Lokalstarten.no LOGO
 Brukernavn
 
Passord

Ny bruker
Glemt passord?

Google Bing Lokalstarten Nyheter Kvasir Kvasir jr. Været 1881 tlf 1881 Kart Firma Gule sider
YouTube IMDb Ordbok Wikipedia Store Norske Engelsk til Norsk Norsk til Engelsk

VG dagbladet aftenposten NRK YR 1881 FINN Norsk Tipping Youtube Facebook
18
 Fredag  18. Okt. 2024
Nyhets kategorier
Forsiden, siste nytt
Datanyheter
Helsenyheter
Innenriks
Sport
Toppsaker
Utenriks
Været
Økonomi

De nyeste artiklene
Lagerguiden | Finn ledig lagerplass
Blandingsraser er mer populære enn noensinne
Sterk vekst i elektriske busser
Lokaler til leie i Trondheim
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
Slik får du økt sikkerhet i hjemmet og på arbeidsplassen
5 Tips For Deg Som Skal Pusse Opp
Få Bedre Fiskelykke med Ekkolodd
5 Tips til Raskere Nettsider
Industri i Norge
Valg av fisk til ditt første akvarium
Shopping i London

Pakkesporing
Posten:
Bring:




Du søkte på: RROS



1. Alcaraz med sjokktap – Sinner til årets 11. semifinale
Suksessåret 2024 fortsetter for verdensener Jannik Sinner. Torsdag slo han Daniil Medvedev i Shanghai Masters og er klar for sin 11. semifinale i år. Tenniseneren Sinner vant enkelt med settsifrene 6-1, 6-4 mot sin russiske motstander, som tydelig var hemmet av problemer med sin høyre skulder i løpet av kampen. I semifinalen venter tsjekkiske Tomas Machac, som overraskende slo verdenstoer Carlos Alcaraz i to strake sett 7-6 (7-5), 7-5. Machac er nummer 30 på verdensrankingen. Sinner og Alcaraz vant de fire Grand Slam-turneringene denne sesongen. Sinner vant Australian Open i januar og sikret også seieren i US Open, i årets siste Grand Slam. Alcaraz vant både Roland-Garros og Wimbledon, men i Shanghai stoppet han i kvartfinalen. Det ble ingen Grand Slam-triumf for Novak Djokovic, som også er med i ATP-turneringen i Shanghai. Serberen møter tsjekkiske Jakub Mensik i kvartfinalen fredag. (NTB)
Tidspunkt: 10-10-2024 - Kl.13:33 - Kilde: NRK - Info


2. Verdensener Sinner til sin 11. semifinale i år – slo småskadd Medvedev
Suksessåret 2024 fortsetter for verdensener Jannik Sinner. Torsdag slo han Daniil Medvedev i Shanghai Masters og er klar for årets 11. semifinale. Tenniseneren Sinner vant enkelt med settsifrene 6-1, 6-4. I semifinalen venter potensielt verdenstoer Carlos Alcaraz, dersom spanjolen vinner sin kvartfinale i ATP 1000-turneringen mot tsjekkiske Tomas Machac. Sinner og Alcaraz vant de fire Grand Slam-turneringene denne sesongen. Sinner vant Australian Open i januar og sikret også seieren i US Open, i årets siste Grand Slam. Alcaraz vant både Roland-Garros og Wimbledon. (©NTB)
Tidspunkt: 10-10-2024 - Kl.09:08 - Kilde: NRK - Info


3. Nicolai Budkov Kjær klar for finale i US Open – øyner sjelden bragd i New York
Nicolai Budkov Kjær (18) er klar for sesongens andre singlefinale i en Grand Slam-turnering for juniorer. Kjær møtte fredag useedede Charlie Robertson. Briten kom til semifinalen uten å ha tapt et eneste sett, men mot nordmannen sa det brutalt stopp. Kjær vant kampen med settsifrene 6-3, 6-3. I finalen venter spanske Rafael Jodar, som slo Rei Sakamoto i den andre semifinalen. Kjær gikk til topps i Wimbledon tidligere i år, og han kan bli en av få herrespillere som har klart bragden å vinne to Grand Slam-turneringer i single for junior samme år. Det er kun kinesiske Tseng Chun-hsin som har klart det siden 2013. 18 år gamle Kjær har også én Grand Slam-tittel i double. Den kom i Roland-Garros tidligere i sommer. (NTB)
Tidspunkt: 06-09-2024 - Kl.17:48 - Kilde: NRK - Info


4. US Open: Nicolai Budkov Kjær til semifinale også i double
Nicolai Budkov Kjær (18) står foran to semifinaler i juniorturneringen i US Open etter at han og makkeren Henry Bernet vant torsdagens doublekvartfinale. Budkov Kjær og Bernet slo Naoya Honda og Nathan Trouve 2-1 i en meget jevn kamp. Tidligere på dagen slo nordmannen rumeneren Luca Preda i tre sett i singleturneringen. På hardcourten i New York øyner dermed sin tredje og fjerde Grand Slam-tittel for året i juniorklassen. Kjær vant doubletittelen i Roland-Garros før han klinket til med seier i singleturneringen i Wimbledon i sommer.
Tidspunkt: 06-09-2024 - Kl.04:45 - Kilde: NRK - Info


5. Kjær klar for semifinale i US Open
Nicolai Budkov Kjær (18) slo han Luca Preda 6-3, 1-6, 7–5 i kvartfinalen i US Open og er klar for semifinale i juniorturneringen av US Open. Kjær har tidligere i år vunnet vant doubletittelen i Roland-Garros og singleturneringen i Wimbledon.
Tidspunkt: 05-09-2024 - Kl.18:39 - Kilde: NRK - Info


6. Rasende tennisstjerne ramponerte egen racket: – Verste kampen i mitt liv
Den spanske tennisstjernen Carlos Alcaraz hamret racketen i bakken en rekke ganger i frustrasjon etter å røket ut av Cincinnati Open fredag. Etterpå slaktet han eget spill. Den regjerende Roland Garros- og Wimbledon-mesteren, som nylig tok OL-sølv i Paris, røk 6-4, 6-7 (5-7), 4-6 for den franske veteranen Gael Monfils. – Det er den verste kampen jeg noen gang har spilt i min karriere, sa Alcaraz etterpå. – Jeg klarte ikke spille tennis. Jeg vet ikke hva som skjedde. Ærlig talt klarte jeg jeg ikke kontrollere meg selv. Jeg klarte ikke oppføre meg bedre. Det var umulig for meg å vinne, og sånn var det, la han til. Han hamret racketen voldsomt i bakken gjentatte ganger i frustrasjon. Etterpå hevdet spanjolen at han aldri før hadde smadret en racket i sinne, men fredagens kamp var unntaket. (NTB)
Tidspunkt: 17-08-2024 - Kl.07:24 - Kilde: NRK - Info


7. Nadal trekker seg fra US Open
Den spanske tennisveteranen Rafael Nadal blir ikke å se i US Open. Han greier ikke å gi sitt ytterste på banen. Det skriver han i en melding på X onsdag kveld. «Jeg vil savne de elektriske kveldene i New York. Jeg vil ikke kunne gi alt på banen denne gangen», heter det. Nadal har vunnet Grand Slam-turneringen på hardcourt fire ganger i karrieren, sist i 2019. De siste årene har Nadal slitt tungt med skader, noe som har tvunget ham til å stå over en rekke turneringer. US Open vil bli den tredje GS-turneringen han mister i årets sesong. Han spilte bare Roland-Garros, der han røk ut i 1. runde. Nylig deltok Nadal i OL både i single og double. (NTB)
Tidspunkt: 08-08-2024 - Kl.04:00 - Kilde: NRK - Info


8. Alcaraz knuste Ruuds overmann – til OL-finale i tennis
Tennisstjernen Carlos Alcaraz liker seg svært godt på rødgrusen i Paris. Spanjolen er klar for OL-finale med seier over canadiske Felix Auger-Aliassime. Triumfen kom med settsifrene 6-1, 6-1. Auger-Aliassime ble spilt av banen på Roland-Garros-anlegget i den franske hovedstaden. I finalen venter enten Novak Djokovic (Serbia) eller Lorenzo Musetti (Italia). De spiller om den siste finaleplassen fredag kveld. Auger-Aliassime slo Casper Ruud i kvartfinalen torsdag etter en jevn kamp. Fredag møtte han spilleren om vant årets Roland-Garros-turnering på samme bane. (NTB)
Tidspunkt: 02-08-2024 - Kl.13:12 - Kilde: NRK - Info


9. Mer knetrøbbel for Djokovic: – Jeg er bekymret
Verdenstoer Novak Djokovic har vist fryktinngytende form i jakten på karrierens første OL-gull. Nå byr serberens høyre kne på problemer. Underveis i kvartfinalen mot Stefanos Tsitsipas på Philippe Chatrier-banen hadde Djokovic behov for smertestillende og legehjelp. Serberen kjempet seg mesterlig tilbake fra 0-40 på stillingen 5-4 til Tstistipas i det andre settet, og verdenstoeren vant 2-0 etter 6-3 i det første. Det kan imidlertid vise seg å ha kostet dyrt. – Jeg er bekymret for kneet mitt. Akkurat nå kan jeg ikke si så mye mer. Vi er nødt til å undersøke det, sa Djokovic ifølge nyhetsbyrået AFP. I starten av juni var Djokovic gjennom en meniskoperasjon etter at han måtte trekke seg fra Roland-Garros før kvartfinalen mot Casper Ruud. Siden har han slått kraftig tilbake med finaleplass i Wimbledon, mens han også i Paris har sett sterk ut. Klokken 19 fredag venter Lorenzo Musetti semifinalen. – Det gir meg litt mer tid til å hvile. Jeg håper jeg er klar, og jeg er optimistisk. Det må jeg være, sa Djokovic. (NTB)
Tidspunkt: 02-08-2024 - Kl.04:56 - Kilde: NRK - Info


10. OL-sjokk: Tennisstjernen Swiatek slått ut – Zheng mot Vekic i finalen
Den polske verdenseneren Iga Swiatek fikk det svært tøft mot kinesiske Zheng Qinwen og røk ut av kvinnenes tennisturnering i Paris-OL. Zheng vant med settsifrene 6-2, 7-5 og kunne juble for avansement til finale på rødgrusen i den franske hovedstaden. Lørdag møter hun Donna Vekic fra Kroatia i finalen. Vekic trengte bare litt over en time på å slå Anna Karolina Schmiedlova 6-4, 6-0. Swiatek har i flere år vært soleklar ener blant de kvinnelige tennisspillerne, mens Zheng er rangert som den sjuende beste. Swiatek har en svært sterk statistikk på Roland-Garros-arenaen i Paris. Tidligere i år vant hun Grand Slam-turneringen for tredje gang på rad, og hun hadde vunnet 25 strake kamper på rødgrusen før møtet med Zheng torsdag. Der ble Zheng historisk da hun ble den første kineser til å sikre finaleplass i single i OL. (NTB)
Tidspunkt: 01-08-2024 - Kl.21:16 - Kilde: NRK - Info


11. OL-sjokk: Swiatek slått ut i semifinalen
Den polske verdenseneren Iga Swiatek fikk det svært tøft mot kinesiske Zheng Qinwen og røk ut av kvinnenes tennisturnering i Paris-OL. Zheng vant med settsifrene 6-2, 7-5 og kunne juble for avansement på rødgrusen i den franske hovedstaden. Swiatek har i flere år vært soleklar ener, mens Qinwen er rangert som den sjuende beste kvinnespilleren. Swiatek har en svært sterk statistikk på Roland-Garros-arenaen i Paris, hvor hun ikke har tapt en kamp siden 2021. Tidligere i år vant hun Grand Slam-turneringen for tredje gang på rad, og hun hadde vunnet 25 strake kamper på rødgrusen før møtet med Zheng torsdag. Der ble Zheng historisk da hun ble den første kineser til å sikre finaleplass i single i OL. (©NTB)
Tidspunkt: 01-08-2024 - Kl.12:25 - Kilde: NRK - Info


12. OL-sjokk: Verdensener Iga Swiatek slått ut i semifinalen av tennisturneringen
Den polske verdenseneren Iga Swiatek fikk det svært tøft mot kinesiske Zheng Qinwen og røk ut av kvinnenes tennisturnering i Paris-OL. Zheng vant med settsifrene 6-2, 7-5 og kunne juble for avansement på rødgrusen i den franske hovedstaden. Swiatek har i flere år vært soleklar ener, mens Qinwen er rangert som den sjuende beste kvinnespilleren. Swiatek har en svært sterk statistikk på Roland-Garros-arenaen i Paris. Tidligere i år vant hun Grand Slam-turneringen for tredje gang på rad, og hun hadde vunnet 25 strake kamper på rødgrusen før møtet med Zheng torsdag. Der ble Zheng historisk da hun ble den første kineser til å sikre finaleplass i single i OL. (NTB)
Tidspunkt: 01-08-2024 - Kl.12:05 - Kilde: NRK - Info


13. Absurd situasjon ødela nesten for Ruud – unngikk kjempesmell i OL
Casper Ruud var i store problemer etter at han tapte det første settet mot italieneren Andrea Vavassori. Men etter at Ruud klarte å dra i land det andre settet viste han at det ikke var noen særlig tvil om hvor seieren skulle havne. Ruud vant til slutt kampen 2–1 i sett. De tre settene endte med 4–6, 6–4 og 5–2, dermed er han videre til 3. runde i OL-turneringen i tennis. Ruud var stor favoritt som verdens 9. beste rangerte spiller, mens Vavassori kun var på 206. plass. Italieneren er sett på som en meget habil parspiller. – Han var frustrert og fikk aldri den rytmen han ville i starten, oppsummerte Max-kommentator Svein-Espen Lindås Olsen etter kampen. Mot slutten av det andre settet oppsto en absurd situasjon, som kunne vært med å avgjøre kampen til Ruuds disfavør. Ruud holdt nemlig på å ta et avgjørende poeng, men så ble han stoppet av en ball som falt ut av lommen til Vavassori. Italieneren sa unnskyld, men valgte å ikke gi poenget til Ruud. – Han reddes av en ball som faller ut av lommen. Det er griseflaks, utbrøt NRKs tenniskommentator Carl Andreas Wold og fulgte opp: – Ruud spiller Vavassori ut av poenget, og når han skal slå den avgjørende ballen, så mister Vavassori ballen han har ut av lommen. Og da skal ballen spilles på nytt, sier Wold. Spillet startet igjen, og Vavassori tok et nytt game. Og det var ikke det eneste som skjedde i løpet av kampen. For før det andre settet var i gang var Ruud meget misfornøyd med dommerens avgjørelse, eller mangel på en avgjørelse. Han gikk ut og snakket med dommeren, da han mente at Vavassori brukte for langt tid før han kom ut til andre sett. Like etter buet også publikum på italieneren da han hadde slått bort to baller. OL i Paris spilles på Ruuds favorittunderlag grus. Han har flere ganger prestert meget godt på samme stadion i Grand Slam turneringen Roland Garros. Etter å ha fått kritikk for at drakten var for dansk, møtte han opp i en drakt med betraktelig mer blåfarge. Dermed var det aldri tvil om hvilket land Ruud representerte i mandagens OL-kamp. 3. runde fortsetter på onsdag, der møter han argentineren Francisco Cerundolo. Han er rangert på 26. plass på verdenrankingen.
Tidspunkt: 29-07-2024 - Kl.15:39 - Kilde: NRK - Info


14. Nadal tapte gigantkampen mot Djokovic i OL
I det som muligens var tennislegendenes aller siste kamp mot hverandre, var Novak Djokovic hakket bedre og slo Rafael Nadal i strake sett i OL-turneringen i Paris. Djokovic vant 2.-rundekampen med settsifrene 6-1, 6–4. Etter at Djokovic hadde knust Nadal i det første settet, fortsatte han i samme spor i det andre settet. Der ledet Djokovic 4-0, men Nadal kriget seg tilbake til 4–4. Et enormt comeback var i emning, men Djokovic tok tilbake kontrollen og sikret avansementet til tredjerunde med 6-4-seier i andre sett. Dette var 60. gang legendene møtes. Det første var også i Paris, tilbake i 2008. Djokovic har vunnet 31 av kampene, mens Nadal har vunnet 29. Tennisturneringen spilles på grusen på Roland-Garros. Der har Nadal vunnet suverene 14 Grand Slam-turneringer, men Djokovic er den eneste spilleren som har slått Nadal i to Roland-Garros-kamper. Mandag kom serberens tredje seier på den franske hovedstadsgrusen over Nadal. 37 år gamle Djokovic har OL-bronse fra 2008, men jakter sitt første gull i lekene. 38 år gamle Nadal har på sin side to OL-gull – singel i 2008 og dobbel i 2016. Spanjolen har fortsatt mulighet til suksess i dobbelturnerigen i Paris. Der er Nadal og Carlos Alcaraz videre til andre runde.
Tidspunkt: 29-07-2024 - Kl.13:34 - Kilde: NRK - Info


15. Rafael Nadal slet seg videre til 2. runde i OL – sikret gigantduell mot Novak Djokovic i Paris
Spanske Rafael Nadal innfridde favorittstempelet mot ungarske Márton Fucsovics i 1. runde i singleturneringen i OL. Neste hinder på rødgrusen er Novak Djokovic. Nadal avanserte med settsifrene 6-1, 4-6, 6-4. Djokovic tok seg på sin side enkelt videre mot doublespesialist Matt Ebden lørdag. OL-tennisen spilles på Roland-Garros, der Grand Slam-turneringen ved samme navn avvikles. Den har spanjolen vunnet hele 14 ganger. Det hersket lenge tvil rundt Nadals deltakelse i singleturneringen. Etter lørdagens doubleavansement med Carlos Alcaraz uttalte veteranen at var usikker på om han ville spille kampen mot Fucsovics. Nadal har vært mye skadeplaget de siste årene, og før lekene i Paris har 38-åringen slitt med låret. Nadal har vunnet både double- og singleturneringen i OL tidligere. Tennisikonet vant single i Beijing 2008 og vant double sammen med Marc López i 2016 i Rio de Janeiro. Djokovic og Nadal har møtt hverandre 59 ganger tidligere. Innbyrdes står det 30-29 i favør førstnevnte. (NTB)
Tidspunkt: 28-07-2024 - Kl.16:55 - Kilde: NRK - Info


16. Tennis: Verdensfirer Rybakina uteblir fra OL i Paris – har slitt med bronkitt etter Wimbledon
Kasakhstanske Jelena Rybakina har blitt nødt til å trekke seg fra OL i Paris. Verdensfireren fikk påvist akutt bronkitt etter semifinaleexiten i Wimbledon. Det opplyser hun selv i en uttalelse. – Etter Wimbledon-turneringen fikk jeg akutt bronkitt, og til tross for flere forsøk på å komme tilbake på trening, har kroppen min ennå ikke kommet seg. Legene har gitt meg streng beskjed om at jeg ikke kan spille, sier Rybakina. 25-åringen vant Wimbledon i 2022. Hennes beste resultat i Roland-Garros er kvartfinale, noe hun klarte i 2021 og 2024. Tidligere i juli røk hun ut i semifinalen i Wimbledon.
Tidspunkt: 26-07-2024 - Kl.05:16 - Kilde: NRK - Info


17. Ruud innleder OL-turneringen mot japaner – mulig kamp mellom Nadal og Djokovic i 2. runde
Norges tennisprofil Casper Ruud møter Taro Daniel i 1. runde i singleturneringen i Paris. 25-åringen er blant de fremste favorittene til å ta OL-gull. Trekningen for singleturneringen ble unnagjort torsdag formiddag. Ruud er sjetteseedet i turneringen. Dermed slipper han noen av de store kanonene før en eventuell kvartfinale. I 2. runde kan det imidlertid bli et stjernemøte mellom Rafael Nadal og Novak Djokovic. Ruud deltar i år i sitt første OL. Han sto over lekene i Tokyo i 2021 for heller å sanke poeng på ATP-rankingen. Nordmannen har briljert på Roland-Garros-anlegget de siste årene. I 2022 og 2023 tok han seg til finale i den prestisjetunge Grand Slam-turneringen, før det ble exit i semifinalen tidligere i år. Da trøblet nordmannen med magen. Onsdag ble det kjent at både verdensener Jannik Sinner og danske Holger Rune uteblir fra lekene. De trøbler med henholdsvis betennelse i halsen og en håndleddsskade. Det betyr at verdenstoer Djokovic er førsteseedet i Paris. Heller ikke Andy Murray deltar i singleturneringen. Den doble olympiske mesteren spiller kun double i den franske hovedstaden. (NTB)
Tidspunkt: 25-07-2024 - Kl.09:54 - Kilde: NRK - Info


18. Verdensener i tennis Jannik Sinner trekker seg fra OL i Paris
Den italienske tennisspilleren Jannik Sinner (22) har blitt nødt til å trekke seg fra OL i Paris på grunn av sykdom. Det skriver Sinner selv på X: «Etter en god treningsuke startet jeg å føle meg uvel. Jeg brukte et par dager på å trene og under et legebesøk fant vi ut at jeg hadde betennelse i mandlene, og ble sterkt frarådet fra å spille.» 22-åringen skriver videre at det er en «stor skuffelse å miste lekene, som var én av mine hovedmål denne sesongen». Han avslutter med å ønske sine landsmenn lykke til i OL og skriver «Forza Italia». Italieneren var regnet som en av de fremste favorittene i singleturneringen ved siden av blant andre Carlos Alcaraz, Novak Djokovic og Casper Ruud. Verdensener Sinner har tatt tennisverden med storm de siste to årene. I starten av 2023 var italieneren nummer 15 på verdensrankingen, før en kruttsterk avslutning på året brakte ham helt opp på 4.-plass. 22-åringen tok med seg momentumet inn i 2024, og i slutten av januar slo han Medvedev i finalen av Australian Open. Siden har det blitt titler i Rotterdam (ATP 500), Miami (Masters) og Halle (ATP 500). Bare Alcaraz (to ganger), Stefanos Tsitsipas og Daniil Medvedev har klart å slå italieneren i 2024. Etter Roland-Garros i juni seilet Sinner opp som ny verdensener. NRK/NTB
Tidspunkt: 24-07-2024 - Kl.15:17 - Kilde: NRK - Info


19. Tennisstjernen Andy Murray legger opp etter OL
Den 37 år gamle briten bekrefter selv at OL i Paris blir karrierens siste tennisturnering. – Å konkurrere for Storbritannia har vært de klart mest minnerike ukene i min karriere, skriver Murray på X. – Jeg er ekstremt stolt over å kunne gjøre det én siste gang, fortsetter han. Murray er en av de mest suksessrike tennisspillerne de siste 15 årene. Skotten tok OL-gull i både 2012 og 2016, i tillegg til at han har vunnet Wimbledon to ganger og US Open én gang. Karrierens siste turnering for 37-åringen begynner med 1. runde i herrenes OL-konkurranse lørdag eller søndag. OL-finalen på Roland Garros-banen i Paris spilles søndag 4. august. Murray har også planer om å delta i dobbelturneringen i Paris. Også den begynner til helgen, med OL-finale lørdag 3. august.
Tidspunkt: 23-07-2024 - Kl.07:31 - Kilde: NRK - Info


20. Ruud klar for Laver Cup
Casper Ruud er tatt ut på det europeiske laget til Laver Cup i september. Der får han med seg stjerner som Carlos Alcaraz og Rafael Nadal. Det opplyser arrangøren av turneringen onsdag. Det norske tennisesset er glad for nok en sjanse på det europeiske laget. – Det er et privilegium å være en del av dette enestående laget og komme tilbake for en ny sjanse til tittelen i Berlin. Vi har noe ugjort, heter det fra Ruud. Verdenslaget vant Laver Cup de to siste sesongene. I tillegg til Ruud, Alcaraz og Nadal skal også Daniil Medvedev, Alexander Zverev og Stefanos Tsitsipas representere det europeiske laget. Björn Borg er lagkaptein. Turneringen spilles i Berlin fra 20.–22. september. Ruud er denne uken i aksjon i svenske Båstad. Der spiller han onsdag singlekamp mot brasilianske Thiago Monteiro, mens han senere skal i aksjon i double med Rafael Nadal. Den spansk-norske duoen tok seg mandag videre fra 1. runde. Tidligere i år vant Ruud ATP 500-turneringen i Barcelona. Han har i tillegg vært i tre finaler, deriblant i Masters-turneringen i Monte-Carlo. I juni tok han seg til semifinale i Roland-Garros, der han tapte for Zverev. (NTB)
Tidspunkt: 17-07-2024 - Kl.08:48 - Kilde: NRK - Info


21. Nicolai Budkov Kjær ble historisk – vant juniorturneringen i Wimbledon
Tennistalentet Nicolai Budkov Kjær (17) vant søndag finalen i Wimbledon-turneringen for juniorer. Med settsifrene 6-3, 6-3 slo han nederlandske Mees Rottgering og kunne juble for sin første juniortittel i single i Grand Slam-sammenheng. Med finaleseieren går Kjær i fotsporene til noen av de største stjernene i tennishistorien. Både Roger Federer, Björn Borg og Stefan Edberg har gått til topps i juniorturneringen i Wimbledon. Kjær hadde bare tapt ett sett på vei mot finalen. 17-åringen ble søndag den første norske spiller til å vinne Grand Slam-single på 100 år. Kjær vant tidligere i år doubleturneringen for juniorer i Roland-Garros sammen med Joel Schwärtzler. (NTB)
Tidspunkt: 14-07-2024 - Kl.13:19 - Kilde: NRK - Info


22. Barbora Krejcikova triumferte i Wimbledon-finalen
Tsjekkiske Barbora Krejcikova fikk en tøff kamp i finalen av Wimbledon mot italienske Jasmine Paolini, men seiret til slutt med sifrene 6-2, 2-6, 6-4. Krejcikova tok kommandoen fra start, sikret brudd i første game og hadde null problemer med å spille ut sin italienske motstander med 6-2 i første sett. I andre sett var rollene snudd og Paolini fikk skaffet brudd ved første mulighet. Italieneren brøt igjen da hun ordnet 6-2 og et tredje og avgjørende sett. Det tredje settet åpnet jevnt, men på stillingen 3-3 klarte Krejcikova å bryte sin italienske motstander. Dermed kunne hun sikre sin første triumf i Wimbledon og sin andre Grand Slam totalt. 28 år gamle Paolini kom til sin første finale i Roland-Garros for en drøy måned siden, men der hadde italieneren aldri sjans i kamp mot verdensener Iga Swiatek. Mot Krejcikova i Wimbledon kom hun nærmere, men måtte igjen se seg slått i en finale. Krejcikova hadde på sin side allerede en Grand Slam-tittel fra tidligere, da hun seiret i Roland-Garros i 2021. I Wimbledon hadde tsjekkeren riktignok aldri kommet lenger enn til fjerde runde før årets turnering. (NTB)
Tidspunkt: 13-07-2024 - Kl.15:11 - Kilde: NRK - Info


23. Nicolai Budkov Kjær til finale i Wimbledon-turneringen for juniorer
Tennistalentet Nicolai Budkov Kjær (17) er klar for finale i årets Wimbledon for juniorspillere. Semifinaletriumfen kom i strake sett mot japanske Naoya Honda. Nordmannen er andreseedet i turneringen og har spilt seg fram til finalekampen. Kjær hadde bare tapt ett sett før semifinalen mot Honda lørdag, og heller ikke der levnet han motstanderen særlig store muligheter. Med settsifrene 6-3, 6-2 tok Kjær seg videre til siste hinder i jakten på sin første juniortittel i single i en Grand Slam-turnering. I søndagens finale venter enten nederlandske Mees Rottgering eller franskmannen Theo Papamalamis. Gjennombruddet i kampen mot Honda kom da Kjær brøt til 4-3-ledelse. Han holdt deretter egen serve og brøt sin motstander igjen til 6-3-seier. Kjær vant tidligere i år doubleturneringen for juniorer i Roland-Garros sammen med Joel Schwärtzler. Samme sted ble det exit allerede i 1. runde i single. (NTB)
Tidspunkt: 13-07-2024 - Kl.11:13 - Kilde: NRK - Info


24. Eikeri videre på walkover i mixed double-turneringen i Wimbledon
Ulrikke Eikeri og hennes argentinske makker Maximo Gonzalez er klar for kvartfinale i mixed double-turneringen i Wimbledon. Det skjer etter at kroatiske Mate Pavic og Ljudmyla Kitsjenok fra Ukraina trakk seg fra andrerundekampen. Wimbledon har ikke oppgitt noen årsak til hvorfor mixed double-paret valgte å gi seg. Pavic og Kitsjenok er regjerende mestere i mixed double-turneringen i Wimbledon. I kvartfinalen venter amerikanske Nathaniel Lammons og Ena Shibahara fra Japan, som vant sin andrerundekamp 2-0 i sett over den amerikansk-indonesiske duoen Jackson Withrow og Aldila Sutjiadi. Tidligere i sommer tok Eiker og Gonzalez seg til semifinale i tilsvarende turnering i Roland-Garros. Søndag røk Eikeri og hennes doublepartner Ingrid Neel fra Estland ut i andre runde i Wimbledon mot Leylah Fernandez (Canada) og Ena Shibahara (Japan). (NTB)
Tidspunkt: 10-07-2024 - Kl.16:22 - Kilde: NRK - Info


25. Novak Djokovic feide Holger Rune av banen – sendte dansken ut av Wimbledon i strake sett
Novak Djokovic hadde få problemer med å ta seg videre til kvartfinalen i Wimbledon da han møtte det danske stjerneskuddet Holger Rune mandag kveld. Djokovic sikret avansementet med sifrene 6-3, 6-4, 6-2. I kvartfinalen venter australske Alex De Minau. Djokovic brøt Runes første servegame og holdt så hele veien inn til 6-3-seier i første sett. Rune holdt stand litt lenger i andre sett, men måtte se seg brutt igjen i sitt fjerde servegame. Dermed kunne serberen sikre seg 2-0-ledelse etter han servet inn til 6-4-seier. Serberen fortsatte storspillet i tredje sett, hvor han nok en gang brøt Runes første og fjerde servegame. 37-åringen kunne dermed serve inn både settet og seieren til 6-2. Djokovic spilte forrige uke sin første kamp siden åttedelsfinalen av Roland-Garros 3. juni. Der pådro han seg en skade på menisken, noe som tvang ham til å trekke seg fra kvartfinalen mot Casper Ruud. Få dager senere gjennomgikk han en operasjon. Djokovic har vunnet Wimbledon sju ganger. (NTB)
Tidspunkt: 08-07-2024 - Kl.20:20 - Kilde: NRK - Info


26. Eikeris Wimbledon-kamp stoppet av regn
Ulrikke Eikeri og hennes argentinske makker Maximo Gonzalez´ førsterundekamp i mixed double-turneringen i Wimbledon har blitt stoppet grunnet regn. Oppgjøret mot Bethanie Mattek-Sands (USA) og Jean-Julien Rojer (Nederland) ble stoppet på stillingen 5-3 i første sett. Eikeri og Gonzalez fikk en drømmestart på kampen da de brøt motstandernes andre og fjerde servegame, før Mattek-Sands og Rojer svarte bruddet. Eikeri og Gonzalez var godt på vei mot å bryte motstanderne igjen og vinne settet da kampen ble avbrutt grunnet regn. I andre runde venter vinneren av kampen mellom kroatiske Mate Pavic og Ljudmyla Kitsjenok fra Ukraina og britene Charles Broom og Emily Appleton. Tidligere i sommer tok Eiker og Gonzalez seg til semifinale i tilsvarende turnering i Roland-Garros. Søndag røk Eikeri og hennes doublepartner Ingrid Neel fra Estland ut i andre runde i Wimbledon mot Leylah Fernandez (Canada) og Ena Shibahara (Japan). (NTB)
Tidspunkt: 08-07-2024 - Kl.17:48 - Kilde: NRK - Info


27. Nytt stjernefall i Wimbledon – verdenstoeren feid ut
Coco Gauff greide heller ikke i år å ta seg til kvartfinale i Wimbledon-turneringen i tennis. Svært mange av de toppseedede kvinnene er allerede ute. Gauff røk 4-6, 3-6 for sin amerikanske landsvenninne Emma Navarro. Tidligere i år tok verdenstoeren seg til semifinale i både Australian Open og Roland-Garros, men feilet nok en gang med å ta seg forbi Wimbledons 4. runde. Det er kun to spillere igjen av dem som var seedet i topp ti før Grand Slam-turneringen startet: Jelena Rybakina (Kasakhstan) og Jasmine Paolini (Italia). Lørdag forsvant verdensener og førsteseedede Iga Swiatek ut i 3. runde. Polakken ble slått av kasakhstanske Julia Putintseva. (NTB)
Tidspunkt: 08-07-2024 - Kl.04:13 - Kilde: NRK - Info


28. Ruud og Nadal skal spille double i Båstad
Casper Ruud skal spille med den spanske superveteranen Rafael Nadal i doubleturneringen i svenske Båstad om to uker. Det opplyser ATP-touren på sine nettsider onsdag. Nadal har vært et stort forbilde for Ruud i oppveksten, og nordmannen har selv vært en del av tennislegendens akademi. I 2022 møttes de i finalen i Roland-Garros, der Nadal stakk av med seieren. Nadal slo senere det året Ruud i ATP-sluttspillet. Nadal har ikke spilt turneringen i Båstad siden han vant der i 2005. Nesten 20 år senere gjør han comeback, og denne gang skal han spille sammen med Ruud i doubleturneringen. Turneringen i Båstad går fra 15. til 21. juli. Begge skal også delta i singleturneringen. Nadal har fått en invitasjon til turneringen etter som han i utgangspunktet ikke er godt nok rangert. Nadal skal spille double sammen med Carlos Alcaraz i OL og bruker dermed Båstad som en del av oppvarmingen. Ruud røk onsdag ut av singleturneringen i Wimbledon. Han spiller doubleturneringen sammen med William Blumberg. Det møter amerikanske Rajeev Ram og britiske Joe Salisbury i 1. runde. Den kampen er ikke berammet. Ruud vant turneringen i Båstad i 2021. Han tapte i fjor finalen. (NTB)
Tidspunkt: 03-07-2024 - Kl.20:03 - Kilde: NRK - Info


29. Ruud ber om kortere sesong: – Umulig for meg
Casper Ruud er ferdig med sin lengste turneringspause denne sesongen. Han håper i fremtiden at tennisåret forkortes. Ruud har hatt en pause etter Roland-Garros-turneringen i Paris. Normalt spiller han ikke mange gressturneringer uansett, men i år har pausen vært noe ufrivillig. I etterkant av Roland-Garros slet han med en parasitt i magen, noe som tvang ham til å holde sengen i nær to uker. Nordmannen gikk mandag i gang med årets utgave av Wimbledon, der han slo Alex Bolt. Ruud har ikke gress som sitt favorittunderlag, og sier derfor at det er mest naturlig å ta årets lengste turneringspause mellom Roland-Garros og Wimbledon. – Min normale plan er å spille mange turneringer i starten av året. Det er da du er sulten og motivert etter å ha trent i forsesongen. Grussesongen er naturligvis viktig for meg siden det er der jeg kan skaffe flest poeng på rankingen, sier Ruud. Han mener at ATP-ledelsen bør se på mulighetene for å kutte ned en lang sesong. – Tennissesongen er så lang, og jeg tror ikke det er noen andre idretter som holder på så lenge sammenhengende. Hvis du har en bra sesong og kommer til sluttspillet, varer sesongen i 10,5 måned. Jeg tror kanskje det er på tide å kutte det til halvparten, sier han og legger til: – Jeg vet ikke hvordan andre spillere føler det, men for meg er det umulig å spille veldig mange turneringer på rad. (NTB)
Tidspunkt: 02-07-2024 - Kl.05:08 - Kilde: NRK - Info


