Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
26
 Fredag  26. Apr. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: SKI



1. City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel
Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League. Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest. Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen. City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter. Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål. Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet. Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på: – Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X. Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker. – Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet. I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre. – Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X. Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen. (NTB)
Tidspunkt: IGÅR (25-04-2024) - Kl.20:57 - Kilde: NRK - Info


2. Arne Slot: – Jeg vil til Liverpool
Feyenoord-trener Arne Slot legger ikke skjul på ønske om å bli Jürgen Klopps etterfølger som Liverpool-manager. – Det er ingen hemmelighet at jeg vil til Liverpool, iser Slot til ESPN like før Feyenoords kamp mot Go Ahead Eagles torsdag kveld. – Feyenoord og Liverpool er i forhandlingssamtaler. Jeg venter på hva som kommer ut av det. Jeg er selvskikker, og venter på at klubbene skal komme til enighet, fortsetter Slot. Nederlenderen har de siste dagene blitt sterkt koblet til Liverpool-jobben når Klopp forsvinner etter sesongen. Den nederlandkse storavisen De Telegraaf har skrevet at Feyenoord kan kreve opptil 15 millioner euro for Slot, som har en kontrakt med klubben som går ut sommeren 2026. Liverpool-kaptein Virgil van Dijk har snakket varmt om landsmannen som en potensiel manager. – Jeg synes han spiller på en måte og med en sånn filosofi at han kunne vært Liverpool-manager. Vi får se. Neste år kan vi fokusere på det, sa van Dijk til nederlandske Viaplay onsdag.
Tidspunkt: IGÅR (25-04-2024) - Kl.19:01 - Kilde: NRK - Info


3. Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap
Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027. Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027. Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi. Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034. – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse. Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport. Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking. Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034. – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser. (NTB)
Tidspunkt: IGÅR (25-04-2024) - Kl.16:44 - Kilde: NRK - Info


4. Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund
Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året. Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD). – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD. Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement. Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales. Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke. I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)
Tidspunkt: IGÅR (25-04-2024) - Kl.12:44 - Kilde: NRK - Info


5. Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen
Xavi Hernández (44) skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren. Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag. – Jeg endret meningen min fordi jeg følte full tillit fra presidenten, styret og spillerne. Dette prosjektet er ikke ferdig enda, sa Xavi om helomvendingen. Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De hadde lyktes med å overtale ham til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden. – Det har vært en kompleks situasjon, men vi har en trener som alltid tenker på det beste for klubben. Det er gode nyheter for oss, sa Laporta under pressekonferanse. For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen. Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben i lengden var for slitsom. Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og han vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden. (©NTB)
Tidspunkt: IGÅR (25-04-2024) - Kl.11:09 - Kilde: NRK - Info


6. «The United States of Red Bull»
Enda en toppalpinist har funnet morskjærligheten så uimotståelig sterk at han har byttet nasjonalitet. I realiteten fremstår det mest som en snikende innføring av fabrikklag i skisporten.
Tidspunkt: IGÅR (25-04-2024) - Kl.08:45 - Kilde: NRK - Info


7. Bekrefter friplass til Johaug: Klæbo sikker på VM-deltakelse for skilegenden
Therese Johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i Holmenkollen onsdag. 35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «Jeg vil være med». Landslaget gir Johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse. – Dersom Therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot VM i Trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef Ulf Morten Aune. Landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når Johaug må bestemme seg: – Men den fristen er ganske naturlig. Det kan ikke bli høst og jul før Therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier Aune. Johannes Høsflot Klæbo møtte på Johaug på trening i morgentimene. Han mener at skilegenden ser sprek og motivert ut, og er skråsikker på at de begge går VM i Trondheim. – Hun kommer til å gå VM, det er jeg helt sikker på. Hun kommer til å stå på startstreken der. Så spørs det om hun skal være med på noe mer før den tid, sier Klæbo til NRK. Se hele landslagsuttaket her.
Tidspunkt: 24-04-2024 - Kl.11:49 - Kilde: NRK - Info


8. Langrennslandslagene klare: Flugstad Østberg vraket
skiforbundet presenterte onsdag langrennslandslagene for kommende sesong. Blant de mer kjente utøverne som ikke var å finne på scenen under presentasjonen i Holmenkollen var Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug. Hvorvidt sistnevnte satser fullt mot VM på hjemmebane i 2025, er foreløpig usikkert. – Jeg var så heldig å få trene med henne i dag tidlig. Hun så motivert ut. Hun kan bli god, hun, spøkte kvinnelagets trener Sjur Ole Svarstad. Kvinner elite: Lotta Udnes Weng, Mathilde Myhrvold, Julie Myhre, Heidi Weng, Anne Kjersti Kalvå, Tiril Udnes Weng, Kristine Stavås skistad, Margrethe Bergane, Kristin Austgulen Fosnæs. Herrer elite: Pål Golberg, Simen Hegstad Krüger, Håvard Solås Taugbøl, Didrik Tønseth, Ansgar Evensen, Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes, Martin Løwstrøm Nyenget, Harald Østberg Amundsen, Even Northug, Iver Tildheim Andersen. Para elite: Vilde Nilsen, Indira Liseth, Trygve Toskedal Larsen, Thomas Karbøl Oxaal, Geir Lervik (ledsager) Disse utøverne er vraket etter forrige sesong: Ane Appelkvist Stenseth, Helene Marie Fossesholm, Marte Skaanes, Sjur Røthe, Sindre Bjørnestad Skar. Evensen, Tildheim Andersen, Bergane, Austgulen Fosnæs, skistad og Klæbo er nye på landslaget denne sesongen.
Tidspunkt: 24-04-2024 - Kl.11:13 - Kilde: NRK - Info


9. Medier: skilegende gjør sjokkcomeback
Skal man tro sveitsike medier er det ikke bare Lucas Braathen som gjør comeback for en annen nasjon neste sesong. For både Blick og Kurier melder at en østerriksk skilegende tar på seg skiene igjen kommende sesong: Nemlig Marcel Hirscher (35). Ifølge Blick sitter de på informasjon om at Hircher planlegger et comeback for Nederland – og ikke østerrike som han kjørte for tidligere. 35-åringen har en mor fra Nederland. Hirscher har enn så lenge ikke bekreftet comebacket selv. Østerrikeren anses som en av tidenes beste alpinister og kan skilte med 67 verdenscupseiere. I tillegg vant han verdenscupen sammenlagt hele åtte år på rad, fra 2011/2012-sesongen til 2018/2019. – Oi, dette høres spennende ut. Hvis dette stemmer kan det bli et enormt sirkus å følge til vinteren, sier NRKs apinekspert Nina Haver-Løsetth. Hun er likevel usikker på om han blir like overlegen som han tidligere har vært. – Det kommer helt an på hvor mye han har vedlikeholdt og utviklet seg i tråd med idretten. Nivået har vært skyhøyt de siste sesongene, sier Haver-Løsetth.
Tidspunkt: 24-04-2024 - Kl.06:31 - Kilde: NRK - Info


10. Det østerrikske forbundet bekrefter: Går mot comeback for Hirscher - for Nederland
Tirsdag kveld skrev flere sveitsiske medier at det går mot comeback for alpinlegenden Marcel Hirscher. Onsdag morgen bekrefter det østerrikske skiforbundet at de har vært i samtaler med Hirscher og at Hirscher der har bedt om å få kjøre for Nederland. Det ønsket har det østerrikske skiforbundet godkjent. Det sier generalsekretær Christian Scherer. Scherer forteller at det østerrikske forbundet forsøkte å overtale ham til å gjøre comeback for Østerrike, men nå blir det altså trolig Nederland. Hirscher har foreløpig ikke selv bekreftet et comeback. 35-åringen har en mor fra Nederland. Østerrikeren anses som en av tidenes beste alpinister og kan skilte med 67 verdenscupseiere. I tillegg vant han verdenscupen sammenlagt hele åtte år på rad, fra 2011/2012-sesongen til 2018/2019. – Oi, dette høres spennende ut. Hvis dette stemmer kan det bli et enormt sirkus å følge til vinteren, sier NRKs alpinekspert Nina Haver-Løseth. Hun er likevel usikker på om han blir like overlegen som han tidligere har vært. – Det kommer helt an på hvor mye han har vedlikeholdt og utviklet seg i tråd med idretten. Nivået har vært skyhøyt de siste sesongene, sier Haver-Løseth. Tidligere i vår ble det kjent at Lucas Braathen gjør et lignende comeback for Brasil, hvor Braathens mor er fra.
Tidspunkt: 24-04-2024 - Kl.06:31 - Kilde: NRK - Info


11. Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen
Det bekrefter Nilsson til SVT. – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson. For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp. – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson. Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå ski Classics neste sesong. – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende. Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten. – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.
Tidspunkt: 23-04-2024 - Kl.11:04 - Kilde: NRK - Info


12. Braathen forlenger skiavtale til 2028
Alpinist Lucas Braathen forlenger avtalen med skiprodusenten Atomic frem til 2028. Det bekrefter begge parter på Instagram. Braathen la skiene på hylla før sesongstarten i fjor høst, men annonserte tidligere i år at han gjør comeback for Brasil kommende sesong. Til tross for at Braathen la opp, valgte skiprodusenten å fortsette samarbeidet med 24-åringen – blanta nnet med håp om at han skulle komme tilbake i bakken.
Tidspunkt: 22-04-2024 - Kl.16:45 - Kilde: NRK - Info


13. Svensk yndlingsduo i sandvolleyball klare for OL
De svenske sandvolleyballheltene David Åhman og Jonatan Hellvig er klare for OL i Paris etter seieren i verdensturneringen i mexicanske Tepic. I Paris-OL blir de et suverent medaljehåp i kamp med blant andre nordmennene Anders Mol og Christian Sørum. Mol og Sørum er regjerende olympiske mestere etter seieren i Tokyo-OL for tre år siden, men sliter hardt for tiden. Mol ble operert for beinbrudd i slutten av mars og har fått satt inn en skinne. skinnen må være på i et halvt år, og, det betyr at han må spille med under hele turneringen i Paris. Det er uvisst hvordan det vil påvirke spillet hans når han kommer i gang på banen igjen. Uansett mister den norske duoen viktige treningsuker og flere turneringer slik som den som ble avsluttet i Mexico i helgen. I Mexico vant svenskene Åhman og Hellvig 2-1 (21-17, 19-21, 15-10) over George og André fra Brasil. 24 par skal delta i OL i Paris til sommeren.
Tidspunkt: 22-04-2024 - Kl.05:41 - Kilde: NRK - Info


14. Norge vant B-VM i paraishockey
Norges landslag i paraishockey vant B-VM på hjemmebane og rykket opp etter 4-3-seier over Tyskland i siste kamp. Morten Varnes scoret vinnermålet i forlegning, og trener Ole Eskild Dahlstrøm kunne dermed juble for VM-opprykk på hjemmebane.
Tidspunkt: 20-04-2024 - Kl.19:41 - Kilde: NRK - Info


15. Utsikt fra rentetoppen: Støre skimter håp om bedre råd
Reallønnsveksten har vært laber siden 2015. Nå tror statsministeren at lavere inflasjon og bittelitt Ap-politikk kan sørge for at nordmenn får bedre råd allerede i år.
Tidspunkt: 20-04-2024 - Kl.10:29 - Kilde: E24 - Info


16. Nygaard spurtslo Klæbo og vant Kobberløpet
ski Classics-stjernen Andreas Nygaard tok sin andre seier i det 43 kilometer lange turrennet Kobberløpet i Sulitjelma lørdag. Johannes Høsflot Klæbo ble spurtslått.
Tidspunkt: 20-04-2024 - Kl.09:57 - Kilde: NRK - Info


17. Skarverennet stoppet av uvær – politiet måtte hente ut tre løpere
Det tradisjonsrike Skarverennet i langrenn måtte stanses på kort varsel lørdag som følge av dårlig vær, melder Hallingdølen. Sterk vind skapte problemer for arrangørene av rennet lørdag. Den tok seg opp, og etter hvert måtte arrangørene si stopp. – Det er for dårlig sikt. Det blir dessverre ikke mer skirenn. Løperne ser ikke fra stikke til stikke, var beskjeden fra Finse ifølge Hallingdølen. Målgang er på Ustaoset. Løpere som ikke hadde kommet seg ut i løypa, ble vist tilbake til togvognene for retur til Ustaoset. Politiet skriver lørdag formiddag at de måtte bistå i forbindelse med uværet. – Politiet har bistått med å hente ut tre langrennsløpere utenfor løypa. De tre kom utenfor skisporene ved tett tåke. Dette i forbindelse med Skarverennet. De er ivaretatt av helse og er ved god behold, skriver politiet. På startstreken sto blant annet Therese Johaug, som for for en måned siden slo knockout på langrennseliten under 30-kilometeren i NM. Johaug har vunnet Skarverennet en rekke ganger, men denne gangen får hverken hun eller andre gå rennet. «Som for 50 år siden, blir rennet stoppa og konkurransen avlyst», skriver lokalavisen. (NTB / NRK)
Tidspunkt: 20-04-2024 - Kl.09:38 - Kilde: NRK - Info


18. Opprykk til A-VM for paralandslaget
Fredag kveld sikret Norges paralandslag i hockey opprykk til A-VM etter å ha knust Sverige 3-0. Lørdag har Norge mulighet til å sikre gull i B-VM når de møter Tyskland til finale. Kampen spilles i skien Fritidspark.
Tidspunkt: 20-04-2024 - Kl.07:30 - Kilde: NRK - Info


19. Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge
Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget». Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016. – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag. Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet. Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X. – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo. (NTB)
Tidspunkt: 19-04-2024 - Kl.16:54 - Kilde: NRK - Info


20. Ny landslagsavtale godkjent av styret i Norges skiforbund
Styret i Norges skiforbund godkjente torsdag det fremforhandlede forslaget til ny avtale for utøverne på landslag. Det bekrefter generalsekretær Arne Baumann i Norges skiforbund (NSF) til NRK. – Jeg tror dette har vært viktig både for Norges skiforbund og for hele skiidretten, samarbeidspartnere og for å utvikle skiidretten videre. Og få ro rundt situasjonen om landslagsavtalen, sier Baumann til NRK. Innholdet i den oppdaterte landslagsavtalen er diskutert og utarbeidet av et utvalg som blant annet har bestått av utøvere, sportssjefer, tillitsvalgte og samarbeidspartnere. – skistyret har konkludert med at utvalget har gjort en grundig og meget god jobb. Den nye landslagsavtalen, viljen til et godt samarbeid og god kommunikasjon også i tiden som kommer, er avgjørende for at norsk skisport skal utvikle seg slik vi ønsker, sier skipresident Tove Moe Dyrhaug i en pressemelding. I pressemeldingen fra NSF sier alpinist Aleksander Aamodt Kilde at dialogen med skiforbundets ledelse er god og at den nye landslagsavtalen gir et godt grunnlag for den videre prosessen. – Den reviderte landslagsavtalen gir bedre forutsigbarhet og tydelighet for alle. Ikke minst med tanke på forståelse og aksept når det gjelder våre Image rights, noe som har vært avgjørende for oss utøvere, sier Kilde. Kilde satt i utvalget som alpinistenes representant. Representanen for langrenn, Pål Golberg, mener at arbeidet med utvalget har gitt bedre innsikt og forståelse. Det er enighet om å bevare den nevnte utvalget som «utviklingsarena» fremover. Utvalget skal møtes hver vår før skistyret vedtar landslagsavtale for en ny sesong, og nå i høst for å diskutere erfaringene med å etablere de kommersielle manualene i grenene.
Tidspunkt: 19-04-2024 - Kl.09:02 - Kilde: NRK - Info


21. Bekrefter til NRK: Stavås skistad med sjokkretur til landslaget
Nå er valget tatt: Kristine Stavås skistad gjør en svært overraskende retur til det norske landslaget.
Tidspunkt: 19-04-2024 - Kl.07:59 - Kilde: NRK - Info


22. Midtøsten-uro og statsrådsutskiftninger
Markedene vil fortsette å følge nøye med på uroen i Midtøsten.
Tidspunkt: 19-04-2024 - Kl.05:26 - Kilde: E24 - Info


23. Bygger hydrogenskip i Norge
Myklebust verft skal bygge to av verdens største hydrogenskip til fergestrekningen Bodø-Moskenes. – Stort løft for det norske teknologi- og verftsmiljøet, sier Torghatten-sjef.
Tidspunkt: 18-04-2024 - Kl.14:41 - Kilde: E24 - Info


24. Anker padelsøksmål til lagmannsretten
Fredag ble det kjent at Anders Jacobsen vant rettssaken mot Just Padel Group. Det svenskeide padelselskapet ble dømt til å betale Anders Jacobsen 3,1 millioner kroner. I tillegg ble den tidligere skihopperen tilkjent renter og saksomkostninger på 1,1 millioner kroner. Selskapet ønsket ikke å kommentere dommens avgjørelse forrige uke, men skriver nå til NRK at de er uenig i tingrettens vurderinger. – Det er derfor besluttet at dommen skal påankes til Agder lagmannsrett, skriver Andersen i en e-post til NRK. NRK har i lengre tid forsøkt å få ledelsen og eierne av Just Padel Group i tale. Gjennom sin advokat avviser de at de ønsker å uttale seg om saken. – Ytterligere kommentarer vil i utgangspunktet ikke bli gitt fra denne side før lagmannsrettens dom foreligger, skriver Andersen.
Tidspunkt: 18-04-2024 - Kl.06:52 - Kilde: NRK - Info


25. Casper Ruud videre i Barcelona
Ruud brukte en time og 27 minutter på avansementet, men slet tidvis med å holde serven sin mot franske Alexandre Muller. Spesielt i det første settet var det dårlig uttelling på egen serve. Det som skilte spillerne var at Muller var enda svakere i servingen sin. Det første settet endte 6-3 til nordmannen, men inneholdt hele seks servebrudd – fire til Ruud og to til Muller. I det andre settet klarte Ruud å bryte til 3-1-ledelse. Han servet til 4-1 før Muller klarte å holde sin egen serve blank til 2-4-redusering. Da han skulle serve hjem kampen på stillingen 5-3 klarte Muller å bryte nordmannen serve igjen. 25-åringen fra Snarøya tok kampen etter å ha fått tre matchballer. Casper Ruud tok seg nylig til finale i Monte-Carlo Masters, men måte gi tapt for Stefanos Tsitsipas i strake sett. Ruud møter vinneren av oppgjøret mellom australske Jordan Thompson og spanske Jaume Munar i åttedelsfinalen. (NTB)
Tidspunkt: 17-04-2024 - Kl.13:05 - Kilde: NRK - Info


26. Sveriges landslagssjef rammet av hjernesvulst
Marika Domanski Lyfors er i gang med behandling for en hjernesvulst og er sykemeldt. Det opplyser Sveriges fotballforbund i en pressemelding. – Vi er utrolig preget av denne tunge nyheten og vil gjøre det som står i vår makt for å støtte Marika. Hele forbundet og alle spillerne håper på rask bedring og vil støtte henne i mellomtiden, sier fotballsjef i SvFF Kim Källström. Lyfors var landslagstrener fra 1996-2005, men har i dag en sjefsrolle med mer overordnet ansvar.
Tidspunkt: 17-04-2024 - Kl.11:54 - Kilde: NRK - Info


27. Kronprinsesse Mette-Marit fikk se Norge knuse Storbritannia
Norge har fått en god start på VM i parahockey på hjemmebane i skien. Tirsdag vant de norske iskrigerne hele 18-0 over Storbritannia med kronprinsesse Mette-Marit på tribunen. I mandagens åpningskamp slo Norge til med 25-0 over Frankrike. Nå venter Kasakhstan, Sverige og til slutt Tyskland. Målet er å rykke opp til A-VM. Kronprinsessen delte ut bestemannspremiene etter kampslutt.
Tidspunkt: 16-04-2024 - Kl.19:43 - Kilde: NRK - Info


28. VG: skistad sier nei til landslaget
Kristine Stavås skistad skal ha gitt sin endelige beskjed om at hun ikke kommer til å gå for landslaget i VM-sesongen. Det skriver VG tirsdag. Avisen skriver at ski-ledelsen er informert om avgjørelsen, og at det ble diskutert på et møte forrige uke. Norges største langrennsprofil på kvinnesiden tok fem seire i sprint forrige sesong, og hele 11 pallplasser. Sist fredag ble det klart at Johannes Høsflot Klæbo returnerer til landslaget, mens Astrid Øyre Slind bekreftet til NRK tirsdag formiddag at hun vraker landslaget nok en sesong. Kommende sesong er VM i Trondheim i februar og mars det store høydepunktet, og langrennslandslagene for den sesongen blir offentliggjort 24. april.
Tidspunkt: 16-04-2024 - Kl.09:15 - Kilde: NRK - Info


29. Slind vraker landslaget igjen: – Jeg har ikke lyst til å skuffe noen
Astrid Øyre Slind takker nei til landslagsplass. Hun har signert ny kontrakt med langløpslaget Aker Dæhlie. – Jeg har bestemt meg for å bli på Team Aker Dæhlie. Jeg turte ikke å bytte. Rent sportslig vet jeg at dette har fungert ganske bra, og da er det risikabelt å bytte i en VM-sesong, sier Slind til NRK. – De har sluttet å tvinge folk inn på lag, og skjønner at jeg står i det som er trygt, sier Slind. Langrennssirkuset er på vei inn i en VM-sesong som krones med mesterskap på hjemmebane i Trondheim. Slind sier forbundet forsøkte å overtale henne, men i påsken ga hun beskjed om at hun takker nei. Slind forteller at hun likevel har slitt mye med avgjørelsen, og det faktum at hun har stått utenfor resten av landslaget. – Jeg synes det har blitt for mye alvor og negativt rundt et valg som bare er artig. Det er idrett og underholdning. Jeg tror det kan fungere godt for begge lag, istedenfor at man skal ha dårlig samvittighet og skyld for å ikke backe. Det har blitt så mye rundt det som jeg synes har vært tungt. – Har du tenkt mye på det? – Det har jeg tenkt ganske mye på. Sikkert altfor mye. Jeg har jo ikke lyst til å skuffe noen eller sette noen i et dårlig lys. Jeg har bare lyst til å gå fort på ski. Det har ikke vært så enkelt, sier Slind og slår fast: – Det er godt å ha tatt et valg. Det føles som jeg har tatt det riktige valget for meg.
Tidspunkt: 16-04-2024 - Kl.08:30 - Kilde: NRK - Info


30. Nettavisen: Krets ønsker Ulvang som ny leder for langrennskomiteen i skiforbundet
Akershus skikrets foreslår å bytte ut Torbjørn Skogstad som leder for langrennskomiteen i Norges skiforbund. Vegard Ulvang pekes på som arvtakeren. Det opplyser kretsleder Erik Solberg i et intervju med Nettavisen. – Vi mener det er lurt med utskiftninger med jevne mellomrom sånn at man ikke gror fast, sier han. Torbjørn Skogstad har sittet med vervet siden 2012 og fikk i fjor mye kritikk da det ble kjent at han hevet en godtgjørelse på nærmere 950.000 kroner. Solberg peker på at lederen i langrennskomiteen jobber med prestasjonsgrupper som hele tiden er i utvikling. – Derfor tror jeg det er lurt at man i jevne mellomrom får inn nye tanker og ideer om hvordan ting skal gjøres, sier kretslederen. (NTB)
Tidspunkt: 15-04-2024 - Kl.15:24 - Kilde: NRK - Info


31. SV-Kaski slutter i politikken: – Kjipt å skuffe mange
Kari Elisabeth Kaski (SV) er sliten av intern strid. Hun gir seg på Stortinget etter valget neste år.
Tidspunkt: 15-04-2024 - Kl.15:10 - Kilde: E24 - Info


32. Telenor-direktør avviser at avgang er relatert til sjefsjobb
Finansdirektøren sier jobbskiftet skyldes spennende globale muligheter, og avviser at det har noe å gjøre med konsernsjefprosessen i Telenor.
Tidspunkt: 15-04-2024 - Kl.13:56 - Kilde: E24 - Info


33. 20 søkere til trenerjobber for langrennslandslag
Norges skiforbund (NSF) har fått til sammen 20 søkere fordelt på trenerstillingene for rekruttlandslagene og kvinner elite. – Vi er nå i gang med å gjennomgå søknader og ønsker å komme i gang med intervjuene så fort som mulig, men vil også gjøre en grundig jobb med å gjennomgå søkere. Vi har derfor ikke satt noen frister for ansettelse, skriver daglig leder Cathrine Instebø i NSF til NTB. Instebø skriver at det er skiforbundets fagsjef Per Elias Kalfoss som styrer prosessen. skiforbundet skal erstatte trener for kvinner elite, Stig Rune Kveen. De skal også erstatte trenerne for rekruttlandslagene, Monika Kørra og Jacob Walther. Kørra har trent rekruttkvinnene, mens Walther har trent mennene. (NTB)
Tidspunkt: 15-04-2024 - Kl.09:36 - Kilde: NRK - Info


34. Frem og tilbake er minst like langt
Det måtte selvfølgelig en kvinne til – for å få litt optimisme tilbake i skiforbundet. Nå kan de få noe av en drømmeuke. Eller våkne til nye mareritt.
Tidspunkt: 15-04-2024 - Kl.09:08 - Kilde: NRK - Info


35. Hjemmespøkelset fortsatte for Vålerenga: – De er forhekset
Nok en gang måtte tusenvis av Vålerenga-supportere se laget i sitt hjerte gå av banen uten seier. Søndag røk de 1-3 mot Stabæk i 1. divisjon. Sist Oslo-klubben vant på hjemmebane, var 17. september over Aalesund. Siden den gang har de spilt sju kamper uten seier. – Man må se litt bak resultatene, men så må vi prøve å vinne her snart, sa en oppgitt Vegar Eggen Hedenstad til TV 2. – Det er ikke sånn at vi tenker på statistikken. Vi gleder oss til kamp, fortsatte han. To scoringer på to minutter fra Kasper Pedersen var det som vippet søndagens oppgjør i Stabæks favør. Totalt mot spillets gang. – Det er fantastisk, det er en skikkelig god følelse, sa tomålsscoreren til TV 2. Vålerenga står dermed med bare én seier etter tre serierunder i 1. divisjon. Det i en sesong hvor kun opprykk er godt nok. Stabæk topper på sin side tabellen med sju av ni mulige poeng. (NTB)
Tidspunkt: 14-04-2024 - Kl.17:17 - Kilde: NRK - Info


36. Brann-spiller fraktet til sykehus etter hodesmell
På overtid i søndagens kamp mellom Viking og Brann fikk Ulrik Mathisen en kraftig hodesmell etter en duell med Vikings Sondre Langås. Spillet ble stoppet umiddelbart og Mathisen fikk raskt tilsyn, før han til applaus gikk av banen for egen maskin. Vikings lege, Øystein Dale, sier til BT at Mathisen etter kampen ble fraktet til sykehuset i Stavanger. – Han var ikke helt klar og husket ikke alt som hadde skjedd. Sykehuset gjør en vurdering på hvor lenge han blir værende der, sier legen til BT. Selve kampen endte 1-1.
Tidspunkt: 14-04-2024 - Kl.15:39 - Kilde: NRK - Info


37. Kan det gå bedre med den europeiske økonomien i 2024 enn forventet?
CAMBRIDGE. Etter 15 år med økonomiske kriser og forstyrrelser – fra eurokrisen til koronapandemien og Russlands invasjon av Ukraina – ser det ut til at den europeiske økonomien vil gjøre det dårlig i 2024. Men kan det være at skinnet bedrar?
Tidspunkt: 14-04-2024 - Kl.09:58 - Kilde: E24 - Info


38. Nye vinnere på børsene?
Børsoptimismen er fremdeles høy. Men et skifte er i gang. Nye sektorer kan forbli vinnere fremover.
Tidspunkt: 14-04-2024 - Kl.05:06 - Kilde: E24 - Info


39. Reddet uavgjort for Manchester United – fire kamper uten seier
Manchester United måtte virkelig jobbe for det ene poenget da de berget 2–2 borte mot Bournemouth i Premier League lørdag kveld. Sist Erik ten Hags menn stakk av med tre poeng, var 2-0-seieren hjemme mot Everton 9. mars. Den svake rekken har også ført til at rødtrøyene så å si har falt av kampen om mesterligaspill neste sesong. Det skiller nå ti poeng opp til Aston Villa og Tottenham på 4.- og 5.-plass. Vertene tok ledelsen da Dominic Solanke banket inn kampens første scoring etter 16 minutter. Han står dermed med 17 scoringer denne sesongen. Bare Erling Braut Haaland (20) og Ollie Watkins (18) har flere. Nøyaktig et kvarter senere sendte Bruno Fernandes (bildet) lagene likt igjen da han utlignet for gjestene. Gleden ble riktignok kortvarig for «de røde djevlene» da Justin Kluivert sendte vertene i ledelsen igjen etter bare fire minutter. I andre omgang rotet vertene likevel bort ledelsen da Adam Smith helt unødvendig handset ballen inne i 16-meteren. Fernandes kunne dermed sette inn sitt andre mål for kvelden fra krittmerket. Langt inne i overtiden fikk vertene tildelt straffe, men etter en liten VAR-sjekk ble det omgjort til et frispark, som ble slått rett i muren. (NTB)
Tidspunkt: 13-04-2024 - Kl.18:35 - Kilde: NRK - Info


40. Svensk profil opprørt etter «Janteloppet»: – Nesten et mordforsøk
Max Novak tok en sterk tredjeplass i lørdagens ski Classic-renn. Men svensken er irritert på det som skjedde på den andre runden – som han tror kan ha kostet ham seieren.
Tidspunkt: 13-04-2024 - Kl.13:13 - Kilde: NRK - Info


41. Israel advarer Iran etter skipskapring
Et skip ble lørdag bordet av iranske spesialsoldater i Omanbukta i nærheten av Hormuzstredet. Israel advarer nå Iran.
Tidspunkt: 13-04-2024 - Kl.11:56 - Kilde: E24 - Info


42. Syrstad til topps i Janteloppet etter fall og tre stavbytter
Torleif Syrstad fikk utbytte av gode ski og vant det 100 kilometer lange Janteloppet foran lagkameraten Runar Skaug Mathisen. – Jeg har hatt ett fall, tre stavbytter og gått feil. Det er fantastisk å ta det likevel, det gikk ikke helt strøkent underveis i dag, sier Syrstad til NRK etter seieren. Dermed ble det dobbeltseier på hjemmebane til årets vinnere av Vasaloppet (Syrstad) og Marcialonga (Mathisen). De to Lager 157-løperne koblet grep om løpet mot slutten, men Mathisen klarte ikke å henge på Syrstad. I meget tøffe forhold med bløt og løs snø vant 30-åringen fra Lundamo med en margin på to minutter og 50 sekunder til Mathisen. – Det tyngste løpet jeg har gått, utbrøt Syrstad i målområdet. Den svenske Team Aker Dæhlie-løperen Max Novak ser ut til å bli nummer tre. I kvinneklassen går det mot klar seier til Emilie Fleten. Hun ledet med over åtte minutter da tre firedeler av løpet var unnagjort. (©NTB)
Tidspunkt: 13-04-2024 - Kl.10:34 - Kilde: NRK - Info


43. Strand Larsen-mål ikke nok for Celta Vigo
Jørgen Strand Larsen notert seg med én scoring da Celta Vigo tapte 1-2 borte mot Real Betis i La Liga fredag kveld. Haldenserens scoring kom imidlertid ett minutt på overtid, og da ble det fryktelig kort tid for gjestene å snu kampen. Scoringen kom da nordmannen styrte inn en rakett fra Franco Cervi. Nettkjenningen var Strand LArsens 11. i ligaen denne sesongen. Fra før hadde Juan Miranda sendt vertene i ledelsen etter 53 minutter, før Nabil Fekir doblet en halvtime senere. Celta ligger på 17.-plass på La Liga-tabellen og har virkelig kniven på strupen for å unngå nedrykk. Det skiller bare tre poeng ned til Cádiz på nedrykksplass. Betis ligger på sin side helt oppe på 7.-plass og er for virkelig med i kampen om europaspill neste sesong. (NTB)
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.21:13 - Kilde: NRK - Info


