Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
16
 Tirsdag  16. Apr. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: LEKNES



1. Nytt Pogacar-show i Catalunya
Sykkelstjernen Tadej Pogacar vant også avslutningsetappen av Volta a Catalunya søndag. Sloveneren totaldominerte dermed det spanske rittet. Slovenske Pogacar endte opp med å vinne fire av åtte etapper og tok en knusende overlegen sammenlagtseier. Søndagens avsluttende 145,3 kilometer lange etappe hadde start og mål i Barcelona. Den ble avsluttet i en krevende rundløype i den spanske storbyen. Underveis satt Uno-X-rytter Idar Andersen i et mindre brudd, mens Andreas leknessund, Tobias Halland Johannessen og Johannes Kulset hang med i fronten relativt lenge. På den siste runden kom de imidlertid til kort. Da seierskampen skulle avgjøres fra en gruppe på rundt 20 ryttere spurtet Pogacar best og tok seieren ganske greit. – Pogacar vinner selv på en dag der det ser ut som han ikke er på topp, sa TV 2-kommentator Magnus Drivenes etter oppvisningen. Pogacar så ut til å slite over den siste stigningen, men sloveneren samlet seg og vant avslutningen i debuten i Volta a Catalunya. Franske Dorian Godon tok annenplassen. (NTB)
Tidspunkt: 24-03-2024 - Kl.13:21 - Kilde: NRK - Info


2. Stjernespekket felt i Tirreno-Adriatico
Jonas Vingegaard og Richard Carapaz er blant tungvekterne som sammen med et sterkt Uno-X-lag begir seg ut på sjudagersrittet Tirreno-Adriatico i dag. Sammen med Vingegaard og Carapaz stiller også Grand Tour-vinnerne Jai Hindley, Tao Geoghegan Hart og Simon Yates til start. Uno-X har sendt Magnus Cort, Alexander Kristoff, Søren Wærenskjold, Andreas leknessund, Odd Christian Eiking, Jonas Abrahamsen og Markus Hoelgaard til Italia. Rittet innledes med en individuell tempo mandag. Den sjette etappen regnes for å være den fremste kraftanstrengelsen i løpet av uken. To spurtetapper venter for Kristoff, Mark Cavendish, Jasper Philipsen, Caleb Ewan og resten av fartsspesialistene. (NTB)
Tidspunkt: 04-03-2024 - Kl.07:17 - Kilde: NRK - Info


3. Andreas leknessund siktar inn mot Tour de France
– Håpar at vi som lag kan bite endå betre frå oss enn i år, seier leknessund.
Tidspunkt: 31-10-2023 - Kl.17:30 - Kilde: NRK - Info


4. Italiensk seier på åpningsetappen i Arctic Race
Alberto Dainese vant den første etappen i årets utgave av Arctic Race of Norway. Team DSM-syklisten var den store favoritten til å vinne etappen på forhånd og til tross for en noe svak posisjon inn på oppløpet, så viste han seg som den klart raskeste på de siste hundre meterne. August Jensen og Martin Urianstad Bugge ble henholdsvis nummer syv og åtte på etappen og var best av de norske rytterne. I tillegg sikret Tobias Halland Johannessen seg tre potensielt viktige bonussekunder tidligere på etappen, i rittet hvor Uno-X-stjernen er favoritt til å vinne sammenlagt. Fjorårets sammenlagtvinner, Andreas leknessund, måtte trekke seg før start grunnet sykdom.
Tidspunkt: 17-08-2023 - Kl.16:17 - Kilde: NRK - Info


5. TV 2: leknessund trekker seg fra Arctic Race
Sykkelprofilen Andreas leknessund har blitt syk og stiller ikke til start i dagens Arctic Race. 24-åringen vant rittet i fjor. Lagkamerat Jonas Hvideberg bekrefter nyheten til TV 2. – Det er veldig synd. Han hadde gledet seg veldig, sier Hvideberg til kanalen. Første etappe starter klokken 15 i Kautokeino. (NTB)
Tidspunkt: 17-08-2023 - Kl.11:02 - Kilde: NRK - Info


6. Disse sykler Arctic Race for Uno-X
Tobias Halland Johannessen fronter det norskdanske Uno-X-laget i sykkelrittet Arctic Race og får med seg fem ryttere på laget. Det er Ådne Holter, Martin Urianstad Bugge, Fredrik Dversnes, Jonas Gregaard og Truls Nordhagen som skal sykle sammen med Halland Johannessen. Halland Johannessen ble en av Uno-X sine store ryttere i Tour de France-debuten i sommer. Dversnes tok NM-gullet på landeveien tidligere denne sesongen. Truls Nordhagen kommer rett fra VM i Glasgow til Arctic Race-starten i Kautokeino torsdag. Den første etappen avsluttes i Alta. Samtlige etapper er lagt til Finnmark. Andreas leknessund er regjerende mester. DSM-proffen, som er klar for Uno-X fra neste sesong, sykler rittet også denne gangen. (NTB)
Tidspunkt: 16-08-2023 - Kl.12:21 - Kilde: NRK - Info


7. Ny nordmann vender tilbake til Uno-X
Markus Hoelgaard skal sykle for Uno-X i 2024. Det opplyste han selv til TV 2 torsdag morgen, noe som igjen ble bekreftet av laget noen minutter senere. Hoelgaard har tidligere syklet for Uno-X i tre år. De siste to sesongene har han vært i verdenstour-laget Trek-Segafredo, nå Lidl-Trek. Hoelgaard var en av Uno-X´ store profiler før overgangen verdenstouren. I 2021 vant han blant annet en etappe i Arctic Race, ble nummer åtte i E3 Saxo Bank Classic (Uno-X´ andre ritt på verdenstouren), nummer syv i EM og nummer tolv i VM. Tiden i Trek-laget har i stor grad blitt preget av sykdom og skader for Hoelgaard, som imidlertid viste seg fint frem i Polen rundt i forrige uke, hvor han vant klatretrøyen. – Jeg føler egentlig jeg er helt frisk igjen og tilbake der jeg skal være. Jeg vil si at jeg er på gang igjen. Jeg får litt press på meg for å prestere med en kontrakt som kun er én sesong lang, men samtidig skjønner jeg at det kanskje er en risiko for laget å gi meg en lengre avtale. Jeg tror en ettårskontrakt er greit for begge parter. Jeg er trygg på at jeg skal sykle fort neste år, sier Hoelgaard til TV 2. Uno-X har tidligere offentliggjort signeringene Andreas leknessund, Magnus Cort og Jonas Iversby Hvideberg tidligere i sommer. I likhet med Hoelgaard, har også Hvideberg og leknessund syklet i Uno-X tidligere. Uno-X syklet Tour de France for første gang i sommer.
Tidspunkt: 10-08-2023 - Kl.06:27 - Kilde: NRK - Info


8. Uno-X med ny signering
Jonas Iversby Hvideberg går fra Team DSM til Uno-X før neste sesong, det opplyser det norske laget torsdag morgen. 24-åringen fra Fredrikstad syklet for Uno-X mellom 2018 og 2019, og har nå signert en kontrakt ut 2026. Hvideberg blir Uno-X sin tredje signering siden overgangsvinudet i sykkel åpnet tirsdag. Fra før har Andreas leknessund og danske Magnus Cort signert for laget..
Tidspunkt: 03-08-2023 - Kl.06:28 - Kilde: NRK - Info


9. leknessund blir Uno-X-rytter
Andreas leknessund returnerer til Norge og Uno-X fra og med neste sesong. 24-åringen fra Tromsø, som de siste tre sesongene har syklet for det nederlandske laget Team DSM, vender med det tilbake til laget hvor han startet sin proffkarriere. – Det var utrolig viktig og ønskelig for oss å få hjem Andreas leknessund. Vi kjenner på at han er vår, og det er klart at det nivået han har tatt, måten han vant Artic Race of Norway på i fjor, hvordan tok soloseieren i Sveits rundt, og ikke minst det han holdt på med i Italia i år, så stadfester han at han har tatt et helt nytt nivå. Det nivået ønsker vi å være med på, sier lagsjef Jens Haugland til NRK. leknessund, som fikk fem dager i den rosa ledertrøyen under årets Italia rundt, har signert en treårskontrakt med det norsk/danske-laget. Signeringen av 24-åringen kommer samme dag som Uno-X annonserte at den danske stjernen Magnus Cort også blir en del av laget fra 2024. Samtidig som de henter de to profilene, virker Torstein Træen til å være på vei ut av laget. Landevei skrev tirsdag morgen at klatrespesialisten skal være på vei til Bahrain-Victorious-laget. – Torstein har mange beilere etter seg. Vi støtter ham i det han gjør, og vi har hele tiden sagt at vi står bak ham. Vi har hatt en veldig åpen dialog med Torstein om alternativene og mulighetene han har. Vi har prøvd å si vår mening, om det betyr litt for ham. Men han er nok på vei ut i den enda større verdenen, forteller Haugland.
Tidspunkt: 01-08-2023 - Kl.12:00 - Kilde: NRK - Info


10. leknessund klar for spansk sykkelklassiker
Den norske sykkelproffen Andreas leknessund (24) er plukket ut på DSM-laget til lørdagens spanske endagsritt Clásica de San Sebastián. Det bekrefter verdenstourlaget på Twitter. Den franske stjernen Romain Bardet er også tatt ut blant de sju rytterne. leknessund har hatt konkurransefri siden han tok en 3.- og 20.-plass på tempo og fellesstart under NM i slutten av juni. I mai satt Tromsø-syklisten med ledertrøyen i Giro d´Italia i hele fem dager. Til slutt endte 24-åringen opp med å tangere den beste norske sammenlagtplasseringen i en Grand Tour med 8.-plass. Carl Fredrik Hagen oppnådde samme resultat i Vuelta a España i 2019. Belgiske Remco Evenepoel vant fjorårets utgave av Clásica de San Sebastián.
Tidspunkt: 28-07-2023 - Kl.10:03 - Kilde: NRK - Info


11. Sykkel-NM: Søren Wærenskjold norsk tempomester
I Tobias Foss´ fravær var Søren Wærenskjold sterkest og sikret seg NM-tittelen i temposykling i Sandnes torsdag kveld. Ringerike-gutten endte sju sekunder foran Tønsberg-rytter Iver Johan Knotten, som endte på sølvplass. DSM-rytter Andreas leknessund kapret bronsen. Regjerende norges- og verdensmester på tempo, Tobias Foss, stilte ikke til start under NM-rittet i Sandnes. Jumbo-Visma-rytteren har ikke konkurrert siden Tour de Romandie i slutten av april. (NTB)
Tidspunkt: 22-06-2023 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


12. Landevei: Iversby Hvideberg returnerer til Uno-X
Sykkelprofilen Jonas Iversby Hvideberg blir Uno-X-syklist etter inneværende sesong, melder nettstedet Landevei.no. TV 2 meldte for en tid tilbake at Andreas leknessund forlater DSM-laget til fordel for Uno-X neste år. Nå hevder Landevei å ha kilder på at lagkameraten Iversby Hvideberg slår følge. 24-åringen fra Rolvsøy i Østfold var også tidligere en del av Uno-X, før han sluttet seg til DSM året etter at leknessund gikk samme vei. Iversby Hvideberg har ikke mulighet til å si noe om den påståtte avtalen med det norske profflaget. – Det er ikke noe jeg kan kommentere nå. Hvor jeg sykler neste år blir klart en eller annen gang etter august, sier Iversby Hvideberg til Landevei. Regelverket til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) sier at man ikke kan offentliggjøre nye signeringer før etter 1. august.
Tidspunkt: 06-06-2023 - Kl.08:55 - Kilde: NRK - Info


13. leknessund tjente nær en halv million på Giro-bragden
Ifølge det danske nettstedet feltet.dk tjente Andreas leknessund 39.742 euro for åttendeplassen i sammendraget i Giro d´Italia. Med en kurs på 11,82 for euroen gir det 470.000 innkjørte norske kroner. Tradisjonen i sykling gjør at rytterne ikke beholder pengene selv, men at de i stedet fordeles mellom lagets støtteapparat og øvrige ryttere som var med i rittet. Tromsøværingen kjørte flere dager i rosa ledertrøya og endte til slutt som nummer åtte sammenlagt. Sammenlagtvinneren Primoz Roglic fra Slovenia gjorde det ikke uventet best på pengefronten i årets Giro med 289.842 innkjørte euro, som utgjør 3,4 millioner norske kroner.
Tidspunkt: 30-05-2023 - Kl.13:35 - Kilde: NRK - Info


14. leknessund mot Grand tour-rekord
Primoz Roglic vant den avgjørende tempoetappen i Giro d´Italia og er på vei mot sammenlagtseieren i rittet etter at han overtok ledelsen fra Geraint Thomas, med 14 sekunder. Andreas leknessund startet niende sist og var 6.08 bak teten i sammendraget før etappen. Nordmannen imponerte stort på etappen og syklet inn til niende beste tid. Det holdt til å ta seg forbi tyske Lennard Kämna i sammendraget. Dermed er leknessund på vei mot å tangere den beste norske plasseringen i en Grand Tour. Den beste norske sammenlagtplasseringen i en Grand Tour står Carl Fredrik Hagen for etter å ha endt som nummer åtte i Vuelta España i 2019. På søndagens flate avslutning inn til Roma er det ikke ventet at det blir endringer i sammendraget. (NTB)
Tidspunkt: 27-05-2023 - Kl.18:55 - Kilde: NRK - Info


