Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
20
 Lørdag  20. Apr. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: TELEMARK



1. Kjempetabbe da Molde gikk på årets første tap
Molde-keeper Jakob Karlstrøm rotet det til i egen boks og serverte vinnermålet til Odd 20 minutter før slutt. Dermed vant telemarkingene 2-1. Sisteskansen rotet et tilbakespill til og fyrte klareringen rett i en Odd-spiller. Returen plukket 17-åringen Faniel Tewelde opp, og satte ballen i åpent mål. – Jeg feilberegner tilbakespillet, så da kommer han for nært, og var maks uheldig derifra. Det er tynt av meg, sier Karlstrøm til NRK. Tidligere hadde Bork Bang-Kittilsen utlignet for Odd etter halvspilt førsteomgang. Det var nemlig Molde som fikk den beste starten da Kristian Eriksen enkelt trillet et innlegg over mål. Dermed tapte Molde sin første seriekamp for sesongen etter fire spilte serierunder. De to baklengsmålene var også de første Molde har sluppet inn i år. (NTB)
Tidspunkt: 17-04-2024 - Kl.17:54 - Kilde: NRK - Info


2. Sikret NM-gull kun måneder etter livstruende drama
– Jeg er litt overrasket over hvor bra det er etter sykdomsfraværet, sier Trym Nygaard Løken til NRK etter at han tok NM-gull i telemarkkjøring søndag. I desember i fjor ble den skadeplagede 30-åringen hasteoperert for tarmslyng av tykktarmen da han var på treningssamling i Sveits. I romjulen ble verdensmesteren fra 2019 operert på nytt. – Det så mørkt ut en periode der, forteller han. – Det har vært en lang prosess tilbake, men det har vært veldig bra helsepersonell på Olympiatoppen. Løken, som mistet elleve kilo som følge av sykdommen, tok overlegent NM-gull foran Børge Søvik, mens lillebror Mikkel Nygaard Løken tok bronse.
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.13:27 - Kilde: NRK - Info


3. Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark
Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag. Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen. Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge. Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen. Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet. På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot. Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.21:01 - Kilde: NRK - Info


4. Deila bryter tausheten etter sparkingen: – Jeg er ikke bitter
Ronny Deila hevder han aksepterer egen skjebne og ikke føler på bitterhet etter å ha fått sparken i Club Brugge. Han lover å være klubbens største supporter. Deila ble mandag avskjediget som trener i den belgiske storklubben. I en pressemelding gjengitt av blant andre avisen Het Laateste Nieuws mandag kveld setter han ord på egne tanker rundt beslutningen. – Jeg ønsker alle i klubben det beste, sier Deila – og legger til: – Jeg føler ingen harme, men aksepterer skjebnen min. Jeg er ikke bitter, og vil fortsette å være klubbens supporter nummer én. telemarkingen gikk til Brugge fra ligarival Standard Liege i fjor og sier han aldri vil angre på valget. Samtidig tar han en viss selvkritikk. – Jeg kunne ha gjort det bedre, det er riktig. Men jeg kan si at jeg gjorde alt jeg kunne. Det var mye bra også. Jeg har vært i stand til å utgjøre en forskjell, både for laget og for individuelle spillere. Jeg er veldig stolt over å ha vært trener for Club Brugge, sier Deila. (NTB)
Tidspunkt: 18-03-2024 - Kl.17:32 - Kilde: NRK - Info


5. telemark: Trym Nygaard Løken vant verdenscuprenn i Italia
Trym Nygaard Løken gikk til topps i fredagens verdenscuprenn i telemark i italienske Livigno. Løken ble nummer tre i torsdagens sprint og klatret til topps i klassiskrennet fredag. 30-åringen er tilbake etter at han ble operert for tarmslyng to ganger i desember. Løken vant foran den franske duoen Noe Claye og Charly Petex. Claye ble slått med 1,64 sekunder av den norske seierherren. – Det er fantastisk å vinne igjen på det øverste nivået, men samtidig klarer jeg ikke å la være å tenke på hvordan sesongen kunne ha vært uten mageoperasjonen, sa Løken i en uttalelse etter seieren. Jacob Benjamin Alveberg ble nummer åtte, mens Mikkel Nygaard Løken endte på 14.-plass. Neste uke er det verdenscupfinale i Pra Loup i Frankrike. (©NTB)
Tidspunkt: 15-03-2024 - Kl.17:58 - Kilde: NRK - Info


6. Børven returnerer til Odd
Torgeir Børven blir ikke med Vålerenga ned til 1. divisjon og gjør comeback i Odd. VIF bekreftet torsdag at klubben er enig med Odd om en overgang. I meldingen kommer det fram at Børven har skrevet under en toårig kontrakt med telemarkingene. Det blir Øystese-guttens tredje opphold i Odd. 32-åringen har vært innom mange klubber både i Norge og i utlandet. Han dro fra Odd til Vålerenga i 2012, og godt spill i hovedstaden ga han mulighet til å oppleve utenlandsdrømmen. Veien gikk da til nederlandske Twente. Etter noen sesonger der ble han lånt ut til Brann, et opphold som senere ble gjort permanent. Deretter gikk turen tilbake til Skien og Odd, hvor han fant formen igjen. Etter noen gode sesonger ble Børven hentet til Rosenborg. Der ble han i svært kort tid før han igjen dro utenlands. Denne gangen gikk veien til Tyrkia og klubbene Ankaragücü og Gaziantep. I 2022 returnerte han til Vålerenga. Fjorårets sesong endte med ett fattig mål og nedrykk. (NTB)
Tidspunkt: 08-02-2024 - Kl.11:20 - Kilde: NRK - Info


7. Skaug Mathisen med knallsterk Marcialonga-seier
Runar Skaug Mathisen klinket til med sin første seier i Ski Classics i selveste Marcialonga. – For en deilig bragd. En av sliterne som får betalt for milevis med jobb, kommenterer Ole Kristian Stoltenberg på NRK. – For en opptur. Han har vært i skyggen av Emil Persson i mange år. Persson har tidligere sagt til Mathisen at han må stole mer på seg selv fordi han er bedre enn hva han tror. I dag stolte han på seg selv. Dette er hans desidert største triumf som langrennsløper, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn. Skaug Mathisen tok sin første pallplass i Birkebeinerrennet forrige sesong, og søndag startet han med et rykket han med 25 kilometer igjen og gikk alene inn til seier i Marcialonga. Da kom jubelbrølet fra telemarkingen i den italienske landsbyen. – Jeg smalt til og fikk litt overraskende luke. Da var det bare å kjøre derfra. Det var bare å gå alt jeg hadde til mål, og den siste bakken var helt grusom, sier Skaug Mathisen til NRK. – Jeg tror jeg er første fra Vinje som vinner Marcialonga. Jeg har drømt om dette i mange år. Dette har vært det råeste rennet i rennet i Ski Classics, så jeg har drømt om en pallplass, fortsetter han.
Tidspunkt: 28-01-2024 - Kl.09:37 - Kilde: NRK - Info


8. Skaug Mathisen med knallsterk Marcialonga-seier: – Drømt om dette i mange år
Runar Skaug Mathisen klinket til med sin første seier i Ski Classics i selveste Marcialonga. – Jeg tror jeg er første fra Vinje som vinner Marcialonga. Jeg har drømt om dette i mange år. Dette har vært det råeste rennet i Ski Classics, så jeg har drømt om en pallplass, sier Skaug Mathisen til NRK. Nordmannen gikk også inn til ny løyperekord i det 70 kilometer lange løpet med 2 timer 35 minutter og 53 sekunder. – For en opptur. Han har vært i skyggen av Emil Persson i mange år. Persson har tidligere sagt til Mathisen at han må stole mer på seg selv fordi han er bedre enn hva han tror, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn og fortsetter: – I dag stolte han på seg selv. Dette er hans desidert største triumf som langrennsløper. Nevne Persson er lagkamerat med Skaug Mathisen i Lager 157, og svensken ble nummer to i søndagens renn. Norske Johan Hoel ble nummer tre. Skaug Mathisen tok sin første pallplass i Birkebeinerrennet forrige sesong, og søndag startet han med et stavbrudd etter ti kilometer. 30-åringen kom seg opp igjen, før han rykket med 25 kilometer igjen. Luken holdt hele veien, og Skaug Mathisen gikk alene inn til seier i Marcialonga. Da kom jubelbrølet fra telemarkingen i den italienske landsbyen Cavalese. – Jeg smalt til og fikk litt overraskende luke. Da var det bare å kjøre derfra. Det var bare å gå alt jeg hadde til mål, og den siste bakken var helt grusom, sier Skaug Mathisen.
Tidspunkt: 28-01-2024 - Kl.09:37 - Kilde: NRK - Info


9. Dønnestad knuste Klæbo på Gålå
Henrik Dønnestad smadret Johannes Høsflot Klæbo da han vant 10-kilometeren i klassisk stil under norgescupen på Gålå lørdag. Det gir verdenscupbillett. Klæbo vant sprintrennet på Gålå fredag, og mange forventet at trønderen skulle fortsette i samme stil lørdag. Slik ble det imidlertid ikke. Henrik Dønnestad gikk nemlig et pangløp og ledet hele veien. I mål slo han Klæbo med hele 14,1 sekunder. – Det var bare å komme seg fortest mulig til mål. Jeg lyktes godt med den planen. En kjempedag, rett og slett, sa telemarkingen. (NTB)
Tidspunkt: 02-12-2023 - Kl.14:29 - Kilde: NRK - Info


10. Bild: Tilbyr Jarstein over 4 millioner i erstatning
Arbeidskonflikten mellom Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin kan snart være løst. Klubben har nærmet seg keeperens pengekrav, erfarer Bild. Ifølge den tyske avisens opplysninger har Hertha lagt fram et tilbud på over 400.000 euro. Det tilsvarer cirka 4,6 millioner kroner etter dagens kurs. Beløpet er høyere enn forslaget en domstol i Berlin nylig kom med. Da ble partene anmodet om å gjøre et forlik som ville gi Jarstein rundt 3,8 millioner kroner. telemarkingens krav har ligget på 5,6 millioner, skriver Bild. Jarstein varslet søksmål da Hertha i fjor sa opp avtalen hans et snaut år før den utløp 30. juni i år. Nordmannen ble suspendert av klubben etter en krangel med keepertreneren, og deretter ble det besluttet å avslutte kontrakten. Jarstein mener at han ikke fikk noen rimelig begrunnelse. Dette førte til at han valgte å gå rettens vei for å få økonomisk kompensasjon. Saken har vært utsatt flere ganger, men forrige måned møttes partene i retten. Jarstein har spilt 72 landskamper for Norge. I et intervju med telemarksavisa ble han torsdag sitert på følgende om fotballframtiden: – Det er for tidlig å si noe om det. Jeg holder meg i form og trener greit. Jeg trener både fysisk og litt keepertrening også, men ingen avgjørelse er tatt med tanke på framtiden. (NTB)
Tidspunkt: 05-10-2023 - Kl.18:01 - Kilde: NRK - Info


11. Arbeidskonflikten med Rune Almenning Jarstein er løst
Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin er blitt enige utenfor rettssystemet etter en langvarig arbeidstvist, opplyser den tyske klubben til DPA. Nyheten kom få timer etter at Bild erfarte at Hertha hadde tilbudt Jarstein over 400.000 euro i erstatning. Det tilsvarer cirka 4,6 millioner kroner etter dagens kurs. Beløpet er høyere enn forslaget en domstol i Berlin nylig kom med. Da ble partene anmodet om å gjøre et forlik som ville gi Jarstein rundt 3,8 millioner kroner. telemarkingens krav har ligget på 5,6 millioner. Hertha bekrefter ikke avisens opplysninger om pengesummer, men sier i en uttalelse at de har funnet en løsning. – Med tanke på Rune Jarsteins lange karriere i Hertha Berlin ønsket partene å ta hensyn til dette og avgjøre den juridiske tvisten i minnelighet, sier klubben i en uttalelse til nyhetsbyrået DPA. Hertha understreker at partene fortsatt har ulikt syn på saken. Jarstein kom til klubben i 2014. Det var i fjor at målvakten varslet søksmål da Hertha sa opp avtalen hans et snaut år før den utløp 30. juni i år. Nordmannen ble suspendert av klubben etter en krangel med keepertreneren, og deretter ble det besluttet å avslutte kontrakten. Jarstein mener at han ikke fikk noen rimelig begrunnelse. Dette førte til at han valgte å gå rettens vei for å få økonomisk kompensasjon. Saken har vært utsatt flere ganger, men forrige måned møttes partene i retten. (NTB)
Tidspunkt: 05-10-2023 - Kl.18:01 - Kilde: NRK - Info


12. Gir millioner
Kultur- og likestillingsdepartementet skal bidra med fem millioner kroner til ni idrettsarrangementer for personer med nedsatt funksjonsevne. Det opplyser kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) i en pressemelding mandag. Til sammen 5.165.000 millioner kroner skal deles ut til arrangementer på norsk jord i 2023 og 2024. Arrangementene omhandler idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv. – Alle skal få oppleve idrettsglede. Det skal ikke nedsatt funksjonsevne være et hinder for. Derfor gir vi nå tilskudd til arrangement som sikrer at enda flere får muligheten til å delta i idretten, sier Jaffery. Disse arrangementene får tilskudd: * Nordisk mesterskap i paraegling i Oslo 7.–10. september 2023 – 390 000 kroner. * Nordisk mesterskap i parafriidrett i Lillestrøm 19.–20. august 2023 – 325 000 kroner * telemarksVeka Para på Notodden, i Bø og Skien 19.–23. juni 2024 – 750 000 kroner * Stjerneserien for alle i Troms og Hålogaland fotballkrets høsten 2023 til våren 2024–200 000 kroner * Superlekene i Rogaland, Møre og Romsdal, Vestland og Agder i 2024 – 400 000 kroner * Spenningskurset på Bjorli mars 2024 – 200 000 kroner * Norwegian Paragolf Open august 2024 – 100 000 kroner * Landsstevne i svømming for utviklingshemmede i Trondheim 9.–10. mars 2024 – 300 000 kroner * Ridderrennet på Beitostølen 10.–17. mars 2024 – 2 500 000 kroner (NTB)
Tidspunkt: 21-08-2023 - Kl.11:03 - Kilde: NRK - Info


13. Odd hentet ghaneser fra israelsk fotball
Eliteserielaget Odd har sikret seg Zakaria Mugeese (21) fra Ghana. Angriperen har signert en kontrakt ut 2026. Odd opplyser i en pressemelding at Mugeese kommer fra den israelske klubben Ashdod. Ifølge Transfermarkt har Mugeese notert seg for ni mål og tre assist på 49 kamper for Ashdod. telemarksavisa skriver at assistent Håkon Wibe-Lund og spillerlogistikksjef Thomas Skilbred har vært i Israel for å se på 21-åringen. Odd ligger på 7.-plass i Eliteserien. Til lørdag kommer Sarpsborg på besøk til Skien. (NTB)
Tidspunkt: 16-08-2023 - Kl.08:30 - Kilde: NRK - Info


14. Walhstedt forlater Odd - klar for Blackburn
Den svenske målvakten Leopold Wahlstedt (24) er ferdigspilt i Skien. Neste stoppested i karrieren blir ikke Brøndby, men Blackburn. Overgangen er i boks etter en sen helomvending. Blackburn meldte seg på i kampen i siste liten og har bekrefter overgangen på sine plattformer. Odd skulle ha godtatt et bud fra danske Brøndby på rundt 8 millioner kroner, men Blackburn strakk seg lenger. Odd får rundt 11 millioner kroner for svensken, pluss 15 prosent i videresalgsprosenter, melder telemarksavisa. Per Kristian Bråtveit ble i forrige uke presentert som ny Odd-keeper ut sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 08-08-2023 - Kl.10:09 - Kilde: NRK - Info


15. Forkjøla Klæbo dropper renn i telemarksveka
Langrennsstjernen Johannes Høsflot Klæbo sliter med forkjølelse. Dermed stiller han ikke til start i Kanalrennet under telemarksveka kommende helg. Det er telemarksveka-sjef Therese Husby som bekrefter til Adresseavisen at skistjernen ikke kommer til arrangementet. Klæbo har ikke trent normalt de siste dagene og tar derfor ingen sjanser. Han skulle egentlig ha gått et 50 kilometer langt rulleskirenn lørdag. Forrige sesong vant han Kanalrennet. (©NTB)
Tidspunkt: 21-06-2023 - Kl.07:06 - Kilde: NRK - Info