44. «Eventyret om skiskytingen hadde også en dyster parallellhistorie»
Uansett hvor lenge Anders Besseberg til slutt blir sittende i fengsel eller ikke, så vil den viktigste dommen være over en utdatert og uredelig mannskultur der man egentlig bare burde brydd seg om sport.
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.16:50 - Kilde: NRK - Info


45. Svensk skiprofil forundret av Besseberg-dommen: – Positivt overrasket
Anders Besseberg ble dømt på 9 av 10 tiltalepunkter. Men flere var usikre på om det ville ende med dom i den mye omtalte rettssaken.
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.13:48 - Kilde: NRK - Info


46. Anders Jacobsen vant rettssak mot Just Padel Group – skal få millionsummer
Tidligere skihopper saksøkte padelselskapet Just Padel Group og vant.
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.12:36 - Kilde: NRK - Info


47. Tidligere bankvikar får redusert straff for norgeshistoriens største bankunderslag
En mann som ble dømt til seks års fengsel for underslag og hvitvasking i Sparebank 1, får straffen redusert med to og et halvt år i ankesaken, skriver Adressa.
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.09:13 - Kilde: E24 - Info


48. Besseberg dømmes til tre år og én måneds fengsel for grov korrupsjon
Den tidligere skiskytterpresidenten Anders Besseberg er dømt til over tre års fengsel for mottak av klokker, prostituerte og jaktturer, samt en bilavtale. Han anket dommen på stedet.
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.08:29 - Kilde: NRK - Info


49. Årets vinter skil seg ut frå klimatrenden
Men dei neste åra må vi førebu oss på mindre snø og kulde
Tidspunkt: 12-04-2024 - Kl.03:14 - Kilde: YR.no - Info


50. Braathen henter inn tidligere Hirscher-trener
Lucas Braathen har fått på plass store deler av teamet han skal ha rundt seg i alpincomebacket, melder TV 2. Kanalen har fått bekreftet hvem som går inn i Braathens støtteapparat. Blant dem er Michael Pircher, som er hentet fra Østerrikes skiforbund. Han har tidligere trent verdenscuplegenden Marcel Hirscher. Braathen varslet nylig at han er tilbake som toppalpinist, men 23-åringen skal kjøre for Brasil. Dette er personene Braathen vil ha rundt seg: Team Manager: Bjørn Braathen skitrener: Peter Lederer skitrener: Michael Pircher Assisterende trener: Christian Hoel Servicemann (fra Atomic): Tor Schjetne Fysisk trener: Kurt Kohtbauer (NTB)
Tidspunkt: 11-04-2024 - Kl.11:30 - Kilde: NRK - Info


51. Anken til Høyesterett ikke tatt til behandling
Tidligere skihopper Anders Jacobsens har saksøkt padelselskapet Just Padel Group (JPG) for 3,1 millioner kroner. Før rettssaken gikk i Agder tingrett i mars nektet JPG at Jacobsen skulle få tilgang til en rekke tidligere e-poster, meldinger og avtaler inngått av de tidligere eierne av JPG, deriblant TV2-profil Jesper Mathisen. Både Agder tingrett og Agder lagmannsrett ga Jacobsen medhold i at bevisene skal fremlegges i søksmålet, men JPG anket saken til Høyesterett. Dermed måtte rettssaken gjennomføres uten at bevisene ble lagt frem når søksmålet ble behandlet av tingretten. JPG argumenterte med at de ikke hadde noen plikt til å fremlegge bevisene, fordi tingretten og lagmannsrettens kjennelse var anket til Høyesterett. Nå har Høyesterett avgjort at anken ikke en gang skal behandles. Jacobsen skal dermed anses for å ha vunnet saken vedrørende bevisene, og er totalt tilkjent rundt 300 000 kroner i saksomkostninger for tingrett, lagmannsrett og Høyesterett. – Jacobsen synes det er beklagelig at rettssaken måtte gjennomføres uten at det ble lagt frem bevis som både tingrett og lagmannsrett hadde pålagt JPG å fremlegge. For Jacobsen er det vanskelig å forstå at JPG har valgt å bruke så mye penger og ressurser på å bestride plikten til å fremlegge bevis, sier Jacobsens advokat Jan Magne Isaksen til NRK.
Tidspunkt: 11-04-2024 - Kl.08:21 - Kilde: NRK - Info


52. Finanstilsynet refser fondsanbefalinger fra Eika
– Kundenes interesser er tilsidesatt, og kravene til god forretningsskikk anses brutt, heter det i konklusjonen fra tilsynet.
Tidspunkt: 11-04-2024 - Kl.07:13 - Kilde: E24 - Info


53. Warholm om OL-bonus: – Riktig vei å gå
Det internasjonale friidrettsforbundet, World Athletics, meldte onsdag at de vil dele ut premiepenger til vinnerne under OL i Paris. Friidretten er det første særforbundet som tar dette grepet. Regjerende olympisk mester på 400 meter hekk, Karsten Warholm, er positiv til endringen: – Jeg tenker det, som profesjonell idrett, at det er et steg og et grep som virker fornuftig. Det blir kanskje diskusjoner innen OL og IOC i og med at de har vært veldig strenge på sånn, men jeg tenker det er en riktig vei å gå, sier Karsten Warholm til NRK. OL-vinneren i friidrett mottar en bonus på 50.000 dollar, som tilsvarer 535.000 kroner etter dagens kurs. – Det endrer ikke min motivasjon til å vinne det gullet. Det betyr like mye uavhengig. Ingen pengesum kan endre lysten man har på gullmedaljen. Toppidrettssjef Tore Øvrebø er nysgjerrig på hvordan nyheten slår ned i friidrettsmiljøet. Han uttrykker skepsis overfor NRK: – Jeg tenker at Det internasjonale friidrettsforbundet sikkert kunne funnet vel så gode anvendelser for disse pengene for å utvikle idretten sin enn å gi det til de aller beste utøverne, sier Øvrebø. Han mener at en av de store utfordringene i norsk toppidrett handler om at man mister talenter fordi det ikke er nok penger til å finansiere flest milug. – Det er gjerne slik at de beste utøverne også er de som tjener mest penger på idretten. Det er naturlig at det er sånn. Det finnes veldig mange andre bonuskilder for de aller beste utøverne i friidrett, så jeg tenker at blir en forsterkning av at de som har mye får mer.
Tidspunkt: 10-04-2024 - Kl.13:37 - Kilde: NRK - Info


54. Norsk skiprofil raser etter disse bildene: – Ikke innafor
Et regelbrudd i det siste ski Classics-løpet fikk Astrid Øyre Slind til å reagere. Nå fyrer hun løs mot juryen.
Tidspunkt: 10-04-2024 - Kl.09:51 - Kilde: NRK - Info


55. FIS-dokument: Norge får verdenscuprenn i alpint på Hafjell
Verdenscupen i alpint skal tilbake til Hafjell for første gang på 19 år. Norge kan få åtte renn til sammen den kommende sesongen. Det viser utkastet til terminliste fra Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) som NTB har fått tak i. Terminlisten blir spikret når FIS har vårmøte i slovenske Portoroz 6. til 9. mai. I utkastet ligger det an til at Kvitfjell skal være arrangør for tre fartsrenn for kvinnene i overgangen februar/mars. For mennene blir det utfor og super-G 8. og 9. mars før teknikkrenn venter uken etter. Det blir første gang siden 2006 at det skal kjøres slalåm og storslalåm i verdenscupen på norsk jord. I tillegg er Kvitfjell ført opp som erstatningsrenn i utfor eller super-G 14. mars. (NTB)
Tidspunkt: 10-04-2024 - Kl.09:31 - Kilde: NRK - Info


56. Hovland bytter trener igjen: – Litt for mye frem og tilbake
Viktor Hovland tok sine hittil største triumfer i karrieren i fjor, men til tross for de gode resultatene, har nordmannen ved flere anledninger pekt på at han mener han hadde mer kontroll på golfsvingen i 2020 og 2021. Det gjorde han igjen på tirsdagens pressekonferanse før årets første majorturnering, The Masters, hvor han forteller at han nå opplever å være på et godt spor. Etter et resultatmessig svært suksessfullt samarbeid med Joe Mayo i fjor, skiftet Hovland trener til Grant Waite i starten av året. Nå bekrefter Hovland til Discovery at han har vendt tilbake til gamletreneren Dana Dahlquist, som trente Hovland da han først startet på PGA-touren i 2020. – Det som er kult at han kjenner svingen min ganske godt fra 2020 og den perioden vi jobbet sammen, sier Hovland til Discovery. – Det har vært litt for mye frem og tilbake. Men sånn er det. Det har vært vanskelig å se veien videre, hva som nøyaktig er svaret og hva jeg nøyaktig må gjøre, sier Hovland, som er nå rangert som nummer seks i verden.
Tidspunkt: 09-04-2024 - Kl.16:54 - Kilde: NRK - Info


57. Takket nei til landslagsplass: – Utrolig vanskelig valg
Marit Ishol Skogan, som debuterte i verdenscupen denne sesongen, valgte å si nei til rekruttlandslaget for å fortsette på privatlaget Team Fosen Yard. Det opplyser hun til NRK. – Jeg har vært åpen om at jeg har vært veldig i tvil og jeg syns det har vært et. Jeg brukte hele gårsdagen og tenkte meg grundig om. De har vært klar over det alle sammen. De har også støtta meg, sier Skogan til NRK. Skogan legger ikke skjul på at valget var vanskelig, men velger likevel å fortsette med det samme opplegget hun har gjort i 2 år. – Det handler egentlig mest om at jeg er såpass trygg på det opplegget som vi har kjørt nå på privatlag. Det bare føles rett. Det har ikke noe med at jeg ikke har troa på landslag, for det er jo en kjempemulighet. Men akkurat nå tror jeg at jeg kan ta nye steg på privatlag. Tirsdag offentliggjorde Norges skiskytterforbund landslagene for kommende sesong. Marthe Kråkstad Johansen kommer inn i elitelaget for Ragnhild Femsteinevik. Sistnevnte hadde en tung sesong sist og fikk ikke gå i verdenscupen eller VM. De øvrige løperne der er Ingrid Landmark Tandrevold, Karoline Knotten, Juni Arnekleiv, Ida Lien og Maren Hjelmeset Kirkeeide. For kvinnene gjøres det en strukturendring under elitenivået. Rekrutt og U23 slås sammen til ett lag med tolv utøvere. Det handler om å gi de yngste jentene en bedre treningshverdag.
Tidspunkt: 09-04-2024 - Kl.11:08 - Kilde: NRK - Info


58. Gjør flere endringer på skiskytterlandslaget - Fjeld Andersen vraket
Norges skiskytterforbund måtte «vrake» sterke herreløpere for å få landslagskabalen for 2024/25 til å gå opp. Endre Strømsheim kommer inn på herrenes elitelag. Det skjer etter en sesong der Norge dominerte mer enn noen gang på herresiden og rasket med seg det meste av VM-medaljer og verdenscuptitler. De fem løperne som endte øverst i verdenscupen totalt – Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Johannes Dale-Skjevdal, Sturla Holm Lægreid og Vetle Sjåstad Christiansen – får alle fornyet tillit i elitelandslaget. Inn kommer også Endre Strømsheim, som blant annet tok sin første verdenscupseier individuelt sist sesong. Filip Fjeld Andersen og Sivert Guttorm Bakken går ut av elitelaget, som reduseres til seks løpere. Norge har hatt et kobbel av sterke mannlige løpere som har banket på verdenscupdøren gjennom vinteren. Både Johan-Olav Smørdal Botn og Vebjørn Sørum tok pallplasser individuelt i sesongen som gikk. De må likevel finne seg i å bli værende på rekruttlandslaget også kommende vinter. (NTB)
Tidspunkt: 09-04-2024 - Kl.10:17 - Kilde: NRK - Info


59. Brann-assistent gir seg midt i sesongen
Knut Slatleim gir seg som assistenttrener for Branns kvinnelag i fotball til sommeren. Han har vært i klubben siden 2022. Bergensklubben bekrefter selv Slatleims avgang mandag. Slatleim kom fra jobben som hovedtrener i LSK Kvinner da han ble ansatt i Brann for halvannet år siden. Før det var han hovedtrener i toppseriekollega Kolbotn. Nå er han ansatt som sportslig leder i fotballklubben ski. (NTB)
Tidspunkt: 08-04-2024 - Kl.16:31 - Kilde: NRK - Info


60. VG: skiforbundet dekker advokatutgifter for alpinstjerner
Norges skiforbund bistår Aleksander Aamodt Kilde og andre alpinprofiler med å betale utgifter de har hatt til advokat knyttet til konflikten rundt landslagsavtalen. Det er VG som får bekreftet fra forbundet at alpinistene får hjelp til å betale regningen fra advokatfirmaet «Kleven & Kristensen». Den skal angivelig beløpe seg til rundt en million kroner. – skiforbundet har tatt et tydelig ansvar for at denne prosessen har tatt for lang tid og at den kunne vært bedre. Utøverne er det viktigste vi har. At de har brukt advokat for å fremme sitt syn, er åpenbart ikke en ønsket situasjon, verken for forbund eller utøvere. Derfor dekker vi deler av den advokatkostnaden utøverne har hatt, sier generalsekretær Arne Baumann til avisen. Den mye omtalte avtalen til landslagsløperne i Norges skiforbund har skapt konflikt mellom utøvere og forbundsledelsen. Det er i den forbindelse at utøverne har gjort bruk av advokat. Striden har handlet om det som kalles bilderettigheter. Nå er et utvalg nedsatt for å se nærmere på hvordan landslagsavtalen skal innrettes i framtiden. Aleksander Aamodt Kilde sa først nei til å delta i dette arbeidet, men gjorde nylig helomvending. (NTB)
Tidspunkt: 08-04-2024 - Kl.15:18 - Kilde: NRK - Info


61. Siem Offshore faller etter Kristian Siem-exit
Siem tar med seg ni skip når han går ut av offshorerederiet han bygget opp.
Tidspunkt: 08-04-2024 - Kl.07:01 - Kilde: E24 - Info


62. Siem Offshore faller på Oslo Børs etter Kristian Siem-exit
Siem tar med seg ni skip når han går ut av offshorerederiet han bygget opp.
Tidspunkt: 08-04-2024 - Kl.07:01 - Kilde: E24 - Info


63. Du vil ikke tro hvor sola har skint mest i år

Tidspunkt: 07-04-2024 - Kl.14:57 - Kilde: YR.no - Info


64. Smedås vant etter ellevill opphenting
Magni Smedås virket avhektet i seierskampen, men leverte en voldsom opphenting og tok seieren i ski Classics-rennet Summit 2 Senja søndag. Seierskampen sto til slutt mellom Smedås, Astrid Øyre Slind og ski Classics-leder Emilie Fleten. På de siste kilometerne hadde Smedås klart mest krefter. Vinneren fra Dalsbygda var på et tidspunkt mer enn halvannet minutt bak Slind og Fleten i tet, men inn mot den siste knallharde motbakken var lederduoens forsprang spist opp av Smedås. Den kolossale opphentingen ble etterfulgt av en solid forsering mot slutten av bakken Magdaskaret. Det ga en luke på rundt 15 sekunder på toppen. Da gjensto rundt fem kilometer til mål. Avstanden skulle vise seg å holde i massevis til å ta hjem seieren i rennet. Oppdal-løper Slind ble nummer to, mens Fleten fulgte deretter. Sistnevnte, som har vært på pallen i samtlige ski Classics-renn denne vinteren, måtte også tåle et fall i den siste utforkjøringen.
Tidspunkt: 07-04-2024 - Kl.10:29 - Kilde: NRK - Info


65. Nyenget med kruttsterk seier
Martin Løwstrøm Nyenget avgjorde seierskampen i den siste tøffe motbakken og kom alene til mål i ski Classics-rennet Summit 2 Senja søndag. Det 60 kilometer lange rennet i klassisk stil fra Bardufoss til Finnsnes ble avgjort på de siste kilometerne. Nyenget ble nummer to i Reistadløpet lørdag. Der ble han spurtet ned av Johan Hoel. Søndag var landslagsstjernen førstemann på målstreken. Svenske Max Novak rykket fra en liten tetgruppe inn i den siste tøffe motbakken, men fikk det etter hvert tungt på blanke ski i det tøffe terrenget. Bak kom Nyenget med festesmurning og passerte Novak i god tid før toppen. Inn i utforkjøringene ned mot mål hadde Nyenget 12 sekunders ledelse til svensken, og det viste seg å holde til seier. Dermed kopierte landslagsstjernen fjorårets triumf i Summit 2 Senja. Den gangen hadde han 45 sekunders luke til nærmeste forfølger. Søndag ble seiersmarginen 14 sekunder.
Tidspunkt: 07-04-2024 - Kl.09:49 - Kilde: NRK - Info


66. Knuste Bø og hysjet på publikum: – Jeg mistet hodet
– Det er stort og betyr mye for motivasjonen videre. Det er kult at du kan være der oppe og matche de store på en god dag, sier en stolt Harald Øygard til NRK etter rennet. 27-åringen var et ubeskrevet blad for de aller fleste før lørdagens fellesstart i NM, men kan nå smykke seg med karrierens første NM-tittel. Han gikk ut like bak meriterte Tarjei Bø på sisterunden, og sammen skulle de gjøre opp om gullet. – Jeg merket at han var på bakskiene mine. Det var et solid rykk han kom med, jeg hadde ingenting å stille opp med. Jeg tror alle heiet på han der ute, det var ingen som heiet på meg. Så jeg er litt skuffet, sier Bø med et glimt i øyet. I det rykket var unnagjort og Øygarden skjønte at det kom til å gå, løftet han fingeren mot leppene og hysjet mot publikum. – Jeg mistet hodet litt. Det er dumt, vet du, sier han, og frykter at han «får hele Hallingdalen på nakken» etter stuntet. Bø hyller imidlertid hysjingen. – Det er deilig. Det må være mer hysjing. Det er akkurat sånn det skal være. Øygard gikk til slutt alene inn på oppløpet og kunne juble for en fantastisk seier. – Det var stort å få gå med et av forbildene sine, Tarjei, her i dag, sier han ydmykt. Langs løypene sto pappa Ottar og heiet. – Det var moro. Jeg er veldig stolt og veldig rørt, sier pappa til NRK med tårer i øynene
Tidspunkt: 06-04-2024 - Kl.15:44 - Kilde: NRK - Info


67. Tre på rad for Kråkstad Johansen – vant NM-gull på fellesstart
For tredje år på rad vant Marthe Kråkstad Johansen NM-gull på fellesstart. – Det var en skikkelig god avslutning på sesongen. Målet var hat trick, gliser vinneren. Årets NM går på Geilo, og for hver skyting distanserte Johansen resten av feltet litt mer. 25-åringen skjøt feilfritt på de tre første seriene, men fikk én bom på siste skyting. Det åpnet døra for Ida Lien, men også hun bommet, og dermed kunne Johansen gå ensom ut på den siste runden. – For en skyting, roste NRKs kommentator Ingrid Sørli Glomnes. – Marthe er veldig sterk i dag. Den er den versjonen av henne vi ønsker å se, sier landslagstrener Patrick Oberegger til NRK. Maren Hjelmeset Kirkeeide kom farlig nær på sisterunden, men gullet tilhører Kråkstad Johansen. Det var 7,6 sekunder mellom de to i mål. – Jeg så Marthe i bakken og tenkte at jeg må gjøre et forsøk. Det gikk nesten, men jeg er fornøyd, sier Kirkeeide. Karoline Erdal tok bronsemedaljen.
Tidspunkt: 06-04-2024 - Kl.13:08 - Kilde: NRK - Info


68. Hoel historisk i Reistadløpet - vant med blanke ski
Johan Hoel har aldri vunnet et løp i ski Classics før lørdag. Da vant han det 50 kilometer lange Reistadløpet fra Setermoen til Rustahøgda i Troms. Ikke bare var det Hoels første seier, det var også første gang i historien at noen vinner det knallharde løpet på blanke ski. Før start fikk nettopp Hoel spørsmål om det ikke var umulig å vinne med blanke ski. Da svarte han: – Det er det. Det er et lite håp om at noen kan vinne på blanke ski. Men om jeg går med festesmøring, har jeg ikke sjanse på Martin eller Erik Valnes uansett, eller Augdal. Det er et lite håp ved å stake, og ikke mulig ved å gå med feste. Likevel vant han altså i spurten mot Martin Löwstrøm Nyenget og Eirik Sverdrup Augdal. – Jeg har drømt om å være den første som vinner dette løpet på blanke ski. Det har vært en ekstra gulrot ved dette løpet. Jeg følte meg veldig sterk opp der, sier Hoel etter løpet.
Tidspunkt: 06-04-2024 - Kl.10:37 - Kilde: NRK - Info


69. Øyre Slind overlegen i Reistadløpet
Astrid Øyre Slind tok sin første seier i ski Classics denne sesongen da hun vant Reistadløpet lørdag formiddag. Løpet er 50 kilometer og går fra Setermoen til Rustahøgda i Troms. Hun var fullstendig overlegen og stakk tidlig i løpet og opparbeidet seg en luke på opp mot halvannet minutt i de tøffe stigningene opp til Orta. Dermed ble det en lang og ensom ferd mot seieren for Slind. I mål var hun over to minutter foran Victoria Carl som ble nummer to. – En meget solid oppvisning av Øyre Slind her. Hun lever virkelig opp til favorittstempelet før start, sier Simen Østensen om løpet. Med dagens seier, tangerte Slind sveitsiske Seraina Boner på andreplass over kvinnene med flest seirer i ski Classics. Slind har konsentrert seg mest om tradisjonelt langrenn denne sesongen, men prøver seg i langløp på tampen av en lang vinter.
Tidspunkt: 06-04-2024 - Kl.10:20 - Kilde: NRK - Info


70. Bekrefter karriereslutt: – Har fått oppleve alt jeg drømte om
MMA-utøver Emil Meek bekrefter til VG at han er ferdig som utøver. Meek har riktignok ikke gått en kamp på halvannet år. Den siste kampen hans var mot polske Kacper Koziorzebski. Da vant han på teknisk knockout. – Etter at jeg fikk den siste seieren har jeg tenkt at det er best å gi seg mens leken er god. Jeg har i alle fall et halvt hode og en halv kropp igjen etter å ha konkurrert i det jeg tør påstå er verdens tøffeste idrett, sier 35-åringen til VG. – Jeg har egentlig fått oppleve alt det jeg drømte om da jeg satset på MMA. Jeg ville få MMA på kartet i Norge, ville leve av det og komme meg inn i UFC. Alt det klarte jeg, sier Meek til VG.
Tidspunkt: 06-04-2024 - Kl.09:04 - Kilde: NRK - Info


71. Frida Karlsson raser – utnyttes i falske artikler på nettet
Langrennsstjernen Frida Karlsson varsler politianmeldelse etter at falske omtaler av henne er spredd på internett. Det er i et intervju med Expressen at skiyndlingen får se artiklene som sirkulerer, og der noen åpenbart vil utnytte navnet hennes til økonomisk vinning. – Neimen, fy så kjedelig. Hva kan man gjøre med sånt som dette? Sier en oppbrakt Karlsson til avisen. Hun varsler videre at de aktuelle artiklene vil bli meldt til politiet. Karlsson er tydelig på at situasjonen ikke er hyggelig. – Nei, virkelig ikke. Og jeg har jo vært med på litt lignende saker tidligere, at falske kontoer opprettes i mitt navn, sier langrennsstjernen. En annen svensk skistjerne, skiskytter Stina Nilsson, har også vært rammet av det samme. Hun anmeldte saken til politiet. – Og jeg vil bare oppfordre folk til å fortsette å melde slike artikler til politiet, jeg tror det kommer nye om andre personer. Jeg vil ikke at noen skal kunne tjene penger på den måten og bruke andres navn til det formålet, sa Stina Nilsson til Expressen nylig. Ifølge Nilsson har artiklene forsvunnet etter at hun tok tak i saken.
Tidspunkt: 06-04-2024 - Kl.07:58 - Kilde: NRK - Info


72. Verstappen slo tilbake etter fiasko – sikret «pole position»
Max Verstappen fikk Australias Grand Prix ødelagt av en bilbrann, men lørdag var Formel 1-stjernen tilbake på toppen av resultatlistene under kvalifiseringen i Japan. Verstappen står dermed i beste startspor under hovedløpet på Suzukabanen søndag morgen norsk tid. Nederlenderen er den store favoritten til å ta en ny seier. Alt ligger dermed til rette for at Verstappen revansjerer seg etter at han måtte bryte den forrige VM-runden i Australia som følge av at det begynte å brenne i bremsene på Red Bull-bilen hans. I lørdagens kvalifisering i Japan var Verstappen best nærmest fra første til siste runde, men ikke med mye. Red Bull-lagkamerat Ergio Perez holdt særdeles godt følge. I den tredje og avsluttende kvalifiseringsomgangen skilte det Red Bull-duoen kun 66 tusendeler. Perez har nest beste startspor søndag, mens Lando Norris følger på plass nummer tre.
Tidspunkt: 06-04-2024 - Kl.07:06 - Kilde: NRK - Info


73. Stortalentet slo stjernene og sendte stikk til Oddbjørn Hjelmeset
Simon Hjelmeset Kirkeeide (23) leverte et kjempeløp og tok seieren på NM-sprinten i skiskyting. På veien dit slo han blant andre Tarjei Bø. Kirkeeide hadde en svært solid fart i sporet og vant til tross for to bomskudd. Johannes Dale-Skjevdal hadde en bom og kjempet hardt, men ble slått med seks sekunder av vinneren. Han tok bronsen, mens Sverre Dahlen Aspenes tok bronsen. Markane-mannen Kirkeeide får dermed også kongepokalen. – Det var kult. Det var en Hjelmeset spesial, sa vinneren om sisterunden sin. Etter rennet kom han med et stikk til sin hakket mer kjente onkel. – Jeg har en onkel som heter Oddbjørn Hjelmeset. Han har ingen kongepokaler, så da har jeg i hvert fall den. Han har OL-medaljer og VM-gull, men jeg har kongepokal. Da har jeg noe å slå i bordet med, gliste Hjelmeset Kirkeeide. Tarjei Bø ble nummer fem med ett bomskudd. Vetle Sjåstad Christiansen måtte også tåle en bom i løpet på hjemmebane. Dermed greide han ikke blande seg inn i gullkampen. Johannes Thingnes Bø deltok ikke på sprinten. Lørdag er det fellesstart før NM avsluttes med stafett søndag. (©NTB)
Tidspunkt: 05-04-2024 - Kl.15:47 - Kilde: NRK - Info


74. Børsutsiktene: To sektorer skiller seg ut
Det er alltid spennende å se hvordan inntjeningsforventningene utvikler seg når vi starter på et nytt år.
Tidspunkt: 05-04-2024 - Kl.15:42 - Kilde: E24 - Info


75. Arnekleiv vant kongepokalen
Juni Arnekleiv gikk inn til seier på sprinten under NM i skiskyting og sikret seg også kongepokalen fredag. Arnekleiv fra Dombås hadde en bom på liggende skyting og var til slutt 13,6 sekunder foran sølvvinner Maren Sofie Brännare-Gran. Julie Tronderud Kvelvane fra Voss leverte feilfri skyting for første gang og tok bronsen 14,4 sekunder bak vinneren. Gro Njølstad Randby, som imponerte på 10-kilometeren under NM i langrenn med sølv, satte standarden i rennet fra startnummer to. Men to strafferunder på stående skyting kostet dyrt og sendte henne et stykke ned på resultatlisten. Landslagsløperne Ingrid Tandrevold og Karoline Knotten stilte ikke til start på NM-sprinten. (NTB)
Tidspunkt: 05-04-2024 - Kl.13:12 - Kilde: NRK - Info


76. Fossland med knepent NM-gull i super-G
Alpinisten Markus Nordgård Fossland sikret seg NM-gullet i super-G i Hafjell. Det skilte bare 14/100 sekund mellom utøverne som tok gull og bronse. Det var hans tredje NM-gull i disiplinen. Fossland, som har en del verdenscuprenn å skilte med, kjørte ned til tiden 1.14,35 og var til slutt 8/100 sekund foran Johs Bråthen Herland. Fredrik Møller tok bronsen, ytterligere 6/100 bak. Møller tok også bronse i utforrennet torsdag. Fossland vant også NM i super-G i 2021 og 2022. Han har i tillegg en bronse fra utfor i NM-sammenheng. Simen Sellæg, som overraskende tok NM-gullet i utfor torsdag, måtte fredag ta til takke med femteplassen. (NTB)
Tidspunkt: 05-04-2024 - Kl.12:47 - Kilde: NRK - Info


77. VM-håpet ute for de norske curlingherrene etter nytt tap
Norge var avhengig av seirer i sine to siste kamper i curling-VM, men tapte 8-9 for Skottland. Dermed røk håpet om å ta seg videre til utslagsrundene. Norge har fire seirer og sju tap, og VM-vertene Sveits som innehar den sjette og siste plassen i utslagsrundene står med seks seirer og fire tap. Det er Magnus Ramsfjell som er skip på det norske laget, og i den siste av de ti omgangene klarte han å ta to poeng som sørget for utligning til 8-8. Dermed ble det en ekstraomgang med skotsk sistesten. Den utnyttet de med å vinne omgangen 1-0 og kampen 9-8. Gaute Nepstad, Martin Sesaker og Wilhelm Næss spilte også på det norske laget. Norge møter Italia i sin siste kamp fredag kveld. (NTB)
Tidspunkt: 05-04-2024 - Kl.10:10 - Kilde: NRK - Info


78. Syk Tandrevold står over NM
Sykdom etter verdenscupavslutningen gjør at skiskytter Ingrid Landmark Tandrevold (27) dropper helgens NM på Geilo. Det melder skiskytterforbundet i en pressemelding. Også Karoline Knotten har meldt forfall. – Jeg dro med meg litt sykdom inn i påskeuka og kjenner at kroppen ikke er restituert ennå. Da er det mest fornuftig å stå over NM, lade batteriene skikkelig og komme inn til oppkjøringen av en ny sesong med masse overskudd og energi, sier Tandrevold. Verdenscupvinner Johannes Thingnes Bø står over de individuelle løpene, men skal gå søndagens stafett. – Selv om vi selvfølgelig skulle ønske at absolutt alle var her, får vi være glade for at de aller fleste er friske og klare for å ta ut det siste. Vi er heldige som får avslutte sesongen under så gode vinterforhold på Geilo og med flotte løyper. Vi gleder oss, sier landslagssjef Per Arne Botnan. skiskyting-NM på Geilo sendes på NRK og starter med kvinnenes sprint fredag klokekn 13:55. (NTB)
Tidspunkt: 05-04-2024 - Kl.07:15 - Kilde: NRK - Info


79. VG: Tarjei Bø fortsetter karrieren
Tarjei Bø har bestemt seg for å ta minst én sesong til som skiskytter. Det forteller 35-åringen til VG. – Det er så enkelt som at jeg trives veldig godt med å være skiskytter, sier Bø til avisen. Det var etter sølvet på normaldistansen under skiskyting-VM i februar at stryningen fortalte at han var usikker på veien videre. I VM ble det også sølv på stafett og blandet stafett, og med en andreplass i tillegg har Bø hatt en av sine beste sesonger i karrieren. – Sesongen har vært veldig fin, både sportslig og at jeg fortsatt synes det er veldig kult. Det er kult å se at jeg fortsatt kan bli bedre når jeg er 35 år. Det har gitt mye motivasjon, sier Bø. I helgen avsluttes sesongen med NM på Geilo, som sendes direkte på NRK. Fredag skal herrene gå sprint klokken 16:00.
Tidspunkt: 05-04-2024 - Kl.07:03 - Kilde: NRK - Info


80. Nordmann døde etter afterski
En 25 år gammel nordmann døde i en ulykke i landsbyen St. Anton am Arlberg i Østerrike natt til onsdag. Utestedet han var på før han døde, bekrefter overfor Dagbladet at de samarbeider med politiet.
Tidspunkt: 04-04-2024 - Kl.14:00 - Kilde: Dagbladet - Info


