-hallen vant Frisk Asker hele 8-1, og på Hamar tapte Storhamar 2-4 for lillehammer. Serieleder Sparta Sarpsborg fortsatte sin gode sesong med 4-1-seier over Stavanger Oilers. Sparta leder serien med fire poeng ned til Vålerenga, som har én kamp mer spilt. (NTB)
Tidspunkt: 17-11-2022 - Kl.20:49 - Kilde: NRK - Info


206. Sparta med sterk borteseier i Stavanger
Sparta Sarpsborg fortsatte storformen da de vant 3-2 på borteis mot Stavanger Oilers i eliteserien i ishockey tirsdag. Gjestene tok en tidlig ledelse da Kristian Jakobsson banket inn 1-0 etter bare 2,34 minutter inn i første periode. Hjemmelagets Ludvig Hoff utlignet 6,55 inn i andre periode. Det hjalp lite da Sebastian Selin først sendte Sparta i ledelsen igjen, åtte minutter senere, før han økte til 3-1 13,32 inn i tredje periode. Hoff reduserte to drøye minutter før slutt, men det ble også kampens siste mål. Dermed fortsetter Sparta på toppen av eliteserietabellen med 44 poeng etter 19 serierunder. Vålerenga er nærmeste utfordrer fire poeng bak, med én kamp mer spilt. Seieren var Spartas niende strake. Sist de avga poeng var da de tapte 2-3 hjemme for lillehammer etter sudden death. Oilers ligger på 4.-plass i eliteserien, sju poeng bak ligalederen. (©NTB)
Tidspunkt: 15-11-2022 - Kl.19:41 - Kilde: NRK - Info


207. Knotten hylles etter superrenn: – Ypperste verdensklasse
Karoline Knotten var en av to store favoritter i sesongåpningen på Sjusjøen, og hun leverte varene da hun vant sprinten. – Jeg er veldig fornøyd. Det var det jeg håpet på, å gå bra. Jeg knekker litt sammen på slutten. Litt fordi det er uvant å gå på ski og å gå maks. Det er det jeg ville ha nå. Jeg vil ha en god sesong, i ikke ha en god start og slutt, sier Knotten til NRK. Knotten gjennomførte begge skytingene på 45 sekunder. Synnøve Solemdal var mektig imponert. – Det er et knallsolid renn. 22 sekunder på liggende skyting og 23 sekunder på stående skyting. Det er ypperste verdensklasse, sier Solemdal. Det ble fullt hus på liggende og stående skyting, og det var noe konkurrent Ida Lien ikke klarte. Det ble én bom på siste skyting for sistnevnte. – Jeg er veldig sliten, men jeg er veldig fornøyd, sier Lien. Hun har slitt med ryggen før sesongstarten, noe som preget henne. – Det har gjort at jeg ikke fikk gjennomført planen jeg hadde satt. Jeg var nok ekstra spent og nervøs på startstreken, sier hun. Det var spesielle forhold på Sjusjøen. Med ingen snø hadde det blitt fraktet masse snø fra lillehammer for å kunne danne en løype for skiskytterne. I tillegg stod de tre største stjernene Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff over konkurransen. De har alle slitt med å få kroppen klar til sesongstart.
Tidspunkt: 12-11-2022 - Kl.11:24 - Kilde: NRK - Info


208. Skiskytternes sesongstart flyttes tilbake til Sjusjøen
Skiskyttereliten skal likevel innlede vintersesongen på Sjusjøen etter en kontrabeskjed. Opprinnelig var åpningskonkurransene flyttet til lillehammer. – I samarbeid med Norges Skiforbund, Olympiaparken og Ringsaker Almenning har vi landet på at det beste er å arrangere sesongstarten på Natrudstilen som opprinnelig planlagt. Det blir korte løyper begge plasser, og like tøffe forhold. Denne løsningen tar mest hensyn til totalen, sier generalsekretær Morten Djupvik i Norges Skiskytterforbund i en pressemelding. Utfordringer med snøproduksjon førte til at sesongstarten ble flyttet til Birkebeiner Skistadion i lillehammer, men søndag kom kontrabeskjeden om at den likevel skal starte på Sjusjøen som normalt. (NTB)
Tidspunkt: 06-11-2022 - Kl.14:09 - Kilde: NRK - Info


209. Røiseland går glipp av sesongåpningen – Eckhoff usikker
Sesongåpningen i skiskyting neste helg går uten Marte Olsbu Røiseland (31), opplyser hun selv til VG. – Det blir for tidlig for meg. Jeg har forhåpninger om å delta i verdenscupåpningen i Kontiolahti i slutten av måneden, bekrefter Olsbu Røiseland overfor avisen. 31-åringen har gått glipp av mye trening i høst. Hun har slitt med ettervirkningene etter at hun fikk virussykdommen helvetesild. I et større intervju med NRK forrige uke sa skiskyteren at hun ikke vet når kroppen vil fungere igjen. Det er heller ikke klart om Tiril Eckhoff blir å se neste helg. – Tirils deltakelse blir avklart til uken. Den avgjørelsen blir tatt av Tiril i samråd med trenerne og helseteamet. I det siste har det fungert bra for Tiril. Kroppen har stort sett spilt på lag, sier landslagssjef Per Arne Botnan. Tirsdag ble det kjent at utfordringer med snøproduksjon gjorde det nødvendig å flytte sesongåpningen i skiskyting fra Sjusjøen til Birkebeineren skistadion på lillehammer.
Tidspunkt: 01-11-2022 - Kl.18:54 - Kilde: NRK - Info


210. Skiskyttar-opninga må flyttast til lillehammer
På grunn av snømangel skal sesongopninga i skiskyting på Sjusjøen flyttast til lillehammer, melder Norges Skiskytterforbund.
Tidspunkt: 01-11-2022 - Kl.14:06 - Kilde: NRK - Info


211. Skiskyttar-opninga må flyttast til lillehammer
På grunn av mildvêret skal sesongopninga i skiskyting på Sjusjøen flyttast til lillehammer, melder Noregs Skiskytterforbund. Utfordringar med snøproduksjon gjer det nødvendig å flytte arrangementet. – Ved å flytte, kan vi gjennomføre ein sesongstart med lengre løyper og betre snøforhold enn det som hadde vore mogeleg på Sjusjøen. Det er ikkje ideelt, men når situasjonen er som han er, er dette eit godt alternativ med arrangement på lillehammer i 2,5 km løype, fortel arrangementskonsulent i Norges Skiskytterforbund, Christian Gedde-Dahl. Arrangøren på Sjusjøen var lenge optimistiske med tanke på snømengde og -produksjonsforhold. Vermeldinga i neste langtidsperiode innbyr ikkje til at snøkanonane kan starte opp på Sjusjøen Arena Natrudstilen. Måndag blei det klart at det ikkje lar seg gjennomføre på ein tilfredsstillande måte. Løysinga blei å samkøyre med Noregs Skiforbund, som skal halde verdscup i nordiske greiner på lillehammer i starten av desember.
Tidspunkt: 01-11-2022 - Kl.14:06 - Kilde: NRK - Info


212. Spartas sjette strake siger
Sparta tok sin sjette strake siger i eliteserien i ishockey då Frisk Asker blei slått med 4–1 i eigen hall. Etter kampen blei det ampert mellom supporterane. Erik Sebastian Selin blei tomålsscorar på vegen mot Sparta-triumfen. Han sto for heimelagets to siste fulltreffarar seint i kampen. Hans Kristian Jakobsson og Eirik Børresen scora de to første. Anton Holm reduserte for Frisk Asker. Etter kampslutt i Sparta Amfi melde politiet om bråk mellom supporterar på utsida av hallen. «Vi er på staden med fleire patruljar etter melding om slagsmål. Ampert mellom ulike supporterar», skreiv ordensmakta innleiingsvis på Twitter. Ei stund etterpå blei det opplyst frå same hold at kontroll var gjenoppretta på staden, og at éin person blei køyrt til legevakt for sjekk. I neste serierunde møtes Sparta og Stjernen til det som blir eit lokalderby med mykje prestisje og svært viktige poeng i potten. Stavanger Oilers er som Sparta i solid form. Laurdag blei Manglerud Star slått 3–0 på bortebane. Carl Christoffer Karlsen, Dan Kissel og Colton Beck scora måla. Oilers er nummer fem på tabellen. lillehammer slo Grüner 3–2 etter at kampen måtte avgjerast på straffeslag.
Tidspunkt: 29-10-2022 - Kl.18:34 - Kilde: NRK - Info


213. Sparta hjelpte Stjernen til tabelltopp
Stjernen herja med Vålerenga i Oslo og hjelpte naboen Stjernen å ta seg tilbake til tabelltopp i eliteserien ishockey. Stjernen måtte slite mot Grüner, som leidde to gonger og hadde 3–3 til det stod att eitt minutt av kampen, men Stian Nystuens scoring 43 sekund før slutt gav heimelaget tre poeng og serieleiing. Det var fordi Sparta knuste Vålerenga 5–1 på bortebane. Laget kopla grepet med scoringar av Henrik Knold og Erik Selin før det var spilt tre og eit halvt minutt. Sparta auka to gonger til i midtperioden og ein i den siste før Vålerenga fekk sitt trøystemål ved Tobias Lindström. Stjernen er no eitt poeng framfor Vålerenga, som har Sparta og Frisk Asker to poeng bak seg. Sistnemnde slo Ringerike 4–2 etter å ha lege under to gonger. David Morley scora to av heimelagets mål. Også Storhamar måtte vende til siger da Manglerud Star blei slått 4–1. Stavanger Oilers imponerte stort då lillehammer blei knust 8–0 på bortebane. André Strandborg, Paul Bittner og Dan Kissel scora to gonger kvar for Oilers, som i likskap med Storhamar er sju poeng bak serieleiaren.
Tidspunkt: 27-10-2022 - Kl.19:52 - Kilde: NRK - Info


214. Sterk Frisk-vending mot Oilers – Stjernen herjet
Frisk Asker sto for en strålende vending da Stavanger ble slått 4-3 i eliteserien ishockey, med utligning 46 sekunder før slutt og vinnermål i forlengningen. Et undertallsmål av Dan Kissel ga gjestene 3-1-ledelse etter to perioder, og Oilers så ut til å være på vei mot en trygg seier. Bobby MacIntyre skapte ny spennng, og en unødvendig utvisning for å slå pucken opp på tribunen ga hjemmelaget overtallsspillet som førte til utligning. Mens Patrick Ulriksen satt utvist, scoret Fredrik Bjørndal 3-3-målet i spill seks mot fire. I forlengningen ble Mats Frøshaug matchvinner da han slo pucken i tomt mål etter at keeper Henrik Holm først hadde reddet alene med Thomas Valkvæ Olsen. Frisk gikk med seieren forbi Stavanger på tabellen og klatret til fjerdeplass. Stjernen har fire poengs luke på tabelltopp iallfall til toer Vålerenga har møtt Grüner søndag. Med seks mål i midtperioden ble det 7-0-seier hjemme mot lillehammer. (NTB)
Tidspunkt: 22-10-2022 - Kl.19:34 - Kilde: NRK - Info