30. Ruud videre til andre runde i Wimbledon
Casper Ruud hadde full kontroll da han vant 3–0 i sett mot australieren Alex Bolt. Det er tredje gang at Ruud går videre til andre runde i den tradisjonsrike Wimbledon-turneringen som spilles på gress. Han har aldri gått videre til tredje runde. – Hver seier jeg kan får her bra for selvtilliten min, sa Ruud til arrangøren etter kampen. Det første settet endte med 7–6 seier og de to påfølgende settene vant han 6–4. I det siste avgjørende poenget måtte det 6 matchballer til for at Ruud skulle klare å avgjøre kampen. Dette var Ruuds første gresskamp i år, han har sine beste resultater på andre typer underlag. – Det er alltid litt nerver, sa Ruud. Den norske tennisspilleren har slitt med en parasitt i magen i inngangen til årets Wimbledon-turnering. Etter Rolland-Garros har han uttalt at det ble 11–12 dager med mye tid i sengen. Ruud møter vinneren av oppgjøret mellom Luca Van Assche (Frankrike) og Fabio Fognini (Italia) i 2. runde.
Tidspunkt: 01-07-2024 - Kl.12:22 - Kilde: NRK - Info


31. Ruud klar for Wimbledon etter magetrøbbel: – Nesten 11–12 dager med mye tid i sengen
Casper Ruud har hatt en trøblete inngang med magesykdom før Wimbledon. Nå føler nordmannen seg bra foran møtet med australske Alex Bolt i første runde. I etterkant av semifinale-exiten i Roland Garros, har Ruud slitt med en parasitt i magen. Dermed står nordmannen uten kamper på gress denne sesongen, før han stiller til start i tradisjonsrike Wimbledon. – Det har vært noen litt utfordrende, slitsomme uker, i forhold til at jeg har hatt magetrøbbel. Fra Paris, da det kicket inn, var det nesten 11–12 dager med mye tid i sengen. Jeg hadde lite energi og det var vanskelig å få i seg altfor mye mat, sier Ruud til NTB. Snarøya-gutten forteller at han fikk en litt unik variant av en parasitt i magen, men begynner å føle seg bra. – Jeg er heldigvis tilbake på beina og vel så det. Jeg har vært her i London siden mandag og fått trent. Hver dag har føltes bedre og bedre, forteller Ruud og legger til: – Jeg har fått tilbake mer og mer energi, fått tilbake matlysten. Jeg føler meg egentlig ganske tilbake til normalen nå. Nordmannen har ennå til gode å komme seg videre fra andre runde i turneringen. Dit kom han både i 2022 og 2023, men ikke lenger. – De siste par årene har jeg i hvert fall klart å vinne første runde. Målet er å vinne flere enn det også, men det er en utfordrende første runde. Alle her er gode. Han er seedet som nummer åtte i Wimbledon og møter australske Alex Bolt i første runde, mandag klokken 12. (NTB)
Tidspunkt: 01-07-2024 - Kl.04:45 - Kilde: NRK - Info


32. Djokovic kjemper mot Wimbledon-klokka
Kun to uker før Wimbledon kjemper verdenstreer Novak Djokovic en intens kamp for å rekke den prestisjetunge gressturneringen. Serberen opererte nylig kneet. En video publisert på 37-åringens Instagram-konto viser en særdeles blid Djokovic som gjennomfører en rekke øvelser. Deler av serberens kne er dekket av et hvitt plaster, uten at det ser ut til å plage ham nevneverdig. Forrige uke trakk Djokovic seg fra kvartfinalen av Roland-Garros etter å ha pådratt seg en rift i menisken. Få dager senere gjennomgikk verdenstreeren en operasjon. Serberen brukte krykker de første dagene etter inngrepet. – Jeg skal gjøre mitt beste for å være frisk og klar til å returnere til tennisbanen så fort som mulig. Kjærligheten min til sporten er sterk, og ønsket om å konkurrere på høyeste nivå er det som driver meg, skrev Djokovic etter operasjonen. Serberen vant fire strake titler i den engelske hovedstaden før han i fjor ble vippet ned fra Wimbledon-tronen av Carlos Alcaraz. Med unntak av Djokovic skal ingen av de andre store profilene stå i fare for å miste Wimbledon-turneringen som spilles fra 1. til 14. juli. (NTB)
Tidspunkt: 16-06-2024 - Kl.07:33 - Kilde: NRK - Info


33. Alcaraz om OL-partnerskapet med Nadal: – Må oppleve det før jeg tror på det
Carlos Alcaraz (21) sliter med å ta innover seg at han skal være på lag med Rafael Nadal (38) i OL-turneringen i tennis. Alcaraz fulgte nylig i Nadals fotspor da han gikk til topps i Roland-Garros. Det kan være starten på en ny tid i spansk tennishistorie. Nadal, som har vunnet turneringen 14 ganger, er på vei bort fra profftennisen, mens Alcaraz så vidt er i gang. I sommerens OL skal de to være makkere i doubleturneringen. Det sliter Alcaraz med å forstå. – Å kjempe om en gullmedalje for mitt land sammen med mitt idol, er en av de tingene jeg må oppleve før jeg tror på det, sier Alcaraz til Forbes. Alcaraz er regjerende mester i Grand Slam-turneringen Wimbledon som avvikles fra de to første ukene i juli. I intervjuet med Forbes er 21-åringen klar på hva han foretrekker. – Jeg foretrekker å vinne OL-gullet over Wimbledon. Nadal vant OL-gull i single i Beijing i 2008. I Rio i 2016 ble det seier i doubleturneringen sammen med Marc Lopez. – OL-gull er det største i idretten. Du får ofte bare ett eller to forsøk, sier Nadal. (NTB)
Tidspunkt: 13-06-2024 - Kl.08:11 - Kilde: NRK - Info


34. Superduoen bekreftet til Paris-OL
Doubleturneringen i tennis i OL får selskap av det som vil bli en fryktet spansk duo: Legenden Rafael Nadal (38) og stjerneskuddet Carlos Alcaraz (21). Det bekreftet det spanske tennisforbundet onsdag. 21 år gamle Alcaraz vant Grand Slam-turneringen Roland-Garros for tre dager siden. OL-turneringen spilles på samme anlegg i Paris. Og i Paris har Nadal gode minner. Best av alle, faktisk. Ingen andre har vunnet like mange kamper som ham på rødgrusen i Roland-Garros. Spanjolen står med 14 titler der. Nadal vant OL-gull i Beijing i 2008. I Rio de Janeiro i 2016 vant han gull i double (med Marc López). (NTB)
Tidspunkt: 12-06-2024 - Kl.13:58 - Kilde: NRK - Info


35. Ruud beholder 7.-plassen på ATP-rankingen med et nødskrik
Kun 30 poeng skiller Casper Ruud og Hubert Hurkacz på 7.- og 8.-plass på verdensrankingen i tennis. Danske Holger Rune har ikke vært svakere på halvannet år. Rune røk ut av årets Roland-Garros i 4. runde, og den danske 21-åringen mistet dermed 160 poeng på ATP-rankingen. På den ferske listen er unggutten passert av både Tommy Paul og Ben Shelton. Dansken har ikke vært så langt nede på rankingen siden 31. oktober 2022. Ruud står bokført med 4025 poeng og beholder på sin side 7.-plassen, men polske Hurkacz følger like bak med 3995 poeng. Også australieren Alex de Minaur kapper innpå Ruud. Han har 3845 poeng. (NTB)
Tidspunkt: 10-06-2024 - Kl.04:34 - Kilde: NRK - Info


36. Carlos Alcaraz vant Roland-Garros for første gang etter thriller
Med finaleseier i søndagens Roland-Garros-finale mot Alexander Zverev er Carlos Alacaraz den yngste noen sinne til å vinne en Grand Slam på tre forskjellige underlag. Den første tittelen kom på «hard court» i US open-finalen mot Casper Ruud i 2022. Deretter beseiret supertalentet, tennishistoriens mestvinnende, Novak Djokovic på gress i Wimbledon-finalen i 2023. Og etter søndagens grus-seier i Paris kan han skilte med at han behersker alle underlag, og det i kun en alder av 21 år og en måned. Tyske Alexander Zverev jaket i kveld sin første Grand Slam-tittel, men allerede i første sett fikk han det tøft mot Carlos Alcaraz som åpnet sterkt. Med god variasjon i tennisen tok spanjolen det første settet 6-3. I andre sett var Zverev derimot langt mer selvsikker, og etter å ha vunnet fem strake «game» hentet han inn Alcaraz sin ledelse med overbevisende sifre, 6-2. I tredje sett ble det en real thriller hvor Alacaraz spilte seg fort til ledelsen 5-2. Men i det man trodde finalen gikk i spanjolens retning, snudde Zverev stillingen, og tok det tredje settet utrolige, 7-5. I fjerde sett ble det tydelig at kampen skulle gå til fem sett, og Alcaraz tok det fjerde settet overbevisende 6-1. I det femte og avgjørende fulgte Alcaraz opp det fjerde settet, og viste med sifrene 6-2, og 3-2 i sett, hvem som var turneringens beste spiller. Historisk sett er dette den første finalen i Roland Garros som går uten en av de tre store, Rafael Nadal, Novak Djokovic og Roger Federer, siden 2004. Alacaraz sitt tennisidol Rafael Nadal nådde ikke lengre enn første runde i årets turnering, hvor han ble slått ut av nettopp Zverev. Alexander Zverev har fortsatt ingen Grand Slam-titler å skilte med, men om under 50 dager får han muligheten til å revansjere seg på grusen i Paris når han skal forsvare OL-tittelen sin fra Tokyo i 2021.
Tidspunkt: 09-06-2024 - Kl.17:31 - Kilde: NRK - Info


37. Swiatek til topps i Paris - tok sin femte Grand Slam-tittel
Tennisener Iga Swiatek kunne lørdag juble for sin tredje strake tittel i Grand Slam-turneringen Roland-Garros. Italienske Jasmine Paolini ble knust i finalen. Polske Swiatek brukte litt over én time på å avgjøre finalen i strake sett. Hun vant med sifrene 6-2, 6-1. 23 år gamle Swiatek har fortsatt til gode å tape en Grand Slam-finale i single. Hun har vunnet Roland-Garros fire ganger siden 2020, og hun ble US Open-mester i 2022. 28 år gamle Paolini spilte lørdag Roland-Garros-finale som første italiener siden Sara Errani var der i 2012, men Italia må fortsatt vente på sin første seier siden 2010. Den gang gikk Francesca Schiavone til topps. (NTB)
Tidspunkt: 08-06-2024 - Kl.15:16 - Kilde: NRK - Info


38. Budkov Kjær vant dobbelturneringen for junior i Paris
Nicolai Budkov Kjær (17) og hans makker Joel Schwärtzler gikk helt til topps i doubleturneringen for juniorer i Roland-Garros. Kjær og østerrikske Schwärtzler vant med settsifrene 6-4, 7-6 mot italienske Federico Cina og japanske Rei Sakamoto. Etter at Kjær hadde servet inn seieren i det første settet, fikk motstanderne en strålende start på det andre settet som de ledet 5-0. Så våknet den norsk-østerrikske duoen. De kjempet seg på sterkt vis tilbake til 5-5, og da det sto 6-6 måtte settet avgjøres i tiebreak. Der vant Kjær og Schwärtzeler 7-3 og sikret turneringsseieren. Lørdagens finale var mellom de to topprangerte lagene i dobbelturneringen, der Kjær og Schwärtzler var førsteseedet. (NTB)
Tidspunkt: 08-06-2024 - Kl.14:40 - Kilde: NRK - Info


39. Alcaraz til sin første finale i Roland-Garros – kan møte Ruud
Etter over fire timer og fem sett på grusen i Paris, var det Carlos Alcaraz som kjempet seg til finale i Roland-Garros. Den spanske 21-åringen vant med settsifrene 2-6, 6-3, 3-6, 6-4, -- mot italienske Jannik Sinner. Det er Alcaraz´ første finale i grusturneringen i Paris. – Du må finne gleden i å lide. Det er nøkkelen. Enda mer her på grus i Roland-Garros. Fire timer lang kamp, fem sett ... du må kjempe, du må lide, sa Alcaraz etter seieren. Om det var hans tøffeste kamp i karrieren svarte han: – Sannsynligvis. En av de tøffeste kampene jeg har spilt. Semifinalemotstander Sinner fikk en meget god start da han tok første sett 6-2, men derfra og ut bølget kampen frem og tilbake. Sinner tok også grep fra start i det andre settet, men et par sterke games fra Alcaraz snudde settet som til slutt endte 6-3 i favør spanjolen. Deretter gikk annethvert sett til hver. Alcaraz startet bra i det tredje settet, før Sinner jobbet seg tilbake i kampen og til slutt tok det tredje settet 6-3. Fjerde sett ble jevnt mellom de to tennisstjernene, men da det til slutt endte i Alcaraz´ favør 6-4, var det duket for et femte og avgjørende sett. I det siste settet kom Sinner seg aldri foran. Alcaraz startet med å ta tre games på rappen og så ut til å ha overtaket, men Sinner hang med så godt han kunne. Alcaraz gikk opp til 5-2 før Sinner økte til 5-3, men etter den gode starten hadde spanjolen nok en sjanse til å ta det siste gamet som trengtes. Det ble et tett og jevnt game, men Alcaraz vant settet 6-3 og er klar for finale. Hvem som møter ham i finalen avgjøres i den påfølgende kampen i Paris, når Casper Ruud møter Alexander Zverev i den andre semifinalen.
Tidspunkt: 07-06-2024 - Kl.16:49 - Kilde: NRK - Info


40. Nicolai Budkov Kjær klar for Roland-Garros-finale etter ellevill snuoperasjon
Nicolai Budkov Kjær og hans makker Joel Schwärtzler er klare for finalen av doubleturneringen for juniorer i Roland-Garros. Seieren kom mot Timofei Derepasko og Amir Omarkhanov med sifrene 4-6, 6-2, 11-9. I finalen møter de vinneren av oppgjøret mellom den amerikansk-tyske duoen Alexander Razeghi og Max Schoenhaus og Federico Cina og Rei Sakamoto fra henholdsvis Italia og Japan. De møtes senere fredag kveld. Budkov Kjær og Schärzler fikk en tung start på kampen da de ble brutt i sitt femte servegame og tapte det første settet 4-6. De slo imidlertid knallhardt tilbake i andre sett, hvor de brøt motstanderne sine to ganger og sikret 6-2-seier. Dermed måtte kampen ut i et tredje sett, som ble spilt i et tiebreak-format hvor det var førstemann til ti poeng. Tiebreak-settet ble en thriller av de sjeldne, hvor Budkov Kjær og Schärzler kom tidlig under, før de til slutt snudde til 11-9-seier. Sist helg fikk Budkov Kjær en tung start på Roland-Garros ved å ryke ut i første runde av mennenes juniorturnering i single. Den 3.-seedede nordmannen ble slått 6-1, 6-3 av kvalifiseringsspilleren Henry Bernet fra Sveits. (NTB)
Tidspunkt: 07-06-2024 - Kl.15:33 - Kilde: NRK - Info


41. Ruud-motstander har inngått forlik i voldssak
Voldssaken mot tennisstjernen Alexander Zverev er droppet etter at partene har inngått forlik, skriver AFP. Zverev, som møter Casper Ruud i semifinalen i Roland-Garros fredag, fikk i 2023 en bot på rundt 5 millioner kroner for fysisk vold mot kjæresten. Tyskeren nektet å godta boten og saken havnet dermed i retten. Nå har partene kommet til enighet om et forlik, skriver flere medier. (NTB)
Tidspunkt: 07-06-2024 - Kl.08:42 - Kilde: NRK - Info


42. Ruud før semifinalen i Paris: – En spesiell situasjon
Casper Ruud fikk ufrivillig tre dagers kampfri i Roland-Garros, da kvartfinalemotstander Novak Djokovic måtte trekke seg på grunn av en kneskade. – Det har vært en litt spesiell situasjon de siste dagene. Walkover i kvartfinalen er ikke noe man forventer i en Grand Slam, men dessverre er skader en del av idretten, sier nordmannen før fredagens semifinalemøte med Alexander Zverev. Som for ett år siden står Alexander Zverev mellom Ruud og nok en finale på rødgrusen i Paris. I fjor ble tyskeren slått klart i tre sett. Og i det siste har den tyske OL-mesteren hevet seg markant. – Det blir tøft mot Zverev. Han har vært god i hele år og kommet seg tilbake som en av de fem beste i verden. I fjor klarte jeg meg bra mot ham, så jeg skal se litt tilbake på hva som funket og hva jeg kan ta med meg av spill og taktikk til denne kampen, sier Ruud til NTB. For tredje år på rad kan Ruud bli å se i Roland-Garros-finalen. Den andre semifinalen er mellom italieneren Jannik Sinner og spanske Carlos Alcaraz. (NTB)
Tidspunkt: 07-06-2024 - Kl.05:10 - Kilde: NRK - Info


43. Zverev klar for semifinale – møter Ruud
Alexander Zverev slo Alex de Minaur i kvartfinalen av Roland Garros, og møter Casper Ruud i semifinalen. Dermed blir det de to som skal kjempe om å nå finalen i den tradisjonsrike turneringen. Jannik Sinner og Carlos Alcaraz møtes i den andre semifinalen.
Tidspunkt: 05-06-2024 - Kl.21:34 - Kilde: NRK - Info


44. Ingen Roland Garros-finale for Eikeri
Ulrikke Eikeri og makker Maximo Gonzalez røk ut i semifinalen av Roland Garros. Eikeri og Gonzalez deltar i partennis, og vant første sett 7–6 (7–2). Så ble det to strake tap og 1-2 tap i sett mot tyske Laura Siegemund og franske Edouard Roger-Vasselin i semifinalen. Dermed er Eikeri og Gonzalez ute.
Tidspunkt: 05-06-2024 - Kl.18:39 - Kilde: NRK - Info


45. Ulrikke Eikeri til semifinale i mixed double i Roland-Garros
Ulrike Eikeri og argentinske Maximo Gonzalez vendte til seier og er klare for semifinale i mixed double i Roland-Garros. De møtte japanske Miyu Kato og tyske Tim Pütz og fikk hard medfart i første sett, men kom tilbake og avgjorde kampen i supertiebreak. Sifrene ble 1-6, 7-5, 10-8. Kampen på Simonne-Mathieu-banen varte en time og 17 minutter.
Tidspunkt: 04-06-2024 - Kl.16:14 - Kilde: NRK - Info


46. Djokovic trekker seg fra Roland-Garros - Ruud til semifinale
Turneringen melder at Djokovic har trukket seg på X. Djokovic skulle etter planen møte Ruud til kvartfinale onsdag. Nå går istedenfor Ruud direkte til semifinale.
Tidspunkt: 04-06-2024 - Kl.14:53 - Kilde: NRK - Info


47. Ulrike Eikeri og makkeren utslått av kvinnenes doubleturnering i Roland-Garros
Ulrike Eikeri og estiske Ingrid Neel kom til kort mot den russiske duoen Vera Zvonareva og Mirra Andrejeva i 3. runde i Roland-Garros-turneringen i tennis tirsdag. Kampen endte 6-3, 6-2 i favør av Zvonareva og Andrejeva. Eikeri og Neel innledet jakten på en gjev kvartfinalebillett i Paris godt og ledet det første settet 3-1 etter å ha brutt motstanderens serve i det fjerde gamet. Deretter gikk imidlertid mye galt. Zvonareva og Andrejeva snudde 1-3 til settseier 6-3 etter å ha tvunget fram ikke mindre enn tre strake servebrudd. Sett nummer to fortsatte på samme måte. Der havnet Eikeri og Neel tidlig under press og måtte til slutt se sine motstandere storme til kvartfinale med 6-2 i settet. Duoen Zvonareva og Andrejeva kan skilte med en solid kombinasjon av ungdommelig pågangsmot og rutine. Førstnevnte er 39 år, mens Andrejeva kun er 17. (NTB)
Tidspunkt: 04-06-2024 - Kl.12:27 - Kilde: NRK - Info


48. Holger Rune ute etter tennisthriller i Paris
Etter fem sett røk danske Holger Rune for Alexander Zverev og misset kvartfinalen i årets Roland-Garros-turnering i tennis. Først klokken 01:40 var maratonkampen i Paris over. Zverev vant med sifrene 4-6, 6-1, 5-7, 7-6 (7-2), 6-2. Spillet på hovedbanen Philippe-Chatrier varte i fire timer og elleve minutter. 21-åringen holdt et høyt nivå gjennom store deler av kampen. Det samme gjorde Zverev, og tyskeren har nå vunnet alle sine ti siste kamper. I fjerde sett hadde Rune muligheten til å avgjøre duellen i tiebreak, men der var Zverev hakket for sterk. Han hadde også mer krefter i siste sett. Zverev skal opp mot australske Alex de Minaur i kvartfinalen. Vinneren møter enten Casper Ruud eller regjerende mester Novak Djokovic til kamp om finalebillett. (©NTB)
Tidspunkt: 04-06-2024 - Kl.05:35 - Kilde: NRK - Info


49. Djokovic bekrefter usikkerhet og skade foran revansjeduell med Ruud
Novak Djokovic innrømmer at han slet med en kneskade da han sikret seg kvartfnalespill mot Casper Ruud i Roland-Garros-turneringen mandag. Den suverene serberen uttalte seg om skaden i intervjuer etter den kraftkrevende seieren mot 23.-seedede Francisco Cerundolo mandag. Det ble en thriller av en kamp etter at Djokovic var kraftig på defensiven ved flere anledninger. – Jeg fikk en kneskade. Jeg får se når kroppen blir kaldere. Særlig i det femte settet slo veldig sterke betennelsesdempende medikamenter inn og tillot at jeg spilte nesten uten smerter. I to sett kunne jeg imidlertid ikke spille så mye, sa serberen. – Dette er en helt ny skade for meg, så la oss se hvordan ting er når kneet blir kaldere, la han til. (NTB)
Tidspunkt: 03-06-2024 - Kl.20:52 - Kilde: NRK - Info


50. Ruud klar for kvartfinale i Roland-Garros: Møter Djokovic
Casper Ruud har tatt seg til finalen på grusen i Grand Slam-turneringen Roland-Garros, også kjent som French Open, de to siste årene. Nå har han igjen stø kurs mot et nytt toppresultat i den prestistjefylte turneringen. I åttedelsfinalen mot amerikanske Taylor Fritz (nummer tolv i verden) mandag kveld vant Ruud til slutt 3-1 i sett. – Det var ekstremt vanskelig, sier Ruud i et intervju vist på Eurosport like etter kampslutt. Nordmannen vant åpningssettet etter et tiebreak. Fritz ledet både 4-0 og 5-1 tidlig i tiebreaket, men Ruud snudde mesterlig og vant tiebreaket 8-6. Fritz vant det andre settet 6-3, men deretter handlet det meste om Ruud. Nordmannen vant de siste to settene 6-4, 6-2 og er dermed klar for kvartfinale. Der venter verdensener Novak Djokovic. – Jeg skal spille kvartfinale om et par dager mot Novak. Jeg har ingenting å tape, så jeg skal prøve å nyte det, sier Ruud. Ruud slo Djokovic da de to sist møttes i Monte-Carlo Masters for en drøy måned siden. De to møttes også i finalen i Roland-Garros i fjor, en kamp som Djokovic da vant i tre strake sett. Totalt har Djokovic vunnet fem av de seks kampene mellom de to.
Tidspunkt: 03-06-2024 - Kl.20:19 - Kilde: NRK - Info


51. Historisk Djokovic slet seg til seier - kan møte Ruud i kvartfinalen
Novak Djokovic slo argentiske Francisco Cerúndolo 3-2 i sett i fjerde runde i Roland-Garros mandag kveld. I en intens og nervepirrende kamp var det Djokovic som vant første sett overlegent, 6-1, før Cerúndolo slo tilbake og vant de to neste settene 7-5, 6-3. Djokovic våknet igjen til live i fjerde sett og vant det 7-5. I det femte settet var det lengste jevnt, men Djokovic viste seg som den sterkeste i avslutningen og vant til slutt 6-3. Seieren var Djokovics 370. seier i en enkeltkamp i en Grand Slam-turnering. Med det er han historisk som den mannlige single-spilleren med flest seirer i historien, én mer enn Roger Federer. I kvartfinalen møter verdensener Djokovic vinner av kampen mellom Casper Ruud og Taylor Fritz. Ruud vant der første sett, mens Fritz vant det andre. Kampen pågår.
Tidspunkt: 03-06-2024 - Kl.18:55 - Kilde: NRK - Info


52. Djokovic kritisk til Roland-Garros-arrangøren: – Helt på grensen fysisk
Verdensener Novak Djokovic måtte gjennom en kraftanstrengelse av de sjeldne da han tok seg videre til 4. runde i Roland-Garros. Det fikk serberen til å stusse. Først klokken 22.45 norsk tid lørdag kom 3.-rundekampen mot italienske Lorenzo Musetti i gang. Oppgjøret, som ble avgjort over fem sett, var ikke ferdigspilt før like etter klokken 3 natt til søndag. – Jeg ønsker ikke å ta del i debatten, men jeg mener at visse ting kunne vært håndtert annerledes. Det har en viss sjarm å vinne en kamp klokken tre på natta, dersom det var den siste i turneringen. Det var det ikke, sa Djokovic ifølge nyhetsbyrået AFP. Flere av de store kanonene, deriblant Djokovic, Alexander Zverev og Daniil Medvedev, måtte grave dypt i sine kamper i 3. runde. Verdenssekser Andrej Rublev forsvant ut. – Fysisk var jeg helt på grensen. Når du er involvert i ballvekslinger på mer enn 20 slag klokken to om natten … Hvem spiller kamp da? Vi spiller mange kamper på det tidspunktet gjennom livet. Forholdene var meget tunge, og det var veldig kaldt, fortsatte verdenseneren. Serberen tok seg til slutt forbi Musetti med settsifrene 7-5, 6-7 (6-8), 2-6, 6-3, 6-0. I 4. runde skal Djokovic opp mot argentineren Francisco Cerundolo. Skulle han ta seg til kvartfinale, kan Casper Ruud være motstander. (NTB)
Tidspunkt: 03-06-2024 - Kl.05:53 - Kilde: NRK - Info


53. Eikeri videre i Roland-Garros for andre gang på én dag
Ulrikke Eikreri tok seg søndag kveld videre i partennisturneringen i Roland-Garros. Det skjedde bare timer etter at hun tok seg videre i kvinnedobbel. I partennis spiller Eikrei sammen med argentineren Maximo Gonzalez. De møtte Aldila Sutjiadi fra Indonesia og Jackson Withrow fra USA. Kampbildet ble ganske likt det som som var i Eikeris første seier for dagen i kvinnedobbel sammen med nederlandske Arantxa Rus. Nok en gang ble det 2-1 i sett til Eikeri og hennes makker. Denne gangen med settsifrene 7-5, 1-6, 10-7. (NTB)
Tidspunkt: 02-06-2024 - Kl.19:08 - Kilde: NRK - Info


54. Brutal oppvisning av Swiatek i Roland-Garros
Iga Swiatek trappet opp jakten på sin tredje strake Roland-Garros-tittel med en brutal utklassing av Anastasia Potapova søndag. Den polske verdenseneren brukte bare 40 minutter på å vinne 6-0, 6-0 over sin useedede russiske motstander. – Det gikk ganske raskt, sa Swiatek, som tapte bare ti poeng i den korteste fullførte kamp i sin karriere. – Jeg var veldig fokusert og i sonen. Jeg så ikke på resultattavla, jeg konsentrerte meg bare om spillet, sa hun. Swiatek måtte avverge en matchball mot Naomi Osaka i 2. runde, men søndag var hun knusende overlegen. I åttedelsfinalen møter hun Wimbledon-mester Marketa Vondrousova, som slo ut serbiske Olga Danilovic i strake sett. (©NTB)
Tidspunkt: 02-06-2024 - Kl.18:39 - Kilde: NRK - Info


55. Budkov Kjær rett ut i juniorturneringen i Roland-Garros
Nicolai Budkov Kjær var regnet blant favorittene i juniorturnering i Roland-Garros, men lørdag røk han ut allerede i første runde. Den 3.-seedede nordmannen ble slått 6-1, 6-3 av kvalifiseringsspilleren Henry Bernet fra Sveits i en kamp som varte i en time og fem minutter. 17-årige Kjær er nummer fire på ITFs verdensranking for junior og har som et av sine mål for året å vinne juniorklassen i en Grand Slam-turnering. I januar tok han seg til semifinale i Australian Open. Kjær skal også delta i doubleturneringen for junior. Der spiller han sammen med østerrikeren Joel Schwärzler toppseedet. (NTB)
Tidspunkt: 02-06-2024 - Kl.16:28 - Kilde: NRK - Info


56. Eikeri/Neel avanserte i Roland-Garros
Ulrikke Eikeri og Ingrid Neel er videre til 3. runde i doubleturneringen i Roland-Garros-turneringen i tennis. Norske Eikeri og makkeren fra Estland slo ut russiske Anna Blinkova og nederlandske Arantxa Rus med 2-1 i sett (6-3, 1-6, 6-4) søndag. Eikeri og Neel tok det første settet enkelt med 6-3, men i det andre settet ble de mer eller mindre utspilt og tapte 1-6. Det tredje settet ble det mest spennende. Det åpnet med et seigt første game der Eikeri og estiske Neel til slutt gikk seirende ut. Deretter fulte duellentantene hverandre fram til 4-4, før Eikeri og Neel brøt til 5-4 og servet det hele hjem med 6-4. (NTB)
Tidspunkt: 02-06-2024 - Kl.12:14 - Kilde: NRK - Info


57. Roland-Garros: Djokovic videre etter tidenes seneste kamp
Verdensener Novak Djokovic trengte fire og en halv time på å slå Lorenzo Musetti fra Italia i tredje runde av Roland-Garros-turneringen. Kampen var ikke bare av maratontypen, men også den som har vart til lengst på natt i turneringens historie. Først noe etter klokka 3 natt til søndag kunne Djokovic innkassere seieren. Casper Ruud gikk tidligere videre i turneringen. Vinner begge neste kamp møte de i kvartfinalen. (NTB)
Tidspunkt: 02-06-2024 - Kl.01:49 - Kilde: NRK - Info


58. Ruud vant – til åttedelsfinale i Roland-Garros
Casper Ruud vant over Etcheverry og egen frustrasjon, og er dermed videre til åttedelsfinale i Roland-Garros. Casper Ruud slet med serven og irriterte seg over grus på ballene, men han viste klasse da det gjaldt og slo Tomas Etcheverry i fire sett i Roland-Garros. Neste motstander blir amerikanske Taylor Fritz, som er nummer 12 på ATP-rankingen. Vinner Ruud også den kampen, ligger det an til å bli kvartfinale mot verdensener Novak Djokovic. (NTB)
Tidspunkt: 01-06-2024 - Kl.22:51 - Kilde: NRK - Info


59. Rasende Rubljov røk ut av Roland-Garros
En frustrert Andrej Rubljov tapte mot Matteo Arnaldi i 3. runde av tennisturneringen Roland-Garros fredag. Verdenssekseren risikerer å falle flere plasser på rankingen. Ved neste oppdatering av rankingen vil Rubljov stå bokført med 4810 poeng. Hele seks spillere som ligger bak ham, deriblant Casper Ruud, har muligheten til å ta ham igjen med suksess i Paris. Rubljov tapte fredagens kamp mot Arnaldi med settsifrene 6-7 (6-8), 2-6, 4-6. Sistnevnte skal opp mot enten Zhang Zhizhen eller Stefanos Tsitsipas i 4. runde. Rubljov har variert mye i prestasjonene denne sesongen, men russeren gikk til topps i Masters 1000-turneringen i Madrid for under en måned siden. Underveis i fredagens kamp lot han frustrasjonen gå utover racketen ved flere anledninger. Lørdag kveld skal Casper Ruud i aksjon i 3. runde av grusturneringen i Paris. Nordmannen har så langt tatt seg forbi Felipe Meligeni Alves og Alejandro Davidovich Fokina. (NTB)
Tidspunkt: 31-05-2024 - Kl.17:44 - Kilde: NRK - Info


60. Ulrikke Eikeri videre i doubleturneringen i Roland-Garros
Tennisspilleren Ulrikke Eikeri og hennes estiske makker Ingrid Neel hadde ingen problemer med å ta seg videre fra 1. runde i Roland-Garros-turneringen fredag. Eikeri og Neel er 13.-seedet i doubleturneringen i Paris. Duellen mot ungarske Anna Bondar og belgiske Greet Minnen endte med sifrene 6-3, 6-2. I 2. runde møter de duoen Anna Blinkova/Arantxa Rus.
Tidspunkt: 31-05-2024 - Kl.14:57 - Kilde: NRK - Info


61. Ruud før krevende møte i Paris: – Jeg skal jobbe med noen småting
Han heter Tomas Etcheverry, og Ruud har kommet seirende ut av de to foregående og tette møtene med argentineren, som er ranket som nummer 29 i verden. Torsdag kveld kjempet Ruud seg videre femsettskampen mot spanjolen Alejandro Davidovich-Fokini i 2. rundekampen i Roland-Garros. Kampen varte i 4 timer og 9 minutter. – Jeg får en treningsdag i morgen (fredag), der jeg skal forsøke å jobbe med noen småting og forhåpentligvis finne storformen, sier Ruud til NTB. Han erkjenner at kampen mot den jevngamle argentineren blir vanskelig. – Han har tatt voldsomme steg på få år og blitt en veldig god og etablert spiller. Vi hadde en tøff kamp i Barcelona tidligere i år, en kamp jeg heldigvis vant. Jeg får ha den litt i bakhodet. Ruud var tydelig sliten etter torsdagens oppgjør. – Når du går rundt en hel dag og ikke vet når du skal spille, er det litt vanskelig å vite når man skal spise og når man skal varme opp, sier Ruud. Det har vært mye regn i Paris de siste dagene og mange avbrudd og utsettelser. Ruuds kamp ble til slutt flyttet til en bane med tak. Ruud og Tomas Etcheverry spiller sin 3. rundekamp i Paris lørdag. (NTB)
Tidspunkt: 31-05-2024 - Kl.07:21 - Kilde: NRK - Info


62. Rune videre etter drama i Paris – vant femsetter mot Cobolli
Danske Holger Rune var suveren i to sett, men måtte slite for å ta hjem det femte og avgjørende sett mot italienske Flavio Cobolli i Roland-Garros-turneringen. 2.-rundekampen endte 6-4, 6-3, 3-6, 3-6 og 7-6 (10-7) i danskens favør etter nesten fire timer.
Tidspunkt: 30-05-2024 - Kl.23:46 - Kilde: NRK - Info