81. Saudi-Arabia sikret seg WTA-finalen – pengepremiene skyter i været
Sesongavslutningen for de beste kvinnelige tennisspillerne blir avholdt i Saudi-Arabia de tre neste sesongene. Premiepotten øker betraktelig. Årets avslutning blir avholdt mellom 2. og 9. november i den saudiarabiske hovedstaden Riyadh, opplyser WTA, organisasjonen for profesjonell tennis for kvinner, i en pressemelding. Det samme blir tilfellet i 2025- og 2026-sesongen. WTA-finalen er en turnering med de åtte spillerne som har spilt inn flest rankingpoeng i løpet av sesongen. WTA opplyser at avtalen med Saudi-Arabia vil gjøre at premiepengene til sesongavslutningen vil øke og være på totalt 163 millioner kroner. Det er en økning på omkring 70 prosent fra året før. Landet har blitt beskyldt for «sportsvasking» ved å bruke idrett til å bedre sitt renommé internasjonalt etter massiv kritikk for håndteringen av menneskerettigheter og klimaspørsmål. (NTB)
Tidspunkt: 04-04-2024 - Kl.12:37 - Kilde: NRK - Info


82. Norsk curling-tap i VM – spøker for sluttspillplass
Norges curlingmenn tapte 4-7 for Canada i torsdagens første kamp i VM. Det betyr at det skal holde hardt å ta seg til sluttspillet. Tapet betyr at Norge står med fire seirer og fem tap etter de ni første kampene. Det betyr at de er på delt 7.-plass med tre kamper igjen av grunnspillet. De to beste lagene går rett til semifinalen, mens lagene fra 3.- til 6.-plass spiller omspill om retten til de to siste semifinaleplassene. Sverige har vunnet alle sine ni første kamper og er allerede kvalifisert til sluttspillet. Det samme er Canada etter åtte seirer og ett tap. Tyskland og Italia ligger på plassene foran Norge på tabellen med seks seirer og tre tap hver. Norge er avhengig av at disse lagene helst taper sine siste kamper for å avansere, samtidig som de selv vinner. Norge møter Tsjekkia senere torsdag. Magnus Ramsfjell (skip), Gaute Nepstad, Bendik Ramsfjell og Martin Sesaker utgjør Norges lag. (NTB)
Tidspunkt: 04-04-2024 - Kl.10:30 - Kilde: NRK - Info


83. Borge i trøbbel i Las Vegas
Celine Borge brukte sju slag mer enn banens par da hun innledet matchplayturneringen på LPGA-touren i Las Vegas onsdag. Det gjør at det per nå skiller tre slag opp til cutgrensen før feltet skal kuttes til 65 spillere etter torsdagens runde. Årets matchplayturnering spilles etter et nytt format der 96 spillere starter med vanlig slagspill onsdag og torsdag. Det spilles også slagspill med 65 spillere fredag, og de åtte beste går videre til matchplay i helgen. Det skal spilles kvartfinaler og semifinaler lørdag, mens det blir en finale over 18 hull mellom de to gjenværende spillerne søndag. I etterkant skal det spilles en veldedighetskamp der NFL-stjerner deltar. Sørkoreaneren Kim Sei-young leder turneringen så langt. Hun gikk 1. runde på seks slag under par. (NTB)
Tidspunkt: 04-04-2024 - Kl.05:42 - Kilde: NRK - Info


84. Nettavisen: Johaug deltar i Skarverennet
Den pensjonerte langrennsløperen Therese Johaug (35) har meldt seg på det tradisjonsrike Skarverennet. – Hun skal gå. Jeg snakket med henne for to dager siden, sier Jarle Uthus til Nettavisen. Uthus er leder for organisasjonskomiteen i Skarverennet. Årets utgave av det 38 kilometer lange rennet fra Finse til Ustaoset gås lørdag 20. april 35 år gamle Johaug herjet med eliten da hun vant NM-gull på tremila på Lillehammer i slutten av mars. Det var hennes første renn på toppnivå på to år. Det la ingen demper på spekulasjonene om hun blir å se i neste års VM i Trondheim. Enn så lenge har den meritterte skipensjonisten ikke bekreftet at hun satser mot det. Johaug la opp som langrennsløper etter 2021/22-sesongen. Hun stoppet på 82 enkeltseirer i verdenscupen og tok 18 mesterskapsgull (14 i VM, fire i OL). Johaug har vunnet Skarverennet elleve ganger tidligere. (NTB)
Tidspunkt: 03-04-2024 - Kl.11:45 - Kilde: NRK - Info


85. Spanske medier: Rubiales pågrepet i Madrid
Luis Rubiales er pågrepet av spansk politi i hovedstaden Madrid. Han er mistenkt for pengevasking og korrupsjon. Flere spanske medier har video av pågripelsen på flyplassen i Madrid. Rubiales skal ha returnert til Spania fra Den dominikanske republikk, hvor han har tilbrakt de siste ukene. Pågripelsen skjer som en del av etterforskningen om pengevasking og korrupsjon i forbindelse med det spanske fotballforbundets avtale om å legge den nasjonale supercupen til Saudi-Arabia. Nylig ble Rubiales´ bolig og kontor gjennomsøkt av spansk politi. Rubiales kom til Madrid på fly fra Den dominikanske republikk onsdag. Rubiales er fra før tiltalt for seksuelt overgrep i forbindelse med det mye omtalte kysset etter VM-finalen i fjor sommer. Rubiales kysset da stjernespissen Jennifer Hermoso ufrivillig på munnen, og i etterkant åpnet påtalemyndigheten etterforskning mot fotballtoppen. Påtalemyndigheten mener han bør dømmes til 2,5 års fengsel. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 03-04-2024 - Kl.10:31 - Kilde: NRK - Info


86. Rubiales løslatt etter avhør i Madrid
Luis Rubiales ble onsdag pågrepet av spansk politi i hovedstaden Madrid og løslatt igjen etter avhør. Han er mistenkt for hvitvasking og korrupsjon. Flere spanske medier har bilder og video av pågripelsen på flyplassen i Madrid. Noen timer senere ble han løslatt. Det skjedde som en del av etterforskningen om hvitvasking og korrupsjon i forbindelse med det spanske fotballforbundets avtale om å legge den nasjonale supercupen til Saudi-Arabia. Rubiales skal ha returnert til Spania fra Den dominikanske republikk, hvor han har tilbrakt de siste ukene. Pågripelsen skjedde som en del av etterforskningen om pengevasking og korrupsjon i forbindelse med det spanske fotballforbundets avtale om å legge den nasjonale supercupen til Saudi-Arabia. Nylig ble Rubiales´ bolig og kontor gjennomsøkt av spansk politi. Rubiales kom til Madrid på fly fra Den dominikanske republikk onsdag. Rubiales er fra før tiltalt for seksuelt overgrep i forbindelse med det mye omtalte kysset etter VM-finalen i fjor sommer. Rubiales kysset da stjernespissen Jennifer Hermoso ufrivillig på munnen, og i etterkant åpnet påtalemyndigheten etterforskning mot fotballtoppen. Påtalemyndigheten mener han bør dømmes til 2,5 års fengsel. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 03-04-2024 - Kl.10:31 - Kilde: NRK - Info


87. Kilde gjør helomvending: Blir med i landslagsutvalg
Etter at han tidligere i vinter sa nei til å bli med i landslagsutvalget, er det nå klart at Aleksander Aamodt Kilde blir en del av utvalget. Det melder skiforbundet i en pressemelding. – Jeg har vært tydelig, også i media, når det gjelder min oppfatning av skiforbundets håndtering i denne prosessen. Tilliten er satt kraftig på prøve, men jeg opplever likevel at det nå er ekte vilje til å finne løsninger, sier Kilde i en pressemelding. Alpinstjernen forteller om konstruktiv dialog med skiforbundet den siste perioden. – Dette er blant annet et resultat av utøvernes innsigelser og de tilhørende anbefalingene fra lovutvalgene, sier Kilde. Alpinistene og Johannes Høsflot Klæbo har i lang tid vært i konflikt med skiforbundet rundt lovligheten til landslagsavtalene, knyttet til utøvernes image rights. I fjor høst bestemte skiforbundet at et utvalg skulle settes ned for å se på innholdet i landslagskontraktene. Utvalget ble klart i starten av februar, men da takket Kilde nei og rettet krass kritikk mot skiforbundet. Nå har han altså snudd. – Det er avgjørende for oss at en utøver fra alpint er med i utvalget, og med sin tydelige stemme og sterke posisjon, er jeg glad for at Aleksander nå har sagt ja til å bidra i dette viktige arbeidet, sier generalsekretær og utvalgsleder Arne Baumann. Atle Lie McGrath vil delta som utøverrepresentant for teknikklaget når Kilde ikke kan delta.
Tidspunkt: 03-04-2024 - Kl.06:31 - Kilde: NRK - Info


88. Curling-VM: Norsk smell mot Japan
Norges curlingherrer tapte 4-7 mot Japan tirsdag og får en tøff vei til cupspill i VM. Tapet for skip Magnus Ramsfjell og hans lag kom etter strake seirer over Tyskland og Nederland. Norge står med tre tap og fire seirer så langt i mesterskapet i Sveits og er et stykke nede på tabellen i grunnserien. De to beste lagene der går rett til semifinale, mens lag 3-6 spiller omkamp om semifinaleplass. Japan har vært blant VMs svakeste lag, men overrasket de norske spillerne tirsdag. Etter fem omganger sto det 5-2 i japansk favør. (NTB)
Tidspunkt: 02-04-2024 - Kl.19:53 - Kilde: NRK - Info


89. Reagerer: - skikkelig ekkelt
Arsenal-stjerna Frida Maanum kollapset søndag. Lagvenninnene er preget etter de dramatiske bildene.
Tidspunkt: 02-04-2024 - Kl.17:10 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


90. Krever endringer etter aksjefall: – Mange som er lei seg
Det er maktkamp i Hydrogenpro etter lederskifter og aksjefall. – Det trengs en endring, sier gründer og storeier Richard Espeseth.
Tidspunkt: 02-04-2024 - Kl.15:21 - Kilde: E24 - Info


91. Curling-VM: Ny seier for Ramsfjell og Norge
Norges curlingherrer tok sin andre strake VM-seier da Nederland ble slått 8-6 tirsdag. Det gir styrket håp om at skip Magnus Ramsfjell og hans lag kan spille seg til en plass i cupspillet i VM. Norge står med tre seirer og tre tap halvveis i mesterskapet. Senere tirsdag venter Japan, som foreløpig bare har én seier på seks kamper. Norge og Nederland åpnet jevnt, men nordmennene skaffet seg en klar fordel da de tok tre poeng i femte omgang og dermed ledet 6-2. Nederland kontret med to poeng i påfølgende omgang, men Ramsfjells lag slo tilbake og gikk opp til 8-4 før de tre siste omgangene. Nederland tok ett poeng i hver av de to neste omgangene og ga deretter opp. (NTB)
Tidspunkt: 02-04-2024 - Kl.14:58 - Kilde: NRK - Info


92. Så landslagsvenninnen kollapse foran øynene: – Skummelt, ekkelt og ubehagelig
Guro Reiten sto like ved da Frida Maanum brått falt om under FA-cupfinalen. Opplevelsen satt en skikkelig støkk i Chelsea-spilleren.
Tidspunkt: 02-04-2024 - Kl.14:13 - Kilde: NRK - Info


93. Thoresen fikk to kampers karantene – Wold usikker etter hodesmellen
Storhamar-veteran Patrick Thoresen er satt på sidelinjen i to kamper etter en hard takling mot hodet til Eskil Wold i ishockeysluttspillet mot Frisk Asker. Thoresen fikk matchstraff for taklingen i første periode i mandagens oppgjør. Storhamar mente i sitt tilsvar at «farten ikke var spesielt høy», og at Frisk-spilleren er «taklingsbar og velger å ta imot taklingen ved å gjøre seg mindre og lavere inn mot vantet». Det har ikke Norges ishockeyforbunds disiplinærutvalg lyttet til. «Thoresen – som taklende spiller – må bære det fulle ansvaret i denne situasjonen. Taklinger mot hode/nakke utsetter motspiller for stor skaderisiko og er uønsket i ishockey», skriver disiplinærutvalget. Wold trente ikke med Frisk tirsdag og har vært gjennom undersøkelser for en potensiell hjernerystelse, opplyser far og Frisk Askers sportssjef Vidar Wold til NTB. – Symptomene nå er at smertene er en smell og forhåpentlig ikke en hjernerystelse. Det er usikkert om han blir klar til spill i morgen, sier Wold. (NTB)
Tidspunkt: 02-04-2024 - Kl.13:44 - Kilde: NRK - Info


94. Gedigen blemme avgjorde da Storhamar vant
En kjempeblemme av Frisk Asker-målvakt Mitch Gillam ble avgjørende da Storhamar slo Frisk Asker 6-5 i en dramatisk NM-semifinale i ishockey mandag. Avgjørelsen falt i forlengningen da Gillam ga bort pucken på utrolig vis til Marcus Bryhnisveen. Dermed vant gjestene fra Hamar kampen. – Hva er det du gjør, Mitch Gillam? Du gir bort hele kampen. Det der er den villeste keepertabben jeg noen gang har sett. Han blir liggende utrøstelig. Han kaster dette bort. Er det mulig å gjøre en sånn feil i sudden death, sa TV 2-kommentator Jonas Bariås. Lagkameratene forsøkte å trøste målvakten, mens Storhamar-spillerne jublet vilt etter tabben. Tidligere i oppgjøret fikk Patrick Thoresen marsjordre av dommeren for en hard takling mot hodet til Frisk Asker-spiller Eskil Wold. Dermed satte han sine lagkamerater i Storhamar i trøbbel. Laget måtte spille fem minutter i undertall, mens Thoresen ikke fikk spille videre. Storhamar vant den første kampen mellom lagene, og leder 2-0 i kamper før neste oppgjør i Hamar.
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.20:17 - Kilde: NRK - Info


95. Drømmedebut
Solen skinte over Fredrikstad by, men i eliteseriecomebacket ble det tyngre for laget. Bodø/Glimt viste muskler i sin åpningskamp. Det ble også VAR-drama rett før pause.
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.14:13 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


96. Feiret i drømmedebut: - Merkelig
Solen skinte over Fredrikstad by, men i eliteseriecomebacket ble det tyngre for laget. Bodø/Glimt viste muskler i sin åpningskamp. Det ble også VAR-drama rett før pause.
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.14:13 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


97. Mer trøbbel for Everton – bokførte kjempeunderskudd i 2022/2023-sesongen
Premier League-klubben Everton fortsetter å trøble økonomisk. Sist sesong gikk klubben med et underskudd på snaue 90 millioner pund. Det tilsvarer om lag 1,2 milliarder norske kroner. I en melding på egne nettsider skriver Merseyside-klubben at deler av underskuddet skyldes suspensjonen av sponsoravtaler med flere russiske aktører. Det er sjette år på rad klubben går i underskudd. I 2021/2022-sesongen endte de blåkledde fra Goodison Park med et underskudd på 44,7 millioner pund. I november i fjor ble Everton trukket ti poeng for brudd på Premier Leagues regler for lønnsomhet og bærekraft. Straffen ble etter hvert redusert til seks poeng. I januar ble det kjent at klubben er anklaget for ytterligere brudd på økonomireglene, og klubben avventer utfallet av den nye granskingen. For to uker siden ble Premier League-kollega Nottingham Forest trukket fire poeng for de samme regelbruddene. (NTB)
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.07:51 - Kilde: NRK - Info


98. Eiendomsmegler mener det er selgers marked: – Mange angrer nå
Det er stort trykk på visninger i Oslo – og særlig én boligtype skiller seg ut. Men en annen by får den største prisveksten i år, spår ekspertene.
Tidspunkt: 01-04-2024 - Kl.05:02 - Kilde: E24 - Info


99. Curling-VM: Norge utklasset av USA
Norge gikk på sitt andre strake tap da de røk 3-9 for USA i sin tredje kamp i curling-VM i Sveits. Dermed står skip Magnus Ramsfjell og hans lag med én seier og to tap etter tre runder. Tidligere søndag tapte også Norge 5-10 for vertsnasjon Sveits etter å ha åpnet mesterskapet med 9-5-seier over New Zealand. De norske curlinggutta var aldri i nærheten av å utfordre amerikanerne. Allerede halvveis i kampen ledet USA 9-2 etter å ha utspilt nordmennene i femte omgang. Norge reduserte med ett poeng omgangen etter, men ga likevel opp og tapte dermed 3-9. Foruten Magnus Ramsfjell spiller Gaute Nepstad, Bendik Ramsfjell og Martin Sesaker på det norske VM-laget. (NTB)
Tidspunkt: 31-03-2024 - Kl.19:39 - Kilde: NRK - Info


100. Liverpool snudde til seier - legger press på rivalene
Danny Welbeck rystet Liverpool med en scoring etter bare to minutter, men Liverpool våknet og slo Brighton 2-1. Luis Diaz og Mohamed Salah scoret målene i snuoperasjonen - og nå er Liverpool på toppen av tabellen. Welbeck slo pusten ut av de fremmøtte på Anfield da han hamret ballen kontant i hjørnet kort tid etter avspark, men Luis Diaz utlignet, og i andre omgang trillet Salah inn en scoring etter et vakkert angrep. Etter en god Brighton-start våknet Liverpool og dominerte kampen og vant fortjent. Nå troner Liverpool øverst, tre poeng foran Arsenal, som skal i aksjon mot Manchester City klokken 17.30 søndag. City er fire poeng bak Liverpool. Før helgens serierunde skilte det bare ett poeng mellom Arsenal, Liverpool og Manchester City i den intense gullkampen i Premier League.
Tidspunkt: 31-03-2024 - Kl.14:58 - Kilde: NRK - Info


101. Alpintsjefen sendte brev til FIS-toppene - vil endre sesongen
Alpinlandslagets sportssjef Claus Ryste ønsker seg senere sesongstart i et brev til sjefene i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Brevet blir sendt i retning FIS i løpet av mandagen, sier Ryste til TV 2. Blant dem som står som mottakere er president Johan Eliasch og generalsekretær Michel Vion. Alpineliten avsluttet søndag sesongen i Saalbach, men grunnet snøfall ble utforrennet avlyst, som mange konkurranser denne sesongen. Nå mener Ryste det må gjøres endringer. – Vi kommer fra en sesong som har vært ekstremt dårlig på mange måter, sier den norske alpinsjefen. I en rapport utarbeidet sammen med KPMG, kommer Ryste og landslaget med flere forslag til endringer i alpinsesongen. Blant punktene er senere sesongstart, etablering av en 4-årig rennkalender og å flytte VM til slutten av februar eller starten av mars. – Vi vil starte litt senere, kjøre litt lengre, forskyve VM og følge Tour-prinsippet. Vi har ikke alt spikret nøyaktig, og vil ikke flytte de mest kjente rennene. De skal forbli. Men det må tas noen valg. Slik det er nå, reiser vi for mye fram og tilbake., sier Ryste. Aleksander Aamodt Kilde har flere ganger tatt til orde for endringer. – Vi ser endringene i klimaet, alle skadene i år, alle avlysningene. Det gjør at vi definitivt må se oss rundt, og bruke tid på å gjøre det vi kan for å få til endringer, sier Kilde til TV 2. (NTB)
Tidspunkt: 25-03-2024 - Kl.06:53 - Kilde: NRK - Info


102. Rosenborg rundspilt i generalprøven: Tapte 0-5
Viking og Rosenborg gjenopptok klubbenes tidligere tradisjon med å spille den siste treningskampen før sesongstart søndag. Det ble en real fest for hjemmepublikumet i Stavanger, som fikk se Viking valse over Rosenbog og til slutt vinne 5-0, etter scoringer fra Sondre Langås, Lars-Jørgen Salvesen, Sander Svendsen, Zlatko Tripic og Sondre Auklend. Rosenborg har hatt en tidvis rufeste oppkjøring til sesongen. Før årets sesong hentet Rosenborg inn 33 år gamle Alfred Johansson som hovedtrener, men svensken har foreløpig ikke fått Rosenborg til å skinne. – De høye forventningene som ble skrudd opp etter ansettelsen av en ung, uredd og offensiv svensk trener, bør skrus kraftig ned, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp om Rosenborg. – På sikt og om han får tid, tror jeg det vil bli bra. Men problemene er på ingen måte løst over natten. Spillerstallen er den samme og de er fortsatt på en identitsjakt, mener Torp. Første runde i Eliteserien spilles 1. april. Da spiller Rosenborg hjemme mot Sandefjord, mens Viking åpner hjemme mot Sarpsborg 08.
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.17:49 - Kilde: NRK - Info


103. Utforfinalen i Saalbach avlyst
De mannlige alpinistenes verdenscupfinale i utfor i østerrikske Saalbach lot seg ikke gjennomføre søndag som følge av trøbbel med traseen. Det melder Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Snøfall natt til søndag gjorde oppgaven med å preparere løypa svært krevende for arrangørene. Utforrennet i Østerrike skulle ha startet 11.15, men ble først skjøvet til klokken 12. Deretter kom beskjeden om at man siktet seg inn på å starte klokken 12.30, før rennet ble utsatt en siste gang til 13. Til slutt kom altså avlysningen. Det var ingen nordmenn på startstreken i Saalbach. Adrien Smiseth Sejersted og Aleksander Aamodt Kilde er begge skadd. Værgudene har skapt trøbbel for gjennomføringen av en rekke verdenscuprenn i alpint denne vinteren. (NTB)
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.11:35 - Kilde: NRK - Info


104. Huber vant etter kjempesvev – Johansson på 7.-plass
Østerrikeren Daniel Huber hoppet hele 247 meter i første omgang og vant hoppernes verdenscupfinale i skiflygingsbakken i Planica. Det ble en severdig konkurranse med mange lange svev. Robert Johansson strakte seg til 239 meter i første omgang, før han slo til med 240 meter i sitt andre hopp. – Det var deilig å starte sånn. Jeg skulle ønske jeg hadde våget å banke nedslag, men alle knall og fall har nok gått litt til hodet på meg, sa Johansson til Viaplay etter det første hoppet. I finaleomgangen klarte han derimot å sette nedslag, og det løftet ham godt opp på resultatlistene. Johansson ble til slutt nummer sju etter å ha levert konkurransens tredje lengste hopp. Østerrikeren Huber fulgte opp med 242,5 meter fra en lav avsats i annen omgang. Det holdt til seier med over 40 poeng foran hjemmefavoritten Domen Prevc og polakken Aleksander Zniszczol. (NTB)
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.10:17 - Kilde: NRK - Info


105. Utforfinalen i Saalbach utsatt – det jobbes med bakken
De mannlige alpinistenes verdenscupfinale i utfor i østerrikske Saalbach er utsatt som følge av pågående arbeid med traseen. Det melder Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) søndag. Utforrennet i Østerrike skulle ha startet 11.15, men foreløpig er denne skjøvet til klokken 12. Det er ingen nordmenn på startstreken i Saalbach. Adrien Smiseth Sejersted og Aleksander Aamodt Kilde er begge skadd. (NTB)
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.10:15 - Kilde: NRK - Info


106. Hauger vraket bilen: – Jeg beklager veldig!
Dennis Hauger (21) fikk en av karrierens tøffeste smeller da han krasjet under Formel 2-runden i Australia natt til søndag. Bilen fikk store skader, Hauger startet fra beste startspor og hadde en gyllen mulighet til å vinne løpet. I stedet var dagen over etter 11 av 30 runder. Hauger mistet veigrepet og fikk et tøft møte med barrikadene. – Nei, nei, nei! Hva er det som har skjedd her, da? Han har gått skikkelig i veggen. Hele bakparten på bilen er ødelagt, sa Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen etter hendelsen. Hauger var rask med å forsikre ledelsen i MP Motorsport om at han hadde klart seg bra helsemessig. – Jeg beklager veldig, sa en svært frustrert nordmann over teamradioen i sekunder etter at det smalt. Hauger krabbet etter hvert uskadd ut av bilen. I etterkant ble det spekulert i at nordmannens krasj skyldtes at han ikke hadde fått opp tilstrekkelig temperatur i dekkene. Isack Hadjar vant hovedløpet i Melbourne. (NTB)
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.07:43 - Kilde: NRK - Info


107. Lavt stoffskifte: Ulrika fant ny løsning
Lavt stoffskifte gjorde Ulrika sengeliggende, utmattet og hun raste opp i vekt. Da den vanlige medisinen ikke fungerte tok hun selv grep - og fant løsningen: - Det ble mitt vendepunkt!
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.00:03 - Kilde: Dagbladet - Info


108. Knekte koden: Kvitt lavt stoffskifte
Lavt stoffskifte gjorde Ulrika sengeliggende, utmattet og hun raste opp i vekt. Da den vanlige medisinen ikke fungerte tok hun selv grep - og fant løsningen: - Det ble mitt vendepunkt!
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.00:03 - Kilde: Dagbladet - Info


109. Wirtz scoret rett fra avspark da Tyskland vant i Frankrike
Etter et blytungt landslagsår i fjor kunne det nye knapt ha startet bedre for Tyskland, som slo Frankrike 2-0 på Lyons hjemmebane. Det var spilt bare sju sekunder da Florian Wirtz skjøt sommerens EM-verter i ledelse. Toni Kroos spilte ham rett fram fra avspark, og han avanserte fritt gjennom et passivt fransk forsvar før han fra distanse sendte en suser i mål via tverrliggeren. Det var tangering av Lukas Podolskis scoring mot Ecuador i 2013, som inntil tidligere lørdag var det raskeste landslagsmål i historien. Noen timer før avspark i Décines scoret Christoph Baumgartner for Østerrike etter seks sekunder av bortekampen mot Slovakia. Han tok ballen forbi tre motspillere før han skjøt forbi keeper Martin Dubravka fra 20 meter. En scoring fra Kai Havertz i andre omgang førte til at det til slutt ble 2-0. (NTB)
Tidspunkt: 23-03-2024 - Kl.22:04 - Kilde: NRK - Info


110. skip truffet av prosjektil utenfor Jemen
Et skip er truffet av «et uidentifisert prosjektil» utenfor Jemen, ifølge britiske myndigheter.
Tidspunkt: 23-03-2024 - Kl.19:27 - Kilde: E24 - Info


111. Kinesisk-eid skip truffet av rakett utenfor Jemen
En kinesisk-eid oljetanker er truffet av en ballistisk rakett som Houthi-militsen i Jemens skjøt mot fartøyet, ifølge den amerikanske sentralkommandoen Centcom.
Tidspunkt: 23-03-2024 - Kl.19:27 - Kilde: E24 - Info


112. Flere stygge fall i Planica: - Likner noe som er veldig, veldig skummelt
Den første omgangen av lagkonkurransen i Planica har blitt preget av tre stygge fall. Decker Dean, Giovanni Bresadola og Timi Zajc (på bildet) har alle gått i bakken etter sine lange svev i skiflygingsbakken. Sistnevnte falt etter å ha hoppet hele 242,5 meter. – Dette begynner å likne noe som er veldig, veldig skummelt. Dette er det tredje fallet i konkurransen, sa Viaplay-kommentator Petter Tenstad etter fallet til Zajc, ifølge NTB. TV-bildene viste at renndirektør Sandro Pertile jobbet i bunnen av bakken med å veilede arrangøren i ulike endringer. Zajc ble støttet bort fra unnarennet, men har senere blitt blitt fraktet bort fra bakken på båre. NRK har vært i kontakt med treneren til Zajc som hevder at sloverenen likevel skal hoppe andreomgang.
Tidspunkt: 23-03-2024 - Kl.09:17 - Kilde: NRK - Info


113. Straffar seg sjølv med 5-mil etter katastrofe­sesong
Som ein av seks løparar på elitelandslaget låg alt til rette for suksess for Filip Fjeld Andersen. Men denne sesongen har han ikkje gått eit einaste skirenn på øvste nivå.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.20:26 - Kilde: NRK - Info


114. Forfang på pallen i Planica
Johann André Forfang hoppet seg opp til en tredjeplass i skiflygingsrennet i Slovenske Planica. – Det var utrolig godt. Jeg har lengtet etter å stå på pallen, og det er deilig å gjøre det her i Planica, sier Forfang til Viaplay. Hjemmehåpet Peter Prevc har annonsert at han legger opp etter sesongen. Fredag kunne han juble over sin første seier på fire år. Prevc leverte fredagens lengste hopp på 231 meter. Østerrikske Daniel Huber sto igjen sist på bommen i andre omgang, men taklet ikke presset. Han ble nummer to, foran Forfang. Marius Lindvik ble den nest beste plasserte nordmannen. Han endte på en femteplass.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.15:53 - Kilde: NRK - Info


115. Forfang på pallen i Planica: – Vært en lang vei dit
Johann André Forfang hoppet seg opp til en tredjeplass i skiflygingsrennet i Slovenske Planica. – Nei, det er veldig deilig. Har lengtet etter å ha kjempet om pallplasseringer så deilig å gjøre det her i Planica, sier han til NRK. Tromsøværingen er i det humoristiske hjørnet etter pallplasseringen. – Det som jeg skulle si alltid veldig deilig. Neida, det er en veldig god bakke for meg. Jeg begynner å få en del pallplasser her, så jeg trives veldig her, sier Forfang. Hjemmehåpet Peter Prevc har annonsert at han legger opp etter sesongen. Fredag kunne han juble over sin første seier på fire år. For sin egel del har ikke Forfang levert en like god sesong på fem år. Derfor har denne sesongen virkelig vært en høydepunkt. – Ufattelig godt. Som jeg har sagt litt tidligere, det har vært en lang vei dit, så det å kunne prestere helt i toppen det er vanvittig deilig, sier han. Prevc leverte fredagens lengste hopp på 231 meter. Østerrikske Daniel Huber sto igjen sist på bommen i andre omgang, men taklet ikke presset. Han ble nummer to, foran Forfang. Marius Lindvik ble den nest beste plasserte nordmannen. Han endte på en femteplass.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.15:53 - Kilde: NRK - Info


116. Slik stiller Norge mot Tsjekkia
Årets første landskamp for de norske fotballmennene spilles fredag kveld. Da skal Norge spille hjemme mot Tsjekkia i en privatlandskamp. Norge stiller med følgende mannskap, i det som trolig blir en 4-3-3-formasjon: Ørjan Håskjold Nyland - Kristoffer Vassbakk Ajer, Andreas Hanche-Olsen, Leo skiri Østigård, Fredrik Bjørkan - Martin Ødegaard, Patrick Berg, Sander Berge - Oscar Bobb, Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth. Norge skal videre spille hjemme mot Slovakia på tirsdag. Også det er en privatlandskamp, men de to kampene mot relativt likt rangert motstand kan vise seg å bli viktige for Norge for å komme i andre seedingspott til VM-kvalifiseringen som blir trukket mot slutten av året.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.15:45 - Kilde: NRK - Info


117. Northug åtvarar landslaget før Johaug-duellen: – Alle blir skremte
Laurdag gjer Therese Johaug comeback i NM. No legg skiprofilane press på landslagsløparane før Johaug-duellen på tremila.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.15:05 - Kilde: NRK - Info


118. Klæbo vant NM-gull - vurderer å droppe femmil
Johannes Høsflot Klæbo var i det umulige hjørnet om dagen. Han vant 10 kilometeren i NM med over tolv sekunder ned til Erik Valnes. Etter målgang snakket de to i ivrig passiar om løpet. Både Klæbo og Valnes var enige om hvor tungt det var. – Vi snakket om hvor tungt dette var, sier Klæbo til NRK. Fredagens seieren ble Klæbos hans åttende NM-gull. «Bjørnen» fra Sørreisa leverte et godt løp, og gikk inn til en overlegen ledelse. Etter målgang snakket han meget varmt om skiene. – Ja, jeg vurderte nesten å bryte siden jeg var så mye bedre enn alle andre. Jeg sto bare å pirket og tok ti sekunder på én flate. Det var tullete. Det var feige lag, sier han til NRK. – Jeg følte at jeg åpnet ganske kontrollert, men det ble tungt likevel på dette føret. Det skala jeg innrømme. Jeg måtte justere en del på sisterunden. Hvis jeg slår Johannes nå så er det en skrell, fortsetter han. Lørdag er det fem mil som står på programmet. Dagens vinner gleder seg ikke til å legge ut på distansen. – Jeg tenker på hvor vondt det skal bli å gå fem mil her i morgen, sier Klæbo. For det er nemlig usikkert om han skal begi seg ut på femmila i morgen. – Jeg tror det kommer til å bli noe av tyngste jeg kommer til å gå, fortsetter trønderen.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.14:42 - Kilde: NRK - Info