215. Vålerenga og Stavanger vann
Framgangen til Vålerengas iskrigarar held fram. Laurdag slo serieleiarane lillehammer med 2–1. Mika Partanen gav Vålerenga ein flott start på Jordal Amfi etter snaue sju og eit halvt minutt. Same mann auka til 2–0 tidleg i andre perioden. Martin Gran reduserte til 1–2, men fleire mål blei det ikkje. Stavanger Oilers har slått tilbake etter ei svak opning. Laurdag vant dei 4–2 borte mot Storhamar. Martin Lefebvre gav gjestene 1-0, og Patrick Thoresen sette inn utlikninga. Colton Beck gav gjestene leiinga 2–1 i midtperioden. Bryce Gervais auka til 3–1 før Jakob Berglund reduserte til 2–3. Sander Hurrød sende Oilers opp i ein ny tomålsleiing tidleg i tredjeperioden, og fleire mål blei det ikkje. Stavanger med to mindre kampar spilt enn Vålerenga er berre fire poeng bak. Sparta slo til med 7-3-seier over Grüner. Manglerud Star tapte for Ringerike. Kampen gjekk til overtid, der Reid Petryk ordna 3–2 og sikra heimelaget to poeng.
Tidspunkt: 15-10-2022 - Kl.16:52 - Kilde: NRK - Info


216. Snart comeback for Lundby
Hoppstjerna Maren Lundby er igjen klar for å konkurrere etter eitt år på sidelinja. Ho gjer snart comeback i verdscupen, fortel ho til VG. Det vil skje i Wisla 4. til 6. november eller lillehammer 2. til 4. desember, seier Lundby til avisa. Ho har ikkje hoppa konkurranse sidan ho vann VM-gull i mars 2021. Lundby fortalde i oktober i fjor at OL-draumen var knust og at ho sleit med å få kontroll på vekta. Sidan den gongen har ho jobba hardt for å kome tilbake i hoppbakken, og ho har trent godt i sommar. 28-åringen hadde tenkt å vere tilbake i bakken i august etter ein heil konkurransesesong på utsida, men måtte utsette det til september. Ho har den siste tida trent i lillehammer. Lundby står med eitt OL-gull frå 2018 og to VM-gull frå 2019 og 2021. I tillegg har ho tre VM-sølv og tre VM-bronse.
Tidspunkt: 10-10-2022 - Kl.12:15 - Kilde: NRK - Info


217. Elverum knust av Barcelona
Det ble fryktelig tøft for Elverum da de tok imot Barcelona foran nesten 7000 tilskuere i Håkons Hall på lillehammer torsdag kveld. Spanjolene tangerte sin egen klubbrekord i antall scoringer, og vant 46-30. Børge Lunds lag har aldri sluppet inn like mange mål i mesterligaen, skriver NTB. Elverum står da med fire tap på fire kamper i gruppespillet.
Tidspunkt: 06-10-2022 - Kl.18:31 - Kilde: NRK - Info


218. Konkurrerer mot Tyskland og Kasakhstan
Noreg har søkt om ishockey-VM i 2027. Tyskland og Kasakhstan er dei to andre landa Noreg kjempar mot. Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF) opplyste fredag overfor ishockeynettstaden nitten.no at dei har fått og godkjent tre søknader om å få arrangere VM i 2027. Meisterskapen, som har eit budsjett på over 250 millionar kroner, blir spelte anten i Noreg, Tyskland eller Kasakhstan med potensiell VM-finale i Telenor Arena. Tyskland arrangerte VM sist i 2017, og då saman med Frankrike, medan Köln og Mannheim var vertsbyar i 2010. Kasakhstan har aldri tidlegare arrangert eit elite-VM, men hadde VM, 1. divisjon for tre år sidan. Dersom Noreg blir tildelt VM om fire og eit halvt år, blir det tredje gong meisterskapen blir arrangert her i landet etter turneringane i Oslo i 1958 og Oslo, lillehammer og Hamar i 1999. Planen i 2027 er å fordele kampane mellom Telenor Arena i Bærum med dei 14.000 sitjeplassane sine og Trondheim Spektrum med plass til 8600 tilskodarar. Kven som får meisterskapen i 2027, blir bestemd av IIHF under VM i Finland og Latvia i mai neste år.
Tidspunkt: 23-09-2022 - Kl.13:21 - Kilde: NRK - Info


219. Frisk Asker med sesongens tredje strake seier
Frisk Asker er fortsatt uten poengtap i eliteserien ishockey. Lørdag kom den tredje strake seieren med 4-2 borte mot Stjernen. Mikkel Christiansen, Thomas Valkvæ Olsen og Hampus Gustafsson (straffe) sikret poengene for Frisk. Felix Girard hadde scoret lagets første mål. Vålerenga fikk sin første seier med 5-2 borte mot lillehammer. Mål av Mika Partanen og Magnus Brekke Henriksen med 27 sekunders mellomrom i midtperioden ga gjestene en 3-1-ledelse de aldri ga fra seg.
Tidspunkt: 17-09-2022 - Kl.19:37 - Kilde: NRK - Info


220. Norge videre i Davis Cup med 3-0 over India
Casper Ruud og makker Viktor Durasovic vant doublekampen med 2-1 i sett, og dermed vant Norge Davis Cup-duellen over India i lillehammer. I double møtte Casper Ruud og Viktor Durasovic det indiske paret Yuki Bhambri/Saketh Myneni. Det norske paret startet med å bryte inderne, men ble brutt direkte tilbake. Fra stillingen 2-2 gikk de norske spillerne opp til 5-2 og tok greit hjem det første settet med 6-3. I det andre settet ble det jevnere. De indiske spillerne begynte å bli varme i trøya. Doubleeksperrtene fikk settets eneste brudd, og India dro i land settet med 6-3. Det norske paret klarte å bryte først til 3-1 i avgjørende sett, så seg aldri tilbake og tok hjem settet og kampen 6-3. Spesielt Ruud viste hvorfor han er ranket som nummer to i verden, for han leverte volleyspill av høy klasse. Seieren betyr at Norge neste år får spille kvalifisering til hovedturneringens gruppespill. (NTB)
Tidspunkt: 17-09-2022 - Kl.14:16 - Kilde: NRK - Info


221. Casper Ruud med klar seier i Davis Cup
Casper Ruud var altfor god for sin indiske motstander i den første kampen i Davis Cup-duellen i lillehammer. Han vant som han ville med sifrene 6-1, 6-4. 32-årige Prajnesh Gunneswaran, nummer 335 på verdensrankingen, var ingen målestokk for den norske verdenstoeren. Ruud brukte bare 21 minutter på å vinne kampens fem første game. Så greide Gunneswaran omsider å vinne et servegame, men Ruud servet hjem det første settet til 6-1. Sett nummer to ble jevnere, men Ruud vant det også med sifrene 6-4.
Tidspunkt: 16-09-2022 - Kl.17:26 - Kilde: NRK - Info


222. Drømmestart for Norge i Davis Cup
Casper Ruud og Viktor Durasovic var begge altfor gode for sine indiske motstandeer i den første runden i Davis Cup i lillehammer. Ruud vant som han ville med sifrene 6-1, 6-4. 32-årige Prajnesh Gunneswaran, nummer 335 på verdensrankingen, var ingen målestokk for den norske verdenstoeren. Ruud brukte bare 21 minutter på å vinne kampens fem første game. Så greide Gunneswaran omsider å vinne et servegame, men Ruud servet hjem det første settet til 6-1. Sett nummer to ble jevnere, men Ruud vant det også med sifrene 6-4. Også Durasovic vant sin kamp 6-1, 6-4.
Tidspunkt: 16-09-2022 - Kl.17:26 - Kilde: NRK - Info


223. Tre doser Ruud under Davis Cup i tennis
Casper Ruud kommer til å spille tre kamper for Norge i Davis Cup i tennis fredag og lørdag. Han får med seg Viktor Durasovic på laget på lillehammer. Det ble klart under trekningen av kampen mot India torsdag. Ruud spiller single fredag (mot Prajnesh Gunneswaran) og lørdag (mot Ramkumar Ramanathan). Han skal også i aksjon i double lørdag, ifølge VG. Norges andre spiller er Viktor Durasovic. Han møter de samme inderne som Ruud både i single og double. (NTB)
Tidspunkt: 15-09-2022 - Kl.13:03 - Kilde: NRK - Info


224. Ruud tilbake på norsk jord etter US Open-finalen
Halvannet døgn etter tapet i US Open-finalen, var Casper Ruud tilbake på norsk jord. Nordmannen tapte for 19 år gamle Carlos Alcaraz i finalen, men reiste likevel hjem med noe positivt i bagasjen. – Jeg dro fra Norge som nummer er 6 eller 7 og kommer tilbake som nummer to, så det har vært en fantastisk tur, sa Ruud til NRK. Selv om han beskriver tapet som bittert, forteller han at motivasjonen er stor for å ta det siste steget opp som nummer én på verdensrankingen – og å vinne en Grand Slam-finale. – Jeg føler jeg har spilt noe av min beste hardcourt-tennis i karrieren så langt og har tatt et par nye steg nivåmessig. Jeg følger meg tryggere der ute, på store baner og i store settinger. Forhåpentligvis vil det hjelpe meg i fremtiden, sier Ruud. Neste for Ruud er Davis Cup på lillehammer 16.-17. september.
Tidspunkt: 13-09-2022 - Kl.12:10 - Kilde: NRK - Info


225. Ny triumf for Midtsundstad i sommer-NM
Skihopper Nora Midtsundstad (19) var best i storbakken på lillehammer og vant plastmesterskapet, som hun også gjorde lørdag. Midtsundstad vant klart med kun tre utøvere bak seg på resultatlisten. Hun hoppet 131,5 og 125,5 meter. Hun vant foran Ingvild Synnøve Midtskogen og Kjersti Græsli. Ingen av de profilerte landslagsutøverne stilte, skriver NTB.
Tidspunkt: 11-09-2022 - Kl.13:22 - Kilde: NRK - Info


226. TV 2: Skiforbundet overskred søknadsfrist – fikk millionsøknad avslått
Norges Skiforbund skulle søke om koronakompensasjon på vegne av arrangøren av verdenscuphelgen på ski på lillehammer, men bom på søknadsfristen ga milliontap. Det er TV 2 som omtaler episoden med henvisning til et brev fra Kultur – og likestillingsdepartementet (KUD). Skiforbundet søkte om 1,9 millioner kroner i kompensasjon tilknyttet arrangementet i desember 2021, men søknaden ble først sendt 10. februar i år. Søknadsfristen for den aktuelle ordningen var 18. januar. Som følge av at fristen var overskredet ble søknaden avslått av Lotteri- og stiftelsestilsynet. Skiforbundet påklaget avslaget, men departementet kom til samme konklusjon som tilsynet. (NTB)
Tidspunkt: 22-08-2022 - Kl.16:10 - Kilde: NRK - Info


227. Kristoff frontar norsk EM-lag
Det er Alexander Kristoff ein satsar på til fellesstarten i EM i sykling i München i midten av august. Han skal bakkast opp av fleire Uno-X-ryttarar. – Vi byggjer laget rundt Alexander som får full oppbakking til ein spurt. Alexander har som mål å få ikle seg europameistertrøya, som han også klarte i 2017, seier sportssjef Hans Falk i Norges Cykleforbund i ei pressemelding. Denne veka vart det klart at Kristoff skal sykle for Uno-X neste sesong. No blir EM ein forsmak på eit framtidig samarbeid. I kvinneklassen er det Susanne Andersen som blir Noregs sterkaste kort i fellesstarten. Ingen norske ryttarar skal køyre tempo under EM. Menn: Alexander Kristoff (Intermarché-Wanty), Jonas Abrahamsen (Uno-X), Rasmus Fossum Tiller (Uno-X), Anders Skaarseth (Uno-X), Syver Wærstad (Uno-X). Rittet for menn går 14. august. Kvinner: Susanne Andersen (Uno-X), Ingvild Gåskjenn (Hitec Products), Stine Borgli (FDJ-Suez-Futuroscope), Malin Eriksen (Keukens Redant). Rittet for kvinner går 21. august. Terreng: Ingrid Sofie Bøe Jacobsen (Halden), Emil Hasund Eid (Kloppa), Mats Tubaas Glende (Soon), Erik Hægstad (lillehammer), Knut Røhme (Romeriksåsen). Rittet for menn går 19. august, medan rittet for kvinner går 20. august.
Tidspunkt: 04-08-2022 - Kl.10:36 - Kilde: NRK - Info