16. Fagermo-venn om å ta over VIF-jobben: – Gjør veldig vondt
Jan Frode Nornes kjente på sterke følelser etter Vålerengas sparking av trener Dag-Eilev Fagermo. Han skal inntil videre lede førstelaget. Oslo-klubben brøt med Fagermo etter 3,5 års samarbeid. Kun ti poeng på ti kamper i den fjerde sesongen fikk den til å ta grep. Fram til ny hovedtrener er på plass, styrer Nornes A-laget som «teamleder». Han ble i fjor høst hentet til Vålerenga av Fagermo. – Dette gjør veldig vondt. Det er Dag-Eilev som har gitt meg mulighetene. Han har vært som en mentor for meg, og vi har jobbet så tett. Vi har jo vært tettere enn vi er med familien, sier Nornes til telemarksavisa. – Vi skulle jo vært foruten den situasjonen vi har havnet i. Det virker så trist og unødvendig. Jeg er der for Dag-Eilev 24-7, og jeg kjenner veldig på dette selv også, legger han til. Nornes arbeidet også under Fagermo i Odd gjennom tolv år. I 2020 erstattet han vennen i Skien-klubben, men mistet jobben to år senere. (©NTB)
Tidspunkt: 14-06-2023 - Kl.04:26 - Kilde: NRK - Info


17. Elsafadi gjenvalgt i styret
Flere av idrettstyrerepresentantene var på valg under Idrettstinget. Mia Larsen Sveberg, Sebastian Henriksen. Astrid Strandbu Marco Elsafadi var på valg. I tillegg kom det nenkeforslag fra Vestfold og telemark Idrettskrets: Hans Erik Utne. Marco Elsafadi gikk på talerstolen og ba om han kunne få svar på om han fortsatt har tillit etter varslersaken i NIF den våren. Elsafadi ble gjenvalgt i styret. Hans Erik Utne, som var benkeforslag ble dermed ikke valgt inn i styret.
Tidspunkt: 04-06-2023 - Kl.10:11 - Kilde: NRK - Info


18. Nytt VM-gull til Nygaard Løken
Trym Nygaard Løken kjørte ned til sitt annet VM-gull på to dager da han vant parallelsprinten i Sveits under VM i telemarksskjøring torsdag. Nordmannen slo hjemmekjøreren Alexi Mosset i finalen. Onsdag vant Løken gullet på sprinten, mens det ble bronse i klassisk telemark dagen før. Jacob Alveberg måtte nøye seg med fjerdeplassen etter å ha tapt bronsefinalen for franske Noe Claye. Det ble norsk bronse i kvinneklassen hvor Emma Araldsen slo Kaja Konow Bjørnstad i bronseduellen. Araldsen tapte sin semifinale for britiske Jasmin Taylor, mens Bjørnstad røk for hjemmehåpet og gullvinneren Beatrice Zimmermann. (NTB)
Tidspunkt: 23-03-2023 - Kl.13:28 - Kilde: NRK - Info


19. Løken til topps i sprinten i VM
Trym Nygaard Løken (29) kjørte inn til VM-gull i sprint i telemarksskjøring i sveitsiske Mürren onsdag. For ett år siden røk han korsbåndet på samme sted. – Dette ble en fantastisk dag. I samme skråning, hopp og disiplin der korsbandet tok farvel i fjor. Jeg har tenkt på dette løpet i ett år. Dette var sesongens hovedmål og motivasjonen til å komme tilbake. I samtaler med knegruppa på Olympiatoppen trodde de ikke på meg da jeg fortalte om målsettingen jeg hadde, og da blir det så fantastisk å lykkes, sa Nygaard Løken. telemarkkjøreren fra Bækkelaget har dermed vunnet VM-gull i de tre siste mesterskapene, 2019 på Rjukan, 2021 i Sveits og i 2023 i Sveits Etter helgas verdenscupseier i Tyskland fikk jeg smaken på gull, og i dag klaffet alt, sa han. Tirsdag tok han bronse i klassisk-øvelsen i VM. (NTB)
Tidspunkt: 22-03-2023 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


20. Nygaard Løken tok bronse i VM i telemark
På VMs første dag slo Trym Nygaard Løken til med bronse i klassisk telemark. 29-åringen endte 3.37 sekunder bak franske Elie Nabot som vant i Mürren. I VM i 2021 tok Nygaard Løken gull i parallellsprint og sølv i spring. Han har også gull i klassisk fra 2019. En annen nordmann avsluttet også høyt på resultatlisten. Jacob Alverberg endte på en femte plass. Mesterskapet varer til og med lørdag 25. mars. Emil Bye er også med fra det norske landslaget.
Tidspunkt: 21-03-2023 - Kl.12:13 - Kilde: NRK - Info


21. Full forvirring i Riiber-seier: – Oi, hva skjer her?
Jarl Magnus Riiber gikk først ut i søndagens langrenn, men allerede etter ett minutt oppsto det full forvirring. Plutselig sto det en mann og viftet med hendene i løypa foran Riiber. Kombinertstjernen så forvirret ut, men kjørte forbi den ukjente mannen. – Oi, hva skjer her? Det står en mann med gul vest og vinker, kommenterte Jann Post for NRK. – De er i hvert fall inne i riktig løype, betrygget Torgeir Bjørn. Riiber var ustoppelig på vei mot seier. Konkurrentene var aldri i nærheten og fikk ikke med seg at nordmannen satte telemarksnedslag over målstreken. – Han er i en helt egen liga, sa Bjørn om den firedoble verdenmesteren. Tyske Vinzenz Geiger ble nummer to foran landsmannen Julian Schmid. Begge over 1,5 minutt bak Riiber. Jørgen Graabak ble nest beste nordmann på 5. plass i rennet.
Tidspunkt: 12-03-2023 - Kl.13:09 - Kilde: NRK - Info


22. Oransje varsel på Sør- og Østlandet - fare for isglatte veier
Det er fare for is i deler av Agder og telemark fra sent tirsdag kveld.
Tidspunkt: 03-01-2023 - Kl.11:33 - Kilde: YR.no - Info


23. Oransje varsel på Sør- og Østlandet – fare for såpeglatte veier
Det er fare for is i deler av Agder og telemark fra sent tirsdag kveld.
Tidspunkt: 03-01-2023 - Kl.11:33 - Kilde: YR.no - Info


24. Kirkevold forlenget med HamKam
HamKam er blitt enig med spissen Pål Alexander Kirkevold (32) om en kontrakt ut 2023-sesongen. – Jeg trives godt i HamKam og føler vi har noe uforløst å jobbe videre med her. Jeg har lyst til å være med å ta nye steg neste sesong. Jeg har ambisjoner om å sette et større fotavtrykk i Eliteserien kommende sesong, hvor jeg ønsker å score flere mål og utvikle det jeg er god på enda mer, sier en glad Kirkevold til klubbens nettsider. Han har vært to perioder i HamKam, og Kirkevold har spilt 83 kamper og scoret 34 mål for klubben. Angriperen kommer fra Re i Vestfold og telemark.
Tidspunkt: 18-11-2022 - Kl.09:09 - Kilde: NRK - Info


25. Løken tilbake på ski etter korsbåndsmarerittet – håper å rekke VM
telemarkkjører Trym Nygaard Løken ødela korsbåndet i mars. Nå er han tilbake på ski og kjemper for å rekke vinterens VM i Sveits. Løken fikk skicomebacket under telemarklandslagets samling i østerrikske Hintertux nylig. – For min del var denne samlingen utrolig viktig med tanke på veien tilbake på ski. I den fasen jeg er i nå, handler det vel så mye om det psykologiske som det fysiologiske. Det gjelder å stole på kneet igjen selv om det ikke er grodd helt, sier han. Målet er nå å rekke vinterens VM i sveitsiske Mürren. Det mesterskapet avvikles fra 20. til 26. mars neste år. – Jeg fikk kjørt mer enn forventet og uten plager i kneet, noe som tyder på at jobben som har blitt gjort med «knegruppa» på Olympiatoppen og alene de siste seks og en halv månedene har fungert. Diverse styrketester er blitt gjort flere ganger og styrkemessig er jeg i rute. Motorikkøktene skal gjøre kneet rusta til å tåle større belastninger over lengre tid til vinteren, sier Løken. 28-åringen har en innholdsrik merittliste. Han tok blant annet gull i parallellsprint og sølv i sprint under VM i 2021. (NTB)
Tidspunkt: 07-11-2022 - Kl.16:16 - Kilde: NRK - Info


26. Eckhoff melder forfall til NM
Tiril Eckhoff er blant fire utøvarar som ikkje kjem til start under NM i rulleskiskyting i Drangedal. Kroppen hennar responderer framleis ikkje maksimalt. Eckhoffs forfall blir stadfesta av Noregs Skiskytterforbund. Ho har stått over landslagsaktivitetar ein periode for å komme seg til hektene etter ein lang OL-sesong og koronasjukdom. I sommar måtte ho dra i naudbremsa etter at kroppen gav tydelege signal om at han trengde kvile. – Tiril trenger framleis kvile, men er motivert, trenar og blir følgt godt opp av trenarteamet, seier landslagssjef Per Arne Botnan framfor NM i rulleskiskyting kommande helg. Så seint som for to dagar sidan sette 32-åringen ord på eigen situasjon på sin Instagram-konto. «Vel, eg gjekk på ein smell i vår. Det var skikkeleg vondt. Trudde eg var ein udødeleg toppidrettsutøvar, men realiteten er at eg berre er i vanleg menneske», skreiv Fossum-løparen. «No jobbar eg meg sakte, men sikkert framover, og håpar eg klarer å kome tilbake i skiskyttarsporet», heldt ho fram.. Til NM i telemark kjem heller ikkje Marte Olsbu Røiseland, Tarjei Bø eller Sivert Guttorm Bakken.
Tidspunkt: 14-09-2022 - Kl.13:35 - Kilde: NRK - Info


27. Klæbo vant massespurten på Kanalrennet
Johannes Høsflot Klæbo sikret seieren i massespurten på Kanalrennet i telemarksveka. Martin Løwstrøm Nyenget og Mikael Gunnulfsen ble nummer to og tre. – Det er alltid godt å vinne skirenn. Jeg går rolig i store deler av løpet, sier Klæbo til TV 2. Rennet endte i en massespurt med ti løpere, hvor det var OL-kongen fra Beijing som gikk av med seieren. En annen som imponerte var pensjonist Petter Northug jr. Langrennsstjernen holdt godt følge med teten nesten hele veien og viste god form i Lunde. Northug endte til slutt som nummer 13 foran blant annet landslagsløper Emil Iversen. – Jeg syns det er greit. Sist var det Anders Aukland som tok meg, sier Iversen. Kvinnerennet ble vunnet av Lotta Udnes Weng. Amalie Håkonsen Ous ble nummer to, mens svenske Linn Sömskar tok 3.-plassen. – Det føles bra. Det ble massespurt, og det er ikke så ofte man får være med på noe sånt. Det var en tålmodighetsprøve, sa Weng til TV 2. (NTB)
Tidspunkt: 26-06-2022 - Kl.14:33 - Kilde: NRK - Info


28. Dæhlie presenterte sitt stjernelag
Fredag presenterte Bjørn Dæhlie og Aker sitt lag Team Aker Dæhlie. Blant dem på laget er Max Novak, Stian Hoelgaard, Astrid Øyre Slind og Erik Mysen. – Jeg vil en hel masse med dette her. Dette er helt nytt og er helt fantastisk, sier Bjørn Dæhlie. Det er de tidligere lagene Team Koteng Eidissen og Team telemark som går sammen og utgjør stammen i laget. Satsingen skal ledes av den tidligere landslagssmøreren Knut Nystad. Disse løperne er klare for det nye laget: Langløp (Ski Classics): Isabell Valen, Astrid Øyre Slind, Silje Øyre Slind, Kjartan Haugen, Stian Hoelgaard, Chris Jespersen, Vebjørn Moen, Max Novak, Petter Stakston, Isabel Valen (para) og Kjartan Haugen (para). FIS/allround (Norgescup, skandinavisk cup og verdenscup): Anna Heggen, Guro Jordheim, Marte Mikkelsplass, Kari Øyre Slind, Runa Ulvang, Johannes Lønnestad Flaaten, Mikael Gunnulfsen, Amund Korsæth, Eirik Mysen og Mattis Stenshagen. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 17-06-2022 - Kl.10:03 - Kilde: NRK - Info


29. Dæhlie og Aker med omfattende langrennsatsning
Fredag presenterte Bjørn Dæhlie og Aker sitt lag Team Aker Dæhlie. Blant dem på laget er svenske Max Novak, Stian Hoelgaard, Astrid Øyre Slind og Erik Mysen. – Vi synes at dette er veldig spennende Det er ny fasett av langrennsverden og interessen er stor for langløp, sier Bjørn Dæhlie til NRK. – Totalt budsjett er på 15 millioner kroner, hvor av Dæhle og Aker allerede har bidratt med fem millioner, sier Aker-konsernsjef Øyvind Eriksen til NRK. Det er de tidligere lagene Team Koteng Eidissen og Team telemark som går sammen og utgjør stammen i laget. Satsingen skal ledes av den tidligere landslagssmøreren Knut Nystad. Tidligere landslagstrner Trond Nystad er blant trenerne. – Kanskje den viktigste delen av denne satsingen er parautøvere. Det er derfor jeg synes dette er spennende, sier Trond Nystad. Disse løperne er klare for det nye laget: Langløp (Ski Classics): Isabell Valen, Astrid Øyre Slind, Silje Øyre Slind, Kjartan Haugen, Stian Hoelgaard, Chris Jespersen, Vebjørn Moen, Max Novak, Petter Stakston, Isabel Valen (para) og Kjartan Haugen (para). FIS/allround (Norgescup, skandinavisk cup og verdenscup): Anna Heggen, Guro Jordheim, Marte Mikkelsplass, Kari Øyre Slind, Runa Ulvang, Johannes Lønnestad Flaaten, Mikael Gunnulfsen, Amund Korsæth, Eirik Mysen og Mattis Stenshagen. (NRK/NTB)
Tidspunkt: 17-06-2022 - Kl.10:03 - Kilde: NRK - Info


30. telemark: Løken røk korsbåndet
telemarkkjøreren Trym Nygaard Løken (28) må gjennom en kneoperasjon og belage seg på en ni måneder lang opptreningsperiode. Bækkelaget-utøveren røk korsbåndet i forbindelse med et verdenscuprenn i Sveits nylig. Skaden fratok ham muligheten til å ta sammenlagtseieren. – Målsettingen er å rekke VM i mars neste år, sier Løken i en uttalelse fra Norges Skiforbund.
Tidspunkt: 28-03-2022 - Kl.14:06 - Kilde: NRK - Info


31. Buskerud overlegen i kvinnestafetten i skiskyting
Buskerud var suveren på kvinnenes stafett i NM skiskyting søndag. På vinnerlaget gikk Mari Wetterhus, Åsne Skrede og Frida Dokken. Wetterhus var fem sekunder bak Hordalands Malin Bergtun ved første veksling, men Skrede slo knockout på konkurrentene på den neste etappen. Med høy fart i sporet sendte hun Dokken ut på ankeretappen med 53 sekunders ledelse. – Frida har gjort mange gode løp, så dette kan gå bra, sa Skrede til NRK mens Dokken var ute i løypa, og hun fikk helt rett. Dokken skjøt perfekt og var aldri truet. Hun paraderte i mål i ensom majestet til Buskeruds første stafettseier på 30 år. Kampen om sølvet ble en spurtduell mellom Hordaland og blandingslaget fra Nord-Østerdal og telemark-Vestfold, der Hordalands Une Christiane Tronerud Kvelvane så vidt fikk tåspissen foran i mål. Hun ble sølvvinneer sammen med Malin Bergtun og Andrine Hatling. For blandingslaget på bronseplass gikk Ida Herfoss, Eline Grue og Juni Arnekleiv.
Tidspunkt: 27-03-2022 - Kl.07:42 - Kilde: NRK - Info


32. Stadaas vant Årefjällsloppet
Kasper Stadaas (28) avgjorde mot slutten i Årefjällsloppet i Sverige og tok sin annen Ski Classics-seier for sesongen. Nordmannen vant La Diagonela i Sveits tidligere i vinter. Lørdag var han igjen sterkest i en forkortet utgave av Årefjällsloppet. Uvær og frykt for oversvømmelse og kraftig vind gjorde at det ble gått 62 kilometer i stedet for 104. Nærmest Stadaas var Runar Skaug Mathisen. telemarkingen ledet løpet etter vel 50 kilometer, men kunne ikke matche Stadaas mot slutten. På oppløpet avgjorde svenske Emil Persson kampen om 3.-plassen foran Andreas Nygaard. Astrid Øyre Slind suste like etter inn til en overlegen seier i kvinneklassen. Hun vant hele 4.18,3 minutter foran Britta Johansson Norgren, og det var hennes største seiersdifferanse i Ski Classics. 3.-plassen gikk til Ida Dahl, som var ytterligere halvminuttet bak Norgren. (©NTB)
Tidspunkt: 26-03-2022 - Kl.11:50 - Kilde: NRK - Info