119. Norge slo sluttspillklare Danmark i curling-VM
Norge med Marianne Rørvik som skip tok sin fjerde seier i curling-VM med 9-3 over Danmark. Håpet om en plass i sluttspillet røk derimot allerede torsdag. Det norske laget står med fire seire og sju tap med en kamp igjen å spille. Danmark var allerede klar for utslagsrunden før kampen mot de norske kvinnene. Da det ble 9-3 til Norge i den åttende omgangen, takket danskene for kampen. Ved siden av skip Marianne Røvik er Martine Rønning, Mille Haslev Nordbye og Kristin Skaslien også med på laget. I november ble det bronse i EM, men denne gangen lyktes ikke det norske laget. Norge avslutter VM mot Estland sent fredag kveld norsk tid. Canada, Italia, Sør-Korea, Sveits, Sverige og Danmark var klare for utslagsrundene før fredagens avsluttende kamper. (NTB)
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.14:32 - Kilde: NRK - Info


120. Ukjent skiskytter rystet langrennseliten: – Ser fantastisk ut for Randby
Etter 1,1 kilometer var hun nummer 35. Men til slutt var den helt ukjente sensasjonen Gro Njølstad Randby bare drøyt to sekunder unna NM-gullet i kamp med landets beste langrennskvinner.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.11:05 - Kilde: NRK - Info


121. Stort angrep: - Byen er mørklagt
For andre gang på to dager har Vladimir Putins krigsmaskin gjennomført et omfattende luftangrep mot Ukraina.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.06:05 - Kilde: Dagbladet - Info


122. Ser forbi «støy» i oljefrakt: – Kan bli helt ellevilt
Få bestillinger av nye skip legger til rette for stor oljefrakt-opptur, ifølge eksperter.
Tidspunkt: 22-03-2024 - Kl.05:21 - Kilde: E24 - Info


123. Norges curlingkvinner slått ut i VM
De norske curlingkvinnene gikk på sitt sjuende VM-nederlag med 4-7 for Sør-Korea torsdag. Med to kamper igjen er håpet om en plass i sluttspillet ute. Tidligere på dagen ble det norske laget utklasset 11-2 av Italia, som med seieren tok seg videre i mesterskapet. Så langt er vertsnasjon Canada alene om å være uten tap etter ni oppgjør. I kveldskampen mot Sør-Korea tok Norge ledelsen 2-0, men så ble det bråstopp. Sørkoreanerne tok fem poeng før de norske kvinnene reduserte til 3-5. To nye koreanske poeng i den åttende omgangen ble til 7-3. En liten trøst var Norges redusering til 4-7 i den niende omgangen. Ved siden av skip Marianne Røvik er Martine Rønning, Mille Haslev Nordbye og Kristin Skaslien også med på laget. I november ble det bronse i EM, men denne gangen lyktes ikke det norske laget. Fredag avsluttes grunnspillet. Da skal Norge møte Danmark og Estland.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.20:18 - Kilde: NRK - Info


124. Ut mot hemmeleghaldet til skipresidenten: – Vekker mistanke
Presidenten i Det internasjonale skiforbundet (FIS) nektar å oppgi kor mykje pengar han gir organisasjonen han sjølv oppretta. Det skaper reaksjonar.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.19:00 - Kilde: NRK - Info


125. Kristine Stavås skistad tok Konnerud til tredje strake NM-gull i lagsprint
Kristine Stavås skistad tok NM-tittelen i lagsprint for Konnerud IL. Dette er tredje år på rad de vinner denne øvelsen i NM. Kristine Stavås skistad og hennes lagvenninnne Maria Hartz Melling fikk en tøff start på finalen for Konnerud IL. Byåsen 1 tok tidlig føringen og satt et tempo de andre lagene slet med å følge. En sterk 4. etappe fra skistad sørget for at forspranget ble hentet inn, men etter Hartz Melling sin siste etappe hadde avstanden økt til 13 sekunder opp til Byåsen 1. skistad tok opp jakten fra første stavtak på den siste etappen og hentet inn Hanne Wilberg Rofstad og Byåsen 1 etter bare 800 meter. Derfra og ut viste hun seg som verdens beste kvinnelige sprinter og vant foran Asker 1 og Fossum 1 på henholdvis 2.- og 3. plass. – Hun gjør to enorme etapper på slutten her og viser at utholdenheten har blitt bedre, sa Jann Post i det skistad gikk seirende i mål. – Det var en fin dag. I dag gikk vi for hele Konnerud, så det var lett å motivere seg til å gå, sier skistad etter seieren.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


126. Bekrefter: - Effekt
Martin Ødegaard (25) skinner i alle sammenhenger. Han bekrefter at Helene Spilling (27) har hatt «god effekt på livet og karrieren». Paret roses av TV 2-profil.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.17:03 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


127. Skadeplaget Glimt-tropp halvannen uke før seriestart: – Må bare trene med de vi har
Langt fra alt har gått på skinner for Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt i opptakten til årets eliteseriesesong. Flere av spillerne trøbler med skade. Runar Espejord, Kasper Høgh, Omar Elabdellaoui og Julian Faye Lund er blant de skadde spillerne. Det samme er Håkon Evjen, men midtbanespilleren nærmer seg full retur til spill. – Kroppen kjennes bra ut. Jeg har hatt hardtrening i noen uker, så jeg har begynt å komme på et bra nivå, både fotballmessig og fysisk. Jeg må fortsatt være litt forsiktig, så jeg ikke gjør noe dumt, sier Evjen til Avisa Nordland. Glimt-sjef Knutsen er tydelig på at gultrøyene er nødt til å gjøre det beste ut av situasjonen. – Vi må bare trene med de vi har. Så må vi få litt hjelp fra Junkeren om vi kan, og trenger for å få opp antallet, sier han til lokalavisen. Han legger til at det er for tidlig å si hvor mange av de skadde spillerne han har med når Glimt serieåpner mot Fredrikstad 31. mars. Før den tid venter Molde i en treningskamp førstkommende mandag. 12. mars ble det gjort kjent at Knutsen har forlenget sin avtale med Glimt til å gjelde ut 2025-sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.13:25 - Kilde: NRK - Info


128. skistads brutale konklusjon: – Jeg er bygd veldig annerledes
Kristine Stavås skistad har blitt en skiløper i verdensklasse etter at hun takket nei til landslaget. Nå snakker hun ut om dilemmaet før VM-sesongen.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.12:34 - Kilde: NRK - Info


129. Forfang og fire andre norske kvalifiserte seg i Planica
Johann André Forfang og Robert Johansson fulgte ikke opp det de gjorde på trening, men ble Norges beste menn i kvalifiseringen i skiflygingsbakken i Planica. Forfang og Johansson ble nummer to og tre under den andre treningsomgangen torsdag morgen, men i kvalifiseringen senere på dagen måtte de nøye seg med 13.- og 15.-plass. Forfang nådde 208 meter og Johansson 204,5 meter. Det var mer enn godt nok til å bli blant de 40 som tok seg til fredagens verdenscuprenn samme sted. Benjamin Østvold, Marius Lindvik og Robin Pedersen er også klare for fredagens renn. Pedersen ble nummer 40 og var sistemann som klarte det etter et hopp på 191,5 meter. Sindre Ulven Jørgensen var eneste nordmann som ikke klarte å kvalifisere seg. Han ble nummer 48. Japaneren Ryoyu Kobayashi vant kvalifiseringen etter et hopp på 230 meter og 214,0 poeng fra avsats ni. Polens Piotr Zyla ble annenmann etter 241 meter og 213,4 poeng. Østerrikes Daniel Huber var tredje best. (NTB)
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.11:42 - Kilde: NRK - Info


130. Granerud står over verdenscupavslutningen
Fjorårets suverene hoppener Halvor Egner Granerud har ikke fått det til å stemme denne sesongen. Nå står han over de siste verdenscuprennene i Slovenia. – Tanken er for tom og hoppingen for ustabil til at jeg synes det er fornuftig å sette utfor Planica i år, skriver Granerud i en SMS til Dagbladet. 27-åringen setter dermed strek for det som har vært en blytung sesong i hoppbakken. I fjor vant Granerud både den prestisjetunge hoppuka i tillegg til verdenscupen sammenlagt, men i år har han ikke bokført én eneste pallplass individuelt. – Granerud sa til meg at han ikke følte seg helt klar for Planica. Dette på bakgrunn av sesongen sett under ett, sier fungerende landslagstrener Magnus Brevig til Dagbladet. Dermed blir Johann André Forfang, Marius Lindvik, Robert Johansson, Sindre Ulven Jørgensen, Robin Pedersen og Benjamin Østvold de norske bidragene i Slovenia. Torsdag er det kvalifisering i skifygingsbakken, før det er individuelle konkurranser fredag og søndag. Lørdag er det lagkonkurranse. (NTB)
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.06:34 - Kilde: NRK - Info


131. Beskriv tåa som ein «jellyfish»: – Heng og sleng
Aleksander Aamodt Kilde samanliknar stortåa si med ei manet etter sitt sesongøydeleggande fall i Wengen, og uttrykker uro for korleis det kjem til å påverke skikøyringa.
Tidspunkt: 21-03-2024 - Kl.06:09 - Kilde: NRK - Info


132. Sverige legger frem heftige kraftplaner
Regjeringen i Sverige vil nær doble kraftproduksjonen frem til 2045 av hensyn til det grønne skiftet, ifølge en ny plan. Kjernekraft blir sentralt for å sikre stabil kraftforsyning.
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.21:21 - Kilde: E24 - Info


133. Røste ferdig i FIS-styret etter årets kongress
Erik Røste er ferdig som styremedlem i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) når perioden løper ut i juni. Det bekrefter han i en tekstmelding til Dagbladet. Til samme avis opplyser generalsekretær Arne Baumann i Norges skiforbund at Røste ikke lenger er deres kandidat når styreplasser skal velges på FIS-kongressen. – Ja, det kan jeg bekrefte, skriver Baumann. Røste ble stemt inn i FIS´ øverste organ i 2018. Norges daværende skipresident tok over etter Sverre Seeberg, som hadde sittet i styret som norsk representant i 14 år. I 2022 gikk Røste av etter ti år som toppsjef i NSF. Han ble erstattet av Tove Moe Dyrhaug. (NTB)
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.20:19 - Kilde: NRK - Info


134. Stöckl reiser til Planica - men ikke som trener
Alexander Stöckl tar turen til Planica for å få med seg verdenscupavslutningen, men stiller ikke som hovedtrener for Norges hoppherrer. Det forteller Stöckl til Dagbladet. Østerrikeren har i flere uker holdt seg borte fra renn på grunn av en intern konflikt med utøverne. – Jeg drar til Planica for å møte den internasjonale hoppfamilien og trenerkolleger fra andre land. Men jeg vil ikke være der i en rolle som hovedtrener for Norge, sier han og fortsetter: – Jeg har ingen oppgave for dem (de norske hopperne). Jeg kommer til å møte dem, men det blir ingen stor sak. Stöckl har trent det norske herrelandslaget i hopp med stor suksess siden 2011, men nå er framtiden svært uviss. Han er i en prosess med Norges skiforbund for å avklare situasjonen. Verdenscupavslutningen i Slovenia varer fra torsdag til søndag.
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.18:21 - Kilde: NRK - Info


135. Politiet med razzia mot Rubiales´ bolig og kontorer
Spansk politi har pågrepet minst seks personer under en razzia mot den tidligere spanske fotballpresidenten Luis Rubiales og forbundets kontorer. Det skjer som en del av etterforskningen om pengevasking og korrupsjon i forbindelse med det spanske fotballforbundets avtale om å legge den nasjonale supercupen til Saudi-Arabia. Det spanske politiets spesialstyrke opplyser at Rubiales ikke er blant de seks pågrepne, men en person med kjennskap til operasjonen forteller nyhetsbyrået AP at Rubiales er blant fem personer som er under etterforskning. Denne personen er derimot ikke klarert for å snakke offentlig om politiaksjonen. Politiet opplyser videre at kontorene til Spanias fotballforbund i nærheten av Madrid, og en bolig tilhørende Rubiales i Granada, ble raidet. De forteller også at Rubiales ikke var hjemme under aksjonen. I alt elleve bygninger var omfattet av razziaen. Det ble gjort beslag av dokumenter ved siden av sju pågripelser, og ytterligere fem personer er satt under etterforskning, heter det fra statsadvokaten i landet. Rubiales trakk seg fra presidentvervet i Spanias fotballforbund i september etter den mye omtalte kysse-episoden med spilleren Jenni Hermoso da landslaget sikret seg VM-tittelen i Australia i august. Under Rubiales´ tid som president endret han formatet til den spanske supercupen. Den ble gjort om til en firelags miniturnering og flyttet til Saudi-Arabia som en del av en avtale verdt 420 millioner kroner per turnering. Den spanske påtalemyndigheten åpnet etterforskning av avtalen i 2022, da det kom fram i et lydopptak mellom Rubiales og spilleren Gerard Piqué at de snak
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.13:09 - Kilde: NRK - Info


136. Rekorddeltakelse for langrenn og ski-NM
Rundt 1100 deltakere er påmeldt til NM del 2 i langrenn i Lillehammer. Aldri har det vært med flere i et NM på ski. Del 1 av årets NM i langrenn ble arrangert på Beitostølen tidligere i vinter. Del to starter med lagsprint torsdag og avsluttes med femmil for menn og tremil for kvinner lørdag. Fredag er det 10 kilometer klassisk for menn og 5 kilometer klassisk for kvinner på programmet. Therese Johaug er blant dem som har meldt seg til innsats på lørdagens tremil. – Dette er fantastisk. Vi setter rekord under NM-dagene i Lillehammer denne uka, og dette viser at langrennssporten står utrolig sterkt i ski-Norge, forteller daglig leder i langrenn i Norges skiforbund, Cathrine Instebø i en pressemelding. Det er påmeldt rundt 950 løpere (senior og junior) til fredagens renn. Rundt 400 løpere er påmeldt til tremil og femmil. Begge disse tallene er rekordstore. Den tidligere rekorden for en NM-konkurranse på ski ble satt på Lygna i 2019. Da var det 719 startende løpere på 5- og 10 kilometer.
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.07:51 - Kilde: NRK - Info


137. FIS fristet Norge med milliard­sum – skistyret sa likevel nei
Tirsdag bestemte styret i Norges skiforbund at de likevel ikke vil arrangere FIS-games i 2028. Nå vurderer også den andre kandidaten å trekke seg.
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.05:45 - Kilde: NRK - Info


138. Løfter lakseaksje med over 20 prosent og ser høyere priser
Carnegie oppjusterer lakseaksjene, selv om mye skadet fisk kan dempe resultatene på kort sikt. To selskaper skiller seg ut som toppvalg.
Tidspunkt: 20-03-2024 - Kl.05:00 - Kilde: E24 - Info


139. skiller ut iskrem og vil kutte 7.500 arbeidsplasser
Den britiske merkevaregiganten Unilever kvitter seg blant annet med Ben & Jerry’s.
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.20:40 - Kilde: E24 - Info


140. Johansson disket fra NM-gull: – Jeg legger meg paddeflat
Robert Johansson klinket til i finaleomgangen i hopp-NM og trodde han ble norgesmester på Lillehammer. Så ble 33-åringen diskvalifsiert, og gullet gikk derfor til Johann André Forfang. – Jeg legger meg paddeflat. Det er min feil, sier Johansson til NRK. – Det er ikke noe mer komplisert enn at jeg har huska å sjekke tre av fire hopp. Før det fjerde glemte jeg det. Da var jeg litt for lett på vekta etter det siste hoppet, forklarer han. Johansson glemte altså å sjekke vekten mellom første- og andreomgang. Etter rennet viste det seg at han veide mindre enn han skulle, og dermed hadde hoppet med feil lengde på skiene. Han har full forståelse for juryens avgjørelse om å diskvalifisere ham. – Jeg må tørre å stå for det hvis jeg har driti meg ut og glemt å ta de slurkene med vann, sier Johansson og fortsetter: – Det er vel første gangen jeg har røket på en sånn smell. Det er drit. Hoppinga er fin, men det er sånn som ikke skal skje. Det er min feil. Da må man tåle å stå i det. Johansson – som bor og er fra Lillehammer – lå på andreplass før den første omgangen, men etter et hopp på 142,5 meter satt han presset på Johann André Forfang. Forfang ledet bare med én tidel før finaleomgangen. Der hoppet han 137,5 meter og endte 3,1 poeng bak Johansson. Etter at sistnevnte ble disket, endte Forfang likevel opp som gullvinner. Benjamin Østvold endte på tredjeplass, men også han ble disket og mistet sin første NM-medalje. Etter de to diskvalifiseringene hoppet Marius Lindvik og Robin Pedersen opp til henholdsvis sølv- og bronseplass. Se NM-veka fra Lillehammer direkte på NRK. Til helgen avlsuttes verdenscupsesongen i Planica for de mannlige hopperne.
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.11:57 - Kilde: NRK - Info


141. Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia
De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada. skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning. Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire. Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.05:43 - Kilde: NRK - Info


142. Lirking, pruting og humor: Dette er Riksmeklerens verktøykasse
Dersom vennlig press og skisser ikke strekker til, kan riksmegler Mats Wilhelm Ruland komme til å stole på stillheten under forhandlingene om lønnsoppgjøret.
Tidspunkt: 19-03-2024 - Kl.05:00 - Kilde: E24 - Info


143. Rørt kombinertsjef tatt på senga med hederspris: – Det var litt utfordrende
Kombinertsjef Ivar Stuan ble overrasket med hederspris under en galla i regi av Det internasjonale skiforbundet (FIS) i Trondheim søndag. Hedersprisen Stuan ble tildelt går til personer som har betydd spesielt mye for kombinertsporten. Den bærer navnet Kai Arne Ringen Trophy. – Kai Arne Ringen var en svært god leder over mange år for kombinert i Norge og betydde også svært mye for idretten vår internasjonalt, sier Stuan. Sportssjefen ble tatt på senga og slet med å finne de rette ordene da han fikk stående applaus søndag. – Du blir satt ut når du blir ropt opp slik foran 250-300 kombinertvenner med hele verdenseliten på plass i salen. Det var spennende, moro og litt utfordrende. Dette er en pris som henger høyt og betyr mye, sier Stuan. Kai Arne Ringen var sentral i utviklingen av norsk og internasjonal kombinertsport i en årrekke. Han kom inn i idretten i 1978 og var blant annet leder av kombinertkomiteen i Norges skiforbund. Han døde i 2015. (NTB)
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.17:25 - Kilde: NRK - Info


144. Sverige-stjernene varslar oppvask med smørjarane: – Bedrøveleg
Sveriges skistjerner langa ut mot eige smørjeteamet etter fiaskoen på heimebane i helga. No varslar dei oppvask før VM-sesongen.
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.16:19 - Kilde: NRK - Info


145. Gutt (16) tiltalt for drap
8. oktober i fjor ble Henrik Myllykoski (15) funnet død i svenske Säveån. Nå er en 16 år gammel gutt tiltalt for drap.
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.13:04 - Kilde: Dagbladet - Info


146. Ruud klatrer på verdensrankingen
Casper Ruuds kvartfinaleplass i Indian Wells løfter ham opp til 8.-plass på ATP-rankingen i tennis. Det er ett hakk opp fra nordmannens forrige plassering. Ruud samlet 155 rankingpoeng ved å ta seg to steg lenger i California enn i fjor. Det ble stopp i kvartfinalen mot amerikaneren Tommy Paul, som klatrer tre plasser og er nummer 14 på den ferske rankingen. Ruud (3560 poeng) ligger vel hundre poeng bak danskenes tennisyndling Holger Rune. Derfra skiller det over 1000 poeng opp til 6.-rankede Andrej Rublev. Neste turnering for Ruud og tenniseliten er nok en Masters 1000-turnering, Miami Open, som starter onsdag. (NTB)
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.07:16 - Kilde: NRK - Info


147. Curling-VM: Norsk tap for USA
Norges curlingkvinner fikk en dårlig start på sin tredje VM-kamp i Canada og tapte 5-7 for USA natt til mandag norsk tid. Det betyr at skip Marianne Rørvik og hennes lag står med én seier og to tap i turneringen. Tidligere søndag ble det 8-7-seier over Sverige, som ligger helt sist i VM så langt. Mot amerikanerne ble det tidlig vrient, og USA ledet 3-0 etter tre omganger. Norge reduserte til 2-3, men havnet så under med 2-5. Før siste omgang, der Norge hadde siste stein, ledet amerikanerne 7-4. Rørvik og lagvenninnene hennes klarte bare å ta ett poeng, og dermed endte det med tap. Foruten Rørvik spiller Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning for Norge i VM. Canada, Italia og Sveits topper så langt med tre strake seirer hver. (NTB)
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.06:34 - Kilde: NRK - Info


148. Johaug bekrefter: Klar for NM-comeback
Therese Johaug stiller til start i NM-tremila på Lillehammer neste lørdag. Det bekrefter 35-åringen fra Dalsbygda overfor NRK søndag kveld, bare et par timer før påmeldingsfristens utløp. – Det er et steg på veien for å se hvordan formen er per dags dato, skriver Johaug i en melding til NRK. Johaug avsluttet sin karriere våren 2022 etter OL-suksessen i Beijing. 17. mai i fjor ble hun mor til en datter ved navn Kristin. Den siste tiden har det vært kjent at hun vurderer et comeback som aktiv langrennsløper fram mot VM-femmila i Trondheim neste vinter. I et intervju med NRK under første del av NM for tre uker siden åpnet hun for å gå tremila i NM del 2. – Det betyr jo mye å se hvordan formen er, og om det er reelt mulig eller ikke, sa hun da. 3. mars gikk hun sitt første skirenn på nesten to år da hun vant Engadin Frauenlauf i Sveits suverent foran sin gamle rival Justyna Kowalczyk-Tekieli. Nå skal altså Johaug måle krefter med norgeseliten – deriblant Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå som ble nummer to og tre i verdenscupavslutningen i Falun søndag. Therese Johaug har for øvrig 18 NM-gull i langrenn. Det hittil siste kom på tremila i Harstad i 2022.
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.21:23 - Kilde: NRK - Info


149. Tandrevold hadde sjansen - men vant ikke verdenscupen sammenlagt 
Ingrid Landmark Tandrevold lå som nummer to i sammendraget før søndagens fellesstart, 61 poeng bak italienske Lisa Vittozzi. Tandrevold måtte bli topp to i søndagens renn i Canmore for å det hele tatt ha sjansen til å vinne verdenscupen sammenlagt, uavhengig av hvordan det gikk med Vittozzi. Vittozzi ble nummer 21, så Tandrevold måtte ha vunnet fellesstarten for å vinne verdenscupen sammenlagt. – Det er et av de verste løpene jeg har sett hun gå noen gang. I hvert fall denne sesongen, sier NRKs ekspert Jann Post om Vittozzi. – Dette må være det dårligste. Det er rett og slett dårlig det hun gjør. Hun takler ikke å gå i gult, følger NRKs ekspert Ola Lunde opp. Tandrevold bommet totalt fire ganger og ble nummer åtte. Hun ble dermed beste norske. – Det føles utrolig. I dag var et tøft løp, men jeg hadde så lyst på kula og det føles fantastisk å vinne den, sier Vittozzi til NRK. Franske Lou Jeanmonnot vant søndag og tok med det over andreplassen i sammendraget fra Tandrevold, som dermed endte som nummer tre totalt. – Jeg er veldig fornøyd. Det å være verdens tredje beste skiskytter er mer enn jeg hadde forventet før sesongen, sier Tandrevold til NRK.
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.17:45 - Kilde: NRK - Info


150. Østlendingen: Alvorlig medisinsk hendelse i Birken
En person er fraktet til Lillehammer sykehus etter en alvorlig medisinsk hendelse etter målgang i Birken søndag. – Hendelsen skjedde innendørs med helsepersonell til stede. Pasienten fikk umiddelbart livreddende førstehjelp og hadde kvalifisert personell ved sin side til han ble lagt inn på sykehus, bekrefter rennlege Håvard Hoff Johnstad overfor Østlendingen. Deltakeren fikk behandling i omkring 45 minutter inne i bygningen som normalt huser servering og VIP på Birkebeineren skistadion før han ble fraktet videre til Lillehammer sykehus i ambulanse, skriver avisen. Birkebeinerrennet er et 54 kilometer langt renn som går fra Rena til Lillehammer. (NTB)
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.16:32 - Kilde: NRK - Info


151. Kaldsvettet i timevis før sammenlagtseier: – Kroppen er ganske ødelagt
Søndag trengte Harald Østberg Amundsen kun 19 poeng for å sikre sammenlagtseieren i verdenscupen. Med 24 poeng på de to bonusspurtene underveis sikret han det, før han gikk inn til en 17. plass på 20-kilometeren i Falun. – Det føles uvirkelig. Jeg tror jeg må la det synke litt inn. Selvfølgelig ikke det beste rennet i dag, men jeg gjør jobben og tar de poengene jeg skal. – Jeg visste at jeg måtte ta 19 poeng og 12+12 er vel 24, etter hva jeg har regnet på. Jeg har brukt 24 timer å regne på det. Jeg har tenkt mye på det. Jeg våknet i dag og kaldsvettet frem til start. Man blir uvel når verdens beste skiløper jakter i rygg. – Lufta gikk helt ut av kroppen etter den siste spurten. Jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg skulle fighte skikkelig til mål, men batteriet var helt flat etter den siste spurten. Det har vært en fryktelig lang sesong og kroppen er ganske ødelagt. Til slutt var det et lite norsk tog som gjorde opp om seieren. Aller best var, som så mange ganger før, Johannes Høsflot Klæbo. Trønderen spurtet enkelt inn til sin syvende strake verdenscupseier, foran Gjøran Tefre og Martin Løwstrøm Nyenget. For Tefre er det karrierens første pallplass i verdenscupen.
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.14:03 - Kilde: NRK - Info


152. Raw Air: Forfang fortsatt i pallkampen tross 22.-plass i Vikersund
Johann Forfang fikk det ikke til å stemme i søndagens første skiflygingsrenn i Raw Air. Han havnet langt bak, men holder 3.-plassen sammenlagt. Tromsværingen fikk bare til 202,5 meter og ble nummer 22 i en konkurranse som kun besto av én omgang. Etter hoppet var Forfang tydelig oppgitt. Stefan Kraft tok seieren og strammet grepet om Raw Air-tittelen. Østerrikeren slo landsmannen Daniel Huber med 7,8 poeng etter et svev på 244,5 meter i mammutbakken. Halvor Egner Granerud ble best av de norske som nummer fire. Han tok seg ned til 232,5 meter, og rett bak ham endte Robert Johansson (220,5 meter). I likhet med Forfang klaffet det ikke for Marius Lindvik. Han tok 26.-plass etter å ha notert 192,5 meter i Vikersundbakken. Nedtur ble det også for Benjamin Østvold. Han slo til med 230 meter, men ble senere diskvalifisert på grunn av skilengde. I sammendraget leder Kraft med 88,2 poeng på sloveneren Peter Prevc, mens det er 117,9 ned til Forfang på den siste pallplassen. Lørdagens renn ble avlyst på grunn av sterk vind. Derfor vil søndagens siste konkurranse bestå av tre omganger.(NTB)
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.11:21 - Kilde: NRK - Info


153. Norsk opptur i sesongavslutningen: Weng og Kalvå på pallen
Amerikanske Jessie Diggins viste søndag hvorfor hun har vært den beste langrennsløperen på kvinnesiden denne sesongen. I sesongavslutningen i Falun hadde hun den norske duoen Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå i hælene inn på oppløpet. Men de kunne ikke gjøre noe med amerikaneren, som spurtslo de norske løperne, og vant 20 kilometeren. Heidi Weng ble nummer to, og Anne Kjerti Kalvå avsluttet sesongen med en skikkelig opptur. Hun to tredjeplassen. Diggins tok også alle de innlagte spurtene underveis i rennet. Amerikaneren økte ledelsen til svenske Linn Svahn i sammendraget, og vant verdenscupen sammenlagt med god margin.
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.10:55 - Kilde: NRK - Info


154. Eirin Maria Kvandal vant Raw Air etter skiflygingssseier i Vikersund
Eirin Maria Kvandal (22) sikret Raw Air-tittelen med å vinne tidenes første verdenscuprenn for kvinnelige skiflygere i Vikersund. Mosjøen-hopperen ledet med 4,7 poeng på Silje Opseth etter første omgang. Det forspranget skuslet hun ikke bort i mammutbakken. Kvandal tok seg ned til 202 og 212 meter. Hun vant rennet med seks poeng til Opseth, som satte verdensrekord med et finalesvev på hele 230,5 meter. 22-åringen hadde en luke på 94,8 poeng til østerrikeren Eva Pinkelnig i Raw Air-sammendraget før finaleomgangen. Tittelrivalen greide bare 194 meter og var nummer åtte etter første hopp i Vikersund. (NTB)
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.10:03 - Kilde: NRK - Info


155. Eirin Maria Kvandal vant Raw Air etter skiflygingsseier i Vikersund
Eirin Maria Kvandal (22) sikret Raw Air-tittelen med å vinne tidenes første verdenscuprenn for kvinnelige skiflygere i Vikersund. Mosjøen-hopperen ledet med 4,7 poeng på Silje Opseth etter første omgang. Det forspranget skuslet hun ikke bort i mammutbakken. Kvandal tok seg ned til 202 og 212 meter. Hun vant rennet med seks poeng til Opseth, som satte verdensrekord med et finalesvev på hele 230,5 meter. – Jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Hjertet pumper fortsatt ganske greit etter det siste hoppet. Nå gleder jeg meg bare til neste år. Det er forferdelig at vi må vente så lenge til neste gang, sa Kvandal til NRK etter triumfen. 22-åringen hadde en luke på 94,8 poeng til østerrikeren Eva Pinkelnig i Raw Air-sammendraget før finaleomgangen. Tittelrivalen greide bare 194 meter og var nummer åtte etter første hopp i Vikersund. (NTB)
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.10:03 - Kilde: NRK - Info


156. Nygaard vant Birkebeinerrennet for tredje år på rad
Også i år innfridde Andreas Nygaard (33) og tok hjem seieren i Birkebeinerrennet. Det var hans fjerde triumf i langløpsklassikeren. Tre av dem har kommet på rad. Nygaard tok sin første Birken-seier i 2018. Søndag var han en del av en gruppe på seks mann som gikk fra resten av feltet. Mot slutten var det kun to av dem som kjempet om å vinne, og i strålende vær vant Nygaard på tiden 2.23.55,2. Det gjorde han etter å ha slått Johan Hoel klart i spurten. Rennseieren var Nygaards tredje i ski Classics denne sesongen. Max Novak fra Sverige tok tredjeplassen.
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.09:20 - Kilde: NRK - Info


157. Superomgang av de norske alpinkvinnene
Norge preger verdenscupavslutningen i storslalåm med tre kvinner blant de fem beste etter 1.-omgangen i Saalbach. Den sterke laginnsatsen gjør at Norge har gode pallmuligheter. Thea Stjernesund var nest raskest i den østerrikske traseen og er 48/100 sekund bak ledende Federica Brignone fra Italia. To hakk bak følger Mina Fürst Holtmann. Bærum-alpinisten ble nummer to i lørdagens slalåmfinale, og hun øyner nok en topplassering etter å ha lagt seg inn på 4.-plassen. Det skiller 98 hundredeler til toppen. Ragnhild Mowinckel henger også med i karrierens siste verdenscuprenn i storslalåm. Moldenseren tapte mye fra første til andre mellomtid, men hevet seg inn mot mål. Hun er nummer fem og bak med 1,31 sekunder. Finaleomgangen starter klokken 12. (NTB)
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.08:50 - Kilde: NRK - Info


158. NRK Svarer: Still spørsmål om Birkebeinerrennet
Kan Petter Northug ta sin første langløpsseier? Hvilke sjanser har duoen i skiklubben? Her kan du spørre om alt du lurer på.
Tidspunkt: 17-03-2024 - Kl.05:57 - Kilde: NRK - Info