228. Tobias Foss forsvarte tempogullet i NM
Regjerende norgesmester Tobias Foss hadde ingen problemer med å sikre gullet i temporittet i NM i Steinkjer. Jumbo-Visma-rytteren, som representerer lillehammer i NM, syklet inn til seier på tiden 29.03,3. Søren Wærenskjold syklet inn til andreplass 1.11,5 minutt bak Foss, mens Truls Nordhagen tok bronsen, 1.30,4 bak gullvinneren. Allerede etter 4 kilometer ledet Foss med 18,1 sekunder ned til andreplassen. Ledelsen økte til 46,1 sekunder ved 13,75 kilometer, og han økte ledelsen til over ett minutt før han etter 25 kilometer syklet i mål. Tobias Foss vant også NM-tempoen i 2021. Tour de France-klare Andreas Leknessund havnet på tredjeplass bak ham og Wærenskjold den gang. (©NTB)
Tidspunkt: 23-06-2022 - Kl.21:20 - Kilde: NRK - Info


229. Hopp i Granåsen flyttes til lillehammer
Neste års Raw Air skulle være den store åpningen for det nye anlegget i Granåsen, men hopparenaen blir ikke klar i tide. lillehammer skal avholde arrangementet. Forrige onsdag ga Trondheim kommune beskjed til Norges Skiforbund, som ga beskjed videre til Det internasjonale Skiforbundet (FIS), om at arenaen ikke står klar til arrangementsstart, melder Adresseavisen. – Grunnen er alt som har skjedd med tanke på krig i Ukraina og pandemi. Det har ført til leveringsvanskeligheter, som har gjort at forsinkelser har oppstått, sier Ola By Rise, kultur- og idrettsdirektør i Trondheim kommune. Skiforbundets arrangementssjef Terje Lund opplyser at FIS har godtatt endringen fra Trondheim til lillehammer. Selve hoppbakken vil stå klar som planlagt i januar 2023 og vil bli brukt fra og med da. (NTB)
Tidspunkt: 17-06-2022 - Kl.13:10 - Kilde: NRK - Info


230. Frisk-Vålerenga i serieopning
Frisk Asker skal ut mot Vålerenga alt i opningsrunden i eliteserien ishockey. Sjå terminlista her. Frisk tar imot Vålerenga i sin nye storstove 9. september. Det brukar å vere to lokaloppgjer i opninga, mjøsderby mellom Storhamar og lillehammer og østfoldderby mellom Sparta og Stjernen. Denne gongen skal Stjernen ta imot Storhamar, mens lillehammer tar imot Sparta. Det blir derimot et Oslo-derby mellom Grüner og Manglerud Star. Dei kampane går 10. september. Regjerande seriemeister og NM-vinnar Stavanger serieopnar først mot Sparta borte i 2. runde og skulle møtt Ringerike i 1. runde. Den kampen går 27. september. Eliteseriens grunnspel avsluttast 28. februar.
Tidspunkt: 15-06-2022 - Kl.12:16 - Kilde: NRK - Info


231. Beitostølen får verdenscuprenn i langrenn til vinteren
Beitostølen er inne på langrennskalenderen med verdenscuprenn 9.-11. desember kommende sesong. Det ble bestemt i et møte i Det internasjonale skiforbundets (FIS) langrennskomité onsdag kveld. Beitostølen har i mange år arrangert den nasjonale sesongåpningen i langrenn, men ikke faste verdenscuprenn siden 2009. Kommende sesong går skistedet inn som arrangør av tre ekstrarenn helgen etter verdenscuprunden på lillehammer. Det skal gås sprint, distanserenn og stafett på Beitostølen, opplyser Norges Skiforbund. – Fantastisk moro. Dette blir et spennende samarbeidsprosjekt for oss. Planen er at vi skal ha flere felles nøkkelpersoner på flere områder, og at vi oppretter en samlet organisasjon for begge rennhelgene, sier arrangørene Per Olav Andersen (lillehammer) og Erik Østli (Beitostølen). (NTB)
Tidspunkt: 18-05-2022 - Kl.20:20 - Kilde: NRK - Info


232. Kristian Moen (22) legger opp
Norges eneste landslagsutøver i parasnøbrett, Kristian Moen legger opp. Det bekrefter Brettforbundet til NRK. Moen var storfavoritt til både VM på lillehammer og paralympics før han skadet seg og røyk korsbåndet. 22-åringen har vært mye skadet, nå han bestemt seg for å ta vare på helsen i fremtiden. Høydepunkt i karrieren var da han tok sølv sammenlagt verdenscupen i 2019-2020. Som 15 åring tok han og Norges første VM-medalje i Parabrett da han tok VM sølv.
Tidspunkt: 12-05-2022 - Kl.12:35 - Kilde: NRK - Info


233. Landslagstroppen til VM-oppkjøringen er klar – møter Slovakia og Frankrike
Før Ishockey-VM i Finland fra 13. mai spiller Norge to oppkjøringskamper i Slovakia. Landslagstrener Petter Thoresen har tatt ut følgende spillere i troppen: Målvakter: Jonas Arntzen (Örebro), Jørgen Hanneborg (Stjernen), Henrik Holm (Stavanger). Backer: Christian Bull (Nove Zamky), Johannes Johannesen (Västervik), Andreas Klavestad (Stavanger), Max Krogdahl (Västervik), Emil Lilleberg (Oskarshamn), Håkon Løken Pedersen (Sparta), Daniel Bøen Rokseth (Stavanger), Sverre Rønningen (lillehammer). Tobias Fladeby (Tingsryd), Magnus Geheb (Frisk Asker), Michael Haga (Lukko Rauma), Magnus Brekke Henriksen (Vålerenga), Ludvig Hoff (Stavanger), Kristian Jakobsson (Sparta), Andreas Martinsen (lillehammer), Ken André Olimb (Schwenninger Wild Wings), Mathis Olimb (Vålerenga), Mats Rosseli Olsen (Frölunda), Thomas Valkvæ Olsen (Krefeld Penguin), Martin Rønnild (Storhamar), Martin Røymark (Vålerenga), Eirik Salsten (Storhamar), Mathias Trettenes (La-Chaux-de-Fonds).
Tidspunkt: 02-05-2022 - Kl.12:56 - Kilde: NRK - Info


234. Skiskytterprofil i skrekkulykke: – Husker ikke så mye
Karoline Knotten (27) krasjet med hode først under en sykkeltur hjemme på lillehammer lørdag. Skiskytterprofilen føler seg heldig etter ulykken og mener det kunne gått mye verre.
Tidspunkt: 02-05-2022 - Kl.10:09 - Kilde: NRK - Info


235. Russisk profil ut mot Ulvangs forslag: – Hvilken verden lever han i?
Vegard Ulvang vil avslutte perioden i FIS´ langrennskomité med å få igjennom et forslag om like distanser for kvinner og menn i verdenscupen, skriver Adressa. 18. mai skal komiteen stemme over forslaget om likestilte distanser. Ulvangs forslag er at begge kjønn skal gå følgende distanser: 10 kilometer, 20 kilometer og 50 kilometer. I VM-sammenheng kan en slik endring tidligst skje i Trondheim i 2025. – Forslaget vil møte motstand, ikke minst i Norge. Men vi har fått positive signaler fra blant andre Sverige, Finland, USA og en god del andre nasjoner. Skal jeg tippe, tror jeg dette forslaget blir vedtatt, sier Ulvang. Den russiske langrennsløperen Veronika Stepanova har fått med seg nyheten. Hun er hoderystende til forslaget. – Hvilken verden lever han i? Han mangler tilknytning til virkeligheten, skriver hun i et innlegg på Instagram. Stepanova mener det er flere grunner til å stemme imot forslaget. – Verdenscuprenn avlyses i det uendelige, eller som på lillehammer, flyttes på grunn av snømangel. For å være ærlig, ingen ønsker så lange runder. Det er dyrt, og TV-selskapene er imot det, skriver hun. Det er særlig femmila for kvinner hun er imot. Stepanova tror at en eventuelt femmil vil ta for lang tid å gjennomføre. – Vinneren vil bruke 2.10-2.20 under ideelle forhold. Og forresten, Therese (Johaug) er ferdig. Da blir det 2.30. Hvem vil se på det? spør hun.
Tidspunkt: 30-04-2022 - Kl.10:41 - Kilde: NRK - Info


236. Kneplaget Martinsen usikker til VM
Andreas Martinsens fysikk hadde vært god å ha for Petter Thoresens mannskap i VM. Selv er han spent om han får flere VM-kamper i beltet. – Det er noen vurderinger som må tas før jeg er klar for VM. Jeg håper selvfølgelig at det skal fungere, sier Andreas Martinsen til NTB. – Hva er problemet ditt? – Det er det jeg har slitt med i hele sesongen. Det er kneet som trenger litt tid og ikke mer mystisk enn det, sier lillehammer-spilleren. Martinsen har spilt 66 VM- og OL-kamper for Norge. Han har også spilt 159 NHL-kamper for Colorado, Montreal og Chicago.
Tidspunkt: 30-04-2022 - Kl.07:23 - Kilde: NRK - Info


237. Konnerud vant lagsprinten – Johaug nummer seks i siste NM-renn som toppløper
Konnerud gikk inn til laggull i langrennssprinten på Lygna onsdag. Det ble en 6.-plass for Therese Johaug i hennes NM-farvel som eliteutøver. Vinnerlaget til Konnerud besto av Maria Hartz Melling og Kristine Stavås Skistad, mens sølvet gikk til Magni Smedås og Thea Sørum for lillehammer. De fikk med seg Strandbygda-duoen Johanne Hauge Harviken og Maiken Caspersen Falla på pallen. Johaug stilte til start for Nansen og var i par med multitalentet Ingeborg Østgård (18). Lagsprinten i nokså vårlige omgivelser på Hadeland ble hennes siste NM-renn som toppløper. Hun bestemte seg nylig for å gi opp elitesatsingen ved sesongslutt. (NTB)
Tidspunkt: 06-04-2022 - Kl.16:39 - Kilde: NRK - Info


238. Lyn vant NM-stafetten oppskriftsmessig
Lyn-løperne Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger levert bunnsolide etapper på NM-stafetten i Harstad og sikret gull med god margin. – Når jeg får 40 sekunder på veksling der, bør jeg ikke rote det til. Da hadde jeg ikke turt å komme inn i skiftebua her. Dette stafettgullet betyr mye for oss, sier Krüger til NRK etter den knusende seieren. Kjelsås IL gikk inn til sølv etter en sterk sisteetappe av Håvard Moseby, mens Martin Løwstrøm Nyenget hadde dagens beste etappetid og sørget for at lillehammer tok bronsen.
Tidspunkt: 27-03-2022 - Kl.12:04 - Kilde: NRK - Info


239. Nyenget knuste konkurrentene i NM: – Johaug-nivå
På herrenes 15 kilometer klassisk viste Martin Løwstrøm Nyenget at verdenscupseieren i Holmenkollen ikke var tilfeldig. I et startfelt med mange landslagsløpere knuste han konkurrentene, og sikret NM-gullet med god margin. – Det er Therese Johaug-nivå på det Martin Løwstrøm Nyenget leverer her, han feier de andre av banen. Det er absolutt ingen svakhetstegn å se, og dette er nok det beste han har gjort sammen med Kollen-femmila, sier NRKs ekspert Torgeir Bjørn. I mål var lillehammer Skiklubb-løperen et halvt minutt foran sølvvinner Simen Hegstad Krüger (Lyn Ski). Håvard Moseby fra Kjelsås Idrettslag kom i mål 48 sekunder bak suverene Nyenget. – NM er gøy når vi får sånne rammer og det er ekstra morro å lykkes. Jeg hadde kjempeski og kroppen er ganske bra også. Jeg klarte ikke målet om OL, men har ellers gått noen gode skirenn i vinter og er motivert inn mot neste sesong, sier vinneren til NRK.
Tidspunkt: 26-03-2022 - Kl.11:03 - Kilde: NRK - Info