33. Eriksen tok nytt juniorgull i telemark-VM
Ella Strøm Eriksen (20) vant også torsdagens sprintrenn i junior-VM i telemarkkjøring. På pallen fikk hun selskap av lagvenninnen Emma Araldsen. Gullet kom dagen etter at Eriksen ble juniorverdensmester i klassisk. Hun slo franske Augustine Carliez med 38 hundredels sekund i sprinten, mens bronsevinner Araldsen var bakpå med 3,09 sekunder. Maria Heggheim Berge ble tredje best av de norske som nummer sju. I herreklassen la Emil Bye seg inn på 10.-plassen. telemark-VM for juniorer går i sveitsiske Mürren. Fredag står parallellsprint individuelt og for lag på programmet. (NTB)
Tidspunkt: 10-03-2022 - Kl.18:10 - Kilde: NRK - Info


34. Ett hundredel fra ny seier
Etter å ha utklasset konkurrentene i vinterens første verdenscuprenn i telemark var Trym Nygaard Løken tirsdag ett hundredel fra en ny seier. Jacob Alverberg kjørte inn til 10.-plass. Løken måtte se seg slått av sveitsiske Bastien Dayer i klassiskrennet i St. Gervais, med minste margin. De to var i en klasse for seg. Mandag var Løken i en helt egen klasse i sprint, da han slo toer Theo Sillon med 3,88 sekund og treer Dayer med 4,07. I kvinneklassen ble Gøril Strøm Eriksen nummer fire, tre hundredeler fra den siste pallplasseringen. Mandag tok hun tredjeplassen i sprintrennet.
Tidspunkt: 25-01-2022 - Kl.16:55 - Kilde: NRK - Info


35. Verdenscupseier for Nygaard Løken
Trym Nygaard Løken vant mandagens sprintrenn i verdenscupen i telemarkkjøring i Frankrike. Bækkelaget-kjøreren tok dermed sesongens første verdenscupseier. Det franske hjemmehåpet Theo Sillion ble andremann, mens sveitsiske Bastien Dayer endte på tredjeplass. (NTB)
Tidspunkt: 24-01-2022 - Kl.23:13 - Kilde: NRK - Info


36. Bekreftet: Odd fjerner Nornes som hovedtrener
Jan Frode Nornes får ikke fortsette som hovedtrener i eliteserieklubben Odd. Klubben vil ha ham med videre i en annen rolle. Det opplyser Odd etter at telemarksavisa først meldte at Nornes er sparket som hovedtrener. Klubben presiserer at 49-åringen ikke er oppsagt, men vil samtidig skifte trener. – Odds ballklubb har etter en samlet vurdering kommet til at det beste for klubben nå er et trenerskifte. Klubben er derfor i samtaler med Jan Frode Nornes om en løsning til det beste for begge parter, skriver klubben og legger til: – Odds ballklubb har tilbudt Jan Frode Nornes å fortsette i en annen rolle i klubben og håper sterkt at vi kan finne en løsning for dette. Nornes ledet Odd som hovedtrener i to sesonger. Før det var han assistent for Dag-Eilev Fagermo i en årrekke. Odd leverte en relativt god vårsesong i 2021, men avsluttet svakt med bare én seier på de siste ti kampene. Dermed endte laget på 13.-plass i Eliteserien. Samtidig er skienslaget videre til åttedelsfinalen i NM. Nornes har ifølge TA vært i Odd i 23 år. Først som spiller, senere som assistent og deretter som hovedtrener. Klubben er fra før på jakt etter ny sportssjef. (NTB)
Tidspunkt: 08-01-2022 - Kl.15:00 - Kilde: NRK - Info


37. Odd sparker hovedtrener
Jan Frode Nornes får ikke fortsette som hovedtrener i eliteserieklubben Odd, melder telemarksavisa. Nornes ledet fotballaget i to sesonger. Før det var han assistent for Dag-Eilev Fagermo i en årrekke. (NTB) Odd har foreløpig ikke kommentert TAs opplysninger.
Tidspunkt: 08-01-2022 - Kl.09:44 - Kilde: NRK - Info


38. Kan komme opp mot 80 cm snø
Det er sendt ut oransje farevarsel i telemark og Agder fra mandag kveld
Tidspunkt: 06-12-2021 - Kl.12:37 - Kilde: YR.no - Info


39. – Begynte akutt å felle en tåre
Lørdag morgen ble det klart at Mikael Gunnulfsen ikke stiller til start til drømmedistansen 15 kilometer klassisk på Beitostølen. Han vant i fjor, var blant favorittene i år og har prikket ut denne dagen i lang tid. Det er nemlig et første steg inn på et verdenscuplag og senere en mulig OL-tropp. 28-åringen har vært gjennom et benbrudd som innebar operasjon og ikke minst lang rehabilitering. Det er tilstanden til beinet som gjør at han i stedet ser rennet gjennom TV-skjermen. – Jeg hadde en økt tidligere i uken som fremprovoserte frem noe smerter. Jeg har tatt det rolig inn mot helgen og kjent bedring. Men da jeg prøvde maks belastning for trykke til over beinet, så kjente jeg at jeg ikke kom til å vinne i dag, sier Team telemark-løperen til NRK. – Og når du har den innstillingen, da har du ingenting på et stadion å gjøre. I frykt for at jeg skal gjøre det verre, det skal gå utover større deler av vinteren og det faktum at jeg ikke har sjansen til å prestere på toppnivå slik det er nå. For å være helt konkret: Gunnulfsen forsøkte seg på et såkalt diagonalgangspark. En teknikk i klassisk stil. Det var øyeblikket han skjønte at det ikke kom til å gå. – Jeg begynte akutt å felle en tåre. Jeg har visualisert og analysert ned til minste detalj hvordan jeg skal gå fortest mulig her. Det har holdt meg gående mens jeg har kikket i veggen fem timer i strekk på stakemaskinen, sier han, og tenker på sin lange, tunge og monotone rehabiliteringsperiode. – Langrenn er moro, hobby og gøy, men det er det eneste jeg gjør. Det eneste jeg prøver å bli god i. For meg er dette grisestort. Derfor er det forferdelig skuffende. Han sier avslutningsvis at han nå gir blaffen i å tenke på OL. Nå handler alt om å få beinet til å fungere hundre prosent.
Tidspunkt: 20-11-2021 - Kl.08:02 - Kilde: NRK - Info


40. Kombinert kvinner nærmere OL
Styret i Det internasjonale skiforbundet (FIS) har vedtatt å foreslå at blant annet kombinert for kvinner og telemark kommer på OL-programmet i 2026. Norges Skiforbund har tatt til orde for at kombinert og hopp i stor bakke for kvinner, samt telemark, bør komme med på OL-programmet i Milano og Cortina om drøyt fire år. Dette har de fått enstemmig støtte for i FIS-styret. Den internasjonale olympiske komité bestemmer det endelige øvelsesprogrammet kommende vår, etter OL i Beijing. Da blir det klart om skifamilien får viljen sin. – Det er ulike argumenter for de tre. Kombinert er den eneste grenen i OL hvor ikke både kvinner og menn deltar. Med det fokuset IOC har på like muligheter og bedret kjønnsbalanse i internasjonal idrett, bør det være en selvfølge at kvinnekombinert kommer på OL-programmet. Det samme gjelder hopp i stor bakke for kvinner. Det vil gjøre at kvinner og menn får like mange konkurranser i OL, slik de allerede har i VM. Når det gjelder telemark som OL-gren, har det vært arbeidet for dette i mange år. Vi krysser fingrene for at vi endelig lykkes med det, sier skipresident Erik Røste, som er Norges medlem i FIS-styret.
Tidspunkt: 08-11-2021 - Kl.10:33 - Kilde: NRK - Info


41. Rekordmye nedbør på Lifjell i telemark

Tidspunkt: 28-09-2021 - Kl.09:15 - Kilde: YR.no - Info


42. Rekordmye nedbør på Lifjell i telemark

Tidspunkt: 28-09-2021 - Kl.09:15 - Kilde: YR.no - Info


43. Odd henter Kastrati umiddelbart
Flamur Kastrati blir Odd-spiller tidligere enn planlagt. Skien-klubben kjøper ham fri fra de siste ukene av kontrakten med Kristiansund. Det opplyser KBK torsdag. Tirsdag ble det kjent at Kastrati kom til å melde overgang til Odd 1. september, men telemarkingene har siden bestemt seg for å hente ham umiddelbart. 29-åringen har dermed spilt sin siste kamp for Kristiansund. Hans opprinnelige avtale med klubben hadde utløp 31. august. Odds sportssjef Tore Andersen sier til telemarksavisa at han håper å få Kastrati klar til søndagens kamp mot Haugesund. Kastrati har vært innom åtte klubber de siste ti årene. I KBK scoret han åtte mål på 53 kamper. Angriperen startet hett med fire mål på åtte kamper i 2018, men gikk de siste to sesongene målløs av banen i 42 ligakamper på rad.
Tidspunkt: 12-08-2021 - Kl.15:51 - Kilde: NRK - Info


44. Hynne klar for semifinale
Hedda Hynne gjorde jobben i det innledende heatet på 800 meter. Hun ble nummer tre med tiden 2.00,11, og slo blant annet to tidligere verdensmesterne Halimah Nakaayi og Eunice Jepkoech Sum, og er dermed klar for semifinale. – Det var en trygg og sikker tredjeplass. Hun ble litt stiv på de siste 50 meterne, men de andre jentene som er mer meritterte, har i hvert fall ikke dagen, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal. Hynne har løpt seg gradvis bedre gjennom sesongen. Tidligere i sommer gjorde telemarkingen årsbeste med 1.59,82 i Diamond League-stevnet i Stockholm. Hun har 1.58,10 som personlig rekord. Finalen på 800 meter for kvinner avvikles tirsdag klokken 14.25.
Tidspunkt: 30-07-2021 - Kl.01:39 - Kilde: NRK - Info


45. Her får du Norge i nøtteskall - bli med på biltur i Vest-telemark

Tidspunkt: 12-07-2021 - Kl.18:14 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


46. – Bakenga-bud fra Saudi-Arabia
Mushaga Bakengas målform blir lagt merke til. En saudiarabisk klubb har tilbudt Odd over 1 million kroner for spissen, erfarer Varden og telemarksavisa. Ifølge begge de to lokalavisene har Odd avslått budet. Selv vil ikke Bakenga uttale seg om muligheten for et nært forestående proffliv i utlandet. – Bra forsøk, men jeg kan ikke si noe om det, sa han til Varden tirsdag. Heller ikke Odds sportssjef Tore Andersen vil si noe om den saudiarabiske interessen. – Jeg han bekrefte at det er ting i gjære. Men det er det hele tiden. Noe mer enn det kan jeg ikke kommentere. telemarksavisa mener å vite at Al-Tai er klubben som har budt på Bakenga. Avisen skriver at Odd ser for seg 6-7 millioner kroner for å la trønderen gå. Bakenga står med ni mål på ti kamper i Eliteserien denne sesongen. (NTB)
Tidspunkt: 06-07-2021 - Kl.14:01 - Kilde: NRK - Info


47. Ute av spill i flere måneder
Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein er rammet av en betennelse i hjertemuskelen og trolig ikke tilbake i spill før om noen måneder. Hertha Berlin-keeperen var koronasyk i april og opplevde et ganske tøft forløp. Landslagslege Ola Sand forklarer situasjonen for NTB. – Da Rune ble innlagt med covid-19-sykdom, hadde han dobbeltsidig lungebetennelse og blodpropp i en lunge. Det er alvorlige komplikasjoner etter denne sykdommen. – Det ble så påvist at Rune hadde pådratt seg en hjertemuskelbetennelse. Jeg tror han blir helt frisk igjen, men han må ta tiden til hjelp. Jeg vil tro det dreier seg om noen måneder, sier Sand til NTB. – Hvis man ikke hadde avdekket betennelsen, så kunne det vært risikofylt å trene hardt for ham. Keeperveteranen fra telemark skal gjennom ytterligere undersøkelser, blant annet en MR-skanning av hjertet, i Tyskland i slutten av juli (NTB)
Tidspunkt: 02-07-2021 - Kl.10:40 - Kilde: NRK - Info


48. Nå tar de opp kampen med Hardanger: Reis på sidersafari i telemark

Tidspunkt: 24-06-2021 - Kl.20:07 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


49. Erna på frierferd i distriktene: Lover rett til å jobbe hvor du vil
BØ I telemark (VG) Erna Solberg er på stemmefiske i Senterparti-land – og lover mulighet for storstilt desentralisering av statlige arbeidsplasser når den enkelte ansatte ønsker det.
Tidspunkt: 21-06-2021 - Kl.13:01 - Kilde: E24 - Info


50. Helikopter har styrtet i telemark

Tidspunkt: 18-06-2021 - Kl.01:00 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


51. Helikopter har styrtet i telemark

Tidspunkt: 18-06-2021 - Kl.00:13 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


52. Sandefjord pålegges å opprette karantenehotell
Statsforvalteren i Vestfold og telemark har pålagt Sandefjord kommune å opprette et nytt karantenehotell etter at kommunen ikke ville gjøre det frivillig.
Tidspunkt: 07-06-2021 - Kl.10:40 - Kilde: E24 - Info


53. Første Glimt-tap på syv måneder
Bodø/Glimts ubeseirede rekke tok slutt i 0-1-tapet for Odd søndag. Sander Svendsen bredsidet inn hjemmelagets første seier i Eliteserien på elleve kamper. Odds trepoenger var svært kjærkommen. Den stoppet en vond trend Skien-klubben også slet med mot slutten av forrige sesong. Da gikk telemarkingene de sju siste kampene uten å vinne. – Dette er en sinnssyk lagseier. Vi snakket i forkant om å få intensitet i forsvarsspillet, og vi visste at dette kom til å bli en kamp der vi måtte arbeide mye. Vi merket at vi møtte et godt lag, og da smaker det utrolig godt å vinne. Det er dette vi lever for, sa matchvinner Svendsen til Discovery. Resultatet ga Glimts første serietap siden 17. oktober i fjor. Rekken som ubeseiret endte på 14 oppgjør. – Ikke godt nok av oss. Vi møtte et lavtliggende 4-5-1-lag, og vi klarte ikke å bryte dem ned. Vi hadde noen sjanser vi kunne fått mer ut av, men sett under ett var dette et rettferdig resultat, sa Bodø/Glimts midtbaneprofil Patrick Berg.
Tidspunkt: 30-05-2021 - Kl.21:32 - Kilde: NRK - Info


54. Nakkeoperasjon for Lunde Pedersen
Sverre Lunde Pedersen har gjennomgått en vellykket operasjon i nakken, bekrefter skøyteforbundet i en pressemelding. – Nærmere undersøkelse av nakken til Lunde Pedersen påviste en liten glidning mellom to nakkevirvler som kirurgene valgte å operere på søndag 16. mai for å stabilisere. Dette sikrer en stabil nakke og forkorter tiden han trenger å bruke nakkekrage vesentlig, heter det i pressemeldingen. Lunde Pedersen er nå utskrevet fra intensivbehandling og er overført til vanlig sengepost. – Med så omfattende skader vil det ta tid før Sverre er tilbake i normal gjenge, og vil trenge en lengre periode med opptrening og ro. Han blir værende på sykehuset inntil videre, skriver skøyteforbundet. Landslagsløperen pådro seg skadene da han veltet ved Nesvatn i Fyresdal kommune i Vestfold og telemark torsdag ettermiddag. Han mistet kontrollen over sykkelen etter å ha kjørt i et hull i veien.
Tidspunkt: 18-05-2021 - Kl.21:11 - Kilde: NRK - Info


55. Stabilt for Lunde Pedersen
Skøytestjernen Sverre Lunde Pedersen er våken og klar etter fredagens operasjon. Han blir værende på Ullevål sykehus til videre observasjon. Norges Skøyteforbund skriver i en kort statusoppdatering at det «etter forholdene går fint» med Pedersen. Torsdag pådro han seg flere skader i en sykkelulykke. Videre blir det opplyst at skøyteløperen fra Os har litt smerter i nakken. Plagene blir vurdert nærmere i løpet av de neste dagene. 28-åringen ble fredag kveld operert for to mindre brudd i venstrehånden og et brudd i høyre underarm. Han har også et mindre brudd i kinnbeinet, men den skaden krever ingen operasjon. I tillegg har Pedersen en rift i leveren. Han skal fortsatt ligge på Ullevål sykehus til observasjon. Landslagsløperen pådro seg skadene da han veltet ved Nesvatn i Fyresdal kommune i Vestfold og telemark torsdag ettermiddag. Han mistet kontrollen over sykkelen etter å ha kjørt i et hull i veien. Pedersen ble fraktet til Arendal sykehus i luftambulanse. På kvelden samme dag ble han fløyet til Oslo for videre behandling. (NTB)
Tidspunkt: 15-05-2021 - Kl.13:33 - Kilde: NRK - Info