159. Thingnes Bø passerte legenden: – En av de beste skiskytterne noensinne
Johannes Thingnes Bø vant verdenscupen sammenlagt lørdag kveld. Nå har han kun én mann foran seg på antall verdenscupseiere i skiskyting for menn.
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.18:24 - Kilde: NRK - Info


160. Knotten står over jaktstarten
Karoline Knotten har valgt å stå over lørdagens jaktstart i Canmore. skiskytteren ble bare nummer 56 på torsdagens sprint og hadde et vanskelig utgangspunkt. Derfor sparer hun i stedet kreftene til søndagens fellesstart, som avslutter verdenscupsesongen. Norge stiller da med fire kvinner på start. Ingrid Landmark Tandrevold starter 1.02 bak sprintvinner Lisa Vittozzi, mens Marthe Kråkstad Johansen har 1.35 opp. Ida Lien er 1.59 bak lederen og Maren Kirkeeide har 2.08 å ta igjen. Tandrevold leder fortsatt verdenscupen, men er bare sju poeng foran Vittozzi med to renn igjen. Jaktstarten i Canada starter klokken 18.10 og vises direkte på NRK1.
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.15:04 - Kilde: NRK - Info


161. Herrenes skiflygingsrenn i Vikersund utsatt
Ruskeværet fortsetter å skape trøbbel for lørdagens Raw Air-konkurranser i Vikersund. Herrenes skiflygingsrenn er utsatt til klokken 16.30. Rennet skulle i utgangspunktet ha start 16.00, men er nå forsinket med en halvtime i håp om at værforholdene bedrer seg. Juryen møtes klokken 16.00 for å ta en ny avgjørelse om rennstarten. Tidligere søndag ble kvinnerennet i samme bakke avlyst. (NTB)
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.14:52 - Kilde: NRK - Info


162. Herrenes skiflygingsrenn i Vikersund er avlyst
Ruskeværet fortsetter å skape trøbbel for lørdagens Raw Air-konkurranser i Vikersund. Herrenes skiflygingsrenn ble utsatt flere ganger, før det til slutt ble avlyst. Rennet skulle i utgangspunktet ha startet 16.00, men ble først flyttet med en halvtime og så én time. Like før kl. 17 kom den endelige avgjørelsen om at det ikke blir noen hopp i Vikersund lørdag. – Vi hadde 13 m/s like før vi tok avgjørelsen. Vi hadde virkelig ingen mulighet i dag, sier renndirektør Sandro Pertile i Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) til NRK. Tidligere lørdag ble kvinnerennet i samme bakke avlyst. Søndag er det ventet mye bedre forhold i Vikersund, og planen er at lørdagens renn skal inn i programmet da. Kvinnene skal etter planen hoppe to konkurranser, en klokken 09.00 og en 10.00. Herrene hopper én omgang fra kl. 11.05, mens de tre planlagte omgangene som avslutter Raw Air skal gå som oppsatt 15.30, 16.30 og 17.35.
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.14:52 - Kilde: NRK - Info


163. Norge suverene i lagkonkurransen
I prøve-VM i Granåsen var det klart for lagkonkurranse for kombinertutøverne lørdag. Etter hoppet var det norske kombinert-laget nummer tre. I langrennet gikk de ut bak Østerrike og Japan. Jens Lurås Oftebro og Gyda Westvold Hagen knappen inn på nasjonene foran. – Det var veldig artig. Og det er veldig artig når man er på lag med så mange flinke utøvere, sier Westvold Hansen til NRK. Da det var Ida Marie Hagen sin tur på etappe tre, var Japan passé og i løpet av etappen sin passerte, verdenscupvinneren på kvinnesiden, Østerrike. Hun sendte ut Jørgen Graabak, som var Norges ankermann, med en solid luke ned til konkurrentene. Over 40 sekunder var luka Graabak måtte forsvare. – De tre foran meg hadde gjort en kjempejobb. Og da ble den en ganske behagelig affære for min del, så det satt jeg pris på. Kunne nyte litt publikum, sier ankermannen til NRK. Det ble aldri noe problem for trønderen. Luken klarte aldri forfølgerne å tette. Dermed ble det en overlegen seier til de norske laget, som måtte klare seg uten Jarl Magnus Riiber. Verdenscupvinneren er ute resten av sesongen med en kneskade. Neste år skal det arrangeres ski-VM i Granåsen.
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.14:44 - Kilde: NRK - Info


164. Frostad på pallen for første gang
Tormod Frostad (21) ble nest best i slopestylefinalen under verdenscupen i friski i franske Tignes. Det var første gang at han inntok pallen på dette nivået. Mac Forehand fra USA vant med 85,21 poeng fra sitt første forsøk. Frostad fikk 85,10 som sin beste poengscore. Han noterte den i sitt andre «run». Bærum-utøveren hadde en 5.-plass som karrierebeste i verdenscupen før lørdagens renn. Den kom i Big Air i 2021. I slopestyle hadde han ikke vært bedre enn nummer seks. Pallplassen kom dagen etter at 18-årige Leo Landrø var marginer unna å vinne Big Air-finalen i Tignes som finaledebutant. (NTB)
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.14:05 - Kilde: NRK - Info


165. Konkurrentene måper etter Klæbo-knockout: – Uvirkelig
Johannes Høsflot Klæbo var igjen i en egen klasse på lørdagens 10 kilometer i Falun. I kjent still var han noen sekunder bak innledningsvis, før han skrudde opp farten utover i rennet. Klæbo tok ledelsen opp til 4,3 kilometer og økte så ledelsen fra 4,6 til 18,1 sekunder i løpet av de neste to kilometerne. – Det er knockout på konkurrentene igjen, sa NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland. I mål var han til slutt 22,1 sekunder foran Iivo Niskanen, med Martin Løwstrøm Nyenget, Didrik Tønseth og Henrik Dønnestad på plassene bak. – Han er verdens klart beste skiløper for tiden. Det er bare å ta av seg hatten for det han driver med. Det er litt annet nivå enn de fleste andre klarer å få til, sier Dønnestad til NRK. – Det er uvirkelig. Han setter en standard som er helt vill. Det er ikke til å tro, sier verdenscupleder Harald Østberg Amundsen. Seieren er Klæbos sjette seier på rad i verdenscupen. – Han er i en egen klasse, konkluderer Aukland. Verdenscupleder Amundsen ble nummer åtte. Fremdeles leder han verdenscupen sammenlagt med 112 poeng. På søndagens 20 kilometer kan Klæbo maksimalt ta 130 poeng. Dermed har Klæbo fremdeles en matematisk mulighet, men så lenge Amundsen fullfører søndagens renn, vil han etter alle solemerker vinne verdenscupen sammenlagt.
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.14:03 - Kilde: NRK - Info


166. Gråt av glede etter første pallplass på to år
Mina Fürst Holtmann kjørte inn til pallplass i slalåmrennet, i østerrikske Saalbach lørdag. – Første gang i mitt liv jeg har grått av glede, sier hun til NRK. Etter første omgang lå Holtmann som nummer åtte, men etter en andre omgang det luktet svidd av tok hun et kjempejafs oppover resultatlista. – Herregud jeg har det så bra. Jeg er så sjokkert og lykkelig, forsetter Fürst Holtmann. Nordmannen satt i lederstolen da det sto igjen fire utøvere på toppen, og da kroatiske Zrinka Ljutic kjørte ut var pallplassen er faktum. – Jeg skjønte det da Zrinka kjørte ut. Jeg tok ikke noe for gitt inntil da fordi hun er så sinnsykt god på ski Da hun kjørte ut måtte jeg spørre Erika. Er det pall nå? Jeg skjønte det ikke, sier en Holtman i gledesrus. Da svenske Anna Larsson kjørte inn bak Fürst Holtmann kunne sistnevnte juble for andreplass, og karrierens tredje pallplass. De andre pallplassene er: andreplass i storslalåm i Courchevel 17. desember 2019 og andreplass i slalåm i Åre 12. mars 2022. Det var sesongens første pallplass for de norske kvinnene i de tekniske disiplinene (slalåm og storslalåm). Før lørdagens renn var Holtmanns femteplass fra sesongens første slalåm i Levi det beste, sammen med Thea Louise Stjernesund sine fire femteplasser i storslalåm. Amerikanske Mikaela Shiffrin vant rennet, som også er hennes siste renn for sesongen. Verdenscupen avsluttes neste helg i Saalbach.
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.13:20 - Kilde: NRK - Info


167. Utslitt Diggins økte ledelsen i verdenscupen - finsk dobbeltseier i Falun
Jessie Diggins ledet verdenscupen sammenlagt med 340 poeng etter 15-kilometeren i Canmore 9. februar. Gradvis har Linn Svahn spist seg innpå Diggins de siste ukene og før lørdagens 10 kilometer i Falun var det kun 41 poeng som skilte de to, med kun to renn igjen av verdenscupsesongen. I snøkaoset i Falun var spenningen stor rundt hvordan forholdene ville påvirke rennet. Best virket Finland til å takle været, med seier til Kerttu Niskanen foran Johanna Matintalo. Jessie Diggins tapte noe i andre halvdel av rennet, men kjempet seg i kjent stil i mål og nærmest kollapset etter målgang. – Nå må noen bære Diggins ut av området her, utbrøt NRKs kommentator Ole Kristian Stoltenberg. Etter hvert fikk også Diggins hjelp og kom seg bort fra målområdet. Diggins endte til slutt på en femteplass og sikret seg 80 verdenscuppoeng. Svahn ble kun nummer 18 og tok 46 poeng. Diggins leder nå med 75 poeng i verdenscupen. I søndagens renn er det mulig å ta maksimalt 130 poeng og Diggins vil være sikret sammenlagtseier med en 13. plass der. Heidi Weng ble beste norske på en syvendeplass i lørdagens renn.
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.10:58 - Kilde: NRK - Info


168. Shiffrin jakter svenske - Holtmann godt med
Anna Swenn Larsson leder etter den første omgangen i kvinnenes slalåmrenn i Saalbach lørdag, elleve hundredeler foran Mikaela Shiffrin. Svenske Swenn Larsson satte standarden allerede med startnummer to, og med en tid som kun Shiffrin var i nærheten av å følge. – Jeg må se litt på videoen for å se hva jeg kan gjøre, men jeg følte at jeg presset til det ytterste. Det var god skikjøring, kanskje jeg kan slippe mer opp i bunn, sier Shiffrin til NRK. For amerikaneren er lørdagens renn hennes siste for sesongen. Mina Fürst Holtmann imponerte fra startnummer 20 og er nummer åtte, 1,87 bak Swenn Larsson. Den andre omgangen starter 13.30 og sendes på NRK1.
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.10:19 - Kilde: NRK - Info


169. Dårlig vær stopper hoppkvinnene
Kraftig vind og sludd tvang Vikersund-arrangørene til å avlyse lørdagens skiflygingsrenn for kvinner i Raw Air. Juryen utsatte først starten med 30 minutter, men i det neste møtet kom man ikke unna valget om å avlyse. Konkurransen skulle ha vært tidenes første i verdenscupen med kvinnelige skiflygere. Milepælen kommer i stedet i søndagens renn. Da er det meldt strålende vær og sol fra morgenen av.
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.09:19 - Kilde: NRK - Info


170. skiflyging i Vikersund utsatt
På grunn av utfordrende værforhold er det usikkerhet rundt skiflygingsrennene i Vikersund lørdag. I Vikersund snør det og blåser mye. Vindflaggene står rett ut over alt. Kvinnenes renn skulle opprinnelig starte 10.00, men er nå utsatt i minst en halvtime. Juryen skal igjen møtes 10.00 for å diskutere veien videre.
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.08:27 - Kilde: NRK - Info


171. Krevende værforhold i Vikersund - kvinnenes renn avlyst
Lørdagens skiflygingrenn i Vikersund for kvinnene er avlyst. I Vikersund snør det og blåser mye. Vindflaggene står rett ut over alt. Kvinnenes renn skulle opprinnelig starte 10.00. Det ble først utsatt i en halvtime, før juryen like etter klokken 10 bestemte seg for å avlyse konkurransen for dagen. Etter planen skal mennene ha sitt klokken 16, men det er da avhengig av at værforholdene bedrer seg. Arrangøren skriver i en uttalelse at de vil komme tilbake til hvordan det påvirker resten av helgens program. Helgens renn i Vikersund skal være avslutningen i Raw Air, hvor Eirin Kvandal leder hos kvinnene. Like før det ble klart at lørdagens renn ble avlyst, lanserte kvinnenes trener Christian Meyer blant annet muligheten for at kvinnene kunne gjennomføre fire hopp søndag.
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.08:27 - Kilde: NRK - Info


172. Klæbos dom over landslagskvinnene: – Sjølvsagt for dårleg
Kristine Stavås skistad har sørgt for norsk sprintsuksess i vinter. Det dei ti kvinnene på elitelandslaget har prestert, imponerer derimot ikkje Johannes Høsflot Klæbo.
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.07:31 - Kilde: NRK - Info


173. Studie om ADHD-medisin:Ekspertenes advarsel
Ny forskning har avdekket oppsiktsvekkende funn om ADHD-medisiner - nå advarer ekspertene. Særlig én gruppe skiller seg ut.
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.00:01 - Kilde: Dagbladet - Info


174. Oppsiktsvekkende om ADHD-medisiner - advarer
Ny forskning har avdekket oppsiktsvekkende funn om ADHD-medisiner - nå advarer ekspertene. Særlig én gruppe skiller seg ut.
Tidspunkt: 16-03-2024 - Kl.00:01 - Kilde: Dagbladet - Info


175. Friski: Leo Landrø (18) på verdenscuppallen som finaledebutant
Leo Landrø var fryktløs og svært nær å vinne friskisportens verdenscupavslutning i Big Air i franske Tignes. 18-åringen ble nummer to i sin første finale. Geilo-gutten fikk en totalscore på 185,50 poeng mot den amerikanske vinneren Alexander Halls 186,50. En litt svak landing i tredje og siste forsøk stoppet ham fra å ta en sjokkseier. Landrø var beste poengplukker i kvalifiseringen. Han hadde 11.-plass som toppresultat og aldri før tatt seg til en finale i verdenscupen. På fransk snø kom hans definitive gjennombrudd. Tenåringen hadde beste enkeltscore i begge de to første omgangene med 91,50 og 94,00 poeng. På tredje forsøk greide han 87,75. Det er de to beste hoppene med ulike triks som utgjør totalsummen. Birk Ruud åpnet med 80,00 poeng og fulgte opp med fall i neste forsøk. I det tredje kjørte han på det trygge, og Norges antatt sterkeste kort ble bare nummer seks med en tellende score på 163,75. Tidligere på dagen prøve Ruud seg i verdenscupen i snowboard samme sted. Med brett viste han lovende takter og ble nummer 37 i slopestylekvalifiseringen. Dobbeltkjøret kan forklare skuffelsen i Big Air-finalen.
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.20:00 - Kilde: NRK - Info


176. Johann Forfang nummer seks i Vikersund-kvalifisering – tapte til Raw Air-teten
Johann Forfang var sjette best i fredagens kvalifisering i skiflygingsbakken i Vikersund. Han måtte se avstanden øke til toppen i Raw Air. Tromsøværingen landet på 220 meter i det enorme HS240-anlegget. Han delte 6.-plassen med finnen Niko Kytösaho. – Litt passiv over kulen, men et greit hopp. Jeg frykter at det kan bli mange poeng tapt til de han har foran seg i sammendraget, sa NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen. Forfang startet dagen 47 poeng bak sammenlagtleder Stefan Kraft. Østerrikeren noterte 233 meter og var nest best i kvalifiseringen. Peter Prevc fra Slovenia vant med sine 235,5 meter. I Raw Air teller hvert eneste hopp. Onsdag falt Forfang ned fra 2.- til 3.-plass i sammendraget etter et fall i Granåsen. (NTB)
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.16:42 - Kilde: NRK - Info


177. Stavås skistad knuste svenskene i Falun - hysjet på publikum
Kristine Stavås skistad og de svenske rivalene har knivet hele sesongen, og det var den norske kvinnen som fikk sesongens siste ord med stikk til både konkurrentene og publikum.
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.15:15 - Kilde: NRK - Info


178. skistad fikk bank tross sterk Falun-prolog – mange norske i toppen
Kristine Stavås skistad (25) måtte nøye seg med tredje beste tid i fredagens sprintprolog i langrennsverdenscupen på Lugnet skistadion i Falun. skistad kom til Falun med en fersk hjemmeseier fra Drammen i bagasjen, men måtte nær sagt som vanlig se seg slått av svenskenes Jonna Sundling og Linn Svahn i prologen. Prologvinner Sundling slo skistad med 5,21 sekunder, mens skistad hadde 2,5 sekunder opp til Svahn. Det er derimot ikke gitt at dette blir rekkefølgen i finalen. Svenskene har ni sprintseirer i årets verdenscup, men også skistad har sikret seg fire seirer. De norske utøverne gjorde sin klart beste sprintprolog i årets verdenscup. Samtlige på startstrek kvalifiserte seg videre til finalene. Norske løpere er normalt sterke på klisterføre slik tilfellet var i Falun fredag. (NTB)
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.11:39 - Kilde: NRK - Info


179. Sundal må opereres - mister flere måneder på ski
Kristoffer Eriksen Sundal bekrefter i en SMS til NRK at han skal opereres. Sundal falt i kvalifiseringen i Holmenkollen søndag, og ifølge MR-bildene ser det ut til å være en skade i menisken. – Det tar noen måneder før jeg er klar for å hoppe på ski igjen, så det blir nok en litt annerledes forberedelse til neste sesong, skriver han til NRK.
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.10:24 - Kilde: NRK - Info


180. Stygt fall for Mari Leinan Lund - fraktet bort på båre
Kombinertutøver Mari Leinan Lund falt stygt da hun hoppet i Granåsen fredag formiddag. Hun ble fraktet bort med båre. Lund landet først på skiene, men mistet balansen og gikk over ende. Da slo hun tilsynelatende ansiktet ned i bakken, skled langt bortover og ble liggende. Etter kort tid kom helsepersonell på plass. Lund ble liggende og slå hånden i bakken mens hun ble gjort klar til å bli løftet over på båre. Skadeomfanget er foreløpig ukjent. Lund ligger på tredjeplass i verdenscupen sammenlagt, bare slått av sine to landskvinner Gyda Westvold Hansen og Ida Marie Hagen, som allerede har unnet verdenscupen sammenlagt.
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.09:49 - Kilde: NRK - Info


181. Stygt fall for Mari Leinan Lund - kjørt til sykehus
Kombinertutøver Mari Leinan Lund falt stygt da hun hoppet i Granåsen fredag formiddag. Hun ble fraktet bort med båre. Lund landet først på skiene, men mistet balansen og gikk over ende. Da slo hun tilsynelatende ansiktet ned i bakken, skled langt bortover og ble liggende. Etter kort tid kom helsepersonell på plass. Lund ble liggende og slå hånden i bakken mens hun ble gjort klar til å bli løftet over på båre. Skadeomfanget er foreløpig ukjent, men treneren hennes Thomas Kjelbotn, sier hun har blitt fraktet til St. Olavs med ambulanse. – Der vil hun bli undersøkt. Hun blir tatt godt vare på, sier han til NRK. Lund ble nummer to i den provisoriske omgangen med et svev på 110 meter. Hun ligger på tredjeplass i verdenscupen sammenlagt, bare slått av sine to landskvinner Gyda Westvold Hansen og Ida Marie Hagen, som allerede har unnet verdenscupen sammenlagt.
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.09:49 - Kilde: NRK - Info


182. Besseberg møter i idrettens domstol
Høringen av Anders Besseberg i Idrettens Voldgiftsrett (CAS) gjennomføres fredag. Besseberg er tiltalt for å ha brutt idrettens regelverk og risikerer millionbot, i tillegg til livstidsutestengelse fra verv innen idretten. Besseberg var president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) i mer enn 25 år. I fjor ble han tiltalt for grov korrupsjon av Økokrim. Påtalemyndigheten anklaget ham for å ha tatt imot bestikkelser i form av prostituerte tilbudt av russere, eksklusive klokker, påspanderte jaktturer og en leasingbil betalt av et selskap som skaffet markedsavtaler for IBU. Økokrim la i Buskerud Tingrett i februar ned påstand om fengsel i tre år og sju måneder, millionbot og inndragelse av verdier på 1,7 millioner kroner. Uavhengig av den norske straffesaken mot Besseberg har Biathlon Integrity Unit (skiskyttersportens integritetsenhet) en disiplinærsak gående mot Besseberg. Saken i CAS er idrettens behandling av denne saken. Ifølge NRKs opplysninger skal høringen i CAS foregå digitalt. Flere vitner er oppnevnt. CAS har svart NRK at de ikke gir opplysninger om saken. Heller ikke Bessebergs østerrikske advokat Norbert Wess har besvart NRKs spørsmål om CAS-saken.
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.09:03 - Kilde: NRK - Info


183. Hopp: Ståle Villumstad konstituert som sportssjef
Ståle Villumstad er tilbake som sportssjef i hopp i Norges skiforbund. Han erstatter Clas Brede Bråthen som nylig ga seg i rollen. Det opplyser skiforbundet i en pressemelding fredag morgen. Villumstad kommer fra stillingen som arrangementsansvarlig for hopp. Villumstad har før vært midlertidig sportssjef i hopp. Det kom til da Bråthen var i en konflikt med forbundsledelsen for noen år siden. – Hopp-Norge står overfor mange utfordringer i tiden som kommer. Gjennom en åpen og tillitsbasert dialog med utøvere, medarbeidere og tillitsvalgte er jeg klar til å ta tak i de utfordringene vi står overfor. Sammen med hele Hopp-Norge og våre samarbeidspartnere skal vi legge et godt grunnlag for den kommende VM-sesongen, sier Villumstad.
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.06:25 - Kilde: NRK - Info


184. Har mistet Starship
SpaceX bekrefter at de har mistet det enorme romskipet.
Tidspunkt: 14-03-2024 - Kl.15:43 - Kilde: Dagbladet - Info


185. skistad ber om massiv pipekonsert: – Ingen svensker kan såre meg
I fjor opplevde Kristine Stavås skistad buing i Falun. Nå ber hun svenskene levere det samme når sprintsesongen avsluttes samme sted.
Tidspunkt: 14-03-2024 - Kl.15:36 - Kilde: NRK - Info


186. Barcelona videre i mesterligaen – Østigårds Napoli ute
I det første oppgjøret mellom Barcelona og Napoli endte det 1–1. Derfor var det knyttet spenning til hvilket av lagene som skulle videre i mesterligaen, da lagene gikk ut på det spanske gresset tirsdag. På Olympiastadion i Barcelona åpnet vertene klart best. Etter kvarteret spilt ledet de 2–0. Målene kom ved unggutten Fermin Lopez og João Cancelo. Etter en halvtimes spill, dukket de hvitkledde gjestene dukket plutselig opp i katalanernes 16-meter, titt som troll i eske, og reduserte til 2–1. Det tente håpet om avansement for napolitanerne. Håpet ble imidlertid slukket da storscoreren Robert Lewandowski la på til 3–1 for Barcelona etter drøye 80 minutter spilt. Norsk Leo skiri Østigård ble i dag tatt ut i Ståle Solbakkens landslagstropp til kampene mot Tsjekkia og Slovakia. Men tirsdag måtte han se hele kampen mot Barcelona fra benken.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.21:55 - Kilde: NRK - Info


187. Savnet skiløper: - Kan ha falt i sprekk
Den sjette skiløperen som ble meldt savnet ved Matterhorn i helga, er fortsatt ikke funnet.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.21:44 - Kilde: Dagbladet - Info


188. Analytiker: Google-datasenter kan øke strømregningen med 440 kroner
Når Googles datasenter i skien setter på strømmen i 2026 kan en vanlig husholdning få 440 kroner i ekstra strømregning, anslår Afry.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.19:02 - Kilde: E24 - Info


189. skistad herjet på hjemmebane - slo knockout på svenskene
Kristine Stavås skistad glitret på hjemmebane i Drammen og tok tirsdag sin fjerde sprintseier for sesongen.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.14:30 - Kilde: NRK - Info


190. Neymar jubler for Braathens Brasil-comeback: – Jeg er så glad
Forrige uke annonserte Lucas Pinheiro Braathen at han skal kjøre for Brasil neste sesong. Nå ønsker en av landets største idrettsstjerner den norsk-brasilianske alpinisten velkommen. – Velkommen tilbake til sirkuset. Jeg er så glad for at du er tilbake. Og spesielt nå som du skal representere de brasilianske fargene. Lykke til, sier Neymar jr. i en video publisert på Braathens Instagram-profil. Neymar er Brasils største idrettsstjerne, med 220 millioner følgere på Instagram. Fotballspilleren har spilt for både Barcelona og PSG, før han i fjor meldte overgang til saudiarabisk fotball. – Jeg kan ikke tro det, skriver Braathen under videoen på Instagram. – Jeg er i fullstendig sjokkert. Klyp meg. Forrige uke ble Brasils skipresident Anders Pettersson spurt om Braathen kan bli skisportens savr på Neymar. – Hvorfor ikke? Det er mye mulig. Han har den uvanlige kombinasjonen av at han både er karismatisk og en dyktig alpinist. Det liker brasilianere. Det er en perfekt kombinasjon, sa Pettersson til NRK. Braathen la opp i oktober i fjor etter en langvarig strid med Norges skiforbund. Bare et halvt år senere er han altså tilbake.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.13:14 - Kilde: NRK - Info


191. Fredrikstad henter rutinert eliteseriespiller
Sørlendingen Erlend Segberg har flust av erfaring med spill i Eliteserien. Nå fortsetter midtbanespilleren karrieren hos nyopprykkede Fredrikstad. Det bekrefter østfoldklubben på sine nettsider. – Fredrikstad er en klubb med noe virkelig spennende på gang, som jeg tror vil utvikle meg som fotballspiller og menneske, samt at jeg forhåpentligvis kan være med og bidra til å utvikle laget og kulturen som er bygget opp her, sier midtbanespilleren etter klubbskiftet. Segberg står bokført med 95 kamper på det øverste nivået i Norge, og 26-åringen har spilt for både Start og Aalesund. – Erlend gir oss en skjerpet konkurranse på midtbanen og kommer inn med ferdigheter som gir oss flere valgmuligheter, sier FFKs sportssjef Joacim Heier. Fredrikstad rykket i fjor opp til Eliteserien etter å ha vært nede i spilt i 1. divisjon i elleve strake sesonger. (NTB)
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.12:19 - Kilde: NRK - Info


192. Odd mister angrepsspiller i flere måneder – må trolig opereres
Odd-spiller Zakaria Mugeese må trolig under kniven etter å ha pådratt seg en skade i ankelen. Dermed ryker etter alt å dømme store deler av vårsesongen. Ghaneseren må belage seg på om lag tolv uker på sidelinjen, opplyser hvittrøyene i egne mediekanaler. – Dessverre pådro Zakaria Mugeese seg en skade på trening sist uke. Det ble umiddelbart mistenkt en ankelskade og dette ble bekreftet på MR-undersøkelser. Han må trolig gjennomgå en operasjon, heter det i en uttalelse. Mugeese ble hentet til skien fra israelsk fotball i fjor sommer. I løpet av høstsesongen ble det seks opptredener. Fra midten av oktober til sesongslutt ble det imidlertid kun fire minutter med førstelagsfotball. Odd sesongåpner i Eliteserien hjemme mot Haugesund 31. mars. (NTB)
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.12:01 - Kilde: NRK - Info


193. Weng røk ut i prologen
Lotta Udnes Weng røk ut i prologen i verdenscupsprinten i Drammen tirsdag. – Dette var kjempekjedelig, jeg taper tid hele veien og det holder ikke hele veien inn dessverre, sier Weng til TV 2. På kvinnenes prolog var det svensken Linn Svahn som var raskest. Kristine Stavås skistad gikk enkelt videre fra prologen, og ble nummer to. Ane Appelkvist Stenseth var nest best av de norske med en solid femteplass. Mathilde Myhrvold og Julie Myhre ble henholdsvis nummer ti og elleve. Anna Svendsen, Malin Hoelsveen, Hedda Østberg Amundsen og Tiril Udnes Weng og hjemmehåpet Maria Hartz Melling er også klare for finalene klokken 14. – Det er sjelden jeg har opplevd så gode forhold i Drammen som i dag. Det er fantastisk fine forhold, sa TV 2-ekspert Petter Northug. Sist helg herjet skistad med de svenske fartskanonene da hun vant fristilssprinten i den finske skimetropolen Lahti. Konnerud-løperen har vunnet tre sprinter denne sesongen, og hun er den eneste som så langt har maktet å tukte svenskene Linn Svahn, Jonna Sundling og Emma Ribom. Maja Dahlqvist fra Sverige som for mange var en kandidat til pallplass røk ut i prologen. I går ble det også kjent at Heidi Weng og Pål Golberg står over dagens sprint. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.10:46 - Kilde: NRK - Info


194. Krever 3,1 millioner kroner – nå møtes partene i retten
Tidligere skihopper Anders Jacobsen møter i dag det svenskeide padelselskapet Just Padel Group i Agder tingrett. Han hevder det ikke er pengene som motiverer søksmålet.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.08:23 - Kilde: NRK - Info


195. Karlsson hardt ut mot russisk langrennsprofil etter Putin-besøk
Russiske Veronika Stepanova har ved flere anledninger uttrykt støtte til Vladimir Putin. Et nylig Moskva-besøk får den svenske langrennsleiren til å reagere. I anledning presidentvalget inviterte Putin nylig en rekke gjester til hovedstaden Moskva. Blant dem var den russiske langrennsløperen Veronika Stepanova. Etter turen beskrev hun det som en «ære». «I dag så og hørte jeg en sterk president i et vinnende land», skrev hun på Instagram etter besøket. Uttalelsene får de svenske skiprofilene Frida Karlsson og Jens Burman til å riste på hodet. – Det er ikke til å forstå seg på. Jeg vet ikke hvordan hun er fostret opp eller hva slags perspektiv hun har med seg hjemmefra, men det i hvert fall ingenting jeg står bak, sier Karlsson til Expressen. Burman tyr på sin side til sterkere ord. – Egentlig er dette bare et bevis på at hun enten har lav IQ eller at hun blir tvunget. Det er de to alternativene. Det kan ikke være noe annet, sier Burman til avisen. Bildet under er fra et tidligere møte mellom Putin og Stepanova, fra april 2022. (NTB)
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.06:47 - Kilde: NRK - Info


196. Neglesopp kan skjule alvorlig sykdom
En svensk hudlege advarer om at neglesopp kan forveksles men annen alvorlig sykdom. Norske hudleger er derimot noe mer kritiske til uttalelsen. De deler også sine beste tips for hvordan du kan skille sopp fra sykdom, og hvordan du blir kvitt den.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.00:01 - Kilde: Dagbladet - Info


197. Advarsel om neglesopp: Kan være sykdom
En svensk hudlege advarer om at neglesopp kan forveksles men annen alvorlig sykdom. Norske hudleger er derimot noe mer kritiske til uttalelsen. De deler også sine beste tips for hvordan du kan skille sopp fra sykdom, og hvordan du blir kvitt den.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.00:01 - Kilde: Dagbladet - Info


198. Nye detaljer: - Frøs i hjel
Fem skiløpere ble funnet døde ved Matterhorn i Sveits. Nå deler redningsmannskapene nye detaljer om hva som skjedde.
Tidspunkt: 11-03-2024 - Kl.20:41 - Kilde: Dagbladet - Info


199. Golberg og Weng står over sprinten i Drammen
På tirsdag er det sprint i Drammen for flere av landslagsløperne til Norge, men i år går den uten Pål Golberg og Heidi Weng. Det bekrefter Norges skiforbund i en pressemelding mandag. – Belastningen på begge utøvere, med mange konkurranser i sesongen så langt, gjør at de nå velger å stå over, sier fagsjef Per Elias Kalfoss. Amund August Korsæth går inn for Pål Golberg og Kristin Austgulen Fosnæs kommer inn for Heidi Weng.
Tidspunkt: 11-03-2024 - Kl.16:08 - Kilde: NRK - Info