240. Stjernen fullførte snuoperasjonen mot lillehammer – klar for NM-semifinale
Stjernen var i kvartfinaletrøbbel mot lillehammer, men østfoldingene ga aldri opp og vant 4-3 sammenlagt. Avgjørelsen falt i en spennende 7-5-kamp fredag. Dermed slår Stjernen følge med Storhamar, Stavanger Oilers og Sparta til semifinalene i NM-sluttspillet i ishockey. Oppgjøret mellom Stjernen og lillehammer var det eneste kvartfinaleserien som gikk hele veien til sju kamper, skriver NTB.
Tidspunkt: 25-03-2022 - Kl.20:53 - Kilde: NRK - Info


241. Sparta tok neste stikk
Matchball i kvartfinalen har Sparta onsdag. Mandagens hjemmemøte mot Frisk Asker endte med en knusende 5-1-seier. Dermed leder østfoldklubben 3-2 i kamper. Håkon Pedersen, Calle Spaberg Olsen, Håvard Salsten, Henrik Knold og Emil Lundberg scoret for Sparta. lillehammer hadde på sin side matchball allerede mandag og ledet en periode 2-1 på bortebane mot Stjernen etter scoringer av Andreas Martinsen og Nick Dineen. Hjemmelaget slo imidlertid tilbake i siste periode og vant til slutt 3-2. Andreas Heier og Magnus Haugen scoret målene som snudde til seier for Stjernen. Dermed står det 3-2 i kamper til lillehammer i den NM-kvartfinaleduellen.
Tidspunkt: 21-03-2022 - Kl.20:46 - Kilde: NRK - Info


242. Oilers valgte Ringerike som kvartfinalemotstander
Stavanger Oilers plukket ut Ringerike til NM-kvartfinale i ishockey. Stjernen – lillehammer, Sparta – Frisk Asker og Vålerenga – Storhamar blir de øvrige duellene. Stavanger, Stjernen og Vålerenga har fordel av hjemmekamp i en eventuell sjuende og avgjørende kamp. – Vi valgte Frisk Asker foran Storhamar først og fremst fordi vi har spilt de siste 120 minuttene mot Storhamar uten å ha scoret ett eneste mål, sa Sparta-trener Sjur Robert Nilsen. – Det blir interessant og et klassisk møte i kvartfinalen mot Vålerenga. Vi skal være klare, sa Storhamar-trener Anders Gjøse til TV 2. Første kvartfinale i en best-av-sju-serie spilles søndag 13. mars. Semifinalene avvikles fra 28. mars, mens første NM-finale åpnes 18. april. (NTB)
Tidspunkt: 10-03-2022 - Kl.21:15 - Kilde: NRK - Info


243. Stjernen rappet seriesølvet fra Sparta
Sparta tapte 0-3 hjemme for Storhamar, mens Stjernen banket Frisk 6-1 borte. Det avgjorde fordelingen av sølv- og bronsemedaljene i eliteserien i ishockey. Før siste serierunde lå Sparta an til å ta andreplassen, men med torsdagens resultater glapp den til lokalrivalen fra Fredrikstad. Vålerenga vant komfortable 12-0 over Grüner og sikret fjerdeplassen. lillehammer kom under 0-2, men snudde til 4-2 mot serievinner Stavanger Oilers. Laget ble likevel bare nummer sju. Storhamar tok sjetteplassen med seieren over Sparta, mens Frisk Asker følger på plassen foran. Ringerike slo Manglerud Star 3-2 hjemme etter forlengning. Mens de åtte beste lagene skal ut i kvartfinaler, må Grüner og Manglerud Star ut i kvalifisering til eliteserien. Der deltar også Comet og Narvik i en serie som spilles over tre hjemme- og tre bortekamper. (NTB)
Tidspunkt: 10-03-2022 - Kl.20:29 - Kilde: NRK - Info


244. Johaug klar for siste verdenscuphelg, Klæbo på vent
Therese Johaug (33) avslutter sin internasjonale verdenscupkarriere i langrenn med rennene i Falun kommende helg. Johannes Høsflot Klæbo blir vurdert senere. Langrennssprinterne på landslaget samt Even Northug er fortsatt ute med covid-19. Det kan likevel bli aktuelt å sende Johannes Høsflot Klæbo til Falun. Trønderen har friplass som sammenlagtleder av verdenscupen, og det blir vurdert senere i uka om han kan delta eller ikke. Dette er troppen: Kvinner, sprint: Maiken Caspersen Falla (Strandbygda), Julie Myhre (Byåsen), Ane Appelkvist Stenseth (Grong), Anna Svendsen (Tromsø), Lotta Udnes Weng (Nes), Tiril Udnes Weng (Nes). 10 km: Ragnhild Haga (Åsen), Therese Johaug (Nansen), Karoline Simpson-Larsen (Vargar), Marte Skaanes (Strindheim), Heidi Weng (BUL), Lotta Udnes Weng (Nes), Tiril Udnes Weng (Nes). Menn, sprint: Pål Trøan Aune (Steinkjer), Lars Agnar Hjelmeseth (Gjelleråsen), Simen Myhre (Heming), Håkon Skaanes (Strindheim), Gjøran Tefre (Førde), Sivert Wiig (Gjesdal). 15 km: Harald Østberg Amundsen (Asker), Hans Christer Holund (Lyn), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Martin Løwstrøm Nyenget (lillehammer), Sjur Røthe (Voss), Mattis Stenshagen (Follebu), Didrik Tønseth (Byåsen).
Tidspunkt: 08-03-2022 - Kl.11:28 - Kilde: NRK - Info


245. Opseth falt gjennom i finaleomgangen – Bjørseth beste norske
Silje Opseth lå på 3.-plass etter første omgang av Raw Air-rennet på lillehammer, men hoppet seg fullstendig bort i andre og endte på en 8.-plass. Østerrikske Marita Kramer vant knepent foran de to slovenerne Nika Kriznar og Ursa Bogataj. Thea Minyan Bjørseth ble beste norske på en 6.-plass. Det var karrierebeste for totningen. Hun lå på 17.-plass etter et hopp på 123 meter i første omgang. I finaleomgangen fulgte hun derimot opp med et godt hopp på 128 meter. Det holdt lenge til en ledelse. Opseth klarte ikke å følge opp 133 meter i første omgang og landet kun på 104,5 meter i finaleomgangen. Neste Raw Air-renn går i Holmenkollen lørdag.
Tidspunkt: 03-03-2022 - Kl.20:13 - Kilde: NRK - Info


246. Granerud best på skuffende norsk dag på lillehammer
Halvor Egner Granerud kom på 4.-plass i det andre hopprennet i Raw Air på lillehammer. Østerrikske Stefan Kraft vant rennet der flere norske skuffet. OL-gullvinner Marius Lindvik endte på 21.-plass etter to hopp på 126 og 132 meter. Det gikk imidlertid bedre for Granerud som lå på 5.-plass etter 1. omgang. I finaleomgangen hoppet han bedre med 136,5 meter, men det holdt ikke til noen topplassering da han endte rett utenfor pallen på fjerdeplass. – Jeg er veldig skuffet. Jeg får ikke til å fly. Hoppingen kjennes bra ut, men jeg vet ikke hva som gjør at hele hoppet bare sprekker, sa Granerud til NRK etter konkurransen. Robert Johansson endte på 12.-plass med 127,5 og 137 meter, mens Daniel-André Tande endte på 16.-plass med hopp på 129,5 og 130 meter. Johann André Forfang, som vant onsdagens kvalifisering, og med det den første konkurransen, røk ut i 1. omgang med et svakt hopp. Det gjorde også Fredrik Willumstad, Robin Pedersen og Anders Håre. (NTB)
Tidspunkt: 03-03-2022 - Kl.16:49 - Kilde: NRK - Info


247. Opseth hoppet seg opp seks plasser til femteplass
Silje Opseth hadde store ambisjoner i favorittbakken, men førstehoppet ødela i Raw Air-åpningen i lillehammer. Et godt hopp i annen omgang ga femteplass. Opseth ble nummer tre i kvinnenes Raw Air-prolog tidligere onsdag, der slovenske Nika Kriznar var best. Den norske hopperen hadde bare 0,7 poeng opp til toeren Marita Kramer fra Østerrike. I første omgang i selve rennet landet hun på beskjedne 117,5 meter og fikk 113,1 poeng. – Jeg surret det til. Jeg blir så ivrig etter å fly langt, forklarte Opseth overfor NRK. Hun revansjerte seg i annenomgangen og landet på 133 meter. Det ga til slutt 258,7 poeng og femteplass. – Jeg tror seg så svart siden jeg snakket med dere sist. Det var godt å få betalt. Det var et tegn på at jeg kan hoppe på ski, sa Opseth. Japanske Sara Takanashi vant etter 130 og 132 meter og totalt 291,5 poeng. (NTB)
Tidspunkt: 02-03-2022 - Kl.21:23 - Kilde: NRK - Info


248. Opseth treer i første Raw Air-renn
Silje Opseth kom på 3.-plass i onsdagens storbakkekvalifisering i lillehammer. Den teller som første renn i hoppkvinnenes Raw Air-turnering. Opseth hoppet 123,5 meter og fikk 123,5 poeng. Det var 9,6 poeng bak kvalifiseringsvinneren Nika Kriznar fra Slovenia og bare 0,7 bak østerrikeren Marita Kramer. Thea Minyan Bjørseth ble nummer 16, mens Anna Odine Strøm tok 18.-plassen. Karoline Skatvedt ble diskvalifisert. Selve verdenscupkonkurransen i storbakken i lillehammer går klokken 19.45 i kveld.
Tidspunkt: 02-03-2022 - Kl.13:15 - Kilde: NRK - Info


249. 17-åring til verdscupen
Frida Berger (17) sluttar seg til det norske verdscuplaget i hopprenna i Austerrike i helga. Tenåringen er ein av fire utøvarar i landslagstrenar Christian Meyers tropp. Ho reiser til Hinzenbach saman med OL-trioen Silje Opseth, Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørseth. Internasjonalt har Berger erfaring frå kontinentalcupen og diverse FIS-renn. I desember fekk ho ein sjanse i verdscupen i lillehammer, men då blei det stopp i kvalifiseringa. No får ho ein ny sjanse til å notere teljande renn på øvste nivå. Det er lagkonkurranse i Hinzenbach fredag, og individuelle renn laurdag og søndag. Konkurransane blir generalprøve framfor Raw Air i lillehammer og Oslo.
Tidspunkt: 23-02-2022 - Kl.07:30 - Kilde: NRK - Info