56. Vellykket operasjon for Pedersen
Skøyteprofilen Sverre Lunde Pedersen ble fredag kveld operert for to mindre brudd i venstrehånden og et brudd i høyre underarm. Det opplyser Norges Skøyteforbund i en pressemelding. Operasjonen ble gjennomført på Ullevål sykehus. Pedersen har også fått påvist et mindre brudd i kinnbeinet. 28-åringen har i tillegg en rift i leveren. Han blir liggende på sykehus til videre observasjon. Skaden i leveren er fortsatt under kontroll og stabil. Osingen pådro seg skadene i en sykkelulykke ved Nesvatn i Fyresdal kommune i Vestfold og telemark torsdag ettermiddag.
Tidspunkt: 14-05-2021 - Kl.22:51 - Kilde: NRK - Info


57. Hele Odd-laget i karantene
Søndagens eliteseriekamp mellom Odd og Sandefjord er utsatt på grunn av en positiv koronatest i Odd, melder NTB. «Hele laget i Odds Ballklubb er satt i karantene etter at en spiller har fått påvist Covid 19», opplyser klubben selv på sin hjemmeside. Kort tid før nyheten om positiv koronatest og utsettelse ble det kjent at Skien sammen med Bamble og Porsgrunn er satt under tiltaksnivå B. Ifølge telemarksavisa ville ikke Odd kunne hatt publikum på arenaen om klubbens seriestart hadde gått som planlagt.
Tidspunkt: 08-05-2021 - Kl.17:38 - Kilde: NRK - Info


58. Mot ny kontrakt for Jarstein
Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein (36) ser ut til å fortsette karrieren i Hertha Berlin og signerer snart en ny kontrakt. – Vi er så å si enige. Jeg regner med å skrive under snart, sier landslagskeeperen til telemarksavisa. Den nåværende kontrakten går ut i sommer. Jarstein har vært i Hertha Berlin siden vinteren 2014. Han er fortsatt ikke spilleklar etter å ha vært ute med covid-19-sykdom. Landslagslege Ola Sand tror det vil ta flere måneder før han blir klar, og landskampene i juni vil også trolig komme for tidlig for ham. Jarstein ble så dårlig i april at han måtte legges inn på sykehus med høy feber og surstoffmetning. (NTB)
Tidspunkt: 07-05-2021 - Kl.15:03 - Kilde: NRK - Info


59. Skjenkeforbudet opphevet i flere byer: – Ble fullt med én gang
Etter flere uker med strenge restriksjoner og skjenkeforbud, har restaurant- og utelivsbransjen i Vestfold og telemark fått åpne kranene igjen. Spiseplikten ser så langt ikke ut til å ha skremt bort gjestene.
Tidspunkt: 23-04-2021 - Kl.20:05 - Kilde: E24 - Info


60. Avslutter regionale tiltak i Grenland og Vestfold
De regionale coronatiltakene oppheves i ti kommuner i Vestfold og telemark fylke fredag. Kommunene har vært på tiltaksnivå B.
Tidspunkt: 22-04-2021 - Kl.10:48 - Kilde: E24 - Info


61. Norsk sølv i telemark-VM
Trym Nygaard Løken (27) avsluttet et forrykende VM i telemark med sølv på den klassiske distansen i sveitsiske Melchsee-Frutt søndag. Fra før har han tatt ett gull, ett sølv og én bronse i mesterskapet. – Trym leverte et meget bra renn i dag, og får med seg en ny VM-medalje. Det er fantastisk å komme tilbake etter to sesonger med skader og problemer, sier sportssjef Per Olav Tangen. Gullet gikk til sveitsiske Bastien Dayer. I tillegg ble det dobbelt norsk i juniorklassen, da Kaja Bjørnstad Konow vant foran Emma Araldsen. Jacob Alveberg tok sølv i herreklassen.
Tidspunkt: 21-03-2021 - Kl.17:17 - Kilde: NRK - Info


62. Løken med gull i telemark
Norske Trym Nygaard Løken (27) tok karrierens første VM-gull i parallell sprint i sveitsiske Melchsee-Frutt lørdag. – I dag kunne jeg ikke kjørt noe særlig bedre. Jeg tok med meg godfølelsen etter seieren i kvalifiseringa fredag, og er bare kjempehappy for karrierens første VM-gull på distansen og ikke minst bronsemedaljen i teamkonkurransen, sier Nygaard Løken etter gullet. Bronsen tok han senere på dagen, etter gullet var sikret.
Tidspunkt: 20-03-2021 - Kl.20:12 - Kilde: NRK - Info


63. VM-sølv til Nygaard Løken
Trym Nygaard Løken tok VM-sølv i sin første konkurranse i sprinten i telemark-VM. – Jeg er veldig godt fornøyd med sølv i dag. Dette lover godt for hva som skal skje videre i mesterskapet, sier Nygaard Løken til skiforbundet i en pressemelding. Beste norske på kvinnesiden ble Guro Kjølseth, som tok femteplass.
Tidspunkt: 19-03-2021 - Kl.14:17 - Kilde: NRK - Info


64. Norsk pangstart på telemark-VM
Kaja Bjørnstad Konow kjørte inn til klart gull i sprint for junior da VM i telemark ble innledet i Sveits torsdag. Hun vant med nesten to og et halvt sekund. Konow var på tredjeplass etter første omgang, da hun pådro seg fire tilleggssekunder. Camille Bourbon fra Frankrike og Anne Katharina Kessler fra Tyskland kjørte begge feilfritt og var henholdsvis 1,56 og 0,57 sekund foran den norske 20-åringen. I siste nedfart pådro Konow seg tre nye straffesekunder, men Bourbon og Kessler pådro seg henholdsvis fem og fire, og dermed var det rått parti. Ingen var i nærheten av den norske kjørerens fart.
Tidspunkt: 18-03-2021 - Kl.17:08 - Kilde: NRK - Info


65. Endret program for telemark-VM
Øvelsesprogrammet for VM i telemarkkjøring i Melchsee-Frutt er endret. Første konkurranse er sprint for juniorklassene torsdag. Mesterskapet skulle egentlig startet onsdag, men det er gjort om på programmet i siste liten. Seniorløperne skal gjøre unna alle sine konkurranser fra fredag til søndag. Fredag er det sprint for senior, mens det lørdag er parallellsprint for både senior og junior, fulgt av blandet lagkonkurranse i parallellsprint som kveldsrenn. Søndag avsluttes mesterskapet med klassisk for senior og junior.
Tidspunkt: 17-03-2021 - Kl.17:21 - Kilde: NRK - Info


66. Verdenscupseier for Løken
Trym Nygaard Løken kjørte inn til seier da verdenscupfinalen i telemarkkjøring i Sveits ble innledet med klassisk fredag. Det var 27-åringens annen verdenscupseier for sesongen, men den første i klassisk siden han vant VM-gull i øvelsen for snart to år siden. I kvinnenes renn ble Guro Helde Kjølseth nummer seks i sitt comeback.
Tidspunkt: 12-03-2021 - Kl.17:09 - Kilde: NRK - Info


67. Skal sone på rusinstitusjon
Den tidligere skistjernen Petter Northug (35) skal sone sin fengselsdom på sju måneder på Mestringshusenes døgnbehandlingsklinikk i telemark, skriver VG. Han var i utgangspunktet innkalt til soning i Trøgstad fengsel i Indre Østfold fra begynnelsen av april, men skal altså nå ha fått innvilget sin søknad om å sone på en rusinstitusjon. Northug vil starte soningen på rusklinikken på Bolkesjø i telemark i løpet av kort tid, ifølge VG. Northug ble i desember dømt til sju måneders ubetinget fengsel og tap av førerkortet på livstid for flere tilfeller av råkjøring og oppbevaring av narkotika.
Tidspunkt: 10-03-2021 - Kl.12:57 - Kilde: NRK - Info


68. Innfører regionale tiltak i seks kommuner i Vestfold og telemark
Kommunene og statsforvalteren ba selv om hjelp fra regjeringen til å innføre strengere tiltak. Nå har de fått svar.
Tidspunkt: 04-03-2021 - Kl.17:49 - Kilde: E24 - Info


69. Jarsteins gamletrener returnerer
Hertha Berlin har ansatt Pál Dárdai på nytt som ny hovedtrener etter at Bruno Labbadia fikk sparken i helgen. Nyheten om at 44-åringen er tilbake, bekreftes på hjemmesiden til Hertha Berlin , og er kanskje gode nyheter for målvakt Rune Almenning Jarstein. Ungarske Dárdai trente Hertha Berlin mellom 2015 og 2019 og brukte Jarstein fast i flere sesonger. telemarkingen har ikke spilt en eneste klubbkamp siden juni i fjor. (NTB)
Tidspunkt: 25-01-2021 - Kl.15:27 - Kilde: NRK - Info


70. Norsk VM-håp brakk beinet
Mikael Gunnulfsen, som vant åpningsrennet i klassisk på Beitostølen, har brukket leggbenet. Han dermed ute for resten av sesongen, skriver Team telemark i en pressemelding. I stor hastighet kolliderte han med en annen løper under trening på Lillehammer lørdag. – Jeg forstod umiddelbart at dette var alvorlig. Beinet hang i en helt unaturlig stilling, forteller Gunnulfsen i pressemeldingen. Han var en sterk kandidat til å gå VM-femmila i Oberstdorf for Norge.
Tidspunkt: 02-01-2021 - Kl.14:07 - Kilde: NRK - Info


71. Odd-veteran legger opp
telemarksavisa melder at midtstopperen la opp på direkten under Odds juleavslutning for sponsorer og samarbeidspartnere fredag. 30-åringen har slitt med skader gjennom hele sesongen, og Semb Berge har selv fryktet at den skrale fysikken ville tvinge ham til å legge opp. Fredrik Semb Berge har tre landskamper for Norge. Han debuterte for Odd helt tilbake i 2008 og har også vært innom klubbene Brøndby og Molde.
Tidspunkt: 11-12-2020 - Kl.15:34 - Kilde: NRK - Info


72. Stor snøskredfare flere steder i Sør-Norge
Både Hallingdal, Jotunheimen, Voss og deler av Vest-telemark har betydelig skredfare.
Tidspunkt: 09-12-2020 - Kl.13:38 - Kilde: YR.no - Info


73. Meteorologen: – Det kan bli vanskelige kjøreforhold og snø ned mot 100 meter
Torsdag er det ventet opp mot 50 centimeter med snø over 400 til 600 meter i telemark og Agder.
Tidspunkt: 02-12-2020 - Kl.17:44 - Kilde: YR.no - Info


74. «Avskrevne Bakenga» slår tilbake: – Folk er ikke så smarte
SKIEN (VG) (Odd – Viking 3–0) Ikke alle hadde troen på Mushaga Bakenga (28) da han plutselig ble Torgeir Børvens erstatter i Odd. Nå er det liten tvil om hvor man traff best på spissinvesteringen av telemark og Trondheim.
Tidspunkt: 04-11-2020 - Kl.22:53 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


75. Gründere satser på teknologiskifte: Vil utfordre de store med trådløst bredbånd
En ny løsning er under oppseiling i det norske telemarkedet: Trådløst bredbånd. Telenor og Telia er allerede i gang, men nå kommer konkurrentene. En gjeng tidligere Telenor-folk vil nå utfordre sin gamle arbeidsgiver.
Tidspunkt: 14-10-2020 - Kl.18:15 - Kilde: E24 - Info


76. Ferdig som keepertrener etter bråk
Einar Rossbach fratrer som keepertrener i Odd med umiddelbar virkning. Det melder klubben på sine nettsider. Dette skjer etter at Rossbach gikk hardt ut mot klubbens sportssjef Tore Andersen i et intervju med lokalavisene telemarksavisa og Varden.
Tidspunkt: 12-10-2020 - Kl.15:18 - Kilde: NRK - Info


77. Forklaringen på alt: korona
Du får ikke bytte varer. Doene er stengt. Selv telemarkskanalen er sperret av. Henger alle koronatiltakene egentlig på greip?
Tidspunkt: 09-10-2020 - Kl.00:48 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


78. Mann skutt og drept av politiet ved Notodden
En mann i 30-årene ble tirsdag ettermiddag skutt og drept av politiet på Bolkesjø turisthotell i telemark, opplyser politiet i en pressemelding.
Tidspunkt: 22-09-2020 - Kl.20:38 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


79. Øygarden-ordfører: – Det største siden Sotrabrua ble bygget
Regjeringen satser på CO?-fangst i telemark og lagring fra Kollsnes. – Dette er julaften og 17. mai på samme dag, sier Øygarden-ordfører Tom Georg Indrevik.
Tidspunkt: 21-09-2020 - Kl.16:05 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


80. Vil selge familieskatt med egen «stavkirke» for 22 millioner kroner
Fritidseiendommen Melsombu i telemark er ikke som andre fritidseiendommer, med eget oppdemmet fiskevann og kapell som er en tro kopi av en stavkirke. Nå selger fire døtre farens arv for å bevare de gode familieminnene.
Tidspunkt: 23-08-2020 - Kl.13:53 - Kilde: E24 - Info


81. Mann omkom etter båtvelt i Tokke
En 76 år gammel mann omkom da en båt gikk rundt på innsjøen Borsæ i Tokke i telemark torsdag kveld.
Tidspunkt: 17-07-2020 - Kl.01:20 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


82. Mann omkom etter båtvelt i Tokke
En 76 år gammel mann omkom etter at en båt gikk rundt på innsjøen Borsæ i Tokke i telemark torsdag kveld.
Tidspunkt: 16-07-2020 - Kl.21:46 - Kilde: Aftenposten - Info


83. Person hentet opp av vannet etter båtvelt i Tokke
En person er hentet opp av vannet etter at en båt gikk rundt på innsjøen Borsæ i Tokke i telemark torsdag kveld.
Tidspunkt: 16-07-2020 - Kl.19:17 - Kilde: Aftenposten - Info


84. Her steg boligprisene mest og minst i vår
Boligprisene steg i andre kvartal de aller fleste steder i Norge, viser tall fra Eiendom Norge. Veksten var sterkest i Kragerø i telemark.
Tidspunkt: 07-07-2020 - Kl.11:24 - Kilde: E24 - Info


85. Boligprisene steg i andre kvartal – til dels kraftig
Boligprisene steg i andre kvartal de aller fleste steder i Norge, viser tall fra Eiendom Norge. Veksten var sterkest i Kragerø i telemark.
Tidspunkt: 07-07-2020 - Kl.09:38 - Kilde: Aftenposten - Info


86. Toscana à la telemark
Bølgende åssider, frodige sletter, bugnende drueranker, berusende smaker. Kor skal vi reis hen? Til Gvarv!
Tidspunkt: 02-07-2020 - Kl.18:21 - Kilde: Aftenposten - Info


87. Lokalaviser: RBK og Odd enige
Odd er enig med Rosenborg om å slippe Torgeir Børven allerede nå. Dermed kan måltyven få sin Rosenborg-debut mot Vålerenga onsdag, skriver lokalavisene telemarksavisa og Varden. Det har vært rapportert at Odd ønsker opp mot 3-4 millioner kroner i kompensasjon for å slippe ham før overgangsvinduet stenger natt til onsdag. Hvis ikke klubbene hadde blitt enige, kunne ikke Børven spilt fotball før i september.
Tidspunkt: 30-06-2020 - Kl.11:10 - Kilde: NRK - Info


88. Yr advarer om styrtregn på Østlandet i ettermiddag
Meteorologisk institutt advarer tirsdag om styrtregn i telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Akershus og Oslo.
Tidspunkt: 30-06-2020 - Kl.10:22 - Kilde: Aftenposten - Info


89. Se opp og hold på paraplyen - her kommer været inn Oslofjorden
Meteorologisk institutt advarer tirsdag om styrtregn i telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Akershus og Oslo. Ved 18.30-tiden var noen av regnbygene på vei inn Oslofjorden.
Tidspunkt: 30-06-2020 - Kl.10:22 - Kilde: Aftenposten - Info


90. Lokalavis: Bakenga til Odd
telemarksavisa skriver at Mushaga Bakenga har signert for Odd. Angrepsspilleren erstatter Torgeir Børven, som drar til Rosenborg 1. august. Bakenga rykket ned med Ranheim i fjor, der han scoret to mål på 13 kamper.
Tidspunkt: 29-06-2020 - Kl.11:29 - Kilde: NRK - Info