200. Lurt til Russland - drept i Ukraina
Flere indiske statsborgere har blitt drept i strid for Vladimir Putins krigsmaskin i Ukraina. Familiene forteller at de ble lurt til Russland.
Tidspunkt: 11-03-2024 - Kl.10:57 - Kilde: Dagbladet - Info


201. Sundal må stå over resten av sesongen
Kristoffer Eriksen Sundal må stå over resten av sesongen etter fallet i Holmenkollen søndag. Sundal falt i kvalifiseringen og har nå så store smerter i det høyre kneet at han må droppe resten av RawAir-turneringen på hjemmebane og verdenscupavslutningen i Planica. – Jeg skulle gjerne ha hoppet, men det gjør rett og slett for vondt, sier Sundal til NRK. Han har vært på en legesjekk mandag morgen og ingenting tyder på at han har fått en alvorlig skade, men Sundal skal ta MR senere denne uken. 23-åringen ble nummer to i verdenscupkonkurransen i Holmenkollen på lørdag, men dagen etter falt han og raste mot juryen. – Jeg skulel gjerne vært med på avslutningen når jeg er i så god form, men har ikke sjans til å hoppe, dessverre. Nå kommer det også flere skiflygingskonkurranser i Vikersund og Planica, og det er en ekstra risko jeg ikke vil ta, sier Sundal.
Tidspunkt: 11-03-2024 - Kl.10:15 - Kilde: NRK - Info


202. Kollen-sjefen vil ha endring etter fyllefest:
Lederen for Holmenkollen skifestival skal ha samtaler med Oslo kommune for å finne løsninger på det som nok en gang overskygget skifesten i hovedstaden. Lørdag ble den store overskriften igjen festen som utspilte seg i Nordmarka. «Fyll, slagsmål og amper stemning» rapporterte politiet om lørdag. – Vi synes det er litt urettferdig at lørdag formiddag skal overskygge alt det fine og idrettsgleden man skaper her oppe, som vi jobber hele året med å få til. Det er en idrettsfest over to helger med toppidrettsutøvere i mange grener, og så er fokus bare den ene formiddagen, forteller sjef Stefan Marx i Holmenkollen skifestival til NTB mandag morgen. Nå starter evalueringen. – Vi skal ha samtaler, spesielt med kommunen. Vi skal også involvere de ulike etatene i erfaringsutvekslingen. Med en ny byråd håper vi at vi kan finne nye løsninger for utfordringene i «Marka», sier Marx. (NTB) Du kan lese mer om lørdagens Holmenkollen-bråk i artikkelen under.
Tidspunkt: 11-03-2024 - Kl.09:18 - Kilde: NRK - Info


203. Vil ha endringer etter fyllefest: – Ikke noe i idretten å gjøre
Lederen for Holmenkollen skifestival skal ha samtaler med Oslo kommune for å finne løsninger på det som nok en gang overskygget skifesten i hovedstaden. Lørdag ble den store overskriften igjen festen som utspilte seg i Nordmarka. «Fyll, slagsmål og amper stemning» rapporterte politiet om lørdag. – Vi synes det er litt urettferdig at lørdag formiddag skal overskygge alt det fine og idrettsgleden man skaper her oppe, som vi jobber hele året med å få til. Det er en idrettsfest over to helger med toppidrettsutøvere i mange grener, og så er fokus bare den ene formiddagen, forteller sjef Stefan Marx i Holmenkollen skifestival til NTB mandag morgen. Nå starter evalueringen. – Vi skal ha samtaler, spesielt med kommunen. Vi skal også involvere de ulike etatene i erfaringsutvekslingen. Med en ny byråd håper vi at vi kan finne nye løsninger for utfordringene i «Marka», sier Marx. – Alle var godt forberedt. Det er 20.000 mennesker der som har en fest. En liten del vil dessverre gå helt over styr, og det liker vi jo absolutt ikke og tar sterkt avstand fra, sier Marx. Siden det er et offentlig sted, har ikke skifestivalen noe de skulle ha sagt. Marx ønsker at politiet og kommunen kommer på banen. – Bruken av store mengder alkohol og andre rusmidler har ikke noe i idretten å gjøre. Det ønsker vi ikke at skal forbindes med vårt arrangement. (NTB) Du kan lese mer om lørdagens Holmenkollen-bråk i artikkelen under.
Tidspunkt: 11-03-2024 - Kl.09:18 - Kilde: NRK - Info


204. Aftonbladet: Sundling mister sprinten i Drammen
Jonna Sundling stiller ikke på tirsdagens sprint i Drammen. Det skriver den svenske avisen Aftonbladet. Årsaken skal ifølge avisen være at Sundling trenger å hente seg inn etter lørdagens femmil i Holmenkollen, og at hun derfor hviler og forbereder seg til verdenscupavslutningen i Falun neste helg. Sundling var opprinnelig i troppen til det svenske skiforbundet. Moa Lundgren tar Sundlings plass i Drammen. Sundling er en av flere svenske stjerner som kunne ha utfordret Kristine Stavås skistad i Drammen. Sundling ligger på 3. plass sammenlagt i sprintcupen, bare slått av nevnte skistad og Linn Svahn. Tirsdagens sprint sendes på TV 2 og kan følges på NRK Radio fra klokken 11.30.
Tidspunkt: 11-03-2024 - Kl.07:28 - Kilde: NRK - Info


205. Austerriksk stjerne frir til Stöckl: – Viss ikkje dei vil ha han, tek vi han
Verdas beste skihoppar, Stefan Kraft, forstår lite av dei norske hopparane som vil kvitte seg med Alexander Stöckl som landslagstrenar. No ber han Stöckl «kome heim».
Tidspunkt: 11-03-2024 - Kl.05:14 - Kilde: NRK - Info


206. Dette er tannlegenes oase på fjellet: – Jeg var litt skeptisk
Du må gå 8 kilometer på ski og følge kartet nøye for å komme frem. Likevel dukker hytta opp i både tyske og svenske magasiner for bolig og arkitektur.
Tidspunkt: 11-03-2024 - Kl.05:07 - Kilde: E24 - Info


207. Zuccarello-assist da Wild vant på overtid
Det ble en jevnt kamp mellom hjemmelaget Minnesota Wild og rovdyrene fra Nashville, en drøy uke etter at Predators slo Wild 6–1 på hjemmebane. Det tok ikke lange tida før temperaturen steg på isen. Wilds Marcus Foligno og Predators´ Mark Jankowski røk i tottene på hverandre og kastet hanskene etter kun tre minutter. Like etterpå satte svenske Jonas Brodin inn 1–0 til Wild. Nevnte Jankowski utlignet for gjestene ikke lenge etter. I andre periode tok Predators ledelsen, men gleden ble kortvarig. Det sto 2–2 før tredje periode, og temperaturen økte. Ryan Hartman scoret for Wild etter 53 minutter. Få minutter senere utlignet Ryan O´Reilly for gjestene fra Nashville. Kampen gikk til ekstraomganger. Da det gjensto et drøyt minutt av overtiden tok Wild-treneren ut keeper og spilte fire mot tre. Trekket betalte seg nesten umiddelbart da Mats Zuccarello Aasen fant Matthew Boldy, som sendte hjemmepublikummet til himmels. En viktig seier for og hjemmelaget, som ligger på 22.-plass i NHL. Predators ligger på 11.-plass. NRK/NTB
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.22:35 - Kilde: NRK - Info


208. Leverkusen med nytt steg mot tittelen
Leverkusen tok et nytt langt steg mot klubbens første bundesligatittel da Wolfsburg ble slått 2-0 søndag. Bayern München, som har vunnet serien 11 ganger på rad, reduserte lørdag luken til sju poeng ved å knuse Mainz 8-1. Søndag svarte Xabi Alonsos ubeseirede seiersmaskin og gjenopprettet ti poengs forsprang. Nathan Tella og Florian Witz scoret målene i en kamp der Wolfsburg måtte spille over en time i undertall etter at Moritz Jenz ble utvist for to gule kort. – Vi startet bra og hadde kontroll allerede før utvisningen deres. Vi kunne kanskje våget mer, men vi spilte fornuftig, sa Alonso til DAZN. Ledermålet kom i det 37. minutt da Alejandro Grimaldo herjet på siden og la ballen på hodet til Tella. Wirtz punkterte kampen med et volleyskudd i det 86. minutt. Leverkusen står med 21 seirer og fire uavgjorte etter 25 seriekamper, og nå er det bare ni runder igjen. Leverkusen er også i den tyske cupens semifinale og i europaligaens åttedelsfinale. (©NTB)
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.21:35 - Kilde: NRK - Info


209. Lunde dominerte da Vipers vant toppkampen
Fire dager etter at hun segnet om på banen og måtte til sykehus, dominerte Katrine Lunde i Vipers-målet da gullrival Storhamar ble knust. Hun sto igjen med redningsprosent på 50 da Vipers vant bortekampen 30–20 og tok sin 21. seier på like mange seriekamper denne sesongen. Storhamar yppet seg i første omgang søndag og ledet 13–12 ved pause. Noen minutter ut i den andre omgangen var ledelsen oppe i tre mål, men så giret Vipers om og dro ubønnhørlig fra på vei mot timålsseier. Storhamar fikk sitt tredje tap og er fire poeng bak Vipers, som har en kamp mindre spilt. Tertnes sto også for en sterk vending da 12–17 ved pause hjemme mot Byåsen ble til seier 31–28. Sola vant 37–35 borte over Molde og henger på Fredrikstad i kampen om tredjeplassen. I mennenes eliteserie vant både Kolstad og Elverum, og det skiller fortsatt fire poeng mellom dem i Kolstads favør. Kolstad vant 31–25 hjemme over Sandnes, Elverum seiret 36–28 i Kristiansand. Halden tok et langt steg mot sluttspill med 33–30 over Fjellhammer, mens Runar Sandefjord inntok fjerdeplassen med 39–31 over tabelljumbo TIF Viking. (©NTB)
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.19:41 - Kilde: NRK - Info


210. Seks skiløpere savnet
Seks skiløpere er savnet ved fjellet Matterhorn i Sveits. Utfordrende værforhold vanskeliggjør søkene.
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.18:36 - Kilde: Dagbladet - Info


211. Fem funnet døde
Fem skiløpere er funnet døde ved fjellet Matterhorn i Sveits. Utfordrende værforhold har gjort søkene vanskelige.
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.18:36 - Kilde: Dagbladet - Info


212. Fra 17.-plass til seier for Thingnes Bø
Johannes Thingnes Bø revansjerte seg for lørdagens skuffende sprint, gikk seg opp fra 17.-plass til seier på jaktstarten i Soldier Hollow. – I går fikk jeg et dårlig renn og jeg har ikke lyst til å være dårlig, jeg har lyst til å være god. Så med innstilling kan man endre til noe middelmådig til noe ekstremt. Det mentale aspektet er fascinerende og vil man det nok, så kan man nå langt, sier Thingnes Bø til TV 2. Verdenscuplederen hadde bare én bom, men det var på sisterunden han tok det i kamp mot Émilien Jacquelin. – Kanskje alt i alt så trengte jeg gårsdagen. Det er rart, men sånn kan det være, sier Thingnes Bø til TV 2. Franskmannen var sluttkjørt, og klarte heller ikke å stå imot Tarjei Bø, som gikk i mål seks sekunder bak lillebroren. Jacquelin ble nummer tre, mens Sturla Holm Lægreid tok fjerdeplassen. – Det var hardt, men artig. Et kult skirenn, sier Tarjei Bø til TV 2, og følger opp med et stikk til lillebroren: – Han klager fort, synes jeg. For han går forteste i renn etter renn, 10-15 på rad, så jeg er ikke så bekymret for ham. Men når man får sånne nedturer på standplass, så graver han seg litt ned. I dag var han tilbake. Endre Strømsheim ble nummer 10. Johan-Olav Botn, som ble nummer tre på sprinten, fikk trøbbel fra start, og endte med fem bom og en 10.-plass. Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer 12, Johannes Dale-Skjevdal tok 15.-plassen, mens Vebjørn Sørum fikk en tung dag i høyden og ble nummer 29.
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.18:23 - Kilde: NRK - Info


213. Full forvirring i Kollen – Trener usikker på om seieren står
Kun 2 poeng skilte topp fire etter første omgang i Holmenkollen søndag. Blant dem var Raw Air-leder Eirin Maria Kvandal, som hoppet 225.5 meter med lavest fart av alle i første omgang. I finaleomgangen hadde vinden roet seg, men da Kvandal skulle hoppe så det først ut som treneren ba om å gå ned på avsatsen. Men det var til slutt juryen som valgte å gå ned på farta. – Her må vi opp i dommertårnet og finne ut av hva som faktisk er fakta, sa NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen. Men 22-åringen holdt hodet kaldt og hoppet 125 meter, og fikk til slutt 2.2 poeng mer en slovenske Nika Prevc. Det holdt til Kvandals andre verdenscupseier og hun beholder Raw Air-ledelsen. – Nå har jeg det veldig bra. Det er veldig stort, sier Kvandal til NRK etter seieren. Trener Christian Meyer sier til NRK at han trykte på knappen, for å signalisere at de ville gå ned på farta, men at jury-avgjørelsen kom opp. – Da er vi trygge på at Eirin har vunnet? – Vi får nå se da, sier han kryptisk til NRK. – Om hun vinner eller ikke er dette uansett en seier, legger han til. Men Norges nasjonalsang ble spilt og Kvandal sto øverst på pallen etter rennet. Silje Opseth ble nest beste norske på en åttendeplass, mens to andre unge, norske hoppere imponerte på hjemmebane. Både 20 år gamle Heidi Dyhre Traaserud, som endte på 11.-plass, og 16-årige Ingvild Synnøve Midtskogen, som ble nummer 18, gjorde karrierebeste. Thea Minyan Bjørseth endte på 26.-plass.
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


214. Full forvirring i Kollen – Trener usikker på om Kvandal-seieren står
Kun 2 poeng skilte topp fire etter første omgang i Holmenkollen søndag. Blant dem var Raw Air-leder Eirin Maria Kvandal, som hoppet 225.5 meter med lavest fart av alle i første omgang. I finaleomgangen hadde vinden roet seg, men da Kvandal skulle hoppe så det først ut som treneren ba om å gå ned på avsatsen. Men det var til slutt juryen som valgte å gå ned på farta. – Her må vi opp i dommertårnet og finne ut av hva som faktisk er fakta, sa NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen. Men 22-åringen holdt hodet kaldt og hoppet 125 meter, og fikk til slutt 2.2 poeng mer en slovenske Nika Prevc. Det holdt til Kvandals andre verdenscupseier og hun beholder Raw Air-ledelsen. – Nå har jeg det veldig bra. Det er veldig stort. Endelig fikk jeg sunget nasjonalsangen. Det satt langt inne, sier en rørt Kvandal til NRK etter seieren. Trener Christian Meyer sier til NRK at han trykte på knappen, for å signalisere at de ville gå ned på farta, men at jury-avgjørelsen kom opp. – Da er vi trygge på at Eirin har vunnet? – Vi får nå se da, sier han kryptisk til NRK. – Om hun vinner eller ikke er dette uansett en seier, legger han til. Men Norges nasjonalsang ble spilt og Kvandal sto øverst på pallen etter rennet. Silje Opseth ble nest beste norske på en åttendeplass, mens to andre unge, norske hoppere imponerte på hjemmebane. Både 20 år gamle Heidi Dyhre Traaserud, som endte på 11.-plass, og 16-årige Ingvild Synnøve Midtskogen, som ble nummer 18, gjorde karrierebeste. Thea Minyan Bjørseth endte på 26.-plass.
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


215. Kvandal beste norske i første omgang: – I en egen klasse
Eirin Maria Kvandal leder Raw Air, og vant dagens kvalifisering i Holmenkollen. I første omgang ble hun satt ned på fart og hoppet med mindre fart enn alle andre. Hun landet likevel på 125.5 meter. Det var 1,5 meter for kort til å få med seg ni viktige poeng til Raw Air sammenlagt. – Hun går ned tre avsatser og får ikke kompensasjon, men ligger likevel i helt oppi toppen. Hun er litt i en egen klasse, mener NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen. – Det er alltid surt. Men det viktigste var å få levert et godt hopp, og det virker som vinden har roa seg, og det er godt, sier Kvandal til NRK. Hun ligger på en foreløpig andreplass, kun 0.1 poeng bak tyske Katharina Schmid. Fattige 2 poeng skiller de fire beste hopperne etter første omgang, så her kan alt skje. Gårsdagens vinner Silje Opseth hoppet ikke maksimalt i første omgang, og ligger på en foreløpig niendeplass etter et hopp på 118 meter. – Hun har mye mer å gå på, sier Evensen. Heidi Dyhre Traaserud hoppet seg opp til en foreløpig 14.-plass, mens Thea Minyan Bjørseth ligger på en foreløpig 21.-plass. Ingvild Midtskogen er på en delt 22.-plass. Alle er kvalifisert til finaleomgangen. Johann André Forfang vant herrenes hopprenn i Holmenkollen tidligere søndag, mens Kristoffer Eriksen Sundal falt og fikk Raw Air ødelagt.
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.16:48 - Kilde: NRK - Info


216. Ny stående-sprekk for Tandrevold
Ingrid Landmark Tandrevold gikk ut som nummer to på dagens jaktstart under verdenscuprunden i Soldier Hollow i USA, og tok over ledelsen etter to fulle hus på liggende. Men på stående ble det en ny sprekk for skiskytteren, med tre strafferunder – på begge serier. – Det virker som det er et helt annet press på Ingrid når hun står på skive én, sa TV 2s ekspert Ole Einar Bjørndalen. – Det kan skje i høyden at man sliter veldig med å treffe med timing og puls, og det er litt tøft å stå der på skive én, poengterte Tiril Eckhoff på kanalen. Dermed måtte Tandrevold nøye seg med en 11.-plass. Franske Lou Jeanmonnot vant, foran Lisa Vittozzi fra Italia. Julia Simon tok tredjeplassen, og dermed tapte Tandrevold – som leder verdenscupen – også poeng i sammendraget. Karoline Knotten sikret en sterk fjerdeplass med 18 treff. Av de øvrige norske ble Ida Lien nummer 23, Marthe Kråkstad Johansen nummer 25, mens Maren Kirkeeide var feilfri og gikk seg opp fra 56. til 30.-plass. Emilie Kalkenberg hadde en tung dag i høyden og ble nummer 52.
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.16:29 - Kilde: NRK - Info


217. Ny stående-sprekk for Tandrevold: – Begynte å tenke
Ingrid Landmark Tandrevold gikk ut som nummer to på dagens jaktstart under verdenscuprunden i Soldier Hollow i USA, og tok også over ledelsen etter to fulle hus på liggende. Men på stående ble det en ny sprekk for skiskytteren, med tre strafferunder – på begge serier. – Det virker som det er et helt annet press på Ingrid når hun står på skive én, sa TV 2s ekspert Ole Einar Bjørndalen. Dermed måtte Tandrevold nøye seg med en 11.-plass. – Det skikkelig kjedelig. Jeg klarte liksom ikke helt å beholde roen i dag. Jeg hadde en del bevegelse i våpenet, men det har man i høyden, men i stedet for å senke skuldrene og søke etter blinken, begynte jeg å tenke litt og da begynte det å skjelve i beina, forklarer hun selv til TV 2. Franske Lou Jeanmonnot vant, foran Lisa Vittozzi fra Italia. Julia Simon tok tredjeplassen, og dermed tapte Tandrevold – som leder verdenscupen – også poeng i sammendraget. Med tre renn igjen er hun 73 poeng foran Vittozzi. – Kanskje tenkte jeg mer på det i dag, for jeg visste hvem jeg skjøt mot. Jeg har prøvd å skyve det vekk, for det gir meg ikke så mye positiv energi, sier Tandrevold til TV 2. Karoline Knotten sikret en sterk fjerdeplass med 18 treff. – Jeg har aldri funket i høyde før, men det har skjedd noe. Jeg kan pushe hele veien og føler jeg går litt smart også, sier hun til TV 2. Av de øvrige norske ble Ida Lien nummer 23, Marthe Kråkstad Johansen nummer 25, mens Maren Kirkeeide var feilfri og gikk seg opp fra 56. til 30.-plass. Emilie Kalkenberg hadde en tung dag i høyden og ble nummer 52.
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.16:29 - Kilde: NRK - Info


218. Lunde Pedersen kan avslutte karrieren med VM-medalje
Sverre Lunde Pedersen og Hallgeir Engebråten ligger begge på medaljeplass i allround-VM på skøyter etter søndagens 1500 meter. Den norske duoen er henholdsvis på 3.- og 4.-plass før mesterskapet siste distanse. Amerikanske Jordan Stolz leder med nesten ett minutt på nordmennene. Nederlandske Patrick Roest følger på sølvplass, 33,38 sekunder bak amerikaneren. Dermed ligger det an til en norsk kamp om bronsen. Bart Swings er også med i den fighten. Lunde Pedersen og Engebråten gikk i par og pushet hverandre hele veien på 1500-meteren. Det resulterte henholdsvis 4.- og 6.-plass på distansen med tidene 1.43,97 og 1.44,09. Dermed gikk også Lunde Pedersen forbi lagkompisen i sammendraget. – Det er et kjempeløp av Sverre, som tydeligvis er i skikkelig form. Vi har ikke sett den formen på Sverre på veldig, veldig lenge, sa VG-kommentator Ida Njåtun. I paret før gikk Sander Eitrem mot belgiske Bart Swings og klokket inn på 1.44,33. 22-åringen fortsetter dermed på 6.-plass i sammendraget og har bare fire snaue sekunder opp til Lunde Pedersen på bronseplass. De norske allroundgutta hadde en meget god start på mesterskapet lørdag. Engebråten åpnet med ny personlig rekord på 500 meter, før også Eitrem perset på 5000 meter senere på dagen. Lunde Pedersen leverte også to solide løp, og dermed var det plutselig tre nordmenn som kjempet om edelt metall før den siste dagen. Mesterskapet avsluttes med 10.000 meter senere søndag. Både Håvard Holmefjord Lorentzen og Martine Ripsrud avsluttet sine karrierer etter fredagens sprint-VM. Søndag legger Sverre Lunde Pedersen skøytene på hylla etter siste distanse i allround-VM. (NTB)
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.13:57 - Kilde: NRK - Info


219. Flere stjerner mottok Holmenkollmedaljen
Jessie Diggins, Simen Hegstad Krüger og Jarl Magnus Riiber mottok alle Holmenkollmedaljen i dag. – Jeg føler jeg har gjort mye for sporten, så jeg ser på meg selv som en verdig vinner. Det er ikke så mange som har den medaljen, så den henger høyt, sier Jarl Magnus Riiber til NRK. skiforeningen deler ut Holmenkollmedaljen. Den har vært delt ut siden 1895. Prisen er regnet som skisportens høyeste utmerkelse. For a? bli vurdert må? utøveren, ved siden av sine resultater, også? ha markert seg med fin sportslig framferd og gode personlige egenskaper. Personer som på annen måte har hatt en ekstra betydning for skiidretten, kan også tildeles medaljen. Kronprins Haakon overrakte medaljen på kongetribunen i Holmenkollen søndag.
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.13:29 - Kilde: NRK - Info


220. Kampen om Tiktok
BOZEMAN (E24): I et verksted i den vesle byen Bozeman, helt nord i USA, jobber tre håndverkere møysommelig. På gulvene rundt dem ligger dyreskinn. En bjørnefelle henger ned over en av dørkarmene, og et par truger er lemfeldig stilt opp mot en av veggene.
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.12:46 - Kilde: E24 - Info


221. Magne Haga vant Engadin skimarathon
Langrennsprofilen Magne Haga fulgte opp den sterke NM-innsatsen og vant søndag langløpet Engadin skimarathon i Sveits. Åsen-løper Haga reiste nylig fra NM på Beitostølen med individuelt sølv og gull i stafett. Søndag beviste han at formen fortsatt sitter i. I det 40 kilometer lange langløpet fra Maloja til S-chanf i Engadin-dalen i Sveits var han helt i egen klasse. Med rundt fem kilometer til mål rykket Haga fra den sveitsiske legenden Dario Cologna og resten av tetfeltet. Derfra og inn ble det en parademarsj for Haga. Han vant foran landsmannen Thomas Bucher-Johannessen. skiskytteren Filip Fjeld Andersen gikk inn til tredjeplass. Han tok den siste pallplassen knepent foran Cologna. (NTB)
Tidspunkt: 10-03-2024 - Kl.09:14 - Kilde: NRK - Info


222. Ukjent nordmann tok karrierens første pallplass da Thingnes Bø sprakk
Publikum, ekspertene og TV-titterne trodde nesten ikke sine egne øyne da de så verdenscupleder Johannes Thingnes Bø bomme og bomme og bomme og bomme. For det ble totalt fire bom på skiskytterstjernen på sprinten i amerikanske Soldier Hollow. Selv oppsummerer han det slik på TV 2s sending: – Forferdelig. Thingnes Bø endte til slutt på 17.-plass. Men når Thingnes Bø og flere andre nordmenn sviktet, kom det en ukjent joker på tampen av sprinten. Johan-Olav Botn, som gikk sitt tredje verdenscuprenn, tok tredjeplassen bak halvt norske Éric Perrot og Émilien Jacquelin, som begge representerer Frankrike. Botns forrige tur i verdenscupen, som var debuten i Oberhof, endte med tjuvstad og tidsstraff og ekstra runde i strafferunden. Det sto i stor kontrast til dagens pallplass. – Første pallplass, og fy f**n jeg måtte jobbe for det. Satan. Ahh. Det var tidenes seigeste løp, sa han til TV 2 rett etter målgang. – Jeg tror jeg hadde årsverste følelse på oppvarming. Det var helt sykt, Jeg var ganske depressiv før start, der jeg gikk rundt med ræva følelse i kroppen og følte at Norge gjør det dårlig, forteller han videre. Nå gleder Botn seg til å få bedre forhold fra start på jaktstarten i morgen. Quentin Fillon Maillet var også med i seierskampen, men han glemte rett og slett å gå en strafferunde og fikk tidsstraff på to minutter. Sturla Holm Lægreid ble skjøvet ned fra pallen av Botn, og ble nummer fire. Tarjei Bø ble nummer sju, Vetle Sjåstad Christiansen endte på niendeplass, mens Endre Strømsheim ble nummer 11 og Johannes Dale-Skjevdal endte på 15.-plass.
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.23:06 - Kilde: NRK - Info


223. Varsel mot skiforbundet: – Vi opplever at de legger lokk på saken
NRK har fått tilgang til et 12 siders varsel til Etisk Komité i Norges skiforbund (NSF). Det er Palestinakomiteens BDS-utvalg (boikott, desinvesteringer, sanksjoner av Israel) ved leder Kjell Stephansen og palestinakomiteens medlemmer Olav Gjøystdal og Stine Linnerud Jespersen som står bak varselet. Her ber de komiteen om å vurdere hvorvidt sponsoravtalen mellom Nammo og NSF innebærer brudd på idrettens etiske retningslinjer. De viser til flere avsløringer om Israels bruk av Nammo-våpen i krigføringen på Gaza, hvor over 30.000 mennesker er drept siden 7. oktober. Varselet kommer også som en følge av det varslerne beskriver som manglende dialog og svar fra skistyret og hoppkomiteen, etter flere henvendelser. NSFs Etiske Komité bekrefter å ha mottatt varselet. «Utover det kan ikke administrasjonen kommentere en pågående behandling av et varsel i Etisk Komité», skriver NSFs generalsekretær Arne Baumann til NRK. Palestinakomiteen i Oslo har også varslet demonstrasjoner under hoppkonkurransen RawAir i Holmenkollen søndag.
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.15:44 - Kilde: NRK - Info


224. Wiklund nummer ti etter første dag av allround-VM
Skøyteprofilen Ragne Wiklund leverte en god 3000 meter og ligger på 10.-plass i sammendraget etter to av fire distanser i allround-VM i Tyskland. Etter 19.-plass på 500-meteren var Wiklund med i teten på 3000 meter, som er en av hennes sterkeste distanser. Hun har 3.55,51 som personlig rekord. Lørdag fikk Oslo-jenta opp tiden 3.58,29 på vei mot tredjeplassen og knappet dermed innpå i sammenlagtkampen. Før 1500 og 5000 meter søndag skiller det 4,50 sekunder opp til leder Marijke Groenewoud for Wiklund. Aurora Grinden Løvås er på 18.-plass sammenlagt etter å ha satt personlig bestetid på 500 meter. Med tiden 40,05 ble hun beste norske på åpningsdistansen. På 3000-meteren fikk 18-åringen opp tiden 4.11,6 og endte på 19.-plass. Sofie Karoline Haugen er like bak Løvås på resultatlisten. Hun klokket inn på 41,13 og ble nummer 22 på 500-meteren. På 3000 endte Haugen på 18.-plass med tiden 4.11,09. (NTB)
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.14:26 - Kilde: NRK - Info


225. Hagen med et kanonløp - tok sammenlagtseieren i kombinert
Ida Marie Hagen viste seg knallsterk i langrennsdelen av kombinert i Holmenkollen. Hun tok inn over ett minutt på lederen og seiret i nasjonalanlegget. Hagen tok med det sammenlagtseieren i verdenscupen. Det er hennes første sammenlagtseier i karrieren. I teorien kan Hagen og Westvold Hansen fortsatt havne helt likt på antall poeng totalt, men Hagen vil uansett vinne på grunn av flere seiere totalt. Mari Leinan Lund lå best an før langrennet etter å ha hoppet lengst i Midtstuebakken, Hun ledet med 21 sekunder ned til Gyda Westvold Hansen på 2. plass. Hagen lå som nummer tre og hadde ett minutt og 20 sekunder opp til Leinan Lund. Da en runde gjenstod hadde hun 50 sekunder opp til Leinan Lund. Hagen gikk fantastisk på ski og hentet opp Leinan Lund like før oppløpet. – For et langrenn hun har gått. Hun har flydd gjennom denne løypen. Hun har hoppet bedre i år, men hun trenger nesten ikke det når hun har så vanvittig fart sammenlignet med resten av konkurrentene, sier NRKs kommentator Jann Post og fortsetter: – Hun var rett og slett så mye bedre enn de andre her, at det ga enorme utslag på andrerunden.– Hun hadde en helt annen måte å gå på, sier NRKs langrennsekspert Anders Aukland. Det er Hagens 8. verdenscupseier og 20. pallplass. Leinan Lund ble nummer to i rennet, mens Hansen tok 3. plassen. Østerikske Lisa Hirsner ble beste utlending på 4. plass.
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.12:46 - Kilde: NRK - Info


226. Hagen med kanonløp - tok sammenlagtseieren i kombinert
Ida Marie Hagen viste seg knallsterk i langrennsdelen av kombinert i Holmenkollen. Hun tok inn over ett minutt på lederen og seiret i nasjonalanlegget. Hagen tok med det sammenlagtseieren i verdenscupen. Det er hennes første sammenlagtseier i karrieren. Mari Leinan Lund lå best an før langrennet etter å ha hoppet lengst i Midtstuebakken, Hun ledet med 21 sekunder ned til Gyda Westvold Hansen på 2. plass. Hagen lå som nummer tre og hadde ett minutt og 20 sekunder opp til Leinan Lund. Da en runde gjenstod hadde hun 50 sekunder opp til Leinan Lund. Hagen gikk fantastisk på ski og hentet opp Leinan Lund like før oppløpet. – For et langrenn hun har gått. Hun har flydd gjennom denne løypen. Hun har hoppet bedre i år, men hun trenger nesten ikke det når hun har så vanvittig fart sammenlignet med resten av konkurrentene, sier NRKs kommentator Jann Post og fortsetter: – Hun var rett og slett så mye bedre enn de andre her, at det ga enorme utslag på andrerunden, sier NRKs langrennsekspert Anders Aukland. Det er Hagens 8. verdenscupseier og 20. pallplass. Leinan Lund ble nummer to i rennet, mens Hansen tok 3. plassen. Østerikske Lisa Hirsner ble beste utlending på 4. plass.
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.12:46 - Kilde: NRK - Info