250. Borch ble norgesmester i toerbob (!)
Kjetil Borch har i en årrekke vært en av landets beste roere, men nå kan 32-åringen også skryte på seg et norgesmesterskap i toerbob. Søndag gikk nemlig han og Mathias Olivares til topps i bob-NM på lillehammer. – Jeg har sett opp til bobkjørere lenge. Jeg synes det er en utrolig heftig idrett. Det en type utøvere som du ikke finner andre steder, så det er utrolig stas å få lov til å være med i et NM med en så dyktig bobpilot som Mathias, sier Borch til NRK. Det var totalt tre toerbober til start på lillehammer. Borch og Olivares tok gullet med tiden 1,48,77. De hadde en topphastighet på 122,93 kilometer i timen. – Det var rett og slett skikkelig heftig, smiler Borch som har rollen som bremser i toerboben. Mathias Olivares er imponert over NM-debutanten. – Det er fortsatt mye teknikk som må læres når han skal dytte, men han har bra med skyv i beina. Det kommer til å bli bra hvis han satser videre, sier Olivares. Borch røper at NM-deltakelsen kun var hans andre bobøkt. Nå åpner han for å for å satse på idretten, men først må han legge årene på hylla. – Nå må jeg først finne ut om det blir OL i 2024 eller ikke. Den beslutningen tar jeg etter en treningsleir vi starter om en uke. Hvis det blir OL i Paris, er det hovedmålet mitt. Men jeg kommer nok også til å kjøre litt bob i mellomtiden. Det hadde vært skikkelig kult å være med på europacup eller lignende, sier Borch.
Tidspunkt: 21-02-2022 - Kl.15:09 - Kilde: NRK - Info


251. Foss nummer seks sammenlagt i Algarve
Tobias Foss sikret 6.-plassen i sammendraget i sykkelrittet Volta ao Algarve søndag. Tre hakk bak fulgte Sven Erik Bystrøm. Det var flere gode norske prestasjoner søndag. Johannes Staune-Mittet gikk i et tidlig brudd som holdt lenge, mens Foss og Bystrøm begge jobbet seg oppover i feltet og sikret gode plasseringer. Foss ble nummer seks også på etappen, mens Bystrøm tok 9.-plassen. Til daglig er Staune-Mittet en del av Jumbo-Vismas utviklingslag, men talentet fra lillehammer fikk prøve seg blant eliten i Portugal. På lag med Foss skuffet han ikke.
Tidspunkt: 20-02-2022 - Kl.18:46 - Kilde: NRK - Info


252. Frisk snudde til siger mot Stavanger
Frisk Asker låg under 0-2, men greidde å slå serieleiar Stavanger Oilers 3-2 etter forlenging i første kampen i sin nye arena. Oilers fekk ein pangstart og leia 2-0 etter fire minutt, med to mål i løpet av 20 sekund.. Frisk reduserte før første pause. Andre periode enda utan mål, men utlikninga kom etter 13 minutt i den siste. 2-2 stod seg til ordinær tid var ute, men etter berre 16 sekund av overtida blei Niklas Nevalainen matchvinnar for heimelaget. Andre resultat i dag: Grüner – Sparta 0 - 7, lillehammer – Manglerud Star 0 - 3 , Ringerike – Storhamar 0 - 2, Stjernen – Vålerenga 0 - 3. Stavanger leier med 10 poeng på Sparta, og har ein kamp mindre spela. Grunnserien blir truleg rangert etter gjennomsnitsspoeng. På grunn av mange korona-utsette kampar tidlegare i vinter blir neppe serien ferdigspela, og klubbane står med ulikt kamptal.
Tidspunkt: 19-02-2022 - Kl.20:49 - Kilde: NRK - Info


253. Nordmenn i sentrum då Aalborg tok tabelltopp
I Elverums meisterligagruppe vant Aalborg 33–30 borte mot kviterussiske Mesjkov Brest. Sebastian Barthold scora fem mål i kampen. Aalborg leidde 17–15 ved halvtid, og det danske laget rykket ifrå utover i annan omgang. Gjestene leidde med mange mål, men Mesjkov Brest klarte å reduserte til tremålstap mot slutten. Sebastian Barthold scora fem mål på seks skotforsøk, mens Kristian Bjørnsen trefte på alle sine fire forsøk. Det var svensken Felix Claar som blei Aalborgs toppscorar med sju mål. Montpellier leidde gruppe A i meisterligaen før onsdagens kampar, men blei jekka ned etter et uventa 25-28-tap heime mot nordmakedonske Vardar Skopje. Det franske storlaget har like mange poeng (16) som tabelltopp Aalborg. Elverum skal torsdag i aksjon mot Sander Sagosens Kiel i Haakons Hall i OL-byen lillehammer.
Tidspunkt: 16-02-2022 - Kl.19:42 - Kilde: NRK - Info


254. Oilers snudde til seier – Vålerenga viste målform
Stavanger Oilers kom under 0-2 mot Storhamar, men tabellederne vendte mesterlig til 3-2-seier i eliteserien i ishockey. Sparta og Vålerenga var i scoringshumør. I Stavanger ble det temperatur halvveis ut i midtperioden. Etter at Storhamar hadde scoret to ganger beskyldte Tommy Kristiansen gjestenes Jan Brejcak for å ha bitt ham i fingeren under en slåsskamp. Ett og ett halvt minutt før slutt sikret Dan Kissel Oilers-seieren etter at Jonas Løvlie og Josh Nicholls hadde sendt Storhamar opp i 2-0 etter halvspilt oppgjør. Markus Søberg og Thomas Berg-Paulsen scoret også for Oilers. Vålerenga, ledet an av David Booth (ett mål og to assist), Stefan Espeland (tre assist), Tobias Lindström (to mål og en assist) og Tommi Taimi (tre assist) kom under mot Frisk, men slo deretter knallhardt tilbake og vant 8-3. Stillingen var 1-1 etter første periode, men Oslo-laget tok etter det tak i kampen. De vant andre og tredje periode henholdsvis 3-1 og 4-1. Sparta ledet 4-0 allerede etter én periode mot Manglerud Star og ga seg ikke der. Tre nye scoringer sikret en knusende 7-0-seier. Stjernen vant 4-2 mot Grüner og er med det fortsatt ett poeng bak og helt i ryggen på erkerival og tabelltoer Sparta. lillehammer slo Ringerike 3-0. (NTB)
Tidspunkt: 15-02-2022 - Kl.20:38 - Kilde: NRK - Info


255. Spent Ukraina-situasjon påvirker PSGs håndballstjerner
Mesterligakampen i håndball mellom Paris Saint-Germain og Motor Zaporozje er utsatt på ubestemt tid som følge av den spente situasjonen i Ukraina. Det opplyser Det europeiske håndballforbundet (EHF) mandag. Dermed får Mikkel Hansen, Nikola Karabatic og resten av PSGs stjernegalleri spillefri torsdag, i stedet for å måtte ta turen til Ukraina. EHF skriver at beslutningen om å utsette oppgjøret kommer som en konsekvens av «en nøye analyse og som konsekvens av den siste utviklingen på politisk nivå, herunder usikkerheten rundt situasjonen i Ukraina». Videre heter det at kampen kan bli spilt på en nøytral arena, avhengig av utviklingen i Ukraina. PSG og Motor Zaporizjzja spiller i gruppe B i mesterligaen. Elverum er i gruppe A og møter Kiel på lillehammer torsdag. (NTB)
Tidspunkt: 14-02-2022 - Kl.22:30 - Kilde: NRK - Info


256. Ber X Games-deltakere avvente Norge-reise
I utgangspunktet skal X Games-kvalifiseringen foregå på Dombås fra 10. til 13. mars. Den norske arrangøren har imidlertid bedt deltakere om å avvente å bestille billett til Norge. Det kommer frem i en e-post som er sendt ut til deltakerne. For det pågår nå en debatt på Stortinget om X Games skal arrangeres på lillehammer i 2023 eller ikke. Det understrekes at de er positive med tanke på å arrangere mesterskapet, men at ingenting er sikkert per dags dato.
Tidspunkt: 10-02-2022 - Kl.13:55 - Kilde: NRK - Info


257. Slik spilles 1. runde i fotball-NM
Norges Fotballforbund har satt opp kampene i 1. runde i fotball-NM for menn. Kampene i 1. runde skal spilles innen helgen 19. og 20. mars. Slik ser oppsettet ut: Tistedalen – Rakkestad, Borgen – Kråkerøy, Sarpsborg FK – Råde, Lisleby – Østsiden, Ås – Sprint/Jeløy, Holmlia – Drøbak-Frogn, Nesodden – Lommedalen, Manglerud Star – Oppsal, Kolbotn – Stovner, Årvoll – Follo, Rilindja – Heming, Gamle Oslo – Ready, Oslojuvelene – Grei, Kløfta – Lørenskog, Aurskog/Høland – Fu/Vo, Raumnes & Årnes – Skjetten, Eidsvold IF – Skedsmo, Furnes – Sander, Ottestad – Trysil, Nybergsund – Engerdal, Løten – lillehammer, Kolbu/KK – Toten, Valdres – Gran, Reinsvoll – Faaberg, Modum – Hallingdal, Åskollen – Holmen, Drammen – Åssiden, Sande – Vestfossen, Re – Flint, Borre – Svelvik, Sandefjord BK – Teie, Gulset – Storm, Stathelle – Halsen, Hei – Urædd, Vigør – Express, Søgne – Donn, Mandalskameratene – Randesund, Klepp – Frøyland, Eiger – Varhaug, Riska – Hana, Vidar – Madla, Rosseland – Ålgård, Randaberg – Vardeneset, Åkra – Hinna, Kopervik – Stord, Austevoll – Bremnes, Sund – Os, Lyngbø – Frøya, Tertnes – Lysekloster, Osterøy – Gneist, Bergen Nord – Arna-Bjørnar, Loddefjord – Sandviken, NHHI – Askøy, Nordhordland – Voss, Stryn – Fjøra, Eid – Årdal, Måløy – Førde, Rollon – Larsnes/Gursken, Hovdebygda – Volda, Bergsøy – SIF/Hessa, Tomrefjord – Herd, Åndalsnes – Surnadal, Eide og Omegn – Sunndal, Malmefjorden – Dahle, Hitra – Melhus, Heimdal – Trygg/Lade, Kvik – Tynset, Buvik – Orkla, Sverresborg – NTNUI, Charlottenlund – Tiller, Svorkmo – KIL/Hemne, Rørvik – VUKU, Verdal – Steinkjer, Mosjøen – Namsos, Rana – Sandnessjøen, Fauske/Sprint – Bossmo & Yttern, Innstranda – Grand Bodø, Harstad – Saltdalkameratene, Sortland – Mjølner, Lofoten – Melbo, Ballstad – Skånland, Landsås – Finnsnes, Storelva – Ishavsbyen, Valhall – Krokelvdalen, Skarp – Skjervøy, Porsanger – Norild, Hammerfest – Sørøy Glimt, Bossekop – Kirkenes. (NTB)
Tidspunkt: 25-01-2022 - Kl.12:23 - Kilde: NRK - Info