91. Medier: Bakenga klar for ny klubb - kan være gode nyheter for RBK
Mushaga Bakenga har signert for Odd, melder både VG og telemarksavisa mandag. Det kan åpne opp for at Torgeir Børven blir solgt til Rosenborg.
Tidspunkt: 29-06-2020 - Kl.09:56 - Kilde: Aftenposten - Info


92. Mann i 60-årene døde i drukningsulykke i Bamble
En mann i 60-årene som ble meldt savnet etter en sykkeltur, ble natt til lørdag funnet i død i Grasdalstjenn i Bamble i telemark.
Tidspunkt: 20-06-2020 - Kl.05:14 - Kilde: Aftenposten - Info


93. Russ innlagt med smittsom hjernehinnebetennelse
En russ med smittsom hjernehinnebetennelse er innlagt på sykehus. Russen er fra Notodden i Vestfold og telemark fylke.
Tidspunkt: 14-06-2020 - Kl.16:37 - Kilde: Aftenposten - Info


94. Mann dømt for uaktsomt drap etter dødsulykke på Fyresvatnet i telemark
En 26 år gammel mann er dømt til ti måneders fengsel etter at en 21-åring døde i en kollisjon mellom to båter på Fyresvatnet i telemark sommeren 2018.
Tidspunkt: 10-06-2020 - Kl.05:15 - Kilde: Aftenposten - Info


95. Mann dømt til ti års fengsel for overgrep mot nevø og niese
En 28 år gammel mann er i Nedre telemark tingrett dømt til ti års fengsel for grove seksuelle overgrep mot en nevø og en niese.
Tidspunkt: 10-06-2020 - Kl.03:46 - Kilde: Aftenposten - Info


96. MC-fører i 40-årene mistet livet i trafikkulykke i telemark
En MC-fører fra Helle i Kragerø døde i en singelulykke i Drangedal onsdag ettermiddag. Han ble erklært død på stedet.
Tidspunkt: 03-06-2020 - Kl.22:01 - Kilde: Aftenposten - Info


97. Person alvorlig skadd etter trafikkulykke mellom MC og ATV på Rjukan
En motorsykkel og en ATV var involvert i en trafikkulykke på Rjukan i telemark mandag ettermiddag. En person er fraktet til sykehus med alvorlige skader.
Tidspunkt: 01-06-2020 - Kl.15:23 - Kilde: Aftenposten - Info


98. Si hei til denne krabaten! Det er 100 år siden sist hun ble sett i Norge. Nå trues den siste skogen hennes.
Det pågår en intens kamp mellom naturvernere og skogeiere i furuskogene rundt Follsjå i telemark. Vil den lille barkebillen og minst 80 andre truede arter overleve?
Tidspunkt: 01-06-2020 - Kl.10:49 - Kilde: Aftenposten - Info


99. Hus med dynamitt i Bamble brennes ned
Det brant i en enebolig i Bamble i Vestfold og telemark fredag. Det skal ha vært dynamitt i huset som kontrollert ble brent ned.
Tidspunkt: 29-05-2020 - Kl.16:13 - Kilde: Aftenposten - Info


100. Brann i hus med dynamitt i Bamble
Det brenner i en enebolig i Bamble i telemark. Det skal være dynamitt i huset, og derfor er to andre hus evakuert.
Tidspunkt: 29-05-2020 - Kl.14:35 - Kilde: Aftenposten - Info


101. Mann fraktet til sykehus etter traktorulykke i Skien
En mann fraktes til Sykehuset telemark etter en ulykke med traktor i Skien lørdag morgen.
Tidspunkt: 02-05-2020 - Kl.11:03 - Kilde: Aftenposten - Info


102. Fylkesmannen erklærer Vinjes lokale hytteforbud ulovlig
Ingen nasjonale medisinske råd tilsier at et hytteforbud bør videreføres. Snarere tvert om, skriver Fylkesmannen i Vestfold og telemark i et vedtak.
Tidspunkt: 18-04-2020 - Kl.11:36 - Kilde: E24 - Info


103. Mann funnet livløs på celle og døde senere. Spesialenheten gransker saken.
Spesialenheten for politisaker er koblet inn etter et mistenkelig dødsfall i telemark. Mannen som døde, var satt i arrest og ble funnet livløs på cellen onsdag.
Tidspunkt: 16-04-2020 - Kl.10:16 - Kilde: Aftenposten - Info


104. Seks campingvogner totalskadet i brann på feriesenter i telemark
Seks campingvogner gikk med da det brøt ut brann på Kilen feriesenter natt til onsdag, med stor spredningsfare. Ingen personer kom til skade.
Tidspunkt: 15-04-2020 - Kl.04:17 - Kilde: Aftenposten - Info


105. Varsler kraftige vindkast på Østlandet og i telemark
2. påskedag er preget av kraftig vind og snøvær flere steder i landet. Meteorologene ber folk sikre løse gjenstander.
Tidspunkt: 13-04-2020 - Kl.05:18 - Kilde: Aftenposten - Info


106. Industribrann på Herøya – fare for gasslekkasje
Det brenner i en fabrikk på Herøya industrianlegg ved Porsgrunn. Ifølge lokalavisen telemarksavisa er ingen personer skadet.
Tidspunkt: 06-03-2020 - Kl.20:21 - Kilde: Aftenposten - Info


107. Industribrann på Herøya – ikke lenger fare for gasslekkasje
Det har vært to branner fredag kveld i en fabrikk på Herøya industrianlegg ved Porsgrunn. Ifølge lokalavisen telemarksavisa er ingen personer skadet.
Tidspunkt: 06-03-2020 - Kl.20:21 - Kilde: Aftenposten - Info


108. Frp-politiker i Vestfold og telemark tiltalt for seksuell omgang med 15-åring
Et styremedlem i et lokallag av Fremskrittspartiet i Vestfold og telemark er tiltalt for seksuell omgang med en 15 år gammel gutt.
Tidspunkt: 06-03-2020 - Kl.19:17 - Kilde: Aftenposten - Info


109. Elever ved fem skoler er smittet av koronaviruset
To elever i Stavanger, to elever i Bærum og en elev i Vestfold og telemark er bekreftet smittet med koronavirus.
Tidspunkt: 06-03-2020 - Kl.07:08 - Kilde: Aftenposten - Info


110. Store snømengder ventes i telemark og Agder
Fra lørdag morgen til søndag morgen ventes det mellom 15 og 35 cm med snø i Agder og telemark. Oransje farevarsel er utstedt i området.
Tidspunkt: 28-02-2020 - Kl.12:40 - Kilde: Aftenposten - Info


111. Én mann hardt skadet i bilulykke i telemark
En mann er kjørt til sykehus etter en trafikkulykke i Nome i telemark lørdag, der en bil har truffet et autovern og fått store materielle skader.
Tidspunkt: 08-02-2020 - Kl.06:18 - Kilde: Aftenposten - Info


112. Trusler mot skoler flere steder de siste dagene
Politiet stilte bevæpnet ved fem skoler i Innlandet tirsdag morgen etter trusler. De siste dagene har det også kommet trusler mot skoler i Vestfold og telemark.
Tidspunkt: 14-01-2020 - Kl.09:05 - Kilde: Aftenposten - Info


113. Rogalendingene vil ha elektrisk bil – i telemark står diesel sterkest
30 prosent av de spurte i Rogaland ønsker seg elbil neste gang de skal kjøpe bil. Bare 17 prosent vil ha dieselbil.
Tidspunkt: 11-01-2020 - Kl.14:40 - Kilde: E24 - Info


114. Forsvaret helt ute av Agder i 2025
Fra 2025 vil Forsvaret ikke ha noen anlegg mellom Stavern i telemark og Rogaland. Et siste forsøk på å bevare drift på Kjevik er avvist.
Tidspunkt: 04-01-2020 - Kl.11:16 - Kilde: E24 - Info


115. Mann døde i snøscooterulykke
En mann i 50-årene er erklært død etter en ulykke med snøscooter i Rjukan i telemark mandag kveld.
Tidspunkt: 31-12-2019 - Kl.07:30 - Kilde: Aftenposten - Info


116. Søket avsluttes etter båtulykken i telemark – en mann (30) er erklært død
Redningsaksjonen avsluttes etter at en mindre båt ble oppdaget med kjølen opp ved Kragerø. Trolig var ingen flere involvert i ulykken. En mann er erklært død.
Tidspunkt: 21-12-2019 - Kl.16:04 - Kilde: Aftenposten - Info


117. Liverpool-supporter bosatt i Molde har skrevet bok om Solskjær og United: – Det er en eventyrlig askeladdhistorie
Webjørn Espeland fra telemark har brukt det siste året på å skrive bok om Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Omtrent samtidig som Solskjær ble «lånt ut» fra MFK til United, flyttet forfatteren til Molde.
Tidspunkt: 18-12-2019 - Kl.20:18 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


118. Liverpool-supporter bosatt i Molde har skrevet bok om Solskjær og United: – Det er en eventyrlig askeladdhistorie
Webjørn Espeland fra telemark har brukt det siste året på å skrive bok om Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Omtrent samtidig som Solskjær ble «lånt ut» fra MFK til United, flyttet forfatteren til Molde.
Tidspunkt: 18-12-2019 - Kl.19:25 - Kilde: Aftenposten - Info


119. Semitrailer vinglet fra side til side. Sjåføren hadde nesten to i promille.
Politiet ble møtt av en overstadig beruset sjåfør som hadde kastet opp på rattet, da de stanset en litauisk semitrailer i Bø i telemark lørdag kveld.
Tidspunkt: 24-11-2019 - Kl.06:13 - Kilde: Aftenposten - Info


120. Kvinne omkom i drukningsulykke i telemark
En kvinne i 60-årene som ble hentet opp fra Damvatn i Gransherad ved Notodden i telemark fredag kveld, er død.
Tidspunkt: 23-11-2019 - Kl.09:11 - Kilde: Aftenposten - Info


121. Regjeringen vil skjerpe fiberkonkurransen: – Mange har ikke mer enn én leverandør å velge
Digitaliseringsministeren sparker nå i gang arbeidet med en ny stortingsmelding om mobil, bredbånd og telemarkedet. En av tingene han vil røske opp i er konkurransen i bredbåndsmarkedet.
Tidspunkt: 05-11-2019 - Kl.05:15 - Kilde: E24 - Info


122. Anmeldelse fra forsvaret var bakgrunnen for stort våpenfunn i Bamble
Bakgrunnen for aksjonen der politiet fant store mengder våpen i Bamble i telemark, var en anmeldelse fra Forsvaret.
Tidspunkt: 29-10-2019 - Kl.14:16 - Kilde: Aftenposten - Info


123. Stort våpenfunn og pågripelse i Bamble – ny pågripelse i Asker
Politiet har pågrepet en eldre mann i en bolig i Bamble i telemark etter funn av store mengder våpen. I samme sak er en person pågrepet i Asker.
Tidspunkt: 29-10-2019 - Kl.03:57 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


124. Stort våpenfunn i Bamble – to personer pågrepet
Politiet har pågrepet en mann i 70-årene i en bolig i Bamble i telemark etter funn av store mengder våpen. I samme sak er en mann i 60-årene pågrepet i Asker.
Tidspunkt: 29-10-2019 - Kl.01:11 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


125. Mann pågrepet etter stort våpenfunn i Bamble
Politiet har pågrepet en eldre mann i en leilighet i Bamble i telemark etter funn av store mengder våpen, samt sprengstoff. Bombegruppa fra Oslo er på stedet.
Tidspunkt: 28-10-2019 - Kl.21:35 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


126. Mann pågrepet etter funn av store mengder våpen i Bamble
Politiet har pågrepet en eldre mann i en leilighet i Bamble i telemark etter funn av store mengder våpen. Bombegruppa er tilkalt fra Oslo.
Tidspunkt: 28-10-2019 - Kl.19:34 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


127. Mann pågrepet etter funn av store mengder våpen i Bamble
Politiet har pågrepet en eldre mann i en leilighet i Bamble i telemark etter funn av store mengder våpen. Bombegruppa er tilkalt.
Tidspunkt: 28-10-2019 - Kl.17:14 - Kilde: Aftenposten - Info


128. Mann pågrepet etter stort våpenfunn i Bamble
Politiet har pågrepet en eldre mann i en leilighet i Bamble i telemark etter funn av store mengder våpen, samt sprengstoff. Bombegruppa fra Oslo er på stedet.
Tidspunkt: 28-10-2019 - Kl.17:14 - Kilde: Aftenposten - Info


129. De tre dårligste fotballklubbene i telemark
Den norske sesongen er over for mange lag, og det er ikke alle som har hatt like mye å juble for. Her er klubbene som har gjort det dårligst i telemark.
Tidspunkt: 26-10-2019 - Kl.21:50 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


130. Politiet mistenker ruskjøring etter ulykke i telemark
To personer er sendt til sykehus etter at en personbil kjørte i grøften og gikk rundt i Siljan i telemark. Politiet mistenker at føreren var ruset.
Tidspunkt: 26-10-2019 - Kl.05:24 - Kilde: Aftenposten - Info


131. Kollisjon etter at lastebil tok feil av veimerking på E18 i telemark
En lastebil og en personbil kolliderte på E18 ved Kragerø i telemark natt til fredag. På grunn av veiarbeid på stedet tok lastebilen feil av kjøreretningen.
Tidspunkt: 25-10-2019 - Kl.04:00 - Kilde: Aftenposten - Info


132. Fra arrogant bensinstasjonsjef til vaffelsuksess i USA: Slik tok hun tak i eget liv
Da Norge ble for lite, reiste Stine Åsland (37) fra telemark til Minneapolis i USA for å gjøre norske vafler til big business.
Tidspunkt: 18-10-2019 - Kl.18:16 - Kilde: Aftenposten - Info


133. Meteorologen: Skift om til vinterdekk om du skal på fjellet i helgen
Torsdag kryper snøgrensen ned til 600–800 meter i Agder, telemark, Buskerud, Oppland og Hedmark.
Tidspunkt: 02-10-2019 - Kl.13:59 - Kilde: Aftenposten - Info


134. Brann på gård i Nome
To bygninger er nedbrent, og brannmannskaper arbeider med å berge en tredje bygning samt en låve på en gård i Nome i telemark.
Tidspunkt: 21-09-2019 - Kl.20:55 - Kilde: Aftenposten - Info


135. Brann på gård i Nome slukket
To bygninger er nedbrent etter en brann på en gård i Nome i telemark lørdag. Ingen mennesker eller dyr kom til skade i brannen.
Tidspunkt: 21-09-2019 - Kl.20:55 - Kilde: Aftenposten - Info


136. NVE advarer mot kraftige vindkast i telemark og Agder
Det er ventet kraftige vindkast på 20 meter per sekund i Agder og telemark søndag. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har utstedt oransje farevarsel.
Tidspunkt: 14-09-2019 - Kl.08:53 - Kilde: Aftenposten - Info


137. Mattilsynet: Fem nye tilfeller av syke hunder siden tirsdag
Det er fem nye tilfeller av syke hunder siden tirsdag, opplyser Mattilsynet. De syke hundene er fra Oslo, telemark, Vest-Agder, Nordland og Finnmark.
Tidspunkt: 11-09-2019 - Kl.12:34 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


138. Fem nye syke hunder
Det er meldt om fem nye tilfeller av syke hunder siden tirsdag, opplyser Mattilsynet. De syke hundene er fra Oslo, telemark, Vest-Agder, Nordland og Finnmark.
Tidspunkt: 11-09-2019 - Kl.10:05 - Kilde: Aftenposten - Info


139. To til sykehus etter trafikkulykke i telemark
En person er fløyet til Ullevål sykehus med luftambulanse og en annen person er kjørt til telemark sentralsykehus etter en frontkollisjon i telemark.
Tidspunkt: 25-08-2019 - Kl.16:27 - Kilde: Aftenposten - Info


140. Savnet 10-åring i Bø funnet på Oslo S
Den 10 år gamle gutten som ble meldt savnet i Bø i telemark torsdag ettermiddag, ble natt til fredag funnet på Oslo S.
Tidspunkt: 16-08-2019 - Kl.03:07 - Kilde: Aftenposten - Info


141. Omfattende søk etter savnet mann i Norsjø i telemark
Politiet har startet en omfattende leteaksjon etter en mann som er savnet i Norsjø i telemark.
Tidspunkt: 10-08-2019 - Kl.12:38 - Kilde: Aftenposten - Info


142. Politibil kræsjet med personbil ved Kragerø
Et utrykningskjøretøy fra politiet har krasjet med en personbil på E18 sør for Kragerø i telemark.
Tidspunkt: 09-08-2019 - Kl.14:58 - Kilde: Aftenposten - Info