63. Casper Ruud til 3. runde i Roland-Garros etter maratonkamp mot Alejandro Davidovich-Fokina
Casper Ruud fikk det tidvis tøft mot Alejandro Davidovich-Fokina, men var best da det gjaldt og fikk spanjolen forbanna i det avgjørende settet. Ruud kunne til slutt juble for at han er én av 32 igjen i turneringen med sifrene 7-6 (7-5), 1-6, 6-3, 4-6, 6-3. Avgjørelsen kom da Ruud brøt Davidovich-Fokina i det fjerde gamet. Spanjolen svarte med å slenge racketen i bakken. Intensiteten på stadion økte for hvert game som gikk nærmere en avgjørelse. Ruud beholdt kontrollen og vant. – Han er så skarp. Jeg synes han skrur opp tempoet et lite hakk i forehandene utover i femte (sett), sa Discoverys kommentator Ola Bentzen. – Det krever mye selvtillit å banke på i sånne situasjoner med så mye press, la han til. Nå venter vinneren av Tomas Etcheverry fra Argentina (29 i verden) og franske Arthur Rinderknech (69) i 3. runde. Novak Djokovic er også videre og er potensiell motstander for Ruud i kvartfinalen. Nordmannen er på jakt etter å nå finalen i Roland-Garros for tredje år på rad.
Tidspunkt: 30-05-2024 - Kl.23:46 - Kilde: NRK - Info


64. Ruuds kamp i Paris flyttet innendørs
Casper Ruuds kamp i 2. runde av Roland-Garros er flyttet til arenaen Suzanne-Lenglen som har tak. Kampstart er klokken 18.45. Det opplyser far og trener Christian Ruud til NTB. Motstander for Ruud er spanske Alejandro Davidovich-Fokina. Oppgjøret skulle i utgangspunktet bli spilt på Simone Mathieu-arenaen utendørs. Regn har preget innledningen av Grand Slam-turneringen i den franske hovedstaden. Flere kamper er flyttet på, og også torsdag har kamper blitt utsatt.
Tidspunkt: 30-05-2024 - Kl.18:12 - Kilde: NRK - Info


65. Eikeris Roland-Garros-åpning må vente – regnvær preger turneringen
Regntrøbbel i Paris sørger for at Ulrikke Eikeris 1.-rundekamp i double i Roland-Garros ikke kan spilles onsdag. Eikeri deltar i Grand Slam-turneringen sammen med sin estiske makker Ingrid Neel. På motsatt side i 1.-rundeduellen står ungarske Anna Bondar og belgiske Greet Minnen, men den kampen er utsatt til torsdag. Mye regn har preget starten på den ikoniske grusturneringen i den franske hovedstaden. Eikeri og Neel vant i september WTA500-turneringen i Tokyo. Eikeri står med i alt tre doubletitler på WTA-touren. Eikeri spilte seg i 2022 til 3. runde i Australian Open sammen med spanske Alisona Bolsova, noe som er karrierebeste for henne i kvinnedouble i Grand Slam. Senere samme år tok Eikeri og mixed doubles-makkeren Joran Vliegen (Belgia) seg til en historisk finale i Roland-Garros, der det ble tap. Casper Ruud spiller 2. runde i singleturneringen torsdag. (NTB)
Tidspunkt: 29-05-2024 - Kl.15:43 - Kilde: NRK - Info


66. Casper Ruud slapp unna regnkaos i Paris – enkelt videre i Roland-Garros
Casper Ruud Ruud (25) fikk en behagelig vei til 2. runde i Grand Slam-turneringen Roland-Garros tirsdag. Felipe Meligeni Alves (26) ble slått i strake sett. Ruud avanserte med sifrene 6-3, 6-4, 6-3. I kampens siste game vartet Ruud blant annet opp med et slag mellom egne bein og en stoppball motstanderen var sjanseløs på å nå. Etter en time og 55 minutter var han videre til 2. runde. Der venter vinneren av oppgjøret mellom Valentin Vacherot og Alejandro Davidovich-Fokina for Ruud. Deres kamp er en av mange som er forsinket av regn. Mange av tennisstjernene har måttet smøre seg med tålmodighet tirsdag på grunn av regnværet i Paris. Det slapp Ruud, for hans kamp gikk på Philippe-Chatrier-banen. Der er det tak, og kampen startet da den skulle. – Det føles flott å være tilbake her. Dette er en fantastisk bane med fantastiske fans, og jeg føler meg velkommen her, sa Ruud til applaus fra tribunene. Ruud har tatt seg til finalen i Paris to år på rad og har mange poeng å forsvare på ATP-rankingen. Han har tre Grand Slam-finaler på CV-en. Alle har endt med tap. (©NTB)
Tidspunkt: 28-05-2024 - Kl.17:30 - Kilde: NRK - Info


67. Nadal slått ut i første runde i Roland-Garros: – Vet ikke om det er siste gang
Gruskongen Rafael Nadal har vunnet Grand Slam-turneringen Roland-Garros, også kjent som French Open, hele 14 ganger. Kun fire ganger tidligere på 18 deltakelser har han ikke vunnet, grunnet tre tap (i fjerde runde i 2009, i kvartfinalen i 2015 og i semifinalen i 2021) og at han trakk seg før tredje runde i 2016. Etter at Nadal sto over turneringen med skade i fjor, røk han i år ut i første runde etter tre intense sett mot tyske Alexander Zverev. Nadal har slitt stort med skader de siste årene og ikke vist seg fra sitt vante toppnivå denne sesongen. 37-åringen er for øyeblikket rangert som nummer 275 i verden. Zverev vant kampen 6-3, 7-6, 6-3. – Jeg vet ærlig talt ikke om det er siste gang jeg står her foran alle dere. Jeg vet helt ærlig talt ikke, sier Nadal til arrangøren like etter tapet. Der sier han også at han håper å være tilbake på grusen i Paris under OL i sommer. Nadal står med utrolige 112 seirer i enkeltkamper og kun fire tap over de 19 utgavene av Roland-Garros han har spilt.
Tidspunkt: 27-05-2024 - Kl.19:17 - Kilde: NRK - Info


68. Ruud fortsetter å håve inn millioner
Med finaleplass i prestisjetunge Roland-Garros vil Casper Ruud allerede ha tjent mer penger denne sesongen enn det han gjorde i løpet av hele fjorårssesongen. Dagen før nordmannen går i gang i storturneringen i Paris, har han tjent om lag 2,43 millioner dollar. Finaleplass i Roland-Garros vil bety ytterligere 1,2 millioner dollar. Det vil ta nordmannen opp i 3,5 millioner, snaue 400.000 mer enn det som var tilfelle for hele fjoråret. Det blir sjette gang Ruud setter føttene sine på grusen i den første runden i Paris. De fire første årene endte det med 2. runde og 3. runde (tre ganger). De to siste årene har han tatt seg til finalen. Ruud har tidvis demonstrert stjernetakter i årets sesong. I februar tok han seg til to strake finaler i Mexico, før han i Masters-turneringen i Indian Wells nådde kvartfinalen. I begynnelsen av april nådde han finale i Masters-turneringen i Monte-Carlo, der blant andre Djokovic ble beseiret på veien. Finaletapet mot Stefanos Tsitsipas ble revansjert i Barcelona en uke senere. For få dager siden gikk han til topps i Genéve. Øverst på inntjeningstoppen denne sesongen har Jannik Sinner en solid luke til sine konkurrenter. Den italienske verdenstoeren har tjent 4,46 millioner euro, mye av det takket være finaletriumfen i Australian Open. (NTB)
Tidspunkt: 27-05-2024 - Kl.08:10 - Kilde: NRK - Info


69. Ruud til finale – spilles om noen timer
Casper Ruud vant semifinalen i ATP 250-turneringen i Genève etter en spesiell kamp i Sveits mot italienske Flavio Cobolli. Dermed er han klar for finalen, som spilles senere i dag. – Det var veldig vanskelig. Jeg var et poeng fra å tape, sier Ruud til arrangøren rett etter kampen. Han mente seieren var bra for selvtilliten og så frem mot finalen om noen timer. – Jeg skal bare ta en dusj, slappe av og ta en lunsj, så skal jeg varme opp til kampen. sier Ruud. Dermed er situasjonen at dobbeltkampen lørdag spilles dagen før French Open, også kjent som Roland Garros, drar i gang søndag. Og det skjer etter at han har vært gjennom flere tøffe kamper i turneringen. Også semifinalen ble et tøft oppgjør. I første sett tapte nordmannen 1-6, før han slo kraftig tilbake med 6–1 i andre sett. I tredje sett var spillerne langt jevnere. Til slutt gikk Ruud seirende ut etter tiebreak (7–4) i det avgjørende settet. Det var uvær fredag kveld som førte at Ruud nå ender opp med to kamper på samme dag, dagen før turneringen som er årets høydepunkt for Ruud spilles i gang. Semifinalen vekslet fra direkte svakt spill til meget sterk tennis av Ruud. – Comebacket viser at det ikke er noe styrt exit fra Casper hvor han ikke vil prioritere turneringen. Han vil vinne, påpekte TV 2s kommentator Sverre Krogh Sundbø underveis i tredje sett da kampen vippet. Til slutt dro Ruud i land seieren. Krogh Sundbø påpekte tidlig i kampen den utfordrende situasjonen med en potensiell dobbeltkamp, dagen før starten på årets høydepunkt for Ruud. To år på rad har Ruud gått til finalen i Paris. Det er ennå ikke klart om Ruud må spille sin 1. rundekamp søndag mandag eller tirsdag. Men Krogh Sundbø påpekte at arrangøren av French Open ofte ikke tar hensyn til at spillere har vært gjennom tøffe kamper rett i forkant av deres turnering, når de setter opp tidsskjemaet.
Tidspunkt: 25-05-2024 - Kl.13:12 - Kilde: NRK - Info


70. Ruud åpner Roland-Garros mot tsjekkisk stortalent
Casper Ruud skal opp mot tsjekkiske Jakub Mensik i første kamp av Grand Slam-turneringen Roland-Garros. 18 år gamle Mensik er nummer 76 på verdensranking, og med det den høyest rangerte spilleren under 19 år. Han har aldri møtt Ruud tidligere. Ruud er 7.-seedet i Roland-Garros. Alejandro Davidovich-Fokina blir trolig motstander i 2. runde om det blir seier for Ruud over Mensik. Han møter en kvalifiseringsspiller i 1. runde. Det blir sjette gang Ruud setter føttene sine på grusen i den første runden i Paris. De to siste årene har han tatt seg til finalen. Rafael Nadal har vunnet Roland-Garros rekordmange 14 ganger. Årets utgave blir 37-åringens siste, og han får en knalltøff kamp i 1. runde mot fjerdeseedede Alexander Zverev. 1. runde vil også inneholde en kamp mellom veteranene Andy Murray (37) og Stan Wawrinka (39). Kampene i den 1. runden spilles fra søndag 26. mai til tirsdag 28. mai. (NTB)
Tidspunkt: 23-05-2024 - Kl.16:45 - Kilde: NRK - Info


71. 6000 fulgte Nadals trening i Paris: – Må nyte det
Rafael Nadal spiller om kort tid sin siste Roland-Garros-turnering. Mange vil se den spanske tennisstjernen i aksjon før han legger racketen på hylla. Spanjolen har vunnet Grand Slam-turneringen hele 14 ganger. Selv om Nadal de siste årene har slitt stort med skader, er han full av håp før turneringsstart. – Jeg skal gi mitt beste. Og hvis 100 prosent ikke er nok til å vinne en kamp, skal jeg akseptere det. Men jeg går ikke på banen uten tro på at jeg kan klare det. Hvis det er 0,01 prosent sjanse skal jeg fortsatt gi det et forsøk, uttalte Nadal sist uke. Nyhetsbyrået AFP rapporterer at om lag 6000 personer var til stede på tribunene på hovedbanen under Nadals trening mandag. – Vi må nyte den tiden han har igjen på banen. Trolig vil ikke noe slikt skje igjen, sier Nadal-trener Carlos Moya. – Personlig pleier jeg aldri å være på tribunen før han kommer eller når han går av, men i år skal jeg gjøre et unntak for å få med meg all kjærligheten han får fra tilskuerne, fortsetter Moya. Nadal tok sin hittil siste tittel da han slo Casper Ruud i Roland-Garros-finalen i 2022. I fjor ble Novak Djokovic mester, også det med finaleseier over Ruud. (©NTB)
Tidspunkt: 22-05-2024 - Kl.07:25 - Kilde: NRK - Info


72. Fiasko for skadeplaget Casper Ruud i Roma
Det snudde fort for Casper Ruud i Roma. Etter 6-0 i det første settet ble det trøbbel for nordmannen som sviktet på grusen. Ruud tapte til slutt 2.-rundekampen med sifrene 6-0, 4-6, 4-6. De to første settene var som dag og natt for Ruud. 6-0 på en halvtime med Kecmanovic som fikk behandling for ryggtrøbbel, ble fulgt opp av at Ruud måtte inn i behandlingsrommet i sett nummer to. Nordmannen så ut til å strekke litt på korsryggen før han forlot grusen. – Han er ikke typen til å gå ut hvis det ikke er noe. Jeg tror nok han kjente noe, sa TV 2s ekspert Christer Francke. I det avgjørende settet endte det med tap, kun det fjerde på grus denne sesongen. Tapet var det første mot Kecmanovic på grus. Ruud og Kecmanovic kjenner hverandre godt. De har spilt flere doubleturneringer sammen, og de har også stått på hver sin side av nettet en rekke ganger. Ruud har tatt seg til semifinalen i Roma tre ganger. Han debuterte i turneringen i 2019 som kvalifiseringsspiller og tok seg til kvartfinalen. Alle fire tapene i storturneringen har vært mot en topp ti-spiller. Men i Roma i år sa det stopp for Ruud, som av mange ses på som den største vinnerkandidaten i Grand Slam-turneringen Roland-Garros senere i mai. (NTB)
Tidspunkt: 10-05-2024 - Kl.20:25 - Kilde: NRK - Info


73. Ruud-rival mister storturneringen i Roma
Carlos Alcaraz har en skade i armen og står over Masters1000-turneringen i italienske Roma til uken. Det opplyser den 20 år gamle verdenstreeren på X. – Jeg trenger hvile for å komme meg og kunne spille 100 prosent smertefritt, skriver han. Alcaraz er en av Casper Ruuds største konkurrenter på ATP-touren. Nordmannen røk for Felix Auger-Aliassime i Madrid tidligere denne uken. Ruuds plan framover er å spille i Roma før en mindre turnering i Sveits. Sesongens store mål nærmer seg: Grand Slam-turneringen Roland-Garros i slutten av måneden. (NTB)
Tidspunkt: 03-05-2024 - Kl.13:25 - Kilde: NRK - Info


74. Medvedev inn på profiltung skadeliste før Roland-Garros
Flere store tennisstjerner trøbler med skade før prestisjetunge Roland-Garros i slutten av mai. Russiske Daniil Medvedev er usikker på omfanget av egen skade. Verdensfireren måtte kaste inn håndkleet etter det første settet i torsdagens kvartfinale i Madrid Open. En trøblete hofte satte en stopper for russeren. – Jeg klarte ikke å sprinte, og jeg er litt usikker på om det var på grunn av krampe eller en strekk. Jeg spurte fysioen min om det var fare for å gjøre det noe verre. Han sa at det kunne bli verre om det er en strekk, men ikke om det bare er krampe, sa Medvedev etter kampen. I tillegg til Medvedev valgte også verdenstoer Jannik Sinner å trekke seg fra Madrid Open. Carlos Alcaraz returnerte nylig til tennisbanen etter å ha slitt med en skade i høyrearmen. Det er også knyttet usikkerhet til Novak Djokovic, som siden semifinaletapet mot Casper Ruud i Monte-Carlo Masters i midten av april ikke har vært i aksjon. Gruskongen Rafael Nadal fortsetter på sin side å jobbe tålmodig mot toppformen etter å ha trøblet stort med ulike skader de siste to årene. (NTB)
Tidspunkt: 03-05-2024 - Kl.09:09 - Kilde: NRK - Info


75. Ruuds råkjør kan endre planene: – Må vurdere
ennisstjerne Casper Ruuds imponerende rekke med seirer den siste tiden har gjort at han må se an kampbelastningen fram mot Roland-Garros. Ruud har allerede spilt 38 kamper på ATP-touren denne sesongen. 31 av dem har endt med seier. I Barcelona sist uke tok han hjem sin hittil største tittel, og blant eksperter regnes han som kanskje den aller råeste på grusen før Grand Slam-turneringen Roland-Garros i slutten av mai. Etter Madrid kommer storturneringen i Roma før en mindre en i Genève (ATP250). Den siste kan bli aktuell å droppe, ifølge far og trener Christian Ruud: – Vi tar én turnering av gangen. Blir det mye i Madrid eller Roma, må man vurdere, sier treneren. Tirsdag skal Casper Ruud spille åttedelsfinalen i Madrid mot canadiske Félix Auger-Aliassime. (NTB)
Tidspunkt: 30-04-2024 - Kl.11:10 - Kilde: NRK - Info


76. Medaljesjanse glipper trolig for Norge i OL
En medalje ville vært innen rekkevidde for Norge med Casper Ruud og Ulrikke Eikeri i mixed double i tennis i Paris-OL, men det ligger dårlig an. Utfordringen er at om man skal delta i mixed double, må man fra før være kvalifisert til enten single- eller doubleturneringen. – Det er en liten sjanse, men den er der, sier Fredrik Lovén til NTB. Han er landslagsansvarlig i Norges tennis- og padelforbund. For at Ruud/Eikeri skal bli en realitet i Paris, bør Eikeri spille seg til en plass innenfor topp ti på doublerankingen. Da vil hun umiddelbart være kvalifisert, men hun trenger da en landsvenninne innenfor topp 300 på en av rankingene. Malene Helgø er for øyeblikket på 388.-plass på singlerankingen. Etter det vil OL-plassene fordeles etter den kombinerte rangeringen til de to double-spillerne. 31 år gamle Eikeri er for øyeblikket på 26.-plass på doublerankingen etter et knepent finaletap i Stuttgart søndag. I Tyskland pådro dessuten Eikeri seg en skade som gjør at hun blir på sidelinjen i en kort periode. Det er kun 16 lag som stiller i mixed double-turneringen i OL. – Ruud/Eikeri ville utgjort en stor medaljemulighet? – Ja. Det viste de i United Cup i desember (slo Kroatia). Casper spiller egentlig ikke double eller mixed spesielt ofte, men er man god i tennis, pleier det å fungere i double òg, sier Lovén. Eikeri har blant annet spilt finalen i Roland-Garros i mixed double. På WTA-touren har hun tre doubletitler. Verdensrankingen 10. juni bestemmer hvilke utøvere som kvalifiserer seg til sommerens leker. (NTB)
Tidspunkt: 23-04-2024 - Kl.04:57 - Kilde: NRK - Info


77. Kun tre spillere har startet 2024 bedre enn Ruud – har tjent store pengesummer
Casper Ruud har glitret på tennisbanen så langt i 2024. Nordmannen har både sanket flere poeng og innkassert mer premiepenger enn verdensener Novak Djokovic. På 2024-rankingen er Ruud foreløpig kun slått av Jannik Sinner, Daniil Medvedev og Alexander Zverev. Dermed har han innledet året med flere poeng enn stjerner som Carlos Alcaraz, Novak Djokovic og Holger Rune. Ruuds gode start har sikret ham hele 18,6 millioner kroner i rene premiepenger. Det er omtrent like mye som Alcaraz, mens Djokovic har tjent om lag fire millioner kroner mindre enn nordmannen. Den serbiske verdenseneren har imidlertid kun spilt halvparten så mange kamper som Ruud. Onsdag spiller nordmannen mot franske Alexandre Muller i 2. runde av ATP500-turneringen i Barcelona. Ruud har vært i tre finaler så langt denne sesongen, senest i Masters-turneringen i Monte-Carlo sist uke. I slutten av februar og starten av mars spilte han seg til to strake finaler i henholdsvis Los Cabos (ATP250) og Acapulco (ATP500). Om en drøy måned er det duket for Grand Slam-turneringen Roland-Garros, der Ruud har vært i finale de to siste årene. Før den tid venter to Masters-turneringer på grus (Madrid og Roma). (©NTB)
Tidspunkt: 17-04-2024 - Kl.05:55 - Kilde: NRK - Info


78. Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen
Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open. Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger. Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar. Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)
Tidspunkt: 16-04-2024 - Kl.16:24 - Kilde: NRK - Info


79. Nadal planlegger comeback i Barcelona
Den spanske tennislegenden Rafael Nadal skal etter planen endelig tilbake på tennisbanen igjen under ATP500-turneringen i Barcelona til uken. Det ble bekreftet under lørdagens trekning, hvor 37-åringen var til stede. I første kamp i Barcelona skal spanjolen møte italienske Flavio Cobolli. Vinner han det oppgjøret, venter Alex de Minaur i neste kamp. Det blir Nadals første kamper på grus siden Roland Garros-finalen mot Casper Ruud i mai 2022. Nadal skulle etter planen gjort comeback under Monte-Carlo Masters denne helgen, men måtte kaste inn håndkleet grunnet en hanglete kropp. – Dessverre må jeg fortelle dere at jeg ikke spiller i Monte Carlo. Kroppen min tillater det ikke, skrev Nadal. Før det igjen var planen et comeback på ATP-touren i Indian Wells-turneringen i USA forrige måned, men også da trakk han seg uten å ha spilt om ett eneste poeng. Veteranen står med 22 Grand Slam-titler, men skader har sendt ham ned på 646.-plass på ATP-rankingen. ATP-turneringen i Barcelona spilles mellom 15. og 21. april. (©NTB)
Tidspunkt: 13-04-2024 - Kl.12:53 - Kilde: NRK - Info


80. Tennislegenden Björn Borg skal gi ut selvbiografi
Det svenske tennisikonet Björn Borg (67) åpner opp om sin fenomenale karriere når han neste år gir ut en bok om eget liv. Boken skal gis ut sammen med kona Patricia Borg, opplyser nyhetsbyrået TT. Björn Borg er regnet som en av de fremste tennisspillerne gjennom tidene. I løpet av karrieren vant han seks Roland-Garros-titler og fem Wimbledon-titler. I 1977 toppet han verdensrankingen for aller første gang, før han ti år senere ble innlemmet i tennisens Hall of Fame.
Tidspunkt: 12-03-2024 - Kl.07:28 - Kilde: NRK - Info


81. Casper Ruud med finaletap i Mexico
For andre uke på rad ble Casper Ruud slått i en finale på mexicansk jord. Natt til søndag ble det tap for Alex de Minaur i ATP500-turneringen i Acapulco. Nordmannen måtte slukøret se en ny tittelsjanse glippe med settsifrene 6-4, 6-4. For australske de Minaur betød seieren karrierens åttende tittel på ATP-touren. Ruud må på sin side skru kalenderen elleve måneder tilbake for å finne forrige turneringsseier. Den kom i portugisiske Estoril i begynnelsen av april i fjor. Natt til lørdag norsk tid gikk Ruud seirende ut av den skandinaviske storduellen mot Holger Rune i semifinalen i Acapulco-turneringen. 25-åringen havnet under 1-0 i sett, men nordmannen slo kraftig tilbake og vant kampen 2-1. – Jeg er som en kakerlakk. Jeg går ingen steder, og sniker meg bare inn igjen, spøkte Ruud. Søndagens finale i Acapulco var Ruuds 20. i karrieren. Sist uke tok han seg til finale i Los Cabos, der det ble tap for Jordan Thompson. Den siste periodens sterke resultater på hardcourt gir ham uansett garantert selvtillit inn mot to av årets store turneringer i USA foruten Grand Slam-turneringene: Indian Wells (ATP 1000) og Miami Open (ATP 1000). I slutten av mai går Ruud i gang med Roland-Garros, der han de siste to årene har tatt seg hele veien til finale. Begge gangene endte det imidlertid med tap, først mot Rafael Nadal i 2022, før Novak Djokovic ble for sterk i 2023. I september 2022 var Ruud rangert som verdens nest beste tennisspiller etter at han tok seg til finale i US Open. Siden har 25-åringen falt på ATP-rankingen, og ved inngangen til denne ukens turnering i Mexico var Snarøya-mannen rangert som nummer elleve. (©NTB)
Tidspunkt: 03-03-2024 - Kl.06:52 - Kilde: NRK - Info


82. Nadal sikter mot nytt comeback i Doha
Tennisstjernen Rafael Nadal (37) håper på å bli spilleklar til den kommende ATP-turneringen i Doha. 37-åringen er påmeldt til ATP-turneringen i Doha som går fra 19. til 24. februar, opplyste arrangøren i en uttalelse. Den 22 ganger Grand Slam-vinneren, som har slitt med hofteproblemer, spilte for første gang på nesten ett år i Brisbane i begynnelsen av januar. Han pådro imidlertid seg en muskelskade i kvartfinalen mot australske Jordan Thompson, og måtte dermed også trekke seg fra Australian Open. Avbudet kan bety at han allerede har spilt Australian Open for siste gang. Nadal har varslet at 2024 blir hans siste år som tennisproff. Nadal har vunnet 22 Grand Slam-titler. Det er bare Novak Djokovic som har flere (24). Senere i år vil Nadal få tre nye GS-muligheter (Roland-Garros, Wimbledon og US Open). (NTB)
Tidspunkt: 23-01-2024 - Kl.05:56 - Kilde: NRK - Info


83. Casper Ruud ute av Australian Open
Casper Ruud kastet vekk mange bruddsjanser og fikk svi for det i Australian Open-exiten mot Cameron Norrie. I en lenge jevnspilt duell var Norrie den mest nådeløse og tok seg til 4. runde i årets første Grand Slam-turnering. Ruud greide ikke å styre unna sitt første tap for briten og røk med sifrene 4-6, 7-6 (9-7), 4-6, 3-6. Kampen på John Cain Arena i Melbourne ble avgjort etter drøyt tre timer. Ruud var på en nedadgående trend etter å ha fått inn sin første og eneste bruddball i tredje sett. Tidligere i uken danket Ruud ut spanjolen Albert Ramos Viñolas og hjemmehåpet Max Purcell. Mot sistnevnte avgjorde han etter tiebreak i en femsettsthriller. Norrie møter enten Alexander Zverev eller overraskelsen Alex Michelsen (19) i neste runde. Ruud har aldri kommet seg forbi fjerde runde i Australian Open, mens han har vært i finalen i både Roland-Garros og US Open. (NTB)
Tidspunkt: 20-01-2024 - Kl.09:18 - Kilde: NRK - Info


84. Ruud og andre stjerner klaget på sene kveldskamper – nå tar ATP og WTA grep
Tennistourene ATP og WTA har bestemt at individuelle kamper ikke lenger kan starte etter klokken 23.00. Kamper der spillere ennå ikke har kommet seg på banen innen klokken 22.30 må også flyttes til en annen bane innen en halvtime. Unntak vil kun gjøres ved spesielle værforhold og med tillatelse fra herre- og dametourene. Organisasjonene meddeler endringene i en pressemelding og skriver at de kommer som følge av innspill fra spillerne. På grunn av kritikk av sene kveldskamper, starter også Australian Open for første gang på søndag denne helgen. Grad Slam-turneringen har alltid startet på mandag. Endringen gjøres for å spre kampene utover flere dager. Tyske Alexander Zverev er en av de som gikk hardest ut mot de sene kampene i Roland Garros. – Hvis vi spiller fem sett, kan det fortsette til to om morgenen. Det er ikke så sunt for spilleren som vinner kampen, og så måtte spille igjen dagen etter, sa han i fjor Casper Ruud sendte også et stikk mot ATP-touren etter at Jannik Sinner måtte spille to kamper med svært kort mellomrom. Italieneren maktet det ikke og måtte til slutt trekke seg fra Paris-Masters. Sinner avsluttet sin onsdagskamp i Paris (vant 2-1 i sett) mot Mackenzie McDonald 02.37 natt til torsdag. Italieneren ble likevel satt opp til å spille på nytt i første pulje torsdag. – 14,5 timer til å hente seg inn. For en vits. Bravo, ATP-touren. Det er måten å hjelpe en av verdens beste spillere i hente seg inn, slik at han kan være så klar som mulig, skrev Ruud på X. (NTB)
Tidspunkt: 09-01-2024 - Kl.18:06 - Kilde: NRK - Info


85. Porro-suser sendte Tottenham videre
Pedro Porros suser ga Tottenham 1-0 over Burnley og mer spill i FA-cupen. Gjestene var uten en suspendert Sander Berge. Hjemmelaget slet med å slå hull på et Burnley-lag som har sluppet inn nest flest mål i Premier League, men i det 79. minutt tok Porro ansvar. Forsvarsspilleren vant tilbake ballen, tok noen steg framover og skjøt elegant i venstre hjørne fra distanse. Avslutningen var ustoppelig. Burnley hadde jobbet hardt for å holde stand, men viste trøtthetstegn i forkant av scoringen. På midtbanen måtte laget klare seg uten Sander Berge, som sist helg ble utvist i en seriekamp mot Aston Villa. (NTB)
Tidspunkt: 05-01-2024 - Kl.22:15 - Kilde: NRK - Info


86. Wozniacki tildelt wildcard til Australian Open
ennisveteranen Caroline Wozniacki får innpass i Australian Open i januar. Den tidligere verdenseneren vant Grand Slam-turneringen i 2018. Danske Wozniacki gjorde tidligere denne sesongen comeback etter en lang periode utenfor tennissirkuset. 33-åringen er én av sju spillere som har fått wildcard til turneringen, opplyser arrangøren. Wozniacki viste solide takter da hun tok seg hele veien til 4. runde i US Open tidligere denne høsten, der det ble stopp mot Coco Gauff. Amerikaneren vant senere turneringen. Australian Open er den første av fire Grand Slam-turneringer i løpet av kalenderåret. Roland-Garros, Wimbledon og US Open er de tre andre. Turneringen i Melbourne varer fra 14. til 28. januar. (NTB)
Tidspunkt: 06-12-2023 - Kl.10:54 - Kilde: NRK - Info


87. Ruud på inntektstoppen blant de norske idrettsutøverne i 2022
Tennisprofil Casper Ruud troner øverst på inntektslisten blant landets fremste idrettsutøvere. Arsenal-spiller Martin Ødegaard står bokført med størst formue. I 2022 tjente Ruud hele 31,4 millioner kroner. Det er vesentlig mer enn Jakob Ingebrigtsen, Karsten Warholm og Johannes Thingnes Bø, som er de tre andre med en inntekt på et tosifret antall millioner. Ruud glitret på tennisbanen med finale i både Roland-Garros og US Open i fjor. Etter sistnevnte turnering var han attpåtil rangert som nummer to i verden. Skatteetatens ligningstall fra 2022 viser at Arsenal-spiller Martin Ødegaard har størst formue med 120,7 millioner kroner, mens Magnus Carlsen følger nærmest med drøye 102 millioner. Manchester City-spiss Erling Braut Haaland står bokført med en formue på 3,7 millioner kroner. Forbes har imidlertid anslått at jærbuen har en formue på drøye to milliarder kroner. (©NTB)
Tidspunkt: 06-12-2023 - Kl.07:23 - Kilde: NRK - Info


88. Vil ikke straffe utøvere som spiller turnering i Russland
Womens Tennis Accociation (WTA) vil ikke sanksjonere utøvere som velger å delta i en turnering som spilles i Russland fra 1.–3. desember. Det skriver Reuters. WTA organiserer turneringene på WTA-touren og er det samme som ATP-turneringer er for menn. WTA har uttalt at de ikke støtter at turneringen holdes. Spillere fra både WTA og ATP (øverste nivå for herrespillere) vil delta i turneringen. Blant WTA-spillerne som deltar er den tidligere kvartfinalisten i French og U.S. Open, Yulia Putintseva fra Kasakhstan, russiske Anastasia Potapova (nummer 28 i verden) og den tidligere Roland Garros-kvartfinalisten Veronika Kudermetova, som også er fra Russland. ATP-spillere inkluderer Karen Khachanov (nummer 15 i verden) fra Russland, Roberto Bautista Agut fra Spania og Frankrikes Adrian Mannarino, ifølge arrangementets nettside.
Tidspunkt: 28-11-2023 - Kl.11:28 - Kilde: NRK - Info


89. Australian Open tar grep etter kritikk – får én ekstra dag
Australian Open skal for første gang starte på en søndag og utvides til 15 dager. Tiltaket gjøres for å unngå tenniskamper som varer hele natten. Det opplyser Grand Slam-arrangøren tre og en halv måned før turneringen går i gang. Grepet betyr at åpningsdagen framskyndes med ett døgn og legges til 14. januar. – Vi har lyttet til tilbakemeldingene fra spillere og fans, og vi er glade over å kunne gi en løsning på sene kampavslutninger, sier Australian Open-direktør Craig Tiley. Han mener den ene ekstradagen vil gi et mer rettferdig oppsett. Nattkampene forsvinner ikke helt, men det blir færre av dem. Håpet er at man unngår oppgjør som strekker seg mot morgentimene. I årets utgave spilte veteranen Andy Murray og Thanasi Kokkinakis til klokken 04.05. Etterpå omtalte Murray det som «en farse». Australian Open er ikke den første Grand Slam-turneringen til å utvide til 15 dager. Roland-Garros har allerede det antallet, mens Wimbledon og US Open fortsatt holder seg på 14 dager. (NTB)
Tidspunkt: 03-10-2023 - Kl.05:49 - Kilde: NRK - Info


90. Djokovic peker på Alcaraz som arvtaker: – Fremtiden ser lys ut
Når Novak Djokovic (36) legger racketen på hylla, er Carlos Alcaraz (20) den beste til å lede tenniseliten inn i en ny epoke, mener den serbiske verdenseneren. Djokovic vant tre av fire Grand Slam-finaler i 2023. Alcaraz snøt ham for den fjerde i Wimbledon-finalen. Selv om Djokovic nå har tangert Margaret Courts rekord på 24 GS-titler, vil han ikke stoppe karrieren ennå. 36-åringen er likevel klar på at når det en gang skjer, vil Alcaraz lede verdenseliten inn i den neste epoken. – Tennisfremtiden ser veldig lys ut med Carlos som den sterkeste spilleren, sa Djokovic til Sky Sports i Roma onsdag. Der var serberen på plass for å spille en oppvisningsturnering i golf. Djokovic og Alcaraz har hatt flere jevne kamper seg mellom og står med to seirer hver på fire oppgjør. – Vi har hatt noen spennende kamper, spesielt i år med kampene i Wimbledon, Roland-Garros og Cincinnati, sa den serbiske verdenseneren. Djokovic hadde i flere år Roger Federer, Rafael Nadal og Andy Murray som sine argeste rivaler. Nå har Federer lagt opp, mens tiden til Murray (36) og Nadal (37) på toppnivå nærmer seg slutten. (NTB)
Tidspunkt: 28-09-2023 - Kl.05:17 - Kilde: NRK - Info