258. Slik spilles 1. kvalifiseringsrunde i fotball-NM
Norges Fotballforbund har satt opp kampene i 1. kvalifiseringsrunde i fotball-NM for menn. Kampene skal spilles innen helgen 19. og 20. mars. Slik ser oppsettet ut: Tistedalen – Rakkestad, Borgen – Kråkerøy, Sarpsborg FK – Råde, Lisleby – Østsiden, Ås – Sprint/Jeløy, Holmlia – Drøbak-Frogn, Nesodden – Lommedalen, Manglerud Star – Oppsal, Kolbotn – Stovner, Årvoll – Follo, Rilindja – Heming, Gamle Oslo – Ready, Oslojuvelene – Grei, Kløfta – Lørenskog, Aurskog/Høland – Fu/Vo, Raumnes & Årnes – Skjetten, Eidsvold IF – Skedsmo, Furnes – Sander, Ottestad – Trysil, Nybergsund – Engerdal, Løten – lillehammer, Kolbu/KK – Toten, Valdres – Gran, Reinsvoll – Faaberg, Modum – Hallingdal, Åskollen – Holmen, Drammen – Åssiden, Sande – Vestfossen, Re – Flint, Borre – Svelvik, Sandefjord BK – Teie, Gulset – Storm, Stathelle – Halsen, Hei – Urædd, Vigør – Express, Søgne – Donn, Mandalskameratene – Randesund, Klepp – Frøyland, Eiger – Varhaug, Riska – Hana, Vidar – Madla, Rosseland – Ålgård, Randaberg – Vardeneset, Åkra – Hinna, Kopervik – Stord, Austevoll – Bremnes, Sund – Os, Lyngbø – Frøya, Tertnes – Lysekloster, Osterøy – Gneist, Bergen Nord – Arna-Bjørnar, Loddefjord – Sandviken, NHHI – Askøy, Nordhordland – Voss, Stryn – Fjøra, Eid – Årdal, Måløy – Førde, Rollon – Larsnes/Gursken, Hovdebygda – Volda, Bergsøy – SIF/Hessa, Tomrefjord – Herd, Åndalsnes – Surnadal, Eide og Omegn – Sunndal, Malmefjorden – Dahle, Hitra – Melhus, Heimdal – Trygg/Lade, Kvik – Tynset, Buvik – Orkla, Sverresborg – NTNUI, Charlottenlund – Tiller, Svorkmo – KIL/Hemne, Rørvik – VUKU, Verdal – Steinkjer, Mosjøen – Namsos, Rana – Sandnessjøen, Fauske/Sprint – Bossmo & Yttern, Innstranda – Grand Bodø, Harstad – Saltdalkameratene, Sortland – Mjølner, Lofoten – Melbo, Ballstad – Skånland, Landsås – Finnsnes, Storelva – Ishavsbyen, Valhall – Krokelvdalen, Skarp – Skjervøy, Porsanger – Norild, Hammerfest – Sørøy Glimt, Bossekop – Kirkenes. (NTB)
Tidspunkt: 25-01-2022 - Kl.12:23 - Kilde: NRK - Info


259. Lekomtsev sikret gullet - Ulset uten medalje
Vladislav Lekomtsev fra Russland sikret gullet på normaldistansen i skiskyting under VM i snøsport torsdag. Nils-Erik Ulset endte utenfor pallplass etter for dårlig skyting på standplass. Nordmannen, som legger opp etter denne sesongen, pådro seg fem tilleggsminutter. Han endte til slutt på 11.-plass. – Det var tungt. Kroppen fungerer bra, men idiotisk dårlig skyting. Jeg var litt hissig på avtrekkeren, sa Ulset til NRK. Ulset har ikke fått det skikkelig til i VM i snøsport på lillehammer. Før torsdagens 12,5 km hadde han en 12.-plass og en 8.-plass å vise til. Dermed endte han uten medaljer i mesterskapet. 12. mars 2022 skal det etter planen være slutt for den meriterte parautøveren. Da går han nemlig sin siste distanse i Paralympics. Siden debuten i Paralympics i Salt Lake City i 2002 er det blitt til sammen 30 mesterskapsmedaljer i Paralympics og para-VM på nordmøringen. Sølvmedaljen på normaldistansen torsdag gikk til Vitalij Malysjev, 1.09,8 minutter bak landsmannen Lekomtsev. Franske Benjamin Daviet tok bronse og var 1.27,9 minutter bak vinneren.
Tidspunkt: 20-01-2022 - Kl.11:46 - Kilde: NRK - Info


260. Vilde Nilsen i knallhard sekundstrid: – Jeg slet nesten med å stå på beina
Det ble et dramatisk oppgjør om sekunder da Vilde Nilsen (21) tok VM-sølv i VM i snøsport på lillehammer tirsdag. 21-åringen var 2,8 sekunder bak gullvinneren.
Tidspunkt: 18-01-2022 - Kl.14:14 - Kilde: NRK - Info


261. Ulset sjanseløs på medalje
Det ble langt opp til de beste for Nils-Erik Ulset under dagens 10 km skiskyting (sittende) i VM for snøsport på lillehammer. Den ellers så treffsikre skytteren måtte ut i to strafferunder og klarte heller ikke å ta sekunder på teten i sporet. Ingen var i nærheten av Lekomtsev, som ledet mer eller mindre fra start til mål og vant foran Pronkov og Daviet.
Tidspunkt: 16-01-2022 - Kl.11:49 - Kilde: NRK - Info


262. Her spiller de feil nasjonalsang for VM-vinneren: – Bare å legge seg helt flat
lillehammer/OSLO (NRK): Da den tyske VM-vinneren skulle hedres på pallen, spilte arrangøren en hymne ment for russiske vinnere.
Tidspunkt: 15-01-2022 - Kl.11:25 - Kilde: NRK - Info


263. Vålerenga-smitte stopper helgens storkamp
Vålerenga får heller ikke spilt lørdagens møte med tabelltopp Stavanger Oilers i eliteserien i ishockey. Laget har tre keepere ute med koronasmitte. Det opplyser Oslo-klubben fredag. Smitte gjorde at VIFs oppsatte bortekamp mot lillehammer torsdag ble utsatt til neste måned.
Tidspunkt: 14-01-2022 - Kl.09:56 - Kilde: NRK - Info


264. Her bryter Skarstein ut i tårer: – Vært mye ensom
Birgit Skarstein måtte kjempe mot tårene etter at hun overrasket seg selv og kjempet om medalje under VM på lillehammer.
Tidspunkt: 13-01-2022 - Kl.13:25 - Kilde: NRK - Info


265. Vålerenga-kamp utsatt – spillerstallen i ny karantene
Torsdagens eliteseriekamp i ishockey mellom Vålerenga og lillehammer er utsatt på ubestemt tid fordi Oslo-klubbens spillerstall har havnet i karantene. Det opplyser Norges Ishockeyforbund i en melding i sosiale medier. «Dessverre må også kveldens oppgjør mot lillehammer i Eidsiva Arena utsettes etter at en ny positiv prøve ble avlagt. Resten av troppen går i karantene», skriver Vålerenga selv på sine nettsider. Møtet mellom Oslo-klubben og lillehammer er det tredje i torsdagens serierunde som utsettes på grunn av positive koronatester. Smitte i Frisk Asker gjør at hjemmekampen mot Storhamar måtte skyves på, og i Manglerud Star er det også smittetilfeller som gjør at kampen mot Grüner ikke kan gjennomføres. Storhamar og Grüner har samtidig blitt enige om å møtes torsdag, all den tid klubbene har sine spillerstaller tilgjengelige. Som forrige sesong er koronapandemien i ferd med å skape utfordringer rundt gjennomføringen av eliteserien i ishockey. En rekke kamper er utsatt den siste tiden
Tidspunkt: 13-01-2022 - Kl.12:14 - Kilde: NRK - Info


266. Vilde Nilsen knusende overlegen i historisk VM: – Blir rørt
Vilde Nilsen (21) knuste all motstand og sikret et historisk norsk gull i langrenn under VM i snøsport for parautøvere på lillehammer.
Tidspunkt: 13-01-2022 - Kl.11:20 - Kilde: NRK - Info


267. Johansson ute med ryggplager
Robert Johansson slit med ryggen og har valt å stå over verdscuprenna i polske Zakopane i helga. Sondre Ringen og Robin Pedersen er nye i troppen. Sondre Ringen har sikra norsk kvoteplass frå kontinentalcupen og erstattar Joacim Ødegård Bjøreng. Robin Pedersen går inn for Robert Johansson. Hopperen frå lillehammer har fått utfordringar med ryggen. – Robert skal trene fysisk for å vere i toppform igjen til rennea som står for tur etter Zakopane, seier landslagstrenar Alexander Stöckl.
Tidspunkt: 12-01-2022 - Kl.07:13 - Kilde: NRK - Info


268. Svensk medaljehåp smittet før VM på lillehammer
De svenske parautøverne Zebastian Modin og Ebba Årsjö er koronasmittet før VM i snøsport på lillehammer. – Man kjenner seg maktesløs, sier Årsjö i en pressemelding. Alpinistens deltakelse står i fare. Årsjö står med to verdenscupseirer denne sesongen. Utforløpet torsdag rekker hun ikke, men hun håper likevel å få med seg slalåm og storslalåm mot slutten av mesterskapet. – Jeg tar det heller nå enn uken før Paralympics. Det får man trøste seg med, sier Årsjö. Fra før har Zebastian Modin, som konkurrerer i langrenn og skiskyting, testet positivt.
Tidspunkt: 10-01-2022 - Kl.11:33 - Kilde: NRK - Info


269. Kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise besøker para-VM
Kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise skal besøke VM i snøsport for parautøvere i lillehammer torsdag 13. januar. De skal følge langrennsøvelsene på Birkebeineren skistadion, møte frivillige og dele ut premier. Først på dagen skal de følge utfor i Hafjell hvor de også skal dele ut premier i alle klasser for kvinner og menn.
Tidspunkt: 10-01-2022 - Kl.09:53 - Kilde: NRK - Info


270. Fire av helgens eliteseriekamper i ishockey utsatt
Fire av fem eliteseriekamper i ishockey kommende helg er utsatt fordi ett av lagene har havnet i smittekarantene. Unntaket er Vålerenga – Ringerike. Vålerenga er for øyeblikket i karantene etter et smittetilfelle, men spillerne kan teste seg ut av karantene lørdag og rekker i så fall kampen. Annerledes er det med de fire andre kampene. Stjernen skriver på sitt nettsted at tre spillere er smittet og at man avventer svar på PCR-tester for tre andre. Lørdagens kamp mot lillehammer er utsett. Frisk Asker melder på sitt nettsted at spillergruppa regnes som nærkontakter til en smittet og er i karantene iallfall til søndag. Dermed må lørdagens kamp mot Sparta utsettes. Også kampen mellom Grüner og Stavanger samme dag er utsatt. Smittetilfeller førte til at Storhamars bortekamp mot Stavanger torsdag ble utsatt, og også søndagens hjemmekamp mot Manglerud Star må spilles senere.
Tidspunkt: 07-01-2022 - Kl.12:40 - Kilde: NRK - Info


271. Ny lillehammer-kollaps – Grüner snudde 0-4 til 7-5
lillehammers ishockeykrigere kan ikke skryte av kondisjonen etter en jul preget av koronasmitte. For annen gang på tre dager raknet laget på tampen og tapte. Torsdag ledet lillehammer 4-0 nesten halvveis i bortekampen mot Grüner, men oslolaget slo knallhardt tilbake, scoret seks mål på rad og vant til slutt 7-5. Tirsdag ledet lillehammer 4-1 i mjøsderbyet mot Storhamar mindre enn tre minutter før slutt, men gjestene utlignet med tre mål i løpet av 1.51 minutt og avgjorde med 5-4-målet i forlengningen. Hele lillehammer-stallen tilbrakte jula i karantene etter et smitteutbrudd. De to første kampene etter pausen har startet bra, men endt fryktelig for laget. I den andre kampen som ble spilt torsdag vant Frisk Asker 4-1 borte mot Manglerud Star. (©NTB)
Tidspunkt: 06-01-2022 - Kl.20:29 - Kilde: NRK - Info


272. Vanvittig opphenting ga Storhamar-seier
Storhamar lå under 1-4 mindre enn tre minutter før slutt i det utsatte mjøsderbyet mot lillehammer, men vant 5-4 etter en ellevill avslutning. Sondre Bjerke ble matchvinner etter 1.12 i forlengningen, etter at Eirik Salsten, Jacob Noer og Mikael Zettergren scoret hvert sitt mål i løpet av 1.51 minutt på tampen av den tredje perioden. Bjerke avgjorde mot gamleklubben med et solomål. Etter å ha ført pucken fra egen sone, fintet han seg vei mellom Spencer Humphries og Alexander Reichenberg og avsluttet med scoring. (NTB)
Tidspunkt: 04-01-2022 - Kl.20:16 - Kilde: NRK - Info