227. Wiklund langt bak teten etter 500-meteren i allround-VM
Skøyteprofilen Ragne Wiklund gikk 500-meteren på 40,08 og ligger på 19.-plass i sammendraget foran sine sterkeste distanser i allround-VM i Tyskland. Best av de norske var Aurora Grinden Løvås, som satte ny personlig bestenotering med 40,05. Det var en forbedring på nøyaktig et halvt sekund. 18-åringen ble nummer 18 på åpningsdistansen i tyske Inzell. Wiklund endte på 19.-plass og har et godt stykke opp til den japanske lederen Miho Takagi etter den første av fire distanser. Opp til den nederlandske stjernen Antoinette Rijpma-de Jong skiller det om lag ti sekunder på den kommende 3000-meteren. – Det er kjedelig, men ikke noe bedre eller verre enn forventet. Det morsomme starter nå. Jeg gleder meg til å se hvordan formen min er, sa Wiklund til VG. Senere lørdag skal kvinnene gå 3000 meter, før mesterskapet avsluttes med 1500 og 5000 meter søndag. (NTB)
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.12:17 - Kilde: NRK - Info


228. Mol og Sørum slått ut i semifinalen i Doha
Anders Mol og Christian Sørum tapte for nederlenderne Stefan Boermans og Yorick de Groot i semifinalen i verdensserieturneringen i sandvolleyball i Doha. Det ble bråstopp for de norske verdensenerne etter at de ledet 14-10 i det andre settet og så ut til å kjempe seg tilbake i kampen. Boermans og De Groot tok seks strake poeng og snudde stillingen til sin fordel. Mot sluttet av settet skiftet lagene på å lede, men nederlenderne halte oppgjøret i land med 22-20-seier. De vant det første settet 21-16. (NTB)
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.11:29 - Kilde: NRK - Info


229. Norsk VM-gull i paracurling: – Helt fremragende
Det norske landslaget i paracurling beseiret Canada 6-2 finalen og ble verdensmester i sørkoreanske Gangneung natt til lørdag. Anført av skip Jostein Stordahl hadde det norske laget et godt grep om finalen og tok VM-gullet på en imponerende måte. – Vi startet dette mesterskapet veldig bra, men fikk så litt trøbbel og tapte tre kamper på rad. Deretter fant vi tilbake til oss selv og begynte å klatre. De siste fem-seks kampene var det fremragende, sa Stordahl etter triumfen. – Vi spilte en veldig bra kamp og hadde full kontroll hele veien, fastslo lagkamerat Ole Fredrik Syversen etter finalen. Geir Arne Skogstad, Mia Larsen Sveberg og Ingrid Djupskås utgjorde resten av de norske gullkvintetten. Trener er Peter Dahlman. (NTB)
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.09:02 - Kilde: NRK - Info


230. Møtes av strømfrykt: – Får skylda for alt som er vondt og vanskelig
skiEN (E24): Googles datasenter ønskes velkommen til Grenland. Men så så var det strømmen, da.
Tidspunkt: 09-03-2024 - Kl.06:14 - Kilde: E24 - Info


231. Feilfri Tandrevold mot pallplass i USA: – Fikk ut absolutt alt
Ingrid Landmark Tandrevold traff på ti av ti skudd under krevende forhold og gikk fort på ski, men måtte likevel se seg slått av franske Justin Braisaz-Bouchet. Braisaz-Bouchet var nemlig i det umulige hjørnet på amerikansk snø fredag kveld. Selv med en strafferunde var hun 13 sekunder foran Tandrevold i mål. – Strålende fornøyd, virkelig. Jeg følte jeg fikk ut absolutt alt jeg hadde inne i dag, både i løypa og på skytebanen. Det var en skikkelig opptur i høyden, sier Tandrevold til TV 2 etter rennet. Hun forteller at hun har gruet seg til rennet, men smiler om kapp med sola i den amerikanske delstaten Utah. – Jeg har virkelig prøvd å gjøre alt jeg kan for å være mest mulig påskrudd, særlig i hodet, sier Tandrevold. Det er fortsatt noen skiskyttere ute i sporet, men de antatt beste har kjørt. Det resultatet betyr at Tandrevold, som leder verdenscupen sammenlagt, fortsatt har god kontroll på den gule trøyen. – Dette var en ekstremt god søknad for det, sier Ole Einar Bjørndalen. Bare fire individuelle renn gjenstår før sesongen avsluttes. Det ble to franskmenn på pallen fredag kveld: Lou Jeanmonnot var tredje best i Soldier Hollow. Karoline Knotten fikk også en solid opptur fredag kveld. I likhet med Tandrevold skjøt hun to fulle hus og ligger an til å bli nummer fem på sprinten. Det gikk ikke kjempebra for samtlige nordmenn i aksjon: Juni Arnekleiv hadde en marerittdag på standplass. Hun hang bra med etter fire treff på den første skytingen, men på den stående skytingen bommet hun på fem av fem skudd. Hun var i mål mer enn fire minutter bak seirende Braisaz-Bouchet. Lørdag kveld venter stafett for de norske skiskytterkvinnene, før USA-oppholdet avsluttes med jaktstart søndag.
Tidspunkt: 08-03-2024 - Kl.22:44 - Kilde: NRK - Info


232. Feilfri Tandrevold på pallen i USA: – Fikk ut absolutt alt
Ingrid Landmark Tandrevold traff på ti av ti skudd under krevende forhold og gikk fort på ski, men måtte likevel se seg slått av franske Justin Braisaz-Bouchet. Braisaz-Bouchet var nemlig i det umulige hjørnet på amerikansk snø fredag kveld. Selv med en strafferunde var hun 13 sekunder foran Tandrevold i mål. – Jeg er strålende fornøyd, virkelig. Jeg følte jeg fikk ut absolutt alt jeg hadde inne i dag, både i løypa og på skytebanen. Det var en skikkelig opptur i høyden, sier Tandrevold til TV 2 etter rennet. Hun forteller at hun har gruet seg til rennet, men smiler om kapp med sola i den amerikanske delstaten Utah. – Jeg har virkelig prøvd å gjøre alt jeg kan for å være mest mulig påskrudd, særlig i hodet, sier Tandrevold. Det resultatet betyr at Tandrevold, som leder verdenscupen sammenlagt, fortsatt har god kontroll på den gule trøyen. – Dette var en ekstremt god søknad for det, sier Ole Einar Bjørndalen på TV 2 sin sending. Bare fire individuelle renn gjenstår før sesongen avsluttes. Det ble to franskmenn på pallen fredag kveld: Lou Jeanmonnot var tredje best i Soldier Hollow. Karoline Knotten fikk også en solid opptur fredag kveld. I likhet med Tandrevold skjøt hun to fulle hus og ligger an til å bli nummer fem på sprinten. Det gikk ikke kjempebra for samtlige nordmenn i aksjon: Juni Arnekleiv hadde en marerittdag på standplass. Hun hang bra med etter fire treff på den første skytingen, men på den stående skytingen bommet hun på fem av fem skudd. Hun var i mål mer enn fire minutter bak seirende Braisaz-Bouchet. Lørdag kveld venter stafett for de norske skiskytterkvinnene, før USA-oppholdet avsluttes med jaktstart søndag. Arnekleiv får ikke gå jaktstarten ettersom hun havnet utenfor topp 60. Ida Lien ble nummer 30 med fire bom, Marthe Kråkstad Johansen nummer 22 med én bom mens Maren Kirkeeide kom på 52. plass med sine fire misser.
Tidspunkt: 08-03-2024 - Kl.22:44 - Kilde: NRK - Info


233. Dobbelt norsk i Raw Air-kvalifiseringen for kvinner
skihopper Eirin Maria Kvandal fikk en kjempestart på Raw Air med kvalifiseringsseier i Holmenkollen fredag. Silje Opseth ble nummer to. Kvalifiseringen teller som det første rennet i årets Raw Air-konkurranse som går av stabelen i Oslo, Trondheim og Vikersund. Kvandal står med en rekke pallplasser i verdenscupen denne sesongen. I fredagens kvalifisering landet hun på 128,5 meter og vant. Silje Opseth tok seg 122,5 meter ned i bakken og endte dermed på plassen bak Kvandal. Hun vant verdenscuprennet i Willingen tidlig i februar. Thea Minyan Bjørseth hoppet 114,5 meter. Heidi Dyhre Traaserud landet på 110 meter, mens Kjersti Græsli svevde 107 meter. Ingvild Synnøve Midtskogen kom seg også videre fra kvalifiseringen med sitt hopp på 102,5 meter. (NTB)
Tidspunkt: 08-03-2024 - Kl.19:55 - Kilde: NRK - Info


234. Lundemo fortsetter i LSK
Marius Lundemo (29) har holdt seg skadefri lenge nok til at Lillestrøm gir ham en ny kontrakt. Midtbanespilleren har formelt vært klubbløs siden avtalen med LSK løp ut ved årsskiftet, men har likevel vært med og trent med laget. – Det føles veldig godt å ha det i boks og forhåpentlig få et godt år. Jeg gleder meg veldig, sier Lundemo i en uttalelse. – Akkurat nå føler jeg meg veldig bra. Det handler om å holde seg frisk, bank i bordet, legger han til. Lundemo har to perioder å vise til i Lillestrøm. Han vant Eliteserien to ganger med Rosenborg i 2017 og 2018. (©NTB)
Tidspunkt: 08-03-2024 - Kl.15:30 - Kilde: NRK - Info


235. Norge til finalen i VM i rullestolcurling
Det norske laget i paracurling slo vertsnasjonen Kina 7-3 i VM-semifinalen. Canada er det siste hinderet. Etter seks omganger ledet det norske laget 5-3. Semifinalen var over da Norge fikk 2-0 i den sjuende omgangen. Canada venter i finalen i Gangneung lørdag. Kina og Sverige møtes til bronsekamp. Norges lag består av skip Jostein Stordahl, Geir Arne Skogstad, Ole Fredrik Syversen, Mia Larsen Sveberg og reserven Ingrid Djupskås. (©NTB)
Tidspunkt: 08-03-2024 - Kl.15:11 - Kilde: NRK - Info


236. Advarer: - Dessverre mer realistisk
Russiske framskritt tvinger Ukraina til å oppgi land og grave seg ned bak nye forsvarslinjer: - Et taktskifte, sier norsk ekspert.
Tidspunkt: 08-03-2024 - Kl.12:17 - Kilde: Dagbladet - Info


237. Halfvarsson står over Kollen-femmila
Calle Halfvarssons luftveier er ikke bra nok til at han stiller i søndagens verdenscupfemmil i Holmenkollen. – Calle har hatt en lettere luftveisinfeksjon etter Lahti og har besluttet at han ikke starter i Holmenkollen, heter det i en melding fra det svenske skiforbundet. Veteranen på 34 år er på bedringens vei, men det er ikke aktuelt å gå 50 kilometer slik situasjonen er nå. – Han forbereder seg fram til Drammen og Falun, sier Anders Högberg, Sveriges landslagstrener for langrenn menn. Det er klassisk sprint i langrenn i Drammen kommende tirsdag. Neste helg avsluttes verdenscupen i langrenn i Falun. (NTB)
Tidspunkt: 08-03-2024 - Kl.08:55 - Kilde: NRK - Info


238. Drama da RBKs styreleder ble gjenvalgt
Til tross for benkeforslag, vant Cecilie Gotaas Johnsen avstemmingen mot Ståle Gjersvold. Hun fortsetter dermed som styreleder i RBK. Det ble et skikkelig drama på slutten av årsmøtet til Rosenborg i Trondheim torsdag kveld. Men Johnsen fikk til slutt fornyet tillit. Hun fikk 61,7 prosent av stemmene.
Tidspunkt: 07-03-2024 - Kl.23:08 - Kilde: NRK - Info


239. Oilers senket og gikk forbi Vålerenga
Stavanger Oilers vant 5-2 borte mot Vålerenga og rappet 2.-plassen fra rivalen før siste runde i eliteserien i ishockey. Gjestene ledet 3-0 i Jordal Amfi før en sluttoffensiv fra VIF skapte litt spenning. Patrick Elvsveen og Martin Gran fjernet all tvil med to sene Oilers-scoringer. Seieren tok Stavanger Oilers forbi Vålerenga på tabellen. Ett poeng skiller lagene før eliteserien avsluttes kommende lørdag. Vålerenga har tapt tre av sine fire siste kamper. Sist helg rotet Oslo-laget bort en 3-1-ledelse og røk 4-6 for Stjernen. Torsdag gjorde Tristin Langan, Simon Bourque og Anthony Salinitri kampens første mål. Hjemmelagets reduseringer kom ved Alex Dostie og Thomas Olsen. Storhamar har for lengst slått ligarekorden for antall poeng og strake seirer. Torsdag kom triumf nummer 28 på rad da seriemesteren slo Lørenskog 5-1. (NTB)
Tidspunkt: 07-03-2024 - Kl.20:34 - Kilde: NRK - Info


240. Bjørndalen ville bryte ut av landslaget: – Vi var ikkje akkurat bestekompisar
Saman med Jon Åge Tyldum ville Ole Einar Bjørndalen bryte ut av landslaget i 1993. Kongen av skiskyting meiner skiforbundet kan lære av konflikthandteringa den gangen.
Tidspunkt: 07-03-2024 - Kl.18:29 - Kilde: NRK - Info


241. Tredobbelt norsk i IBU-cupen
Det ble en jubeldag for de norske skiskytterherrene i IBU-cupen i Obertilliach. De tapetserte pallen da Mats Øverby fra Drammen vant torsdagens normaldistanse. Rennene i Østerrike er sesongens siste i IBU-cupen. Nordmennene fikk en god start på avslutningshelgen ved å dominere 15-kilometeren. Øverby tok seieren tross den ene bommen som ga ham et tilleggsminutt. Han endte 14 sekunder foran Isak Frey, som også bare bommet én gang fra standplass. Martin Uldal pådro seg tre tilleggsminutter, men tok likevel tredjeplassen. Av øvrige nordmenn kom Sindre Jorde på 10.-plass, mens Sverre Aspenes havnet rett bak på resultatlista. Martin Nevland ble nummer 50. Kvinnene gikk 12 kilometer tidligere på dagen. Der ble Karoline Erdal beste norske skiskytter på 6.-plass. (NTB)
Tidspunkt: 07-03-2024 - Kl.16:33 - Kilde: NRK - Info


242. Minst to meldes drept i angrep mot containerskip utenfor Jemen
Minst to sjøfolk ble drept i et Houthi-angrep mot et containerskip utenfor Jemen, ifølge britiske og amerikanske myndigheter.
Tidspunkt: 06-03-2024 - Kl.17:27 - Kilde: E24 - Info


243. Minst to drept i angrep mot skip utenfor Jemen
Minst to sjøfolk ble drept i et Houthi-angrep mot et bulkskip utenfor Jemen, ifølge britiske og amerikanske myndigheter.
Tidspunkt: 06-03-2024 - Kl.17:27 - Kilde: E24 - Info


244. Har tallfestet utslippet fra den norske flåten
For første gang er utslippet fra den norske utenriksflåten blitt tallfestet. Det bekrefter nok en gang: skipsfarten har en lang vei å gå.
Tidspunkt: 06-03-2024 - Kl.16:00 - Kilde: E24 - Info


245. Rekordjevnt i paracurling-VM – Norge kjemper om direkte semifinaleplass
Det norske laget i VM i paracurling halte i land to seirer mot sterke asiatiske lag onsdag og er med i kampen om direkte semifinaleplass. Det er rekordjevnt foran den siste dagen i grunnspillet. De seks første lagene har alle seks seirer og tre tap. Alle lagene skal spille to kamper til, og så går de to beste til semifinale, de fire neste til første utslagsrunde. Slovakia på 7.-plass er bare en seier bak tetsekstetten, så ingen er garantert avansement. Norge innledet onsdagen med 6-5-seier over det sørkoreanske hjemmelaget og fulgte opp med 7-6-seier over Kina. Både Kina og Sør-Korea er blant lagene med seks seirer og tre tap. Canada, Latvia og Sverige har samme statistikk. Torsdag spiller Norge mot Canada og Sverige, så det blir ingen enkel avslutning på grunnspillet. Norges lag består av skip Jostein Stordahl, Geir Arne Skogstad, Ole Fredrik Syversen, Mia Larsen Sveberg og reserven Ingrid Djupskås. Prestasjonene i VM teller i kampen om plasser i neste Paralympics. (©NTB)
Tidspunkt: 06-03-2024 - Kl.15:58 - Kilde: NRK - Info


246. Slalåmrennet i Kranjska Gora avlyst: – Bakken helt ødelagt av regn
Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) opplyser at også slalåmrennet i slovenske Kranjska Gora er avlyst. «På grunn av ekstreme mengder regn de siste 24 timene som ødela bakken helt», opplyser FIS som årsaken bak avlysningen. Tirsdag ble også storslalåmrennet avlyst. FIS har forsøkt å finne en potensiell erstatter til rennene i Kranjska Gora, men ikke funnet noen løsning. (©NTB)
Tidspunkt: 06-03-2024 - Kl.14:48 - Kilde: NRK - Info


247. Hoppbråket: skikretsene slår ring om hoppkomiteen etter «ufortjent» kritikk
Hopplederne i 15 skikretser tar hoppkomiteen i Norges skiforbund og dens leder Stine Korsen kraftig i forsvar etter bråket rundt landslagssjef Alexander Stöckl. I en felles melding sendt til NTB skriver hopplederne i 15 av landets i alt 16 skikretser at de har full tillit til Korsen og hoppkomiteen. Stöckl-saken er ikke nevnt spesifikt, men den danner åpenbart bakteppet for utspillet. Det har stormet rundt landslagssjefen etter at det ble kjent for offentligheten at utøverne på landslaget har uttrykt misnøye med østerrikeren. Stöckl har på sin side mer enn antydet at han ikke er fornøyd med hoppkomiteens håndtering av saken. «Vi (undertegnede skikretser) har full tillit til Stine Korsen og nåværende hoppkomité. Mye har blitt sagt og gjort de siste ukene, og dessverre blir frivillige tillitsvalgte anklaget for mye annet. Dette er ufortjent», heter det i meldingen fra skikretsene. «Vi som er en del av norsk hoppsport, må alle være klar over at vi representerer noe som er større og viktigere enn oss selv», skriver kretsene også. (NTB)
Tidspunkt: 06-03-2024 - Kl.11:49 - Kilde: NRK - Info


248. Uttaket til Raw Air er klart
Til helgen er det duket for Raw Air i Holmenkollen. 16 norske utøvere er tatt ut til å representere Norge. På herresiden vant Halvor Egner Granerud fjorårets konkurranse, dette var første gang en mannlig norsk utøver vant Raw Air. Konkurransen finner sted i Holmenkollen, Granåsen og Vikersund. Åpningsdagen er fredag 8. mars i hovedstaden. De kvinnelige utøverne som er tatt ut er: Thea Minyan Bjørseth, Lensbygda Sportsklubb Silje Opseth, Holeværingen Eirin Maria Kvandal, Mosjøen IL Kjersti Græsli, Tydal IL Ingvild Synnøve Midtskogen, Try IL Heidi Dyhre Traaserud, Heddal IL Herrene som skal hoppe er: Johann Forfang, Tromsø skiklubb Marius Lindvik, Rælingen skiklubb Halvor Egner Granerud, Asker skiklubb´ Kristoffer Sundal, Koll IL Daniel-André Tande, Kongsberg IF Robert Johansson, Søre Ål IL Fredrik Villumstad, skimt Robin Pedersen, Stålkameratene Sindre Ulven Jørgensen, Asker skiklubb Benjamin Østvold, Lensbygda Sportsklubb
Tidspunkt: 06-03-2024 - Kl.11:49 - Kilde: NRK - Info


249. Salmar vil investere en halv milliard kroner i lakseinitiativ: – Vi står ved et veiskille
BERGEN (E24): Salmar lanserer nytt lakseinitiativ.
Tidspunkt: 06-03-2024 - Kl.09:48 - Kilde: E24 - Info


250. Alpinstjerne røk korsbåndet i Aspen
Den britiske verdenscupalpinisten Charlie Raposo må avslutte sesongen en måned for tidlig etter fallet i det første storslalåmrennet i Aspen forrige helg. 28-åringen pådro seg et røket korsbåndet i krasjen. Raposo var den første verdenscupløperen som ble signert til Marcel Hirschers Van Deer-ski. Siden har blant annet Henrik Kristoffersen og Timon Haugan også gjort overgang. Raposo har hatt en forferdelig sesong, hvor han ikke har kommet i mål i ett eneste verdenscuprenn. Nå venter operasjon og en lang opptrening. (NTB)
Tidspunkt: 06-03-2024 - Kl.06:24 - Kilde: NRK - Info


251. Brasils skipresident om Braathen-comeback: – Ingenting er bestemt
Brasils skipresident Anders Pettersson seier at det som skjer i dag blir viktig for Lucas Braathens framtid som brasiliansk alpinist.
Tidspunkt: 06-03-2024 - Kl.04:54 - Kilde: NRK - Info


252. Går i lufta
En video viser det som skal være droneangrepet på det russiske krigsskipet «Sergej Kotov» utenfor okkuperte Krim.
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.19:55 - Kilde: Dagbladet - Info


253. Hansens Bayern greit videre i cupen – nedtur for norsk Leverkusen-duo
Tuva Hansen spilte 2. omgang da Bayern München tok seg til semifinale i den tyske cupen med 3-0-seier borte mot Carl Zeiss Jena. For Emilie Bragstad og Synne skinnes Hansen tok cupeventyret slutt tirsdag. Begge var med fra start da Leverkusen tapte 1-2 hjemme for Essen.
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.19:53 - Kilde: NRK - Info


254. Boligprisene: Disse områdene skiller seg ut
Boligprisene hadde en sterk utvikling i februar, men veksten var ikke like sterk overalt. Dette er vekstvinnerne og «taperne».
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.17:18 - Kilde: E24 - Info


255. VG erfarer: Lucas Braathen gjør comeback for Brasil
Lucas Braathen gjør comeback som toppalpinist. Men etter det VG erfarer blir det for Brasil, og ikke Norge. I fjor høst fortalte 23-åringen at han hadde mistet gleden av å stå på ski. Bakgrunnen var en opprivende konflikt med Norges skiforbund.
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.15:47 - Kilde: NRK - Info


256. Storslalåmen i Kranjska Gora er avlyst
På grunn av ugunstige værforhold og sikkerhetssituasjonen avlyses verdenscupen i storslalåm for menn i Kranjska Gora i Slovenia. Det opplyser Det internasjonale skiforbundet. Etter planen skulle det være storslalåm på lørdag og slalåm på søndag. Nå blir slalåmen flyttet frem til lørdagen.
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.12:57 - Kilde: NRK - Info


257. Palestinakomiteen varsler demonstrasjon mot hoppsponsor i Holmenkollen
Palestinakomiteen krever at Norges skiforbund bryter samarbeidet med våpenprodusenten Nammo. Søndag blir det demonstrasjon under femmila i Holmenkollen. Våpenprodusenten har siden 2010 vært sponsor for det norske hopplandslaget. Det er planlagt en to timer lang demonstrasjon i nasjonalanlegget, med appeller fra en rekke personer. Bakteppet er krigføringen i Gaza, med påstander om at våpen produsert av Nammo har vært brukt av israelske styrker. Våpenprodusenten har på sin side hevdet at norske våpen ikke selges til Israel. Palestina-aktivister aksjonerte også under verdenscupen i langrenn på Lillehammer i desember i fjor. (NTB)
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.08:59 - Kilde: NRK - Info


258. Chelsea-stjernen Sam Kerr anklaget for rasisme – deltok i retten mandag
Den australske Chelsea-spissen Sam Kerr er anklaget for å ha trakassert en politibetjent. Målmaskinen skal ha uttrykt seg rasistisk. Flere medier omtaler rasismesaken som involverer Kerr. Fotballforbundet i Australia bekrefter den også, ifølge nyhetsbyrået AFP. Kerr skal mandag ha forklart seg for en domstol i England. Chelsea-spissen deltok ifølge Sky Sports i rettsmøtet på videolink. Hun erklærte seg ikke skyldig. Kerr er anklaget for å ha brukt fornærmende eller truende ord mot en politimann under en hendelse i Twickenham i London 30. januar i år. Sky Sports skriver at Kerr nå må møte i retten neste år i sakens anledning. En fire dagers rettssak er berammet i februar 2025. Den australske spissen har spilt for Chelsea siden 2020. (NTB)
Tidspunkt: 05-03-2024 - Kl.05:40 - Kilde: NRK - Info


259. Det grønne skiftet: – Kun idioter tror dette er gratis
Regjeringen og SV ble i fjor enige om å sikre mer havvind til å forsyne sokkelen med kraft. SV venter spent på tiltakene regjeringen skal legge frem i mai.
Tidspunkt: 04-03-2024 - Kl.13:46 - Kilde: E24 - Info


260. Lucas Braathen varsler oppdatering – NRK-ekspert håper på comeback
Lucas Braathen kaller inn til pressekonferanse om skifremtiden – et halvt år etter at han la opp.
Tidspunkt: 04-03-2024 - Kl.13:09 - Kilde: NRK - Info


261. Braathen kaller inn til pressekonferanse - varsler oppdatering
Lucas Braathen, som la opp som alpinist før denne sesongen, har kallet inn til pressekonferanse torsdag. Der skal han komme med en oppdatering om skifremtiden. Det skriver en av sponsorene hans, Red Bull, i en pressemelding. Pressekonferansen finner sted i Salzburg i Østerrike. Det var i oktober i fjor en tårevåt Lucas Braathen bekreftet at han la opp i en alder av 23 år. Bakgrunnen for den overraskende avgjørelsen var en lengre konflikt med Norges skiforbund. Nøyaktig hva slags oppdatering Braathen kommer med på torsdagens pressekonferanse er uvisst. Da han la opp i oktober sa han at at comeback i fremtiden «ikke føles realistisk nå». – Jeg skal nå ut på min egen reise og finne ut hva den neste ferden er. Og jeg er så spent på det. Og jeg er så glad for at jeg er det, sa Braathen.
Tidspunkt: 04-03-2024 - Kl.12:36 - Kilde: NRK - Info


262. Senket skip truer miljøet i Rødehavet: – En ny tragedie
Miljøet i Rødehavet trues av 21.000 tonn kunstgjødsel på et lasteskip senket av Houthi-militsen i Jemen.
Tidspunkt: 04-03-2024 - Kl.11:55 - Kilde: E24 - Info


263. Weng hardt ut mot Kollen-femmila – meiner «turrenn» høyrer heime i ski Classics
Heidi Weng synest ikkje femmil har noko å gjere på konkurranseprogrammet i verdscup og meisterskap. Det er ho ikkje aleine om blant dei beste langrennskvinnene i verda.
Tidspunkt: 04-03-2024 - Kl.10:29 - Kilde: NRK - Info


264. Slår alarm: Dreper på minutter
Ekspertene varsler om et skifte, etter at en spekkhogger drepte en hvithai på under to minutter.
Tidspunkt: 04-03-2024 - Kl.08:17 - Kilde: Dagbladet - Info


265. Noreg sparer pengar – mens Samuelsson punga ut: – Det handlar om profesjonalitet
Måndag morgon sette skiskyttarane seg på flyet til USA og Canada. Svenske Sebastian Samuelsson er blant dei som tar grep for å stille best mogleg førebudd.
Tidspunkt: 04-03-2024 - Kl.06:11 - Kilde: NRK - Info


266. Iversen sikret friplass i verdenscupen
Emil Iversen vant Skandinavisk Cup sammenlagt og er dermed sikret friplass i verdenscupen frem til jul neste år. På søndagens 10 kilometer i fri teknikk ble han nummer åtte. Mattis Stenshagen som ledet Skandinavisk Cup før denne helgen ble nummer fem. Det betydde at Iversen vant sammenlagt etter flere gode resultater fredag og lørdag. - Det her betyr veldig mye for Emils skikarriere fremover Han har et uttalt mål om å komme til VM i Trobdheim. Veien dit kan være lang. Nå blir den korere, sier Viaplay-ekspert Hans Christer Holund på tv-sendingen til kanalen fra verdenscupen i Lahti. Han påpeker at Iversen ville fått en tøff vei til VM uten den viktige sammenlagtseieren, som sikrer friplass blant de beste. Dersom han ikke hadde klart det måtte han først kvalifisert seg til verdenscuprenn og så til VM. Nå kan han potensielt sett gå ni verdenscuprenn før jul neste sesong. Iver Tildheim Andersen vant søndagens renn foran Gjøran Tefre og Andreas Fjorden Ree. Helene Marie Fossesholm vant kvinneklassen. Hun var 4,5 sekunder foran Eva Ingebrigtsen på 2. plass
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.14:14 - Kilde: NRK - Info


267. Graabak på 5.-plass i Lahti
Trønderen Jørgen Graabak leverte et brukbart langrenn i den finske skimetropolen Lahti og ble nummer fem i søndagens kombinertkonkurranse. Graabak hadde det beste norske utgangspunktet, men trønderen hadde likevel hele ett minutt og 19 sekunder å ta igjen på ledende Stefan Rettenegger i langrennet. – Jeg tror det er litt for langt, men jeg må uansett bare gå et godt løp. Jeg tror det kan bli spennende, sa Graabak til Viaplay før start. Veteranen var imidlertid aldri i nærheten av å ta opp kampen og de fremste plasseringene. Til slutt ble det et spurtoppgjør mellom Johannes Lamparter og Rettenegger. Førstnevnte gikk seirende ut av duellen. Graabak selv ble nummer fem. I likhet med Jens Lurås Oftebro og resten av de norske kombinertherrene fikk Graabak det vanskelig i hoppbakken. (©NTB)
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.13:43 - Kilde: NRK - Info


268. skistad suveren - svenske fiaskoski
Kristine Stavås skistad var helt suveren i sprintfinalen i langrenn for kvinner i Lahti. Hun kunne kontrollere inn til seier i kamp med blant annet tre svenske kvinner. – Det er lekestue for skistad, som har så fenomenalt mye bedre ski enn de svenske, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland i det skistad gikk over mål. Coletta Rydzek fra Tyskland ble nummer to, fulgt av tre svensker. - I dag har jeg gått og kost meg uti der. Jeg dro til Lahti og trodde det det skulle bli hardere sprintrenn. Men det var som et onsdagsskirenn på Konnerud, så det var bra, sier skistad til NRK. Hun forteller at hun ikke har følt seg så bra tidligere i år, som under søndagens sprint i Lahti. - Hvordan tror det var å være svensk i ryggen din? – Det tror jeg var slitsomt, sier skistad. For på luften ble det varslet et trolig oppvaskmøte i den svenske smøretraileren etter Lahti-rennet. - Maken til stor skiforskjell er det sjelden vi er vitne til, sier Aukland. Samtidig gled alt rett vei for skistad. Hun tok føringen fra start i finalen og bremset deretter farten. Inne på stadion var hun deretter fullsendig overlegen. Allerede før finalen var det tydelig at det vanligvis suverene svenske kvinnelaget hadde problemer med skiene i Lahti. – Slet med ski i går sverige. Virker ganske åpenbart at gliden ikke er god nok i dag. Ikke bare sett opp mot Norge, men flere andre nasjoner. Jeg vil anta stort stressnivå i svenske smøreteamet som ikke får gjort noe ettersom skiene ligger der, sa Aukland etter semifinalene. I mål var Maja Dahlqvist best av de svenske kvinnene på tredjeplass. Man så hvordan Sundling og Svahn slet med skiene under sprinten. – Jeg hadde veldig bra ski og har ikke hatt så mye fokus på deres ski, sier svenske Dahlqvist til NRK.
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.12:21 - Kilde: NRK - Info


269. Johaug dominerte i returen – knuste Kowalczyk
Søndag var Therese Johaug tilbake på startstreken i et skirenn for første gang siden hun ble mor. Der imponerte hun stort.
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.09:50 - Kilde: NRK - Info