91. Nadal står fast ved planen om karriereslutt i 2024
Den spanske tennisstjernen Rafael Nadal tviholder på planen om å komme tilbake i konkurranse neste sesong. 37-åringen rehabiliterer etter en hofteoperasjon. Nadals foreløpig siste Grand Slam-tittel kom på grusen i Roland-Garros i fjor. I juni gjennomgikk spanjolen en operasjon som ville holde ham ute av spill i om lag fem måneder. Da den offisielle ATP-rankingen ble oppdatert kort tid senere, var Nadal utenfor topp 100 for første gang siden april 2003. Den spanske veteranen står likevel fast ved planen om å komme tilbake og ende en svært merittert karriere etter neste sesong. – Planen er fortsatt at 2024 blir mitt siste år på tennisbanen, men jeg kan ikke si det med hundre prosent sikkerhet, innrømmer 37-åringen. (NTB)
Tidspunkt: 20-09-2023 - Kl.06:00 - Kilde: NRK - Info


92. Amerikansk tenåring vant US Open
Coco Gauff er bare 19 år, men natt til søndag vant hun US Open i tennis. I kamp mot Aryna Sabalenka tapte hun det første settet 2-6, men så snudde Gauff kampen. 19-åringen vant de to neste settene 6-3, 6-2 og kunne dermed slippe jubelen løs. – Jeg føler at jeg er litt i sjokk for øyeblikket, sa Gauff til arrangøren etter kampen. Amerikaneren tapte i fjor finalen i Roland-Garros (French Open), men lyktes altså i hennes andre Grand Slam-finale. Selv om det ble finaletap for Sabalenka, som vant Australian Open tidligere i år, vil hun ta over posisjonen som verdensener fra Iga Swiatek ved neste oppdatering. Gauff vil samtidig rykke opp fra sjette- til tredjeplass. Søndag kveld starter herrenes finale, hvor Novak Djokovic møter Daniil Medvedev.
Tidspunkt: 10-09-2023 - Kl.07:04 - Kilde: NRK - Info


93. Ruuds Masters-trøbbel verste på 14 år
Casper Ruud (24) har hatt en krevende sesong til tross for en ny finale i Roland-Garros. Etter tapet i Cincinnati har han notert seg for en negativ tangering. Max Purcell (70 i verden) overrasket og fikk sin første seier mot en topp 10-spiller da han slo Ruud onsdag. Han er ikke den eneste som har fått til det i år. Nederlaget mot Purcell var nemlig nordmannens fjerde tap i en Masters 1000-turnering i år mot en motstander som er rangert utenfor topp 50. Ifølge statistikktjenesten Opta må man tilbake til 2009 for å finne sist en topp 10-spiller tapte like mange kamper mot lignende motstand i Masters-sammenheng. Da var det Gilles Simon som gikk på fire skreller mot spillere utenfor topp 50. (NTB)
Tidspunkt: 17-08-2023 - Kl.08:52 - Kilde: NRK - Info


94. Ruud sikter mot Paris-OL – ønsker doublespill med Eikeri
Casper Ruud har OL i Paris i planene for neste år. Der håper han å spille mixed double-turneringen sammen med Ulrikke Eikeri. Ruud valgte å droppe OL i Tokyo i 2021 for å fokusere på mindre grusturneringer på ATP-touren. Det fikk nordmannen belønning for, da vant han hele fem titler det året. Etter planen blir han å finne i Paris-lekene neste sommer. Ruud er i skrivende stund plassert som nummer fem på verdensrankingen. OL-turneringen spilles på samme anlegg som Grand Slam-turneringen Roland-Garros. Ruud har spilt finale i den prestisjetunge turneringen to år på rad. – Det er i hvert fall planen å delta i OL. Det baserer seg på ranking, men det ser vel lyst ut per dags dato, sier Ruud til NTB. Han sikter også på å kunne spille doubleturneringen sammen med Eikeri. – Det vil jeg også anta. Det er ikke noe vi har snakket om til nå, men jeg er med på det, jeg. Om vi begge kommer oss til turneringen, er det ingen grunn til at vi ikke skal spille, fortsetter Norges tennisess. Eikeri er rangert som nummer 55 i double. Både Ruud og Eikeri må kvalifisere seg til spill i enten singel eller double for å få plass i mixed double-turneringen. Den består av 16 lag. (NTB)
Tidspunkt: 08-08-2023 - Kl.05:06 - Kilde: NRK - Info


95. Vondrousova med historisk Wimbledon-skrell
Marketa Vondrousova (24) kom sterkt tilbake i begge sett og utmanøvrerte Ons Jabeur (28) på veien mot en historisk Wimbledon-tittel i tennis. Tsjekkeren vant lørdagens finalekamp 6-4, 6-4. Med det ble hun tidenes første useedede spiller på kvinnesiden til å vinne den prestisjetunge Grand Slam-turneringen i London. Vondrousova hadde fra før én tapt finale på dette nivået. I 2019 kom hun til kort i Roland-Garros, mens Jabeur tapte tittelkampen i Wimbledon for andre år på rad. Det så bra ut for Jabeur da hun blankt brøt til 4-2, men det som fulgte var en skikkelig kollaps. På direkten slo Vondrousova tilbake med samme mynt og fulgte opp med å vinne ytterligere fire game på rad. Jabeur fikk ingenting til å stemme og plukket knapt poeng etter et lite temposkifte i kampen. Dermed ble det tsjekkisk 6-4-seier i første sett og 1-0-ledelse i det andre. Blikkene i Jabeur-leiren på stadion var ikke til å misforstå. Men finalen skulle by på nok en vending. På nippet til å havne under 0-2 var det noe som brått snudde for Jabeur. Tunisieren fikk inn et brudd og brøt igjen til 3-1 på neste mulighet. Nok en gang hadde hun koblet grepet, men bare for å se alt rakne. (NTB)
Tidspunkt: 15-07-2023 - Kl.14:42 - Kilde: NRK - Info


96. Kashafali suveren i VM: – Takknemlig for at vi kom like hel ut av det
Salum Kashafali var i en klasse for seg og tok VM-gull i T13-klassen under para-VM i friidrett i Paris onsdag kveld. Tiden 10,45 er ny mesterskapsrekord. – Opplevelsen er kjempekjekk. Jeg er verdensmester, så ingenting er bedre enn det. Jeg er takknemlig for at vi kom like hel ut av det og at det ble et godt løp, sier gullvinneren til NRK. Kashafali måtte bytte klasse før årets VM, ettersom tester viste at synet hans har forbedret seg. Men de nye motstanderne hadde lite å still opp med mot den suverene nordmannen. Fabricio Barros fra Brasil tok sølv på 10,82, mens 10,86 holdt til bronse for Jakkarin Dammunee fra Thailand. – Det spiller ikke noe rolle hvilken klasse det er. Det skal jobbes hardt og stås på. Det er en vanskeligere klasse. Jeg er bare glad for at jeg får løpe fort og bli en av de beste parautøverne i verden, forteller han. Vegard Sverd ble nummer sju med 11,23. Fra før hadde Salum Kashafali OL-, VM- og EM-gull på 100-meter i T12-klassen.
Tidspunkt: 12-07-2023 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


97. Djokovic reiste seg etter svak start – til semifinale i Wimbledon
Novak Djokovic er klar for semifinale i Grand Slam-turneringen Wimbledon for femte gang på rad. Verdenstoeren slo russiske Andrej Rubljov 3-1 i sett. Djokovic har dermed også vunnet 33 strake kamper i Wimbledon-sammenheng. 36-åringen er regjerende mester i Wimbledon og har vunnet de fire siste utgavene av turneringen. 36-åringen jakter sin totalt åttende Wimbledon-tittel og 24. Grand Slam-triumf. I semifinalen møter han italienske Jannik Sinner. Serberen vant over Rubljov med settsifrene 4-6, 6-1, 6-4, 6-3. Han har vunnet de to første GS-turneringene denne sesongen (Australian Open og Roland-Garros). Med kvartfinaleseieren tangerer Djokovic tennislegenden Roger Federer i antall Grand Slam-semifinaler med 46. Ingen mannlig spiller har vært i flere semifinaler i Grand Slam-sammenheng, ifølge olympics.com. Rubljov har aldri kommet seg til semifinale i en Grand Slam-turneringen. Russeren har totalt spilt åtte kvartfinaler i Grand Slam-sammenheng. (NTB)
Tidspunkt: 11-07-2023 - Kl.18:55 - Kilde: NRK - Info


98. Kvinner skal få like mye tourpenger som menn i tennis innen 2027
WTA-touren i tennis jobber for at det skal være like utbetalinger for kvinner og menn også i turneringer som ikke har Grand Slam-status. Målet er at det innen 2027 skal være samme nivå på premiepengene på kvinnenes WTA-tour som i herrenes ATP-konkurranser. Det kom fram i en pressemelding tirsdag. Kvinner og menn får i dag like mye utbetalt for å spille Grand Slam-turneringene Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon og US Open. Der kom likelønn på plass over tre tiår etter at WTA-forbundet ble etablert i 1973. I første omgang er det lagt opp til at kvinnene skal få like godt betalt som menn på nivåene rett bak Grand Slam. Det vil si konkurranser som har såkalt WTA1000- og 500-status. (©NTB)
Tidspunkt: 27-06-2023 - Kl.15:02 - Kilde: NRK - Info


99. Ruud dropper ATP500-turnering foran Wimbledon: – Sliten etter en lang grussesong
Casper Ruud kommer ikke til å spille gressturneringen i tyske Halle neste uke. Han vil heller satse på hvile og trening foran Grand Slam-turneringen Wimbledon. Nordmannen tok seg nylig helt til Grand Slam-finale på grusen i Roland-Garros. Ruud trenger å samle overskudd etter mange turneringer den siste tiden. – Han dropper Halle. Er sliten etter en lang grussesong, opplyser far og trener Christian Ruud til NTB. I stedet kommer 24-åringen til å spille noen oppvisningskamper i dagene før Wimbledon, som starter 3. juli. (NTB)
Tidspunkt: 15-06-2023 - Kl.17:32 - Kilde: NRK - Info


100. Ikke skjedd på 20 år
Tennislegenden Rafael Nadal er for første gang siden 2003 utenfor topp 100 på listen over verdens beste tennisspillere. Casper Ruud forblir på fjerdeplassen. Som nummer 136 på ATP-listen er den nåværende rangeringen spanjolens svakeste siden april 2003, melder blant andre Marca. Da var Nadal 16 år gammel. 37-åringen er langtidsskadd og fikk dermed ikke sjansen til å forsvare de 2000 rankingpoengene fra fjorårets Roland-Garros. Den gang sikret Nadal seg sin 22. Grand Slam-tittel med seier over Casper Ruud i finalen. Søndag tok Novak Djokovic (36) sin 23. og seilte tilbake til toppen av verdensrankingen. Serberen er dermed den mestvinnende mannlige tennisspilleren i Grand Slam-sammenheng gjennom tidene. I Wimbledon senere i sommer jakter han sin 24. tittel. (NTB)
Tidspunkt: 12-06-2023 - Kl.11:03 - Kilde: NRK - Info


101. Ruud svarer om gressvitsen: – Ble tatt altfor seriøst
Casper Ruud gleder seg til Wimbledon, som er neste Grand Slam-turnering på tenniskalenderen. I fjor slo han av en vits som ble tatt altfor seriøst, sier han. Ruud snakket med pressen etter finaletapet for Novak Djokovic i Roland-Garros søndag. Der startet nordmannen bra, men tapte til slutt i tre strake sett for annet år på rad på rødgrusen i Paris. Da spørsmålene om møtet med Djokovic var ferdige, gikk nordmannen over til å snakke om hva som skjer videre denne sesongen. Først venter en god pause hjemme i Oslo og finvær, før turen etter hvert går til London og Wimbledon-turneringen. Den spilles første halvdel av juli. Da nordmannen ble spurt om sitt forhold til gress i fjor, tøyset han med at gress er for golfspillere. Svaret fikk mye oppmerksomhet, og etter finaletapet i Roland-Garros søndag, sa Ruud at han egentlig liker å spille på gress og at vitsen ble tatt ut av kontekst. – I fjor sa jeg at gress er for golfspillere, men den vitsen ble tatt altfor seriøst. Jeg synes det er gøy å spille på gress, men det passer meg ikke så bra. Hvis det er en tid i sesongen hvor det er greit med pause etter en lang grussesong, så er det gressesongen. Det er derfor jeg ikke spiller så mye, sa Ruud og la til: – Jeg liker golf og jeg liker Wimbledon. Det er et fint underlag. (NTB)
Tidspunkt: 12-06-2023 - Kl.05:06 - Kilde: NRK - Info


102. Superstjerner følger Ruuds Grand Slam-finale
Kylian Mbappé og Zlatan Ibrahimovic er blant kjendisene som følger Roland-Garros-finalen mellom Casper Ruud og Novak Djokovic i Paris søndag. Mbappé og Ibrahimovic er avbildet i hyggelig passiar på tribunen i den franske hovedstaden. Der skal Ruud prøve å ta sin første, mens Djokovic jakter sin 23. Grand Slam-tittel. Mens Mbappé er Paris Saint-Germains aller største stjerne, kunngjorde Ibrahimovic nylig at han avslutter sin fotballkarriere når kontrakten med Milan går ut 1. juli. På tribunen er også Milan-spiss Olivier Giroud, NFL-legenden Tom Brady og tidligere bokser Mike Tyson. (NTB)
Tidspunkt: 11-06-2023 - Kl.14:20 - Kilde: NRK - Info


103. Roland-Garros-vinner om krigen: – Støtten min går til alle ukrainere
Polske Iga Swiatek ber tennismiljøet stå sammen på Ukrainas side i krigen mot Russland. 22 år gamle Swiatek tok karrierens tredje Roland-Garros-triumf lørdag. Verdenseneren slo tsjekkiske Karolina Muchova 6-2, 5-7, 6–4 i finalen i Paris. Etterpå ble krigen i Ukraina et tema. – Min støtte går til alle ukrainere, fordi jeg vet at deres situasjon ikke er lett. Hvis jeg hadde vært i deres sko, vet jeg ikke om jeg ville vært i stand til å konkurrere, for å være ærlig, sa Swiatek. Hun la til at tennismiljøet burde gjøre «alle tenkelige anstrengelser for å få den russiske aggresjonen til å stanse». Som et tegn på støtte til ukrainerne spiller Swiatek alltid med et lite ukrainsk flagg på capsen. Hun har tidligere samlet inn penger til unge ukrainske ofre for krigen. (©NTB)
Tidspunkt: 11-06-2023 - Kl.08:57 - Kilde: NRK - Info


104. Swiatek nedkjempet Muchova i finalen – vant Roland-Garros for tredje gang
Sensasjonskvinnen Karolina Muchova ga Iga Swiatek hard kamp i kvinnefinalen i Roland-Garros, men den polske verdenseneren vant turneringen for tredje gang. 22-årige Swiatek så innledningsvis ut til å skulle utklasse motstanderen, men den 43.-rangerte og useedede tsjekkeren slo kraftig tilbake. Hun avgjorde 2. sett i sin favør og ledet tidlig i avgjørende sett før storfavoritten satte skapet på plass og ordnet seier 6-2, 5-7, 6-4. Swiatek vant Roland-Garros også i 2020 (da turneringen under pandemien ble avviklet om høsten) og i fjor. (NTB)
Tidspunkt: 10-06-2023 - Kl.16:02 - Kilde: NRK - Info


105. Ruud klar for finale i Roland Garros – herjet med rådvill Zverev
Casper Ruud storspilte og sikret seg sin andre strake finale i Roland Garros med 6-3, 6-4, 6-0 mot tyske Alexander Zverev.
Tidspunkt: 09-06-2023 - Kl.19:18 - Kilde: NRK - Info


106. Djokovic klar for finale etter skadedrama
Novak Djokovic er klar for finalen i Roland Garros etter å ha slått verdensener Carlos Alcaraz 3-6, 7-5, 1-6, 1-6. Spanjolen måtte flere ganger få medisinsk behandling i det tredje settet og det var lenge usikkert om Alcaraz kunne gjennomføre kampen. Han holdt seg flere ganger til leggen og så ut til å få krampe. Spanjolen fikk også behandling av låret. – Jeg kan ikke spille som dette, sa Alcaraz etter det andre gamet i det tredje settet. Publikum likte dårlig at Alcaraz var ute på banen igjen etter bare noen minutter med behandling og buet på verdenseneren. Det tok litt tid før dommeren fikk roet publikum og kampen kunne fortsette. Etter det tredje settet gikk spanjolen i garderoben og brukte god tid, men da han til syvende og sist kom ut ble han møtt med jubel fra publikum. I det fjerde settet hadde ikke Alcaraz mye å stille opp med og Djokovic surfet inn til finale der han kan møte Casper Ruud. Nordmannen møter Alexander Zverev senere fredag kveld.
Tidspunkt: 09-06-2023 - Kl.16:26 - Kilde: NRK - Info


107. Tsjekkisk sensasjon til finale i Roland-Garros – full kollaps for verdenstoeren
Karolina Muchova slo til med et dramatisk comeback og booket finaleplass i Roland-Garros. Hun avverget en matchball i møtet med Aryna Sabalenka. Alt lå til rette for Sabalenka i tredje sett. Belaruseren ledet 5-2 og var ett poeng unna finalen i Paris, men lot sjansen glippe. Det skulle koste verdenstoeren dyrt. Muchova kom mesterlig tilbake og dunket inn to vellykkede bruddballer. Tsjekkeren servet så nådeløst hjem seieren i en kamp som endte 7-6 (7-5), 6-7 (5-7), 7-5. For første gang er hun finaleklar i en Grand Slam-turnering. (NTB)
Tidspunkt: 08-06-2023 - Kl.16:57 - Kilde: NRK - Info


108. Casper Ruud til ny semifinale – danket ut danske Holger Rune (20)
Casper Ruud er klar for sin andre strake semifinale i Roland-Garros. På banen etterlot han seg en frustrert og tidvis rundspilt danske.
Tidspunkt: 07-06-2023 - Kl.21:16 - Kilde: NRK - Info


109. Zverev til semifinale – kan møte Ruud
Alexander Zverev brølte av glede da han ble klar for semifinale i tennisturneringen Roland Garros. Tyskeren trengte fire sett for å slå argentinske Tomás Martín Etcheverry. Zverev vant med sifrene 6-4, 3-6, 6-3, 6-4. Tyskeren kan møte Casper Ruud i semifinalen dersom nordmannen slår Holger Rune i kveldens kvartfinale. De to skandinavene møtes til kamp tidligst kl. 20.15 onsdag kveld. Zverev har aldri vunnet en Grand Slam-turnering. Det nærmeste han har kommet er finalen i US Open i 2020.
Tidspunkt: 07-06-2023 - Kl.17:34 - Kilde: NRK - Info


110. Alcaraz utklasset Tsitsipas – møter Djokovic i semifinalen
Verdensener Carlos Alcaraz utklasset Stefanos Tsitsipas og møter Novak Djokovic i semifinalen i Roland-Garros. Alcaraz feide Tsitsipas av rødgrusen med sifrene 6-2, 6-1, 7-6 (7-5) i en kamp som varte to timer og 12 minutter. Casper Ruud møter Holger Rune onsdag i en av de to siste kvartfinalene. (NTB)
Tidspunkt: 06-06-2023 - Kl.20:46 - Kilde: NRK - Info


111. Djokovic først til semifinale
Novak Djokovic var førstemann som tok seg til mennenes semifinale i Roland-Garros. Serberen vendte til seier i fire sett mot Karen Khatsjanov. Khatsjanov kom best i gang og vant det første settet, men etter at Djokovic vant tiebreak i 2. sett 7-0 gikk det stort sett bare en vei på rødgrusen i Paris. Djokovic vant kampen 4-6, 7-6 (7-0), 6-2, 6-4. (NTB)
Tidspunkt: 06-06-2023 - Kl.17:36 - Kilde: NRK - Info


112. Roland-Garros: Nektet å ta belarusisk motstander i hånden
Med sifrene 6-4 og 6-4 i kvartfinalen mot ukrainske Jelina Svitolina, tok den belarusiske verdenstoer Aryna Sabalenka seg videre til semifinalen av Grand Slam-turneringen i Paris. – Hun er en tøff motstander, hun beveger seg godt og det hun har gjort etter fødeselen er utrolig, sa Sabalenka om sin motstander Svitolina, som ble mor i oktober ifjor, til arrangøren. Svitolina på sin side ble ikke værende lengre på banen enn nødvendig, og gikk rett i garderoben etter tapet. Det uten å ta Sabalenka i hånden og takke for kampen. Fra publikum kunne det høres spredt buing. Det samme skjedde søndag, da Sabalenka slo ut den ukrainske tennispilleren Marta Kostjuk. Heller ikke hun ønsket å ta Sabalenka i hånden. I semifinalen møter verdenstoer Sabalenka den useedede tsjekkeren Karolina Muchova.
Tidspunkt: 06-06-2023 - Kl.12:47 - Kilde: NRK - Info


113. Roland-Garros: Kvartfinalen mellom Ruud og Rune blir kveldskamp
Roland-Garros-kvartfinalen mellom Casper Ruud og Holger Rune spilles på sen kveldstid i Paris onsdag. Kampen på Court Philippe-Chatrier har start tidligst klokken 20.15. Dersom oppgjørene i forkant blir lange, kan tidspunktet bli skjøvet ytterligere på. Tidspunktet fremgår av oppsettet som ble sendt fra arrangørene i Paris tirsdag ettermiddag. (NTB)
Tidspunkt: 06-06-2023 - Kl.11:09 - Kilde: NRK - Info


114. Rune om revansjemøte med Ruud: – Håper på mindre drama i år
Fjorårets kvartfinalefight i Roland-Garros-turneringen mellom Casper Ruud og Holger Rune skapte overskrifter. Dansken vil helst ikke ha noen reprise. Mandag ble det klart at Ruud og Rune møtes i kvartfinalen i Paris også i år. Etter at avansementet var i boks, ble Holger Rune konfrontert med at fjorårets Roland-Garros-duell med Ruud endte i store overskrifter om en relativt tøff feide de to imellom. Underveis i kampen gjorde Rune seg også bemerket ved å smelle racketen i bakken, før han satte seg på benken og begynte å brøle til moren sin på tribunen. Dansken ba henne flere ganger om å forlate arenaen, noe hun også gjorde. Ruud vant til slutt kampen. – Det ble åpenbart drama i fjor, og jeg håper vi skaper mindre drama i år, sier Rune foran det han medgir at blir et revansjemøte. Om forholdet til Ruud sier han: – Han er en god spiller. Jeg respekterer ham. Det er ikke noe problem mellom oss. Det burde forhåpentligvis bli en kamp uten problemer. Jeg ser fram til den. (NTB)
Tidspunkt: 06-06-2023 - Kl.04:33 - Kilde: NRK - Info


115. Svimmel motstander ga seg mot regjerende mester Swiatek
Regjerende Roland-Garros-mester Iga Swiatek fikk lett spill på vei mot kvartfinalebillett i årets turnering mandag. Motstanderen trakk seg med sykdom. Swiatek ledet 5-1 i første sett da Lesia Tsurenko måtte trekke seg etter å ha vært i kontakt med lege. Hun klaget over å være svimmel og kortpustet. Kampen i Paris varte dermed kun i 31 minutter. I kvartfinalen møter Swiatek amerikanske Coco Gauff. Gauff er klar for kvartfinale i Roland-Garros for tredje året på rad etter å ha slått Anna Karoline Schmiedlikova fra Slovakia 7-5, 6-2 mandag. I fjor møttes Swiatek og Gauff i finalen i Paris. Da var verdenseneren best av dem. (NTB)
Tidspunkt: 05-06-2023 - Kl.19:00 - Kilde: NRK - Info


116. Ruud møter danske Rune i kvartfinalen
Holger Rune vant en dramatisk og lang kamp mot Francisco Crundolo, og dermed er det klart at dansken møter Casper Ruud i kvartfinalen i Roland Garros. Hele fem sett måtte til for at Rune skulle ta seg til kvartfinalen. Dansken vant med settsifrene 7-6, 3-6, 6-4, 1-6, 7-6. Ruud på sin side tok seg videre til kvartfinale etter seier i tre strake sett mot chilenske Nicolas Jarry mandag ettermiddag. Det ble en jevn og tett kamp der Ruud slo Jarry 7-6, 7-5, 7-5. Nordmannen og dansken møttes også i kvartfinalen i Roland Garros for ett år siden. Da gikk Ruud seirende ut og gikk hele veien til finalen. Sist de to møttes var i semifinalen i Italian Open. Det ble også første gangen Rune slo Ruud.
Tidspunkt: 05-06-2023 - Kl.17:26 - Kilde: NRK - Info


117. Ruud klar for kvartfinale i Roland Garros - kan møte Holger Rune
I en ekstremt jevnspilt kamp, fikk Casper Ruud (24) sin revansje mot chilenske Nicolas Jarry, og er klar for kvartfinale i Roland Garros. Jarry, som er rangert som nummer 35 i verden, slo nylig Ruud 2-1 i kvartfinalen i Genève Open. Ruud kunne med det få sin revansje under mandagens 4. runde i Roland Garros. Nordmannen fikk en drømmestart mot chileneren, etter et svært jevnspilt første sett som endte i tiebreak. Der var Ruud overlegen, og ble førstemann til syv poeng med god margin. Settet endte 7-6 til Ruud. Sett to blir også svært jevnt, der Jarry tar kontroll fra start, men Ruud klarer å kjempe seg inn igjen. På stillingen 5-5 sanker Ruud inn poeng i en nøkkelfase av kampen. Det blir et jevnt sett som kunne gått alle veier, men Ruud klarer konstant å bikke kampen i sin favør. Med doblet ledelse kunne Ruud sikre seieren allerede i tredje sett - noe han igjen gjorde med knappest mulig margin (7-5). Til tross for at Ruud vinner tre av tre sett, var det langt fra enveiskjøring, og kampen kunne gått alle veier. Nordmannen er nå klar for kvartfinale i turneringen han var svært nære å vinne i fjor. Da gikk han hele veien til finalen, men måtte se seg slått av tennis-legenden Rafael Nadal. Danske Holger Rune møter argentinske Francisco Cerundolo mandag ettermiddag. Vinneren av kampen møter Ruud i kvartfinalen. Vi kan med andre ord få en ren skandinavisk kvartfinale.
Tidspunkt: 05-06-2023 - Kl.13:56 - Kilde: NRK - Info


118. Ruud kan få sin revansj mot chilener i Roland-Garros
Casper Ruud møter chilenske Nicolas Jarry i den andre kampen på Philippe-Chatrier-banen i Roland-Garros mandag. Nordmannen tok seg forbi kinesiske Zhang Zhizhen i tredje runde lørdag. Mandag står Jarry, som nylig slo Ruud i ATP-turneringen i Genève, på motsatt side. Det blir andre kampen til Ruud på Philippe-Chatrier-banen denne turneringen. Trolig går Ruud på banen mellom 13.30 og 14.00. Skulle han ta seg videre til kvartfinalen står enten danske Holger Rune eller argentinske Francisco Cerundolo på motsatt side. Ruud slo Rune i kvartfinalen sist utgave av Grand Slam-turneringen på rødgrusen i den franske hovedstaden. (©NTB)
Tidspunkt: 04-06-2023 - Kl.13:25 - Kilde: NRK - Info


119. Djokovic slet seg videre i Roland-Garros
Den serbiske tennisstjernen Novak Djokovic måtte virkelig jobbe for avansementet i Roland Garros da han møtte Alejandro Davidovich Fokina i åttedelsfinalen. Serberen gikk likevel videre etter å ha vunnet i strake sett med sifrene 7-6 (7-4), 7-6 (7-5), 6-2. Kampen varte i 3 timer og 36 minutter. Etter to jevnspilte og tette sett, som begge måtte avgjøres i tiebreak, viste verdenstreeren muskler og gikk raskt opp i 3-0 ledelse etter å ha brutt spanjolens serve. Spanjolen tviholdt likevel i det lille halmstrået som holdt han inne i turneringen, fram til Djokovic igjen brøt serven hans og vant settet 6-2. I semifinalen møter Djokovic vinneren av kampen mellom peruanske Juan Pablo Varillas og polske Hubert Hurkacz. (NTB)
Tidspunkt: 02-06-2023 - Kl.17:38 - Kilde: NRK - Info


120. Doubleparet Ulrikke Eikeri og Eri Hozumi ute av Roland-Garros
Tennisspillerne Ulrikke Eikeri og Eri Hozumi måtte gi tapt mot Marie Bouzkova og Sara Sorribes Tormo i 2. runde av doubleturneringen i Roland-Garros fredag. I en kamp som kunne vippe begge veier, tapte Eikeri og japanske Hozumi med settsifrene 5-7, 2-6. Den norsk-japanske duoen virket nervøse i åpningen og spilte på seg to servebrudd på de første tre gamene. Eikeri og Hozumi vant deretter de fem neste gamene, men spilte så på seg to nye brudd og tapte førstesettet 5-7. På stillingen 5-4 hadde Eikeri og Hozumi hele tre settballer på rad, men verken Eikeri eller Hozumi greide å slå inn det avgjørende poenget. (NTB)
Tidspunkt: 02-06-2023 - Kl.10:53 - Kilde: NRK - Info


121. Ruud videre til tredje runde i Roland Garros: – En tøff kamp
Casper Ruud levde opp til favorittstempelet mot italienske Giulio Zeppieri da han vant 6-3, 6-2, 4-6, 7-5i den andre runden av Roland Garros. Nordmannen er med det klar for tredje runde i den prestisjetunge Grand Slam-turneringen. – Det var en tøff kamp. Jeg startet bra og fikk et tidlig servebrudd. Jeg servet selv bra. Det er det fine med å spille best av fem sett. Her har du sjansen til å kjempe deg tilbake. Han spilte mye bedre i det tredje og fjerde settet og ble veldig tøff. Jeg er veldig glad for å komme meg videre og at jeg ikke måtte ut i fem sett, sier Ruud i et intervju vist på Discovery+. Selve kampen varte i rett over tre timer. Ruud fikk en drømmestart på kampen og gikk opp i en tidlig 3-0-ledelse i første sett, noe som til slutt holdt til å vinne settet 6-3. I det andre settet brøt han italienerens serve to ganger og vant settet i overlegen stil, 6-2. I det tredje settet våknet Zeppieri. Etter at han først reddet fire breakballer i første game, holdt han serve opp til 5-4. Da brøt han også Ruuds serve for første gang i kampen og vant settet 6-4. Dermed måtte Ruud ut i et fjerde sett, hvor han brøt italieneren på stillingen 2-2. På stillingen 5-4 kunne Ruud dermed avgjøre kampen i egen serve, men Zeppieri brøt og sørget for ny spenning i settet. Den ble imidlertid kortvarig. Ruud brøt tilbake, før han servet settet - og kampen - hjem. I tredje runde møter vinneren av kampen mellom Thiago Augustín Tirante og Zhang Zhizhen. Ruud tok seg helt til finalen i Roland Garros i fjor, hvor han tapte mot Rafael Nadal.
Tidspunkt: 01-06-2023 - Kl.13:05 - Kilde: NRK - Info


122. Djokovic om kritikken: – Girer meg ekstra opp
Novak Djokovic avfeier kritikken han har fått etter sin kommentar om konflikten i Kosovo og sier at det gjør ham bedre i jakten på Roland-Garros-tittelen. Etter å ha vunnet over amerikanske Aleksandar Kovacevic i 1. runde tidligere denne uken skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden». Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall. I etterkant fikk han kritikk fra blant andre Frankrikes sportsminister Amelie Oudea-Castera, som mener det «ikke bør skje igjen». Etter seieren over Marton Fucsovics onsdag, fikk seberen spørsmål om kritikken. – Det er det jeg står for. Jeg ville sagt det igjen, men jeg trenger ikke siden du allerede har sitatene mine fra sist. Selvfølgelig vet jeg at folk kan være uenig, men det er hva det er. Det er det jeg står for, sa Djokovic ifølge ESPN og la til: – Det er aldri fritt for drama når jeg spiller Grand Slam-turneringer og jeg tror aldri det kan skje. Det gjør nok at jeg girer meg ekstra opp. (NTB)
Tidspunkt: 01-06-2023 - Kl.05:45 - Kilde: NRK - Info


123. Rune til tredje runde på walkover
Holger Rune er klar for 3. runde i Roland-Garros. Dansken skulle i likhet med Casper Ruud spille 2.-rundekamp torsdag, men motstanderen har meldt avbud. Det ble klart sent onsdag kveld, da Runes franske motstander Gaël Monfils på kort varsel innkalte til pressekonferanse og meddelte at han har en håndleddsskade som gjør det umulig å spille videre. Monfils tok seg til 2. runde med en dramatisk femsettsseier over argentinske Sebastian Baez. 36-åringen vendte 0-4 til 7-5 i femte og avgjørende sett selv om han slet med krampe i begge bein. Nå stoppes han i stedet av skade. Kampen skulle vært spilt på hovedarenaen Philippe-Chatrier torsdag kveld, men i stedet får Rune fri fram til lørdag. Da møter han enten argentinske Genaro Alberto Olivieri eller italienske Andrea Vavassori. De er begge langt nede på rankingen og måtte spille kvalifisering i Paris. Casper Ruud møter Rune i kvartfinale dersom begge spillerne tar seg så langt i turneringen. Ruud spiller mot italienske Giulio Zeppieri torsdag i første kamp på Philippe-Chatrier-banen, der Rune egentlig skulle spille kveldskamp. (NTB)
Tidspunkt: 01-06-2023 - Kl.04:05 - Kilde: NRK - Info


124. Eikeri med på dobbeltriumf i Roland-Garros
Ulrikke Eikeri og japanske Eri Hozumi havnet under, men slo tilbake og vant mot Katerina Siniakova og Barbora Krejcikova i doubleturneringen i Roland-Garros. Den norsk-japanske duoen vant til slutt med sifrene 3-6, 6-2, 6-2. I runde to venter tsjekkiske Marie Buzkova og spanske Sara Sorribes Tormo.
Tidspunkt: 31-05-2023 - Kl.19:23 - Kilde: NRK - Info


125. Stor norsk bragd – slo verdensenere
Ulrikke Eikeri og japanske Eri Hozumi havnet under, men slo tilbake og vant mot Katerina Siniakova og Barbora Krejcikova i doubleturneringen i Roland-Garros. Den norsk-japanske duoen vant til slutt med sifrene 3-6, 6-2, 6–2. Eikeri og Hozumi ble brutt to ganger i førstesettet, men slo kraftig tilbake i det påfølgende settet. Siniakova og Krejcikova greide ikke å følge opp kvaliteten fra førstesettet, og den norsk-japanske duoen utnyttet tsjekkernes formdupp. Med to brudd på de første tre gamene utlignet Eikeri og Hozumi, og kampen måtte avgjøres i et tredjesett. Der var Eikeri og Hozumi nok en gang sterkest. Med servebrudd i game to sikret de seg en fordel som holdt inn til seier. (NTB)
Tidspunkt: 31-05-2023 - Kl.13:50 - Kilde: NRK - Info