143. Bil kjørte videre etter at eldre mann ble påkjørt i telemark
En eldre mann med rullator måtte få behandling av ambulansepersonell etter at han var blitt påkjørt på Klyve i Skien. En rød varebil kjørte fra stedet.
Tidspunkt: 02-08-2019 - Kl.04:24 - Kilde: Aftenposten - Info


144. Dersom denne dammen sprekker, vil vannstanden i bygda stige med 11 meter. Nå sikres nesten 200 norske dammer ekstra.
VINJE (Aftenposten) Terrortrusler og klimaendringer gjør at kraftdemninger må rustes opp for milliarder av kroner. På Songadammen i Vinje i telemark, legger man syv meter med stein rundt gigantdammen.
Tidspunkt: 29-07-2019 - Kl.18:55 - Kilde: Aftenposten - Info


145. Tidligere Frp-politiker dømt til betinget fengsel for underslag
Den tidligere Frp-politikeren Adrian Ness Løvsjø er i Nedre telemark tingrett dømt til 45 dagers betinget fengsel for underslag.
Tidspunkt: 23-07-2019 - Kl.09:54 - Kilde: Aftenposten - Info


146. Politiet etterforsker dødsfall i telemark – mann pågrepet
En mann i 40-årene fra Midt-telemark er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en eldre mann ble funnet forslått og senere døde på sykehus.
Tidspunkt: 16-07-2019 - Kl.11:17 - Kilde: Aftenposten - Info


147. Minst én beboer kritisk skadd etter brann på eldresenter i telemark
Minst én beboer er kritisk skadd etter en brann i et eldresenter på Langesund i telemark. Flere andre skal være forbrent, ifølge politiet.
Tidspunkt: 14-07-2019 - Kl.17:52 - Kilde: Aftenposten - Info


148. Minst én beboer alvorlig skadd etter brann på eldresenter i telemark
Minst én beboer er alvorlig skadd etter at det brøt ut en brann i et eldresenter på Langesund i telemark søndag kveld.
Tidspunkt: 14-07-2019 - Kl.17:52 - Kilde: Aftenposten - Info


149. Minst én beboer kritisk skadet etter brann på eldresenter i telemark
Minst én beboer er kritisk skadet etter en brann i et eldresenter på Langesund i telemark. Flere andre skal være forbrent, ifølge politiet.
Tidspunkt: 14-07-2019 - Kl.17:52 - Kilde: Aftenposten - Info


150. Varebilsjåfør fløyet til sykehus i luftambulanse
En varebilsjåfør er fløyet til sykehus i luftambulanse etter en ulykke i Nissedal i telemark.
Tidspunkt: 14-07-2019 - Kl.15:21 - Kilde: Aftenposten - Info


151. Tysk statsborger fløyet til sykehus i luftambulanse
En tysk statsborger er fløyet til sykehus i luftambulanse etter en trafikkulykke i Nissedal i telemark.
Tidspunkt: 14-07-2019 - Kl.15:21 - Kilde: Aftenposten - Info


152. Bil kjørte av veien i telemark – én person fløyet bort i luftambulanse
Nødetatene har rykket ut etter at en bil har kjørt av veien i telemark. En person er fløyet bort i luftambulanse.
Tidspunkt: 13-07-2019 - Kl.07:23 - Kilde: Aftenposten - Info


153. Kvinne fløyet bort i luftambulanse etter bilulykke i telemark
En kvinnelig sjåfør ble lørdag morgen fløyet med luftambulanse til sykehus etter at en bil kjørte av veien i telemark.
Tidspunkt: 13-07-2019 - Kl.07:23 - Kilde: Aftenposten - Info


154. Nordmann omkommet i skiulykke i alpene
En mann i 30-årene fra telemark døde i slutten av juni da han drev med «speedriding» i Frankrike.
Tidspunkt: 12-07-2019 - Kl.13:48 - Kilde: Aftenposten - Info


155. Nordmann omkommet i sportsulykke i alpene
En mann i 30-årene fra telemark døde i slutten av juni da han drev med «speedriding» i Frankrike.
Tidspunkt: 12-07-2019 - Kl.13:48 - Kilde: Aftenposten - Info


156. Tre til sykehus etter trafikkulykke i telemark
Tre personer i 80-årene er fraktet til sykehus etter at en bil kjørte i grøfta ved Siljan i telemark.
Tidspunkt: 08-07-2019 - Kl.14:58 - Kilde: Aftenposten - Info


157. Tre skadet etter trafikkulykke i telemark
Tre personer i 80-årene er fraktet til sykehus etter at en bil kjørte i grøften ved Siljan i telemark.
Tidspunkt: 08-07-2019 - Kl.14:58 - Kilde: Aftenposten - Info


158. Alvorlig skadd etter trafikkulykke ved Grenlandsbroen
En person er alvorlig skadd etter en trafikkulykke ved Grenlandsbroen på E18 i Brevik i telemark.
Tidspunkt: 06-07-2019 - Kl.16:25 - Kilde: Aftenposten - Info


159. 16-åring hentet med helikopter etter badeulykke i telemark
En gutt på 16 år skal være hardt skadd etter at han badet i en jettegryte i Bø i telemark fredag kveld. Han er fløyet til sykehus med redningshelikopter.
Tidspunkt: 05-07-2019 - Kl.19:48 - Kilde: Aftenposten - Info


160. To kritisk skadet etter alvorlig trafikkulykke i telemark
Fire biler er involvert i det som betegnes som en svært alvorlig trafikkulykke E134 i Hjartdal kommune. Seks personer er skadet, hvorav to kritisk.
Tidspunkt: 30-06-2019 - Kl.13:53 - Kilde: Aftenposten - Info


161. Tore Tvedt dømt for jødehets
Vigrid-leder Tore Tvedt er i Aust-telemark tingrett dømt til 60 dagers betinget fengsel for rasisme og jødehets. melder NRK.
Tidspunkt: 28-06-2019 - Kl.09:38 - Kilde: Aftenposten - Info


162. 19-åring dømt til seks års fengsel for drapsforsøk
En 19-åring fra telemark er dømt til fengsel i seks år for å ha knivstukket en jevnaldrende mann i Bamble i telemark. Årsaken skal ha vært krangel om en jakke.
Tidspunkt: 24-06-2019 - Kl.11:26 - Kilde: Aftenposten - Info


163. Mann siktet for å ha satt i gang stor redningsaksjon i telemark
En båtfører som først opplyste at to personer var i båten som sank etter kollisjon i Brevik natt til søndag, er siktet for å ha iverksatt en stor leteaksjon.
Tidspunkt: 16-06-2019 - Kl.05:25 - Kilde: Aftenposten - Info


164. Nå er det forbudt å fiske torsk på Østlandet
Torskebestanden i Oslofjorden er truet. For å bygge bestanden opp igjen er det nå forbudt å fiske torsk fra kysten av telemark til svenskegrensa ut året.
Tidspunkt: 15-06-2019 - Kl.07:36 - Kilde: Aftenposten - Info


165. Torskefiske forbudt fra kysten av telemark til svenskegrensa
Torskebestanden i Oslofjorden er truet, og torskefiske blir dermed forbudt langs kysten fra telemark til svenskegrensen. Forbudet trer i kraft 15. juni.
Tidspunkt: 12-06-2019 - Kl.19:34 - Kilde: Aftenposten - Info


166. Staten tilkjent 200 millioner etter at Full City grunnstøtte i 2009
Nesten ti år etter at lasteskipet Full City grunnstøtte i telemark og forurenset 75 kilometer kystlinje, er det falt dom om kostnadene knyttet til oppryddingen.
Tidspunkt: 06-06-2019 - Kl.01:04 - Kilde: Aftenposten - Info


167. Venter store mengder regn
Opp mot 50 millimeter nedbør er på vei. Onsdag morgen blir Agder og telemark først truffet, før Østlandet og Midt-Norge får seg en dusj. Gult farevarsel er sendt ut.
Tidspunkt: 04-06-2019 - Kl.13:25 - Kilde: YR.no - Info


168. Kø og store forsinkelser på E18 i telemark
Mange er på vei hjem fra hytta etter langhelgen. Det fører til lange køer og store forsinkelser på E18 i telemark, opplyser Vegtrafikksentralen.
Tidspunkt: 02-06-2019 - Kl.12:12 - Kilde: Aftenposten - Info


169. En person alvorlig skadet i MC-ulykke i telemark
En MC-fører er alvorlig skadd i en trafikkulykke ved Sauherad i telemark. Luftambulansen er på vei til stedet, opplyser politiet.
Tidspunkt: 30-05-2019 - Kl.20:55 - Kilde: Aftenposten - Info


170. – En personlig forfølgelse
Tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen sier til telemarksavisa at anmeldelsen for brudd på idrettens regelverk er en personlig forfølgelse. Hansen mener videre at anmeldelsen er «et enmannsshow» fra Terje Johnsen i region sør. Johnsen avviser anklagene og peker på viktigheten av å bruke regelverket i idretten.
Tidspunkt: 25-05-2019 - Kl.12:43 - Kilde: NRK - Info


171. Oldrup tar over Gjerpen
Pål Oldrup Jensen starter som trener i håndballklubben Gjerpen fra i sommer. Han har skrevet under en kontrakt på to år, melder Varden. telemarkingen har en lang erfaring som trener på høyt nivå.
Tidspunkt: 12-05-2019 - Kl.16:01 - Kilde: NRK - Info


172. Pasient døde etter at kirurger feilplasserte klips i magen
En pasient i telemark døde etter at kirurger feilplasserte en klips under en operasjon. Fylkesmannen kritiserer sykehuset.
Tidspunkt: 10-05-2019 - Kl.11:16 - Kilde: Aftenposten - Info


173. Pasient døde etter at kirurger glemte klips i magen
En pasient i telemark døde etter at kirurger glemte å fjerne en klips under en operasjon. Fylkesmannen kritiserer sykehuset.
Tidspunkt: 10-05-2019 - Kl.10:29 - Kilde: Aftenposten - Info


174. En mann omkom i frontkollisjon i telemark
En mann har omkommet etter at to biler frontkolliderte i Drangedal i telemark fredag morgen.
Tidspunkt: 03-05-2019 - Kl.08:12 - Kilde: Aftenposten - Info


175. To personer involvert i alvorlig frontkollisjon i telemark
To biler har frontkollidert i Drangedal i telemark fredag morgen. Politiet betegner ulykken som alvorlig.
Tidspunkt: 03-05-2019 - Kl.07:24 - Kilde: Aftenposten - Info


176. National Geographic med spektakulær dokumentarserie fra blant annet Troms og telemark
LOS ANGELES (Aftenposten): Med «Hostile Planet» vil kanalen vekke klimaengasjementet hos et publikum som «kanskje aldri har sett en skog eller et hav».
Tidspunkt: 26-04-2019 - Kl.08:31 - Kilde: Aftenposten - Info


177. Politiet foretar søk etter funn av tom kano i Siljan
Politiet har satt i gang søk etter at en tom kano med fiskerutstyr ble observert på innsjøen Gorniningen i Siljan i telemark.
Tidspunkt: 21-04-2019 - Kl.13:25 - Kilde: Aftenposten - Info


178. Funn av tom kano i Siljan, politiet bekrefter at den har slitt seg
Politiet har satt i gang søk etter at en tom kano med fiskerutstyr ble observert på innsjøen Gorniningen i Siljan i telemark. Politiet bekrefter at kanoen har slitt seg.
Tidspunkt: 21-04-2019 - Kl.13:25 - Kilde: Aftenposten - Info


179. Mann omkom i snøscooterulykke i telemark
En 30 år gammel mann omkom og en annen ble lettere skadd i en snøscooterulykke ved Kvannefjellet i telemark.
Tidspunkt: 15-04-2019 - Kl.15:40 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


180. Mann omkom i scooterulykke i telemark
En mann omkom og en annen ble lettere skadd i en snøscooterulykke ved Kvannefjellet i telemark.
Tidspunkt: 15-04-2019 - Kl.13:41 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


181. Mann omkom i scooterulykke i telemark
En mann omkom og en annen ble lettere skadet i en snøscooterulykke mandag ved Kvannefjellet i telemark.
Tidspunkt: 15-04-2019 - Kl.10:07 - Kilde: Aftenposten - Info


182. Overraskelses-seier til Gunnulfsen
Mikael Gunnulfsen (Team telemark) har ikke gått andre Ski Classics-løp enn Birken før, men i lørdagens Reistadløp gikk han til topps foran Johan Hoel og Eirik Valnes. – Det er stort. Før start håpet jeg bare å være med og kjempe, sier han.
Tidspunkt: 06-04-2019 - Kl.12:39 - Kilde: NRK - Info


183. Rasismesak mot Tore Tvedt utsatt – politiet finner ikke Tvedt
Rettssaken mot Tore Tvedt som skulle starte i Aust-telemark tingrett onsdag, er utsatt. Politiet har ikke klart å finne Tvedt, som er tiltalt for hatytringer.
Tidspunkt: 03-04-2019 - Kl.16:56 - Kilde: Aftenposten - Info


184. Skiløper døde etter ulykke
En skiløper som søndag var involvert i en ulykke på Gaustatoppen i telemark døde av skadene, opplyser politiet.
Tidspunkt: 31-03-2019 - Kl.17:36 - Kilde: Aftenposten - Info


185. Mann tok seg inn i campingvogn – så tok vognen fyr
En mann i 50-årene tok seg inn i en campingvogn i Nordagutu i telemark lørdag morgen. Der tente han lys og sovnet – men så tok vognen fyr.
Tidspunkt: 30-03-2019 - Kl.09:59 - Kilde: Aftenposten - Info


186. Ny verdensrekord: Slepte 2.500 tonn med rør fra Norge til Malaysia
Pipelife Norge slepte seks 555 meter lange rør fra telemark til Malaysia. Det kan ende i Guinness rekordbok.
Tidspunkt: 27-03-2019 - Kl.20:56 - Kilde: E24 - Info


187. Ny verdensrekord: Slepte 2.500 tonn med rør fra Norge til Malaysia
Pipelife Norge slepte seks 555 meter lange rør fra telemark til Malaysia. Det kan ende i Guinness rekordbok.
Tidspunkt: 27-03-2019 - Kl.20:56 - Kilde: E24 - Info


188. To skadet, en av dem kritisk, etter å ha blitt påkjørt av stjålet varebil i telemark
En person er hentet av luftambulanse og en er kjørt til sykehus etter å ha blitt påkjørt av en stjålet varebil ved Herre i Bamble kommune i telemark.
Tidspunkt: 24-03-2019 - Kl.20:19 - Kilde: Aftenposten - Info


189. Mann skadet i knivstikking i Grenland
En mann i 20-årene er skadet etter å ha blitt stukket med kniv i Stathelle i telemark. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet.
Tidspunkt: 24-03-2019 - Kl.11:49 - Kilde: Aftenposten - Info


190. En hardt skadd i helikopterstyrt på øy i Kragerø
Et helikopter med to personer om bord har styrtet på ei øy i ved Kragerø i telemark. Begge er ifølge politiet skadd, den ene av dem alvorlig.
Tidspunkt: 23-03-2019 - Kl.21:50 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


191. En hardt skadet i helikopterulykke i telemark
Et lite helikopter med to personer om bord styrtet i Bamble i telemark lørdag kveld. Begge er i live, men den ene er hardt skadet.
Tidspunkt: 23-03-2019 - Kl.17:20 - Kilde: Aftenposten - Info


192. telemark: Fersk VM-vinner skadet
VM er over for telemarkskjører Trym Nygaard Løken. Onsdagens gullvinner er ute i flere måneder etter å ha slått skulderen ut av ledd. Løken tok gull i klassisk under telemark-VM på hjemmebane. Dagen etter hadde han slått skulderen ut av ledd.
Tidspunkt: 22-03-2019 - Kl.07:43 - Kilde: NRK - Info


193. Norge tok telemark-gull
I den første øvelsen av telemark-VM på Rjukan tok Trym Nygaard Løken gull. Sivert Hole sørget for to nordmenn på pallen med sin bronse. Torsdag er det mixed lagsprint, fredag sprint og det hele avsluttes med lagsprint på lørdag.
Tidspunkt: 20-03-2019 - Kl.18:38 - Kilde: NRK - Info


194. Vindproblemer for telemarkskjørere
Kraftig vind på Rjukan gjør at den klassiske konkurransen i VM foreløpig er utsatt til klokken 15. Det er også varslet at det kan bli aktuelt med ytterligere utsettelser. Det skal etter planen kjøres klassisk telemarkkjøring for både kvinner og menn.
Tidspunkt: 20-03-2019 - Kl.13:28 - Kilde: NRK - Info


195. Kvinne alvorlig skadd av ku
En kvinne ble alvorlig skadd etter å ha blitt sparket av en ku på en gård i Morgedal i telemark.
Tidspunkt: 14-03-2019 - Kl.13:19 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