15. leknessund tett på de beste igjen - falt én plass i sammendraget
Med godt over 5000 høydemetere var fredagens etappe i Giro d´Italia en av de hardeste etappene i årets Giro. Før etappen lå Andreas leknessund på en åttendeplass og nordmannenn hang med favorittene inn i den siste bakken, opp mot Tre Cime di Lavaredo. Der hadde de siste tre kilometerne 12,7 prosent i gjennomsnittlig stigning, og med snaut to kilometer igjen måtte leknessund slippe favorittgruppa. Nordmannen kjempet imponerende inn mot målstreken, men måtte se at han falt til niendeplass i sammendraget. – Han kjører fantastisk. Han har ikke trent for å være en sammenlagtrytter på lik linje som topprytterne. Hvis dette er det han virkelig vil gjøre de neste ti årene, så tror jeg han har mye moro i vente, sier Discoverys ekspertkommentator Andreas Staune-Mittet. Etappen ble vunnet av Santiago Buitrago fra bruddet, mens Geraint Thomas forsvarte den rosa ledertrøya. Thomas leder nå 26 sekunder foran Primoz Roglic. Rittet fortsetter med en bakketempo lørdag, hvor rytterne skal opp stupbratte Monte Lussari. Den siste etappen er en flat etappe med målgang i Milano, slik at sammendraget etter alle solemerker vil avgjøres på lørdagens etappe. Tidligere er en niendeplass det beste norske sammenlagtresultatet i Giro d´Italia. Den var det Tobias Foss som sto for i 2021. Carl Fredrik Hagen har det beste norske sammenlagtresultatet i ett av de tre store treukersrittene med en åttendeplass fra Vuelta a España i 2019. De to resultatene og Dag Erik Pedersens tiendeplass i Giro d´Italia i 1984 er de eneste gangene en norsk rytter har endt topp ti sammenlagt i de store treukersrittene.
Tidspunkt: 26-05-2023 - Kl.17:55 - Kilde: NRK - Info


16. Heltemodig leknessund forsvarte åttendeplassen i Giroen
Andreas leknessund har fått sitt store gjennombrudd i årets Giro d´Italia og nordmannen imponerte nok en gang på den 18. etappen i rittet. Da Primoz Roglic angrep i den bratte delen av stigningen opp Coi, etappens nest siste stigning, var leknessund blant de som tok opp jakten like bak i gruppe to blant favorittene. Der satt han med sammenlagttoer João Almeida, men med én kilometer igjen til toppen måtte han slippe. – Det hadde vært fint å holde seg i den gruppa, men dessverre sprakk jeg dypt inne i finalen, sier leknessund i en pressemelding. Like etter ble han også frakjørt av nederlenderen Thymen Arensman, som er blant de som kjemper mot leknessund i sammendraget. – Det er kanskje litt leknessund sin stil i sammendraget. Han prøver å bite seg med så lenge han klarer og når det først ryker, så ryker det litt ordentlig, sa Discovery-kommentator Theis Magelssen. Etappen ble vunnet av den italienske mesteren Filippo Zana fra bruddet, etter en tett spurt mot Thibaut Pinot. Blant sammenlagtfavorittene var Roglic og Geraint Thomas best. De to kom inn 20 sekunder foran Almeida. leknessund var ett minutt og 17 sekunder bak Roglic og Thomas i mål og ble nummer 16 på etappen. Han beholder dermed åttendeplassen i sammendraget. Den beste norske plasseringen i Giro d´Italia tidligere er niendeplassen til Tobias Foss fra 2019. Rittet avsluttes søndag.
Tidspunkt: 25-05-2023 - Kl.18:56 - Kilde: NRK - Info


17. Heltemodig leknessund forsvarte åttendeplassen
Andreas leknessund har fått sitt store gjennombrudd i årets Giro d´Italia og nordmannen imponerte nok en gang på den 18. etappen i rittet. Da Primoz Roglic angrep i den bratte delen av stigningen opp Coi, etappens nest siste stigning, var leknessund blant de som tok opp jakten like bak i gruppe to blant favorittene. Der satt han med sammenlagttoer João Almeida, men med én kilometer igjen til toppen måtte han slippe. Like etter ble han også frakjørt av nederlenderen Thymen Arensman, som er blant de som kjemper mot leknessund i sammendraget. – Det er kanskje litt leknessund sin stil i sammendraget. Han prøver å bite seg med så lenge han klarer og når det først ryker, så ryker det litt ordentlig, sa Discovery-kommentator Theis Magelssen. Etappen ble vunnet av den italienske mesteren Filippo Zana fra bruddet, etter en tett spurt mot Thibaut Pinot. Blant sammenlagtfavorittene var Roglic og Geraint Thomas best. De to kom inn 20 sekunder foran Almeida. leknessund var i overkant av minuttet bak Roglic og Thomas i mål og ble nummer 16 på etappen. Han beholder dermed åttendeplassen i sammendraget. Den beste norske plasseringen i Giro d´Italia tidligere er niendeplassen til Tobias Foss fra 2019. Rittet avsluttes søndag.
Tidspunkt: 25-05-2023 - Kl.17:39 - Kilde: NRK - Info


18. Offensiv leknessund satte fyr på Giro-etappe med overraskende angrep
Andreas leknessund angrep storkanonene i første stigning på torsdagens etappe i Giro d´Italia. Rivalene våget ikke å la tromsøværingen få gå. Den 18. etappen er 161 kilometer lang og av den tøffe typen. leknessund og konkurrentene skal over flere tøffe stigninger på veien fra Oderzo til målgangen i Val di Zoldo. Etter kun noen få mil i flatt terreng gikk feltet inn i det første tøffe fjellet. Der ble det satt høy fart, og plutselig gikk leknessund til i et høyst uventet angrep. Tromsøværingen forsøkte å kjøre seg opp til et femmannsbrudd i tet, men sammenlagtfavorittene og deres lag reagerte resolutt da DSM-rytteren satte opp farten. Luken til leknessund ble aldri spesielt stor, men relativt raskt tettet, et klart signal på at ingen av storkanonene ønsket å ha nordmannen med i bruddet. – Det der må jeg si var herlig og litt uventet. Jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne der han plutselig forserte opp på siden av feltet og raste av gårde, sa Eurosport-kommentator Andreas Staune-Mittet. – Det er mildt sagt litt utradisjonell Grand Tour-sykling, men det liker jeg veldig godt. leknessund er en offensiv type, sa kollega Theis Magelssen. leknessund er nummer åtte i sammendraget i Giroen foran torsdagens etappe. Han har tre og et halvt minutt opp til ledende Geraint Thomas. Den avstanden mener åpenbart de største stjernene at er for liten til at det er aktuelt å la leknessund få sjansen i et brudd. (NTB)
Tidspunkt: 25-05-2023 - Kl.14:15 - Kilde: NRK - Info


19. Dainese vant dramatisk Giro-spurt
Den 17. etappen endte i en massespurt og der ble det jubel for de to nordmenne Andreas leknessund og Jonas Iversby Hvideberg og resten av Team DSM. Etter en utrolig jevn spurt ble det nemlig etappeseier til lagets spurter, italienske Alberto Dainese. Michael Matthews åpnet spurten tidlig og så lenge ut til å holde unna, men mot slutten kom både Dainese og poengtrøye-leder Jonathan Milan i raske klyv. Ingen turte å juble idet de krysset målstreken, men målfotoet viste at det var Dainese som stakk av med seieren, foran Mlan og Matthews. 25 år gamle Dainese vant også den 11. etappen i Giro d´Italia i fjor. Andreas leknessund kom inn med feltet og beholder dermed åttendeplassen i sammendraget. Rittet avsluttes søndag.
Tidspunkt: 24-05-2023 - Kl.17:56 - Kilde: NRK - Info


20. Thomas overtok ledertrøya i Giroen – leknessund tapte tid
Geraint Thomas var sterk opp den tøffe avslutningen av 16. etappe i Giro d´Italia og er ny mann i rosa ledertrøye. João Almeida tok etappeseieren i spurtduell. De to kom alene til mål etter en tøff avslutning av den 16. etappen. Andreas leknessund hang lenge med i gruppa med sammenlagtfavorittene, men var blant dem som tapte en del mot slutten. Han kom inn vel to og et halvt minutt bak vinneren. Primoz Roglic tapte et halvminutt til Thomas og Almeida på de aller siste kilometerne. Bruno Armirail i den rosa ledertrøya fikk det veldig tungt en mil før mål og tapte voldsomt til de andre i sammenlagtkampen. Han tapte 30 sekunder på bare en kilometer og flere minutter til sammen. (NTB)
Tidspunkt: 23-05-2023 - Kl.17:48 - Kilde: NRK - Info


21. Nærmar seg rekordar etter å ha overraska seg sjølv: – Visste ikkje at det var det beste
Andreas leknessund har allereie skrive norsk sykkelhistorie som nordmannen med flest dagar i den rosa leiartrøya. No augnar han også eit rekordresultat.
Tidspunkt: 23-05-2023 - Kl.09:28 - Kilde: NRK - Info


22. leknessund om Uno-X-retur: – Litt trist at disse ryktene kommer nå
Andreas leknessund har imponert stort i årets Giro d´Italia. Etter fem dager i den rosa ledertrøya i den første uka, har han holdt seg godt inne i rittet også i andre uke og er nummer fem etter 15 av 21 etapper. I forrige uke skrev TV 2 at leknessund har signert for det norske profflaget for Uno-X for neste sesong, et lag han også kjørte i fra mai 2018 og ut 2020-sesongen. Nordmannen sykler nå for Team DSM. På en digital pressekonferanse mandag fikk leknessund spørsmål om TV 2s sak. – Jeg vil ikke kommentere rundt det. Jeg er i Giroen nå med DSM. Det kan være mitt siste år, men jeg vil ikke si for mye om fremtiden min. Jeg vil fokusere på det som skjer her nå. Vi har en veldig fin tid her i Giroen som et lag, sier han, og fortsetter: – Jeg synes det er litt trist at disse ryktene kommer ut nå, når vi er her og har det veldig bra. Det er Giroen som gjelder nå og jeg vil fokusere på det. Jeg er glad for hvordan det har gått her og jeg er takknemlig overfor laget som har gitt meg muligheten jeg har nå. Så får vi se på neste år, sier leknessund. Giro d´Italia avsluttes søndag.
Tidspunkt: 22-05-2023 - Kl.11:15 - Kilde: NRK - Info


23. leknessund holdt følge med favorittene
Andreas leknessund feiret sin 24-årsdag med å henge med favorittgruppen på den 15. etappen av Giro d´Italia. UAE-rytter Brandon McNulty vant. DSM-rytter leknessund ligger fortsatt på femteplass i sammendraget etter søndagens etappe til Bergamo, og er for fullt med i kampen om en topplassering i Grand Tour-rittet. Franske Bruno Armirail leder. (NTB)
Tidspunkt: 21-05-2023 - Kl.18:35 - Kilde: NRK - Info


24. Mer trøbbel i vente for hardt prøvet Giro-arrangør
Giro d´Italia har så langt vært en sjeldent tøff prøvelse for Andreas leknessund og konkurrentene. For arrangøren behøver marerittet på ingen måte å være over. Stjernefall har preget årets Giro-utgave nesten fra første tråkk. Med åtte etapper igjen å sykle er feltet kraftig redusert som følge av flere stygge velt og sykdomsutbrudd. Parallelt med at regnet har høljet ned over rytterne i elleve av de 13 etappene som så langt er gjennomført, har Giro-direktør Mauro Vegni jobbet hardt for å opprettholde optimismen blant både fans, ryttere og sportsdirektører. Foran fredagens etappe imøtekom han rytternes ønske om å korte ned etappen som følge av at værgudene igjen var særdeles vrange. Det som skulle vært en 207 kilometer lang kraftprøve, ble redusert til «kun» 74,6 kilometer med henvisning til ekstremværprotokollen i rittreglementet. Selv om Giro-feltet ikke på noe tidspunkt skal innom områdene i Italia som er hardest rammet av storflom, behøver ikke problemene å være over for Giro-sjef Vegni. På lørdagens etappe, der rytterne beveger seg fra Sveits og inn i Italia igjen, skal Andreas leknessund blant annet ta seg over fjellpasset Passo del Sempione. Værmeldingene der tyder på mye nedbør. Noe av det kan til og med komme som snø først på dagen. Dermed må Giro-arrangøren krysse fingrene for at ikke enda flere grep må tas for å sikre gjennomføringen. Foran lørdagens etappe er det kun 135 ryttere igjen i feltet. Da Giroen trillet i gang var antallet 176.
Tidspunkt: 20-05-2023 - Kl.10:07 - Kilde: NRK - Info


25. Rubio vant forkortet etappe
Einer Augusto Rubio (Movistar) var raskest opp den siste stigningen og vant den 13. etappen av Giro d´Italia. Han spurtslo Thibaut Pinot (FDJ) og Jefferson Alexander Cepeda (EF). Franske Pinot tok 2.-plassen, mens Cepeda fra Ecuador endte på 3.-plass. Andreas leknessund ble nummer 14 på etappen og beholder 4.-plassen i sammendraget. Ineos-rytter Geraint Thomas beholder den rosa trøya etter fredagens etappe. Giro d´Italia-arrangøren ble tvunget til å kutte fredagens 13. etappe grunnet uvær. Etappen var i utgangspunktet 207 kilometer lang med start i Borgofranco d´Ivrea og målgang i sveitsiske Crans Montana. Værproblemene sørget imidlertid for at etappen kun ble 74,6 kilometer lang fra Le Chable til Crans Montana. (NTB)
Tidspunkt: 19-05-2023 - Kl.18:29 - Kilde: NRK - Info