126. Kosovos olympiske komité ber IOC om å ta grep etter Djokovic-melding
Kosovos olympiske komité ber IOC om å åpne en disiplinærsak mot Novak Djokovic etter hans politiske melding i første runde av Roland-Garros. Etter å ha vunnet over amerikanske Aleksandar Kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden». Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall. Onsdag ber lederen av Kosovos olympiske komité, Ismet Krasniqi, IOC om å ta grep. – Ytringene gjort av en så offentlig person uten noen følelse av medlidenhet, fører til at spennings- og voldsnivået mellom de to landene øker, sa han og ba komiteen om å åpne en disiplinærsak mot spilleren. Frankrikes sportsminister Amelie Oudea-Castera syns Djokovics melding var unødvendig. Han mener at Djokovics melding er egnet til å fyre opp spenningen. – En idrettsutøver kan gi sin støtte til menneskerettigheter og lignende, men i dette tilfellet var meldingen veldig aktivistisk og politisk. Det burde ikke skje igjen. (©NTB)
Tidspunkt: 31-05-2023 - Kl.12:33 - Kilde: NRK - Info


127. Sjokktap for Medvedev - ute av Roland-Garros
Verdenstoer Daniil Medvedev røk svært overraskende for 172-rangerte Thiago Seyboth Wild fra Brasil i den første runden av Grand Slam-turneringen Roland-Garros. 23 år gamle Wild vant kampen med settsifrene 7-5 (7-5), 6-7 (6-8), 2-6, 6-3, 6-4. Medvedev var andreseedet i turneringen i Paris og en av kandidatene til å gå langt på rødgrusen. Mot brasilianske Wild endte han opp med tap etter en lang femsetter. Wild er rangert som nummer 172 i verden. Russeren tapte det første settet, men vant så de to neste. Da så det ut til at han skulle greie å ta seg videre, men Wild vendte deretter kampen i sin favør og tok seg sensasjonelt videre til annen runde. (NTB)
Tidspunkt: 30-05-2023 - Kl.18:23 - Kilde: NRK - Info


128. Ruud utklasset svenske – videre i Roland Garros
Tennisesset Casper Ruud er klar for andre runde i Roland Garros etter å ha slått svenske Elias Ymer i strake sett. Han tok seg videre med sifrene 6-4, 6-3, 6-2. – En solid forestilling av Ruud. Enda litt mer å gå på til sitt aller, aller beste, men det viktigste er å vinne, sa Discovery-kommentator Ola Bentzen. Ruud, rangert som nummer fire i verden, spilte jevnt med Ymer i starten av det første settet, men på stillingen 3-3 fikk han settets første - og eneste servebrudd - og kunne til slutt serve hjem det første settet til 6-4. Nordmannen fikk en drømmestart på det andre settet med et servebrudd og koblet virkelig grepet med et nytt servebrudd opp til 4-1. Ymer brøt tilbake, men Ruud holdt roen og avsluttet settet med å bryte Ymers serve og dermed settseier 6-3. I det tredje settet var det Ymer som startet med å bryte Ruuds serve, men nordmannen svarte med å vinne de neste fire gamene og vant til slutt kontrollert 6-2. Ruud møter vinneren av Alexander Bublik og Giulio Zeppieri i andre runde. 24-åringen fikk sitt store gjennombrudd i Grand Slam-sammenheng da han tok seg til finalen i Roland Garros i fjor.
Tidspunkt: 30-05-2023 - Kl.13:35 - Kilde: NRK - Info


129. Djokovic lett videre i Roland-Garros – får kritikk for politisk budskap
Novak Djokovic tok seg enkelt videre til 2. runde i Roland-Garros, men etterpå handlet det meste om det politiske budskapet han skrev på en kameralinse. Etter å ha vunnet 6-3, 6-2, 7-6 (7-1) over amerikanske Aleksandar Kovacevic skulle serberen signere en kameralinse slik tradisjonen er. Han skrev i stedet «Kosovo er hjertet av Serbia. Stopp volden». Kosovo erklærte sin uavhengighet i 2008, men er fortsatt ikke anerkjent av Serbia. De siste dagene har det vært voldshendelser nord i landet etter at kosovoalbanske ordførere er innsatt i kommuner med serbisk befolkningsflertall. Nato-soldater fra de fredsbevarende styrkene er blant de sårede i opptøyene. Djokovic snakket etter kampen i Paris med serbiske journalister om det han skrev på kameralinsen. – Jeg er ikke politiker, og jeg akter ikke å involvere meg i politisk debatt, men som serber får jeg vondt av det som skjer i Kosovo. Våre folk blir skjøvet ut. Dette er det minste jeg kunne gjøre. Som offentlig person føler jeg et ansvar for å støtte våre folk og hele Serbia, sa han ifølge medieoppslag i Serbia. – Jeg hører at jeg får mye kritikk i sosiale medier. Jeg vet ikke om noen vil straffe meg, men jeg ville gjort det igjen. Jeg er mot krig og konflikt av alle slag. (NTB)
Tidspunkt: 29-05-2023 - Kl.22:56 - Kilde: NRK - Info


130. Ruud spiller tidligkamp i Roland-Garros
Casper Ruud får formiddagskamp når han møter svenske Elias Ymer i 1. runde av Grand Slam-turneringen Roland-Garros tirsdag. Kampen starter klokken 11.00. Arrangøren har gått ut med tidspunktene for tirsdagens kamper. Ruud spiller åpningskampen på Suzanne Lenglen-banen. Det er en av turneringens to hovedbaner og har en tilskuerkapasitet på cirka 10.000. Ruud går inn i Roland-Garros som 4.-seedet og skal forsvare 1200 rankingpoeng etter fjorårets suksess i Paris. Da tapte Snarøya-mannen finalen i strake sett mot tennislegenden Rafael Nadal. Turneringen varer fram til 11. juni. (NTB)
Tidspunkt: 29-05-2023 - Kl.14:36 - Kilde: NRK - Info


131. Ruud møter tenniskompis i Roland-Garros: – En av få spillere jeg kan ta en middag med
Casper Ruud møter Elias Ymer i 1. runde av Roland-Garros. Svensken er en av få konkurrenter han tilbringer tid med utenfor tennisbanen. – Det blir morsomt. Vi kjenner hverandre ganske godt og har trent litt med hverandre opp gjennom årene, sier Ruud til NTB om sin skandinaviske motstander. 24-åringen har tidligere uttalt at han ikke ønsker å være for tett på sine rivaler. Ymer er et unntak. – Vi er gode venner utenfor banen. Han er en av de få spillerne som jeg føler at jeg har en bedre relasjon med, og som jeg kan dra ut å ta en middag med. Vi har gjort det ett par ganger, og han er en av få spillere jeg gjør sånt med, forteller Ruud. Ymer er nummer 155 på ATP-rankingen. 27-åringen tapte ikke ett eneste sett i løpet av de tre kvalifiseringsrundene han måtte gjennom for å delta i Grand Slam-turneringen. Det er første gang siden 2018 at svensken er en del av hovedtablået i Roland-Garros.
Tidspunkt: 29-05-2023 - Kl.09:48 - Kilde: NRK - Info


132. Nektet å takke for kampen
Den ukrainske tennisspilleren Marta Kostjuk ville ikke gi belaruseren Aryna Sabalenka et håndtrykk etter at hun røk ut av Rolands-Garros søndag. I følge BBC ble hun da buet av banen. Kostjuk har gjentatte ganger kritisert tennismyndighetene for å ha sett med for milde øyne på spillere fra de to landene, der Belarus er alliert med Russland og støtter krigen i Ukraina. Sabalenka uttalte i forkant av duellen at hun ville forstå valget til Kostjuk. – Angående motviljen mot håndtrykk, så kan jeg på en måte forstå dem. Jeg forestiller meg at dersom de hadde håndhilst på russere og belarusere, ville de fått så mange meldinger fra hjemlandene sine, sa Sabalenka i forkant av Grand Slam-turneringen i Paris. Søndag tapte Kostjuk i strake sett med sifrene 3-6, 2-6 mot Sabalenka og avsluttet som forventet uten å ta motstanderen i hånden. Det samme gjorde hun med belarusiske Viktoria Azarenka under fjorårets US Open. (NTB)
Tidspunkt: 28-05-2023 - Kl.14:21 - Kilde: NRK - Info


133. Ruud raknet mot Rune: – Det er bortimot full kollaps
For første gang siden krangelen i Roland-Garros spilte Casper Ruud (24) mot danske Holger Rune (20). Og denne gangen var det danskens tur til å juble.
Tidspunkt: 20-05-2023 - Kl.16:43 - Kilde: NRK - Info


134. Rune om Ruud-feiden før ny duell: – Som om vi var i krig med hverandre
Casper Ruud (24) og Holger Rune (20) møtes for første gang siden den opphetede bataljen i Roland-Garros. Nå løfter begge på lokket om forholdet.
Tidspunkt: 19-05-2023 - Kl.11:01 - Kilde: NRK - Info


135. Nadal varsler karriereslutt i 2024
Den spanske tennisstjernen Rafael Nadal (36) varsler onsdag på en pressekonferanse at han trolig gir seg etter 2024-sesongen. – Ambisjonen er å ta en liten pause og gi meg muligheten til å nyte neste år, som trolig blir min siste på den profesjonelle touren, sier Nadal. Spanjolen sliter for øyeblikket med en skade og vet ikke når han er tilbake. Han åpner opp for kanskje å spille Davis Cup med Spania mot slutten av årets sesong. Det vil si at han ikke får muligheten til å forsvare tittelen fra Roland-Garros, der han i fjor slo Casper Ruud i finalen og totalt har vunnet 14 ganger. Det er første gang siden 2004 turneringen spilles uten spanjolen som en del av startfeltet. Nadal er tennisspilleren med flest Grand Slam-titler i historien. Han har vunnet 22 stykker. I tillegg til de 14 fra Paris, har han også vunnet Australian Open (2), Wimbledon (2) og US Open (4).
Tidspunkt: 18-05-2023 - Kl.16:26 - Kilde: NRK - Info


136. Ruud videre til semifinale i storturnering
Casper Ruud slo argentinske Francisco Cerundolo 7–6, 6–4 i kvartfinalen av Masters 1000-turneringen i Roma. – Jeg er veldig glad for å spille bra tennis og være i semifinalen. Det kommer til å bli en morsom en, sier Ruud på Eurosport. Ruud møter danske Holger Rune i semifinalen. Nordmannen har vunnet samtlige fire foregående møter mot 20-åringen. – Han er en veldig energisk spiller. Vi har ikke spilt siden Roland-Garros i fjor og det var en ganske bra match. Han har blitt mye bedre. Du kan se at selvtilliten er stor på banen. – Jeg må bare tenke på hva jeg har gjort bra mot ham tidligere, sier Ruud. Ruud har vunnet en ATP 250-turnering hittil i 2023, men slitt med å få det til å stemme ved de større anledningene. Semifinalen er en etterlengtet opptur, kort tid før ett av årets høydepunkt. Neste uke starter Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris.
Tidspunkt: 17-05-2023 - Kl.22:02 - Kilde: NRK - Info


137. Spanske medier: Nadal mister Roland-Garros
Den spanske tennislegenden Rafael Nadal har kalt inn til pressekonferanse torsdag ettermiddag. Der vil han kunngjøre at han trekker seg fra Roland-Garros. Det melder de spanske storavisene Marca og AS. Det blir dermed første Roland-Garros uten gruseksperten siden 2004. 36-åringen har vunnet masters-turneringen 14 av de 18 gangene han har deltatt. I fjor var han fullstendig overlegen da han vant finalen over Casper Ruud med sifrene 6-3, 6-3, 6-0. Nadal har slitt med hofteskaden han pådro seg i Australian Open i januar. Siden har han mistet en rekke storturneringer. Årets utgave av turneringen starter på rødgrusen i Paris 28. mai. (NTB)
Tidspunkt: 17-05-2023 - Kl.22:02 - Kilde: NRK - Info


138. Ruud håper på Roma-kopi: – Gir gode minner å være her
Casper Ruud fikk en stor opptur i Masters-turneringen i Roma i fjor. I dag jakter nordmannen semifinale for tredje år på rad og god form inn mot Roland-Garros. Ruud møter argentinske Francisco Cerundolo (24.-seedet) på grusen i den italienske hovedstaden i kveld. Ruud har spilt bra fram mot kvartfinalen og håper det fortsetter på Norges nasjonaldag. Han har kommet seg til semifinalen to ganger tidligere i Roma-turneringen. Begge gangene har han tapt for storstjernen Novak Djokovic. – Jeg hadde troen på at jeg kunne gjøre det bra. Selvtilliten var ikke helt på topp, men jeg har spilt veldig bra, sa Ruud til NTB etter seieren over serbiske Laslo Djere tirsdag. – Jeg må bygge videre på den gode formen jeg har nå, fortsatte han. Fjoråret var en enorm opptur for nordmannen med to Grand Slam-finaler og finale i ATP-sluttspillet. Det startet med en god turnering i den italienske hovedstaden. – Jeg var i litt lignende situasjon i fjor. Jeg hadde ikke fått det til så bra på grusen før denne turneringen, hvor jeg fikk det til og gikk til semifinale. Det var på en måte første uken av en måned hvor det gikk helt ekstremt bra for meg. Det gir gode minner å komme tilbake hit, sa Ruud. (NTB)
Tidspunkt: 17-05-2023 - Kl.10:56 - Kilde: NRK - Info


139. Ute av kontroll
Klimaorganisasjonen Kayrros slår alarm om metanutslipp. - Vi vet hvem som gjør det og det må bli slått ned på.
Tidspunkt: 10-05-2023 - Kl.04:05 - Kilde: Dagbladet - Info


140. Roland-Garros i fare for Nadal
Det er usikkert om Rafael Nadal rekker Roland-Garros-turneringen i Paris. Et forfall vil være et tøft slag for sporten, mener tennislegenden Roger Federer. Nadal sliter fortsatt med hofteskaden han pådro seg i Australian Open i januar. Siden har han mistet en rekke storturneringer, og det er frykt for at spanjolen vil lide samme skjebne i årets andre Grand Slam-konkurranse. I Roland-Garris har Nadal spilt seg til hele 14 triumfer. – Det vil være brutalt for tennisen om Rafa ikke er der. Jeg håper fortsatt på at det går, sier Federer til Sky Sports. Sveitseren la i fjor høst opp etter en lang og innholdsrik karriere. Han vant 20 Grand Slam-titler på veien. Nadal har deltatt i samtlige Roland-Garros-turneringer siden han vant sitt første av 22 GS-trofeer i 2005. Årets utgave starter på rødgrusen i Paris 28. mai. (NTB)
Tidspunkt: 08-05-2023 - Kl.13:02 - Kilde: NRK - Info


141. Nytt skadeforfall fra Nadal
Heller ikke i Madrid Masters blir den spanske tennislegenden Rafael Nadal å se. Nå tikker klokken fort mot Grand Slam-turneringen i Paris. Den 36 år gamle grusspesialisten skadet seg i Australian Open i januar og har ikke kommet tilbake siden. Nadal opplyser i en uttalelse at han også går glipp av storturneringen Madrid Masters. – Skaden er fortsatt ikke leget, sier han. Spanjolen uttalte først at skaden ville ta seks til åtte uker å komme seg fra. Nå er han inne i uke 14. Grussesongen er for lengst i gang, og Nadal har mistet turneringene i Monte Carlo og Barcelona. Det er ikke sikkert at veteranen rekker Roma Open i midten av mai. I slutten av mai er det Roland-Garros. Nadal har 22 Grand Slam-titler, og 14 av dem har kommet på grusen i Paris. 22 Grand Slam-triumfer er rekord, og han deler den med Novak Djokovic.
Tidspunkt: 20-04-2023 - Kl.10:08 - Kilde: NRK - Info


142. Rubljov til finale i Monte-Carlo Masters
Russiske Andrej Rubljov er klar for finalen i tennisturneringen Monte-Carlo Masters etter seier over amerikanske Taylor Fritz. Kampen ble regnutsatt underveis. Rublev tok seg videre med settsifrene 5-7, 6-1, 6–3. Han havnet bakpå etter et merkelig første sett, der begge spillere brøt hverandres serve hele tre ganger. Deretter utlignet Rublev kampen med et sterkt annet sett. Det var meldt mye regn i Monaco lørdag, og dermed ble kampen satt på pause etter det andre settet. Da de kom i gang igjen, var Rublev sterkest og vant 6–3 i siste sett. Dermed er han klar for finale, der han møter enten italienske Jannik Sinner eller danske Holger Rune. De spiller senere lørdag. Rublev spilte også finale i Monte-Carlo Masters i 2021 og tapte da for Stefanos Tsitsipas. Masters-turneringen i fyrstedømmet Monaco er den første av sitt slag på grus for sesongen. Den blir ofte brukt som oppvarming til Grand Slam-turneringen Roland-Garros, som spilles senere i vår. (©NTB)
Tidspunkt: 15-04-2023 - Kl.16:52 - Kilde: NRK - Info


143. Ruuds seiersrekke brutt – ute av Monte Carlo-turneringen
Casper Ruud hadde vunnet sine ni siste kamper på grus, men i runde tre av Masters 1000-turneringen i Monaco sa det stopp. 32 år gamle Jan-Lennard Struff ble for sterk i vårsola og sendte Ruud ut av turneringen etter tiebreak i andre sett. Struff er for øyeblikket rangert som nummer 100 i verden og har nylig kommet tilbake fra skade. Ruud er for øyeblikket rangert som nummer fire i verden og var storfavoritt, men på grusen i skatteparadiset hadde ikke nordmannen noe å stille opp med og tapte 6-1, 6-6 (8-6 i tiebreak) i sett. Dermed ble det stopp etter ni strake seire. Ruuds seiersrekke på grus strekker seg tilbake til da han spilte sin siste turnering i fjor i sveitsiske Gstaad. Der gikk han til topps med fire strake seirer. 2023 startet tøft på hardcourt for Ruud som måtte tåle flere tunge nederlag. Tilbake på grusen i portugisiske Estoril ble det fire nye seirer og nok en turneringsseier. I Monte Carlo åpnet han med seier over Botic van de Zandschulp. På de 25 siste kampene på grus har nordmannen kun tapt tre ganger. Nederlagene kom mot Francisco Cerundolo (Båstad), Rafael Nadal (Roland-Garros) og Novak Djokovic (Roma). (NRK/NTB)
Tidspunkt: 13-04-2023 - Kl.10:51 - Kilde: NRK - Info


144. Tennis: Eikeri slått ut i double i USA
Tennisspiller Ulrikke Eikeri og doublepartner Miriam Kolodziejova tapte for Storm Hunter og Caroline Dolehide i WTA-turneringen i USA. Den norsk-tsjekkiske duoen tapte med settsifrene 5-7, 3-6. Australske Hunter er rangert som en av verdens beste i double, og sammen med amerikanske Dolehide tok de seieren i første runde av turneringen i Charleston. Eikeri spilte seg i fjor til 3. runde i Australian Open sammen med spanske Alisona Bolsova, noe som er karrierebeste for henne i kvinnedouble i Grand Slam. Senere samme år tok Eikeri og mixed doubles-makkeren Joran Vliegen (Belgia) seg til en historisk finale i Roland-Garros, der det ble tap. (NTB)
Tidspunkt: 05-04-2023 - Kl.04:15 - Kilde: NRK - Info


145. Rune mister trenerprofil etter seks måneder
Franskmannen Patrick Mouratoglou gir seg som trener for den danske tennisstjernen Holger Rune. Det melder NTB. – Holger! Vi har fullført vår oppgave med suksess. Det endte med et seks måneders utrolig eventyr, og det overgikk vår opprinnelige plan om tre måneder, skriver Mouratoglou på Instagram. Tennistreneren jobbet for Serena Williams i ti år fra 2012 til 2022. Franskmannen har også trent spillere som Stefanos Tsitsipas og Coco Gauff, og er fortsatt trener for Simona Halep. I februar sa Rune at han ønsket å ha Mouratoglou som trener gjennom hele grussesongen som avsluttes med Roland Garros-turneringen i månedsskiftet mai/juni, men nå er det Mouratoglou beskriver som et eventyr over.
Tidspunkt: 03-04-2023 - Kl.12:34 - Kilde: NRK - Info


146. Messi beklager oppførselen mot Nederland: – Ikke glad for det som skjedde
Lionel Messi overrasket mange med oppførselen sin mot Nederland under fotball-VM i desember. Nå beklager den nybakte verdensmesteren. – Det var selvfølgelig ikke hyggelig gjort. Jeg er ikke glad for det som skjedde. Du er så oppspilt og anspent i slike situasjoner. Alt skjer så fort. Du har ikke tid til å tenke, du bare reagerer, sier Messi til den argentinske radiostasjonen Urbana Play, ifølge Buenos Aires Herald. Kvartfinalen i VM mellom Nederland og Argentina var en av mesterskapets mest dramatiske kamper. Totalt ble det delt ut 16 gule kort, og Argentina klarte til slutt å vinne over Nederland på straffespark. Etter kampen ble det store bruduljer, hvor Messi kranglet med både nederlandske spillere og trenere. Under et TV-intervju i katakombene på Lusail Stadium, skjelte Messi ut den forbipasserende Wout Weghorst og sa til ham: – Hva ser du på, din idiot? I intervjuet med radioprogrammet «Perros de la calle» sier Messi at han angrer på oppførselen sin mot landslagssjef Louis van Gaal og Weghorst. – Det var ikke planlagt, det bare skjedde. Jeg liker ikke å vise det fram, men slike ting skjer, sier Messi. (©NTB)
Tidspunkt: 02-02-2023 - Kl.11:49 - Kilde: NRK - Info


147. Ruud får tøff konkurranse i Mexico etter turneringspausen
Casper Ruud spiller sin første turnering etter Australian Open-nedturen i Mexico. Der får han selskap av blant andre Carlos Alcaraz og Stefanos Tsitsipas. Sammen med Ruud blir det halvparten av spillerne på tennisherrenes topp 10-ranking som skal kjempe om seieren i ATP500-turneringen i mexicanske Acapulco med start 27. februar. Alcaraz (2 i verden), Tsitsipas (3), Taylor Fritz (8) og Holger Rune (9) er alle påmeldt. Flere av dem spiller turneringer i forkant, men Ruud varslet tidlig en pause. – Jeg ser fram til å ha litt fritid hjemme nå og gjøre meg klar for forhåpentlig nok et godt og langt år på touren, sa Ruud etter nederlaget i 2. runde mot Jenson Brooksby i årets første Grand Slam-turnering. Rafael Nadal har vunnet turneringen tre ganger. To av dem har kommet i løpet av de siste tre årene, men den spanske veteranen er ikke påmeldt i år. Ruud tok seg til finalen både i Roland-Garros, US Open og ATP-finalen i 2022, i tillegg til at han tok tre triumfer på ATP250-nivå. Neste Grand Slam-turnering er nettopp Roland-Garros i månedsskiftet mai-juni. Prestisjeturneringen i Paris spilles på grus, som er den norske verdensfirerens foretrukne underlag. (©NTB)
Tidspunkt: 01-02-2023 - Kl.15:38 - Kilde: NRK - Info


148. Djokovic vant Australian Open – tok sin tiende tittel i turneringen
Novak Djokovic vant i strake sett mot Stefanos Tsitsipas i finalen av Australian Open. Dermed tok han sin tiende seier i turneringen. Djokovic vant etter nærmere tre timers spill med sifrene 6-3, 7-6 (7-4), 7-6 (7-5). I tillegg til seier i turneringen er 35-åringen nå tilbake som nummer én på ATP-rankingen. Den 35-år gamle serberen har nå vunnet 22 Grand Slam-titler i karrieren (10 Australian Open, 2 Roland Garros, 7 Wimbledon og 3 US Open). Det er like mange som Rafael Nadal, skriver NTB.
Tidspunkt: 29-01-2023 - Kl.11:48 - Kilde: NRK - Info


149. Novak Djokovic til Australian Open finale
Novak Djokovic er klar for sin tiende finale i Australian Open etter å ha slått amerikanske Tommy Paul i strake sett i semifinalen. Djokovic, som er fjerdeseedet i turneringen, vant 7-5, 6-1 og 6-2. I finalen møter han greske Stefanos Tsitsipas. Serberen har aldri tapt en finale i Australian Open og jakter sin 10. seier. Han har avgitt kun ett sett på sin vei til finalen. Djokovic fikk ikke forsvare seieren sin fra 2021 i fjor etter å ha blitt kastet ut av Australia på grunn av at han nektet å la seg vaksinere for korona. Den 35 år gamle serberen har vunnet 21 Grand Slam-titler (9 Australian Open, 2 Roland Garros, 7 Wimbledon og 3 US Open).
Tidspunkt: 27-01-2023 - Kl.11:37 - Kilde: NRK - Info


150. Ruud tapte for Nadal i Argentina
Casper Ruud tapte den første av kampene mot Rafael Nadal på oppvisningsturneen i tennis i Sør-Amerika natt til torsdag. Spanjolen slo Ruud for tredje gang av tre mulige i år med sifrene 7-6 (10-8), 6-2, ifølge VG. Ruud hadde aldri møtt Nadal i konkurranse foran årets sesong. Det første møtet kom da Nadal knuste nordmannen i finalen av Roland-Garros, før de møttes på ny i ATP-finalen nylig. Der var det jevnt, men Nadal tok seieren i to strake sett. Turneen i Sør-Amerika er ikke offisiell og påvirker ikke ATP-rankingen, der Ruud er nummer tre bak ener Carlos Alcaraz og Nadal. Torsdagens kamp var den første av en rekke kamper mellom de to. Ruud og Nadal skal også spille i Belo Horizonte (Brasil), Quito (Ecuador), Bogota (Colombia) og Mexico City (Mexico).
Tidspunkt: 24-11-2022 - Kl.09:32 - Kilde: NRK - Info


151. Ruud dysser ned sjansene for storskalp: – Kan aldri føle deg komfortabel
Casper Ruud slet med en formdupp i høst, men i ATP-sluttspillet har han herjet og er klar for semifinale. Nå venter en mulig revansj mot idolet Rafael Nadal. Søndag startet Ruud turneringen i Torino med å slå en av tennisverdenens største formspillere, Auger-Aliassime, i strake sett. Tirsdag kjempet 23-åringen seg til seier mot Taylor Fritz etter å ha notert 14 serveess på veien. – Jeg har fortsatt å jobbe bra på trening. Serven er en ting som har vært mye bedre her enn i Paris og Basel, hvor den ikke satt så bra. Jeg bruker underlaget bra og er veldig fornøyd med at det har klaffet her, sier Ruud til NTB etter tirsdagens seier. Kun verdens åtte beste får delta i sluttspillet. Torsdag venter legenden Rafael Nadal i siste puljekamp. Spanjolen ga Ruud en tennisleksjon i Roland-Garros-finalen i juni. Denne gangen kommer 36-åringen fra to strake tap og sluttspillexit i bagasjen. Ruud dysser likevel ned mulighetene for en brakseier. – Du kan aldri føle deg komfortabel med å spille mot Rafa, uansett hvilken form han er i. Det kommer til å bli ganske andre forhold enn da vi spilte i Roland-Garros, det er helt sikkert. Det er raskere, og det er ikke best-av-fem. Det er på hardcourt. Alt er annerledes, påpeker Snarøya-mannen. Tennisesset legger til at han gleder seg til kampen. – Jeg spiller uten noe form for press. Bortsett fra litt ekstra poeng og premiepenger er det lite på spill. Kampstart er tidligst klokka 14. (©NTB)
Tidspunkt: 17-11-2022 - Kl.08:08 - Kilde: NRK - Info


152. Ruud i gruppe med Nadal i ATP-sluttspillet
Casper Ruud skal igjen få måle krefter med sitt store idol Rafael Nadal. De to er i samme gruppe i ATP-sluttspillet i Torino som starter søndag. Det ble klart under trekningen torsdag. Ruud spilte finale mot Nadal i Roland-Garros tidligere i år, og skal være med spanjolen på en oppvisningstour i Sør-Amerika senere i november. Før det skal de to møtes i den grønne gruppen i ATP-sluttspillet. I gruppen er også amerikanske Taylor Fritz og canadiske Felix Auger-Aliassime. Den røde gruppen består av Stefanos Tsitsipas, Daniil Medvedev, Andrej Rublev og Novak Djokovic. Nadal er toppseedet i turneringen, mens Ruud er nummer tre. Verdensener Carlos Alcaraz trøbler med en skade han pådro seg i Paris nylig og blir ikke å se i italienske Torino. Djokovic, Medvedev og Tsitsipas har alle vunnet sluttspillet tidligere. Tyske Alexander Zverev vant i fjor, men han er ute etter å ha pådratt seg en stygg ankelskade i Roland-Garros. (NTB)
Tidspunkt: 10-11-2022 - Kl.13:20 - Kilde: NRK - Info


153. Verdenseneren misset finalen i WTA-mesterskapet
Iga Swiatek var favoritt til å vinne sesongfinalen på WTA-touren i tennis, men snublet mot Aryna Sabalenka i søndagens semifinale. Der måtte hun se seg slått over tre sett. Sabalenka tok seg videre med sifrene 6-2, 2-6, 6-1. Swiatek herjet med tre strake seirer i puljespillet, men i utslagsfasen ble det bråstopp. Det skjedde mot en spiller polakken hadde slått fire ganger tidligere i sesongen. – Kanskje skjønte jeg ikke raskt nok at jeg burde vært mer skjerpet? I det tredje settet gjorde jeg feil jeg vanligvis ikke gjør, sa Swiatek. Verdensenere har hatt et strålende år med titler i både Roland-Garros og US Open, men triumf i WTA-mesterskapet blir det ikke. Der står det mellom Sabalenka og franske Caroline Garcia. (NTB)
Tidspunkt: 07-11-2022 - Kl.06:49 - Kilde: NRK - Info


154. Tennistalentet Rune med ny Paris-seier
Det danske tennishåpet Holger Rune (19) er videre til åttedelsfinale i Paris Masters etter seier i strake sett over verdenstier Hubert Hurkacz onsdag. Dermed fortsetter dansken å imponere etter å ha nådd tre strake finaler på ATP-touren i oktober. Oppgjøret mot Hurkacz var jevnspilt fram til 5-5 i første sett, men derfra og ut var Rune best i det meste. 19-åringen har hevet serven sin skikkelig i årets sesong, og han ga ikke bort en eneste bruddball i oppgjøret mot polakken. Han vant kampen med settsifrene 7-5, 6-1. I neste runde venter nok en tung utfordring for Rune. Da står russeren Andrej Rublev, rangert som nummer ni i verden, på motsatt side av nettet. Rune og Casper Ruud er på hver sin side av turneringstablået i Paris, og dermed kan de tidligst møtes i en eventuell finale. De to skandinavene møttes i kvartfinalen i Roland-Garros i juni, i en kamp som best huskes for Runes mange raseriutbrudd. Ruud vant oppgjøret 3-1. (NTB)
Tidspunkt: 02-11-2022 - Kl.19:20 - Kilde: NRK - Info


155. Russarar får delta i Australian Open
Russiske tennisspelarar får delta i Australian Open på nyåret. Det opplyste turneringsdirektør Craig Tiley i dag. Dei internasjonale tennisforbunda har tillate russiske spelarar å delta internasjonalt, trass i sanksjonane mot Russland etter invasjonen av Ukraina i februar. – Men dei må delta under nøytralt flagg, og nasjonalsogen kjem ikkje til å bli spela, seier Tiley. Australian Open følgjer dermed Roland Garros og US Open, som har tillate russisk deltaking i år. Men Wimbledon nekta dei å delta. Forbunda svarte med å ta frå turneringa i London rankingpoeng. Australian Open seier også at Novak Djokovic er velkomen, dersom han får visum. I fjor blei han etter mykje om og men nekta innreise på grunn av manglande vaksinasjon. Djokovic har vunne Austrlian Open ni gonger.
Tidspunkt: 12-10-2022 - Kl.05:01 - Kilde: NRK - Info


156. Ruud møter Nadal i Argentina i november
Casper Ruud blir en av motstanderne til Rafael Nadal på hans oppvisningstour i Sør-Amerika. De to møtes til et oppgjør i Buenos Aires 23. november. Det melder Nadal på sin Instagram-konto. Det blir første møte mellom de to siden finalen av Roland-Garros tidligere i år. Der ble Ruud utspilt da Nadal tok sin 22. Grand Slam-tittel. Det ble tidlig i oktober klart at Ruud skulle være med på touren, men det var uvvist hvilken rolle han ville ha. Nå er det klart at han skal møte det spanske ikonet i en singelkamp i Argentinas hovdstad. Touren skal spilles etter høstens ATP-sluttspill. Ruud slutter seg til Nadal og verdensener Carlos Alcaraz. Sluttspillet avvikles i tiden 13. til 20. november i Torino og samler de åtte beste spillerne i år. (NTB)
Tidspunkt: 11-10-2022 - Kl.16:16 - Kilde: NRK - Info


157. Tungt tilbakeslag for Ruud-rival
Den tyske tennisstjerna Alexander Zverev må truleg gi opp et skadecomeback denne sesongen. Han har fått eit smertefullt tilbakeslag etter ankelproblemea. Zverev har ikkje vore på bana sidan han reiv av fleire band i ankelen under semifinalen mot Rafael Nadal i Roland Garros-turneringa i juni. Han forlét då arenaen i rullestol og blei seinare operert. No har han fått eit tilbakeslag i rehabiliteringa. – Eg trur eg har gjort for mykje, og no har eg ekstreme smerter, seier Zverev. Han legg til at sjølv det å gå er ubehageleg. Zverev fall frå andre- til femteplass på den siste ATP-rankinga som blei publisert måndag. Han er diagnostisert med ei væskesamling i ankelen. Det aukar risikoen for brot. – Vi snakkar om veker, truleg månader, før eg kan sikte på ein retur til konkurranse, seier Zverev.
Tidspunkt: 12-09-2022 - Kl.15:27 - Kilde: NRK - Info


158. Ruud herjer i US Open-kvartfinalen
Casper Ruud har fått en drømmestart på sin kvartfinale mot Matteo Berrettini i US Open. Kampen pågår fortsatt, men nordmannen tok det første settet enkelt 6–1. – Det er rett og slett ellevill tennis av nordmannen. Det er helt utrolig å være vitne til, utbrøt Discovery-kommentator Svein-Espen Lindås Olsen underveis i det første settet. Hvis nordmannen tar seg videre, blir det hans første semifinale i en Grand Slam-turnering på raskere underlag enn grus. I vår tok han seg helt til finale i Roland-Garros, men inntil tirsdag var 4. runde bestenotering i Grand Slam-turneringer på hardcourt eller gress.
Tidspunkt: 06-09-2022 - Kl.17:23 - Kilde: NRK - Info


159. Tøffere tredje sett for Ruud
Casper Ruud har fått en drømmestart på sin kvartfinale mot Matteo Berrettini i US Open. Kampen pågår fortsatt, men nordmannen leder 2–0 i sett, med sifrene 6–1 og 6–4. – Det er rett og slett ellevill tennis av nordmannen. Det er helt utrolig å være vitne til, utbrøt Discovery-kommentator Svein-Espen Lindås Olsen underveis i det første settet. Det tredje settet har imildertid startet dårligere for nordmannen, som i skrivende stund ligger under 4–5. Hvis nordmannen tar seg videre, blir det hans første semifinale i en Grand Slam-turnering på raskere underlag enn grus. I vår tok han seg helt til finale i Roland-Garros, men inntil tirsdag var 4. runde bestenotering i Grand Slam-turneringer på hardcourt eller gress.
Tidspunkt: 06-09-2022 - Kl.17:23 - Kilde: NRK - Info