196. Kvinne alvorlig skadet av ku
En kvinne ble alvorlig skadet etter å ha blitt sparket av ei ku på en gård i Morgedal i telemark.
Tidspunkt: 14-03-2019 - Kl.10:42 - Kilde: Aftenposten - Info


197. Mann siktet for vold mot samboer
En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for vold og trusler mot sin jevnaldrende samboer i Skien i telemark.
Tidspunkt: 26-02-2019 - Kl.04:48 - Kilde: Aftenposten - Info


198. Kvinne savnet etter brann på Notodden
En mann er sendt til Haukeland universitetssjukehus i Bergen med alvorlige brannskader etter en brann på Notodden i telemark. En kvinne er ikke gjort rede for.
Tidspunkt: 23-02-2019 - Kl.20:42 - Kilde: Aftenposten - Info


199. Nasjonalgalleriet gjenåpnet – på Notodden | Knut Olav Åmås
Noen uker etter at Nasjonalgalleriet stengte, kan vi nå dra til telemarksgalleriet for å se «bildene av Norge».
Tidspunkt: 07-02-2019 - Kl.18:00 - Kilde: Aftenposten - Info


200. Her ligger fergene som skulle gått i Bjørnafjorden
Tre er i Tyrkia, mens to er i telemark. Den norske leverandøren kan ikke si når fergene vil bli klare, ut over at de «er rett rundt hjørnet».
Tidspunkt: 05-02-2019 - Kl.21:59 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


201. Bygger 400 hytter for milliarder i telemark
Den lille telemark-bygda Tuddal håper på rush av svensker når en av Norges største boligbyggere satser milliarder på hyttebygging.
Tidspunkt: 05-02-2019 - Kl.14:14 - Kilde: E24 - Info


202. Stanser gaupejakten - kan ha skutt hunndyr som har unger
All jakt på gaupe er stoppet i telemark, Vestfold, Buskerud og Aust-Agder etter at to hunndyr, muligens med unger, er skutt. Det er forbudt å jakte på familier.
Tidspunkt: 05-02-2019 - Kl.00:07 - Kilde: Aftenposten - Info


203. Nytt snøvær gir vanskelige kjøreforhold i sør
Nå laver snøen igjen ned på Sørlandet. Snøværet skaper problemer for trafikken flere steder i Agder og telemark.
Tidspunkt: 31-01-2019 - Kl.08:06 - Kilde: YR.no - Info


204. Ropstad støttes av flere fylkeslag – men enkelte peker på Bollestad
Olaug Bollestad er ikke ute av lederløpet selv om KrFs fylkeslag i Rogaland, telemark, Hedmark og Hordaland ønsker Kjell Ingolf Ropstad som ny partileder.
Tidspunkt: 24-01-2019 - Kl.01:01 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


205. Marokko-ofrene minnet av medstudenter i Bø i telemark
Medstudentene til Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersens samlet seg i sorgen da Universitetet i Sørøst-Norge (USN) i Bø mintes de to.
Tidspunkt: 23-01-2019 - Kl.17:20 - Kilde: Aftenposten - Info


206. KrF-vara på Stortinget melder seg inn i Senterpartiet
telemark KrFs vararepresentant på Stortinget, Hanne Thürmer, melder seg ut av KrF og inn i Senterpartiet.
Tidspunkt: 02-01-2019 - Kl.20:47 - Kilde: Aftenposten - Info


207. Einar Aas selger luksushytte i telemark til 8,9 millioner
Aas kjøpte opprinnelig to tomter på til sammen 1,2 millioner kroner, som han senere gjorde om til en 345 kvadratmeter stor hytte. Nå selges den for å dekke inn gjeld.
Tidspunkt: 29-12-2018 - Kl.13:16 - Kilde: E24 - Info


208. Einar Aas selger luksushytte i telemark til 8,9 millioner
Aas kjøpte opprinnelig to tomter på til sammen 1,2 millioner kroner, som han senere gjorde om til en 345 kvadratmeter stor hytte. Nå selges den for å dekke inn gjeld.
Tidspunkt: 29-12-2018 - Kl.12:29 - Kilde: E24 - Info


209. Medstudenter og faglærere samlet på campus Bø
De to kvinnene som ble drept i Marokko var studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge. Tirsdag samlet medstudenter og faglærere seg i Bø i telemark.
Tidspunkt: 18-12-2018 - Kl.17:32 - Kilde: Aftenposten - Info


210. Medstudenter og faglærere samles på campus Bø
De to kvinnene som ble drept i Marokko var studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge. Tirsdag formiddag samles medstudenter og faglærere i Bø i telemark.
Tidspunkt: 18-12-2018 - Kl.14:45 - Kilde: Aftenposten - Info


211. Bil traff tre i Fyresdal – en person skadet
En bilfører er brakt til sykehus for sjekk etter å angivelig ha kjørt av veien og truffet et tre i Fyresdal i telemark.
Tidspunkt: 10-12-2018 - Kl.06:41 - Kilde: Aftenposten - Info


212. Toåring kjørt til sykehus etter å ha blitt påkjørt av førerløs traktor
En to år gammel gutt ble lørdag morgen fraktet til sykehus etter å ha blitt påkjørt av en førerløs traktor på Ulefoss i telemark.
Tidspunkt: 08-12-2018 - Kl.12:14 - Kilde: Aftenposten - Info


213. Toåring fraktet til sykehus etter å ha blitt påkjørt av traktor
Et to år gammelt barn ble lørdag morgen fraktet til sykehus etter å ha blitt påkjørt av en traktor på Ulefoss i telemark.
Tidspunkt: 08-12-2018 - Kl.11:02 - Kilde: Aftenposten - Info


214. Ambulanse i frontkollisjon i telemark – to skadd
To personer er fraktet til sykehus etter at en personbil og en ambulanse frontkolliderte på riksvei 36 i Nome kommune i telemark.
Tidspunkt: 03-12-2018 - Kl.17:01 - Kilde: Aftenposten - Info


215. Kollisjon mellom ambulanse og personbil i telemark
To personer skal være skadd etter et sammenstøt mellom en ambulanse og en personbil på riksvei 36 i Nome kommune i telemark.
Tidspunkt: 03-12-2018 - Kl.15:49 - Kilde: Aftenposten - Info


216. Her har det kommet mest regn
Det har bøttet ned med regn over store deler av Østlandet denne helgen. Lifjell i telemark fikk 106 millimeter nedbør i løpet av ett døgn.
Tidspunkt: 11-11-2018 - Kl.17:24 - Kilde: YR.no - Info


217. Dagbladet kårer de 50 beste fotballspillerne fra telemark
Dagbladet skal kåre de 50 beste mannlige fotballspillerne fra Norges 18 fylker. Denne gangen ser vi på telemark.
Tidspunkt: 04-11-2018 - Kl.21:53 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


218. Se oversikt: Disse byene har flest boliger som «folk flest» har råd til
I Oslo-området er det nesten ingen boliger for «folk flest». I telemark og på Sørlandet er det helt annerledes. Sjekk hvor de med gjennomsnittsinntekt kan få kjøpt bolig.
Tidspunkt: 03-11-2018 - Kl.10:05 - Kilde: E24 - Info


219. Se oversikt: Disse byene har flest boliger som «folk flest» har råd til
I Oslo-området er det nesten ingen boliger for «folk flest». I telemark og på Sørlandet er det helt annerledes. Sjekk hvor de med gjennomsnittsinntekt kan få kjøpt bolig.
Tidspunkt: 03-11-2018 - Kl.10:05 - Kilde: E24 - Info


220. Eldre kvinne omkom i boligbrann i Hjartdal
En kvinne i 90-årene er funnet omkommet etter en kraftig boligbrann ved Kåsa hyttepark i Hjartdal i telemark.
Tidspunkt: 25-10-2018 - Kl.22:25 - Kilde: Aftenposten - Info


221. Dødt løp for Hareide i «vippestaten» telemark
Tre av seks telemark-delegater vil samarbeide med Ap og Sp på landsmøtet. Tre vil gå inn for å samarbeide med Solberg-regjeringen.
Tidspunkt: 24-10-2018 - Kl.20:21 - Kilde: Aftenposten - Info


222. Kilder til BT: Ropstad ble nektet å tale i telemark
For to dager siden ble KrF-medlemmer i telemark varslet om at nestleder Kjell Ingolf Ropstad skulle innlede på dagens fylkesårsmøte. Kilder i KrF forteller til BT at han ble stoppet av Knut Arild Hareide.
Tidspunkt: 24-10-2018 - Kl.19:57 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


223. Ble nektet å tale i telemark
For to dager ble medlemme varslet at nestleder Kjell Ingolf Ropstad skulle innlede på dagens fylkesårsmøte. I dag ble det bestemt at han ikke skulle dra likevel.
Tidspunkt: 24-10-2018 - Kl.19:08 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


224. Telia har passert milliard-milepæl: Men sjefen liker ikke kundetapet
Telia har slukt både Phonero og Get, og er nå en enda mer sentral spiller i det norske telemarkedet. Selskapet leverer for første gang milliardoverskudd i Norge, men Norgessjef Abraham Foss er ikke fornøyd med at selskapet fortsetter å miste kunder.
Tidspunkt: 20-10-2018 - Kl.12:01 - Kilde: E24 - Info


225. Telia har passert milliard-milepæl: Men sjefen liker ikke kundetapet
Telia har slukt både Phonero og Get, og er nå en enda mer sentral spiller i det norske telemarkedet. Selskapet leverer for første gang milliardoverskudd i Norge, men Norgessjef Abraham Foss er ikke fornøyd med at selskapet fortsetter å miste kunder.
Tidspunkt: 20-10-2018 - Kl.12:01 - Kilde: E24 - Info


226. Norge er eneste NATO-land som slipper 10.000 kjøretøyer og 40.000 soldater løs i skog og mark
Jordene til Lars Bryhni på Stange i Hedmark bærer fortsatt merke etter en stor militærøvelse i 2014, da telemark bataljon kjørte stridsvogner rett ut i åkeren hans.
Tidspunkt: 14-10-2018 - Kl.07:40 - Kilde: Aftenposten - Info


227. Fastlege som nektet å sette inn spiral, vant frem i Høyesterett
En katolsk fastlege i telemark mistet jobben fordi hun av samvittighetsgrunner nekter å sette inn spiral på kvinner. Høyesterett sier oppsigelsen var ugyldig.
Tidspunkt: 11-10-2018 - Kl.16:37 - Kilde: Aftenposten - Info


228. Fire skadet i ulykke på E18 i telemark
Fire personer er skadet i en trafikkulykke med tre involverte biler på E18 ved Stathelle i telemark.
Tidspunkt: 07-10-2018 - Kl.16:13 - Kilde: Aftenposten - Info


229. Stor politijakt etter at jente (16) sendte bilde av våpen til ekskjæresten
En 16 år gammel jente og en 23 år gammel mann ble pågrepet av væpnet politi etter en biljakt som gikk fra Vinje i telemark til Røldal i Hordaland og tilbake igjen.
Tidspunkt: 27-09-2018 - Kl.05:57 - Kilde: Aftenposten - Info


230. Mistanke om promillekjøring etter trafikkulykke i telemark
En bil kjørte søndag morgen inn i en fjellvegg i Drangedal i telemark. Politiet mistenker føreren for promillekjøring.
Tidspunkt: 23-09-2018 - Kl.05:40 - Kilde: Aftenposten - Info


231. Tre skadd i utforkjøring i Vinje i telemark
Tre personer er skadd i en utforkjøring på fylkesvei 854 i nærheten av Åbrekk i Vinje kommune i telemark tidlig mandag morgen.
Tidspunkt: 10-09-2018 - Kl.06:42 - Kilde: Dagbladet - Info


232. Tre skadet i utforkjøring i Vinje i telemark
Tre personer er skadet i en utforkjøring på fylkesvei 854 i nærheten av Åbrekk i Vinje kommune i telemark tidlig mandag morgen.
Tidspunkt: 10-09-2018 - Kl.04:24 - Kilde: Aftenposten - Info


233. Flere hus evakuert etter ras i Vinje
Fylkesvei 362 er stengt, og 19 personer fra syv hus er evakuert etter at det har gått et steinras ved en kraftstasjon i Arabygdi i Vinje kommune i telemark.
Tidspunkt: 08-09-2018 - Kl.11:24 - Kilde: Aftenposten - Info


234. Mer nedbør i vente i Sør-Norge, farevarsel oppgradert
I løpet av tolv timer lørdag kan det komme opp mot 70 millimeter regn i Vestfold, Buskerud og telemark. Farevarselet er nå oppgradert til nest høyeste nivå.
Tidspunkt: 07-09-2018 - Kl.10:55 - Kilde: Aftenposten - Info


235. Fem omkom i trafikkulykke på Rjukan
Alle i bilen omkom da en bil med fem personer kjørte av fylkesvei 651 og inn i en fjellvegg i telemark.
Tidspunkt: 02-09-2018 - Kl.19:17 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


236. Fem omkom i bilulykke ved Rjukan
Fem personer er bekreftet omkommet etter at en bil kjørte i en fjellvegg ved Rjukan i telemark søndag.
Tidspunkt: 02-09-2018 - Kl.12:32 - Kilde: Aftenposten - Info


237. Fem omkom i bilulykke ved Rjukan: Kjørte åpen veteranbil
Tre kvinner og to menn, alle i 50- og 60-årene, omkom etter at de kjørte en veteranbil i en fjellvegg ved Rjukan i telemark søndag.
Tidspunkt: 02-09-2018 - Kl.12:32 - Kilde: Aftenposten - Info


238. Mann pågrepet etter boligbrann i Skien
En mann i slutten av 20-årene er pågrepet og siktet for brannstiftelse etter en boligbrann i Skien i telemark natt til lørdag.
Tidspunkt: 01-09-2018 - Kl.05:04 - Kilde: Aftenposten - Info


239. Sjøvannsbakteriene: Syv alvorlig syke, 27 er smittet med mildere infeksjoner
I alt 34 personer er smittet av bakterier i sjøvann i Oslofjorden og langs telemark- og sørlandskysten. Syv av dem er alvorlig syke.
Tidspunkt: 14-08-2018 - Kl.12:08 - Kilde: Aftenposten - Info


240. Fire til sykehus etter trafikkulykke i telemark
En bil med fire menn i starten av 20-årene har havnet på taket i Vinje i telemark. Flere av dem klaget på smerter, og alle er fraktet til sykehus.
Tidspunkt: 12-08-2018 - Kl.05:11 - Kilde: Aftenposten - Info


241. Tre eldre i god behold etter leteaksjon i telemark
De tre turgåerne i 60- og 80-årene som gikk seg vill i et fjellområde i Vinje i telemark, er i god behold etter å ha søkt ly på en hytte, melder politiet.
Tidspunkt: 04-08-2018 - Kl.21:45 - Kilde: Aftenposten - Info


242. Syklist alvorlig skadet etter kollisjon i Siljan
En syklist i 20-årene fra Porsgrunn ble alvorlig skadet i en kollisjon med en bil i Siljan i telemark tirsdag ettermiddag.
Tidspunkt: 31-07-2018 - Kl.13:47 - Kilde: Aftenposten - Info


243. Kaos ved masseslagsmål på Langesund
Politiet sendte flere patruljer da de fikk melding om at det kunne være 20 personer i masseslagsmål med jernstenger på Langesund i telemark natt til søndag.
Tidspunkt: 29-07-2018 - Kl.05:21 - Kilde: Aftenposten - Info


244. Livløs mann hentet opp av sjøen i telemark
En livløs mann ble hentet opp av sjøen i Heistadbukta i Skjelsvik i Porsgrunn kommune i telemark lørdag ettermiddag.
Tidspunkt: 28-07-2018 - Kl.16:30 - Kilde: Aftenposten - Info


245. Mann savnet etter seiltur i Skagerak
Hovedredningssentralen leter etter en mann i 60-årene fra Bærum som sist ble sett da han forlot Langesund i telemark i en seilbåt for en uke siden.
Tidspunkt: 27-07-2018 - Kl.08:48 - Kilde: Aftenposten - Info


246. Stor leteaksjon fortsetter i Hjartdal i telemark
En stor leteaksjon pågår fortsatt i Hjartdal i telemark etter at en 22 år gammel mann ble meldt savnet søndag. To helikoptre satt inn i søket.
Tidspunkt: 23-07-2018 - Kl.06:35 - Kilde: Aftenposten - Info


247. Stor redningsaksjon i Vinje – padler ikke gjort rede for
Det er satt i gang en stor redningsaksjon etter at en kajakk skal ha kantret ved Raulandshomen i telemark. Helikopter og dykkere er med i søket etter padleren.
Tidspunkt: 22-07-2018 - Kl.18:00 - Kilde: Aftenposten - Info