270. Messi og Suárez herjet i storseier
Lionel Messi og Luis Suárez bidro med to mål hver da Inter Miami slo Orlando City 5-0, den største seiersmarginen i Miamis historie. Suárez åpnet ballet og satte inn kampens første mål etter bare fire minutter. Sju minutter senere fikk han nettkjenning igjen og sendte Miami opp i 2-0-ledelse mot naboene fra Orlando. Det var Suárez´ første mål i Inter Miami-drakten siden han signerte for klubben i desember. Etter en halvtimes spill la lagkamerat Robert Taylor på til 3-0, et resultat som sto til pause. I andre omgang var det Messis tur til å skinne på hjemmebane i Fort Lauderdale. 12 minutter etter pause satte han inn 4-0, og det tok bare fem minutter før argentineren kunne fastsette sluttresultatet til 5–0. Inter Miami er ubeseiret etter tre kamper denne sesongen. David Beckhams klubb har startet sesongen med to seirer og én uavgjort. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.09:42 - Kilde: NRK - Info


271. Prologsjokk i Lahti: Jessie Diggins slått ut
Den amerikanske sprintdronningen Jessie Diggins ble slått ut av sprintprologen i Lahti. Den amerikanske sprinteren, som leder verdenscupen sammenlagt og som ligger på fjerdeplass sammenlagt i sprintcupen, havnet utenfor topp 30 - og dermed ute. Diggins var 15 hundredeler unna å ta seg videre. – Dette er dagens store overraskelse, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland. Diggins var 11,85 sekunder bak Jonna Sundling, som var suveren i prologen. Hun vant med hele 1,57 sekunder foran landskvinne Linn Svahn. De svenske dominerte prologen og ser ut til å bli vonde å møte denne søndagen. De fire beste i prologen var svenske. Kristine Stavås skistad ble nummer fem. Flere nordmenn ble slått ut i prologen. Maria Hartz Melling, Julie Bjervig Drivenes og Lotta Udnes Weng havnet alle utenfor topp 30. – I dag har jeg bare meg selv og takke. Jeg er skuffet. Er langt bak og det er for dårlig. Jeg er for svak, for treig og for dårlig teknisk, sier en svært selvkritisk Lotta Udnes Weng til NRK. – Det er litt tungt å ryke ut her, det er jo det. Jeg hadde håpet på mer enn det, sier hun. Mathilde Myrhvold og Julie Myhre slår følge med skistad til finalerundene, som starter klokken 11.45.
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.08:33 - Kilde: NRK - Info


272. Reagerer: - skittent
Sherpa ber klatrere vise respekt for fjellet,
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.02:52 - Kilde: Dagbladet - Info


273. Seieren glapp etter skjebnesvanger feil - Haugan på pallen
Det blåste voldsomt under andreomgangen i Aspen. Så mye at skjermene tidvis gikk i svart hos Viaplay og rennet måtte stoppes en periode. Etter hvert fikk imidlertid utøverne igjen klarsignal til å sette utfor storslalåmløypa, og det var en spent Alexander Steen Olsen som ventet på toppen. Det 22 år gamle stortalentet ledet nemlig etter første omgang. Ni hundredeler foran Loic Meillard, 32 hundredeler foran verdens suverent beste storslalåmkjører, Marco Odermatt. Sveitseren hadde elleve seiere på rad før lørdagens storslalåm. Var Steen Olsen mannen som kunne bryte Odermatts elleville rekke og sikre en etterlengtet norsk jubeldag? Det norske herrelandslaget er inne i sin lengste seierstørke siden sesongen 1994/95. Da kom den eneste seieren i sesongens siste renn. Hvert år siden 1989 har Norge tatt minst én verdenscupseier på herresiden. Før rennet i Aspen var Aleksander Aamodt Kildes seier i nettopp Aspen 4. mars i fjor lagets forrige triumf. Og ventetiden frem til neste seier ble enda lenger lørdag kveld. For Steen Olsen klarte ikke å forsvare ledelsen fra første omgang. 22-åringen startet på strålende vis, men kom på innerski og drømmen om seier ble knust. Feilen ble skjebnesvanger for Steen Olsen, som endte på 17. plass. Odermatt vant rennet og sikret 12 seiere på rad. Timon Haugan kjørte seg opp til 3. plass i andre omgang og sikret karrierens første pallplass i storslalåm.
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.20:58 - Kilde: NRK - Info


274. Therese Johaug om mulig VM-comeback: – Jeg ønsker og håper å være der
Therese Johaug sier i et intervju at hun kan tenke seg å stille på VM-femmila i Trondheim. Uttalelsen gir hun i et arrangørintervju med Engadin skimarathon i Sveits. Der skal hun søndag delta. – Jeg ønsker og håper å være der. Men det er selvsagt masse jobb, sier Johaug om å delta i VM neste år. (NTB)
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.20:42 - Kilde: NRK - Info


275. Her skal Northug og 15.000 andre gå skirenn
Det er bløtt, mildt og krevende før den 100. utgaven av Vasaloppet søndag. Petter Northug fikk seg en overraskelse da han kjørte forbi startområdet.
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.19:14 - Kilde: NRK - Info


276. Kaski: – Vedum overdriver
Finansministeren kjemper for ny paradisskatt, men budsjettpartneren avviser at forslagene som ligger på bordet vil tette hullene.
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.18:12 - Kilde: E24 - Info


277. Anders Jacobsen: – Jeg ble ført bak lyset
Tidligere skihopper Anders Jacobsen krever tre millioner kroner fra padelselskapet Just Padel Group. Partene møtes i Agder tingrett 12. mars.
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.17:18 - Kilde: NRK - Info


278. Pogacar med heftig sykkelbragd – vant Strade Bianche etter solokjøring i åtte mil
Tadej Pogacar (25) rykket med 80 kilometer igjen og tok en suveren seier i prestisjerittet Strade Bianche i Italia. Den slovenske UAE-syklisten viste igjen fram sin enorme kapasitet. Grusveier og en tøff løype stoppet ham ikke fra å ta saken i egne hender oppsiktsvekkende tidlig i rittet. Pogacar nølte ikke og bygget opp en luke ingen var i stand til å tette. Han ledet med over tre minutter før den siste biten i de gamle gatene i Siena. Der tok han imot hyllesten fra publikum og løftet sykkelen etter at målstreken var passert. Det skilte til slutt 2.44 minutter til den latviske toeren Toms Skujins (Lidl-Trek) etter kjøring i 215 kilometer. Pogacar er kun den tredje i historien til å ha vunnet Strade Bianche to ganger. 25-åringens første seier kom i 2022. I kvinnenes utgave ble det seier til Lotte Kopecky, etter at hun rykket fra hjemmehåpet Elisa Longo Borghini i den siste bakken. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.16:08 - Kilde: NRK - Info


279. Kombinert: Norsk seier på lagsprinten i Lahti
Kombinertprofilene Jens Lurås Oftebro og Jørgen Graabak gikk et gnistrende langrenn og sikret 1.-plass i lagsprintkonkurransen i finske Lahti lørdag. Det norske førstelaget startet 37 sekunder bak Tyskland, men allerede på den første runden hadde Oftebro halvert avstanden. Graabak fortsatte arbeidet med å tette luken til lagene foran, og etter kun tre etapper var nordmennene helt framme i teten. I den tunge snøen i den finske skimetropolen sto seieren mellom Norge og Østerrike, og Graabak kunne til slutt seile inn til norsk triumf. Hoppdelen av lørdagens konkurranse ble ved flere anledninger avbrutt på grunn av mye vind i hoppanlegget. – Du er nødt til å treffe her, så jeg håper de norske klarer det også, sa kombinertsjef Ivar Stuan i et intervju med Viaplay.
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.13:55 - Kilde: NRK - Info


280. Klæbo knuste konkurrentene
Johannes Høsflot Klæbo vant verdenscuprennet over 20 kilometer klassisk i Lahti. Han vant 24 sekunder foran finske Iivo Niskanen i rennet, som gikk i enkeltstart. – Han har løst dette på ypperlig måte, sier NRKs ekspert Fredrik Aukland og fortsatte: – For et løp av Johannes Høsflot Klæbo. De norske løperne fikk sekunderinger mot en rå åpning av Niskanen i starten av rennet. Men halvveis hadde Klæbo opparbeidet seg en ledelse på åtte sekunder på Niskanen. Dette forspranget økte deretter i siste halvdel av rennet. Martin Løwstrøm Nyenget blir trolig nummer tre. Han lot seg imponere av styrkedemonstrasjonen til Klæbo. – Jeg skal ikke vurdere han opp mot største legendene som har vært. Men han er en vanvittig god skiløper, sier Nyenget til NRK. Flere av de finske løperne som har slitt før i sesongen har prestert sterkt i helgen. Henrik Dønnestad så at finske Niskanen hadde truffet godt med skiene. – Han går helt nydelig på ski. Det går lekende lett, sa Dønnestad om Niskanen, som han selv lå i rygg på en kort periode av rennet.
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.12:17 - Kilde: NRK - Info


281. Angrepet lasteskip skal ha sunket i Rødehavet
Lasteskipet Rubymar, som i forrige måned ble angrepet av houthimilitsen i Jemen, har sunket i Rødehavet, ifølge eksilregjeringen i Jemen.
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.11:20 - Kilde: E24 - Info


282. Krevende vind skapte trøbbel for kombinertherrene
Tøffe vindforhold spilte de to norske kombinertduoene et puss i hoppdelen av lagsprintkonkurransen i Lahti. Jørgen Graabak traff imidlertid godt. Jens Lurås Oftebro og Jørgen Graabak på det norske førstelaget har 37 sekunder opp til ledende Tyskland før langrennet. Det norske andrelaget med Andreas Skoglund og Espen Andersen er hele ett minutt og 13 sekunder bak tetlaget. – Det var synd. Han blir litt lav i posisjonen, og da blir det tungt å komme i gang, sa Viaplay-ekspert Magnus Moan om Oftebros hopp. For Graabaks del gikk det langt bedre. Han hoppet det norske førstelaget et stykke opp på lista med 127 meter. Ved flere anledninger ble det stans i gjennomføringen av hoppingen på grunn av mye vind i hoppanlegget. – Du er nødt til å treffe her, så jeg håper de norske klarer det også, sa kombinertsjef Ivar Stuan i et intervju med Viaplay. Langrennsdelen starter klokken 14.20. Verdenscupleder Jarl Magnus Riiber står over helgens konkurranser i den finske skimetropolen. Han er i stedet hjemme i Norge for å teste skulderen inn mot rennene i Holmenkollen neste helg. Riiber har allerede sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen. – Krystallkula er hans med fire renn igjen av sesongen. Nå står han over Lahti for å være maksimalt forberedt inn mot Kollen og deretter prøve-VM i Trondheim. Det er ingen tvil om at Jarl ønsker å teste hva skulderen tåler av belastning, sa Stuan i en pressemelding tidligere denne uka. (©NTB)
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.10:38 - Kilde: NRK - Info


283. Pärmäkoski vant på hjemmebane - tung norsk dag i Finland
Hjemmehåpet Krista Pärmäkoski var best i de finske skogene og vant kvinnenes 20 kilometer i Lahti. – Jeg kan ikke huske å ha sett henne gå så fort noen gang. Hun vet at hun går for seier, sa NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland på NRKs radiosending. Det ble en ordentlig sekundstrid, for Pärmäkoski ventet nervøs i målområdet mens flere av stjernene fortsatt var ute i sporet. Da Victoria Carl, som gikk et meget godt løp, passerte målstreken 1,9 sekunder bak finnen, var Pärmäkoski på gråten. Dette var hennes første verdenscupseier på seks år. – Det betyr enormt for Krista Pärmäkoski, og ikke minst for finsk langrenn, understreker Aukland. Finnene fikk to av sine hjemmehåp på pallen. Kerttu Niskanen tok 3. plassen bak Pärmäkoski og Victoria Carl. For de norske ble det ingen stor dag. Heidi Weng ble Norges beste på en 8. plass, nesten halvannet minutt bak Pärmäkoski. Hun ble eneste norske blant topp ti. Lotta Udnes Weng kom på 12. plass. – Det var ikke så fryktelig bra. Det er ikke så mye å ta med seg. Man får prøve å bare glemme det, for det var ikke så bra, sier Margrethe Bergane etter sin 22. plass.
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.09:11 - Kilde: NRK - Info


284. Ruud-seier mot rivalen Rune: – Så skikkelig ille ut
Tennisesset Casper Ruud fortsatte sin gode statistikk mot danske Holger Rune. Nå skal nordmannen spille sin andre finale i Mexico på en uke. Ruud nedkjempet Rune med sifrene 3-6, 6-3, 6-4 etter nesten to og en halv times spill i Acapulco. Nordmannen lå under 3-1 i det siste settet før han for alvor fikk snudd kampen til sin fordel. – Jeg fikk ikke den beste starten, og det tredje sette så skikkelig ille ut. Jeg prøvde bare å holde ut, og det så ut til at Holger slet, og til slutt funket det for meg, sier Ruud etter kampen, ifølge AP. Det er sjette gang Ruud slår sin danske rival, og det er første gang de møttes på hardcourt. Kun én gang har Ruud måttet gi tapt for Rune. I finalen står Alex de Minaur som det siste hinderet for Ruud til å vinne en ATP 500-turnering. Australieren vant sin semifinale etter at britiske Jack Draper måtte gi seg på grunn av en ukjent skade eller sykdom. Det sto 4-0 til de Minaur i det tredje og avgjørende settet da Draper gikk av banen. Søndagens finale i Acapulco er Ruuds 20. i karrieren. 25-åringen står med ti titler. Ruud har levert gode resultater i Mexico. I ATP 250-turneringen i Los Cabos sist uke tok han seg helt til finalen. Der ble det tap for australske Jordan Thompson. Den siste periodens sterke resultater på hardcourt gir ham garantert selvtillit inn mot to av årets store turneringer i USA foruten Grand Slam-turneringene: Indian Wells (ATP 1000) og Miami Open (ATP 1000) Ruuds ti turneringsseirer har alle kommet på ATP 250-nivå. I tillegg har 25-åringen bemerket seg med tre Grand Slam-finaler og spill i ATP-finalen. (©NTB)
Tidspunkt: 02-03-2024 - Kl.07:33 - Kilde: NRK - Info


285. Atle Lie McGrath på pallen i Aspen
Alt lå til rette for en knallsterk norsk dag i storslalåm-rennet i Aspen, da Norge hadde tre kjørere blant de sju beste etter første omgang. Men det ble Atle Lie McGrath, som var nummer sju halvveis i rennet, som kunne ta steget opp på pallen etter en intens 2. omgang. Han ble til slutt nummer tre etter en forrykende omgang. Alexander Steen Olsen var best av de norske etter første omgang. Da lå han på 2. plass bare tolv hundredeler. Men han klarte ikke å følge opp den sterke kjøringen i 2. omgang. Steen Olsen falt tilbake til 7. plass. Henrik Kristoffersen ble nummer åtte. Samtidig var det historisk sving over rennet da Marco Odermatt vant rennet. Dette var sveitserens 11. seier på rad i storslalåm. Han har derfor også vunnet åtte av åtte renn i storslalåm denne sesongen. – Det var trolig den hardeste dagen denne sesongen, sier Odermatt i intervjuet med Det internasjonale skiforbundet etter seieren.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.21:01 - Kilde: NRK - Info


286. Steen Olsen i seierskampen - rett bak Odermatt
Oppdateres - alle løperne har ikke kjørt i første omgang. Alexander Steen Olsen gir Marco Odermatt kamp om å vinne fredagens storslalåm i Aspen. Han er nærmest sveitseren før finaleomgangen. Kjelsås-alpinisten imponerte i den amerikanske traseen og la seg kun tolv hundredels sekund bak Odermatts ledertid. Steen Olsen har tidligere én seier i verdenscupen. Den kom i slalåm i Palisades Tahoe for litt over ett år siden, og nå har 22-åringen muligheten til å doble antallet. I så fall må han bryte Odermatts enorme rekke på ti strake seirer i storslalåm. Henrik Kristoffersen er nest best av de norske alpinistene. Han er foreløpig nummer fem og øyner en topplassering. Det skiller 64 hundredeler opp til Odermatt. To hakk lenger ned på lista følger Atle Lie McGrath (+0,77), mens Timon Haugan (+1,98) i skrivende stund er nummer 16. Førsteomgangen i Aspen pågår fortsatt, men de antatt beste har kjørt. Finaleomgangen starter klokken 21.00 norsk tid. (NTB)
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.17:49 - Kilde: NRK - Info


287. Lægreids drømmerenn ødela for Bø: – Drittlei skytingen din
Med 20 treff vant Sturla Holm Lægreid fredagens normaldistanse i Holmenkollen, på en dag hvor det har vært stor norsk dominans. Mye av grunnen til det var nettopp den feilfrie skytingen til Lægreid, der de nærmeste utfordrerne alle fikk én bom på siste skyting. – Det er ingen som fyller så ofte som Sturla gjør. Han er så god i de situasjonene der, sa NRKs ekspertkommentator Synnøve Solemdal etter Lægreids siste skyting. For Tarjei Bø var det en grov bom på skudd nummer 20 som ødela og som gjorde at det ble en annenplass. – Når det siste skuddet ryker, så blir det veldig symbolsk på at du ikke sto løpet ut, sier Bø til NRK. – Det var et kjempebra løp og all ære til Sturla som klarer å skyte 20, sier han videre. Da Lægreid kom inn til NRK i intervjusonen etter rennet, klarte ikke stryingen å dy seg. – Jeg er så drittlei skytingen din, sa han med et stort glis. En skyting Lægreid naturligvis var langt mer fornøyd med. – Det er ikke jeg. Jeg har vært litt lei, men i dag var det så lett å skyte fullt hus, hvorfor har jeg ikke gjort det tidligere i sesongen? Jeg tenkte det var lenge siden jeg har skutt 20 av 20, så det var på tide, sier Lægreid. Trøsten for Bø er at han med fredagens annenplass knapper innpå ledelsen til lillebror Johannes Thingnes Bø, som ble nummer fem fredag, i verdenscupen sammenlagt. Det skiller nå 68 poeng mellom brødrene. Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer tre.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.15:54 - Kilde: NRK - Info


288. skisålen revnet i dramatisk svensk uhell: – Aldri sett før
Sveriges førstelag var overlegne på lagsprinten for kvinner i Lahti. Norge gikk inn til 4. og 5. plass. Men det ble likevel svensk dramatikk under stafetten. Sålen på skien til Maja Dahlqvist på det svenske andrelaget revnet nemlig under lagsprinten i Lahti. I løpet av et sekund var løpet over for det svenske laget. Det var dobbelt svensk i tet på lagsprinten i Lahti da dramaet nådde sitt klimaks i den finske byen. – Nei og nei, utbrøt NRKs kommentator Joachim Ose i det to kvinner gikk ned i rygg på svenske Linn Svahn. Det var svenske Dahlqvvist som på sin første etappe på lagsprinten gikk ned før den såkalte Lahti-svingen. Og resultatet var ødeleggende for svenskene. – Sålen har rett og slett løsnet fra skia. Det har jeg aldri sett før, utbrøt NRKs ekspert Fredrik Aukland og fortsatte. – Løpet er ødelagt. Stakkars Maja Dahlqvist. Bak klarte de to norske lagene å unngå uhell. Men samtidig rykket Linn Svahn fra i tet og forsvant ifra resten av feltet. Men for svenske Dahlqvist, som slet seg gjennom resten av etappen med revnet skisåle, løp sekundene. Da hun vekslet med lagvenninnen Frida Karlsson lå det svenske andrelaget 38 sekunder bak. Stafetten var selvsagt ødelagt. Men dramaet var heller ikke over for andre lag i denne lagsprinten. Og denne gangen gjaldt dette det norske førstelaget. På siste veksling ble det kluss i vekslingen mellom Lotta Udnes Weng og Kristine Stavås skistad. Førstnevnte måtte komme tilbake for å gjennomføre vekslingen med skistad i vekslingsfeltet. – Jeg tenkte stygge ord som ikke egner seg på norsk rikskringkasting. Jeg var redd for bli disket, sier Udnes Weng til NRK. – Jeg tenkte det var typisk oss å være litt surrete, sier Stavås skistad. Hun påpekte at hun ikke var sterk nok til hente en pallplass i sluttspurten. – Hadde ikke dette skjedd hadde det nok blitt 2. plass, sier skistad.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.15:12 - Kilde: NRK - Info


289. Norge trygt videre til finalene i lagsprint
Fire norske lag var å se på startstreken i dagens prolog før finalene i lagsprintene for både kvinner og menn i Lahti, Finland. Kvinnene stilte med: Norge 1: Lotta Weng og Kristine skistad Norge 2: Kristin Fosnæs og Mathilde Myhrvold Norge 2 gikk inn til en 6. plass, med Norge 1 like bak på 7. plass. På toppen av listen er det dobbelt svensk, fulgt av Tyskland 1, og de to finske lagene på 4. og 5. plass. De beste 15 gikk videre til finalene. Hos herrene er historien lik, også der sendte Norge trygt to lag videre til finalene. Norge 1: Pål Golberg og Johannes Klæbo Norge 2: Håvard Taugbøl og Even Northug Norge 1 hadde full kontroll og topper listen. Norge 2 litt lenger bak på en 5. plass. Mellom de to finner vi Frankrike 1, Sverige 1 og Sveits 1. Det betyr at du på nytt kan følge med på alle de norske lagene på NRK Sport på radio i dag fra kl. 15:45.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.13:36 - Kilde: NRK - Info


290. Bekrefter til NRK: Kvitfjell-utforen avlyst
Det dårlige været på Kvitfjell gjør at Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie skal kjøre to super-G-renn i verdenscupen i helgen. Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) opplyser til NRK at treningen er avlyst etter tre utsettelser tidlig på dagen. – Det blir super-G i morra og det er fordi vi ikke fikk kjørt trening i går eller i dag. Vi tar ikke sjansen på å ta trening i morgen hvis det også blir avlyst, sier Ole Johan Bjørge til NRK. For å arrangere et utforrenn er man avhengig å ha gjennomført minst én offisiell trening. Den dårlige sikten på Kvitfjell hindret det torsdag og fredag. Juryen tar ingen sjanser på å arrangere utfortrening lørdag morgen. Det betyr at lørdagens utforrenn blir erstattet med ett av de to avlyste super-G-rennene i italienske Val di Fassa sist uke, bekrefter Kvitfjells rennleder. Søndag blir det nok et super-G-renn som også i utgangspunktet var satt opp. Da NTB pratet med Bjørge fredag, sto han ved det velkjente Russispranget i Kvitfjell-traseen og kunne ikke se verken porten nedenfor eller overfor. Tett tåke og snø gjorde sikten dårlig. Nede i dalen regnet det. Helgen i Kvitfjell blir Ragnhild Mowinckels siste i verdenscupsirkuset. 31-åringen har varslet at hun legger opp etter sesongen. Mowinckel er på 9.-plass i kampen om super-G-kula. Lie er på 6.-plass. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.11:53 - Kilde: NRK - Info


291. Overlegen norsk stafettseier i ungdoms-VM skiskyting
Den norske trioen var knusende overlegen på mennenes stafett i ungdoms-VM skiskyting og vant med nesten to minutter. Ankermann Kasper Kalkenberg tok sitt tredje gull i mesterskapet i Otepää, etter seier på sprinten onsdag og fellesstarten torsdag. Han har også sølv fra normaldistanse og blandet stafett tidligere i mesterskapet. Isak Skogrand gikk første etappe og vekslet 15,4 sekunder bak ledende Italia. Oliver Alm, som tok bronse på fellesstarten, gikk Norge opp i ledelse og sendte Kalkenberg ut med vel 10 sekunders forsprang til Italia. På ankeretappen ble det knockout, og Kalkenberg paraderte inn til gull 1.46,4 minutt foran Antonin Guy, som sikret sølvet for Frankrike. Italias ankermann Nicola Giordano var slått med over to minutter. (NTB)
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.11:13 - Kilde: NRK - Info


292. Mer værtrøbbel i Holmenkollen: Kvinnenes normaldistanse utsatt
Været fortsetter å skape problemer i Holmenkollen. For andre dag på rad er kvinnenes normaldistanse i skiskyting utsatt.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.10:47 - Kilde: NRK - Info


293. Warholm lekte seg - rivalen rett ut
Karsten Warholm tok enkelt seieren i sitt innledende heat på 400 meter i innendørs-VM i Glasgow med tiden 46.68. – Det føltes fint. Jeg følte meg ganske bra når jeg kom i gang, og jeg hadde litt å gi på slutten og kunne kontrollere det, sier Warhholm til NRK. Hans antatt største konkurrent Jereem Richards fra Trinidad og Tobago, gikk derimot på en kjempeskrell. Han vant gull på distansen i 2022, men endte på fjerdeplass i sitt heat fredag og er slått ut av konkurransen. Det spøkte også for Henriette Jægers avansement på 400 meter. Amerikanske Talitha Diggs gikk seirende ut av heatet med tiden 52.17. Det måtte derimot en photo finish til for å avgjøre andreplassen. Den tok Jæger knepent foran irske Sharlene Mawdsley. Begge løp inn på tiden 52.23. Jæger tok seg dermed hårfint videre fra sitt innledende heatet. – Det var to tusendeler som skilte oss. Det er altfor spennende. Det skal ikke være sånn, sier Jæger til NRK etter heatet. – Jeg så ikke hun som kom på innsida. Det var et veldig rotete løp. Hun som løp foran senket farten. Det ble et «rykk og napp»-løp. Sånn er det i innendørsløping, og det må jeg bare bli vant til, forklarer hun. Tidligere denne sesongen har Jæger smadret sin egen rekord på 400 meter innendørs hele to ganger.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.10:42 - Kilde: NRK - Info


294. Jæger videre i VM etter drama: – Det skal ikke være sånn
Det spøkte for Henriette Jægers avansement på 400 meter i innendørs-VM i Glasgow fredag. Amerikanske Talitha Diggs gikk seirende ut av heatet med tiden 52.17. Det måtte imidlertid et målfoto til for å avgjøre andreplassen. Den tok Jæger knepent foran irske Sharlene Mawdsley. Begge løp inn på tiden 52.23. Jæger tok seg dermed hårfint videre fra sitt innledende heatet. – Det var to tusendeler som skilte oss. Det er altfor spennende. Det skal ikke være sånn, sier Jæger til NRK etter heatet. – Jeg så ikke hun som kom på innsida. Det var et veldig rotete løp. Hun som løp foran senket farten. Det ble et «rykk og napp»-løp. Sånn er det i innendørsløping, og det må jeg bare bli vant til, forklarer hun. Tidligere denne sesongen har Jæger smadret sin egen rekord på 400 meter innendørs hele to ganger. Karsten Warholm lekte seg derimot til seier i sitt innledende heat på 400 meter med tiden 46.68. – Det føltes fint. Jeg følte meg ganske bra når jeg kom i gang, og jeg hadde litt å gi på slutten og kunne kontrollere det, sier Warholm til NRK. Hans antatt største konkurrent, Jereem Richards fra Trinidad og Tobago, måtte derimot vente lenge for å få bekreftelsen på at han var videre. Han vant gull på distansen i 2022, men endte på fjerdeplass i sitt heat. – Jeg følte på angsten. Det var ikke noe godt å sitte i den stolen, sier han til NRK etter at han fikk bekreftet at han gikk videre på tid.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.10:42 - Kilde: NRK - Info


295. Provosert av å bli nedprioritert: – Heilt tragisk
Medan herrehopparane skal hoppe to konkurransar i beste sendetid gjennom helga, må dei kvinnelege hopparane nøye seg med ein konkurranse tidleg fredag morgon, lenge før skifesten i Finland eigentleg er i gang.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.10:26 - Kilde: NRK - Info


296. Mer værtrøbbel i Holmenkollen: Kvinnenes normaldistanse utsatt
Været fortsetter å skape problemer i Holmenkollen. For andre dag på rad er kvinnenes normaldistanse i skiskyting utsatt. Juryen har besluttet å utsette starttidspunkt på rennet med 30 minutter. Det betyr at nytt starttidspunkt for rennet blir klokken 13.00. Det er tykk tåke og våte forhold i Holmenkollen. I Holmenkollen er det én grad på plussiden av gradestokken og det er meldt litt nedbør gjennom dagen. Dermed kan det også spøke for herrenes normaldistanse, som - etter planen - stakes i gang klokken 15.45. Det rennet skulle opprinnelig starte 15.30, men har blitt flyttet til 15.45. Det er meldt vanskelige værforhold gjennom hele Holmenkollen-helga med varmegrader og nedbør hele helgen.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.10:19 - Kilde: NRK - Info


297. Kalla gjorde comeback etter to år
Charlotte Kalla hadde ikke hatt på seg startnummer siden i april 2022. Fredag jublet hun etter å ha vært på startstreken igjen. Den svenske skiyndlingen strålte som om hun hadde vunnet OL-gull etter å ha gått en etappe under arrangementet Stafettvasen. Det er en del av Vasaloppet-arrangementet. Hun gikk den 24 kilometer lange første etappen av Stafettvasen for et sponsorfinansiert lag. Kalle kom til vekslingen i Mångsbodarna som den 19. beste løperen, 5.26 minutter bak teten.
Tidspunkt: 01-03-2024 - Kl.09:12 - Kilde: NRK - Info


298. Femdobbelt norsk seier i IBU-cupen
Det ble femdobbelt norsk seier på mennenes sprint da IBU-cupen i Obertilliach ble innledet torsdag. Ragnhild Femsteinevik vant kvinneklassen. Verdenscuprennet i Holmenkollen ble offer for tåke, men norske skiskyttere hevdet seg med bravur i Østerrike. I klassen for menn seiret Mats Øverby foran fire landsmenn. Øverby skjøt fullt hus og vant 39,9 sekunder foran Sindre Fjellheim Jorde, som hadde to bom. Sverre Dahlen Aspenes ble nummer tre, mens Jørgen Sæter og Martin Nevland fulgte på de neste plassene. På kvinnenes sprint vant Ragnhild Femsteinevik etter feilfri skyting, 14,4 sekunder foran franske Oceane Michelon og 40,4 foran østerrikske Kristina Oberthaler. (NTB)
Tidspunkt: 29-02-2024 - Kl.15:18 - Kilde: NRK - Info


299. skiskyting: Tredobbelt norsk i junior-VM i Otepää
Det ble en norsk jubeldag på fellesstarten for menn i junior-VM i skiskyting i Otepää torsdag. Sivert Gerhardsen fra Tromsø tok gullet. Gerhardsen skjøt feilfritt og tok med det sitt andre gull i årets junior-VM i Estland. Han var også med på laget som vant blandet stafett i det første rennet i mesterskapet i forrige uke. Onsdag måtte han nøye seg med den sure fjerdeplassen på sprinten. Isak Frey tok sølvet torsdag og fortsatte det som har vært et godt junior-VM. Han var også med på laget som vant blandet stafett. Frey vant dessuten også onsdagens sprint. Torsdag var han rask i sporet, men gjorde det vanskelig for seg selv da han bommet til sammen to ganger på de to første skytingene. Han reddet likevel sølvet. Tobias Alm fra Østre Toten bommet én gang og tok tredjeplassen. (NTB)
Tidspunkt: 29-02-2024 - Kl.14:44 - Kilde: NRK - Info


300. Holmenkollen søker om VM i skiskyting
Holmenkollen skal igjen prøve å skape folkefest, slik de gjorde i 2016. Norges skiskytterforbund skal søke om å få VM på hjemmebane igjen, i 2028 eller 2029. Det bekrefter Norges skiskytterforbund til NRK og senere i en pressemelding. – Jeg kan bekrefte at byrådet og Oslo kommune står bak en VM-søknad sammen med Norges skiskytterforbund og at vi er positive til å være vertskapsby for arrangementet, sier Anita Leirvik North, byråd for kultur og næring i Oslo kommune. skiskytterforbundet er optimister til å få et nytt VM på hjemmebane. – Vi vet at det er hard konkurranse å få internasjonale mesterskap i skiskyting og jeg vet at vi kommer til å møte tøff motstand, men sammen med Oslo kommune skal vi gjøre alt vi kan for at vi skal dra det lengste strået, sier Morten Aa Djupvik, generalsekretær i Norges skiskytterforbund. Norge søkte om å få VM i 2025, men den gang ble ikke fristen overholdt.
Tidspunkt: 29-02-2024 - Kl.13:24 - Kilde: NRK - Info



©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)