160. Dramatisk tredje sett for Ruud
Casper Ruud har fått en drømmestart på sin kvartfinale mot Matteo Berrettini i US Open. Kampen pågår fortsatt, men nordmannen leder 2–0 i sett, med sifrene 6–1 og 6–4. – Det er rett og slett ellevill tennis av nordmannen. Det er helt utrolig å være vitne til, utbrøt Discovery-kommentator Svein-Espen Lindås Olsen underveis i det første settet. Det tredje settet har imidlertid blitt mye mer dramatisk enn de to første. Det står i skrivende stund 5–6 til italieneren. Hvis nordmannen tar seg videre, blir det hans første semifinale i en Grand Slam-turnering på raskere underlag enn grus. I vår tok han seg helt til finale i Roland-Garros, men inntil tirsdag var 4. runde bestenotering i Grand Slam-turneringer på hardcourt eller gress.
Tidspunkt: 06-09-2022 - Kl.17:23 - Kilde: NRK - Info


161. Nadal er usikker på når han returnerer: – Jeg må fikse ting
Etter tapet for amerikanske Frances Tiafoe i US Open, innrømmer Rafael Nadal at han er usikker på når han vil returnere til tennisbanen. – Jeg må tilbake. Jeg må fikse noen ting, livet, og så vet jeg ikke når jeg kommer tilbake, sa 36-åringen. – Jeg skal prøve å være klar mentalt. Når jeg føler meg klar for å konkurrere igjen så skal jeg være der. Tapet for Tiafoe var det første tapet til Nadal i Grand Slam-sammenheng i år. Spanjolen har vunnet både Australian Open og Roland Garros (French Open) i år. Wimbledon-turneringen måtte han trekke seg fra på grunn av skade. Etter planen skal han spille Laver Cup i slutten av september, men det kan virke som deltakelsen der er usikker.
Tidspunkt: 06-09-2022 - Kl.08:36 - Kilde: NRK - Info


162. US Open-exit for Williams-søstrene
Serena og Venus Williams gikk ut i første runde av doubleturneringen i US Open torsdag. Det tsjekkiske paret Lucie Hradecká og Linda Nosková ble for sterke og vant i to strake sett (7-6, 6-4). Søstrene har vunnet 14 Grand Slam-titler i double og bestemte seg for å spille sammen én siste gang etter at yngstesøster Serena (40) mer enn antydet at hun vil legge opp i høst. Det var første gang de spilte sammen siden Roland-Garros i 2018. Serena Williams er fortsatt med i singleturneringen. Hun ble klar for tredje runde etter å ha slått ut verdenstoer Anett Kontaveit fra Estland.
Tidspunkt: 02-09-2022 - Kl.05:08 - Kilde: NRK - Info


163. Zverev øyner skadecomeback – kjemper for å rekke US Open
Det tyske tennisesset Alexander Zverev sier at han håper å være spilleklar til US Open i slutten av august etter den stygge ankelskaden han pådro seg i juni. Tyskeren tråkket over da han forsøkte å nå en ball fra Rafael Nadal i semifinalen av Roland-Garros. Overtråkket førte til et unisont gisp fra publikum, og Zverev hylte av smerte mens han rullet rundt på den røde grusen. I etterkant ble han operert og mistet flere turneringer på ATP-touren. Drøye to måneder senere ser verdenstoeren positivt på et eventuelt skadecomeback allerede i slutten av måneden. – Jeg vil selvfølgelig forsøke å bli klar til US Open, men det blir veldig, veldig tett i så fall, sier Zverev ifølge Reuters. (NTB)
Tidspunkt: 12-08-2022 - Kl.06:13 - Kilde: NRK - Info


164. Tapte finalen då makkeren blei sjuk
Ulrikke Eikeris makker Tamara Zidansek blei slått ut av sjukdom før finalen av doubleturneringa i WTA-turneringa i Lausanne. Dermed tapte dei på walkover. Den norsk-slovenske duoen skulle møte franske Kristina Mladenovic og serbiske Olga Danilovic i finalen laurdag, men etter som at Zidansek blei sjuk måtte dei gi opp kampen, opplyser WTA. Sigeren var Mladenovic´ 26. doubletriumf i karrieren, medan Danilovic tok sin andre tittel. Eikeri tok sin hittil einaste WTA-tittel i double i oktober i fjor. Då vann ho Tenerife Open saman med australske Ellen Perez. Eikeri har spelt godt i år og kom seg til finale i miks-dobbel-turneringa i Roland-Garros tidlegare i år. Der blei det tap saman med belgiske Joran Vliegen.
Tidspunkt: 17-07-2022 - Kl.07:42 - Kilde: NRK - Info


165. Ruud møter argentiner i Båstad
Francisco Cerundolo venter på andre siden av nettet for Casper Ruud i andre runde av ATP 250-turneringen i Båstad i Sverige. Argentineren slo portugisiske Pedro Sousa i strake sett tirsdag. Det er ikke klart når kampen mellom Ruud og Cerundolo spilles. Ruud har møtt Cerundolo én gang før. Da vant Ruud semifinalen i Masters 1000-turneringen i Miami tidligere i årets sesong. Ruud fikk walkover i den første runden som følge av at han er førsteseedet i turneringen. Nordmannen er dessuten tittelforsvarer. I Båstad stiller spillere som Andrej Rublev, Stan Wawrinka, Dominic Thiem, OL-sølvvinner Pablo Carreño Busta og Ruuds kvartfinalemotstander fra Roland-Garros, danske Holger Rune. (NTB)
Tidspunkt: 12-07-2022 - Kl.14:08 - Kilde: NRK - Info


166. Cilic ut av Wimbledon med korona
Kroatiske Marin Cilic har trekt seg frå Wimbledon-turneringa i tennis etter han testa positivt for covid-19. – Hei folkens. Eg må dessverre melde at eg har testa positivt for korona. Eg har isolert meg sjølv og håpa at eg skulle bli klar, men dessverre kjenner eg meg framleis dårleg og er ikkje i form til å gjere mitt beste, skriv Cilic i et innlegg på Instagram. Kroaten skal ifølge The Telegraph ha trent med Novak Djokovic tett opp til turneringa. Serbaren måtte stå over Australian Open tidlegare i år fordi han ikkje har tatt koronavaksinen, og det er usikkert om han får delta i US Open. Cilic kom til finalen i Wimbledon i 2017. Han spilte også semifinale i Roland Garros mot Casper Ruud for nokre veker sidan. Da gjekk nordmannen av med sigeren. Cilic er erstatta av Nuno Borges frå Portugal i Wimbledon-oppsettet.
Tidspunkt: 28-06-2022 - Kl.09:06 - Kilde: NRK - Info


167. Djokovic med Wimbledon-seier nummer 80
Novak Djokovic ble mandag den første til å vinne 80 kamper i hver av de fire Grand Slam-turneringene med seieren over sørkoreanske Kwon Soo-woo. Serberen er i gang med å forsvare tittelen for tredje gang på rad og vant kampen 6-3, 3-6, 6-3, 6-4. Med det kunne han juble for sin 80. triumf på gresset i London. Han er alene til å nå den milepælen. – Nå har vi 80 seirer, la oss gå for 100, sa Djokovic etter kampen. Han har også 80 triumfer i Roland-Garros, US Open og Australian Open.
Tidspunkt: 27-06-2022 - Kl.19:44 - Kilde: NRK - Info


168. Ruud vil snakke ut med Rune
Munnhoggeriet mellom Holger Rune og Casper Ruud blei igjen tema på pressemøtet framfor Wimbledon. Dansken raste mot Ruud etter å ha tapt mot nordmannen i kvartfinalen i Roland-Garros i mai. Rune uttalte då at Ruud hadde ropt «JAAA» opp i ansiktet på han då dei to var på veg inn i garderoben, ein påstand Ruud bestemt har avvist. – Det er feil, det han påstår. Det er verkeleg ikkje det som skjedde. Ei stor løgn, og det er skuffande å bli loge om, sa den norske tennisstjerna til Discovery. På spørsmål frå ein dansk journalist før storturneringa i England svarar Ruud at han ønskjer å rydde opp med det danske talentet. – Eg har ikkje sett Holger sidan kampen i Paris, så eg har ikkje hatt sjanse til å snakke med han. Han fortalde løgner til media, og eg var ganske tydeleg på at det ikkje skjedde. Eg respekterer Holger som ein ung, god og fryktlaus spelar, seier Ruud og held fram: – Som eg sa etter kampen, oppfører han seg litt vilt, og det har vi alle sett på TV. Eg vil ikkje seie så mykje meir, men eg håpar eg kan snakke med han her eller i Båstad, så vi kan kome oss vidare frå dette.
Tidspunkt: 26-06-2022 - Kl.19:28 - Kilde: NRK - Info


169. Dansk tennissensasjon åpner opp om drapstrusler og hatmeldinger
Danske Holger Rune sier han mottar drøssevis av drapstrusler og hatmeldinger i sosiale medier når han spiller. Tennisstjernen sier han ikke blir påvirket. Stortalentet på 19 år har blitt et kjent navn i tennisverdenen den siste tiden, men det har også sin bakside. – Det er ofte kommentarer som: «Jeg vil drepe familien din» og «Jeg håper du får kreft», som kommer veltende inn i sosiale medier, sier Rune til avisen Berlinske. 19-åringen sier likevel at han ikke dveler ved meldingene, og at han i stedet fokuserer energien sin på menneskene som støtter ham. – Jeg har så mange fans rundt meg som støtter meg, og det er de jeg fokuserer på. De vil det beste for meg, heldigvis. Det setter jeg pris på, sier han til avisen. Rune er for tiden i England, hvor han starter Wimbledon neste uke med kamp mot amerikaneren Marcos Giron i første runde. 19-åringen er nummer 29 på verdensrankingen og nådde kvartfinalen i Roland-Garros tidligere denne måneden. Der ble han stoppet av Norges tennisess, Casper Ruud. (NTB)
Tidspunkt: 26-06-2022 - Kl.09:19 - Kilde: NRK - Info


170. Ruud stadig på 5.-plass på rankingen – blir trolig tredjeseedet i Wimbledon
Casper Ruud beholder femteplassen på ATP-rankingen til tross for exit i 1. runde på Queen´s Club sist uke. Det gir ham minst tredjeseeding i Wimbledon. Wimbledon starter kommende mandag og vil gå uten både verdensener Daniil Medvedev og verdenstoer Alexander Zverev. Medvedev får ikke delta ettersom Wimbledon nekter russiske utøvere å stille, mens Zverev ble langtidsskadd i semifinalen i Roland-Garros tidligere i juni. Dermed er det bare Novak Djokovic og Rafael Nadal som ligger an til å bli seedet foran Ruud i Wimbledon. Det er fortsatt ikke helt sikkert at Nadal stiller i Wimbledon, men spanjolen er i London og har uttrykt at han ønsker å delta. Greske Stefanos Tsitsipas kan ta igjen Ruud når rankingen oppdateres om en uke, men da er oppsettet i Wimbledon allerede trukket. Trekningen skal skje fredag klokken 11 norsk tid. Vinner Tsitsipas ukens ATP 250-turnering på gresset i Mallorca, vil han ta seg forbi Ruud, men finalen i turneringen spilles først søndag. Ruud har aldri klart å komme seg videre fra 1. runde i Wimbledon. I fjor ble det tap i første runde mot australske Jordan Thompson. Da var Ruud seedet som nummer 12. (NTB)
Tidspunkt: 20-06-2022 - Kl.08:29 - Kilde: NRK - Info


171. Du er i godt selskap, Casper Ruud
Toppspelarane har falle av éin etter éin i grasturneringa på Queen´s Club i London. Matteo Berrettini og Marin Cilic er dei einaste seeda spelarane igjen. Casper Ruud rauk ut mot Ryan Peniston som førsteseeda i turneringa. Gras er ikkje hans favorittunderlag. Nordmannen sleit tidvis stort mot Peniston etter suksessen på grusen i Roland-Garros, som enda med finaletap for Rafael Nadal. Denis Shapovalov var seeda som nummer seks i turneringa, men rauk mot Tommy Paul onsdag. 2.-seede Matteo Berrettini må tole favorittstempelet for resten av turneringa. Tre av hans seks ATP-titlar har kome på gras. ATP500-turneringa i London brukast som oppkøyring til sesongens tredje Grand Slam-turnering Wimbledon i slutten av månaden.
Tidspunkt: 16-06-2022 - Kl.06:14 - Kilde: NRK - Info


172. Ruud stresser ikke etter gress-fiaskoen
Norges tennisstjerne Casper Ruud (23) valgte bort ekstra trening før oppkjøringsturneringen til sesongens tredje Grand Slam-turnering. – Jeg hadde selvfølgelig håpet å vinne, men jeg er egentlig ikke sånn ekstremt overrasket. Hvis man ser på forberedelsene til turneringen, har det ikke vært helt som man vanligvis gjør, sier Ruud til Eurosport. Ruud tapte i strake sett mot Ryan Peniston, rangert som 180 i verden og som spilte sin første ATP-turnering. På forhånd hadde Ruud én trening på gress. – Det valget gjorde jeg for å få et par ekstra dager i Norge. Etter en lang grussesong er hvile også viktig. Det er ikke så mye hvile du får i denne idretten her. Det er nye turneringer hele tiden, så nå skal jeg prøve å få noen gode treninger på gresset og lade opp til Wimbledon. Ruud kom til turneringen med en enorm rekke kamper på grusen i Roland-Garros som endte med finaletap for Rafael Nadal. (NTB)
Tidspunkt: 15-06-2022 - Kl.06:59 - Kilde: NRK - Info


173. Casper Ruud klatrer til 5.-plass på verdensrankingen
Casper Ruud vil være rangert som verdens femte beste tennisspiller når rankingen oppdateres mandag. Han tar plassen til Stefanos Tsitsipas. Tsitsipas røk mot den tidligere verdenseneren Andy Murray i kvartfinalen i ATP 250-turneringen i Stuttgart fredag. Murray vant kampen i strake sett 7-6 (7-4), 6-3. Ruud klatrer med det fra sjette- til femteplass. Så høyt har nordmannen aldri vært. Greske Tsitsipas måtte ha vunnet turneringen for å beholde femteplassen. Tsitsipas har mistet 1200 poeng og kun tjent 45 poeng på rankingen siden sist. Ruud overrasket mange da han tok seg helt til finalen i Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris sist uke. Der ble det tap for barndomshelten Rafael Nadal i strake sett. I slutten av juni venter sesongens tredje Grand Slam-turnering i Wimbledon. Ruud kommer som blant de toppseedede til tennissportens kanskje mest prestisjetunge konkurranse. Han har aldri før tatt seg videre fra første runde i Wimbledon, men håper i år å bryte den statistikken på gresset i London. Den neste rankingen vil ha Daniil Medvedev på topp foran Alexander Zverev. Novak Djokovic blir jekket ned fra toppen til tredjeplass.
Tidspunkt: 10-06-2022 - Kl.18:33 - Kilde: NRK - Info


174. 281.000 så Ruud i Roland-Garros-finalen
På det meste fulgte 281.000 nordmenn Casper Ruuds første finale i Grand Slam-sammenheng i Roland-Garros. I snitt var det 217.000 som fulgte søndagssendingen på TV-kanalen MAX og strømmetjenesten Discovery+, melder Kampanje. – Casper Ruud har sørget for fantastiske seertall den siste uken. Det er ingen tvil om at det er en tennisfeber på gang i Norge, sier Discoverys sportsdirektør Morten Johannessen. Han opplyser at de satte nye rekord i Ruuds kvartfinale mot danske Holger Rune, mens semifinalen mot kroaten Maric Cilic ble sett av 108.000 i snitt og 195.000 på det meste. Finalen knuste alle rekorder.
Tidspunkt: 07-06-2022 - Kl.10:30 - Kilde: NRK - Info


175. Nadal nådeløs i Paris – Ruud tapte Roland Garros-finalen
Casper Ruud (23) fikk en real tennisleksjon av læremesteren Rafael Nadal (37) i finalen av Roland Garros. Nordmannens første Grand Slam-finale endte med tap i strake sett.
Tidspunkt: 05-06-2022 - Kl.15:30 - Kilde: NRK - Info


176. Kronprinsparet til stede i Paris på Roland-Garros-finalen
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit vil være å se på tribunen når Casper Ruud og Rafael Nadal barker sammen i finalen i Roland-Garros i Paris. Det bekrefter kongehuset gjennom sitt offisielle program. Dagens kamp vil være historiens første med norsk deltakelse i singel for herrer i en Grand Slam-finale, og til stede vil det være kongelige. Kronprinsen og kronprinsessen vil være til stede for å få med seg den viktige kampen. Kampen starter klokken 15 og spilles på hovedbanen Philippe-Chatrier. (NTB)
Tidspunkt: 05-06-2022 - Kl.10:50 - Kilde: NRK - Info


177. Her er kronprins Haakon på Roland-Garros-finalen
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er to av mange kjente ansikter på tribunen under Rolland-Garros-finalen mellom Casper Ruud og Rafael Nadal. Kronprins Haakon, som nylig kom hjem fra en ekspedisjon på Grønland, har fått plass ved siden av Kong Felipe VI av Spania. Dagens kamp er den første med norsk deltakelse i singel for herrer i en Grand Slam-finale. Finalen vises på Max og Discovery + i Norge. Du kan også følge og høre kampen på NRK.no.
Tidspunkt: 05-06-2022 - Kl.10:50 - Kilde: NRK - Info


178. Legenden om Norges «ukjente» Grand Slam-vinner: – Vi bør snakke mer om Mallory
Casper Ruud er klar for en historisk finale i Roland Garros, men visste du at Norge allerede har en kvinnelig Grand Slam-vinner?
Tidspunkt: 05-06-2022 - Kl.09:05 - Kilde: NRK - Info


179. Zverev sleit truleg fleire leddband
OL-meister Alexander Zverev må vere budd på ein langvarig tennispause etter ankelskaden han fekk i Roland-Garros-semifinalen mot Rafael Nadal. Tyskaren var uheldig i andre sett og trakka over då han prøvde å nå ein ball frå Nadal. Zverev hylte av smerte medan han rulla rundt på den raude grusen. Rett etter kampen var det ikkje klart kor alvorleg skaden var, men det var tydeleg at Zverevs ankel hadde fått seg ein real trykk. Laurdag skriv Zverev på Instagram at det ser ut som han har slite av fleire ytre leddband i høgrefoten. Det kan tyde på at han blir ute av spel i fleire månader. – Eg flyr til Tyskland på måndag for å bli undersøkt ytterlegare, og for å legge den beste planen for å bli frisk, skriv Zverev i et innlegg der han takkar for støtta frå hele verda. Wimbledon-turneringa, som startar 27. juni, ryk etter alt å dømme for tyskaren. Zverev kom til 4. runde i Wimbledon i fjor. Han har framleis til gode å vinne ein Grand Slam-tittel, men i fjor vant han både OL og ATP-tourfinalen i Torino.
Tidspunkt: 04-06-2022 - Kl.16:30 - Kilde: NRK - Info


180. Ruud klar for finalen av Roland Garros – møter Nadal
Casper Ruud møter Rafael Nadal i finalen av Roland Garros-turneringen etter å ha knust Marin Cilic. Midt i kampen skjedde det noe helt spesielt.
Tidspunkt: 03-06-2022 - Kl.19:18 - Kilde: NRK - Info


181. Zverev ut i rullestol – Nadal kan møte Ruud i finalen
Rafael Nadal er klar for sin 14. finale av Roland-Garros-turneringen i Paris. Det skjedde etter at Alexander Zverev måtte gi seg etter et stygt overtråkk.
Tidspunkt: 03-06-2022 - Kl.16:39 - Kilde: NRK - Info


182. Zverev ut i rullestol – Nadal møter Ruud i finalen
Rafael Nadal er klar for sin 14. finale av Roland-Garros-turneringen i Paris. Det skjedde etter at Alexander Zverev måtte gi seg etter et stygt overtråkk.
Tidspunkt: 03-06-2022 - Kl.16:39 - Kilde: NRK - Info


183. Zverev ut i rullestol – Nadal til finale
Rafael Nadal er klar for sin 14. finale av Roland-Garros-turneringen i Paris. Spanjolen leder finalen mot den tyske OL-vinneren Alexander Zverev etter ett sett. Men så tråkket tyskeren over med den høyre foten i fart og så ut til å få all vekt på den. Pausen i spillet kom på 7–6, 6–6. På daværende tidspunkt var det helt jevnspilt og åpent hvem som skulle ta seg til finale for et møte med Casper Ruud eller Marin Cilic. Zverev hadde en gyllen mulighet til å dra i land første sett da han ledet 6–2 og fikk fire settballer. Men Nadal varter opp med glitrende tennis og tok det til slutt. Det andre setter ble smått absurd. Zverev mislyktes da han skulle serve for settet. Nadal trengte fem servegame før han klarte å holde sin egen serve. På ballen der Nadal sikret tiebreak så det ut til at Zverev tråkket over – før han ble fraktet ut for behandling av foten. Noen minutter senere kom Zverev ut på banen på krykker for å takke dommeren og Nadal for kampen. – Jeg er veldig trist på hans vegne. Han spilte en utrolig turnering og er en veldig god kollega. Jeg vet hvor mye han kjemper for å vinne en Grand Slam, men han var veldig uheldig. Jeg er sikker på at han vil vinne mer enn bare en i fremtiden, sier Nadal etter kampen som varte i mer enn tre timer. Rafael Nadal har vunnet samtlige av sine 13 finaler i den franske storturneringen. Han har rekorden for antall Grand Slam-triumfer: 21. Kun to spillere har slått ham i turneringen tidligere: Robin Söderling (2009) og Novak Djokovic (2015 og 2021).
Tidspunkt: 03-06-2022 - Kl.16:14 - Kilde: NRK - Info


184. Ruud-drama før semifinalen – forbannet etter avlyst trening
Casper Ruud sin oppladning til semifinalen i Roland-Garros har blitt alt annet enn optimal. Nå føyer værproblemer seg inn i rekken av dramaet.
Tidspunkt: 03-06-2022 - Kl.12:28 - Kilde: NRK - Info


185. Rune ønsker Ruud lykke til i semifinalen
Danske Holger Rune og Casper Ruud havnet i ordkrig etter kvartfinalemøtet i Roland-Garros, der Ruud beskyldte Rune for å lyve om en hendelse i garderoben etter kampen. Torsdag kveld la dansken ut en historie på Instagram, der han blant annet ønsker konkurrenten lykke til i semifinalen. – Det er mye snakk om min og Caspers kamp i går. Jeg har hatt en bra turnering, og Casper skal spille sin første Grand Slam-semifinale. La ham forberede seg, og la meg nyte mine gode resultater og noen fridager. Lykke til i morgen, skriver Rune på Instagram og tagger Ruud. Etter onsdagens kvartifinale beskyldte Rune Ruud for å ha ropt i ansiktet på ham i garderoben. Dagen derpå svarte nordmannen på anklagene, og beskylte Rune for løgn. – Det er feil det han påstår. Det er virkelig ikke det som skedde. En stor løgn, og det er skuffende å bli fortalt løgner til, sa Ruud til Discovery torsdag.
Tidspunkt: 02-06-2022 - Kl.19:43 - Kilde: NRK - Info


186. Tenåring klar for Roland-Garros-finale
Amerikanske Coco Gauff (18) er klar for finalen i Roland-Garros etter å ha slått italienske Martina Trevisan 6-3, 6-1 i semifinalen. Gauff har tidligere gått til topps i juniorutgaven av Roland-Garros. I finalen møter hun polske Iga Swiatek, som er ubeseiret på 34 kamper. Vinner Swiatek, tangerer hun Venus Williams´ rekord for antall seirer på rad.
Tidspunkt: 02-06-2022 - Kl.16:59 - Kilde: NRK - Info


187. Swiatek enkelt til Roland-Garros-finale
Verdensener Iga Swiatek hadde få problemer med å ta seg forbi Daria Kasatkina i semifinalen i tennisturneringen Roland-Garros. Polakken vant kampen 6-2, 6-1. Hun har ikke tapt på 34 kamper og sikret torsdag sin andre finale i Grand Slam-turneringen.
Tidspunkt: 02-06-2022 - Kl.14:44 - Kilde: NRK - Info


188. Ny kveldskamp for Ruud i semien
Casper Ruud spelar sin semifinalekamp i Grand Slam-turneringa Roland-Garros mot Marin Cilic tidlegast klokka 17.30 fredag. De to semifinalane for men går føre seg på den største arenaen, Philippe Chatrier-banen. Rafael Nadal og Alexander Zverev startar sin kamp tidlegast 14.45 fredag. Deretter ventar Ruuds kamp mot Cilic snautt tre timar seinare dersom kampen før blir avgjord raskt. Onsdag blei ein lang kveld for Ruud då han slo danske Holger Rune i fire sett. Den kampen var slutt nærmare klokka 1 natt til torsdag. Ruud spelar ein eventuell finale søndag.
Tidspunkt: 02-06-2022 - Kl.11:52 - Kilde: NRK - Info


189. Eikeri tapte Grand Slam-finalen for blandet par
Ulrikke Eikeri og Joran Vliegen gikk inn i finalen av Roland Garros med et solid «underdog»-stempel i den blandede parturneringen. Den norskbelgiske duoen slo ut flere høyt rangerte spillere på veien dit, men mot Ena Shibahara og Wesley Koolhof sa det stopp. Eikeri og partneren tapte Grand Slam-finalen 6–7, 2–6. – Jeg vil takke Joran for å spille med meg. Å spille en Grand Slam-finale er en drøm som går i oppfyllelse. Det har vært en fantastisk uke, sier Eikeri på medaljeseremonien etter kampen. Det ble en tett start på kampen, selv om de tidlig havnet under. Eikeri og Vliegen kjempet seg til et tiebreak i første sett etter å ha nektet Koolhof å serve inn 6–3. Tiebreaket knep den japansk-nederlandske duoen med knapp margin, 7–5, noe som med en gang gjorde oppgaven mye større. Koolhof og Shibahara hevet spillet sitt i det andre settet. Da ble det også synlig hvorfor begge er topp ti-spillere i double. Den norske 29-åringen tjener snaut 300.000 kroner på mixed double-prestasjonen, mens hun får i overkant av 125.000 kroner for å ha tatt seg til 2. runde i double. Pengene kommer godt med i den videre satsingen. PS! Casper Ruud spiller semifinale i Roland Garros mot kroatiske Marin Cilic fredag ettermiddag.
Tidspunkt: 02-06-2022 - Kl.11:38 - Kilde: NRK - Info


190. Ruud til semifinale – motstanderen jaget moren fra tribunen
Casper Ruud (23) er klar for semifinalen av Roland Garros-turneringen etter å ha slått Holger Rune over fire sett. Dansken var så frustrert at han ba moren fjerne seg fra tribunen.
Tidspunkt: 01-06-2022 - Kl.22:42 - Kilde: NRK - Info


191. Cilic videre etter slitekamp mot Rublev – kan gi Ruud fordel i Roland-Garros
Marin Cilic trengte fem sett på å slå Andrej Rublev i kvartfinalen i Roland-Garros onsdag. Cilic vant til slutt med settsifrene 5-7, 6-3, 6-4, 3-6, 7-6 (10-2). Kampen mellom Cilic og Rublev varte i over fire timer og kostet mye krefter for den potensielle semifinalemotstanderen til Casper Ruud. Ruud spiller sin kvartfinale mot det 18 år gamle danske tennistalentet Holger Rune sent i kveld. Vinner Snarøya-gutten den kampen, venter Cilic i semifinalen. Kroaten vant US Open i 2014 og har også kommet helt til finalen både i Wimbledon (2017) og Australian Open (2018). I Roland-Garros hadde verken Cilic eller Rublev noen gang kommet lenger enn til kvartfinalen før onsdagens oppgjør. Slitekampen trengte tiebreak i femte og avgjørende sett for å kåre en vinner. Der storspilte Cilic og sikret seieren. (NTB)
Tidspunkt: 01-06-2022 - Kl.18:53 - Kilde: NRK - Info


192. Vilt comeback av Eikeri og Vliegen – til sensasjonell finale
Det ble dramatisk da Ulrikke Eikeri og hennes belgiske partner Joran Vliegen tok seg til en historisk finale i Roland-Garros.
Tidspunkt: 01-06-2022 - Kl.10:31 - Kilde: NRK - Info


193. Vilt comeback av Eikeri og Vliegen – til sensasjonell finale
Ulrikke Eikeri og hennes belgiske partner Joran Vliegen fikk en tøff start i semifinalen mot Nicole Melichar-Martinez og Kevin Krawietz i Roland-Garros. De kom under 6-1 og 5-2, og det lå an til matchball for motstanden. Da tvang Eikeri og Vliegen frem et tiebreak, det endte i et lengre supertiebreak. Det vant de mot alle odds. – Det var et vilt comeback av Eikeri og Vliegen, og det var et comeback drevet av nordstrandjenta, sier Eurosports kommentator Sverre Krogh Sundbø. Stemninga var til å ta og kjenne på til siste slutt, og Eikeri spilte strålende i store deler av kampen. Sundbø mener Eikeri skal ha all æren for den enorme prestasjonen. – Eikeri har vært langt bedre enn sin makker. Jeg synes hun har vært en bedre tennisspiller i dag, enn hun noensinne har vært, sier han videre.
Tidspunkt: 01-06-2022 - Kl.10:29 - Kilde: NRK - Info


194. Zverev til semfinale
Alexander Zverev er én kamp unna finaleplass i Roland-Garros. Den tyske OL-mesteren trengte over tre timer på å danke ut vidunderbarnet Carlos Alcaraz (19). Etter to sett så det meste ut til å gå Zverevs vei, men spenningen var på ingen måte utløst. Alcaraz slo tilbake og jobbet hardt for å tvinge thrilleren ut i et femte sett. Det gikk akkurat ikke. Zverev ble hakket for sterk i tiebreak og vant kvartfinalen med sifrene 6-4, 6-4, 4-6, 7-6 (9-7). Avgjørelsen falt etter tre timer og 18 minutter på rødgrusen i Paris. Zverev er for andre gang semifinaleklar i Roland-Garros. Han har aldri før tatt seg til finalen i Grand Slam-turneringen. (NTB)
Tidspunkt: 31-05-2022 - Kl.20:58 - Kilde: NRK - Info


195. Kveldskamp for Ruud
Kvartfinalen i Roland-Garros mellom Casper Ruud og danske Holger Rune kan bli ein thriller som strekkjer seg ut i dei seine nattetimane onsdag. Den skandinaviske duellen er sett opp som kamp fire på hovudbanen Philippe Chatrier med starttidspunkt «ikkje tidlegare enn 20.45». Philippe-Chatrier tek omkring 15.000 tilskodarar. Ruud spelar sin første kvartfinale i Grand Slam-samanheng. Kampen før er kvartfinalen mellom Andrej Rubljov og Marin Cilic. Dei to andre kvartfinalane blir spelte slik: Alexander Zverev – Carlos Alcaraz, Novak Djokovic – Rafael Nadal.
Tidspunkt: 31-05-2022 - Kl.13:54 - Kilde: NRK - Info


196. Ruud garantert snaut 4 millioner i pengepremier
Casper Ruud er sikret 3,7 millioner kroner for sitt spill i Roland-Garros-turneringen i tennis. Skulle han sjokkere med finaleseier, venter nesten 22 millioner. Premiesatsene er hevet denne sesongen med 6,8 prosent sammenlignet med tiden før pandemien. Ruud møter dansken Holger Rune i kvartfinale onsdag. Taperen får 3,7 millioner kroner for jobben. En plass i semifinalen er verdt nær 6 millioner. Taperen av finalen kommer hjem med snaut det dobbelte. Ruud slo ut Hubert Hurkacz (Polen) 3-1 i sett i tredje runde. Rune vant med samme sifrer mot grekeren Stefanos Tsitsipas. Pengepremiene i Roland-Garros er identiske for kvinner og menn. (NTB)
Tidspunkt: 31-05-2022 - Kl.09:51 - Kilde: NRK - Info


197. Ulrikke Eikeri klar for semifinalen
Ulrikke Eikeri og belgiske Joran Vliegen slo den fjerdeseedede duoen Neal Skupski/Desirae Krawczyk og er klar for semifinale i Roland-Garros-turneringa. Det norskbelgiske paret vant i strake sett med sifrene 2-6, 6-6 (7-4), 10-8 i avgjørande tiebreak. Skupski (Storbritannia) og Krawczyk (USA) var sett på som ein av dei største seierskandidatene i Paris og er seedet som nummer fire. Eikeri og Vliegen tok seg vidare frå første runde etter å ha slått den kasakhstanske duoen Anna Danilina og Andrej Golubev. Dei var sjetteseedede i turneringa. Etter 2-6-tap i det første settet i måndagens kvartfinale vart det andre settet mkje jamnare. Til slutt sto det 6-6, og det måtte avgjerast i tiebreak som den norskbelgiske duoen vann 7-4. Etter som at begge lag vann kvar sitt sett, måtte også sjlve kampen avgjerast i tiebreak. I double spelast det berre to sett, og om det då er likt, skal det avgjerast i eit eiget tiebreak. Der var Eikeri og Vliegen best og avgjorde ein spanande kamp med 10-8-siger. I semifinalen ventar amerikanske Nicole Melichar-Martinez og tyske Kevin Krawietz.
Tidspunkt: 30-05-2022 - Kl.16:26 - Kilde: NRK - Info


198. Nadal møter Djokovic i kvartfinalen i Roland-Garros
Tennisgigantene Novak Djokovic og Rafael Nadal møtes i kvartfinalen i Roland-Garros etter at Nadal slo Felix Auger-Aliassime over fem sett søndag. Etter fire timer og 21 minutter kunne Nadal slippe jubelen løs for avansement fra fjerde runde. Spanjolen, som har vunnet rekordmange 21 Grand Slam-titler, slo Auger-Aliassime 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-3. Djokovic, som troner øverst på verdensrankingen, tok en enkel seier over Diego Schwartzman med 6-1, 6-3, 6-3 samme dag. (NTB)
Tidspunkt: 29-05-2022 - Kl.23:01 - Kilde: NRK - Info


199. Eikeri til kvartfinale i French Open
Ulrikke Eikeri er klar for kvartfinalen i mixed double i French Open. Hennes belgiske makker, Joran Vliegen, la inn en sterk søknad til turneringens poeng. Franskmennene hadde flokket til «Drivhuset», Simonne Mathieu-anlegget, ved Roland Garros for å se den franske duoen Hugo Gaston og Clara Burel i aksjon. Men det ble ingen fest for de fremmøtte. For selv med publikum mot seg, viste Ulrikke Eikeri og Joran Vliegen seg som det best double-paret. Og på stillingen 5–4 kunne man høre publikum unisont gispe etter luft. Vliegen fikk en vanskelig retur på egen serve, men han fikk akkurat racketen på ballen og smalt den rundt nettet og langt bak i banen. Da de brøt den franske duoen i neste game, sikret de første sett 6–4. Andre sett vant de også 6–4. PS! Ulrikke Eikeri deltok også i tradisjonell double sammen med Catherine Harrison. Hun ble lørdag slått ut av den 2. runden etter tap 0–2 i sett mot duoen Ajla Tomljanovic og Misaki Doi.
Tidspunkt: 29-05-2022 - Kl.17:27 - Kilde: NRK - Info