273. Frisk Asker i koronakarantene – romjulskamper utsatt
Frisk Asker får ikke spilt dobbeltmøte med Vålerenga i eliteserien i ishockey før nyttår. Årsaken er en positiv koronatest fra en av lagets spillere. Det opplyser Frisk Asker i en pressemelding. Spilleren som har testet positivt på en hurtigprøve, fikk nylig beskjed om at han hadde vært i nærkontakt med en smittet person. «Dette innebærer at alle spillerne er satt i karantene», skriver klubben. Konsekvensen blir at Frisks kamper mot Vålerenga tirsdag og torsdag må utsettes. Nylig var det flere smittetilfeller i lillehammer-troppen. Det førte også til omberamming i eliteserien. (©NTB)
Tidspunkt: 28-12-2021 - Kl.14:42 - Kilde: NRK - Info


274. Her må halve eliteserielaget feire jul: – Vi roper til hverandre
Det er likevel ikke helsvart for elitelaget i lillehammer Ishockeyklubb. Heldigvis bor de fleste i samme blokk, og alle får påspandert julemiddag.
Tidspunkt: 23-12-2021 - Kl.20:03 - Kilde: NRK - Info


275. Mjøsderbyene i romjula koronautsatt
Romjulas to lokaloppgjør mellom lillehammer og Storhamar i eliteserien ishockey er utsatt på grunn av koronasmitte hos LIK. lillehammer meldte tirsdag at det var registrert 14 smittetilfeller blant spillere og støtteapparat, og at hele laget var satt i karantene. Onsdag bekreftet Norges Ishockeyforbund at mjøsderbyene i lillehammer 28. desember og i Hamar to dager senere er utsatt inntil videre. Dermed spiller ingen av lagene igjen før i januar.
Tidspunkt: 22-12-2021 - Kl.17:46 - Kilde: NRK - Info


276. 14 smittetilfeller i lillehammers ishockeylag
lillehammers eliteserielag i ishockey er rammet av et koronautbrudd. Det er avdekket 14 smittetilfeller blant spillere og støtteapparat. Det melder klubben på sitt nettsted tirsdag. Hele laget er satt i karantene. – Det ser ut til å gå bra med alle så langt, noe vi er veldig takknemlige for. Vårt hovedfokus er nå å ta vare på spillerne som i en konsekvens av dette ikke får reist hjem til jul, sier daglig leder Atle Svensrud i pressemeldingen. De oppsatte romjulskampene mot Storhamar 28. og 30. desember er på grunn av smitteutbruddet i fare for å bli utsatt.
Tidspunkt: 21-12-2021 - Kl.22:20 - Kilde: NRK - Info


277. Saltvik Pedersen nummer to
Jesper Saltvik Pedersen (22) står med tre strake triumfer i verdenscupen, men det har ikke klaffet helt i sveitsiske St. Moritz de siste dagene. Tirsdag ble paralpinisten knepent slått i slalåm etter å ha ledet etter 1. omgang. – Jeg fikk ikke flyten i 2. omgang, og jeg må kjøre på mitt beste for å vinne. Men jeg tar med noen gode dager i St. Moritz inn mot VM, sier Saltvik Pedersen i en pressemelding. I storslalåm fikk han med seg to annenplasser og en tredjeplass i Sveits. – Jeg er ikke helt der jeg skal være i storslalåm, men det er tett. Det er kult å se at jeg må kjøre 110 prosent for å være helt i toppen, sier Saltvik Pedersen. Nordmannen har vunnet verdenscupen sammenlagt de fire foregående sesongene og har fått en god start i kampen om nummer fem. Helgas storslalåmrenn var det siste før VM i snøsport i lillehammer i januar.
Tidspunkt: 21-12-2021 - Kl.16:01 - Kilde: NRK - Info


278. Norges første OL-uttak klart
Olympiatoppen har offentliggjort rundt halvparten av den norske troppen til Beijing-OL i februar. Det er ventet at Norge sender 85 utøvere til Kina. I alt er 47 utøvere i det første uttaket. Flere kommer med på lista 10. januar. Flere kommer med på lista 10. og 18. januar, som også blir datoer for navneslipp til Paralympics i mars. Det er antatt at Norge reiser med en tropp på 85 utøvere til OL og 15 til Paralympics. – De som er tatt ut nå, er de klareste kandidatene, samt de som har behov for å få beskjed tidlig, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø. – Vi er trygge på at alle disse utøverne er på det prestasjonsnivået som forventes i OL, sier han videre. Mandagens uttak gjelder curling, friski, kombinert, langrenn, skiskyting, skøyter og snowboard. Hele uttaket: Menn: Harald Østberg Amundsen (Asker), Pål Golberg (Gol), Emil Iversen (Varden Meråker), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Martin Løwstrøm Nyenget (lillehammer), Sjur Røthe (Voss), Didrik Tønseth (Byåsen), Erik Valnes (Bardufoss og omegn), Even Northug (Strindheim). Kvinner: Helene Fossesholm (Eiker), Ragnhild Haga (Åsen), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo), Silje Theodorsen (Kvaløysletta), Heidi Weng (BUL), Lotta Udnes Weng (Nes), Tiril Udnes Weng (Nes), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Mathilde Skjerdalen Myhrvold (Vind), Maiken Caspersen Falla (Strandbygda).
Tidspunkt: 20-12-2021 - Kl.17:03 - Kilde: NRK - Info


279. Northug til Tour de Ski – ingen Taugbøl
Even Northug får den tiende og siste norske plassen blant herrene i årets Tour de Ski. De ni andre plassene ble tatt ut allerede sist uke, mens Northug får plassen etter å levert sterkt i Dresden i helgen. – Even Northug gjorde en strålende prestasjon i Dresden, og med hans resultater på lillehammer og i Davos i tillegg ble han et naturlig valg for Tour de Ski, sier landslagstrener Arild Monsen i en pressemelding. Håvard Solås Taugbøl som vant det individuelle rennet i Dresden, er derimot ikke med i troppen. På damesiden er det Maiken Caspersen Falla og Mathilde Skjærdalen Myhrvold som får de to plassene som var ledig før helgens verdenscuprenn i Dresden. Hele uttaket, herrer: Harald Østberg Amundsen, Pål Golberg, Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger, Martin Løwstrøm Nyenget, Sjur Røthe, Didrik Tønseth, Erik Valnes og Even Northug. Kvinner: Helene Fossesholm, Ragnhild Haga, Anne Kjersti Kalvå, Silje Theodorsen, Heidi Weng, Lotta Udnes Weng, Tiril Udnes Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla og Mathilde Skjærdalen Myhrvold.
Tidspunkt: 20-12-2021 - Kl.14:16 - Kilde: NRK - Info


280. Tønseth får sjansen i Tour de Ski
Didrik Tønseth, som ikke er med på landslaget, er tatt ut i troppen til Tour de Ski. – Tønseth kommer med i tillegg fordi han har levert solid siden sesongstart og leder nå Skandinavisk Cup, sier landslagstrener menn allround, Eirik Myhr Nossum. Ragnhild Haga og Silje Theodorsen får også sjansen i Tour de Ski. Disse tre er de eneste løperne som ikke tilhører elitelandslagene. Tour de Ski starter i sveitsiske Lenzerheide med sprint fri teknikk tirsdag 28. desember. Menn: Harald Østberg Amundsen (Asker), Pål Golberg (Gol), Emil Iversen (Varden Meråker), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Simen Hegstad Krüger (Lyn), Martin Løwstrøm Nyenget (lillehammer), Sjur Røthe (Voss), Didrik Tønseth (Byåsen), Erik Valnes (Bardufoss og omegn). Kvinner: Helene Fossesholm (Eiker), Ragnhild Haga (Åsen), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo), Silje Theodorsen (Kvaløysletta), Heidi Weng (BUL), Lotta Udnes Weng (Nes), Tiril Udnes Weng (Nes), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik).
Tidspunkt: 15-12-2021 - Kl.13:15 - Kilde: NRK - Info


281. X Games i Norge utsettes igjen
Snowboard- og friskiarrangementet X Games Norway kan ikke arrangeres i 2022 som følge av usikkerhet rundt koronaviruset. Det opplyser arrangøren i en pressemelding. – Det blir helt feil å planlegge store og internasjonale publikumsarrangementer som X Games Norway nå. Ny virusvariant og inngripende tiltak på kort varsel gjør det urealistisk og uforsvarlig å si at vi samles på lillehammer i mars, sier Henning Andersen, daglig leder i X Games-arrangøren Sahr. Også i 2021 ble arrangementet utsatt. Nå satser man mot 2023.
Tidspunkt: 15-12-2021 - Kl.12:30 - Kilde: NRK - Info


282. Norske landskamper i ishockey avlyses
Denne ukens turneringskamper for Norge i ishockey for A-landslagene til menn og kvinner og U18-landslaget avlyses. Regjeringens nye koronatiltak for idretten får umiddelbart konsekvenser. – Det er forferdelig trist for de mange unge som ikke får treffes og spilt kamper. Det er likevel hensynet til samfunnet som veier tyngst, og vi hadde ingen valg, sier sportssjef i ishockeyforbundet Petter Salsten til NTB. Landslagstrener Petter Thoresen skulle ha samlet A-landslaget for menn og dratt til Sveits for å møte Slovakia og Sveits/Latvia i en turnering i Visp denne helgen. Den turen blir det ingenting av. Kvinnelandslaget skulle ha møtt Frankrike til kamper i Courchevel, mens U18-landslaget skulle tatt imot Ungarn, Slovakia og Danmark i en turnering i Gjøvik og lillehammer. Alle disse strykes også av kartet. Det norske U20-landslaget skal derimot spille sine kamper ferdig i VM i Danmark. (NTB)
Tidspunkt: 14-12-2021 - Kl.10:13 - Kilde: NRK - Info


283. Tredje strake curlingseier
Norges curlingherrer står med full pott etter tre kamper i OL-kvalifiseringen i Nederland. Sent søndag kveld ble Japan slått 6-4. Dermed ligger Norge på topp sammen med Italia etter tre runder. I OL-kvalifiseringen med ti lag skal alle møte hverandre én gang, og det beste laget blir klar for vinterlekene i Beijing. Deretter skal det deles ut to billetter til. Skip Steffen Walstad har med seg Torger Nergård, Markus Høiberg og Magnus Vågberg på laget, som nylig fikk fjerdeplass i EM på hjemmebane i lillehammer. Mandag er Tyskland motstander. (NTB)
Tidspunkt: 13-12-2021 - Kl.07:43 - Kilde: NRK - Info


284. Johaug skal «hevne seg» på Karlsson – vil danse til svensk slager
Etter å ha blitt slått av Frida Karlsson på lillehammer sist helg, slo Therese Johaug kraftig tilbake i høyden i Davos. Etterpå var hun klar for dans.
Tidspunkt: 12-12-2021 - Kl.16:33 - Kilde: NRK - Info


285. Tønseth med ny overbevisende seier
Didrik Tønseth fortsetter å vise at han er på vei tilbake mot den virkelige verdenstoppen. Søndag vant han 15 kilometer fri teknikk i skandinavisk cup på Beitostølen med 33,5 sekunder til 2.-mann Martin Kirkeberg Mørk. Vebjørn Turtveit ble nummer 3. Seieren kommer to dager etter at Tønseth vant 15-kilometeren i klassisk med over minuttet til nestemann. Tønseth har slitt tungt de siste to sesongene, men har levert godt denne vinteren. Sist helg ble han 6.-mann i verdenscupen på lillehammer. Nå har han tro på at han får gå Tour de Ski. – Det føler jeg meg ganske trygg på, sier han til NRK. – Har du fått noen indikasjoner? – Før helga fikk jeg beskjed om at hvis jeg vinner to renn her, så kommer de ikke utenom meg. Da har jeg gjort mitt, sier Tønseth.
Tidspunkt: 12-12-2021 - Kl.12:16 - Kilde: NRK - Info