26. Dagens Giro-etappe kortes ned på grunn av ekstremvær
Giro d´Italia-arrangøren har støtt på nye værutfordringer og er tvunget til å kutte ned fredagens 13. etappe til bare 74,6 kilometer. Fredagens etappe var i utgangspunktet 207 kilometer lang med start i Borgofranco d´Ivrea og målgang i sveitsiske Crans Montana. Allerede for et par dager siden ble den kortet ned til 199 kilometer som følge av bekymringer rundt værsituasjonen. Det ble da besluttet at rytterne skulle sykle gjennom en lang tunnel, framfor å ta seg over fjellet Col du Grand Saint-Bernard. Tirsdag måtte arrangøren ta nye drastiske grep. Nå skal hele etappen sykles i Sveits, med start i Le Chable og målgang som planlagt i høyden i Crans Montana. Giro d´Italia oppgir at man har besluttet å etterkomme forespørsler fra rytterne om å benytte seg av rittets ekstremværprotokoll. Den nye starten er lagt til bunnen av fjellet Croix de Coeur. Stigningen er bratt, og etter kun åtte kilometer venter dagens innlagte spurt. Det betyr trolig høy fart fra start. For den norske DSM-rytteren Andreas leknessund kan endringen være gunstig sportslig sett. Han får en mye lettere etappe enn planlagt, og det gir mindre sjanse for angrep fra sammenlagtkandidatene. leknessund er nummer fire i Giroen, bare 35 sekunder bak lederen Geraint Thomas. (©NTB)
Tidspunkt: 19-05-2023 - Kl.11:53 - Kilde: NRK - Info


27. Tysk bruddseier i Giroen
Den tyske Bora-Hansgrohe-rytteren Nico Denz var raskest på den tolvte etappen av Giro d`Italia. Andreas leknessund beholder 4.-plassen i sammendraget. Denz vant foran duoen Toms Skujins (Trek-Segafredo) og Sebastian Berwick (Israel-Premier Tech). Det var den andre strake seieren til en tysker. Landsmann Pascal Ackermann (UAE) vant den 11. etappen. Den tolvte etappen var en etappe på 185 kilometer fra Bra til Rivoli. Det gjenstår ni etapper av det prestisjetunge rittet i Italia. Den siste etappen avsluttes i hovedstaden Roma. (NTB)
Tidspunkt: 18-05-2023 - Kl.18:21 - Kilde: NRK - Info


28. leknessund veltet på såpeglatte italienske veier – ny etappevinner måtte bryte Giroen
Andreas leknessund fikk et ublidt møte med asfalten på torsdagens regnvåte etappe av Giro d´Italia. Australske Kaden Groves ble tvunget til å bryte rittet. Rundt 83 kilometer gjensto av den 12. etappen fra Bra til Rivoli da leknessund og flere andre ryttere gikk over ende på venstresiden av feltet. TV-bildene viste at leknessund kom seg relativt raskt tilbake på sykkelen og tok opp jakten på hovedfeltet. Like bra gikk det ikke med australske Kaden Groves torsdag. Han mistet kontakten med feltet relativt tidlig på etappen og valgte til slutt å innse at slaget var tapt. Dermed tok han plass i følgebilen, skriver NTB.
Tidspunkt: 18-05-2023 - Kl.15:34 - Kilde: NRK - Info


29. Dansk Giro-seier
Danske Magnus Cort var best i avslutningen og vant den 10. etappen av sykkelrittet Giro d´Italia. En bruddtrio kjempet om seieren til slutt. Cort vant finalen i kamp mot Derek Gee (Israel-Premier) og Jayco-rytter Alessandro De Marchi. Med det har han tatt minst en etappeseier i alle Grand Tour-ritt. Trioen hadde litt over to minutter ned til hovedfeltet på vei ned fra toppen Passo delle Radici. Med ti kilometer igjen hadde forspranget blitt kuttet til 45 sekunder, men tettrioen holdt unna og gjorde opp om seieren seg imellom. Der var Cort best og vant. Regn og kulde preget den tøffe etappen fra Scandiano til kystbyen Viareggio. Intermarché-laget hadde kanskje den verste dagen av alle i feltet tirsdag. Sven Erik Bystrøm måtte legge inn årene før tirsdagens etappe. Det samme måtte Rein Taaramäe, mens Simone Petilli hoppet av underveis i etappen. Russiske Aleksander Vlasov (Bora) måtte også bryte på den kalde 10. etappen. Han var lagets sammenlagtkandidat og lå på sjuendeplass i sammendraget, som var plassen bak Andreas leknessund etter ni etapper. DSM-rytter leknessund har imponert stort i årets Giro d´Italia, der han syklet fem dager i den rosa ledertrøya. (NTB)
Tidspunkt: 16-05-2023 - Kl.18:16 - Kilde: NRK - Info


30. TV 2: Uno-X henter leknessund tilbake
Andreas leknessund syklet fra mai 2018 og ut 2020-sesongen for det norske laget Uno-X. Siden har han syklet for Team DSM, men nå er leknessund på vei tilbake til Uno-X ifølge TV 2. De skriver tirsdag at leknessund fra og med neste sesong skal sykle for det norske profflaget. leknessund har den siste tiden imponert stort i Giro d´Italia, hvor han i forrige uke syklet fem dager i den rosa ledertrøya. 23-åringen ble da den første nordmannen i den rosa trøya siden Knut Knudsen i 1981. Daglig leder i Uno-X, Jens Haugland, sier til TV 2 at han ikke vil si noe om leknessund på nåværende tidspunkt. I sykkelsporten kan en slik overgang først bli offentliggjort 1. august. Mens Team DSM er på øverste nivå i sykkelsporten, er Uno-X på nivå to. De har imidlertid klare ambisjoner om å ta steget opp på øverste nivå i løpet av de neste årene. Slik situasjonen er i dag, er Uno-X avhengige av invitasjoner til de største rittene, som Tour de France og Giro d´Italia. I år skal de sykle Tour de France for første gang. Uno-X har tidligere i år også blitt koblet til en annen tidligere Uno-X-rytter i Tobias Foss. Haugland fortalte tidligere i år til Eurosport at Foss ble for dyr for dem på nåværende tidspunkt.
Tidspunkt: 16-05-2023 - Kl.15:29 - Kilde: NRK - Info


31. Skulle fortsette Giroen etter positiv koronatest – nå bryter Bystrøm
Sven Erik Bystrøm står av årets Giro d´Italia. Mandag kom beskjeden om at han hadde testet positivt for koronaviruset, men at han likevel ville fortsette rittet. Laget hans, Intermarché Circus Wanty, skrev da at Bystrøm ikke hadde noen symptomer på koronaviruset og at han derfor hadde fått klarsignal til å fortsette rittet fra det medisinske teamet til arrangøren og Det internasjonale sykkelforbundet. Tirsdag formiddag, rundt en halvtime før starten på den 10. etappen, kom imidlertid kontrabeskjeden. – Bystrøm startet å få symptomer natt til tirsdag. Som et preventivt tiltak for å beskytte hans helse, så vil Sven Erik Bystrøm reise hjem for å hvile, skriver laget hans i en pressemelding. 31-åringen viste seg frem med en sjetteplass på den tredje etappen i rittet, men var åpen om at han slet med farten mot slutten av uka. – Hadde jeg hatt feber og følt meg dårlig hadde det vært noe, men jeg har hatt lette symptomer og følt meg sliten. Det er også normalt på etappe seks, syv og åtte i et treukersritt, sa Bystrøm til Eurosport mandag. Bystrøm er den sjette rytteren som må bryte årets Giro d´Italia på grunn av koronasmitte. Søndag ble det blant annet kjent at Remco Evenepoel måtte stå av rittet etter å ha blitt smittet av viruset. I tillegg var det flere ryttere som ble koronasmittet i forkant av rittet og som av den grunn ikke ble klare til rittet, deriblant norske Tobias Foss. Det er to gjenværende nordmenn i rittet, med de to DSM-syklistene Andreas leknessund og Jonas Iversby Hvideberg. Førstnevnte syklet i den rosa trøya i fem dager i forrige uke og ligger på femteplass sammenlagt.
Tidspunkt: 16-05-2023 - Kl.11:40 - Kilde: NRK - Info


32. leknessund om dagene i rosa: – Veldig spesielt
Andreas leknessund syklet fem dager i den rosa ledertrøya i Giro d´Italia i forrige uke. 23-åringen ble den første nordmannen til å sykle i den ikoniske ledertrøya siden Knut Knudsen i 1981. Søndag var det imidlertid stopp for leknessund, som falt til en sjetteplass i sammendraget etter en tempoetappe. Den vant Remco Evenepoel, og han tok samtidig over ledelsen i rittet. Søndag kveld kom imidlertid beskjeden om Evenepoel hadde testet positivt for koronaviruset og derfor trakk seg fra rittet. – Først og fremst er det veldig trist at Remco måtte forlate rittet. Det er synd for ham og for rittet, sier leknessund på en digital pressekonferanse under rittets første hviledag. Nå er det store målet for leknessund å vinne en etappe, som han var svært nær ved å gjøre da han ble nummer to på den fjerde etappen tirsdag. – Jeg tror jeg kan vinne en etappe i denne Giroen. Jeg har vist at beina mine er gode nok og uten den rosa trøya kan jeg kanskje få litt mer frihet. Det blir ikke lett, men vi skal gjøre så godt vi kan. Med fem dager i den rosa trøya mener han Giroen allerede er «supergod» for ham og laget. – Det var veldig spesielt å ha den rosa trøya. Bare det å lede i et treukersritt er stort, men det føles veldig spesielt å ha på seg den rosa trøya. Det gir meg mye selvtillit og følelsen er også annerledes i feltet. Som da store stjerner kom bort til meg etter den fjerde etappen da jeg var i rosa og sa gratulerer. Jeg har fått gratulasjoner fra så mange i feltet og hver eneste dag var veldig fin, sier leknessund.
Tidspunkt: 15-05-2023 - Kl.14:29 - Kilde: NRK - Info


33. Evenepoel bryter Giro d´Italia
Remco Evenepoel erobret den rosa ledertrøya i Giro d´Italia fra Andreas leknessund søndag, men samme kveld testet han positivt på korona og bryter rittet. Det melder han i en uttalelse på Twitter. – Det er med tungt hjerte at jeg må meddele at jeg forlater Giro d´Italia på grunn av covid-19 etter en rutinetest. Uheldigvis var den positiv, skrev han. – Erfaringen min her har vært veldig spesiell, og jeg så fram til å konkurrere de neste to ukene også. Jeg kan ikke tilstrekkelig takke staben og rytterne som har ofret så mye i forberedelsene til Giroen. Jeg er fortsatt veldig stolt over å ha tatt to etappeseirer og fire rosa trøyer, fortsatte han og avsluttet med «grazie mille» (tusen takk). (NTB)
Tidspunkt: 14-05-2023 - Kl.23:33 - Kilde: NRK - Info


34. leknessund mistet ledertrøya på Giro-tempo
Andreas leknessunds tid som Giro d´Italia-leder er over. Han fikk det trått målt opp mot Remco Evenepoel på søndagens tempoetappe. Flere av sammenlagtkanonene er langt mer temposterke enn leknessund. 35-kilometeren med intervallstart ble vunnet av Evenepoel ett sekund foran briten Geraint Thomas. leknessund ble slått med 1.15 minutt og tok 19.-plass på etappen. Tromsøværingen startet dagen med åtte sekunders ledelse på Evenepoel i sammendraget, mens det var 38 sekunder til Roglic. Luken til begge ble spist opp på veien mot mål i Cesena. I alt fikk leknessund fem dager i rosa ledertrøye. Før ham hadde kun legenden Knut Knudsen vært norsk Giro-leder (to etapper i 1975, én i 1981). (NTB)
Tidspunkt: 14-05-2023 - Kl.18:00 - Kilde: NRK - Info


35. leknessund forsvarte den rosa ledertrøyen i Giro d´Italia – satte norsk rekord
Andreas leknessund beholder den rosa ledertrøyen i Giro d´Italia i minst én etappe til. Han holdt unna for sammenlagtkonkurrentene lørdag ettermiddag. – Jeg er veldig glad og stolt over hvordan vi har syklet som lag og at jeg har måttet kjempe for å beholde den, sånn som i dag, sa leknessund til Discovery. leknessund leder rittet med åtte sekunder ned til sammenlagtfavoritt Remco Evenepoel (Soudal-QuickStep). – Vi forventer at jeg kommer til å miste den (trøya) i morgen (søndag), så da var det fint å avslutte med en skikkelig kamp, sa leknessund. Da 23-åringen startet den 207 kilometer lange etappen fra Terni til Fossombrone, ble han historisk som den nordmannen som har ledet det prestisjetunge rittet i flest etapper med sine fire. Sykkellegenden Knut Knudsen ledet Giroen i totalt tre etapper i 1975 og 1981. Tromsøværingen tok over den rosa ledertrøya etter den fjerde etappen inn til Lago Laceno. Da endte han som nummer to, bare to sekunder bak Aurélien Paret-Peintre. (NTB)
Tidspunkt: 13-05-2023 - Kl.18:02 - Kilde: NRK - Info