200. Eikeri/Harrison ute av doubleturneringen i Roland-Garros
Ulrikke Eikeri og hennes amerikanske doublepartner Catherine Harrison ble slått i strake sett av duoen Ajla Tomljanovic og Misaki Doi i Roland-Garros lørdag. Dermed sa det stopp i runde to for den norskamerikanske duoen. Eikeri og Harrison tok seg overraskende videre til andre runde av den prestisjetunge Grand Slam-turneringen med seier mot sjetteseedede Andreja Klepac (Slovenia) og Alexa Guarachi (Chile) i første runde. (NTB)
Tidspunkt: 28-05-2022 - Kl.19:14 - Kilde: NRK - Info


201. Ny stjernesmell i Roland-Garros
Spanske Paula Badosa måtte trekke seg fra sin kamp i tredje runde av Roland-Garros lørdag. Det har vært et voldsomt stjernefall blant kvinnene i Grand Slam-turneringen. Verdensener Iga Swiatek er den eneste igjen av dem som var seedet blant de ti beste. Badosa var seedet som nummer tre i turneringen. Badosa hadde fått en dårlig start på sin kamp mot russeren Veronika Kudermetova og tapte 3-6 i førstesett før hun trakk seg. Da ledet russeren 2-1 i andre sett. (©NTB)
Tidspunkt: 28-05-2022 - Kl.17:12 - Kilde: NRK - Info


202. Djokovic og Nadal enkelt videre i Roland-Garros
Tennisstjernene Novak Djokovic og Rafael Nadal trengte begge kun tre sett på å overvinne sine motstandere i 3. runde av Grand Slam-turneringen Roland-Garros. Det betyr at de er en seier hver unna fra å møte hverandre til en svært stjernetung kvartfinale Med sifrene 6-3, 6-3, 6-2 gjorde verdensener Djokovic kort prosess med slovenske Aljaz Bedene. I åttedelsfinalen venter 15.-seedede Diego Schwartzman (Argentina) som slo Grigor Dimitrov (18.-seedet) i tre strake sett med sifrene 6-3, 6-1, 6-2. Nadal på sin side slo nederlandske Botic van de Zandschulp 6-3, 6-2, 6-4 og møter canadiske Felix Auger-Aliassime i åttedelsfinalen. Canadieren er seedet som nummer ni i Paris. (NTB)
Tidspunkt: 27-05-2022 - Kl.19:44 - Kilde: NRK - Info


203. Eikeri med ny overraskelsesseier i Roland-Garros
Ulrikke Eikeri og hennes partner, belgiske Joran Vliegen, slo den kasakhstanske duoen Anna Danilina og Andrej Golubev 2-1 i sett i mixed double. Dermed fulgte norske Eikeri opp med nok en seier over et sjetteseedet par i double-format i den prestisjetunge turneringen Roland-Garros. Seieren over den sterke kasakhstanske duoen kom dagen etter at Eikeri og amerikaneren Catherine Harrison slo det sjetteseedede paret Andreja Klepac (Slovenia) og Alexa Guarachi (Chile) i kvinnenes dobbeltturnering. Torsdag havnet Eikeri og Vliegen under 4-6 i det første settet, men duoen slo tilbake med 6-3 i det andre settet. Dermed måtte det tiebreak til for å kåre en vinner, og der var den norsk-belgiske duoen overlegne med 10-5. 29 år gamle Eikeris beste Grand Slam-resultat er 3. runde i Australian Open fra januar i år. (NTB)
Tidspunkt: 26-05-2022 - Kl.18:44 - Kilde: NRK - Info


204. Tittelforsvararen ute i 1. runde
Tsjekkiske Barbora Krejcikova fekk tittelforsvaret i Roland-Garros knust i første runde måndag. Krejcikova kom inn i Grand Slam-turneringa som verdstoar, men måtte gi tapt for franske Diane Parry, 95 plassar lågare på verdsrankingen. Etter 6–1 i første sett blei det tungt for Krejcikova, som rauk 2–6 og 3–6 i dei neste setta. – Dette er ein draum for meg. Det har alltid vore ein draum å spele på denne bana, med det franske publikummet som støtte til meg. Dei løfta meg heilt klart til sigeri dag, sa Parry etter den overraskande sigeren. Kampen var regjerande meister Krejcikovas første sidan i februar, og den tsjekkiske stjerna såg rusten ut på raudgrusen i Paris. Ho er berre tredje kvinne i historia som ryk ut av Roland-Garros-turneringa i første runde etter å ha vunne turneringa året før. Dei andre var Anastasia Myskina i 2005 og Jelena Ostapenko i 2018.
Tidspunkt: 23-05-2022 - Kl.17:00 - Kilde: NRK - Info


205. Stjernefall i første runde av French Open
Sjetteseedede Ons Jabeur og den tidligere finalisten Dominic Thiem røk begge ut i første runde av French Open, også kalt Roland Garros, søndag. Tunisiske Jabeurs nederlag var en stor overraskelse på kvinnesiden i Grand Slam-turneringen. Polske Magda Linette ble for god med 3-6, 7-6 (7-4), 7-5. Linette er rangert som nummer 56 i verden. 27 år gamle Jabeur ble på forhånd sett på som en mulig vinner i Paris. I stedet endte et av sesongens store mål med en solid fiasko. Hun har aldri tidligere kommet lenger enn fjerde runde i Roland-Garros. Den tunisiske tennisstjernen har vunnet 17 kamper på grus i 2022. Det er flest av alle i tennissirkuset denne sesongen. På herresiden sto bolivianske Hugo Dellien for en overraskelse da han slo ut østerrikske Dominic Thiem 6-3, 6-2, 6-4. Thiem har slitt med skader i lang tid og rast nedover verdensrankingen. Exiten kom ikke som noe sjokk. Østerrikeren gjorde comeback på banen så sent som i mars.
Tidspunkt: 22-05-2022 - Kl.14:44 - Kilde: NRK - Info


206. Ruud klar for semifinale etter sliteseier
Etter en parademarsj så langt i grusturneringen i Sveits, slet Casper Ruud mot Thanasi Kokkinakis torsdag. Nordmannen vant til slutt 6-4, 7-6 (7-3). Ruud har hatt en ujevn start på sesongen, men i ATP 250-turneringen i Genève har nordmannen gjort sakene godt. I forrige runde feide 23-åringen franske Benoît Paire av grusen. Fredagens motstander Kokkinakis har møtt Ruud én gang tidligere, tilbake i 2018. Da vant australieren, som nå er på 85.-plass på ATP-rankingen. Ruud er nummer åtte. Nordmannen er regjerende mester i Genève, og er den høyeste rangerte spilleren som er igjen i turneringen. I semifinalen venter amerikanske Reilly Opelka. Finalen spilles lørdag. Neste uke venter et av sesongens store mål for nordmannen: Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris. Trekningen skjer torsdag kl. 19.00. (NTB)
Tidspunkt: 19-05-2022 - Kl.18:33 - Kilde: NRK - Info


207. Ruud feide Paire av grusen i Genève
Casper Ruud slo Benoît Paire effektivt 6-3, 6-1 og avanserte til kvartfinalen i ATP 250-turneringen i Genève. Der skal han møte den useedede australieren Thanasi Kokkinakis. Ruud fikk en småtung start onsdag, men vendte kampbildet og dominerte etter hvert fullstendig på rødgrusen i Sveits. Paire er en motstander han har hatt godt tak på med seier i de fire tidligere oppgjørene mellom dem. I Genève serverte franskmannen et skremmeskudd da han brøt Ruuds serve til 2-1-ledelse i første sett, men nordmannen slo tilbake og brøt Paire på direkten. Siden skulle franskmannen få slite mer, kanskje særlig i egne servegame. Ruud brøt igjen til 5-3 og servet kontrollert inn settseieren med 6-3. I starten av annet sett fikk Ruud tre bruddballer for tredje gang på rad i motstanderens servegame. Han tok vant fire strake game og ledet dermed 4-0 før Paire maktet å redusere. Nordmannen fortsatte imidlertid å serve bra, og han dro i land seieren med 6-1 i annet sett etter nok et brudd i avgjørende game. Ruud er den høyest seedede spilleren som fortsatt er igjen i Genève. Turneringen er den siste før et av sesongens store høydepunkter: Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris. (NTB)
Tidspunkt: 18-05-2022 - Kl.19:08 - Kilde: NRK - Info


208. Fiasko for Medvedev i comebacket
Den russiske verdenstoeren Daniil Medvedev tapte sin første tenniskamp på nesten to måneder. Han røk i strake sett for Richard Gasquet i Genève. Nederlaget passer Medvedev svært dårlig foran årets andre Grand Slam-turnering. Gruskonkurransen i Sveits var ment å gi ham kamprytme i oppladningen til Roland-Garros. Gasquet vant tirsdagens oppgjør med settsifrene 6-2, 7-6 (7-5). Det var første gang at den franske veteranen slo en topp-to-spiller på verdensrankingen siden triumfen mot Roger Federer i 2005. Medvedev hadde ikke spilt siden kvartfinaletapet på hardcourten i Miami Open i slutten av mars. Etterpå var han gjennom en brokkoperasjon. Dermed gikk russeren glipp av de første ukene av grussesongen. (NTB)
Tidspunkt: 18-05-2022 - Kl.16:53 - Kilde: NRK - Info


209. Alcaraz trekker seg fra Roma-turnering
Tenniskometen Carlos Alcaraz er tvunget til å stå over ATP Masters 1000-turneringen i Roma denne uken. Ankeltrøbbel stopper gutten som vant Madrid Open. Etter to Masters 1000-triumfer på en drøy måned må han stå over i Roma. Han pådro seg en ankelskade underveis i finalen mot Alexander Zverev som han prioriteter å hele foran Rolland-Garros senere i mai. (NTB)
Tidspunkt: 09-05-2022 - Kl.14:23 - Kilde: NRK - Info


210. Ruud varmer opp til Roland-Garros i Genève
Casper Ruud skal reise til Genève for å spille ATP 250-turneringen etter deltakelsen i Masters 1000-turneringen i Roma denne uken. Genève-turneringen er den siste foran Roland-Garros i slutten av mai. Samtidig som turneringen i Genève spilles en turnering på samme nivå i Lyon. Ruud-leiren har imidlertid bestemt seg for Genève – en turnering han vant i fjor. Ruud kom seg til i finalen av Miami Open i april, men har siden slitt med å avansere langt i turneringene han har spilt. I fjor vant nordmannen fem titler på touren. I år står han med en tittel fra ATP 250-turneringen i Buenos Aires i februar. Han falt tre plasser og er nummer ti på den ferske verdensrankingen mandag. (NTB)
Tidspunkt: 09-05-2022 - Kl.12:21 - Kilde: NRK - Info


211. Øker premiepotten i French Open
Vinnerne av årets singleturnering i tennis på French Open, også kjent som Roland Garros, tjener rundt 19,8 millioner kroner (2,2 millioner euro). Etter to år med Grand Slam-turneringen på grus har man igjen havnet på nivået fra 2019 da Rafael Nadal og Ashleigh Barty dro inn 2,3 millioner euro hver. Den totale premiesummen i turneringen som går i Paris fra 22. mai til 5. juni, har steget ti 432 millioner kroner (43,6 millioner euro). Casper Ruud har som mål å avansere lengst mulig i turneringen. Han har tatt seg til 3. runde tre år på rad. (NTB)
Tidspunkt: 04-05-2022 - Kl.17:43 - Kilde: NRK - Info


212. Nadal tilbake i trening
Rafael Nadal er tilbake på tennisbanen etter fire uker på sidelinjen med en ribbeinsskade. Han håper å komme i form til Roland-Garros om en drøy måned. Den spanske tennisstjernen meddelte mandag at han endelig har startet å spille tennis igjen. – Etter fire uker uten å tråkke på en tennisbane hadde jeg min første lette treningsøkt. For en følelse å være på grusunderlaget igjen, skriver Nadal på Twitter der han har lagt ut to bilder av seg selv på tennisbanen.
Tidspunkt: 18-04-2022 - Kl.13:55 - Kilde: NRK - Info


213. Verdensener Ashleigh Barty legger opp som tennisspiller
Australske Ashleigh Barty, som er rangert som verdens beste kvinnelige tennisspiller, legger opp i en alder av 25. Den overraskende kunngjøringen kommer mindre enn to måneder etter at hun vant Australian Open på hjemmebane, hennes tredje Grand Slam-tittel. – Dagen i dag er vanskelig og fylt med følelser for meg, da jeg kunngjør at jeg pensjonerer meg fra tennis, sier hun i en følelsesladd video på Instagram. Barty har vært rangert som verdens beste i mer enn to år og har vunnet tre Grand Slam-titler i singletennis: Rolland-Garros i 2019, Wimbledon i 2021 og Australian Open i år. (NTB)
Tidspunkt: 23-03-2022 - Kl.04:36 - Kilde: NRK - Info


214. Uvaksinert Djokovic får spille Roland-Garros
Tennisstjernen Novak Djokovic får spille Grand Slam-turneringen Roland-Garros til tross for at han ikke er vaksinert mot koronaviruset. Arrangøren i Paris vil slippe serberen inn så lenge covid-19-situasjonen er stabil i Frankrike. Det forutsettes at smittespredningen ikke forverres. Djokovic har vært konstant i søkelyset de siste månedene på grunn av hans vaksinevegring. Det toppet seg da han ble nektet å delta i Australian Open i januar. Da endte det med at han ble kastet ut av landet. Han gikk også glipp av Indian Wells-turneringen i USA av samme årsak. Frankrike har lettet på koronarestriksjonene den siste tiden. Det er ikke lenger påbudt med munnbind, og uvaksinerte kan igjen komme inn på restauranter og delta på større arrangementer. – I dette tilfellet er det ingen grunn til å hindre ham i å spille, sier Roland-Garros-direktør Amelie Mauresmo. 34 år gamle Novak Djokovic har vunnet Grand Slam-turneringen i Paris to ganger. (NTB)
Tidspunkt: 16-03-2022 - Kl.14:32 - Kilde: NRK - Info


215. Grand Slam-turneringene i tennis får samme tiebreak-regler
Siste sett i tenniskampene i alle fire Grand Slam-turneringene skal nå avgjøres på samme måte. Det avgjørende tiebreaket vil gå til ti. Reglene som skal følges, er måten de har avviklet det avgjørende tiebreaket på i Australian Open. Dersom man får ti poeng i tiebreaket og leder med minst to, vinner man. I alle andre sett går tiebreaket til sju. Roland-Garros har til nå ikke hatt tiebreak i siste sett, der man har måttet vinne med to game. Det samme hadde Wimbledon inntil 2019, der det ble endret til tiebreak til ti ved stillingen 12-12 i game. I US Open har det vært tie break til sju ved stillingen 6-6 i siste sett.
Tidspunkt: 16-03-2022 - Kl.12:54 - Kilde: NRK - Info


216. Nadal snudde og ble historisk med sin 21. Grand Slam-tittel
Rafael Nadal slo tilbake etter å ha tapt de to første settene mot Daniil Medvedev og sikret søndag sin andre seier i Australian Open. Kampen varte i over fem timer. – Det har vært en av de mest følelsesladde kamper i karrieren min, sier Nadal, som har slitt med skader det siste drøye året. – Jeg vet ikke hva jeg kan si. Det er er utrolig. For halvannen måned siden visste jeg ikke at jeg kunne spille på touren igjen. Men nå står jeg her med trofeet. Seieren er spanjolens 21. i en Grand Slam-turnering, og han har dermed én tittel mer enn Novak Djokovic og Roger Federer. Pete Sampras er nestemann på lista med sine 14 titler. Den første seieren kom på grusen i Roland-Garros i 2005. Han har siden vunnet ytterligere tolv ganger i Paris, mens han også har vunnet US Open fire ganger og Wimbledon to ganger. Den første seieren Medvedev vant det første settet komfortabelt 6-2, mens han avgjorde det andre settet i tiebreak. Deretter ble det seier 6-2, 6-2 og 7-5 for Nadal. Det ble dramatisk i siste sett. Nadal brøt tidlig og kunne serve til seier på stillingen 5-4. Da brøt russeren, men Nadal svarte umiddelbart og på andre mulighet servet han seieren inn uten å gi fra seg et eneste poeng. Det er første gang siden 2007 at Nadal vinner en kamp etter å ha ligget under med to sett, ifølge BBC. Nå hylles Nadal i sosiale medier. Norges tennisstjerne Casper Ruud har på Twitter lagt ut en melding kun bestående av en geite-emoji, et symbol som ofte brukes for å hylle noen som tidenes beste (GOAT - Greatest of all time).
Tidspunkt: 30-01-2022 - Kl.14:11 - Kilde: NRK - Info


217. Verdenstoer ute av Australian Open
Verdenstoer Aryna Sabalenka er ute av Australian Open etter å ha blitt slått ut av useedede Kaia Kanepi i 4. runden mandag. Hviterusseren vant et jevnt førstesett mot estiske Kanepi 7-5, men fikk så problemer. Kanepi feide gjennom annet sett med 6-2-seier, og med 6-6 i tredjesett måtte spillerne ut i tiebreak. Der vant den estiske overraskelsen 10-7, og hun satte dermed opp et møte mot polske Iga Swiatek. Swiatek, som vant Roland-Garros i 2020, trengte en snuoperasjon for å sende rumenske Sorana Cirstea ut av turneringen. Hun vant 5-7, 6-3, 6-3. (NTB)
Tidspunkt: 24-01-2022 - Kl.13:27 - Kilde: NRK - Info


218. Misfornøyd Zverev videre i Australian Open
OL-mester Alexander Zverev overbeviste ikke, men tok seg videre til 2. runde i Australian Open med 7–6 (7-3), 6-1, 7–6 (7–1) over landsmannen Daniel Altmaier. I neste runde må tyskeren få has på australske John Millman, som tok ham til fem sett i Roland-Garros i 2019. Zverev brøt tilbake til uavgjort på 4-4, men bommet på fire matchpoeng før han til slutt seiret i dagens andre tiebreak på sin femte mulighet da den 87.-rangerte Altmeier slo en bred backhand. – Det må bygges videre. Jeg må begynne å spille bedre. Det var ingen god prestasjon, ingen tvil om det, sa Zverev til Eurosport. Tredjeseedede Zverev er sett på som en som kan nå langt i turneringen, og med Novak Djokovic ute er veien mot den første Grand Slam-tittelen blitt enklere. – Det er en førsterundekamp i en Grand Slam og begynnelsen av året. Jeg kan ikke spille perfekt, sa Zverev.
Tidspunkt: 17-01-2022 - Kl.13:26 - Kilde: NRK - Info


219. Nye krav kan ramme Djokovic-deltagelse i Frankrike
Frankrike innfører krav om at alle idrettsutøvere må være vaksinerte mot koronaviruset for å få lov til å konkurrere i landet, melder AFP. Det kan gå utover Novak Djokovics mulighet til å delta i Roland-Garros.
Tidspunkt: 17-01-2022 - Kl.10:19 - Kilde: NRK - Info


220. Krav om vaksine for idrettsutøvere i Frankrike
Frankrike innfører krav om at alle idrettsutøvere må være vaksinerte mot koronaviruset for å få lov til å konkurrere i landet, melder AFP. Det får det franske nyhetsbyrået opplyst fra regjeringskilder. Grepet er overraskende, ettersom idrettsminister Roxana Maracineanu i forrige uke uttalte at enkelte arrangementer, som Roland-Garros-turneringen i tennis, får spesialunntak. Det svarte hun da hun ble spurt om den uvaksinerte tenniseneren Novak Djokovic kan delta i storturneringen. Djokovic ble nylig utvist fra Australia etter først å ha fått medisinsk unntak fra Australian Opens vaksinekrav. (NTB)
Tidspunkt: 17-01-2022 - Kl.09:41 - Kilde: NRK - Info


221. Djokovic tok nytt steg mot rekord
Novak Djokovic tok eit nytt steg mot tennisrekorden med siger 1-6, 6-3, 6-2, 6-2 over Jenson Brooksby. Men i kvartfinalen kan han få det mykje tøffare. Der møter han italienske Marco Berrettini, sjetterangert i turneringa, kjend som "The Hammer of Tennis" på grunn av sin harde serve. Dei to møttest også i finalen i Wimbledon i sommar, og også i kvartfinalen i Roland Garros i Paris. Begge gongane vann Djokovic. Serbaren er på jakt etter sin 21. Grand Slam-triumf. Greier han det, slår han Roger Federers og Rafael Nadals rekord på 20. Ingen av dei to er med i US Open i år. I så fall blir han også den første mannlege tennisspelaren sidan Rod Laver i 1969 som vinn alle fire Grand Slam-titlane i eitt og same kalendarår. Endå ein rekord kom ut av kampen i natt: Med amerikanske Brooksbys tap er det for første gong i US Opens 141 år lange historie ingen frå arrangørlandet i kvartfinalene, verken for menn eller for kvinner.
Tidspunkt: 07-09-2021 - Kl.04:56 - Kilde: NRK - Info


222. Trekker seg fra ATP-turneringen
Verdensener Novak Djokovic trenger tid med familien. Derfor trekker han seg fra ATP-turneringen i Cincinnatti, som er den siste turneringen før US Open. Serberen har vunnet de tre Grand Slam-turneringene så langt denne sesongen – Australian Open i februar, Roland-Garros i juni og Wimbledon i juli. Nå har serberen fokuset rettet mot sesongens siste Grand Slam-turnering i US Open, som går i gang 30. august i New York. Der er serberen naturligvis førsteseedet, ettersom han er verdensener. (NTB)
Tidspunkt: 10-08-2021 - Kl.05:24 - Kilde: NRK - Info


223. OL-smell for Djokovic
Drømmen til tennisstjernen Novak Djokovic om en «Golden Slam» brast da han røk for Alexander Zverev i OL-semifinalen fredag. Kampen endte 1-6, 6-3, 6-1. En «Golden Slam» innebærer at spilleren vinner alle fire Grand Slam-turneringene samt OL-gull i løpet av ett kalenderår. Hadde Djokovic gått til topps i sommerlekene i Tokyo ville det kun vært US Open i slutten av august som gjensto å vinne. Djokovic har allerede vunnet Australian Open, Roland Garros og Wimbledon i 2021. OL-finalen i den japanske hovedstaden spilles søndag 1. august. Der venter Karen Khatsjanov for Zverev. Det ble klart etter at russeren slo spanjolen Pablo Carreño Busta i strake sett fredag.
Tidspunkt: 30-07-2021 - Kl.10:03 - Kilde: NRK - Info


224. Djokovic går for «Golden Slam»
Novak Djokovic stadfesta torsdag at han vil delta i tennisturneringa i OL, og dermed gå for ein historisk «Golden Slam». Det betyr å vinne alle fire Grand Slam-turneringane pluss OL i same år. Det har ingen mannleg spelar greidd før. På kvinnesida gjorde Steffi Graf det i 1988. Verds-einaren har tidlegare i år vunne Australian Open, Roland Garros og Wimbledon. OL blir fjerde steget, og seinare står US Open for tur. I OL slepp Djokovic å møte nokre av sine hardaste konkurrentar, som har meldt avbod. Mellom dei er Roger Federer, Rafael Nadal og Stan Wawrinka.
Tidspunkt: 16-07-2021 - Kl.04:31 - Kilde: NRK - Info


225. Djokovic vant Wimbledon-finalen
Novak Djokovic vendte og vant mot Matteo Berrettini i Wimbledon-finalen. Med sin 20. Grand Slam-tittel tangerte han rekorden til Roger Federer og Rafael Nadal. Med settsifrene 6-7 (4-7), 6-4, 6-4 og 6-3 i søndagens finale, kunne serberen juble over å ha nådd en historisk milepæl. Med sin sjette Wimbledon-tittel, i tillegg til ni triumfer i Australian Open, tre i US Open og to i Roland-Garros, topper han nå listen over flest Grand Slams på herresiden sammen med Federer og Nadal. Den listen kan han fort toppe alene med nok en historisk seier i neste Grand Slam, US Open. (NTB)
Tidspunkt: 11-07-2021 - Kl.16:50 - Kilde: NRK - Info


226. Djokovic klar for kvartfinale
Verdenseneren Novak Djokovic slo Cristian Garin i tre strake sette i Wimbledon mandag. Han er dermed klar for sin 50. kvartfinale i en Grand Slam-turnering. Serberen slo chileneren Garin med settsifrene 6-2, 6-4, 6–2. I kvartfinalen møter han den useedede ungareren Márton Fucsovics, som overraskende slo femteseedede Andrej Rubljov over fem sett (6-3, 4-6, 4–6 6-0, 6,3). Djokovic har vunnet turneringen i London fem ganger tidligere, inkludert de to siste utgavene i 2018 og 2019. Han kommer til tennissportens mekka med seier i Roland-Garros og Australian Open i bagasjen.
Tidspunkt: 05-07-2021 - Kl.15:04 - Kilde: NRK - Info


227. Naomi Osaka melder seg OL-klar
Tennisesset Naomi Osaka, som har trukket seg fra flere store turneringer den siste tiden, stiller opp i OL. Osaka har hatt pause fra turneringstennis siden hun trakk seg fra Roland-Garros i slutten av mai. Det gjorde hun etter å ha blitt bøtelagt og truet med diskvalifikasjon for ikke å stille til pressekonferanse etter seieren i første runde. 23-åringen har vært åpen om at hun har slitt med depresjon og at hun har fått et angstfylt forhold til pressekonferanser. Osaka valgte blant annet å stå over årets Wimbledon, men melder seg nå klar til OL på hjemmebane i Tokyo. Der planlegger hun dessuten å møte til pressekonferansen, opplyser hun i en uttalelse til TV-kanalen NHK. «Jeg forbereder meg langsomt slik at jeg kan være på toppen i OL», skriver 23-åringen.
Tidspunkt: 05-07-2021 - Kl.13:33 - Kilde: NRK - Info


228. Casper Ruud dropper Tokyo-OL
Casper Ruud dropper Tokyo-OL, melder NTB. Ruud kommenterer avgjørelsen slik på Twitter: – Etter French Open har det vært noen dager i tenkeboksen, og etter nøye vurdering med mitt team har vi kommet fram til at det ikke blir OL i Tokyo på meg, skriver han i meldingen. Det har lenge vært spekulert i om Norges tennisess ville satse på OL i Tokyo, men mandag kom altså bekreftelsen på at han dropper lekene. – Jeg er fortsatt ganske ung og både tror og håper jeg kan få deltatt i flere OL i min karriere. Mitt fokus vil være deltakelse i 2024 i Paris. Jeg skal prøve å ta nye steg de neste årene slik at jeg kan være med og kjempe om medaljene der, skriver Ruud videre. Ruud røk for Alejandro Davidovich Fokina i tredje runde i Roland-Garros forrige uke. Mandag endte han likevel opp med karrierebeste på ATP-rankingen med en 15.-plass. Neste oppgave for 22-åringen blir en gressturnering på Mallorca fra neste uke. Det blir forberedelse til Wimbledon-turneringen, som starter om et par uker.
Tidspunkt: 14-06-2021 - Kl.14:28 - Kilde: NRK - Info


229. Ruud avanserer på rankingen
Som ventet er Casper Ruud ranket som nummer 15 på siste ATP-ranking etter innsatsen i Roland-Garros. Casper Ruud røk for Alejandro Davidovich Fokina i tredje runde i Paris, men det holdt likevel til å avansere til 15.-plass. Nordmannen har aldri vært høyere rangert. Nordmannen tok tilsvarende plassering som i fjorårets utgave av Grand Slam-turneringen i Paris, og dermed tapte han ingen rankingpoeng. Ruud passerte franskmannen Gaël Monfils, som røk ut i andre runde i turneringen. (NTB)
Tidspunkt: 14-06-2021 - Kl.06:34 - Kilde: NRK - Info


230. Djokovic vant Roland-Garros med heftig snuoperasjon

Tidspunkt: 13-06-2021 - Kl.20:12 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


231. Djokovic vant Roland-Garros
Verdensener Novak Djokovic kom under 0-2 i sett mot velspillende Stefanos Tsitsipas, men vendte til 3-2-seier i en minneverdig finale i Roland-Garros. Med settsifrene 6-7 (6-8), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 sikret Djokovic sin 19. Grand Slam-tittel i karrieren, og han nektet samtidig grekeren Tsitsipas hans første noensinne. Den serbiske superstjernen var favoritt til å vinne turneringen etter å ha beseiret gruskongen Rafael Nadal i semifinalen. Men det så en periode ut til at han var preget av fredagens langvarige duell.
Tidspunkt: 13-06-2021 - Kl.17:27 - Kilde: NRK - Info


232. Djokovic detroniserte Nadal
Novak Djokovic ble utklasset i starten av kampen, men slo voldsomt tilbake og sendte Rafael Nadal ut av Roland-Garros med seier i fire sett. Nadal har vunnet turneringen 13 av de 16 foregående årene, og fredagens semifinale ga ham det tredje tapet på rødgrusen i Paris siden 2005. Etter fire timer og 11 minutter kunne verdensener Djokovic juble.
Tidspunkt: 11-06-2021 - Kl.21:31 - Kilde: NRK - Info


233. Tsitsipas til sin første Grand Slam
Stefanos Tsitsipas ga fra seg to setts ledelse, men slo Alexander Zverev i semifinalen i Roland-Garros. Han er første greker i en Grand Slam-finale i tennis. Tsitsipas herjet i de to første settene og så ut til å skulle seile til finale. Zverev slo tilbake og halte i land seieren i de to neste settene, men tyskeren greide ikke å fullføre vendingen. Etter tre timer og 37 minutter kunne 22-åringen fra Aten juble for seier 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6–3. Søndag jager han sin første Grand Slam-tittel. Motstander blir enten verdensener Novak Djokovic eller gruskongen Rafael Nadal som fra før har 20 Grand Slam- titler. Nå er han ute etter sin 14. tittel på rødgrusen i Paris.
Tidspunkt: 11-06-2021 - Kl.16:51 - Kilde: NRK - Info


234. To finaledebutanter i Frankrike
Det blir russiske Anastasia Pavljutsjenkova mot tsjekkiske Barboa Krejcikova i kvinnenes finale i Roland-Garros-turneringen. Den 25 år gamle Krejcikova er i sin første Grand Slam-finale etter å ha slått greske Maria Sakkari med 7-5, 4-6, 9–7. Også lørdagens finalemotstander, Anastasia Pavljutsjenkova, er i sin første Grand Slam-finale. Hun slo slovenske Tamara Zidansek i strake sett i sin semifinale. (NTB)
Tidspunkt: 10-06-2021 - Kl.18:58 - Kilde: NRK - Info


235. Krawczyk/Salisbury vant mixeddouble
Desirae Krawczyk fra USA og Joe Salisbury fra Storbritannia stakk av med seieren i mixeddouble i årets Roland-Garros-turnering. I fredagens finale ble 2-1 i sett (2-6, 6-4, 10-5) over det russiske paret Aslan Karatsev/Jelena Vesina. Dette er den første britiske seieren i Roland-Garros på 39 år.
Tidspunkt: 10-06-2021 - Kl.12:18 - Kilde: NRK - Info


236. Djokovic skal møte Nadal
Novak Djokovic er klar for et møte med gruskongen Rafael Nadal i semifinalen i Roland-Garros etter å ha slått Matteo Berrettini sent onsdag kveld. Kampen ble vunnet 6-3, 6-2, 6-7 (5-7), 7-5 av serberen. Djokovic kan bli den første spilleren på 50 år til å vinne alle fire Grand Slam-turneringer i samme sesong. Kampen mellom Nadal og Djokovic spilles fredag.
Tidspunkt: 10-06-2021 - Kl.04:21 - Kilde: NRK - Info


237. Roland-Garros over for Gauff
Tenåringen Coco Gauff måtte si takk for seg i Roland-Garros-turneringen. Tsjekkiske Barbora Krejcikova ble for sterk i kvartfinalen og vant i strake sett. Gauff var seedet som nummer 24 i turneringen, mens Krejcikova er useedet. Kampen endte 7–6 (8–6) og 6–3. Den amerikanske yndlingen klarte ikke helt å demme opp for motstanderens gode og knallharde servereturer. Gauff begynte dessuten å gjøre flere såkalte upressede feil.
Tidspunkt: 09-06-2021 - Kl.11:37 - Kilde: NRK - Info


238. Mot ny bestenotering for Ruud
Casper Ruud røk ut i tredje runde i Roland-Garros-turneringen, men klatrer likevel ett hakk til 15.-plass på ATP-rankingen kommende uke. Det blir Ruuds beste posisjon på verdensrankingen så langt i karrieren. Nordmannen tok tilsvarende plassering som i fjorårets utgave av Grand Slam-turneringen i Paris, og dermed taper han ingen rankingpoeng. Ruud passerer franskmannen Gaël Monfils, som røk ut i 2. runde i Roland-Garros mot svenske Mikael Ymer. Ingen gjenværende spillere i turneringen har realistisk sjanse til å kunne ta seg forbi Ruud på rankingen. Hans overmann i 3. runde, spanjolen Alejandro Davidovich Fokina, får imidlertid et solid hopp på rankingen. Foreløpig ligger han an til å klatre elleve plasser til 35.-plass. (NTB)
Tidspunkt: 07-06-2021 - Kl.18:18 - Kilde: NRK - Info


239. Reiste seg etter marerittstart
Novak Djokovic (34) var i skikkelig trøbbel mot det italienske stjerneskuddet Lorenzo Musetti (19) i Rolland-Garros, men reddet seg inn da Musetti fikk trøbbel med helsen. Musetti er ranket som nummer 76 i verden og overrasket de aller fleste ved å vinne de første settene mot verdenseneren med 7-6, 7–6. Da syntes veteranen fra Serbia at det fikk være nok og tok de to neste settene med overlegne 6-1, 6–0. Han ledet også 4–0 i det femte og avgjørende settet da Musetti måtte gi seg. Serberen møter en ny italiener i Matteo Berrettini i kvartfinalen, mens et mulig stjerneoppgjør mot Rafal Nadal venter i semifinalen. (NTB)
Tidspunkt: 07-06-2021 - Kl.15:25 - Kilde: NRK - Info


240. Osaka trekker seg fra ny turnering
Tennisstjernen Naomi Osaka tar seg en pause etter Roland-Garros-bråket og spiller ikke WTA-turneringen i Berlin i neste uke. – Vi er blitt varslet om at Naomi Osaka ikke kan spille i Berlin. Etter å ha rådført seg med apparatet sitt, kommer hun til å ta en pause, sier en talsmann for gressturneringen i den tyske hovedstaden, ifølge AFP. Osaka har ikke uttalt seg om når hun planlegger å spille neste gang, og det sår tvil rundt japanerens deltakelse i Wimbledon-turneringen og OL. 23-åringen havnet i søkelyset da hun i forrige uke trakk seg fra Grand Slam-turneringen Roland-Garros etter først å ha nektet å stille på pressekonferanser.
Tidspunkt: 07-06-2021 - Kl.10:14 - Kilde: NRK - Info