286. – Bare å bestille flybillett til Tour de Ski
Etter to tunge sesonger er Didrik Tønseth for fullt på vei tilbake mot verdenseliten i langrenn. Fredag var han fullstendig overlegen på 15 kilometer klassisk i den skandinaviske cupen på Beitostølen. Han tok teten fra start og økte hele veien til samtlige utfordrere. Seieren betyr at Tønseths sjanser for å gå Tour de Ski på nyåret, og dermed også OL i februar, er betraktelig styrket. – Det er bare verdenscupløperne som mangler, men de som er her, blir knust av Didrik Tønseth, som er tilbake på de gamle store høyder. Jeg tro, Erik Myhr Nossum: det er bare å bestille flybillett til Tour de ski, sa NRKs ekspert Torgeir Bjørn da Tønseth gikk i mål. – Det har vært stigning siden vi var på åpningen. Det har gått bedre og bedre. I motsetning til i fjor, da gikk det bare dårligere og dårligere, sa Tønseth til NRK. – Hva har du å si til Nossum? – Har ikke noe å si. Han er sjefen, så han bestemmer. Jeg prøvde meg på lillehammer å si at jeg skulle gå i Davos, men det gikk ikke. Så det er bedre å holde munn, sa Tønseth. – Jeg får ringe Nossum etterpå, sa han.
Tidspunkt: 10-12-2021 - Kl.11:01 - Kilde: NRK - Info


287. Pedersen med to verdenscupseirer
Jesper Saltvik Pedersen (22) startet verdenscupsesongen i paraalpint med å vinne to super-G-renn på rad i østerrikske Steinach am Brenner tirsdag. Alpinisten fra Karmøy fortsatte dermed der han slapp sist vinter. Han tok da sin fjerde strake sammenlagtseier i verdenscupen. – Det er deilig med en slik bekreftelse. Selv om jeg har vært trygg på hva vi har gjort i sesongoppkjøringa, var det spennende i dag hvordan konkurrentene har utviklet seg. Det jeg har gjort på trening, har fungert bra. Jeg fikk gode svar i bakken, sier Pedersen i en pressemelding fra Norges Skiforbund. Han bruker verdenscupstarten som oppladning til para-VM i lillehammer i januar. (NTB)
Tidspunkt: 07-12-2021 - Kl.18:22 - Kilde: NRK - Info


288. Komet syk – mister verdenscuprenn
Thomas Helland Larsen ble tatt ut på langrennslandslaget som skal konkurrere i Davos i helgen. Siden er 23-åringen blitt syk og erstattes av Even Northug. Larsen er ikke en del av langrennslandslaget, men fikk sjansen etter en sterk andreplass på verdenscupsprinten på lillehammer sist helg. Nå må han melde forfall til rennene i Sveits, opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding. (NTB)
Tidspunkt: 07-12-2021 - Kl.18:22 - Kilde: NRK - Info


289. Utelatt fra Sveriges Davos-tropp
Charlotte Kalla blir ikke å se under verdenscuprennene i langrenn i sveitsiske Davos kommende helg. Det er klart etter at Det svenske Skiforbundet offentliggjorde troppen mandag. – Vi har i fellesskap lagt en plan som innebærer trening på hjemmebane de neste ti dagene, sier Kallas personlige trener Magnus Ingesson i en pressemelding. Kalla ble nummer 39 på ti kilometer fri teknikk på lillehammer lørdag. – Jeg vet jeg har mer å by på, og med en kortere treningsperiode håper jeg at kroppen responderer godt i framtidige konkurranser. Det er bare å like situasjonen, lade opp og komme tilbake, sier Kalla selv. Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Anna Dyvik, Johanna Hagström, Moa Hansson, Frida Karlsson, Moa Lundgren, Moa Olsson og Emma Ribom skal representere Sverige på kvinnesiden i Sveits. I Davos er det sprint fri teknikk, samt 10 og 15 kilometer fri teknikk på programmet
Tidspunkt: 06-12-2021 - Kl.14:36 - Kilde: NRK - Info


290. Skistad får gå sprint i Davos
Kristine Stavås Skistad og Thomas Helland Larsen får begge muligheten i sprinten under verdenscupen i Davos kommende helg. Skistad slo gjennom med et brak og fikk gå VM-sprinten i Seefel som junior i 2019. I etterkant har det derimot gått tyngre for drammenseren, men hun viste oppløfte takter på lillehammer fredag der hun endte på 16.-plass etter å ha blitt nummer 9 i prologen. Helland Larsen overrasket stort da han ble nummer to i sprinten, kun slått av Johannes Høsflot Klæbo. Løperen som står utenfor forbundsstyrte lag gikk seg dermed inn i OL-diskusjonen. Disse går i Davos: Sprint, kvinner: Maiken Caspersen Falla, Mathilde Myhrvold, Kristine Stavås Skistad, Ane Appelkvist Stenseth, Lotta Udnes Weng, Tiril Udnes Weng. 10 kilometer fri, kvinner: Helene Marie Fossesholm, Ragnhild Haga, Therese Johaug, Anne Kjersti Kalvå, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg. Sprint, menn: Pål Golberg, Thomas Helland Larsen, Johannes Høsflot Klæbo, Sindre Bjørnestad Skar, Håvard Solås Taugbøl, Erik Valnes. 15 kilometer fri, menn: Harald Østberg Amundsen, Hans Christer Holund, Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger, Martin Løwstrøm Nyenget, Sjur Røthe.
Tidspunkt: 06-12-2021 - Kl.11:49 - Kilde: NRK - Info


291. Ti hoppere til felles verdenscup
Sju menn og tre kvinner er tatt ut til helgens verdenscuprenn i hopp i tyske Klingenthal. For herrene er det samme mannskap som konkurrerte i Wisla i helgen, der Marius Lindvik fikk en opptur med 2.-plass søndag. Han får med seg Halvor Egner Granerud, som har slitt den siste tiden, samt Anders Fannemel, Johann Forfang, Robert Johansson, Daniel-André Tande og Fredrik Villumstad. For kvinnene fikk Silje Opseth med seg 4.- og 3.-plass på lillehammer sist helg. Hun reiser til Klingenthal med Thea Minyan Bjørseth og Anna Odine Strøm.
Tidspunkt: 06-12-2021 - Kl.09:02 - Kilde: NRK - Info


292. Kjempedrama etter stafettnedtur: Fossesholm måtte støttes ut av målområdet
lillehammer (NRK): Veronika Stepanova knuste Norge og Sverige i spurtduell, da Russland vant stafetten på lillehammer. Norges ankerkvinne Helene Marie Fossesholm måtte støttes ut av målområdet etter rennet.
Tidspunkt: 05-12-2021 - Kl.13:35 - Kilde: NRK - Info


293. Ingen Iversen og Tønseth i Davos
Etter å ha røket ut i sprintprologen fredag, blitt nummer 23 på 15 kilometer fristil lørdag og gått andreetappe for Norge på søndagens stafett, tar Emil Iversen seg nå en konkurransepause. Han kunne i pressesonen i lillehammer fortelle NRK at han ikke er en del av Norges tropp til verdenscupen i Davos neste helg. Trønderen kommer i stedet til å reise hjem til Meråker for å trene den neste perioden. Iversen kunne ikke fortelle hva som blir hans neste konkurranse. Heller ikke Didrik Tønseth blir en del av Norges tropp til Davos. Det bekrefter han selv til NRK søndag. Tønseth ble nummer seks på 15 kilometeren på lillehammer lørdag, men er altså ikke funnet god nok.
Tidspunkt: 05-12-2021 - Kl.12:18 - Kilde: NRK - Info


294. Sundby hardt ut mot langrennssjefen i Klæbo-konflikten: – Umulig dobbeltrolle
lillehammer (NRK): Langrennssjefen skal både tilrettelegge best mulig for Johannes Høsflot Klæbos sportslige opplegg, og samtidig løse en energitappende markedskonflikt. Det er problematisk, mener Martin Johnsrud Sundby.
Tidspunkt: 05-12-2021 - Kl.09:32 - Kilde: NRK - Info


295. Pallen glapp for Oseth
Silje Opseth (22) greide akkurat ikke å ta seg inn blant de tre beste i lørdagens verdenscuprenn i hopp på lillehammer. Hun var 3,6 poeng unna plass på podiet. Tyske Katharina Althaus vant foran Marita Kramer fra Østerrike og slovenske Ursa Bogataj.
Tidspunkt: 04-12-2021 - Kl.20:55 - Kilde: NRK - Info


296. Her trenger Fossesholm lang tid for seg selv – tok time out etter tårevåt intervjurunde
lillehammer (NRK): Helene Marie Fossesholm fikk endelig klaff i et internasjonalt renn igjen. Da tok følelsene overhånd for et av Norges største skitalenter.
Tidspunkt: 04-12-2021 - Kl.18:09 - Kilde: NRK - Info


297. Slo tilbake etter årelang og «fortjent» kritikk: – Ikke noe gøy å høre
lillehammer (NRK): Etter år med kritikk for dårlige resultater og et sprintliv i skyggen av Maiken Caspersen Falla, skulle det endelig lykkes for Tiril Udnes Weng. I sin 34. verdenscupsprint tok hun steget opp på pallen.
Tidspunkt: 04-12-2021 - Kl.16:07 - Kilde: NRK - Info


298. Kombinertgutta vant
Norge vant lørdagens lagkonkurranse i kombinert etter en kjempespurt av Jarl Magnus Riiber. Riiber gikk ut samtidig med tyske Vinzenz Geiger etter at Jørgen Graabak hadde tatt igjen 18,7 sekunder på Terence Weber på den tredje etappen. Riiber og Geiger fulgte hverandre på de to siste rundene, men nordmannen var raskest i spurten. Dermed vinner Norge duellen mot Tyskland, og får revansje fra tapet i VM under lagkonkurransen i kombinert på lillehammer. – Det blir utklassingseier i spurten. Norge er fortsatt den beste kombinertnasjonen. Det er smadring i spurten, sa NRK-kommentator Jann Post. – Det var duket for Riiber-show, sa Torgeir Bjørn. Espen Bjørnstad og Jens Lurås Oftebro gikk de to første etappene for Norge. Etter løpet forteller Riiber at han var stresset før målgang. – Det var egentlig bare panikk. Jeg visste ikke hvor han var og at han hadde sluppet tidligere. – Det var godt å se at de tok meg mot (resten av laget i målområdet journ.anm), da visste jeg at jeg hadde avgjort det tidligere, sa Riiber til NRK videre. Japan tok tredjeplassen etter en forrykende spurt mot Østerrike. De to var hele 2.23 minutter bak.
Tidspunkt: 04-12-2021 - Kl.15:22 - Kilde: NRK - Info


299. Tapte tidelsdrama for Karlsson: Iversen konfronterte russisk trener etter Johaugs sinne
lillehammer/OSLO (NRK): Frida Karlsson (22) imponerte nok en gang, og vant på bortebane i «superduellen» mot Therese Johaug (33). Etter rennet var Johaug og landslagssjef Ole Morten Iversen forbannet på russisk stjerne.
Tidspunkt: 04-12-2021 - Kl.14:21 - Kilde: NRK - Info


300. Tre norske videre på lillehammer
Det ble litt blandet drops fra de norske hoppkvinnene i verdenscupen på lillehammer. Silje Opseth hadde dagens tredje beste hopp, og tok seg videre til lørdagens konkurranse sammen med Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørseth. Heidi Dyhre Tråserud, Frida Berger, Karoline Skatvedt og Ingrid Hordvik Kleven havnet langt ned på resultatlista, og er ikke med videre.
Tidspunkt: 03-12-2021 - Kl.20:10 - Kilde: NRK - Info



©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)