36. leknessund forsvarte sammenlagtledelsen
Andreas leknessund (23) passerer sykkellegenden Knut Knudsen og blir historisk når han lørdag sykler i den rosa ledertrøya i Giro d´Italia på fjerde dagen. DSM-rytter leknessund tok over ledertrøya etter den fjerde etappen. Fredag holdt han følge med sammenlagtfavorittene hele veien inn og forsvarte ledelsen i rittet. Når Tromsø-gutten lørdag setter seg på sykkelen til den åttende etappen, blir han historisk som den nordmannen til å lede det prestisjetunge rittet i flest etapper med sine fire. Knudsen ledet Giroen i totalt tre etapper i 1975 og 1981. Fredagens etappe var en tøff prøvelse opp flere bratte stigninger. Det var den italienske Eolo-Kometa-rytteren Davide Bais som til slutt stakk av med seieren på etappen. (NTB)
Tidspunkt: 12-05-2023 - Kl.18:46 - Kilde: NRK - Info


37. Grisevær skaper trøbbel på leknessunds tøffe test – måtte stoppe for å kle på seg
Det er ventet at Andreas leknessund blir utsatt for angrep på den sjuende etappen av Giro d´Italia fredag. Regnvær gjør forholdene svært krevende.
Tidspunkt: 12-05-2023 - Kl.14:15 - Kilde: NRK - Info


38. Mer koronasmitte i Giro d´Italia
Både Giovanni Aleotti og Nicola Conci står av Giro d´Italia etter at de testet positivt for koronaviruset i forkant av fredagens etappe. Torsdag brøt også franske Clément Russo rittet etter å ha blitt smittet av koronaviruset. De tre sykler alle for ulike lag. Det er norske Andreas leknessund som leder rittet sammenlagt etter de seks første etappene. Fredag venter rittets hardeste etappe til nå, med målgang på Gran Sasso d´Italia på over 2000 meters høyde.
Tidspunkt: 12-05-2023 - Kl.11:29 - Kilde: NRK - Info


39. leknessund tangerer legende - beholder ledertrøya
Andreas leknessund fikk en kontrollert reise i hovedfeltet på torsdagens etappe i Giro d´Italia. Dermed er han klar for nok en dag i den rosa ledertrøya. Nordmannen fortsetter å imponere i rittet og tangerer legendariske Knut Knudsen når han fredag sykler sin tredje Giro-etappe som sammenlagtleder. Knudsen var inntil i år den eneste nordmannen som har ledet det prestisjetunge treukersrittet. leknessund og DSM-laget satt godt posisjonert i hovedfeltet og kunne kontrollere inn til forlenget ledelse for den 23 år gamle tromsøværingen. Etappen endte med at et brudd ble kjørt inn bare et par hundre meter før mål, og dansken Mads Pedersen vant i spurten. (NTB)
Tidspunkt: 11-05-2023 - Kl.17:46 - Kilde: NRK - Info


40. leknessund forsvarte ledertrøya i Giro d´Italia
Andreas leknessund (23) måtte jobbe for å trygge sammenlagtledelsen i Giro d´Italia i et sluttdrama på onsdagens regntunge etappe. Med sju kilometer igjen gikk det en velt i en sving. Det ga full stopp for leknessund og en stor del av hovedfeltet, men tromsøværingen holdt seg på sykkelen og unngikk et tidstap som ville kostet ham en ny dag i rosa trøye. Han var første norske syklist siden 1981 til å starte en Giro-etappe som tetmann i sammendraget. leknessund skaffet seg en 28 sekunders luke på regjerende verdensmester Remco Evenepoel ved å være nest best på tirsdagens etappe. – Det er stort for norsk sykkelsport og kjempebra for Andreas å sitte i rosa. Det er definitivt med på å øke hans markedsverdi, sa Discoverys sykkelekspert Andreas Staune-Mittet underveis i onsdagens sending. Torsdag blir det nytt trøyeforsvar på leknessund. DSM-mannen skal da holde unna på en 162 kilometer lang og kupert etappe. Den har start og målgang i Napoli. (NTB)
Tidspunkt: 10-05-2023 - Kl.17:49 - Kilde: NRK - Info


41. Bisart Giro-drama: Hund forvillet seg inn i løypa - storfavoritt i bakken
Giro d´Italia-favoritten Remco Evenepoel måtte i asfalten onsdag. Årsaken var tilsynelatende at en hund forvillet seg inn i feltet og skapte kaos. Den dramatiske episoden skjedde med drøyt 150 kilometer igjen av etappen. TV-bildene viste at hund plutselig skar inn i feltet, hvilket førte til stor uro og at en av Evenepoels lagkamerater gikk i bakken. Like etter plukket også TV-kameraene opp Evenepoel på bakken, på motsatt side av veien. Belgieren, som er den fremste favoritten til å vinne Giroen, ble sittende lenge på asfalten mens han ble undersøkt og fikk assistanse. Etter hvert kom han seg opp og fortsatte etappen. Evenepoel er nummer to i sammendraget etter fire etapper, 28 sekunder bak norske Andreas leknessund. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 10-05-2023 - Kl.15:02 - Kilde: NRK - Info


42. leknessund i tårer etter norsk sykkelbragd: Tok over ledertrøya i Giro d´Italia
For første gang siden 1981 kan en nordmann ikle seg den ikoniske ledertrøya i Giro d´Italia etter en høydramatisk etappe.
Tidspunkt: 09-05-2023 - Kl.17:41 - Kilde: NRK - Info


43. leknessund hevdet seg på femte etappe i Baskerland
Andreas leknessund (DSM) hang med i finalen, men måtte til slutt se seg slått på den femte etappen av Baskerland rundt fredag, skriver NTB. Sergio Higuita vant etappen. Det så lenge ut til å gå mot et spurtoppgjør på fredagens etappe, men med ni kilometer igjen forsøkte Enric Mas (Movistar) å rykke fra feltet. Kun de beste klatrerne greide å følge spanjolen og en sterk gruppe ryttere samlet seg dermed i fronten. leknessund (DSM) hang med på akselerasjonen i finalen, men greide ikke å hevde seg i spurten. Der var det Higuita (Bora) som var klart sterkest. Nordmannen ble til slutt nummer 19. Odd Christian Eiking sykler rittet for EF. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) ledet rittet med tolv sekunder ned til andreplasserte Mikel Landa (Bahrain) før fredagens 164,5 kilometer lange etappe. Landa tapte ett sekund fredag. Rittet avsluttes med en tøff etappe til og fra Eibar lørdag. Vingegaard ble nummer to sammenlagt i 2021. Dani Martinez vant fjorårets utgave
Tidspunkt: 07-04-2023 - Kl.15:30 - Kilde: NRK - Info


44. Overlegent NM-gull til Klæbo
Johannes Høsflot Klæbo satte punktum finale på en ellevill langrennssesong med gull på herrenes 10-kilometer på Tolga torsdag. Klæbo lå et stykke bak Simen Hegstad Krüger da løpet var halvgått, men så satte Byåsen-løperen inn støtet og dro ifra. Krüger sikret andreplassen over 25 sekunder bak Klæbo. Det ble også en gledelig opptur for Mikael Gunnulfsen som tok en etterlengtet NM-medalje. Lenge lå trioen Eirik Åsdøl, Erlend Nydal og Isak leknes Frey i tet, før de beste løperne kom etter 300 utøvere hadde passert målstreken.
Tidspunkt: 30-03-2023 - Kl.14:05 - Kilde: NRK - Info


45. Roglic viste muskler i Tirreno-Adriatico – stjerneduo hardt i asfalten
Slovenske Primoz Roglic spurtet best og vant den fjerde etappen av sykkelrittet Tirreno-Adriatico onsdag. To stjerner gikk brutalt i asfalten på tampen. Den 219 kilometer lange etappen fra Greccio til Tortoreto ble avsluttet med fire runder i en rundløype i Tortoreto. En tøff stigning inn mot målgangen gjorde avslutningen ideell for ryttere med gode klatreferdigheter. Inn på den siste runden besto frontfeltet av rundt 50 ryttere. Over bakketoppen var Primoz Roglic tredjemann, men i spurten var det ingen som kunne måle seg med Jumbo-Visma-stjernen. Han vant foran franske Julian Alaphilippe og briten Adam Yates. Andreas leknessund satt i frontfeltet mot slutten, men klarte aldri å blande seg inn i seierskampen. Den italienske tempohesten Filippo Ganna mistet sammenlagtledelsen på torsdagens etappe. Han klarte ikke henge med i den tøffe avslutningen. Fire kilometer før mål gikk to av sykkelsportens store stjerner, belgiske Wout Van Aert og britiske Thomas Pidcock, hardt i asfalten. Stjerneduoen reiste seg og tok hverandre i hånden, tilsynelatende uskadde sett bort fra noen stygge skrubbsår. Muligheten for etappeseier var samtidig over for dem begge. (©NTB)
Tidspunkt: 09-03-2023 - Kl.14:53 - Kilde: NRK - Info


46. leknessund med fin start i Tirreno-Adriatico
Det italienske etapperittet Tirreno-Adriatico startet med en individuell tempoetappe på 11,5 kilometer mandag. Der var italienske Filippo Ganna helt suveren og vant med hele 28 sekunder ned til tyske Lennard Kämna. Andreas leknessund er én av fire norske deltagere i rittet og 23-åringen fikk en fin start med en åttendeplass på den første etappen. Nordmannen endte 41 sekunder bak Ganna. De tre andre nordmennene i rittet er Jonas Iversby Hvideberg, Sven Erik Bystrøm og Markus Hoelgaard. Rittet avsluttes søndag.
Tidspunkt: 06-03-2023 - Kl.15:12 - Kilde: NRK - Info


47. Groenewegen best i massespurten
Dylan Groenewegen var raskest i avslutningen på den femte etappen i UAE Tour. Flere lag prøvde å splitte feltet i vinden, men det endte i en massespurt. Der vant nederlandske Groenewegen foran Fernando Gaviria og Sam Bennett. Norske Andreas leknessund kom inn med hovedfeltet og er med det fremdeles nummer syv i sammendraget før de siste to etappene. Lørdagens etappe er også flat, mens søndagens avsluttende etappe har en bratt stigning opp til mål hvor sammendraget skal avgjøres. Remco Evenepoel leder sammenlagt.
Tidspunkt: 24-02-2023 - Kl.12:41 - Kilde: NRK - Info


48. Molano vant spurten på fjerde etappe av UAE-touren
Vegard Stake Laengens lagkamerat Juan Sebastián Molano var sterkest i avslutningen på den fjerde etappen av UAE-touren torsdag. Feltet unngikk sidevind, og det ble som ventet massespurt på den flate, 174 kilometer lange etappen fra Al Shindagha til Dubai havn. Spurten ble av det svært jevne slaget, hvor tre mann krysset mållinjen tilnærmet samtidig. Likevel viste TV-bildene at colombianeren var raskest. Olav Kooij og Sam Welsford kom på de to neste plassene. Dermed sikret Molano en viktig «hjemmeseier» til UAE Team Emirates-laget. Belgiske Remco Evenepoel overtok ledertrøyen i rittet da han kom på andreplassen på onsdagens fjellavslutning. Trøyen beholdt 23-åringen på torsdagens forholdsvis rolige etappe. Andreas leknessund imponerte også på onsdagens etappe hvor han kom i mål som åttende raskest. Nordmannen er sjuende best i sammendraget, 1.10 min. bak Evenepoel. leknessund syklet torsdagens etappe med ungdomstrøyen, på lån fra den ledende belgieren. Siste etappe går søndag. (©NTB)
Tidspunkt: 23-02-2023 - Kl.13:01 - Kilde: NRK - Info


49. Overraskende etappevinner da Evenepoel overtok ledertrøyen i UAE-touren
Einer Rubio var sterkest opp fjellavslutningen på den tredje etappen av UAE-touren onsdag. Belgiske Remco Evenepoel tok over ledelsen i sammendraget. Etter 165 kilometer med flatt terreng gikk det rett opp de siste 20 kilometerne på etappen fra Al Fujairah til Jebel Jais. Et samlet felt begynte på stigningen sammen, men halvveis opp til toppen stakk Einer Rubio fra resten. Colombianeren fikk nærmere minuttet på feltet før varsellampene begynte å lyse hos storlagene. Til tross for at feltet tok mye innpå de siste tre kilometerne, kunne Movistar-rytteren til slutt innkassere sin første seier som proffsyklist. Remco Evenepoel lå på andreplassen i sammendraget før etappen, men overtok ledelsen da han ble nummer to på etappen. Andreas leknessund imponerte på etappen da han hang med sammenlagtkanonene hele veien inn til mål. Han endte på 8.-plass og avanserer i sammendraget.. Vegard Stake Laengen sykler rittet for UAE Team Emirates. Siste etappe går søndag. (©NTB)
Tidspunkt: 22-02-2023 - Kl.14:08 - Kilde: NRK - Info