241. Williams ute av Roland-Garros
Favorittene ryker ut en etter én i kvinneklassen i Roland-Garros-turneringen i tennis. Den siste som er ferdigspilt er 39 år gamle Serena Williams. Williams tapte 3-6, 5-7 for 21.-seedede Jelena Rybakina (21) fra Kasakhstan i søndagens åttedelsfinale. Serena Williams har ikke tatt seg forbi 4. runde i Roland-Garros siden 2016. Da tapte hun i finalen. Russiskfødte Rykakina er på sin side i sin første kvartfinale i en Grand Slam-turnering. Serena Williams jakter fortsatt sin 24. seier i en Grand Slam-turnering. Hun har tidligere vunnet Roland-Garros-turneringen tre ganger. Den tiligere verdenseneren Viktoria Azarenka fra Hvitrerussland røk ut av turneringen tidligere søndag. Da tapte hun 7-5, 3-6, 2-6 for russiske Anastasia Pavljutsjenkova. En rekke andre toppseedede spillere er allerede ute av turneringen i Paris. Et par av dem trakk seg allerede før den kom i gang. (NTB)
Tidspunkt: 06-06-2021 - Kl.17:39 - Kilde: NRK - Info


242. Trakk seg fra Roland-Garros
Tennislegenden Roger Federer (39) kjempet seg videre mot Dominik Koepfer i Roland Garros, men noen timer senere kom beskjeden om at sveitseren trekker seg. – Jeg vet ikke om jeg kommer til å spille videre, sa sveitseren etter seieren. Mindre enn 12 timer senere kom bekreftelsen. Han trekker seg ut etter 3.-rundeseieren. – Det er viktig at jeg lytter til kroppen min og tar hensyn til den. Jeg må være forsiktig og ikke presse meg for hardt etter de to operasjonene i høyre kne. Federer, som fyller 40 år om to måneder, sliter fortsatt med det kranglete kneet. Kraftanstrengelsen mot tyske Koepfer gjorde Federer usikker på veien videre. (NTB)
Tidspunkt: 06-06-2021 - Kl.14:56 - Kilde: NRK - Info


243. Nok en stjerne ut av Roland-Garros
Nesten alle de toppseedede spillerne i kvinnenes Roland-Garros har røket ut i første uke. Det åpner for Grand Slam-tittel nummer 24 for Serena Williams (39). Williams var naturlig nok en av de heteste kandidatene også før turneringen, men etter at nesten samtlige rivaler har røket ut, er amerikaneren storfavoritt selv om hun er seedet som nummer sju. Lørdag røk femteseedede Elina Svitolina ut med tap i strake sett (3-6, 2-6) mot tsjekkiske Barbora Krejcikova. Amerikanske Sofia Kenin, rangert som nummer fire, er den høyest seedede spilleren som er igjen i turneringen. (NTB)
Tidspunkt: 05-06-2021 - Kl.13:25 - Kilde: NRK - Info


244. Ruud tapte høydramatisk kamp mot stortalent
Casper Ruud (22) tapte 3. runde i Roland-Garros etter over fire og en halv time med tennis.
Tidspunkt: 04-06-2021 - Kl.14:21 - Kilde: NRK - Info


245. Ruud-kamp kan bli utsatt
Casper Ruud starter fredagens program i Roland-Garros i tennis. Kampen mot Alejandro Davidovich Fokina serves etter planen i gang 11.00. Spilleoppsettet for fredagen er klart. Ruud skal i aksjon på bane 14. Det er meldt nedbør i Paris fredag under Ruuds kamptidspunkt, og det kan føre til utsettelser. Det er bare centercourten på den store anlegget som har mulighet for å trekke over et tak.
Tidspunkt: 03-06-2021 - Kl.16:28 - Kilde: NRK - Info


246. Ute av doubleturneringen i Paris
Casper Ruud og serberen Miomir Kecmanovic tapte i 1. runde i double i Roland-Garros-turneringen mot amerikanerne Austin Krajicek og Tennys Sandgren. Ruud og makkeren tapte 5-7, 1-6 etter å ha hengt bra med i starten, men så tapt klart i sett nummer to. Ettersom Ruud er ute av doubleturneringen, kan han konsentrere seg fullt og helt om singlespillet i Grand Slam-turneringen i Paris. Der møter han den spanske 21-åringen Alejandro Davidovich Fokina i 3. runde fredag.
Tidspunkt: 03-06-2021 - Kl.12:46 - Kilde: NRK - Info


247. Trakk seg fra Roland-Garros
Verdensstjernen Ashleigh Barty har trukket seg fra Roland-Garros-turneringen i tennis med skade. Hun vant turneringen i 2019. Barty måtte gi seg underveis i kampen mot Magda Linette i andre runde torsdag. Det er en hofteskade som skaper utfordringer for henne. Torsdag satte den en effektiv stopper for videre deltakelse i et av sesongens høydepunkter. Barty lå under 1-6, 2-2 da hun valgte å gi seg mot Linette.
Tidspunkt: 03-06-2021 - Kl.11:31 - Kilde: NRK - Info


248. Tre strake sett for Ruud
Casper Ruud med varierende spill da han slo Kamil Majchrzak 3-0 i sett i andre runde av Roland-Garros i Paris onsdag ettermiddag. Til tross for noe slurv med servingen vant nordmannen de to første settene komfortabelt over den tre år eldre polakken. Første sett endte 6-3, andre sett endte 6-2. I det tredje settet ledet han på et tidspunkt 3-0, men Majchrzak giret opp og hentet inn hele ledelsen til Ruud. Settet endte 6-4 for Ruud som møter Davidovich Fokina eller Van De Zandschulp i tredje runde på fredag. NRKs kommentatorer, Carl Andreas Wold og Robert Andersson var tydelige på at dette totalt sett ikke var Ruuds beste prestasjon, men at han tidvis viste høy klasse mot sin polske motstander.
Tidspunkt: 02-06-2021 - Kl.12:24 - Kilde: NRK - Info


249. Djokovic støtter Osakas Paris-exit
Verdensener Novak Djokovic stiller seg bak Naomi Osaka som trakk seg fra tennisturneringen Roland-Garros på grunn av sin mentale helse. – Jeg støtter henne. Jeg synes hun var modig som gjorde det. Jeg er veldig lei meg for at hun går gjennom en tøff tid og sliter mentalt, sa Djokovic på pressekonferansen sent tirsdag. Osaka offentliggjorde før Roland-Garros at hun ikke ville møte til pressekonferanser under turneringen, slik spillerne er pålagt. Etter sin 1.-rundeseier ble hun bøtelagt 15.000 dollar fordi hun ikke stilte opp for mediene. Da hun ble truet med utelukkelse ved gjentakelser, trakk hun seg.
Tidspunkt: 02-06-2021 - Kl.05:49 - Kilde: NRK - Info


250. Ruud spiller onsdag ettermiddag
Onsdag er det klart for Roland-Garros-møtet mellom Casper Ruud og polske Kamil Majchrzak. Duoen spiller dagens andre kamp på bane sju. Den første kampen på banen spilles mellom Madison Brengle og Tamara Zidansek i kvinnenes turnering, med start 11.00. Der spilles det best av tre sett. Så snart den kampen er avgjort, gjør Ruud og Majchrzak seg klare. Værprognosene for Paris viser at det er ventet noe regn der onsdag og torsdag. Det kan påvirke avviklingen av kampene, skriver NTB.
Tidspunkt: 01-06-2021 - Kl.19:32 - Kilde: NRK - Info


251. Tennisstjerne skadet under intervju
Den tsjekkiske tennisstjernen Petra Kvitova trekker seg fra videre spill i Roland-Garros. Hun melder på Instagram at hun skadet ankelen i forbindelse med en pressekonferanse. – Jeg falt og skadet ankelen da jeg oppfylte mine medieforpliktelser etter kampen, skriver hun. – Det var utrolig uflaks. Jeg håper å bli bra i tide til gressbanesesongen. Kvitova var semifinalist i Roland-Garros så sent som i fjor, ifølge NTB.
Tidspunkt: 01-06-2021 - Kl.16:26 - Kilde: NRK - Info


252. Ruud med kampfri dag
Casper Ruud spiller sannsynsligvis sin 2.-rundekamp i Roland-Garros-tennisen onsdag. Kampoppsettet er ikke lagt ut for lenger enn tirsdag på arrangørens hjemmeside. Værprognosene for Paris viser at det er ventet noe regn der onsdag og torsdag. Det kan påvirke avviklingen av kampene. Nordmannen åpnet mandag grusturneringen med å slå franskmannen Benoît Paire 5-7, 6-2, 6-1, 7-6 (7-4). Ruud møter Kamil Majchrzak. (NTB)
Tidspunkt: 01-06-2021 - Kl.07:15 - Kilde: NRK - Info


253. Osakas trekking vekkjer reaksjonar
Naomi Osakas medieboikott og trekking frå Roland Garros-turneringa i kveld har ført til indring og reaksjonar frå mange kantar. – Eg har hatt periodar med depresjon i tre år, sa verdstoaren då ho kunngjorde at ho trekkjer seg frå turneringa i Paris. Ho grunngav det med at ho ikkje er i stand til å vere i sentrum for pressa si merksemd. Søndag fekk ho 15.000 dollar i bot og blei trua med diskvalifikasjon for å ikkje møte til ein pressekonferanse. – Som utøvarar er vi vane med å ta vare på kroppen. Kanskje er vi ikkje like merksame på den mentale helsa, sa den tidlegare verdstoppen Martina Navratilova. – Alle snakkar om mental helse etter at nokon tek sitt eige liv. Men den som prøver å verne om si mentale helse, blir latterleggjort. Du er sterk som står opp og snakkar om det, seier den vestindiske cricket-stjerna Carlos Barithwaite. – Vi beklagar pog er lei oss for at Osaka trekkjer seg, seier den franske tennispresidenten Gille Moretton. Naomi Osaka seier at ho vil ta ein pause frå tennisen inntil vidare.
Tidspunkt: 31-05-2021 - Kl.23:44 - Kilde: NRK - Info


254. Nervepirrende da Ruud gikk videre
Casper Ruud sto frem og knep seieren over franske Benoît Paire i den første runden i Roland-Garros, til tross for at det ikke var hans beste dag. – Det er en av de mest nervepirrende kampene jeg har sett, sier NRKs kommentator Carl Andreas Wold. Franskmannen åpnet glitrende og vant det første settet, men derfra og ut handlet det meste om nordmannen. Ruud vant tre sett på rad etter den svake starten, der det siste og avgjørende ble et tiebreak. Kampen var over etter litt over tre timers spill. De fire setta ble avgjort etter 5-7, 6-2, 6-1 og 7-6. I andre runde møter Ruud vinneren av Kamil Majchrzak og Arthur Cazaux. Den kampen spilles tirsdag.
Tidspunkt: 31-05-2021 - Kl.17:00 - Kilde: NRK - Info


255. Mulige Ruud-motstandere slått ut
Verdensfirer Dominic Thiem ble slått ut av Roland-Garros allerede på turneringens første dag. Det kan gi Casper Ruud lettere vei til senere runder. Thiem ville blitt Ruuds motstander i 4. runde dersom begge spillerne hadde tatt seg helt dit. Senere søndag tapte også Hubert Hurkacz, som Ruud lå an til å møte i 3. runde. Både Thiem og Hurkacz tapte etter å ha vunnet de to første settene.
Tidspunkt: 30-05-2021 - Kl.23:31 - Kilde: NRK - Info


256. Verdenstoeren risikerer utvisning
Tennisstjernen Naomi Osaka risikerer å bli utvist fra Grand Slam-turneringen Roland-Garros (French Open) dersom hun fortsetter å nekte og snakke med media. Det sier arrangøren ifølge BBC. Osaka uttalte forrige uke at hun ikke kommer til å delta på pressekonferanser i turneringen for å beskytte sin egen mentale helse.
Tidspunkt: 30-05-2021 - Kl.17:58 - Kilde: NRK - Info


257. Dette blir Ruuds første motstander
Casper Ruud møter franske Benoît Paire i åpningsrunden i Grand Slam-turneringen Roland-Garros (French Open). Det ble klart etter torsdagens trekning. Ruud har spilt to kamper mot franskmannen tidligere og vunnet begge.
Tidspunkt: 27-05-2021 - Kl.17:44 - Kilde: NRK - Info


258. Tangering for Ruud på rankingen
Casper Ruud (22) er på nytt rangert som verdens 16. beste tennisspiller. Med en ny seier i bagasjen lader han opp til sesongens store høydepunkt. Om en uke starter Roland-Garros, en av årets fire Grand Slam-turneringer – og den eneste på grus som er underlaget Ruud foretrekker. På den ferske rankingen mandag hoppet Snarøya-mannen fra 21.- til 16.-plass. En plass han også var på for to uker siden. Topp 10-rangeringen er for øvrig uendret med Novak Djokovic på topp foran Daniil Medvedev og Rafael Nadal. (NTB)
Tidspunkt: 24-05-2021 - Kl.09:11 - Kilde: NRK - Info


259. Ruud blir Grand Slam-seedet
Casper Ruud er verdens 16. beste tennisspiller etter gårsdagens triumf, og dermed sikret seeding i årets Roland-Garros. Det er første gang Ruud går inn i en Grand Slam med en slik fordel. Han slipper dermed dueller mot superstjerner som Novak Djokovic og Rafael Nadal i de første rundene.
Tidspunkt: 23-05-2021 - Kl.10:12 - Kilde: NRK - Info


260. Ruud klar for finale i Geneve
Casper Ruud var klart best mot sin spanske motstander Pablo Andujar i semifinalen av Geneve Open, go slo spanjolen 6-3, 6–2 i sett. Det betyr at Ruud er klar for finale – hans tredje på ATP 250-nivå i karrieren. Nordmannen var regnet som favoritt mot Andujar, men det var ingen gitt seier. Andujar slo nemlig ut toppseedede Roger Federer i åttedelsfinalen tidligere i uken. Tidligere i år har han vært i to semifinaler på ATP 1000-nivå som er nivået under Grand Slam. Sistnevnte regnes for å være de gjeveste turneringene, og om bare få dager skal Ruud igjen konkurrere på dette nivået i Roland-Garros – eller French Open.
Tidspunkt: 21-05-2021 - Kl.14:32 - Kilde: NRK - Info


261. Mister Roland-Garros
Kvinnetennisens verdenstreer Simona Halep sliter med en leggskade og kan ikke spille storturneringen Roland-Garros i Paris. Det kunngjør den rumenske tennisprofilen via Twitter. Halep vant sin første Grand Slam-tittel på rødgrusen i Paris i 2018, og hun sier at det er med tungt hjerte hun melder avbud til årets turnering.
Tidspunkt: 21-05-2021 - Kl.11:44 - Kilde: NRK - Info


262. Federer røk ut i gruscomebacket
I sin første kamp på to måneder tapte Roger Federer mot spanjolen Pablo Andujar i grusturneringen Genève Open. Sveitseren røk ut med sifrene 4-6, 6-4, 4-6. Kampen mot Andujar var Federers første på grus siden semifinalen i Roland-Garros i 2019.
Tidspunkt: 18-05-2021 - Kl.21:11 - Kilde: NRK - Info


263. Verdenseneren ute med skade
Tennisstjernen Ashleigh Barty får ingen god oppladning til årets andre Grand Slam-turnering. Fredag avbrøt hun kvartfinalen i Roma med en skade i høyrearmen. Den australske verdenseneren ledet 2-1 i andre sett da hun valgte å trekke seg. Hun vant første sett 6-4. Skaden er ikke et godt tegn to uker før Roland-Garros i Paris. Grussesongens største høydepunkt starter 30. mai. Barty er ikke redd for at deltakelsen ryker. – Jeg har tro på laget mitt. Vi vet hvordan man skal håndtere en skaden som denne, sa hun etter fredagens nedtur. 25-åringen vant Roland-Garros i 2019. (NTB)
Tidspunkt: 14-05-2021 - Kl.20:52 - Kilde: NRK - Info


264. Opptil 5000 på tribunene
Kvar arena i tennisturneringa Roland Garros i Paris skal ha publikum på tribunene. Dei får lov til å fylle 35 prosent av kapasiteten, eller maks 1000 tilskodarar. Det lova sportsminister Jean-Michel Blanquer søndag. Turneringa startar 30. mai. Talet blir auka til 65 prosent, eller opptil 5000 personar, frå 9. juni når kvartfinalene tek til.
Tidspunkt: 03-05-2021 - Kl.14:36 - Kilde: NRK - Info


265. Thompson gav seg, Ruud går vidare
Casper Ruud er vidare til andre runde i Australian open. Han vann dei to første setta 6-3, 6-3, og motstandar Jordan Thompson gav opp då Ruud leia 2-1 i det tredje. Kampen varte i ein time og 32 minutt. Thompson fekk behandling av fysioterapeut for smerter i nakke og skuldre før tredje settet, og tok smertestillande tablettar. Men etter tre games måtte han kaste inn handkleet, og Ruud er vidare på hardcourten i Melbourne. – Sjølv om han fekk sigeren i dag, spela han slik at han kan vere nøgd med dagen, sa NRKs radiokommentator Carl Andreas Wold. – Det er ein god kamp av Casper. Eg trur Thompson hadde slit med å kome tilbake uansett, sa trenar og far Chrustian Ruud til Discovery. Ruud braut eitt game i første sett og to i det andre, før han altså fekk det siste på grunn av motstandaren sin skade. I andre runde skal han møte amerikanaren Tommy Paul, som er ranka som nummer 53 i verda. Dei møttest i Roland Garros i Paris i fjor. Då vann Ruud etter fem sett på favorittunderlaget grus. Dagens motstandar var nummer 49. Ruud er nummer 28 i verda, og er ranka som nummer 24 i turneringa. Ruud har aldri nådd lenger enn til andre runde i Australian Open.
Tidspunkt: 09-02-2021 - Kl.10:06 - Kilde: NRK - Info


266. Tennis-komet i karantene
Den nybakte Roland-Garros-mesteren Iga Swiatek er i koronakarantene etter å ha mottatt en hedersbevisning av Polens president Andrzej Duda. Presidenten fikk påvist koronaviruset bare timer etter møtet. Hun sier at hun ikke har symptomer så langt.
Tidspunkt: 24-10-2020 - Kl.12:18 - Kilde: NRK - Info


267. Hun laget musikkvideoer for artister som Chris Holm og Razika. Nå jobber hun med de største Hollywood-stjernene.
Mona Fastvold avslutter Biff med en av årets mest kritikerroste filmer. – Det har vært en utrolig mottakelse, sier hun.
Tidspunkt: 16-10-2020 - Kl.22:30 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


268. Nadal knuste Djokovic
Rafael Nadal knuste verdensener Novak Djokovic 6-0, 6-2, 7-5 i Roland Garros-finalen. Nadal er kongen av Roland-Garros, grusturneringen i Paris. Søndag ble det enveiskjøring i finalen mot Djokovic. Serberen, som er rangert som best i verden, kjempet hardt, men kom rett og slett til kort. Gigantduellen ble en fest for TV-seerne og de få tilskuerne som fikk være til stede. De to stjernene vartet opp med storspill begge to, men Nadal var for god. Seieren er hans 20. i Grand Slam, og 13 av dem har kommet på rødgrusen i Paris. Spanjolen tangerte den sveitsiske legenden Roger Federers 20 Grand Slam-titler. Nadal er fortsatt «bare» 34, og har muligheten til å passere Federer (39).
Tidspunkt: 11-10-2020 - Kl.17:57 - Kilde: NRK - Info


269. Tennissensasjon vann i Paris
19 år gamle Iga Swiatek vann Roland-Garros utan å ta eit einaste sett i turneringa. I finalen laurdag vann ho 6-4, 6–1 mot amerikanske Sofia Kenin. Den polske jenta kan dermed ta med seg premiepotten på i overkant av 17 millionar norske kroner heim frå Paris.
Tidspunkt: 10-10-2020 - Kl.16:45 - Kilde: NRK - Info


270. Draumefinale i French Open
Gruskongen Rafal Nadal møter verdseinar Novak Djokovic i årets finale i Roland-Garros, betre kjent som French Open. Djokovic måtte ha fem sett før finalebilletten var sikra. Det er første gong sidan 2016 han tek seg til finalen. Nadal på si side har aldri tapt når han først har kome til finalen i turneringa.
Tidspunkt: 09-10-2020 - Kl.22:53 - Kilde: NRK - Info


271. Nadal klar for sin 13. finale
Ingen har vunne Roland-Garros oftare enn Rafael Nadal. Den spanske gruskongen får søndag nok ein tittelsjanse etter semifinalesigeren over Diego Schwartzman. Nadal tok seg til finalen etter å ha vunne tre strake sett, 6-3, 6-3, 7–6 (7-0). Den 34 år gamle veteranen møter verdseinar Novak Djokovic eller Stefanos Tsitsipas i søndagens finaleduell i Paris.
Tidspunkt: 09-10-2020 - Kl.18:45 - Kilde: NRK - Info


272. 19-årig sensasjon klar for finale
Polske Iga Swiatek er klar for finalen i Roland Garros etter å ha gjort kort prosess med argentineren Nadia Podorska i semifinalen torsdag. Etter 72 minutter spill hadde 19-åringen avgjort kampen. Hun vant 6-2, 6-1. 19-åringen, som er rangert som nummer 53 i verden, har ennå ikke tapt et sett i turneringen. På vei til finalen har hun blant annet slått toppseedede Simona Halep (Romania) i strake sett.
Tidspunkt: 08-10-2020 - Kl.17:17 - Kilde: NRK - Info


273. Kvinnefall i Paris
Førsterangerte Simona Halep blei sensasjonelt slått ut av Roland Garros i fjerde runde idag. Ho tapte så klart som 6-1, 6-2 for polske Iga Swiatek (19), rangert som nummer 54 i verda. Litt av ein revansje for Swiatek, som tapte 6-1, 6-0 i same runde i tilsvarande turnering i fjor. Nesten samstundes blei femterangerte Kiki Bertens slått ut av useeda Martina Trevisan frå Nederland med 6-4, 6-4. Trevisan er berre nummer 159 på verdsrankingen.
Tidspunkt: 04-10-2020 - Kl.12:29 - Kilde: NRK - Info


274. Dommertabbe da heroisk Ruud tapte mot «grusprinsen»
Det ble dramatisk da Casper Ruud røk ut av Rolland-Garros. En klar dommerfeil var en av detaljene som skilte det norske stortalentet og den østerrikske «grusprinsen» Dominic Thiem.
Tidspunkt: 02-10-2020 - Kl.13:26 - Kilde: NRK - Info


275. Verdens beste gjør Ruud bedre
Casper Ruud har som mål å bli verdens beste tennisspiller på grus. Å møte Grand Slam-vinnere på Roland Garros er den eneste veien dit.
Tidspunkt: 02-10-2020 - Kl.09:22 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


276. Ruud vant drama
Casper Ruud er klar for tredje runde i Roland-Garros-turneringen etter en meget dramatisk kamp mot amerikanske Tommy Paul. Settsifrene 6-1, 1-6, 6-3, 1-6 og 6-3 sier alt om hvordan kampen vekslet. Paul reddet også fire matchballer i femte sett, før Ruud endelig fikk satt inn nådestøtet. På sidelinjen satt pappa og trener Christian Ruud og mener han så antydninger til at sønnen slet med armen, som ifølge NTB plaget han i ATP-turneringen i Hamburg forrige uke. – Han er nok litt sliten og kjente det kanskje litt i armen, jeg fikk en følelse av det. Men han stepper opp i det femte settet og vil vinne kampen. Han har selvtillit og troen på eget spill, og da er han uredd og tar siste sett i rå stil, sa Christian Ruud til Eurosport. I tredje runde får Ruud en meget tøff oppgave mot Dominoc Thiem fra Østerrike, som regnes som en av de store spillerne på grus.
Tidspunkt: 30-09-2020 - Kl.18:28 - Kilde: NRK - Info


277. Følg Casper Ruud i Roland-Garros her
Blir det en ny triumf for nordmannen?
Tidspunkt: 28-09-2020 - Kl.21:08 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


278. Det beste er det vi ennå ikke har sett
Casper Ruud tar stadig nye skritt og starter French Open som nummer 25 i verden. Grusen på Roland Garros kan bli 21-åringens lekegrind.
Tidspunkt: 27-09-2020 - Kl.19:08 - Kilde: Dagbladet - Fotball - Info


279. Tennisstjerne raste mot været
Hviterusseren Victoria Azarenka tok seg videre fra 1. runde i Roland-Garros, men er ikke spesielt fornøyd med at Grand Slam-turneringen er flyttet til høsten på grunn av koronapandemien. Søndag kom kampene i gang, og Azarenka klaget høylytt da hun møtte montenegrinske Danka Kovinic i 1. runde. Hun ledet 2–1 i første sett da kampen ble satt på vent en liten periode på grunn av regn. Spillerne ble bedt om å vente ved banen for å se om nedbøren ga seg. – Jeg kommer til å bli kald. Nei, jeg vil ikke vente her et par minutter, for jeg fryser, sa hviterusseren før hun fortsatte: – Det er åtte grader. Åtte grader! Jeg bor i Florida. Jeg er vant til varmt vær. Kampen kom i gang igjen etter om lag et kvarter etter at spillerne hadde oppholdt seg innendørs. Azarenka vant det første settet 6–1 og det andre 6–2. (NTB)
Tidspunkt: 27-09-2020 - Kl.13:38 - Kilde: NRK - Info


280. Offensiv Ruud før Roland-Garros
Casper Ruud slet med en vond arm da han røk ut i semifinalen i ATP 500-turneringen i Hamburg lørdag, men har tro på at han skal komme uthvilt til Roland-Garros. – Jeg får prøve å hvile og bygge overskudd før første kamp. Jeg satser på at det blir en god oppladning, sa Ruud til NTB etter lørdagens kamp i Hamburg. Årets tredje Grand Slam-turnering starter i Paris søndag. Det er ennå ikke bestemt når Casper Ruud møter Yuichi Sugita i 1. runde, men det blir tidligst mandag. Japaneren er nummer 93 på ATPs verdensranking. Der ligger Ruud offisielt på 30.-plassen, men mandag får han et opprykk til 25.-plass. (NTB)
Tidspunkt: 27-09-2020 - Kl.11:31 - Kilde: NRK - Info


281. Ruud-tap – misset finale
Casper Ruud måtte se seg slått av bunnsolide Andrej Rublev for annet år på rad i ATP 500-turneringen i Hamburg. Rublev, som er ranket som nummer 14 på ATP-lista, vant de to første settene 6-4, 6-2. Dermed sa det stopp for Ruud, som nå vender blikket mot Grand Slam-turneringen Roland-Garros kommende uke. Her møter han Yuichi Sugita i 1. runde, men kamptidspunkt er ikke bestemt.
Tidspunkt: 26-09-2020 - Kl.15:13 - Kilde: NRK - Info


282. Maks 1000 får sjå Ruud spele
Det blir lov med maksimalt 1000 tilskodarar per dag når Roland Garros-turneringa i tennis startar søndag. Den franske regjeringa sette fredag ned foten for forslaget om 5000 daglege tilskodarar. – Dette er eit tøft slag i trynet for oss, seier turneringssjefen Guy Forget. Turnering skulle ha vore arrangert for fire månadar sidan, men det sette koronapandemien ein stoppar for. I fjor var det 520.000 tilskodarar innom turneringa i Paris.
Tidspunkt: 25-09-2020 - Kl.13:39 - Kilde: NRK - Info


283. Ruud trakk japaner i French Open
Casper Ruud møter Yuichi Sugita i 1. runde i Roland-Garros i tennis. Det er sesongens store mål for gruseksperten Ruud. Sugita er nummer 93 på ATPs verdensranking. Der ligger Ruud på 30.-plassen. Kampdag for Ruud er ikke klar.
Tidspunkt: 24-09-2020 - Kl.19:05 - Kilde: NRK - Info


284. Virustrøbbel for Ruuds høydepunkt
Roland-Garros er sesongens store mål for Casper Ruud. Én uke før turneringen for alvor starter har fem spillere fått startnekt som følge av virussmitte. Kvalifiseringen til tennissesongens største turnering på grus startet mandag. Fem av spillerne som skulle deltatt blir ikke å se, opplyser det franske tennisforbudet i en pressemelding.
Tidspunkt: 21-09-2020 - Kl.11:23 - Kilde: NRK - Info


285. US Open-mesteren trekker seg
Tennisstjernen Naomi Osaka sliter med en lårskade etter US Open-triumfen forrige helg og kan ikke delta i årets tredje Grand Slam-turnering, Roland-Garros. Osaka opplyser selv i sosiale medier at hun ikke kan spille i turneringen som starter mandag.
Tidspunkt: 18-09-2020 - Kl.07:39 - Kilde: NRK - Info


286. Ruud møter italiener
Casper Ruud møter italienske Matteo Berrettini i tredje runde i US Open. – Jeg spilte mot han i Roland Garros i fjor og vant. Det var antakeligvis en av mine bedre kamper i karrieren, sier Ruud, som påpeker at Berrettini er favoritt på hardcourt.
Tidspunkt: 04-09-2020 - Kl.13:24 - Kilde: NRK - Info


287. Ruud-restart trolig i Washington
Casper Ruud gjør sannsynligvis comeback på tennisbanen i Washington i midten av august etter virusoppholdet, melder NTB. Onsdag ble det klart at Roland-Garros også spilles til høsten, med start 27. september. Det var en supernyhet for team Ruud. Etter turneringen i Washington blir det sannsynligvis US Open i New York for Ruud. Han er nr 36 på verdensrankingen. Roland-Garros er betegnet som «grus-VM». Arrangøren har ikke utelukket at det kan bli tilskuere på kampene.
Tidspunkt: 18-06-2020 - Kl.09:05 - Kilde: NRK - Info


288. Roland Garros kan gå uten tilskuere
Den franske tennistoppen Bernard Guidicelli sier det er aktuelt å gjennomføre Grand Slam-turneringen Roland-Garros uten publikum i høst. Storturneringen i Paris ble først på kontroversielt vis utsatt i fire måneder uten at man forhørte seg med andre parter.
Tidspunkt: 10-05-2020 - Kl.20:54 - Kilde: NRK - Info


289. Nadal tvilar på meir tennis i år
Rafael Nadal trur han har spelt sin siste kamp i 2020. Verdstoaren er heller ikkje sikker på at Australian Open på nyåret kan arrangerast. Det fortel den hardtslående spanjolen i eit intervju med avisa El Pais, attgjeve av Daily Mail. Årets Wimbledon-turnering er avlyst, medan Roland-Garros og US Open er utsette. – Eg er meir bekymra for Australian Open enn det som skjer på slutten av dette året. Eg trur 2020 i praksis er tapt, seier Nadal.
Tidspunkt: 06-05-2020 - Kl.09:29 - Kilde: NRK - Info


290. Roland Garros utsett på nytt
Tennisturneringa Roland-Garros i Paris er utsett med ei veke, til 27. september. Den franske storavisa Le Parisien hevder å vite dette. Det franske tennisforbundet skapte irritasjon i då turneringa blei flytta til nye datoar til hausten utan at andre partar blei involverte i prosessen. Då ville turneringa i Paris starta berre ei veke etter at US Open var avslutta. No vil det heller ikkje bli kollisjon med sykkelrittet Tour de France, som no har planlagd målgang i Paris 20. september.
Tidspunkt: 24-04-2020 - Kl.12:48 - Kilde: NRK - Info


291. Koronapodden: Hvordan jobbe effektivt på hjemmekontor?
Motivasjonen for å hjemmekontor er kanskje ikke like god som den var forrige uke. Den kritikerroste forfatteren Agnes Ravatn gir oss sine beste tips for å jobbe effektivt hjemme.
Tidspunkt: 24-03-2020 - Kl.21:01 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


292. Storturneringen kapret ny dato. Det skaper «mange problemer».
Ufred i tennisverdenen etter at Roland-Garros ble flyttet til høsten.
Tidspunkt: 19-03-2020 - Kl.06:50 - Kilde: Aftenposten - Info


293. French Open utsatt til i høst
Roland-Garros, som normalt er årets annen Grand Slam-turnering i tennis, skal i år avvikles i september og oktober. Det offentliggjorde arrangøren tirsdag.
Tidspunkt: 17-03-2020 - Kl.16:50 - Kilde: Aftenposten - Info


294. Federer står over storturnering etter operasjon
Roger Federer går glipp av flere turneringer, blant annet sommerens Roland-Garros, etter at han onsdag gjennomførte en kneoperasjon.
Tidspunkt: 20-02-2020 - Kl.12:22 - Kilde: Aftenposten - Info


295. Stjerneskuddet Thea Sofie Loch Næss: – Min egen historie gjør at dette var en spesiell rolle å spille
– Jeg fikk en helt annen innsikt i mitt eget liv, sier skuespiller Thea Sofie Loch Næss. Denne høsten spiller hun i den kritikerroste TV 2-serien Hjerteslag.
Tidspunkt: 23-08-2019 - Kl.10:15 - Kilde: Aftenposten - Info


296. Halep til Wimbledon-finale
Simona Halep slo Elina Svitolina 6-1, 6-3 og er klar for finalen i Wimbledon. Der møter ho enten Serena Williams eller Barbora Strycova. Halep skal spele sin femte Grand Slam-finale, men den første i Wimbledon. Ho vann Roland Garros i Paris i fjor.
Tidspunkt: 11-07-2019 - Kl.15:28 - Kilde: NRK - Info


297. Ruud opp fire plasser
Casper Ruud avanserer fire plasser i kjølvannet av Roland-Garros. Han kom til 3. runde, der han tapte for Roger Federer. Seinere kom han til semifinalen i en turnering i Tsjekkia. Nordmannen ligger nå på 59. plass. Novak Djokovic troner fortsatt alene på toppen.
Tidspunkt: 10-06-2019 - Kl.15:14 - Kilde: NRK - Info


298. Her har Nadal slettet 46 år gammel rekord: – Jeg har aldri sett maken
Dominic Thiem (25) bød Rafael Nadal (33) opp til dans, men nok en gang kom spanjolen seirende ut på Stade Roland Garros-stadion.
Tidspunkt: 09-06-2019 - Kl.19:12 - Kilde: Bergens Tidende (Innenriks) - Info


299. Nadal vant sin 18. Grand slam
Rafael Nadal holdt hodet kaldt mot Dominic Thiem i Roland-Garros-finalen. Han vant 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, og tok sin 12. French Open-seier og sin 18. Grand slam-tittel totalt. Spanjolen har nå vunnet 93 Roland-Garros-kamper og bare tapt to.
Tidspunkt: 09-06-2019 - Kl.18:22 - Kilde: NRK - Info


300. Her har Nadal slettet 46 år gammel rekord – tok sin 12. French Open-tittel
Dominic Thiem (25) bød Rafael Nadal (33) opp til dans, men nok en gang kom spanjolen seirende ut på Stade Roland Garros-stadion.
Tidspunkt: 09-06-2019 - Kl.16:22 - Kilde: Aftenposten - Info



©2024 Tveit MEDIA.
Personvern (Privacy Policy)




Annonser

Flere tjenester
Om oss
Politikontroller
Kilo, mega, giga osv Værmelding


LOGG INN, SÅ SLIPPER DU BANNER-REKLAME










Copyright © 2001-2024 Tveit MEDIA All rights reserved.
Utviklet av Ola Sigmund Tveit,
Tveit-media.no

Personvern for hele nettstedet. (Privacy Policy)