248. Mannlig padler funnet etter at kajakk kantret i Vinje
En mannlig padler blir tatt hånd av helsepersonell etter at en kajakk ha kantret ved Raulandshomen i telemark.
Tidspunkt: 22-07-2018 - Kl.18:00 - Kilde: Aftenposten - Info


249. Mannlig turist døde etter at kano kantret i Vinje
En mannlig turist i 50-årene døde etter at kanoen hans kantret ved Raulandshomen i telemark. Han hadde med seg to barn på kanoturen.
Tidspunkt: 22-07-2018 - Kl.18:00 - Kilde: Aftenposten - Info


250. Kombinertsjefen skuffet etter OL-avslag
Sportssjef i kombinert, Ivar Stuan, og medlem i telemarkkomiteen, Birger Goberg, måtte innse at IOC ikke vil ha kvinnekombinert og telemark på OL-programmet.
Tidspunkt: 19-07-2018 - Kl.07:02 - Kilde: NRK - Info


251. Fortsatt slokking av skogbranner – mer tordenvær i vente
Det brenner fredag fortsatt 10–15 steder i telemark og 19 steder i Agder. Fredag ettermiddag og kveld er det ventet mer tordenvær, ifølge meteorologene.
Tidspunkt: 13-07-2018 - Kl.13:06 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


252. Flere nye meldinger om skogbranner. - Jeg hørte nettopp tordenskrall
Ny tordenbyge kommer innover et område vest i Buskerud og øst i telemark. Det betyr fare for nye lynnedslag.
Tidspunkt: 13-07-2018 - Kl.11:35 - Kilde: Aftenposten - Info


253. Kan bli tordenvær over hele Østlandet
Ustabil luft gir potensial for lyn og torden over hele Østlandet og deler av telemark i ettermiddag.
Tidspunkt: 13-07-2018 - Kl.07:20 - Kilde: Aftenposten - Info


254. – I vår familie er det mange gale
Ove Mellingen skal gå fra Bergen til Skien. Et mål han satt seg hvis telemarksavisa ble større enn den konkurrerende avisen Varden.
Tidspunkt: 12-07-2018 - Kl.13:09 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


255. Minst seks skogbranner i telemark
Det brenner i skogen en rekke steder i telemark. I grenseområdet mellom Nissedal og Drangedal brenner det minst seks steder.
Tidspunkt: 12-07-2018 - Kl.12:06 - Kilde: Aftenposten - Info


256. Krisemøter om fôrmangel over hele Østlandet på grunn av tørken
Bønder fra Akershus, Vestfold, Østfold, Hedmark, Oppland, Buskerud og telemark var tirsdag i krisemøter om hvordan de skal håndtere tørke og mangel på fôr.
Tidspunkt: 10-07-2018 - Kl.18:47 - Kilde: Aftenposten - Info


257. Krisemøter om fôrmangel over hele Østlandet på grunn av tørken
Bønder fra Akershus, Vestfold, Østfold, Hedmark, Oppland, Buskerud og telemark var tirsdag i krisemøter om hvordan de skal håndtere tørke og mangel på fôr.
Tidspunkt: 10-07-2018 - Kl.18:47 - Kilde: Aftenposten - Info


258. Dro opp hai på nesten tre meter utenfor Langesund
En kameratgjeng dro lørdag ut på fiske utenfor Langesund i telemark. Foruten kveite ble fangsten en håkjerring på nesten tre meter og 200 kilo.
Tidspunkt: 10-07-2018 - Kl.18:38 - Kilde: Aftenposten - Info


259. Helikopter og Sivilforsvaret kalt ut til skogbrann i Kragerø
Politiet i telemark har varslet Sivilforsvaret og kalt ut et brannhelikopter etter meldinger om skogbrann ved Stabbestad i Kragerø.
Tidspunkt: 04-07-2018 - Kl.10:49 - Kilde: Aftenposten - Info


260. Skiforbundet beklager Northugs «sex-gest»
Norges Skiforbund beklager Petter Northugs oppførsel mot en kvinnelig fotograf under Kanalrennet i telemark søndag.
Tidspunkt: 01-07-2018 - Kl.18:01 - Kilde: NRK - Info


261. Den varslede ølkrisen kan være avverget – skip med CO? til Norge i dag
Torsdag anløper et skip fullastet med kullsyre telemark. Leverandøren Praxair tror CO?-krisen dermed er avverget i denne omgang.
Tidspunkt: 28-06-2018 - Kl.07:18 - Kilde: Aftenposten - Info


262. Mann til Haukeland etter brann i telemark
En mann i 40-årene pådro seg alvorlige skader i en brann i et lagerbygg i Gvarv i telemark. Han skal ha jobbet med en båt da bensin ble antent.
Tidspunkt: 24-06-2018 - Kl.21:38 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


263. Huseier tapte 340.000 kroner på slurvete gulvvask
En huseier i Vest-telemark fullførte ikke vaskingen før han overlot boligen til nye eiere. Det kostet ham 340.000 kroner.
Tidspunkt: 17-06-2018 - Kl.18:08 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


264. Huseier tapte 340.000 kroner på slurvete gulvvask
En huseier i Vest-telemark fullførte ikke vaskingen før han overlot boligen til nye eiere. Det kostet ham 340.000 kroner.
Tidspunkt: 17-06-2018 - Kl.09:15 - Kilde: E24 - Info


265. Huseier tapte 340.000 kroner på slurvete gulvvask
En huseier i Vest-telemark fullførte ikke vaskingen før han overlot boligen til nye eiere. Det kostet ham 340.000 kroner.
Tidspunkt: 17-06-2018 - Kl.09:15 - Kilde: E24 - Info


266. Husselger tapte 340.000 kroner på slurvete gulvvask
En husselger i Vest-telemark fullførte ikke vaskingen før han overlot boligen til nye eiere. Det kostet ham 340.000 kroner.
Tidspunkt: 17-06-2018 - Kl.07:57 - Kilde: Aftenposten - Info


267. Kvinne fraktet til sykehus i luftambulanse etter bilulykke i telemark
En kvinne i slutten av tenårene er fraktet til sykehus med luftambulanse etter en bilulykke ved Sauar i telemark. Europavei 134 er stengt i begge retninger.
Tidspunkt: 14-06-2018 - Kl.04:42 - Kilde: Aftenposten - Info


268. Skog- og gressbranner flere steder i landet
Det brant ukontrollert i skogen på Trysil , og på Sunnmøre er det gressbrann. En skogbrann i telemark er under kontroll, mens i Ryfylket har en brann fra søndag bluset opp igjen.
Tidspunkt: 28-05-2018 - Kl.19:11 - Kilde: Aftenposten - Info


269. Skogbrann ute av kontroll på Trysil, gressbrann på Sunnmøre
Det brenner ukontrollert i skogen på Trysil , og på Sunnmøre er det gressbrann. En skogbrann i telemark skal være under kontroll.
Tidspunkt: 28-05-2018 - Kl.17:13 - Kilde: Aftenposten - Info


270. Mann døde i utforkjørsel i Vinje i telemark
En mann i 40-årene døde og en kvinne ble skadet i en trafikkulykke på riksvei 362 i Vinje i telemark
Tidspunkt: 20-05-2018 - Kl.16:43 - Kilde: Aftenposten - Info


271. Mann død etter bilulykke i Vinje i telemark
En mann i 40-årene døde og en annen ble skadet i en trafikkulykke på riksvei 362 i Vinje i telemark.
Tidspunkt: 20-05-2018 - Kl.15:55 - Kilde: Aftenposten - Info


272. Sju skadd i ulykke ved Seljord i telemark
To personbiler frontkolliderte på E134 ved Flatdal i telemark-kommunen Seljord. Sju personer er skadd, tre av dem alvorlig.
Tidspunkt: 14-05-2018 - Kl.06:19 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


273. Syv skadet i ulykke ved Seljord i telemark
To personbiler frontkolliderte på E134 ved Flatdal i telemark-kommunen Seljord. Syv personer er skadet, tre av dem alvorlig.
Tidspunkt: 14-05-2018 - Kl.06:14 - Kilde: Aftenposten - Info


274. Syv skadet i bilulykke ved Seljord
To personbiler har kollidert på E134 ved Flatdal i telemark-kommunen Seljord. Sju personer skal være skadd, opplyser politiet.
Tidspunkt: 13-05-2018 - Kl.19:16 - Kilde: Aftenposten - Info


275. Odd videre etter straffedrama
NOTODDEN (NRK): Tidenes beste kamp mellom to lag fra telemark? Publikum på Notodden fikk servert 120 fantastiske cupminutter, og bare straffesparkkonkurranse klarte å skille lagene.
Tidspunkt: 09-05-2018 - Kl.21:42 - Kilde: NRK - Info


276. Storbrann i trehusbebyggelsen i sentrum av Porsgrunn
Det brenner i trehusbebyggelsen i Storgata i Porsgrunn sentrum i telemark. Brannvesenet karakteriserer brannen som stor.
Tidspunkt: 03-05-2018 - Kl.21:15 - Kilde: Aftenposten - Info


277. Flom og oversvømmelse stenger flere veier i Trøndelag
Gult farenivå for flom på deler av Østlandet og telemark.
Tidspunkt: 22-04-2018 - Kl.11:58 - Kilde: Aftenposten - Info


278. Småbarnsmor funnet død – politiet utelukker ikke drap på Notodden
Politiet i telemark sier tirsdag at de ikke kan utelukke at de står overfor et drap, etter en småbarnsmor ble funnet død på Notodden mandag. 
Tidspunkt: 10-04-2018 - Kl.16:20 - Kilde: Aftenposten - Info


279. Russebilsjåfør sovnet bak rattet – kjørte inn i butikk
En russebil kjørte natt til lørdag ut av veien og inn i en Joker-butikk på Nordagutu i telemark. Sjåføren har innrømmet å ha sovnet bak rattet.
Tidspunkt: 07-04-2018 - Kl.06:59 - Kilde: Aftenposten - Info


280. Dette er navnene på Norges nye fylker
Viken, Innlandet, Vestfold og telemark, Agder, Vestland samt Troms og Finnmark blir navnene på landets seks nye fylker fra januar 2020, foreslår regjeringen.
Tidspunkt: 06-04-2018 - Kl.13:28 - Kilde: Aftenposten - Info


281. Skiløper ble tatt av snøskred ved Gaustatoppen
Det har gått et snøskred ved Gaustatoppen i telemark. Store mannskaper ble satt inn i en søk- og redningsaksjon.
Tidspunkt: 20-03-2018 - Kl.16:24 - Kilde: Aftenposten - Info


282. Mer snø i vente de neste dagene
Agder og telemark kan regne med å få nye 20–30 cm med snø søndag og mandag. Bare kystnære strøk kan håpe på barmark i påsken.
Tidspunkt: 09-03-2018 - Kl.21:11 - Kilde: Aftenposten - Info


283. Brann sprer seg i Bø sentrum
Politiet har pågrepet en person som mistenkes å ha tent på et hus i Bø i telemark. Brannen er ikke under kontroll, og har nå spredt seg til en nabobygning.
Tidspunkt: 09-03-2018 - Kl.14:49 - Kilde: Aftenposten - Info


284. En pågrepet etter brann i Bø sentrum
Politiet har pågrepet en person som mistenkes å ha tent på et hus i Bø i telemark. Brannen er under kontroll, og det er ikke fare for ytterligere spredning.
Tidspunkt: 09-03-2018 - Kl.14:49 - Kilde: Aftenposten - Info


285. Hydro må rydde opp i forurenset fjord
Sjøbunnen i Gunneklevfjorden i telemark er kraftig forurenset fra tidligere utslipp. Nå pålegger Miljødirektoratet Hydro å rydde opp. 
Tidspunkt: 08-03-2018 - Kl.11:34 - Kilde: E24 - Info


286. Hydro må rydde opp i forurenset fjord
Sjøbunnen i Gunneklevfjorden i telemark er kraftig forurenset fra tidligere utslipp. Nå pålegger Miljødirektoratet Hydro å rydde opp. 
Tidspunkt: 08-03-2018 - Kl.11:34 - Kilde: E24 - Info


287. Mann til sykehus etter knivstikking i Skien
En mann i 50-årene ble fraktet til sykehus etter å ha blitt knivstukket i Skien i telemark natt til onsdag. En mann i midten av 20-årene er pågrepet.
Tidspunkt: 28-02-2018 - Kl.04:41 - Kilde: Aftenposten - Info


288. Leteaksjon etter ni år gammel jente
Letemannskaper ved Gautefall i telemark måtte mandag ettermiddag lete etter en ni år gammel jente på langrennsski.
Tidspunkt: 19-02-2018 - Kl.15:30 - Kilde: Aftenposten - Info


289. Halvparten mister jobben ved telemark Kildevann i Fyresdal
telemark Kildevann i Fyresdal må si opp 15 av 30 ansatte før sommeren som følge av at svenske ICA ikke lenger vil kjøpe flaskevann fra Norge.
Tidspunkt: 13-02-2018 - Kl.15:30 - Kilde: E24 - Info


290. Elleve rumenere pågrepet for tyverier fra eldre i Agder, telemark og Vestfold
Politiet har pågrepet elleve personer for en rekke tyverier fra eldre i Agder, telemark og Vestfold.
Tidspunkt: 13-02-2018 - Kl.11:19 - Kilde: Aftenposten - Info


291. Elleve rumenere i 20-årene siktet for grove tyverier fra eldre i Agder, telemark og Vestfold
Politiet har pågrepet 11 menn og kvinner i 20-årene siktet for grove tyverier fra eldre på Sør- og Østlandet.
Tidspunkt: 13-02-2018 - Kl.11:19 - Kilde: Aftenposten - Info


292. Ingrid Torvund lager science fiction fra telemarks skoger
Billedkunstneren Ingrid Torvund skaper et univers med en særegen og mystisk stemning i sine kunstfilmer.
Tidspunkt: 06-02-2018 - Kl.09:10 - Kilde: Aftenposten - Info


293. En person til sykehus etter kollisjon mellom bil og ATV i telemark
En person er kjørt til sykehus etter at en bil og ATV kolliderte på islagt vann i Vest-Bamble i telemark søndag ettermiddag. Skadeomfanget er foreløpig ukjent. 
Tidspunkt: 04-02-2018 - Kl.17:00 - Kilde: Aftenposten - Info


294. 17-åring på ATV omkom på islagt vann - kolliderte med bil som sto stille
En 17 år gammel gutt fra Bamble døde da ATV-en han førte kræsjet med en bil på den islagte Ringsjøen i Fossing i telemark søndag.
Tidspunkt: 04-02-2018 - Kl.17:00 - Kilde: Aftenposten - Info


295. Politiet søkte etter mistenkte under ekstreme forhold i 13 timer: – Jeg var redd
Leteaksjonen etter to biltyver i Gjerstad ble livsfarlig for både politiet og de mistenkte. En mistenkt i 30-årene ligger kritisk skadet på sykehus, mens en hundefører fra telemark så vidt berget livet da politihunden ble truffet av tog.
Tidspunkt: 01-02-2018 - Kl.16:48 - Kilde: Aftenposten - Info


296. En person til sykehus etter brann i telemark
En person er kjørt til sykehus etter brann i et hus i Porsgrunn i telemark. Det skal ikke være flere i huset.
Tidspunkt: 30-01-2018 - Kl.05:12 - Kilde: Aftenposten - Info


297. Mer snø, elg på veiene og båndtvang i Oslo
Lørdag ventes det enda mer snø på Østlandet. Mest nedbør ligger det an til å bli sør i telemark og vest i Buskerud.
Tidspunkt: 19-01-2018 - Kl.20:13 - Kilde: Aftenposten - Info


298. Skoler og barnehager i telemark stengt på grunn av været
Skoler og barnehager i Siljan og Skien er stengt på grunn av snøværet og  strømbrudd. Skien kommune har satt kriseberedskap.
Tidspunkt: 16-01-2018 - Kl.09:45 - Kilde: Aftenposten - Info


299. Skoler og barnehager i telemark og Agder stengt på grunn av været
Skoler og barnehager i Siljan og Skien er stengt på grunn av snøværet og strømbrudd. Skien kommune har satt kriseberedskap.
Tidspunkt: 16-01-2018 - Kl.09:45 - Kilde: Aftenposten - Info


300. Nå starter kampen: Vil ha lyntog til over 100 milliarder gjennom sørlandsbyene
Mandag møtes politikere fra Rogland, Agder, telemark og Vestfold. Nå starter kampanjen som skal ende med en ny kystjernbane til over 100 milliarder kroner.
Tidspunkt: 08-01-2018 - Kl.07:27 - Kilde: Aftenposten - Info



©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)