50. Arctic Race til Nordkapp i 2023
Arctic Race of Norway skal i 2023 avsluttes med en etappe til Nordkapp. Alle etappene skal gå nord for Kautokeino. 2023-etappene ble presentert i Alta onsdag formiddag. Rittet feirer tiårsjubileum. 1. etappe går fra Kautokeino til Alta, før sykkeleliten fortsetter derfra til Hammerfest. På 3. etappe går turen til Havøysund, før siste etappe går fra Kvalsund og til Nordkapp. Rittets første sammenlagtvinner og nå ambassadør, Thor Hushovd, gleder seg til rittets start. Hushovd tror det kan bli en episk avslutning av jubileumsutgaven av Arctic Race of Norway. – Den siste etappen går langs noe av det flotteste Norge har å by på av brutal og storslagen natur. De siste 25 kilometerne ut mot Nordkapp kommer imidlertid til å bli beintøffe. Her vil garantert de beste klatrerne angripe og gi alt av det som er igjen av krefter etter fire harde etapper, sier sykkelprofilen. Målgang på fjerde etappe er på Nordkapplatået. DSM-rytter Andreas leknessund er tittelforsvarer. I fjor gikk rittet fra Mo i Rana til Trondheim. (NTB)
Tidspunkt: 30-11-2022 - Kl.11:02 - Kilde: NRK - Info


51. Kristoff niande beste syklist
Alexander Kristoff er nummer 9 på den individuelle verdsrankingen i sykling. Det er ein plass opp frå førre ranking. Tdej Podcar frå Slovenia toppar lusta, framfor Wout van Aert og Remco Evenepoel, begge frå Belgia. Danske Jonas Vingegård er beste nordiske utøvar på fjerdeplass. Kristoff er einaste nordmann blant dei 100 beste. Andreas leknessund er nummer 101.
Tidspunkt: 10-10-2022 - Kl.14:31 - Kilde: NRK - Info


52. Pogacar forsvarte seieren i Il Lombardia
Den slovenske superstjernen Tadej Pogacar var sterkest i avslutningen og vant årets siste sykkelmonument Il Lombardia lørdag. Han seiret også i fjor. UAE-stjernen Pogacar hadde gode forutsetninger for seier mot slutten, og med to mil igjen stakk han og Movistar-rytter Enric Mas fra resten. Spanske Mas forsøkte å støte på sloveneren, men greide ikke å riste ham av seg. Etter hvert kom Bahrain-Victorious-rytter Mikel Landa opp til duoen, men verken han eller landsmann Mas kunne hindre Pogacar-triumf. Pogacar vant spurtoppgjøret mot Mas. Fire nordmenn stilte til start i rittet. Det var Tobias Foss, Carl Fredrik Hagen, Odd Christian Eiking og Andreas leknessund, men ingen av dem greide imidlertid å hevde seg.
Tidspunkt: 08-10-2022 - Kl.15:19 - Kilde: NRK - Info


53. Andreas leknessund vant Arctic Race of Norway
Andreas leknessund vant den avsluttende etappen av Arctic Race of Norway. Tromsø-rytteren samlet seg også nok bonussekunder til å vinne rittet sammenlagt. Det skilte åtte sekunder ned til canadieren Hugo Houle. leknessund satt i et tremannsbrudd sammen med franske Fabien Grellier og italienske Alessandro Verre. De hadde stukket av gårde fra hovedfeltet med rundt 100 kilometer igjen av etappen. Det var 23-åringens annen proffseier. Han vant også en etappe i Sveits rundt tidligere. Det er den første norske seieren i Arctic Race of Norway siden Thor Hushovd vant i 2013. (NTB)
Tidspunkt: 14-08-2022 - Kl.16:05 - Kilde: NRK - Info


54. Groenewegen spurtet til seier i Arctic Race
Den nederlandske spurtkanonen Dylan Groenewegen var sterkest i avslutningen og vant 2. etappe av Arctic Race of Norway fredag. Groenewegen sikret seieren i en massespurt på den 154,3 kilometer lange etappen fra Mosjøen til Brønnøysund. 29-åringen regnes som feltets sterkeste spurter og levde opp til forventningene. Coop-rytteren Johan Ravnøy lå i et brudd som ble tatt igjen med drøyt 10 kilometer igjen til mål da Andreas leknessund tettet luken opp mot Torghatten. Sven Erik Bystrøm prøvde å kjøre fra feltet i nedoverbakkene etter stigningen, men fikk ikke den nødvendige luken til å sikre etappeseier. Den franske Cofidis-rytteren Axel Zingle vant torsdagens åpningsetappe, der Edvald Boasson Hagen lå godt an like før mål, men ikke hadde mye å gi på slutten. Rittet fortsetter lørdag med en etappe fra Namsos til Skallstugu i Levanger, før avslutningsetappen i Trondheim søndag. (NTB)
Tidspunkt: 12-08-2022 - Kl.13:59 - Kilde: NRK - Info


55. Her krasjer Tour-rytteren inn i følgebilen
Det ble trangt for syklister, følgebiler og pressemotorsykler da Tour de France syklet gjennom den lille pyreneelandsbyen Izeste torsdag. I det veien snevret seg inn, kom syklisten Jack Bauer i stor fart og ønsket å passere en av følgebilene. Det ønsket også en motorsykkel, og newzealenderen hadde ikke noe annet valg enn å kjøre inn i bilen. Heldigvis greide han å bremse nok til at han unngikk de store skadene, og BikeExchange-rytteren kom seg tilbake på sykkelen. Like foran krasjet DSM-rytter Nils Eekhoff inn i en annen motorsykkel. Andreas leknessund er en av over 20 ryttere i brudd på Tourens siste fjelletappe. Rittet kan du følge på NRK Sport på radio.
Tidspunkt: 21-07-2022 - Kl.13:19 - Kilde: NRK - Info


56. Nok en etappeseier for Tadej Pogacar
Kampen om sammenlagt seieren fortsetter etter den 17. etappen i Touren. Etter dagens etappe leder fortsatt danske Jonas Vingegaard sammenlagt foran slovenske Tadej Pogacar. Med drøye 25 kilometer igjen prøvd norske Andreas leknesund seg på å stikke av fra resten av bruddet. Men leknesund og resten av bruddkameratene ble kjørt inn av sammenlagtfavorittene. Etter en intens duell opp det siste fjellet, spurtslo Tadej Pogacar danske Jonas Vingegaard og tok etappeseieren. Pogacar er fortsatt over to minutter bak dansken i sammendraget. Den 17. etappen fra Saint-Gaudens til Peyragudes er bare 130km, men anses som blytung på grunn av de heftige stigningene. Den norske Tour-debutanten Andreas leknessund var med i bruddet, men ble senere beordret til å vente på lagets kaptein. Den 23-årige tromsøværingen har imponert stort under årets Tour for Team DSM.
Tidspunkt: 20-07-2022 - Kl.14:49 - Kilde: NRK - Info


57. leknessund nær Tour-sensasjon: – Syk opplevelse
– Jeg tenkte på slutten at «nå spurter vi faktisk om seieren her». Det var en ganske syk opplevelse, sier leknessund til TV 2 etter målgang. Andreas leknessund imponerte stort på den 10. etappen med åttendeplass i Tour de France da danske Magnus Cort Nielsen tok seieren. En haug av ryttere, inkludert nordmennene Edvald Boasson Hagen og Andreas leknessund, prøvde å dra seg løs fra feltet opp Col de Jambaz (tredjekatekorisert) og etablerte til slutt et 25-mannsbrudd. Bruddet fikk en stor luke som på det meste var på ni og et halvt minutt ned til hovedfeltet. Pierre Rolland og Fred Wright rykket fra resten av bruddet over Côte de Châtillon-sur-Cluses, men ble tatt igjen i bakken ned fra stigningen. Alberto Bettiol ga det også et forsøk, men ble tatt igjen fem kilometer fra toppen av stigningen var det kun 12 løpere igjen i bruddet, hvor blant annet Boasson Hagen hadde falt av. I spurten var det danske Magnus Cort Nielsen som var sterkest foran Schulz og Sanchez. leknessund endte på 8.-plass. Det ble full kaos i bruddet da Bettiol kom seg løs og en gjeng med demonstranter satte seg ned i veibanen. Bettiol kom seg forbi demonstrantene, men bruddet måtte stoppe for de uønskede gjestene i veibanen. Bettiol ble stoppet av arrangørene og måtte vente til demonstrantene ble fjernet fra løypa. Arrangørene sørget for at alle avstandene var like som før demonstrantene stoppet bruddet. Også hovedfeltet bak måtte stoppe så de ikke tok noe igjen på bruddet foran.
Tidspunkt: 12-07-2022 - Kl.15:25 - Kilde: NRK - Info


58. Demonstranter stanset Tour-feltet
Den 10. etappen av Tour de France ble midlertidig stanset i drøye ti minutter etter at sju demonstranter hindret rytterne i fortsette etappen. Alberto Bettiol var alene i front da han ble stanset av demonstrantene som blant annet hadde fyrt opp bluss. Om lag halvminuttet bak la en gruppe på 24 ryttere med blant annet Andreas leknessund og Edvald Boasson Hagen. Rytterne ble sendt i vei igjen med samme avstand som da hendelsen inntraff. Hovedfeltet er over sju minutter bak Bettiol, og det meste tyder på at seieren på tirsdagens etappe står mellom de 25 rytterne foran. Resten av dagens etappe kan du følge på NRK Sport på radio.
Tidspunkt: 12-07-2022 - Kl.14:16 - Kilde: NRK - Info


59. Kristoff og Bystrøm klar for Tour de France
Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm blir begge en del av Intermarchés lag i sykkelrittet Tour de France kommende måned. Det opplyser laget på sine nettsider mandag kveld. Det har vært ventet at Kristoff skulle være en del av laget, mens det har vært litt mer tvil rundt Bystrøms deltakelse. Årets utgave av det prestisjetunge rittet er Kristoffs niende. Fra før er Andreas leknessund (DSM), Amund Grøndahl Jansen (BikeExchange-Jayco) og Vegard Stake Laengen (UAE Emirates) tatt ut til rittet. Tour de France starter 1. juli med en individuell tempoetappe i København. Deretter skal det sykles ytterligere to etapper i Danmark før sykkeleliten forflytter seg til Frankrike. (NTB)
Tidspunkt: 27-06-2022 - Kl.18:56 - Kilde: NRK - Info


60. Boasson-Hagen vraket til Tour de France
Edvald Boasson-Hagen sykler ikke Tour de France i sommer. – Jeg er for øyeblikket første reserve, sier han til TV 2 mandag. Det er TotalEnergies som vraker nordmannen til touren. Han kunne startet Tour de France for tolvte gang, men foreløpig blir det med elleve starter for syklisten. Foreløpig har fire nordmenn blitt klare for touren. Det er Amund Grødahl Jansen, Andreas leknessund, Vegard Stake Laengen og Alexander Kristoff. I tillegg vil Tour de France foregå uten sykkelstjernene Mark Cavendish og Julian Alaphilippe. Det annonserte Quick Step mandag.
Tidspunkt: 27-06-2022 - Kl.12:02 - Kilde: NRK - Info


61. Tobias Foss forsvarte tempogullet i NM
Regjerende norgesmester Tobias Foss hadde ingen problemer med å sikre gullet i temporittet i NM i Steinkjer. Jumbo-Visma-rytteren, som representerer Lillehammer i NM, syklet inn til seier på tiden 29.03,3. Søren Wærenskjold syklet inn til andreplass 1.11,5 minutt bak Foss, mens Truls Nordhagen tok bronsen, 1.30,4 bak gullvinneren. Allerede etter 4 kilometer ledet Foss med 18,1 sekunder ned til andreplassen. Ledelsen økte til 46,1 sekunder ved 13,75 kilometer, og han økte ledelsen til over ett minutt før han etter 25 kilometer syklet i mål. Tobias Foss vant også NM-tempoen i 2021. Tour de France-klare Andreas leknessund havnet på tredjeplass bak ham og Wærenskjold den gang. (©NTB)
Tidspunkt: 23-06-2022 - Kl.21:20 - Kilde: NRK - Info


62. Bekreftet: leknessund får plass i Tour de France
Andreas leknessund vil være en del av DSM-mannskapet som skal sykle Tour de France kommende måned. 23-åringen har nylig hatt korona. DSM-laget til det prestisjetunge rittet ble bekreftet torsdag. Det ble mandag opplyst at tromsøværingen leknessund testet positivt på covid-19 i etterkant av Sveits rundt. Der tok han sin første seier på verdenstouren på den andre etappen. Han ble nummer 13 sammenlagt etter å ha vært blant de ti beste fra start og fram til den siste tempoetappen. Der ble han nummer 15. Det har vært ventet at leknessund kom til å være en del av feltet som starter Tour de France 1. juli med en 13,2 kilometer lang individuell tempoetappe i København. Deretter skal ytterligere to etapper kjøres i landet før sykkeleliten flytter seg over til Frankrike.
Tidspunkt: 23-06-2022 - Kl.09:11 - Kilde: NRK - Info


63. Andreas leknessund testet positivt for korona foran Tour de France
Andreas leknessund har testet positivt for covid-19 elleve dager før Tour de France, opplyser han til TV 2. DSM-rytteren tok nylig sin første verdenstourseier. Det er ventet at tromsøværingen blir tatt med i DSMs lag til det prestisjetunge rittet i Frankrike. Nå kan det være i fare etter at han testet positivt. – Jeg føler meg heldigvis ikke veldig dårlig. Om jeg ikke blir verre skal det ikke ha noen innvirkning på muligheten min, sier han til TV 2. Fra før har flere av hans lagkamerater i DSM testet positivt. leknessund tok sin første seier på verdenstouren da han vant den andre etappen i rittet Sveits rundt mandag. DSM-rytteren var inne blant de ti beste i sammendraget helt fram til søndagens avsluttende tempoetappe i Vaduz. Der ble han nummer 15 og falt med det fra 10.- til 13.-plass i sammendraget. leknessund ble derimot toer i kampen om poengtrøya, mens han også fikk med seg en niendeplass i klatrekonkurransen. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 20-06-2022 - Kl.16:48 - Kilde: NRK - Info


64. Topp 10 glapp for leknessund i Sveits
Andreas leknessund luktet på en topp 10-plassering i Sveits rundt, men en svak tempo gjorde at han endte på 13.-plass. Geraint Thomas vant rittet. leknessund tok sin første seier på verdenstouren da han vant den andre etappen i rittet mandag. DSM-rytteren var inne blant de ti beste i sammendraget helt fram til søndagens avsluttende tempoetappe i Vaduz. Der klarte ikke leknessund å få nok energi ned i pedalene. Nordmannen ble jaktet av sterke ryttere som Remco Evenepoel, som lå et drøyt minutt bak i sammendraget. Allerede halvveis hadde leknessund tapt ett minutt til Evenepoel. Evenepoel holdt hele veien inn og vant etappen. leknessund kom i mål 1.32 minutter bak. Det holdt til 13.-plass i sammendraget. Nordmannen ble treer i kampen om ungdomstrøya. Evenepoel passerte også leknessund der. Kampen om sammenlagtseieren sto mellom Sergio Higuita og Geraint Thomas. Higuita ledet med to sekunder før etappen, men Thomas hadde full kontroll og knuste rivalen. Thomas ble toer på tempoetappen.
Tidspunkt: 19-06-2022 - Kl.14:33 - Kilde: NRK - Info


65. leknessund falt i sammendraget i Sveits rundt
Andreas leknessund fikk det tyngre på lørdagens klatreetappe i Sveits rund, og kom i mål et stykke bak de aller beste, på en 19. plass. Med det faller nordmannen fra sjette- til tiendeplass i sammendraget. Franske Thibaut Pinot vant etappen, 25 sekunder foran Óscar Rodríguez. Colombianske Sergio Higuia leder rittet sammenlagt, kun to sekunder foran Geraint Thomas. Rittet avsluttes med tempoetappe søndag.
Tidspunkt: 18-06-2022 - Kl.15:22 - Kilde: NRK - Info


66. leknessund klatret i Sveits rundt-sammendraget
Andreas leknessund imponerte nok en gang i Sveits rundt, og klatret til 6. plass i sammendraget etter en sterk 17. plass fredag. Med to etapper igjen ligger nordmannen bare 46 sekunder bak ledende Jakob Fuglsang fra Danmark. Fredagens etappe ble vunnet av leknessunds lagkamerat Nico Denz. Lørdag venter nok en tøff etappe med mye stigning, før rittet avsluttes med tempoetappe på søndag.
Tidspunkt: 17-06-2022 - Kl.16:24 - Kilde: NRK - Info


67. leknessunds første verdstoursiger
Andreas leknessund (23) rykka frå brotrivalane og trilla inn til solotriumf på måndagens etappe i Sveits rundt. Med det tok han sin første proffsiger. Tromsøværingen viste kjempekrefter i røffe stigningar undervegs. Ingen i dagens brot greidde å halde tritt då han satsa på eiga hand med underkant av to mil igjen. De siste 15 kilometerane var i lett terreng og bestod av fleire utforkøyringar. Feltet starta jakta på leknessund for seint og kunne ikkje hindre norsk seier. 23-åringen har vore ein del av DSM-laget sidan fjorårets sesong. Før det sykla han for Uno-X. Måndagens etappe var kupert og hadde ei strekning på 199 kilometer. Den starta i Küsnacht og hadde målgang i Aesch.
Tidspunkt: 13-06-2022 - Kl.15:16 - Kilde: NRK - Info


68. Roglic åpnet best i Baskerland – leknessund godt med
Primoz Roglic vant en tett duell mot Remco Evenepoel og gikk seirende ut av tempoetappen som innledet sykkelrittet Baskerland rundt mandag. Andreas leknessund er eneste norske deltaker i det spanske etapperittet. Tromsøværingen leverte en solid åpning og ble nummer 43. Han var slått med 40 sekunder av Roglic. (NTB)
Tidspunkt: 04-04-2022 - Kl.15:47 - Kilde: NRK - Info


69. Jumbo-Visma med ny totaldominans i Paris-Nice
Wout Van Aert vant den 13,4 kilometer lange tempoetappen i verdenstourrittet Paris-Nice onsdag. Han vant foran lagkameratene Primoz Roglic og Rohan Dennis. Det er andre gang på fire etapper at Jumbo-Visma tar de tre første plassene. Søndag vant Christophe Laporte åpningsetappen foran Roglic og Van Aert. De tre kom sammen til mål. Belgiske Van Aert overtok onsdag ledertrøyen i rittet fra nettopp Laporte. Rittet varer til søndag. Andreas leknessund var raskest av de norske på tempoetappen. leknessund noterte tiden 17.04. Det skulle holde til en 20.-plass, og han endte til slutt 44 sekunder bak van Aert.
Tidspunkt: 09-03-2022 - Kl.15:30 - Kilde: NRK - Info


70. leknessund imponerte i stjerneselskap
Andreas leknessund hang med etappevinner og Tour de France-vinner Tadej Pogacar helt inn i avslutningen på den fjerde etappen av sykkelrittet UAE Tour onsdag. leknessund, som sykler for Team DSM, imponerte ved å sitte med i en meget sterk tetgruppe mot slutten av den tøffe etappen fra Fujairah fort til Jebel Jais. leknessund hadde mer enn nok med å henge med, og måtte slippe de beste med noen sekunder på de siste hundre meterne. (NTB)
Tidspunkt: 23-02-2022 - Kl.15:43 - Kilde: NRK - Info


71. Ganna forsvarte VM-tittelen
Filippo Ganna disponerte kreftene perfekt og forsvarte VM-tittelen i tempo søndag. Hjemmehåpet Wout Van Aert ledet lenge, men måtte ta til takke med 2.-plass. Italieneren Ganna var i mål fem sekunder foran belgieren. Van Aerts landsmann Remco Evenepoel sikret bronsen 2,3 sekunder foran danske Kasper Asgreen. For Norges eneste mann på start, Andreas leknessund, ble det som ventet aldri noen kamp i toppen. Han endte på 25.-plass, 3.27 minutter bak Ganna.
Tidspunkt: 19-09-2021 - Kl.15:14 - Kilde: NRK - Info


72. Dette er VM-laget
Norges Cykleforbund har tatt ut troppen til VM i landevegssykling i Belgia frå 19. til 26. september: Menn, elite tempo: Andreas leknessund. Menn, elite fellesstart: Sven Erik Bystrøm, Alexander Kristoff,, Vegard Stake Laengen, Odd Christian Eiking, Markus Hoelgaard, Rasmus Tiller. Reserve: leknessund. Kvinner, elite tempo: Katrine Aalerud. Kvinner, elite fellesstart: Aalerud, Stine Borgli, Emilie Moberg, Anne Dorthe Ysland, Ingvild Gåskjenn.
Tidspunkt: 14-09-2021 - Kl.20:07 - Kilde: NRK - Info


73. Hermans vant tøff etappe
Ben Hermans stakk av med seieren på den tredje Artic Race-etappen. Odd Christian Eiking ble nummer to, kun få centimeter bak belgieren. Noen tøffe stigninger gjorde at det var tid for klatrerne å gjøre opp om seieren. Det var en tøff siste del av løpet der rytterne skulle opp en stigning på 3,7 kilometer med 7,8 prosent stigning. Flere norske ryttere var ventet å være med i seierskampen på etappen. Både Odd Christian Eiking, Andreas leknessund og Kristian Aasvold var fremme i hovedfeltet da de tok igjen bruddet før den siste stigningen. De kom med i en liten gruppe i front med 1,5 kilometer igjen, men der måtte både leknessund og Aasvold slippe. Eiking var så med da Ben Hermans og Victor Lafay dannet en trio på slutten. Der var Hermans sterkest og vant i spurten mot Eiking.
Tidspunkt: 07-08-2021 - Kl.16:21 - Kilde: NRK - Info


74. Carapaz knuste konkurrentene
I mange kilometer hadde Richard Carapaz og Brandon McNulty en luke på mellom 20 og 15 sekunder ned til konkurrentene. Etter hvert måtte McNulty gi seg, og Carapaz sikret Ecuadors andre OL-gull i historien. Det var en god stund et brudd som hadde en avstand på rundt 14 minutter på det meste. Men med 45 kilometer igjen ble de fire rytterne hentet inn. De norske, som var Tobias Foss, Markus Hoelgaard, Tobias Johannessen og Andreas leknessund, hang godt med i hovedfeltet lenge. leknessund fikk etter hvert litt problemer med sykkelen, og måtte slippe. Det samme måtte de andre nordmennene da det stadig nærmet seg målgang. Tour de France-vinner Tadej Pogacar angrep i en av de tøffeste stigningene, men det holdt ikke inn for sloveneren. Også Wout van Aert prøvde å ta igjen teten, men heller ikke han klarte det, til tross for at han var nære. Han endte i en spennende avslutning med Pogacar, der Van Aert var best. Tour de France-vinneren måtte nøye seg med bronse.
Tidspunkt: 24-07-2021 - Kl.08:26 - Kilde: NRK - Info


75. OL i fare etter ryggbrudd
Syklisten Sven Erik Bystrøm pådro seg seks brudd i ryggen under NM i Kristiansand søndag. Det skjedde etter velt på en våt og sleip afalt. Det melder TV 2. Han må overnatte på intensiven på Sørlandet sykehus. – Jeg har fått brudd på seks tverrtagger i i ryggen. Det er ikke akkurat optimalt. Bruddene gror imidlertid av seg selv, og legene sier at det vil ta 5-6 uker å bli frisk, sier Bystrøm til TV 2. Dermed kan OL i verste fall ryke. Bystrøm er tatt ut til fellesstarten i Tokyo som starter 24. juli. Resten av OL-troppen består av Tobias Foss, Markus Hoelgaard og Andreas leknessund.
Tidspunkt: 20-06-2021 - Kl.22:02 - Kilde: NRK - Info


76. OL-skjebne avgjøres trolig i kveld
Syklisten Sven Erik Bystrøm pådro seg seks brudd i ryggen under NM i Kristiansand søndag. Det skjedde etter velt på en våt og sleip afalt. Det melder TV 2. Han må overnatte på intensiven på Sørlandet sykehus. – Jeg har fått brudd på seks tverrtagger i i ryggen. Det er ikke akkurat optimalt. Bruddene gror imidlertid av seg selv, og legene sier at det vil ta 5-6 uker å bli frisk, sier Bystrøm til TV 2. Dermed kan OL i verste fall ryke. Bystrøm er tatt ut til fellesstarten i Tokyo som starter 24. juli. I kveld kan det bli klart om han blir med til Tokyo-OL eller ikke. – Jeg snakket med ham sist søndag kveld, men legene skal ta nye prøver av ham. Vi skal ha et møte i kveld om hans situasjon, sier sportssjef Hans Falk i Norges Cykleforbund til NTB. Resten av OL-troppen består av Tobias Foss, Markus Hoelgaard og Andreas leknessund.
Tidspunkt: 20-06-2021 - Kl.22:02 - Kilde: NRK - Info


77. Foss ble NM-konge etter monsterrykk
Tobias Foss var sterkest og vant søndagens NM-fellesstart i sykling i Kristiansand. Dermed tok han sitt andre gull på fire dager. Jumbo-Visma-proffen Foss vant også temporittet i NM tidligere denne uken. I det ufyselige regnværet i Kristiansand dannet Andreas leknessund, Tobias Foss, Kristian Aasvold og Anders Skaarseth en tetkvartett da rittet gikk inn i den avgjørende fasen. Med litt under sju kilometer igjen stakk Foss fra de tre andre og fikk en liten luke. Den klarte ingen i trioen bak å tette. Dermed kunne Vingrom-gutten feire NM-gull i ensom majestet. Det var hans første NM-medalje på fellesstart. – For å være helt ærlig var jeg ganske utladet etter tempoen. Jeg la lista lavt, men hadde gode bein i dag også. Jeg følte vi gjorde et bra løp, og jeg fikk god hjelp. Jeg prøvde å ta de mulighetene jeg fikk, og det var godt å kunne ta ut det man var god for, sa Foss til TV 2 etter seieren. Skaarseth tok sølvet, mens Aasvold ble tredjemann. leknessund endte dermed på den sure fjerdeplassen. (NTB)
Tidspunkt: 20-06-2021 - Kl.15:01 - Kilde: NRK - Info


78. Foss overlegen på NM-tempoen
Tobias Foss sikret seg gullet på temporittet i sykkel-NM i Evje. Syklisten fra Vingrom var i en klasse for seg og vant med 1.18 minutter foran nestemann. Det var ventet en duell mellom de OL-uttatte Tobias Foss og Andreas leknessund. Det ble tidlig klart at det skulle handle bare om en mann. I mål ble det 1.18,8 til Søren Wærenskjold og 2.26 til leknessund. Sistnevnte klarte så vidt å berge bronsen med en margin på 3,9 sekunder. Katrine Aalerud vant kvinnenes temporitt i NM foran Vite Heine og Mie Bjørndal Ottestad.
Tidspunkt: 17-06-2021 - Kl.19:28 - Kilde: NRK - Info


79. leknessund med god tempo i Sveits
Andreas leknessund ble nummer 19 på lørdagens tempoetappe i Tour de Suisse og forsvarte ledelsen i kampen om ungdomstrøya i rittet. 22-åringen fra Tromsø imponerte igjen på den 23,2 kilometer lange tempoen, endte 1.52 minutt bak vinneren og klatret ett hakk til 14.-plass sammenlagt i det sveitsiske rittet. Samtidig beholder han ledelsen i ungdomskonkurransen. Han var 29 sekunder raskere enn iren Eddie Dunbar lørdag og har dermed 38 sekunders forsprang til toeren før rittet avsluttes søndag.
Tidspunkt: 12-06-2021 - Kl.16:12 - Kilde: NRK - Info


80. Kron tilkjent etappeseier
Andreas Kron var toer over mål på fredagens etappe i Tour de Suisse, men ble tilkjent seieren fordi Rui Costa hindret ham i spurten. Portugiseren sjenerte dansken med sitt valg av linje på oppløpet, og Kron gestikulerte kraftig etter målpassering, mens Rui Costa unnlot å juble. 20 minutter senere ble Rui Costa deplassert og Kron utropt til etappevinner. Andreas leknessund tråkket inn til 10.-plass ett minutt etter vinneren på den tøffe etappen med flere bratte stigninger. Den norske DSM-rytteren satte farge på etappen og var lenge med i kampen om en enda bedre plassering.
Tidspunkt: 11-06-2021 - Kl.15:44 - Kilde: NRK - Info


81. Bissegger vant på hjemmebane
Sveitseren Stefan Bissegger var sterkest på slutten av den fjerde etappen i regnværet i Tour de Suisse onsdag. Den 171 kilometer lange etappen med start i Sankt Urban ble avsluttet på en flystripe i Gstaad. Bissegger vant foran Benjamin Thomas og Roey Rosskopf. Joel Suter var 23 sekunder bak, mens hovedfeltet var i mål over fem minutter bak. Der var også de norske rytterne: DSM-rytter Andreas leknessund og Amund Grøndahl Jansen fra BikeExchange.
Tidspunkt: 09-06-2021 - Kl.15:30 - Kilde: NRK - Info


82. Van der Poel tok over ledertrøya
Nederlenderen Mathieu van der Poel vant tirsdagens spurt i verdenstourrittet Tour de Suisse. Andreas leknessund var med i tetgruppa. Han syklet inn til 42.-plass. Van der Poel var først over mål etter snaut fire og en halv time på sykkelsetet fra Lachen til Pfaffnau. Med bonussekundene tok han trøya fra den sveitsiske hjemmefavoritten Patrick Küng. – Jeg skal prøve å forsvare trøya i morgen, men det blir for tøft for meg i fjellene, sa Alpecin-Fenix-rytter van der Poel. Amund Grøndahl Jansen fra BikeExchange, kom inn til 98.-plass. Tour de Suisse avsluttes søndag.
Tidspunkt: 08-06-2021 - Kl.15:58 - Kilde: NRK - Info


83. Debuterte på øverste nivå
Onsdag ettermiddag ble det norske profflaget Uno-X historiske da de som første norske sykkellag deltok i et ritt på verdenstouren. Rittet var Brugge-De Panne og hadde flere av de beste spurterne på startstreken. Verdens beste spurter det siste året Sam Bennett vant rittet. Uno-X sin beste spurter Kristoffer Halvorsen nådde ikke helt opp i finalen, men underveis fikk det norske laget vist seg frem da Erik Nordsæter Resell lenge var med i bruddet som gikk. Åtte nordmenn var med i Belgia. Nevnte Resell og Halvorsen, Anders Skaarseth, Rasmus Fossum Tiller og Syver Wærsted. Alle fem fra Uno-X. I tillegg var Edvald Boasson Hagen med for sitt lag Total Direct Energie, Andreas leknessund var med for Team DSM mens Vegard Stake Laengen var med for UAE.
Tidspunkt: 24-03-2021 - Kl.17:04 - Kilde: NRK - Info


84. leknessund med maktdemonstrasjon i Italia
Andreas leknessund stakk fra og kjørte inn til etappeseier.
Tidspunkt: 10-10-2020 - Kl.18:28 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


85. Sterk siger av leknessund i Italia
Andreas leknessund tok ein sterk siger og kom aleine i mål i den nest siste etappen av sykkelrittet Giro del Friuli Venezia Giulia. Han leiar dermed samanlagt før den avsluttande etappen søndag.
Tidspunkt: 10-10-2020 - Kl.16:51 - Kilde: NRK - Info


86. Ganna verdensmester i tempo
Italienske Filippo Ganna var overlegen på hjemmebane og syklet inn til VM-gull i det individuelle temporittet under VM i Romagna-området i Italia. Belgiske Wout van Aert tok sølv 26 sekunder bak, mens Stefan Küng fra Sveits tok bronsen. 21 år gamle Andreas leknessund imponerte i sitt første VM-ritt for senior og ble nummer 13, den beste plasseringen av en nordmann i en VM-tempo noensinne.
Tidspunkt: 25-09-2020 - Kl.16:34 - Kilde: NRK - Info


87. Norsk EM-gull i sykkel-EM
Jonas Hvideberg var den sterkeste på slutten og spurtslo danske Anton Charmig på oppløpet under u23-rittet i sykkel-EM. Hvideberg var en del av en gruppe på åtte som stakk fra feltet og akkurat holdt unna for feltet som kom bakfra. Norge tok med det sitt andre EM-gull på u23-nivå under sykkel-EM i Plouay. Andreas leknessund vant tempoen tidligere denne uka.
Tidspunkt: 27-08-2020 - Kl.12:16 - Kilde: NRK - Info


88. EM-gullvinneren syklet så fort at han fikk dotter i ørene: – Det kokte litt i toppen
Etter EM-gullet i temposykling i U23-klassen reagerte kroppen til Andreas leknessund (21) kraftig på utmattelsen, følelsene og adrenalinet. «Noe annet enn kylling» skal få ham klar til fellesstarten.
Tidspunkt: 25-08-2020 - Kl.06:36 - Kilde: NRK - Info


89. leknessund tråkket inn til suverent EM-gull
Andreas leknessund var i egen klasse i temporittet for U23-ryttere under sykkel-EM i franske Plouay mandag.
Tidspunkt: 24-08-2020 - Kl.15:02 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


90. leknessund tok gull i U23-EM
Andreas leknessund (21) var raskest av samtlige og tok gull på U23 EM-tempoen i franske Plouay mandag. leknessund vant med 23 sekunder ned til sølvvinner Stefan Bissegger fra Sveits.
Tidspunkt: 24-08-2020 - Kl.14:28 - Kilde: NRK - Info


91. Andreas (21) med dramatisk oppladning til NM-gullet: Måtte testes for koronavirus like før start
Andreas leknessund forsvarte NM-gullet, men kun dager før så det mørkt ut for at han skulle få starte rittet.
Tidspunkt: 26-07-2020 - Kl.16:50 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


92. leknessund forsvarte NM-tittelen
Andreas leknessund (21) fra Uno-X-laget avsluttet forrykende og forsvarte NM-tittelen i temporitt med seier 15 sekunder foran Tobias Foss. Jumbo-Visma-rytter Foss ledet halvveis i det 35 kilometer lange rittet hårfint foran leknessund, men sistnevnte var sterk på den siste halvdelen. Han dro ubønnhørlig fra på vei mot et nytt NM-gull.
Tidspunkt: 25-07-2020 - Kl.23:25 - Kilde: NRK - Info


93. Tre elger kom seg inn på leknes lufthavn
To elgokser og en elgku forvillet seg mandag morgen innenfor flyplassgjerdet på leknes lufthavn i Lofoten. Elgene gjorde at flyet til Bodø ble holdt igjen.
Tidspunkt: 20-07-2020 - Kl.09:20 - Kilde: Aftenposten - Info


94. Hver dag må Andreas (21) melde inn hvor han skal sove. Det har han gjort i snart tre år.
Veien mot toppen gjør at Andreas leknessund (21) fra Tromsø må leve et ganske så annerledes liv.
Tidspunkt: 14-07-2020 - Kl.10:52 - Kilde: Aftenposten - Info


95. Flere branner i Lofoten i natt – mann mistenkt for å ha tent på
Det har vært flere branner og branntilløp på leknes i Lofoten natt til søndag. Politiet mistenker at de er påsatt, og har pågrepet en kjenning.
Tidspunkt: 12-07-2020 - Kl.05:07 - Kilde: Aftenposten - Info


96. leknessunds med ny norgesrekord: Ville frakjørt moped i fem mil
– Det er veldig fort. Det er kun få som vil klare det samme, skryter mannen som leknessund tok norgesrekorden fra.
Tidspunkt: 08-06-2020 - Kl.13:02 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


97. leknessunds med ny norgesrekord: Ville frakjørt moped i fem mil
– Det er veldig fort. Det er kun få som vil klare det samme, skryter mannen som leknessund tok norgesrekorden fra.
Tidspunkt: 08-06-2020 - Kl.10:53 - Kilde: Aftenposten - Info


98. leknessund knuste konkurrentene og ble klatrekonge: – Det var hardt
Ingen kunne stoppe Andreas leknessund på veien mot å kåres til klatrekonge. Han var best i onsdagens sykkelritt fra Sundvollen til Kleivstua.
Tidspunkt: 20-05-2020 - Kl.21:18 - Kilde: Aftenposten - Info


99. Over 7000 har prøvd seg. Onsdag smadret syklisten rekorden opp Norges gjeveste bakke.
Det måtte to forsøk til, men nå er Andreas leknessund kongen på haugen opp til Tryvannstårnet.
Tidspunkt: 08-04-2020 - Kl.19:21 - Kilde: Aftenposten - Info


100. Vekthysteriet fikk et av Norges største sykkeltalenter til å tvile på seg selv
Andreas leknessund (20) er skuffet over fokuset til media i vektdebatten, og mener de som ikke driver med slanking i toppidretten ikke er blitt hørt.
Tidspunkt: 28-11-2019 - Kl.13:12 - Kilde: Aftenposten - Info


101. Trener i regnklær før OL i Tokyo
Supertalentet Andreas leknessund er med i et forskningsprosjekt ved Høgskolen i Innlandet. Dette for å finne ut om å trene i tette klær for å øke kroppstemperaturen under trening, vil hjelpe til med varmetilpasningen før konkurranser i varmt klima.
Tidspunkt: 31-10-2019 - Kl.15:43 - Kilde: NRK - Info


102. Nederlender til topps på norsk jord
Mathieu van der Poel vant første etappe av årets Arctic Race of Norway. Etappen ble avsluttet i leknes, og der var van der Poel suveren på oppløpet. Marius Hoelgaard ble beste norske på en åttendeplass.
Tidspunkt: 15-08-2019 - Kl.17:43 - Kilde: NRK - Info


103. Norsk medaljehåp mister VM
Sykkeltalentet Andreas leknessund, som ville vært medaljekandidat i høstens U23-VM i Yorkshire, veltet på en treningstur søndag og mister trolig resten av årets sesong, skriver TV 2. Han ble nummer to på fellesstarten i senior-NM i år.
Tidspunkt: 12-08-2019 - Kl.14:21 - Kilde: NRK - Info


104. Norsk medaljehåp mister VM i sykling
Sykkeltalentet Andreas leknessund var uheldig på en treningstur søndag og mister etter alle solemerker resten av årets sesong.
Tidspunkt: 12-08-2019 - Kl.12:12 - Kilde: Aftenposten - Info


105. Tromsø-talent mister VM etter dramatisk ulykke
Sykkeltalentet Andreas leknessund var uheldig på en treningstur søndag og mister etter alle solemerker resten av årets sesong.
Tidspunkt: 12-08-2019 - Kl.12:12 - Kilde: Aftenposten - Info


106. Tromsø-syklisten er positiv før gjevt ritt: – Jeg fikk gode svar
Andreas leknessund (20) havnet et stykke bak de beste på tempoetappen i U23-EM i Nederland, uten at han depper av den grunn.
Tidspunkt: 08-08-2019 - Kl.14:10 - Kilde: Aftenposten - Info


107. Grøndahl Jansen sterkest i spurten
Amund Grøndahl Jansen var sterkest i spurten etter 204 kilometer og vant foran Andreas leknessund og Carl Fredrik Hagen. Jumbo-Visma-rytteren vant dermed sin første NM-tittel.
Tidspunkt: 30-06-2019 - Kl.18:10 - Kilde: NRK - Info


108. leknessund med sølv på NM-fellesstarten: – Hadde ikke sett for meg at det skulle gå så bra
Andreas leknessund fra Tromsø tok nok en medalje i NM.
Tidspunkt: 30-06-2019 - Kl.16:58 - Kilde: Aftenposten - Info


109. leknessund og Heine med NM-gull
Andreas leknessund kjørte et meget sterk temporitt i sykkel-NM og vant NM-gullet foran Iver Johan Knotten og Edvard Boasson Hagen. Vita Heine parkerte konkurrentene på kvinnesiden og vant NM-gull foran Katrine Aalerud og Line Marie Gulliksen.
Tidspunkt: 27-06-2019 - Kl.20:54 - Kilde: NRK - Info


110. Hylles av tidligere proffsyklist etter NM-gullet: – Dette tyder på at en ny sykkelkonge er på vei
Mads Kaggestad mener Andreas leknessund (20) har potensialet til å bli tidenes norske syklist, og en som kan konkurrere om seier i Tour de France i fremtiden.
Tidspunkt: 27-06-2019 - Kl.18:51 - Kilde: Aftenposten - Info


111. Tromsø-syklisten med ny bragd: Knuste Boasson Hagen og tok gull på tempoen
Andreas leknessund (20) skrudde på turboen på siste halvdel av tempoen og tok NM-gullet.
Tidspunkt: 27-06-2019 - Kl.18:03 - Kilde: Aftenposten - Info


112. Tok NM-gull for andre året på rad: Nå venter superduell mot Boasson Hagen
Andreas leknessund (20) tok NM-gull på lagtempo.
Tidspunkt: 26-06-2019 - Kl.07:57 - Kilde: Aftenposten - Info


113. Fløya-børsen: En spiller får ni på børsen etter festfotball mot tabelljumboen
Her er våre vurderinger av Fløya-spillerne etter 8–1 mot bunnlaget leknes.
Tidspunkt: 08-06-2019 - Kl.13:03 - Kilde: Aftenposten - Info


114. Nå har Andreas (20) signert for profflag: – Dette har vært drømmen min
Andreas Rikardsen leknessund blir klar for World Touren og de største etapperittene fra 2021.
Tidspunkt: 22-05-2019 - Kl.10:55 - Kilde: Aftenposten - Info


115. Norsk syklist fikk proffkontrakt
Sykeltalentet Andreas leknessund (20) fra Tromsø skrev onsdag under for det tyske profflaget Team Sunweb. Avtalen med Sunweb, som har blant andre stjernene Tom Dumoulin og Michael Matthews i stallen, gjelder i to år fra 2021, skriver TV 2.
Tidspunkt: 22-05-2019 - Kl.10:54 - Kilde: NRK - Info


116. Dagbladets tabelltips: Soleklar opprykksfavoritt
Slik tror vi det går med Junkeren, Hønefoss, Lillestrøm 2, Finnsnes, Fløya, Harstad, Tromsø 2, Gjelleråsen, Skjetten, Skjervøy, leknes, Bodø/Glimt 2, Melbo og Ull/Kisa 2.
Tidspunkt: 09-04-2019 - Kl.21:51 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


117. Dagbladets tabelltips: Slik ender 3. divisjon avdeling 6
Slik tror vi det går med Junkeren, Hønefoss, Lillestrøm 2, Finnsnes, Fløya, Harstad, Tromsø 2, Gjelleråsen, Skjetten, Skjervøy, leknes, Bodø/Glimt 2, Melbo og Ull/Kisa 2.
Tidspunkt: 09-04-2019 - Kl.21:51 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


118. Norwegian har funnet sin nye kommersielle direktør
Flyselskapet Norwegian har utpekt Helga Bollmann leknes som ny kommersiell direktør i selskapet, ifølge en melding. Hun har hatt ansvaret for kommersiell avdeling siden september.
Tidspunkt: 27-11-2018 - Kl.14:23 - Kilde: E24 - Info


119. Norwegian har funnet sin nye kommersielle direktør
Flyselskapet Norwegian har utpekt Helga Bollmann leknes som ny kommersiell direktør i selskapet, ifølge en melding. Hun har hatt ansvaret for kommersiell avdeling siden september.
Tidspunkt: 27-11-2018 - Kl.14:23 - Kilde: E24 - Info


120. Sprakk fra VM-gull: – Svimmel og klarer ikke fokusere
BERGEN/OSLO (NRK): Andreas leknessund (18) ledet da halve VM-tempoen for juniorer var unnagjort, men den knallharde åpningen straffet seg.
Tidspunkt: 19-09-2017 - Kl.14:03 - Kilde: NRK - Info


121. Tar nye grep for å plukke sjåfører
– Jeg håper selvsagt på fast jobb. Nå har jeg i alle fall møtt Tide-folkene ansikt til ansikt, sier Haakon Alexander leknes (29).
Tidspunkt: 16-02-2017 - Kl.21:42 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


122. Jenter teipet fast til lyktestolper av russ
To jenter på 14 og 15 år måtte frigjøres av politiet etter å ha blitt dynket i vann og teipet fast til lyktestolper på leknes i Lofoten.
Tidspunkt: 04-05-2016 - Kl.00:32 - Kilde: Aftenposten - Info


123. Én omkom i boligbrann i leknes
Én person er funnet omkommet etter en brann i et hus i leknes i Lofoten torsdag morgen.
Tidspunkt: 04-12-2014 - Kl.10:54 - Kilde: Aftenposten - Info


124. Cruiseskip har gått på grunn i Lofoten
Hovedredningssentralen bekrefter overfor TV2 at det Bahamasregistrerte cruiseskipet «Marco Polo» har gått på grunn 200 meter fra kaien i leknes i Lofoten.
Tidspunkt: 01-11-2014 - Kl.10:14 - Kilde: Aftenposten - Info


125. Avinor vil legge ned flyplasser
Avinor foreslår i sitt innspill til nasjonal transportplan (NTP) å legge ned kortbaneflyplassene i Svolvær, leknes og Mosjøen, og å bygge ny stamruteflyplass på Helgeland og i Lofoten.
Tidspunkt: 06-12-2012 - Kl.09:05 - Kilde: TV2 Nyhetene - Innenriks - Info


126. Avinor vil legge ned flyplasser
Avinor foreslår i sitt innspill til nasjonal transportplan (NTP) å legge ned kortbaneflyplassene i Svolvær, leknes og Mosjøen, og å bygge ny stamruteflyplass på Helgeland og i Lofoten.
Tidspunkt: 06-12-2012 - Kl.07:59 - Kilde: NRK - Info


127. Avinor vil legge ned flyplasser

Avinor foreslår i sitt innspill til nasjonal transportplan (NTP) å legge ned kortbaneflyplassene i Svolvær, leknes og Mosjøen, og å bygge ny stamruteflyplass på Helgeland og i Lofoten.


Tidspunkt: 06-12-2012 - Kl.07:48 - Kilde: E24 - Info


128. Vil ha færre kortbaneflyplasser
I sitt innspill til nasjonal transportplan, NTP, foreslår Avinor å bygge ny stamruteflyplass på Helgeland og i Lofoten, og samtidig legge ned kortbaneflyplassene i Svolvær, leknes og Mosjøen.
Tidspunkt: 06-12-2012 - Kl.00:02 - Kilde: Aftenposten - Info


129. Se hvem som møtes neste gang
I alt har tjue skoler i Nordland meldt seg på den store Klassequizen. Den kommende uken skal lag fra Svolvær, Kabelvåg, leknes og Henningsvær skole konkurere.
Tidspunkt: 17-11-2012 - Kl.11:29 - Kilde: NRK - Info


130. Kripos koblet inn i skolebrann
Politeit på leknes har koblet inn Kripos i etterforskningen av branntilløpet på leknes skole i helga.
Tidspunkt: 26-09-2012 - Kl.16:03 - Kilde: NRK - Info


131. Farlige medisiner på avveie
Politet har anholdt en mann i forbindelse med medisintyveriet på et legekontor på leknes i Lofoten 28. juni. En stor del av medikamentene savnes fortsatt.
Tidspunkt: 04-07-2012 - Kl.18:01 - Kilde: NRK - Info


132. – Sjåføren hadde ikke førerkort
Bilen lå på taket midt i veien på leknes i Lofoten. Da politiet ankom fant de ut at sjåføren ikke har førerkort.
Tidspunkt: 22-04-2012 - Kl.20:13 - Kilde: NRK - Info


133. Mann omkom i arbeidsulykke i Lofoten
En mann i 30-årene døde torsdag av skadene han fikk da skal ha blitt klemt mellom en bil og en truck i leknes i Lofoten
Tidspunkt: 19-04-2012 - Kl.13:44 - Kilde: TV2 Nyhetene - Innenriks - Info


134. Mann omkom i arbeidsulykke
En mann i slutten av 30-årene omkom i dag i en arbeidsulykke i leknes i Lofoten.
Tidspunkt: 19-04-2012 - Kl.13:12 - Kilde: NRK - Info


135. Mann i 30-årene omkom i arbeidsulykke
Havnet i klem mellom truck og varebil i leknes torsdag.
Tidspunkt: 19-04-2012 - Kl.11:04 - Kilde: TV2 Nyhetene - Innenriks - Info


136. Avinor vil legge ned flyplasser på Helgeland og i Lofoten
Avinor vil legge ned flyplassene i Mosjøen, Mo i Rana, Svolvær og på leknes, og bygge nye i Gimsøy og på Helgeland.
Tidspunkt: 29-02-2012 - Kl.14:01 - Kilde: Aftenposten - Info


137. Avinor vil legge ned flyplasser

Avinor vil legge ned flyplassene i Mosjøen, Mo i Rana, Svolvær og leknes og bygge nye i Gimsøy og Helgeland.


Tidspunkt: 29-02-2012 - Kl.13:07 - Kilde: E24 - Info


138. Widerøe mister Lofoten og Narvik
Widerøe får ikke lenger fly til leknes, Svolvær, Røst og Narvik. Det danske selskapet Danish Air, som de siste årene har fløyet på Vestlandet, overtar disse rutene de neste fem årene.
Tidspunkt: 19-01-2012 - Kl.08:00 - Kilde: NRK - Info


139. Rutebuss kjørte av veien i Lofoten
Rutebussen mellom Svolvær og leknes har kjørt av veien.
Tidspunkt: 21-12-2011 - Kl.20:58 - Kilde: NRK - Info


140. Bilbrann på leknes i Lofoten
En 26 år gammel BMW tok fyr like før sjåføren skulle parkere. Heldigvis var brannvesenet bare 300 meter unna.
Tidspunkt: 15-12-2011 - Kl.10:58 - Kilde: NRK - Info


141. Filip (8) seiret over NAV etter fire års kamp
Etter snart fire års kamp mot et tungrodd NAV-byråkrati kan endelig åtte år gamle Filip og foreldrene i leknes i Lofoten juble.
Tidspunkt: 20-09-2011 - Kl.19:02 - Kilde: TV2 Nyhetene - Innenriks - Info


142. Avslutter trussel-etterforskning
En mann ble mandag siktet for å ha truet ordfører i Marker, Stein Erik Lauvås. Lensmann Erling leknes bekrefter at de nå avslutter etterforskningen av saken.
Tidspunkt: 16-08-2011 - Kl.11:35 - Kilde: NRK - Info


143. Mann knivstukket i Lofoten
En mann ble torsdag ettermiddag knivstukket på leknes i Lofoten.
Tidspunkt: 04-08-2011 - Kl.16:14 - Kilde: NRK - Info


144. NAVs bilnekt lammer Filip (8) og familien
I over tre år har familien til åtte år gamle Filip fra leknes i Loften kjempet mot Nav for å få rullestolbil til sønnen. Nå har Nav nok en gang gitt avslag på klagen.
Tidspunkt: 16-10-2010 - Kl.16:36 - Kilde: TV2 Nyhetene - Innenriks - Info


145. Lekkasjen som aldri blir tett
I dag sto vannspruten atter opp av fortauet i leknes sentrum. Men det blir ikke lenge til neste gang.
Tidspunkt: 01-10-2010 - Kl.14:16 - Kilde: NRK - Info


146. Gavene strømmer inn
leknes-fisker donerer 100 kilo breiflabb til Bodø/Glimt.
Tidspunkt: 22-09-2010 - Kl.17:04 - Kilde: NRK - Info


147. Eksplosjonsfare på leknes
En lekk tank Storeidøya ved leknes gjorde at ansatte ble evakuert etter eksplosjonsfare.
Tidspunkt: 25-06-2010 - Kl.13:47 - Kilde: NRK - Info


148. Endelig på vei hjem til Lofoten
For trebarnsfamilien Breivik fra leknes i Lofoten ble åpningen av Oslo Lufthavn mandag muligheten til å komme seg hjem etter fem dager på ufrivillig reisefot.
Tidspunkt: 19-04-2010 - Kl.13:17 - Kilde: NRK - Info


149. Telefonforbindelsen tilbake i Lofoten
Feil på sentralen på leknes førte til at flere tusen beboere i Lofoten var uten telefon og bredbånd torsdag.
Tidspunkt: 01-04-2010 - Kl.21:52 - Kilde: TV2 Nyhetene - Innenriks - Info


150. leknes lufthavn evakuert
(VG Nett) Politiet etterlyser eieren av en uidentifisert håndveske.
Tidspunkt: 31-10-2008 - Kl.17:56 - Kilde: VG NETT - Info


151. Vant priser for dritbra ide
Fra før har ungdommene fra leknes vunnet prisen som Nordlands beste ungdomsbedrift. Nå har det sammenleggbare utedoen vakt begeistring på landsbasis.
Tidspunkt: 26-04-2008 - Kl.16:01 - Kilde: NRK - Info


152. Mann knivstukket på leknes
En mann er fraktet til sykehus etter at han ble knivstukket i sentrum av leknes i Lofoten. Ingen er pågrepet.
Tidspunkt: 16-01-2008 - Kl.21:17 - Kilde: Aftenposten - Info



©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)